fbpx

Cirmanu in druščini propadel še en poskus načrtne medijske likvidacije z lažnimi informacijami

Urednik portala Necenzurirano Primož Cirman (Foto: STA)

Portal Požareport je objavil ekskluzivno najemno pogodbo med Aleksandro Pivec in lastnikom stanovanja Dejanom Jurkovičem. Podatki kažejo, da gre še za eno “sendvič afero” s katero so s pomočjo KPK spodnesli nekdanjo predsednico DeSUS, medijska diskreditacija pa se nadaljuje z njenim nastopom na volitvah s samostojno stranko Naša dežela.

Nekaj dni nazaj so na portalu Necenzurirano skočili v zrak z dejstvom, da predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec od lani živi v novem stanovanju v Vili Šmartinka na območju trgovskega središča BTC na vzhodu Ljubljane, pod vprašaj pa so ob prihajajočih volitvah očitno želeli postaviti njeno politično verodostojnost. Na podlagi absolutno neresničnih dejstev so si želeli izmisliti in ustvariti novo afero, ki jo je Požareport demantiral z resničnimi in preverjenimi dejstvi.

Pivčeva lastnika stanovanja, v katerem živi, namreč ni želela razkriti, tudi on sam je želel ostati anonimen, to pa je bilo dovolj, da se je portal Necenzurirano zapodil v lov na čarovnice in iskal domnevne sumljivosti tam, kjer jih ni. Požareport je lastnika stanovanja v tem primeru razkril, saj gre za najemnico, ki tudi znana političarka sredi predvolilne kampanje, pri čemer je, povrhu vsega, predsednica ene od tistih štirih političnih strank, ki po mnenju večine resnih poznavalcev na aprilskim parlamentarnih volitvah dejansko odločajo o novi vladi.

Jurkovič iz družine z uveljavljenim podjetjem
Lastnik stanovanja je uradnik in podjetnik Dejan Jurkovič, ki je že od prve omembe v enem od člankov Požareporta iz leta 2019, do danes še vedno zaposlen na direkciji za infrastrukturo, kot vodja sektorja za investicije v železnice. Sicer je iz Ormoža, pisarno ima v Mariboru, dvakrat tedensko pa prihaja v Ljubljano. Jurkovič je po navedbah Požareporta preko statusa samostojnega podjetnika zaposlen tudi družinskem podjetju, ki ga je na noge postavil njegov oče, Jurkovič SSGD, d. o. o., v družinskem lastništvu pa naj bi imeli tudi dve trgovini v Ormožu.  To pojasnjuje njegovo denarno podkrepljenost, v katero se je med drugim vtaknil Primož Cirman, novinar na Necenzurirano.si, kar je skoraj ironično, glede na to, da je bil še nedavno vpleten v sumljivo poslovanje podjetja, ki je mejilo na davčno utajo, o čemer je prav tako pisal tudi Požareport. Poskus Cirmana, da bi javnost posumila v samo plačilo predmetnega stanovanja pa je jasno razvidna tudi iz javno dostopnih podatkov v poslovnem časniku Finance.

Stanovanja v Vili Šmartinka (Foto: Facebook)

O katerih 2.800 evrih govori Cirman?
Ena od trditev portala Necenzurirano, s katero so želeli zapeljati v dvom korektnosti najema stanovanja, je ta, da je bila pogodba o nakupu stanovanja podpisana po ustanovnem kongresom Naše dežele 20. marca, vendar to ne drži, saj je Jurkovič omenjeno stanovanje kot družinsko naložbo kupil 18. marca 2021, kot navaja in dokazuje dokument, ki ga je predložil omenjeni portal. Da ga je plačal “bolj ugodno” kot ostali, prav tako ne drži, saj je Jurkovič za stanovanje (ki je bilo ob prevzemu nedokončano) odštel 144 tisoč evrov, kar je 1.760 evrov za en kvadratni meter, povprečne cene stanovanj v tej stavbi, ki jih je GP Drava takrat prodajala na ključ pa so se gibale okrog 1.831 evrov na kvadratni meter, po tej ceni pa jih je plačala tudi država, kar je jasno razvidno tudi iz članka iz časnika Finance, kjer je zapisano “MNZ je v Vila bloku Šmartinka kupil deset stanovanj za 1,495 milijona evrov, za kvadratni meter je v povprečju odštel 1.831 evrov, MJU je kupil devet stanovanj za skupaj 1,523 milijona evrov ali v povprečju 1.843 evrov za kvadratni meter, MORS pa šest stanovanj za 903 tisočake ali 1.923 evrov za kvadratni meter”. Sledenje je dokaz, da je trditev portala Necenzurirano, “da se je v zadnjih dveh letih cena stanovanjskih nepremičnin, tudi starejših, na tem območju v povprečju gibala pri okrog 3000 evrih na kvadratni meter in da je država, ki je v isti zgradbi kupila 25 stanovanj za javne uslužbence, v povprečju za kvadratni meter plačala 2.800 evrov.” 

Oba prihajata iz Ormoža, to pa je tudi vse
Dejan Jurkovič in Aleksandra Pivec sta znanca na podlagi tega, da oba prihajata iz Ormoža, to je pa tudi vse, kar naj bi povedal tudi Jurkovič. Najemnica Jurkovičevega stanovanja je postala po naključju, in sicer je ključe dobila aprila oziroma maja 2021, ko stanovanje ni bilo polno opremljeno oziroma je bilo brez kuhinje.

Foto: Požareport

Iz tega razloga je takrat plačevala “samo” 200 evrov mesečno, po polni vselitvi decembra 2021 pa je na podlagi pogodbe in dokazov plačevala 1200 evrov, slednje naj bi bilo razvidno tudi iz njegove davčne napovedi za leto 2021.

Foto: Požareport

Pravi tajkuni živijo na drugačnih lokacijah
Kljub temu, da ime Vila Šmartinka zveni luksuzno in da so vsa navajanja dokazano neresničnih trditev portala Necenzurirano premišljen poskus rušenja Pivčeve za potrebe predvolilne afere, pa je omenjena lokacija vse prej kot elitna, saj gre za 82 kvadratnih metrov veliko trisobno stanovanje, ki je locirano ob izredno prometni cesti, za nameček pa sta spodaj še McDonalds in McDrive, ki je za primerjavo, kaj je pravo ljubljansko luksuzno stanovanje, navedel prostore “elektromilijonarja” Igorja Koprivnikarja, novega predsednika uprave GEN-I, v Župančičevi jami za Bežigradom, na vrhu najbolj znane stolpnice v Ljubljani, ki meri 250 do 300 kvadratnih metrov.

Tanja Brkić