Cerarjevo poniževanje in zbliževanje z Jankovićem je primer dveh živih mrtvecev, ki drug drugemu dajeta poljub smrti

Foto: STA

Se še spomnite, ko se je pred prejšnjimi državnozborskimi volitvami Miro Cerar razglašal kot odrešenik, ki bo Slovenijo popeljal na pot, kjer ne bo prostora za sistemsko korupcijo in neetičnost? Vidimo lahko, da je vse ostalo le pri obljubah, ta pa je šel celo tako daleč, da je napovedal morebitno sodelovanje s predsednikom Pozitivne Slovenije Zoranom Jankovićem, kateri pa je javnosti poznan po vsem drugem kot pa po neokrnjenem ugledu. Politični komentator Bernard Brščič je za Nova24TV omenjeno situacijo komentiral kot “primer dveh živih mrtvecev, dveh političnih zombijev (Jankovića in Cerarja), ki drug drugemu dajeta poljub smrti.” Hkrati pa je ocenil, da gre za ravnanje iz agonije in razpadanja pri živem telesu, saj Cerar po volitvah ne bo več ostal omembe vreden faktor.

Odstopljeni premier Miro Cerar je v petek na začudenje vseh izjavil, da je prepričan, da njegova stranka lahko na volitvah lahko vnovič odigra vodilno vlogo. Ob tem, ko je ta dejal, da se zaveda, da bo prihodnja vlada prav tako koalicijska, pa je spregovoril o morebitnem sodelovanju z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in to po tem, ko zaradi Jankovića propadejo podjetja ki delajo za MOL-Stožice, se mu odpiše 16 milijonov evrov dolga, se zaradi njega ustvari več deset milijonov evrov bančne luknje ter po tem ko ta zaposli farmacevtko v zameno za spolne usluge celo uniči dokazno gradivo.

Gre za primer političnega poniževanja s strani Cerarja
Brščič je glede poljuba smrti med dvema živima mrtvecema dejal, da tako Cerar kot tudi Janković nimata omembe vrednih možnosti za uspeh na državnozborskih volitvah. “Za oba bo razmeroma velik podvig preseči 4 odstotno letvico. Gre pa seveda s strani Cerarja za eklatanten primer političnega poniževanja, verjetno tudi zgrešene ocene dometa Zorana Jankovića. Osebno menim, da je on po fiasku iz leta 2011, se pravi nesposobnosti sešteti do 46 z vidika državne politike, opomba pod črto.”

Bernard Brščič

Po besedah Brščiča gre za primer neke agonije. “Prav neprijetno je gledati kako stranka Modernega centra gnije pri živem telesu, praktično razpada, medtem, ko se pa Cerar pretvarja, da bo tudi po državnozborskih volitvah nek pomemben faktor, kar pa ne bo,” je prepričan Brščič. “Mislim, da bo za SMC sploh izziv da doseže 4 odstotno letvico, saj je stranka v prostem padu. Ob tej strahotni ponudbi, zlasti na strani tranzicijske levice, bo pravzaprav izziv uvrstitev v državni zbor, pa tudi, če ji uspe padec iz recimo 36 odstotkov na nekih 5-6 odstotkov, bo to predstavljalo totalno katastrofo.”

Cerar in Janković ugotovila, da sta si stranki ideološko blizu – tudi po etičnih standardih
Cerar kot premier, ki opravlja tekoče posle, ostaja prepričan, da je vlada svoj mandat do volitev pripeljala uspešno in Slovenijo pripeljala iz krize. “Mi smo pripravljeni in verjamemo, da lahko v tem procesu ponovno odigramo vodilno vlogo,” je prepričan Cerar, ki je izdal, da se je z Jankovićem do sedaj že nekajkrat sestal, beseda pa je nanesla tudi na morebitno sodelovanje. Za nameček pa je Cerar povedal, da sta z Jankovićem prišla do ugotovitve, da sta si stranka SMC in Pozitivna Slovenija ideološko blizu. S tem je Cerar tudi dokončno razkrinkal svoje moralno etične vrednote in politične standarde, ki jih je pred volitvami 2014 prodajal kot ekskluziven del svojega programa.

Foto: STA

Spomnimo na lanskoletno praznovanje občinskega praznika Mestne občine Ljubljane na ljubljanskem gradu, kjer je bilo mogoče videti vidno nasmejanega Jankovića, ki se je rokoval z vplivneži iz jedra trde levice kot so: Tit Turnšek, Janez Stanovnik, Janez Zemljarič, Janez KocijančičDušan Šešok in Janez Škrabec, ki so jasno signalizirali, da si Jankovića vnovič želijo postaviti za mandatarja. Afera farmacevtka pa je bila ena izmed razlogov, čemu so tedaj načrti padli v vodo. Obstajajo govorice, da tudi prvak Socialnih demokratov Dejan Židan snubi Jankovića, vse skupaj pa je pokazatelj, da se je levica znašla v škripcih in se močno boji, da ne bo zmožna premagati desnice, zato so ti pripravljeni sklepati pakte celo z osebo kot je Zoran Janković.

N. Ž.

 • Jan Kovalski

  Novi krog prodaje Tobačne. Neuradno: za nakup se zanima interesent iz ene od držav nekdanje Jugoslavije, ki bi takoj plačal 23 milijonov evrov. Kdo je še v igri?

  avtor ALEŠ PERČIČ

  Kdo je skrivnostni kupec, ki bi za Tobačno takoj plačal 23 milijonov evrov?

  Stečajni upravitelj Imosa-G Grega Erman je objavil novo zavezujoče zbiranje ponudb za nakup nepremičninskega kompleksa Tobačna mesto. Rok za ponudbe se izteče 18. junija, izklicna cena je tako kot pri prejšnji neuspešni prodaji določena pri 23 milijonih evrov.

  Zakaj znova prodaja po isti izklicni ceni glede na to, da interesa takrat ni bilo? Upravitelj Erman pojasnjuje, da je na sodišče že vložil predlog za prodajo kompleksa po posameznih sklopih, pa ga je pozneje umaknil. Razlog: dobil je pismo o nameri za odkup celotnega kompleksa od ponudnika, ki v prejšnjih krogih prodaje ni sodeloval. Kdo je ta ponudnik in od kod prihaja, upravitelj ne razkriva.

  Neuradno: interesent z Balkana
  Kupca naj bi po naših neuradnih informacijah v Sloveniji zastopale ABC Nepremičnine in odvetniška pisarna Zaman. »Ne komentiram,« nam je na vprašanje, ali to drži, odgovoril Marko Zaman, odvetnik in šef zbornice stečajnih upraviteljev. Brez komentarja je bil tudi Boštjan Blatnik iz ABC Nepremičnin.

  Več neuradnih virov pa nam je potrdilo, da naj bi interesent prihajal iz tujine, natančneje iz ene od držav nekdanje Jugoslavije. Investitor naj bi bil za nakup takoj pripravljen plačati 23 milijonov evrov, a je v stečaju prodajo treba izpeljati po enem od zakonsko predvidenih postopkov, torej prek zbiranja ponudb ali javne dražbe. Eden od virov pravi, da naj bi investitorja v Slovenijo pripeljal župan Zoran Janković, s katerim naj bi se prejšnji teden dobili na sestanku. Vprašanja v zvezi s tem smo naslovili na MOL, kjer so nam odgovore obljubili za jutri.

  Kdo je bil v igri?
  V prejšnjih krogih prodaje sta bila med resnejšimi interesenti za nakup Tobačne ljubljanski dvorni gradbinec KPL, ki je v lasti Mladena Milanovića, poslovneža iz Republike Srbske, in nemško-slovenski podjetnik Vincenc Grabnar. Oba sta v enem od krogov z nezavezujočimi ponudbami ceno Tobačne zvišala na 23 milijonov evrov, a ko je bilo treba položiti varščino, te ni vplačal nihče.

  V nadaljnjih krogih prodaje se je pojavilo še nekaj imen – med drugim slovaški Corwin, ki je medtem od DUTB že kupil zemljišče ob Celovških dvorih in napoveduje gradnjo nove stanovanjske soseske v Šiški. In pa turški Modernist Yapi, ki so ga v Slovenijo pripeljale ABC Nepremičnine. Kdo od omenjenih še ostaja v igri, za zdaj ni znano. Stečajni upravitelj Erman, kot že rečeno, informacij do konca prodajnega postopka ne daje.

  Potencial v Tobačni vidi tudi republiški stanovanjski sklad (SSRS), ki namerava do leta 2020 za investicije nameniti 185 milijonov evrov. »Cena na zadnji dražbi je bila 23 milijonov evrov, kar je za nas preveč. Če bi se znižala za kakšne tri milijone, bi šli lahko v posel skupaj s kakšnim partnerjem, na primer z DUTB in D.S.U.,« je v pogovoru za Delo konec februarja povedal direktor SSRS Črtomir Remec.

 • Miro

  za šalo bo Jankovič opravil z desnico, če se pojavi na volitvah….zdej pa cvilite da Kučan stoji zadaj…In če stoji?

  • Novakec1

   Zoki ma trenirkarje za sabo, sedaj bo pridobil pa še kozjejebce, sloovce gotofi smo.

   • Steiermark

    trenerkarji, kozjejeb….. in ostala čudna , spolno neopredeljena živat, je na njegovi strani…..

  • učko

   Če Kučan s svojim Udbo-sodstvom ne bi stal za Čefurkovićem, le-ta ne bi mogu počet teh svinjarij, ki jih počne.

   • Miro

    močan tale mož Kučan…. vse ima pod nadzorom, pa saj je hujši kot Mao Cetung, Stalin ali Lukašenko….

    • tohuvabohu

     Hujši ravno ni, rad bi pa bil.

 • Anton

  Čimveč slabih potez naj naredijo.

 • anzek

  Ne samo, da bi bila politična mrtveca, v državi, kjer pravosodni sistem normalno deluje, bi že bila na Dobu!! Pa ne samo onadva, skupaj z njimi tudi predstavniki “globoke države”: Kučan, Golobič, Rigelnik, Židan, Erjavec, Bavcon,…..

 • VERRZIFIKATOR

  Friedrich Josef Zehrer

  DOKTOR FRITZ IN VODILNA VLOGA

  Nemški rajh, ko bil je ruševina,
  ko april se je že koncu bližal,
  doktor Josef je še vedno mížal,
  saj poznamo, bližnja zgodovina.

  Propaganda le mu je ostala,
  v nemško zmago češ da še verjame,
  preden smrt ga s firerjem objame,
  rekli so mu norec in budala.

  Zgodovina včasih se ponavlja,
  doktor Fritz je v propagandi glavni,
  doktor bil naj ved bi sicer pravnih,
  a zgolj z blebetanjem čas zapravlja.

  Stranka da bo spet vodilna sila,
  je pred kratkim bleknil ta naš Fritzi,
  so sledili še podobni vici,
  kot bi obsesija ga gonila.

  Stopil Fritz je zdaj na prizorišče,
  rekel, tokrat v dvoje da nastopi,
  da za zadnji boj rezerve vklopi,
  novega zaveznika poišče.

  Mu ideološko je soroden,
  etično identičen domala,
  tudi tega je le samohvala,
  bo za parjenje zaveznik goden.

  Prav primeren bo za španovijo,
  tudi tega so široka usta,
  celo leto je našemljen v pusta
  in ukvarja tip se s farmacijo.

  Ta rešitev našla bo obema,
  Fritz s pajdašem umno si domišlja,
  da vodilna sila bo, razmišlja,
  čudežna oba odreši krema.

  Krema čudežna, ki vsem dokaže,
  da ga muči megalomanija,
  ne pomaga Fritzu farmacija,
  v agoniji tip sam sebi laže.

 • učko

  Dokler bo Janković “ŠEF ČEFURJEV” v Zloveniji, bo politično najmočnejši človek v državi. Zlovenci smo itak skregani med sabo, čefurji pa ne in držijo skupaj.

 • Miro

  zakaj se tako imenovana desnica toliko ukvarja z drugimi, namesto da bi iskali pot do Zmage, vseskozi iščejo razloge kako upravičiti poraz na bližajočih se volitvah…

 • Božobožo

  Raje pišite o svojem zombiju Ivanu, ki je mlinski kamen za vratom desnice. Dokler bo v politike se levici ni treba bati da bo v opoziciji.

 • realnost

  Cmero mafijankoviču: dobr smo jih sf***, pa še jih bomo…

 • ĐĐ Style

  Očitno je program desnice zasnovan na napadanju drugih, podtikanjem, lažeh in kako registrirati moped.

  • učko

   Očitno je glavna dejavnost režimskih majmunov kako onemogočiti vse, ki niso njihovi. Pečečnika v Čefurjani štopa Jankovićeva banda, nihče drug. Pa ne samo njega, “tamo je več Srbija” !

   • ĐĐ Style

    Očitno si ti zaljubljen ritoliznik, ki na tronu vidi samo čelavega

 • hribovc

  tadva lopova nesposobna naj se kar kušujeta, sam’ še na 42 kW-ni trifazni deflibrilator jih
  je treba prlotat’…

  • ĐĐ Style

   Kje pa imajo glavnega lopova, bišega avnojskega pohodnika

 • SmashFascism

  Ta dva sta tako ponižana in zaznamovana z barabijami, da ne moreta biti bolj.

 • montyamp

  Čefurjajnković in cmeravi mirko , dve marioneti stare udbopartijske teroristične celice .
  Dva klovna v cirkusu tranzicijske prevare .
  Vsi na volitve , volimo SDS , prišel je čas , da se poslovimo od banditizma .

 • montyamp

  Udbo-botri in strici iz ozadij ki so ubili Krambergerja , bodo uničevali državo dokler bodo imeli orodje kot sta tadva pasjejebska vajenca .
  IVEK KDO TE JE UBIL IN ZAKAJ ????
  https://www.youtube.com/watch?v=7AaeV17w3Os

  • ivan šantl

   Kdo je ubil Iveka bi znal povedati “košarkar” iz Doba.V času umora je bil na visokem položaju.

   • montyamp

    Najverjetneje srbin ki je slišal na ime ar… .
    So ga potem sami pospravili .

    • anzek

     Že pred leti se je govorilo, da je Iveka umoril udbaš, ki si je z denarjem od tega krvavega posla, kupil veliko posestvo na Notranjskem in je postal ovčar. Tako lahko sedaj v miru premišljuje o svojem minulem delu, saj krivosodje pokrivajo njegovi nalogodajalci.

     Naročnik je pa prav gotovo boter iz Murgel.

     Tudi Bavčar bi mogel vedeti kaj o tem, ker je bil takrat notranji minister. V 15 minutah ne prideš iz Lj v Prekmurje, če nisi vnaprej obveščen o “važnem” dogodku.

 • dob

  Po branju zanimivega intervjuja s pevko Simono Lusterc Kipicer našega najbolj znanega narodnozabavnega ansambla Mira Cerarja (Intervju nosi naslov “Simona Kustec Lipicer: Sem verna, nisem pa vernica Mira Cerarja”) lahko sklepamo, da bo Simona Lusterc Kipicer kmalu zapustila ansambel. Po tem, kako ansambel zdaj zapuščajo znani instrumentalisti, bi lahko bend kmalu zapustila še pevka in šla drugam, saj naj bi ji vodja ansambla ne bil (več) po volji.

  Resnici na voljo se širom po Sloveniji ustanavljajo novi podobni narodnozabavni ansambli, ki igrajo isto narodnozabavno glasbo, med njimi izstopa, da ne rečem štrli, ansambel Marjana Švarca, od katerega pa še nismo slišali niti ene same note, ampak poznavalci že pravijo, da so pravi Modrijani.

  Kaj bo torej ostalo Cerarju?
  Morda to, da začne nastopati s sevdalinkami? Bo zato sodelovanje z znanim komponistom Zokijem Jankovićem morda rodilo “novo” glazbo? Bo dovolj da Cerar nabavi novu pevaljku in prireja koncerte u Fužinama, Velenjama i u Jesenicama?
  Zaslužimo si, da najlepš mest na svet dobi muziku najlepš na svet. Da bo še Slovenija najlepš na svet, da ne bi več živel najslabš na svet. Baje se Cerar in Janković že pripravljata posneti skupni CD z naslovom: Zadolženi do grla – a grlo poje!
  Kakšna budućnost nas čeka bomo pa brzo kmal vidl. Vidal…. vidol? Video!

  • Peter

   Glede na besedila, ki jih prepevajo, pa je tekstopisec vedno en in isti, no.

   • MižekFiga

    Nehaj se skrivat. Prejšnji mesec si bil balkansko srbijanski Petar in tulil “Volite levico”. FUJ in ???

    • Peter

     Še vedno tulim Volite levico, no.
     Žal sarkazma še nisi vzel.

   • dob

    Avseenik.
    Doma ga kličejo ljubkovalno: Useglihko.

  • pajot

   ne zaboravmo na majstora dirigenta u Murglama. Desetka,Dob!

   • dob

    Ne bomo zaboravali, bomo si zapominjali

  • tohuvabohu

   Ansambel Miro in zlati Zoki.

   • dob

    Miro in Zoki bend, i njihove Zlatne rukice u vašem džepu!

    • tohuvabohu

     Eden se oveša z zlatimi verigami, drugi se igra z miniaturnimi vlakci za sto jurjev.

   • Soave

    Eden bo igral na glavnik. Drugi pa na ribežen !!

 • MižekFiga

  Kaj bo torej ostalo Cerarju?
  Za korenito spremembo naj končno zamenja politično babnico za ciganskega dečka. V Belgiji bo “na naše stroške” v kakšnem getu našel kaj kužnega daleč od peres novinarjev.

 • piko8

  Dva debila; zorangutan naravno mentalno prizadet!!,
  cmerar umsko pohabljen po rdeči materi!!
  Dva levaka, dva bedaka!!

 • soc

  Cerar je mrtev doma, pa naslednji podtaknjenec v Beograd, pardon, Bruselj. Janković pa niti pod razno ni mrtev. Predstavlja srbsko “manjšino”, ob pedrih&lezbijkah najmočnejši kontingent pomoči Kučanovemu Forumu, beri ZKS. Car bo toliko časa, dokler se a) radikalno ne zamenja oblast, ali b) sam ne odloči, da gre v miren in bogat pokoj.

 • učko

  Čefurkovići, Pederkovići in Levuharevići nam bojo do konca unič’l državo !

 • antimur

  Čefurski gnoj in slovenski gnoj se očitno zelo dobro dopolnjejeta, to je videno zadnjih sedemdeset let, v še bolj smrdljivo gmoto jih povezuje kučanističen smrad.

 • tohuvabohu

  Kaj reči o narodu, ki vedno znova izroči oblast v roke lopovom in njihovi nedorasli služinčadi?

  • Soave

   ” Gliha vkup štriha ? “

 • Verbena

  Da ga ni sram tega Cerarja sploh omenjati kakšna etična načela…je namreč rekorder v podiranju etike in morale …že to, ko omeni, da imata z Jankovićev skupna etična načela, pove vse, kajti, Janković sploh pojma nima, kaj je to etika, on dela vse z izigravanjem zakonov in z zavestjo, da ima pri tem zaščito!!!…pfej!!!

 • Rok Radej

  In spet kak kradejo drugi a o svojem firerju jj pa nic? Kolk je on pokrau to napiste!!!!

  • sprehajalec

   Koliko pa? Daj nam odpri oči….

   • Rok Radej

    Edini ki je pravnomocno obsojrn pa se okol seta kr maste mazte si oci

    • sprehajalec

     Tudi v stari državi je bil pravnomočno obsojen, pa se je potem šetal.

     potem je nekaj s sodstvom narobe? Ki pa je pod domeno levičarjev?

 • Vera

  Cerar je bil pred letom 2014 gospod, sedaj je pa tako nizko padel, da se druži z mafijašem iz Saraorcev .

  • samsara

   V resnici se je le uspešno pretvarjal in v conni maksimalnega kaviarkomunističnega ugodja, glumil nekakšnega gospoda, produkt številnih udbokomunističnih babic. Na začetku je naplahtal kar precej zaslepljenih, a ker štejejo le dejanja…

 • xtc

  Mislib ,da bi bilo prav ,da v tekmo stopi tudi Opankar,bolj se bodo razdrobili,bolj majava in nestabilna bo leva opcija.

 • samsara

  “Cerar in Janković ugotovila, da sta si stranki ideološko blizu”

  Kako tudi ne, obe njuni stranki sta delo udbokomunističnega velemojstra in ostale udbokomunistične hierarhije, onadva pa sta le navidezna in formalna predsednika.
  Oba imata tudi težavo pri sprejemanju dejstva, da sta bila programirana na največ 4 leta. Pohlep pač. Ko potegne in pohlepni pride na okus…

 • učko

  Jah, zdej vidmo kdo je Cmerko !!! Hlapec balkanske Udbo mafije, ki ga je sproducirala !!!!!

 • učko

  Čefurjana je postala NO-GO ZONE za Slovence !

 • noričan

  menebolj skrbi slika pred napisom Hobotnica : a je to mladič od oktopoda, bitja,ki ima inteligenco školjke, ker spada med mehkužce? Brščič z možgani hobotnice? duhovito, samoironično, kar tako naprej, Nova

 • cosmosjasnovidec

  Iz fotografije je povsem razvidno,da se pogovarjata kako sta naskakovala pse v garažah in eden drugega buzerirala prekleta gnoja ničvredna.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • macon

  Naslov kot iz zombi filma. Potem pogledaš prvo fotografijo in vidiš, da je res in še z dodatkom: debilni zombi film.

 • Jan Kovalski

  Damijan Janković se ni uspel izogniti osebnemu stečaju

  “Policisti so namreč v več hišnih preiskavah iskali dokaze za utemeljitev suma pretakanja denarja med Mestno občino Ljubljana, Bazo Dante, KLM in Grepom. Med drugim so preiskovali transakcije iz leta 2011, ko je Grep, ki je v partnerstvu z Mestno občino Ljubljana gradil športni objekt Stožice, družbi Baza Dante posodil 500.000 evrov, ta pa je nato prek asignacij plačala določene račune Electe. Baza Dante naj bi tudi jamčila za posojila KLM pri Factor banki.”

  https://reporter.si/clanek/slovenija/tezave-zupanovega-sina-damijan-jankovic-se-ni-uspel-izogniti-osebnem-ustecaju-634878

  Če ne preko domačih pa preko tujih sankcij.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!