fbpx

Cerarjevo poniževanje in zbliževanje z Jankovićem je primer dveh živih mrtvecev, ki drug drugemu dajeta poljub smrti

Foto: STA

Se še spomnite, ko se je pred prejšnjimi državnozborskimi volitvami Miro Cerar razglašal kot odrešenik, ki bo Slovenijo popeljal na pot, kjer ne bo prostora za sistemsko korupcijo in neetičnost? Vidimo lahko, da je vse ostalo le pri obljubah, ta pa je šel celo tako daleč, da je napovedal morebitno sodelovanje s predsednikom Pozitivne Slovenije Zoranom Jankovićem, kateri pa je javnosti poznan po vsem drugem kot pa po neokrnjenem ugledu. Politični komentator Bernard Brščič je za Nova24TV omenjeno situacijo komentiral kot “primer dveh živih mrtvecev, dveh političnih zombijev (Jankovića in Cerarja), ki drug drugemu dajeta poljub smrti.” Hkrati pa je ocenil, da gre za ravnanje iz agonije in razpadanja pri živem telesu, saj Cerar po volitvah ne bo več ostal omembe vreden faktor.

Odstopljeni premier Miro Cerar je v petek na začudenje vseh izjavil, da je prepričan, da njegova stranka lahko na volitvah lahko vnovič odigra vodilno vlogo. Ob tem, ko je ta dejal, da se zaveda, da bo prihodnja vlada prav tako koalicijska, pa je spregovoril o morebitnem sodelovanju z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in to po tem, ko zaradi Jankovića propadejo podjetja ki delajo za MOL-Stožice, se mu odpiše 16 milijonov evrov dolga, se zaradi njega ustvari več deset milijonov evrov bančne luknje ter po tem ko ta zaposli farmacevtko v zameno za spolne usluge celo uniči dokazno gradivo.

Gre za primer političnega poniževanja s strani Cerarja
Brščič je glede poljuba smrti med dvema živima mrtvecema dejal, da tako Cerar kot tudi Janković nimata omembe vrednih možnosti za uspeh na državnozborskih volitvah. “Za oba bo razmeroma velik podvig preseči 4 odstotno letvico. Gre pa seveda s strani Cerarja za eklatanten primer političnega poniževanja, verjetno tudi zgrešene ocene dometa Zorana Jankovića. Osebno menim, da je on po fiasku iz leta 2011, se pravi nesposobnosti sešteti do 46 z vidika državne politike, opomba pod črto.”

Bernard Brščič

Po besedah Brščiča gre za primer neke agonije. “Prav neprijetno je gledati kako stranka Modernega centra gnije pri živem telesu, praktično razpada, medtem, ko se pa Cerar pretvarja, da bo tudi po državnozborskih volitvah nek pomemben faktor, kar pa ne bo,” je prepričan Brščič. “Mislim, da bo za SMC sploh izziv da doseže 4 odstotno letvico, saj je stranka v prostem padu. Ob tej strahotni ponudbi, zlasti na strani tranzicijske levice, bo pravzaprav izziv uvrstitev v državni zbor, pa tudi, če ji uspe padec iz recimo 36 odstotkov na nekih 5-6 odstotkov, bo to predstavljalo totalno katastrofo.”

Cerar in Janković ugotovila, da sta si stranki ideološko blizu – tudi po etičnih standardih
Cerar kot premier, ki opravlja tekoče posle, ostaja prepričan, da je vlada svoj mandat do volitev pripeljala uspešno in Slovenijo pripeljala iz krize. “Mi smo pripravljeni in verjamemo, da lahko v tem procesu ponovno odigramo vodilno vlogo,” je prepričan Cerar, ki je izdal, da se je z Jankovićem do sedaj že nekajkrat sestal, beseda pa je nanesla tudi na morebitno sodelovanje. Za nameček pa je Cerar povedal, da sta z Jankovićem prišla do ugotovitve, da sta si stranka SMC in Pozitivna Slovenija ideološko blizu. S tem je Cerar tudi dokončno razkrinkal svoje moralno etične vrednote in politične standarde, ki jih je pred volitvami 2014 prodajal kot ekskluziven del svojega programa.

Foto: STA

Spomnimo na lanskoletno praznovanje občinskega praznika Mestne občine Ljubljane na ljubljanskem gradu, kjer je bilo mogoče videti vidno nasmejanega Jankovića, ki se je rokoval z vplivneži iz jedra trde levice kot so: Tit Turnšek, Janez Stanovnik, Janez Zemljarič, Janez KocijančičDušan Šešok in Janez Škrabec, ki so jasno signalizirali, da si Jankovića vnovič želijo postaviti za mandatarja. Afera farmacevtka pa je bila ena izmed razlogov, čemu so tedaj načrti padli v vodo. Obstajajo govorice, da tudi prvak Socialnih demokratov Dejan Židan snubi Jankovića, vse skupaj pa je pokazatelj, da se je levica znašla v škripcih in se močno boji, da ne bo zmožna premagati desnice, zato so ti pripravljeni sklepati pakte celo z osebo kot je Zoran Janković.

N. Ž.