Cerar se strahopetno izogiba soočenju na Nova24TV, da ne bi pokazal svojih pravih barv

Foto: STA

Mira Cerarja, premierja v odstopu, si vsekakor ne bomo zapomnili po odločnosti in uspehih, ampak bolj po nedelu in pasivnosti. Glede na to, da so njegovi medli govori in nastopi tisti, ki so med ljudmi sprožili občutek nezaupanja, se je odločil za naslonitev na delo vojske piarovcev, da bi izboljšal svojo medijsko podobo navzven. Zaradi strahopetnosti si ne upa na soočenje na Nova24TV in se udeležuje le televizijskih soočenj in intervjujev, kjer ima vprašanja podana vnaprej in kjer ve, da ga bodo spraševali lepe stvari. 

Očitno se Cerar zaveda, da bi mu na Nova24TV nalili čistega vina in ga brez kakršne koli cenzure soočili z dejstvi, ki kažejo na to, da so za nami izgubljena leta. Cerar je namreč s svojim neuspešnim manevriranjem poskrbel za to, da se Slovenija ne more prebiti med uspešne in ugledne države v Evropi. Novi in neizkušeni obrazi, ki predstavljajo krinko za plenjenje “starih sil”, terjajo svoj davek, ko pa morajo za napake odgovarjati pred ljudmi, očitno zmanjka poguma.

Če potegnemo črto, si bomo Cerarjevo vlado zapomnili po triumfu na nepoštenih in nesvobodnih volitvah v Državni zbor RS leta 2014, ko so le nekaj tednov pred volitvami zaprli prvaka opozicije Janeza Janšo, tedanja Stranka Mira Cerarja, ki je bila ustanovljena zgolj mesec dni pred volitvami, pa je prepričljivo zmagala, kar nedvomno predstavlja svetovni fenomen. Cerar je po zmagi na volitvah sklenil koalicijo s strankama SD in DeSUS, mandat pa so zaznamovale številne začetniške napake novih obrazov v parlamentu, protiustavna ravnanja in afere: kraja poslanskega mandata Janeza Janše, kraja koroških dečkov, afera z dodatki na stalno pripravljenost, odstop ministrice zaradi ponarejene magistrske naloge, propad arbitraže zaradi prisluhov. Katastrofalno stanje v zdravstvu, ki se kaže v dolgih čakalnih vrstah in na otroški srčni kirurgiji, nedvomno predstavlja problematiko, za katero je odgovorna ministrica Milojka Kolar Celarc, ki je vseskozi uživala zaupanje Cerarja in strank SD in DeSUS, ki jim očitno ni mar za ljudi, saj si sami lahko priskrbijo zdravljenje v tujini.

Še posebej rad se pojavi na RTV SLO
Cerar se je na televiziji nedavno pojavil v četrtek zvečer v oddaji Referendum na RTV SLO. Seveda ni presenetljivo, da rad hodi v javno hišo, ki jo financiramo prav vsi slovenski davkoplačevalci, saj RTV SLO na cenzuriran način poroča o Cerarju in ga predstavlja kot uspešnega premierja. V oddaji Referendum je ta tako ob Bratuškovi in Židanu deloval sproščeno in Slovence glede drugega tira nagovarjal, da bo ta razbremenil slovenske davkoplačevalce, da bo več za zdravstvo, upokojence in tretjo razvojno os, čeprav je vsakomur z nekaj zdrave kmečke pameti jasno, da gre za zlato vrečo brez dna, v kateri bo profitirala klika izbrancev.

Prav tako se je Cerar odločil za udeležbo na pogovoru z Mirkom Mayerjem na Planet TV in razkazal prostore vlade ter celo zabrenkal na kitaro. Znašel se je celo v središču pozornosti Haklovih Obrazov, kjer naj bi bila bralcem s pomočjo intervjuja njegove partnerice predstavljena osebna plat premierja. Zaradi načina pisanja pa so se že pojavile polemike na družabnem omrežju Twitter, če je Cerar morda plačal za objavo tega članka, da bi se približal ljudem.

Kot lahko vidimo, Cerar premeteno izbira med mediji, ki so mu naklonjeni, saj ne želi, da ga voditelj sooči z neuspešnimi potezami, ki jih je vlekla vlada v odhajanju. Ker se zaveda, da se volitve neusmiljeno bližajo, ne želi izpasti slabo in prodaja floskule tam, kjer ve, da ne bo deležen neposrednosti. Če si resnično iskren v svojih prepričanjih in verjameš v to, kar govoriš, te ni strah soočenja z nikomer in to je dejstvo. Če pa ni tako, hodiš tja, kjer te zavijajo v vato in kjer ne moreš izustiti besed, kot so “peace, ljubav, bok”!

N. Ž.

 • karlina

  Je rit, kot je bil murgeljski, ki se ni upal soočiti z gospodom Janšo. Mimogrede, pa saj si ga verjetno nihče ne želi poslušati, ker ne bi znal povedati na pamet nič, še posebej ne, ker ne bi imel pripravljenih naprej vprašanj. Mimogrede, nedavno sem na Faktorju poslušala Požarja, ki je dejal, da se točno vidi, da imajo vsi iz levih strank vnaprej pripravljena vprašanja, ker odgovarjajo takoj in brez premislekov, skratka-barabinstvo čisto na vsakem koraku .

  • tonite falco

   Dobra ni kaj! +++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Zgornji

   Hvala Karlina +++ + +++

  • Janez

   Kako lepo se čuje”z gospodom Janšo”.Je kdo od vas že slišal,ali prebral o “gospodu Cerarju,” ali “gospodu Erjavcu”,ali “gospodu Židanu”.So pač “tovariši”.

 • Amerikanc

  Zakaj se ukvarjate z političnimi mrtvaki ? Delate mu reklamo, katere mu ne delajo niti levaki ! Še babe so ga proglasile za mrtveca.

 • samotoje

  Čisto slučajno sem ujel na eni od rumenih TV, Planet TV ali nekaj podobnega, prizor, ko je bivši Cerar mrcvaril kitaro. Tako porazno slabo, kot je vse na njem.

 • Anton

  Cerar, BRAVOOO, tvoja mamica bi bila neskončno ponosna na svojega sineka, pa tudi svojo mnenje o tebi in politiki bi vsekakor spremenila, s spremnimi besedami,

  VSAKA SVINARIJA ŠE NI KAZNIVO DEJANJE

  SARKAZEM PRESS

  • Tone

   V demokratičnih državah so kaznive so samo tiste svinjarije, ki so zapisane v kazenskem zakoniku.
   A ti navijaš za nepravno državo?
   Pa še Mladino oponašaš (sarkazem press).

 • luckyss

  Kdo normalen pa bi prišel v vašo štalo, kjer je nivo “novinarjev” na ravni kakšnega blebetajočega Požarja ali celo nižji…

  • test

   to ti tako slisis in dojemas, ker si, sodec po tvojih komentarjih, precej mentalno omejen. si sploh koncal OS?

   • bolimeđoko

    Pa tole ti je pes na ketni. Prpelal ga je lunatik iz Venezuele.

  • bolimeđoko

   Mrš retur Venezuela !

   • Rožle

    A se je spet iz ketne strgal .. ?

    • Zgornji

     ;-))

 • Janez

  Noben normalen voditelj v EU ne hodi na televizijo s desnim skrajnežem. Vi ste res smešni.

 • VERRZIFIKATOR

  Miroslav Zdenčič

  UČENEC POSEBNE VRSTE

  Danes status vsak ima že drugi
  je potreb posebnih v šoli mnogo,
  eden pa ima posebno vlogo,
  vdan učiteljev je fant uslugi.

  Ko je vprašan, redno se izvije,
  če učitelj kak mu ni povšeči,
  odgovarjanje takoj prepreči,
  v slogu roka roko da umije.

  Le naprejšnja bo sprejel vprašanja,
  ob pogoju, da izpraševalec
  ni nadležen kakšen razpravljalec
  in da hvalil njega bo dejanja.

  Tak učenec, videz miroljuben,
  počesan, umit, lepo napravljen,
  poskrbi, ugled da je zapravljen,
  renomé da šole je poguben.

  Treba končno vendar je priznati,
  da za šolo sploh ni bil primeren,
  le šopiril se je brezobziren,
  kot slabo ga je vzgojila mati.

  Poln narcisizma in pohlepa
  in nekritično ves preforsiran,
  danes le ubožec je treniran
  ki se vsaka šola ga otepa.

 • Franjo Trojner

  Cerarja bomo pomnili, kot narcisoidnega suhljatega, bledoličnega, neodraslega, nezrelega, cincatorja, cmerarja, ki je snedel prav vse svoje predvoline obljube. Pomnili ga bomo, kot predsednika leve vlade, ki v svojem skoraj 4 letnem mandatu, kljub USTAVNI večini v parlamentu ni bil sposoben v živlenje spraviti niti ene samcate nujno potrebne reforme. To, da so si ga grdo privoščili novinarji naše nič prijazne južne sosede, ko je cepec misil, da se pogovarja z predsednikom HR vlade Plekovičem najraje niti omenil nebi, ker je še meni nerodno, je pa nujno, ker je dokaz Cerarjeve totalne naivnosti, ter opravilne nesposobnosti, kar so v nadaljevanju politiki iz Hrvaške v prav vseh primerih obrnili v svoj prid na škodo Slovenske države in državljanov, pa naj govorimo o tožbah NLB, ARBITRAŽI ALI MIGRANTSKI KRIZI itd.
  Ta človek bi moral biti postavljen pred sodišče, obsojen in poslan v arest. Ta človek v Sloveniji nikoli več ne bi smel opravljati nobene funkcije! Če ni za pravnika naj gre za pastirja in tudi kot pastir bo brez posla ostal, ker mu nihče žvali v varstvo ne bo zaupal! Nesposobnež pa tak!
  Kako je mogoče, da tak osebek sploh lahko pride na tako pomebna mesta v državi??? Slovenija si zasluži bolj domoljubne, načelne in odločne voditelje naroda! Totega cmerarja samo pogledaš in takoj veš, da ni za nikamor in da takšni cincatorski, nezreli in neodločni osebi ne gre za zaupati, sledit. Si ga predstavljate, kot oficirja, ki svoje vojake pelje v boj ??? Jaz si ga ne in verjamem, da tudi njegovi vojaki ne!

 • Rožle

  Jah, a ni on že takoj po vstopu v parlament pokazal svoje prave barve … ?

 • dob

  “Cerar se strahopetno izogiba”

  Kje pa, on samo junaško ignorira nasprotnika.
  Z izstopom iz sistema demokracije se je osvobodil in šele sedaj lahko mirno in resno ustvarja. Dela, ne da bi ga pri tem ovirali.

  Zunaj sistema je oživel in naenkrat postal aktiven. Vse zna.
  Vsakih deset minut se pojavi na dveh TV kanalih hkrati!
  Prej za to ni imel dovolj časa, zdaj ga ima!

  Odstop je nekaj najboljšega, kar se mu je zgodilo. Kolk je laže delat, ko ti opozicija ne postavlja svojih neumnih vprašanj.
  Bio blo treba postavit sistem tako, da ma člouk trajen mir pred opozicijo… Kako se že to imenuje?
  Zdaj šele razume tisto, kar mu kučan pripoveduje že ves čas.

 • Franc Šink

  Vprašanja ki bi jih dobil na soočenju, ne bi znal odgovoriti, ker mu NOVA.TV ni poslala skripte z odgovori.

  • Miro Jereb

   Z vprašanji si morda mislil…on ima odgovore tako napisane že od prej…

   • montyamp

    Najprej pasjejebci napišejo odgovore , potem pa RTV-HANZA-KURBENHAUS hlapci vprašanja .

   • Franc Šink

    Nima. Nima dobrega spomina.Da bi si sproti izmišljal pa nima kapacitet.

 • Rožle

  Instant murgle stranke, ki se imajo za neopredeljene stranke ..
  Volilcem je treba povedati resnico o teh strankah
  , da so bile do sedaj vse vtovrstne stranke še kako v levo usmerjene ..
  ko bodo to volilci to dojeli .. potem je zmaga SDS-a zagotovljena

 • montyamp

  Tudi žvepleni pritlikavec ne upa na soočenje z Janšo .
  V Murglah so doma pač taki tiči .
  Naredili so pa škode podalpskemu svetu , kot nihče drug v vsej zgodovini .

  • Rožle

   Sem se pa nedolgo nazaj začudi,
   ko je mali škrat celo odgovarjal na vprašanja novinarju Nove TV ..

 • Rožle

  SMC …
  Smer Murgle Center …

 • Krtača 20

  Jest bi pa pršu h vam na intervju. Sam edina moja želja je, da se not prpeljem s ta velkim katerpilarjem.

  • Zgornji

   Hmm, … zakaj bi blo pa to dobro z Katerpilarjem ? :-/

  • centurion

   Prit raj z bulmastifom.
   Boš pokazu qwa so te v garaž naučil.

 • Vera

  Cerar si ne upa na NOVO 24 TV , ker pozna nemilost njenih novinarjev ( predvsem g. Tomašiča ), ki zahtevajo čiste odgovore ne cincanja o vsem drugem , samo o vprašanem ne .

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! VEMO PA, DA SE PO VEČINI TAKI HINAVSKI PARAZITI NAJBOLJ IZOGIBAJO RAVNO ČISTIH ODGOVOROV !!! ! !!!

  • Tone

   laz bi rekel, da prej zato, ker se zaveda, da na neumna vprašanja ne moreš dajati pametnih odgovorov.

   • Vera

    Večkrat gledam oddaje na NOVI 24 TV ob sredah , zato vem, da g. Tomašič postavlja prava vprašanja , zato zahteva tudi resnične odgovore !

   • tohuvabohu

    Ja in kaj naredi, ko dobi “pametna” vprašanja na režimskih medijih? Trosi naučene floskule tipa “Slovenijo smo potegnili iz krize”. Ali nisi sposoben razbrati mentalne mizerije, ki izbija iz te uboge kreature?

 • Zgornji

  TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! HINAAAVEC HINAVSKI ZLOBEN POKVARJEN GNIL HUDIČEVSKI PEKLENSKI SATANSKI !!! ! !!!

  • Poštenje velja

   Potomec komunjarske kuzle pac.

   • Zgornji

    Ja, saj kak drug izrodek to res nemore biti . Izmeček Pekla !!! ! !!! Žaaal.

 • Dilinger

  Strahopetnost,izogibanje,odvračanje pozornosti,je nekaj glavnih skupnih točk goljufov in prevarantov.Imajo se za nekaj več,v resnici so asocialni,legende v svoji glavi.

 • šmentanamuha

  Cerar bi bil najbolj srečen, če bi lahko brez posledic poniknil nekam v ozadje. javna politika ni bila njegova izbira. V to je bil prisiljen.

 • centurion

  Miro bi že prišel, če bi mu dva meseca prej tri vprašanja poslali
  na razmatranje.
  Seveda pol brez podvprašanj in replik.
  Ja pa Dejan Ladika bi moral intervju delat.
  Pa DNEVNICO ne pozabit obljubit.
  33€.

 • Marjan

  Novi dan, nova laž “nore24tv”. Bedno

  • Janez

   In kaj je tu zlaganega? BUTL

 • Antonius

  Moralistični pezde Cerar se *izogiba javnim soočenjem*, zdaj pa z *izogibanjem javnim soočenjem* nadaljujejo s posranetom, Serpentinškovim Šarcem.
  Volite tistega, ki se ne boji soočenj s pezdeti in posraneti in si upa z resnico na dan pred vso slovensko javnostjo, zato se ga tv kanalizacije ter tiskani in elektronski mediji bojijo in izogibajo.
  Ker se Janševih resnic bojijo, ga masovno volite, da bo v rog spravil murglske prostitutke in prostitute na RTVS, ki jih na silo plačujemo, a o Janši in SDS lažejo, ker se ju bojijo.

 • Cucurbita Pepo

  Zdaj pa naj še Cerar ustanovi svoj propagandni medij in povabi Janeza na pogovor.

  • Republic Commando

   Ga že ima, plačuješ ga pa tudi ti. Gnoj rdeći retardirani

   • Cucurbita Pepo

    Aha. Komunisti ljubijo neizobražene ljudi vašega kova.

    • xtc

     Ja pravino si ugorovil ravno zato so visoko izobraženi komunisti Tito,Kučan itd uničili Yugo.

     • Tone

      A ti je žal za bivšo Yugo?

     • Cucurbita Pepo

      Visoko izobražen komunist je oksimoron

   • centurion

    +++++++++++++++++++++++++++++

 • xtc

  Kdor,podrobno opazuje Cerarja v raznih debatah,kitro ugotovi,da je človek popoln butl,z nizkim IQ,saj ni zmožen hitro in realno odgovarjati in se prične zapletati v floskule in kretenizme.
  Zakaj se izogiba medijev,ki mu niso prijazni je še en dokaz nizkega IQ ja in zmožnosti razmišljanja,kot dober politik se odločno soočiš z nasprotnikom in ga miselno in verbalno poraziš-in s tem dobiš simpatije volilcev-Cerar tega ni zmožen.

  • stajerc5

   Kar ga je palcek naucil,to pokvarjeni idiot zna!!! Kje se upa pa metercvancig pojaviti na intervjuju z kaksnim od NEkrvavo rdecih? Se NSi mu je prehuda, kljub mesecnim dodatkom!
   Prav zanimiv bi bil razgovor med kucko in pokvarjenim toninckom pred javnostjo…

 • mapu

  Zame je Cerar en p…..

 • mare

  Za Cmerarja je vsaka kritika sovražni govor. Kaj potem tak lahko naredi dobrega.

 • Olga_10

  “Moralni” Cerar je ukradel denar za “maketo” …verjetno mu je Kučan svetoval, kako lahko brez KREDITA financira svojo predvolilno kampanjo, torej s tatvino!
  Na Novo 24 pa Cmero ne upa, ker se mora vnaprej pripraviti in premisliti – na pamet nauciti odgovore..Novinarji Nove 24 pa so nepredvidljivi, ker zastavljajo vprasanja, ki jih Cmero ne pozna….!
  Na Hanzi in kurah mu vnaprej posljejo vprašanja, na katere mu Kučan napiše odgovore.. zato je Cmero sproščen, ker zna odgovore ”iz glave” (Kučanove)….

 • METULJ

  HE HE, ŠKODA BESED ZA TEGA PRAVNIŠKEGA BUTELNA, IN TUDI SICER BUTLJA, MIROSLAVA CERARJA!!

  KAKO UDEJANJA ON SVOJE BORNO PRAVNIŠKO ZNANJE, PRIDOBLJENO PAČ NA “RDEĆI SORBONI” V LJUBLJANI, V ZADEVI BRIVCA BEGUNCA!! IN TO PRETVORI V FARSO, NEVREDNO VODJI DRŽAVE!! PA DA DOL PADEŠ OD TEGA NJEGOVEGA SRANJA!!

  PFUJJ. BEDAK EN!!