Čisti sovražni govor! Tako so režimski novinarji s svojim aktivističnim poročanjem in sledenjem globoki državi zakuhali nasilne vstaje leta 2012 in 2013!

Foto: STA

“Pri poročanju s protestov se je zgodil fenomen viška aktivizma. Marsikateri novinar ni bil Hermes, se pravi vestnik, temveč aktivni udeleženec dogodka, o katerem je poročal,” je za Siol komentiral novinarsko delo med protesti leta 2012 v Ljubljani in Mariboru strokovnjak za medije dr. Dejan Jelovac. Nasilništvo vstajnikov, ki so v policiste in parlament metali granitne kocke, z mostov obešali lutke z obrazi mariborskih mestnih svetnikov in jim grozili na njihovih domovih, je neposredna posledica hujskaštva novinarjev proti takratni drugi Janševi vladi in županu Francu Kanglerju ter primer čistega sovražnega govora, ki so ga zakuhali predstavniki globoke države, da bi jih nasilno umaknili. Kar jim je tudi uspelo.

Številni novinarji so takrat pokazali svoje prave barve, svoje resnične obraze. Maske so padle. Če so se do tiste točke radi sprenevedali, moralizirali o etiki in žugali z etičnim kodeksom ter častnimi razsodiščem, se je hitro izkazalo, da jim nič od naštetega ne pomeni več od počenega groša.

V stari boljševistični tradiciji so se še vedno jemali kot podaljšek levičarske politične garniture, ki jo je potrebno spraviti na oblast, in ne kot v službi resnice. Pozabili so, da je njihova naloga služiti kot posredniki med stvarnostjo in javnostjo. Lep primer so sedanji časi, ko iščejo krivce za sovražni govor in pa sprehod v preteklost zgolj šest let nazaj, ko so ga dejansko povzročali. Aktivistično in nasilno, s čemer nastopijo vsi pogoji za kaznivo dejanje “sovražnega govora”, kot ga določa kazenski zakonik.

Izrabljanje gonje proti “sovražnemu govoru” za obračunavanje s političnimi nasprotniki
Na to je spomnil te dni tudi profesor na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo UL dr. Žiga Turk, ki je opozoril na dvojna merila glede “sovražnega govora” v času ljudskih vstaj. “Je kaj znanega, kateri ‘sovražni govor’ je imel za posledico nasilništvo ljudskih vstaj iz konca leta 2012. Je kaj znanega, kje je nasilništvo kot posledica ‘sovražnega govora’ iz obdobja 2013-2018, ki ga nismo preganjali, pa bi ga morali,” je vprašal na Twitterju in v svoj tvit vključil Studio City.

Številni novinarji so se s svojimi prispevki takrat obnašali “kot nekdo, ki je aktivni podpornik dogodka, ne pa kritični opazovalec, čigar poročanje mora biti nevtralno in kolikor se le da objektivno,” je dogajanje opisal Jelovac. Spomnimo, da začetki vstaj niso bili spontani, temveč so jih zakuhali predstavniki globoke države oziroma trde levice, novinarji pa so jim slepo in nekritično sledili. Tudi med samimi protesti so le še bolj podpihovali sovraštvo proti mariborskemu županu Francu Kanglerju in demokratično izvoljeni slovenski vladi, ki jo je vodil Janez Janša.

Poročali o dogodku, na katerega ni prišel nihče
Ob tem so malodane sami pozivali na demonstracije. Na TV Slovenija so po pripovedovanju Jelovca celo “poročali o protestu, ki je bil organiziran prek Facebooka, na katerega ni prišel nihče. In to je bila vest o dogodku, ki ga ni bilo”.

5. mariborska vstaja pod geslom Pometimo jih vun! (Foto: STA)

Medijski prostor ne sme biti prostor za politično propagando; kot je povedal Jelovac, so potrebne vrednote, kot so svoboda, resnicoljubnost, nedotakljivost človekove osebnosti in dostojanstva, odprt pretok informacij, kakovost, kompetentnost, pluralizem in uravnoteženost. Dokler bo ena stran odrejala, da je sovražni govor vse, kar se ne ujema z njihovimi osebnimi prepričanji, pa je kaj takega nemogoče. V takem primeru bodo osrednji slovenski mediji še naprej zgolj trobilo levičarske politike in ne novinarji, katerih poslanstvo je posredovanje informacij javnosti.

Primer hudega nasilništva, posledica hujskaškega poročanja proti Kanglerju.

Ivan Šokić

 • Stajerka

  Nova…..dajte se ukvarjat s SVINJARIJAMI VLADE……garantiram, da vam dela NE bo zmanjkalo!!!

  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti se seli zaradi škodljivih kemijskih snovi
  4. Dec 2018, 17:40
  Posodobljeno: 17:42 / 04.12.2018

  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti MDDSZ
  Skupna mesečna najemnina po novi pogodbi je 81.923,60 evra brez DDV.
  »Ministrstvo se iz najetih prostorov seli zaradi priporočila pooblaščene izvajalke medicine dela, podanega na podlagi opravljenih meritev škodljivih kemijskih snovi v zraku. Meritve smo opravili v skladu z odločbo Inšpektorata RS za delo,« so zapisali na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.
  Za izbiro prostorov in pogajanja je zaslužno ministrstvo za javno upravo – najeli so dva stolpca in dva mezanina v objektu Dunajski kristali.

  V prvem tednu decembra

  V novem objektu bodo prostorsko povezani z Inšpektoratom RS za delo, ki se seli v eno od nadstropij omenjenega objekta. Selitev bo zaključena v prvem tednu decembra, so napovedali in se že vnaprej opravičili, če bi zaradi nje prišlo do motenj pri komunikaciji in odzivnosti.

  Skupna mesečna najemnina po novi pogodbi je 81.923,60 evra brez DDV, v njo pa so zajeti tudi prostori omenjenega inšpektorata, parkirna mesta in arhivski prostori.

  https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/5c06adef0060f/ministrstvo-za-delo-druzino-socialne-zadeve-in-enake-moznosti-se-seli-zaradi-skodljivih-kemijskih-snovi

 • Andrej

  Oblast se deli na zakonodajno, izvršno in sodno. Ti segmenti morajo biti med seboj neodvisni. Vlada določa zakonodajni del. Ker imamo krivosodje, se izvršni del samodejno podredi zakonodajni. Torej vlada obvladuje vse tri dele. Da se zadeva pokrije potrebuješ še četrti del, medijski. Tudi tega ima vlada trdno v rokah.
  Ali se zavedate, da imamo diktaturo skrajne levice? S kompletno medijsko podporo vladnih medijev. Tisti odstotek medijev, ki ni v vladnih rokah je pa potrebno finančno uničiti.

  • Janez Novak

   Andrej, problem je v tem, ker ni nikjer nikogar, ki bi imel alternativen načrt Kučanovemu nedemokratičnemu klanu. Janša je imel svoj klanski načrt, ki je bil enako nedemokratičen kot Kučanov. Zato ni bil nikoli resnična alternativa plenilskemu sistemu. Slovenija bi potrebovala svojega Trumpa, toda Slovenci nismo Američani. Slovenski Trump nima najmanjše možnosti, ker bi po njem udrihali z leve in desne in ga onemogočili v štartu.

  • Djuro Sumar

   Bravo levičarji, vse je pod kontrolo, desnakarji pa še kar obravnavajo dogodke izpred 70 let.

   • Andrej

    Ja, hostar, kar uspešni ste. Dogodki pa niso stari, ampak današnji. Upaj, da jim nikoli ne boš prišel v pesti. Krivosodju.

    • Tone

     Pravosodje izda na stotine sodb, ki za stranke niso sporne. “Krivosodje” je samo zaradi dveh treh sodb, ki z njimi niso zadovoljni po lastnem mnenju nedotakljivi politiki.

     • Andrej

      Vsak trenutek izražaš dvoličnost. Nezadovoljstvo s sodbo je ustavno zagotovljena pravica. Ko nekatere kar naprej obsodijo, višje instance pa njihovim pritožbam ugodijo, boš s svojo trditvijo precej težko zvozil. Ko pa drugih niti ne obsodijo (vedno se zgodi neka “procesna” napaka), pa okoli sebe puščajo razdejanje in solze, boš pa še težje zvozil.

     • Tone

      “Krivosodje” je politikantska puhlica. Razveljavljene sodbe ne pričajo za “krivosodje”, ampak za pravosodje.
      Daj na tehtnico vse sodbe, pa bo na tvoji strani ostalo samo nekaj okruškov, ki so zaradi vpletenosti politikov postali razvpiti.

     • Andrej

      Dokler tisti, ki sodijo, nikoli ne odgovarjajo za svoje napake in imajo trajen mandat, ne morejo biti PRAVO sodje. Vsaj za silo ti bom verjel, ko bodo proti Zokiju sprocesirali kaj konkretnega, pravnomočnega. Traparija je v isti koš vreči sodbe kurjih tatov in milijonskih tatov.

     • Tone

      Trajen sodniški mandat ni slovenska iznajdba.
      Kaj pa če Zokiju nimajo kaj sprocesirati? Če pa ti veš, da imajo, potem pravosodja sploh ne rabimo.

    • Djuro Sumar

     Le zakaj bi jim prišel v pest? Sem pošten ateist in ne lopovski katoliban.

     • Minovak

      Jaz pa sem pošten “katoliban”, kakor ti omenjaš domoljube in s tem hočeš povedati, da ste samo “ateisti”, ki to niste, pošteni državljani. To, kar si napisal, te popolnoma jasno opredeljuje in vem, da je tvoja “ateistična” stran v celoti lopovska, kar pa vemo vsi, tudi ti, le nočeš priznati…je tako?!

     • Steiermark

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • Djuro Sumar

      Ne vem kaj so to “ateisti”, ki to niso. Malo mešaš pojme, je tako.

     • Andrej

      Najprej moraš razložiti, kaj je to:
      1. ateist
      2. katoliban

     • Steiermark

      ravno zaradi tega, ker si en rdeči fašistični zmene, z rdečo zvezdo, domišlja, da ima pravico do nadaljnega izvajanja genocida nad avtohtonimi in katoliki, kot tvoji vzorniki in predniki, prišleki iz vsrane luknje – balkana! Ti si en drek, ateist, kvečjemu , si navaden bumbar, ki pač ni sposoben priti do določenih spoznanj,in razumevanj, kot mi, normalni in katoličani. Vedno še imaš, kot potomec prišlekov, ki so ropali in klali poštene avtohtone v Sloveniji, katolike, željo po slovenski krvi, saj to dokazuješ z neprestanim širjenjem sovraštva do nas avtohtonih in katolikov….

     • Andrej

      Če si tako star sivobradec boš z lahkoto razložil, kaj razumeš pod:
      1. ateist
      2. katoliban
      Razen, če kokodajsaš, kar so te naučili.

   • Zgornji
   • Minovak

    Ali si si že dal vtetovirati rdečo zvezdo na čelo in nos? Ne še, pohiti, prihajajo bradati in ne bodo vedeli, da si njihov, s tem znakom pa si prepoznan, drugače pa sledi handžar, saj veš, kaj je to, a ne… A ja, ne pozabi “partizanske” uniforme, ki udejanja dogodke izpred 70 let, saj so vam jih razdelili…

    • Djuro Sumar

     Ni straha, tudi jaz imam brado, sicer je že siva, ampak vendarle je brada.

    • Steiermark

     Verjetno ga bodo vzeli, oni bradati, na kozah, za vajenca, ampak bodo kaj hitro pogruntali, da jih on, kot titov vajenec in zlorabljenec, še česa nauči….

   • slosin

    kaj potem tulite, da so desni z Janšo vse zahebal, če imate pa levičarji vse pod kontrolo…

    • Djuro Sumar

     V opoziciji pa res ne moreš ničesar zajebati.

   • Steiermark

    ….ki se kar nadaljujejo v 21. stoletje….. In vi, njihovi pripadniki mislite, da se bo na vse kar pozabilo, če se pa že nemore pozabiti, pa uvajate “sovražni govor” ter tako resnico pometate vstran…. Gotovi ste, rdeči nacistični smrduhi, s svojo kratkonogo podgano – vašim vodjem, vred! Cvrli se boste v peklu, skupaj z vašimi predhodniki, ki so polnili jame in ruddnike ter množična grobišča, “upravičeno”, ker vam je tako naročil vaš gospodar – satan! Hudič, naj vas vzame, čimprej – sicer pa nimate več daleč, do dne, ko se bo to zgoddilo, če ne prej, s prihodom vaših ljubljenih kozjej……cev, katerim ste tako zavezani!

 • Stajerka

  Studio City gledajo samo še premaknjeni…..kar se tiče dotičnega članka – res je, samo SDS, zajebali ste MB volilce……če kdaj, potem bi danes desni kandidat zmagal – samo NE KANGLER…..ZAKAJ tiščite takšne ljudi naprej?…..In to celo tako daleč, da ste se sposobni skregat z lokalnim odborom, ki je hotel svojega kandidata!…..tudi vi ste se pričeli obnašat centralistično – žal!….Kangler v MB NE bo več na funkciji župana, dajte že 1x dojet, da je bil vzrok protestov POGODBA S ŠEŠLJEM, kjer bi se kazni stekale v privat žepe…..ne glede na to, kdo in kaj je bilo v ozadju, 90% ljudi se s tem NI strinjalo in prav je tako!!….če bi to počeli pred 21 leti, bi forum 21 crknil v 3 mesecih!!!

  JEZNA sn ko 100 mater, da NISTE sposobni v MB ponudit ustreznega kandidata! In NE, nisem bila na 2. krogu volitev, če bo šlo tako naprej, NE bom več na nobenih, tudi državnih NE!

  • Flower Power

   sds je stranka v zatonu,čedalje manj ljudi jih podpira,čeprav princ teme kokodaka da so zmagovalci……….

  • Janez Novak

   Štajerka, vse je dirigirano iz ozadja. Pametni ljudje sploh ne pridejo v poštev za kakšne pomembnejše funkcije, ker bi skušali kaj narediti po svoji glavi. Hobotnica, ki dejansko vlada iz ozadja, išče samo podkupljive lutke, ne ljudi z znanjem in ambicijo nekaj narediti za ljudi. Politiki so najprej “selected” (izbrani) s strani stricev iz ozadja, šele nato so “elected” (izvoljeni) s strani ljudstva. Vodilni javni uslužbenci so prav tako nastavljene budale, ki slepo sledijo svojim lutkarjem, ki so jih nastavili tja.
   Trenutno je glavni projekt evropske in slovenske elite zamenjava evropskega prebivalstva z Afroaziati. Vse gladko teče, ker so skoraj vsi politiki zgolj lutke stricev iz ozadja – pri nas in drugod v Evropi, z izjemo Višegrajcev. Nesposobni in nemoralni uradniki vestno izpolnjujejo raznarodovalno, etnocidno bruseljsko politiko, ker so pač zgolj lutke brez lastne razsodnosti. Skrbijo zgolj da izpolnjujejo ukaze svojega puppet mastra, ki jih je postavil na funkcijo. Dobro vedo, da bodo v trenutku zamenjani, če bodo kakorkoli poskusili delati po svoje in drugače kot je trenutno dnevno povelje. Demokracija je farsa. Elita se pripravlja, da jo postopno odpravi tudi formalno. Sovražni govor, ki je nič drugega kot začetek konca svobode govora, je že pomembno znamenje, ki kaže, kam pes taco moli.

   • slosin

    mislim, da je že davno eden ameriških predsednikov rekel, ‘če bi volitve kaj spremenile, bi jih že zdavnaj ukinili’…..

  • Franc Šink

   Ali Studio City sploh še obstaja ?

   • Tone

    Obstaja in je vsakič boljši.

    • RATATA

     Vsakić boljšivističen.

     • Jovo Jamnica

      Občasno gledam Studio City, preberem kaj izpod peresa Bernarda Nežmaha, velikokrat sledim VV Faktorju in zadnjič sem gledal tudi oddajo – Beremo na Nova TV, z gostom, ddr. Igorjem Grdino.

     • RATATA

      Dr.Nežmah in ddr.Grdina +++

     • Tone

      Besedne igre so mi všeč, tudi če so pomensko zgrešene.

   • Vera

    Na žalost ja, toda, kdo še to spakedranščino gleda .

  • FORT WORTH

   POGODBA S SESLJEM ??
   Pa ka ti pises zenska ??
   Bolj verjetno je da ima Arsenovc pogodbo s Sesljem…

   • Jovo Jamnica

    Včasih ti uspe juho ustrezno soliti. Danes žal ne.

    • FORT WORTH

     Meni ??

     • Jovo Jamnica

      Ah, pustiva to. Ni vredno…

     • FORT WORTH

      Ti pises o Sesoku, Stajerka pa o Seslju…
      Kdo je zaj tu nor ??
      Vas je Arsenovic v paniko potegno ??
      Se sam je bil presenecen, da je zmago v Maribori.
      Zaj pa mam obcutek, da se je ffsral.
      Ve, da si na dolgi rok lahko zapor nakoplje, ce ne bo vsaj za silo fse štimalo…
      Hehehe

     • Jovo Jamnica

      Meni je kristalno jasno, da se je @Stajerki zgodil lapsus, saj Šešelj takrat z Mariborom ni imel nič. Če morebiti ti veš, da ima Šešelj kaj z Arsenovičem danes, pa na dan z besedo.

     • FORT WORTH

      Še nea vem.
      Kangler – Seselj ni varijante niti pod razno.
      Arsenovic – Seselj nea dam roke v ogenj !!

     • Jovo Jamnica

      To pa zato, ker sodiš ljudi po priimkih. Seveda, ti ni znano, da je Arsenovič – črnogorski priimek. Recimo, tudi Arso Jovanović, je bil nekoč žrtev političnih spletk. Če bi se recimo Austrijci tako ravnali, bi imeli za kanclerje ljudi s priimki: Schuschnigg, Kreisky, Sinowatz in Vranicky????

     • FORT WORTH

      Ne po priimkih, po balkanski politicni zlizanosti.
      Niti ni potrebno, da se poznajo, pa vseeno isto mislijo.
      Pa sploh ni vazno ali so Muslimani, pravoslavci, komunisti.
      Pravzapraf fsi so ISTI.

     • Flower Power

      tudi janšisti…..vsi isti…….

     • FORT WORTH

      Dej seronja, šetnja.
      Hehehe

     • Jovo Jamnica

      Arsenovič je odraščal v Mariboru in je pravi Mariborčan. Nekateri Balkanci so prišli v Maribor že v 19. stoletju, takrat, ko je Maribor nosil edino ime – Marburg an der Drau. Priimki Kočevarjev so se v času od 14. stoletja, do leta 1941, v veliki večini poslovenili. Veliko kočevarskih priimkov danes, nosi končnico IČ ali ČIČ (itsch ali tschitsch)

     • FORT WORTH

      Pises o priimkih in, kje je rojen Arsenovic…
      Zanima me, ce bi izvolili Slovenca za zupana v ostalih drzavah bivse yugovine.

     • Jovo Jamnica

      Če se ne motim, je Arsenovič rojen v Slovenski bistrici. Le kje so bili rojeni župani Marburga an der Drau…

      1497… Luka Jurčič
      1535… Jurij Krejač
      1655… Urban Terbič
      1676… Ivan Drašič
      1687… Lenart Kebrič
      1731… Ivan Miketič

     • Jovo Jamnica

      Kot zanimivost: Aktualni župan Belgrada je Siniša Mali. Priimek Mali je v Sloveniji pogost. Nosi ga 717 oseb.

      https://www.stat.si/ImenaRojstva/sl/FirstNames/SearchFirstNames?Ime=&Priimek=Mali

     • FORT WORTH

      Ka pa ti si Jovo ali Jozo – Janez ??
      (:-DDDDDD

     • Jovo Jamnica

      Ne ne… sem Gorazd.

   • Stajerka

    mea culpa, mea maxima culpa…..ŠEŠOK, ISKRA…..opravičilo sprejeto?…..al bom zaradi tega visela?

    • FORT WORTH

     Sprejeto.
     To je zdaj povsem nekaj drugega !!

 • VERZIFIKATOR

  Svet se zlahka pač ne bo obračal,
  to že skoraj vsem je danes jasno,
  je storiti, ne le reči glasno,
  da bo kak pisunček končno plačal.

 • Flower Power

  kaj cvilite svečkarji,delat pojdite……..

 • tomnidari

  Predsednik panevropskega združenja novinarjev Svetlani: Vi pa precej uporabljate sovražni govor. Svetlana: Ja res je. Imamo desne medije, kjer so sami fašisti.

 • Jovo Jamnica

  Režimski novinarji gor ali dol. Če ne bi prišla med Mariborčane novica o Kangler – Šešok privat “svinjariji”, bi danes Kangler še vedno bil župan Maribora in Šešok bi bil bogatejši za milijone €. Kangler bi danes bil lastnik kakšnih 10. nepremičnin in kupil bi si nov traktor znamke Fendt, skupaj z avtomatizirano balilko. Tam na severozahodnem obrobju Maribora pa bi imel farmo divjih prašičev.

  • Peter

   Tako pa imate arsena.
   Veselite se, no.

   • Jovo Jamnica

    Veselim se le tega, da Kangli ni uspelo…

    • Peter

     Ja, mariborska verzija SamodanikanglaSamodanikangla…

    • Peter

     Pa pustiva hec ob strani. Žalostno je tole, kaj?
     Da se veselimo, ker smo se enega lopova znebili, za kar smo morali angažirati drugega lopova, ki bo po možnosti še hujši, no.

     • Jovo Jamnica

      Če mene vprašaš, se je bil pred leti v Mariboru nudil za župana spoštovani mag. Tomaž Kancler – SDS, ki je svoj čas z Glavnega mostu čez Dravo, bingljal v obliki napihljive lutke. Pa ga je Centrala onemogočila s podporo Kangli. Kaj pa na to poveš???

     • Peter

      Umazane politične igrice, kaj naj drugega povem, no?

     • Jovo Jamnica

      Ja. To leto je Centrala enako storila Zinrajhu, SDS. Še hujše. Zinrajha je hotel občinski odbor SDS ponuditi Mariborčanom za župana, pa sta prišla iz Centrale v Maribor Janša in Zver, ter disciplinirala “disidente” v lastnih vrstah. Reveži so potlej v prvem krogu županskih volitev, mogli dati glas Kangli. V drugem krogu pa marsikoga od njih ni bilo na volišče. To piše todi spodaj, komentatorka @Stajerka.

     • Stajerka

      izpadla bom bedak…..v 1. krogu sem iz obupa in žlehtnobe svoj glas namenila Šišku :))….NE, nisem ga dala Kangli niti pod razno!

     • Jovo Jamnica

      Šišku sem dal glas na državnozborskih… V Dupleku pa na županskih ni kandidiral. :-)

  • O’Brien

   Zakaj pa novice o Jankoviću nimajo istega učinka?

 • RATATA

  Tudi nadzor so okrepili nad iniciativami aktivnih državljanov in od vlade nepodpiranih nevladnih združb katerih intimne opcije so Slovenija, Slovenci, Domovina….

  • Tone

   Slovenija, Slovenci, Domovina je intimna opcija levičarjev, ki ne opletajo s temi parolami, ampak se trudijo kaj narediti za Slovenijo, Slovence in Domovino.

   Za desničarje pa to ni nič intimnega, ampak samo politični slogani in samohvala.

   • Peter

    Aja?
    Ti to kar takole, počez, čez prst oceniš in prodajaš za edino zveličavno resnico?
    Zresni se malo, no.

    • Tone

     Aja?
     Zakaj pa tega nisi napisal RATATA-ju, ki tudi kar takole, počez, čez prst ocenjuje in prodaja za edino zveličavno resnico?
     Zresni se malo, no.

     • Peter

      Dolgočasen si Tone.

      Ne ljubi se mi še v tvojih “komentarjih” brati tisto, kar sem malo prej sam napisal z dvema dodanima besedama, če ti uspe, seveda, najti dve.
      Srečno hodi, no.

   • slosin

    ti šaljivec, ti…

    • Tone

     Ali je šaljivec tudi RATATA?

   • RATATA

    Zakaj pa tako vzneseno pojete Internacionalo, celo s solzami v očeh potem?

    • Peter

     To je samo za povrh, češnjica na torti, kot bi se reklo, no.

    • Tone

     Jaz še nikoli v življenju nisem pel internacionale. Je pa to že več kot sto let himna levih strank. In jo povsod po svetu pojejo na kongresih in zborovanjih.

     • RATATA

      O Odi radosti je tudi vredno razmisliti.

     • Tone

      Besedilo ode radosti je napisal Friedrich Schiller, ki nikakor ni bil desničar.
      Danes imajo proti EU, katere himna je Oda radosti, največ desničarji.

    • ANA JOB

     Zato, ker bo kmalu njihov konec!

     • Tone

      Če boš samo čakala, je ta konec še zelo daleč. Kako se zgodovina ponavlja! Vaši predniki so čakali, da jih osvobodijo zavezniki, proti katerim so se borili, vi pa čakate, da vas bo rešila EU, proti kateri pljuvate.

     • ANA JOB

      Tone, vaša genocidna leva politika me ne zanima.

     • Tone

      Zato jo boš pa morala še dolgo prenašat.

     • ANA JOB

      Vem, da se antikristi naslajate ob tem.

   • Flower Power

    svečkarji stalno pljuvajo po slovencih in slovenijo,potem pa se kreteni hvalijo da nosijo domovino v srcu………

    • slosin

     da nisi kreten ti…pluvati po levuharskih politikih še ni pluvanje po Sloveniji..

     • Tone

      Kaj pa če ne zadeneš levuharja in pljunek pade na slovensko zemljo?

     • tomnidari

      Je verjetno levuharsko seme že v kali zatrto.

   • rabbit

    Kaj pa ste levičarji naredili za Slovenijo, en velik NIČ, ste pa za lastna korita, ja to pa ste.

    • Tone

     To, da levičarji ne znajo in nočejo delati, ampak samo kradejo in izžemajo državo, je desničarski volilni slogan, ki nima nobene stvarne osnove.

     • rabbit

      Povej 5 stvari, ki ste jih levičarji naredili v dobro Slovenije.

     • Tone

      Skoraj vse na področju kulture in umetnosti.
      Skoraj vse na področju socialne države.
      Skoraj vse za ohranjanje njenega mednarodnega ugleda (v nasprotju z desničarji, ki ji pogosto delajo sramoto /izbrisani/).
      Iz Ljubljane kot provincialnega mesteca nastaja prestolnica.

     • rabbit

      Kaj to na področju kulture in umetnosti, zaslužne pokojnine za izbrane, iz 15 zaposlenih na ministrstvu za kulturo 500 novih birokratov.
      Res ste naredili veliko, vzeli ste t.i. pokojnine ljudem brez dohodka, vzeli varstveni dodatek,uvedli da se vrača varstveni dodatek in socialna pomoč, vzeli otroke-koroška dečka.
      Kakšen mednarodni ugled ima Slovenija smo videli po razsodbi arbitražnega sodišča niti ena država nas ni podprla, Turk pogorel za OZN, še Rusi ga niso podprli pa tako učinkovito jim je lezel v rit.
      Ljubljana pa prestolnica Hahahahahahah, s 169 let staro železniško in avtobusno postajo. Kaj misliš da narediš prestolnico če par tlakovcev položiš.

     • Tone

      Bolje bi bilo, da se pozanimaš, kaj je kultura in umetnost, namesto da razkazuješ svojo nevednost in zaplankanost.
      Türk ni pogorel, ampak je prišel v ožji izbor, torej na stopničke. So pa sramotili Slovenijo tisti, ki so se trudili, da slovenski kandidat ne bi bil izbran.
      Ljubljana “nastaja prestolnica”.

     • rabbit

      Res se lahko pohvalimo z odlično kulturo dojenja psov, rezanje slovenske zastave na trebuhu nosečnice, knjiga Čefurji raus in podobne kulturne smeti.
      A dej no na stopničke je prišel pa saj ni tekmoval v kakšni športni disciplini, kolikor vem je generalni sekretar OZN samo en in nič več.
      Če ne pogledaš k sosedom ti je pa Ljubljana res prestolnica zame pa umazan svinjak. Ljubljanska tržnica ponoči parkirišče čez dan pa na teh oljnih madežih bruhanju in ostalem scanju branjavke prodajajo res higiena na viški kot v kašnem Maroku sredi puščave.

     • Tone

      Samo potrjuješ to, kar sem napisal. Kulturni minister v Janševi vladi misli o slovenski kulturi drugače kot ti:
      https://www.youtube.com/watch?v=CMPyr6lUuPo

      Si pa domoljub, ki sovraži svoje glavno mesto in ga ima za umazan svinjak.
      Najbrž je bila Ljubljana dostojna prestolnica samo za župana Strgarja.

     • rabbit

      Kaj si gospod Simoniti misli je to njegov problem zame to ni nobena umetnost ampak samo pobiranje denarja iz korita, čez 5 let teh ljudi ne bo nihče poznal, so si pa zrihtali dober vir zaslužka. Naslednjič bo Prešernovo nagrado zaslužil najbolj butast resničnostni šov.
      Sem domoljubka, ki ne sovraži mesta ker mesta ne moreš sovražiti ti pa povem, da je Ljubljana en navaden svinjak samo pokukaj malo iz svojega plota pa boš videl. Pločniki, cvetijo, ceste imajo več lukenj kot asfalta, pri nas so pri krpanju ceste kar tekmovali kdo bo naredil več lukenj. Da o grafitih od Njegoševe do tržnice sploh ne govorimo. Svinjarija.

     • Tone

      Draga rabbitka (daj si kako ime, ki bo zvenelo žensko, če že moraš domoljubno uporabljat tuje besede), samo popoln nevednež lahko s tako sigurnostjo govori, kdo bo čez 5 let še znan in kdo ne.

   • totex39

    To levičarji dokazujejo na vsakem koraku, res si pameten.

    • Tone

     Me veseli, da se strinjaš z mano.

     • david23

      Problem je sarkazem razumeti, ne?

     • Tone

      Vidim, da ti to dela težave.

   • antimur

    Ti si pa res pravi prototip zmešanega, omejenega, nerazgledanega kučanista. Golazen smrdljiva, nehajte “podjebavati” Slovence, že zdaj imate na kolhozniških rdečezvezdaških tikvah toliko sranja, da se ga bo težko opralo.

    • Tone

     Rajši povej zakaj misliš, da nimam prav, namesto da z nekulturnim izražanjem zmanjšuješ ugled desnice.

 • goldhorn

  Spomnim se, kako je novinar Radia Koper takrat ljudi pozival na te proteste. Dobesedno pozival in hujskal. Še danes ima službo na radiu. Tomaž Celestina, podpisnik F 571.

  • Vojteh Dovč

   glih Radio KP , dobro da nisi reku Radio Capodistria

   • Peter

    Zakaj pa ne bi. Uradno ime radia je tudi Radio Capodistria.
    Glej ga šovinistka, zanikaš obstoj italijanske manjšine na Obali, no?

    • Steiermark

     Sovražni govor tega jugodreka, ker zanika obstoj italjanske manjšine, ne migrantov!

   • antimur

    Qurba komunajzerska, ali pa kučanistična, kar je še bolj zverinsko, spelji se, dokler še imaš čas.

 • Vojteh Dovč

  Kdo govori o nasilnem poročanju??? bejž no , novatv?

  • tohuvabohu

   Dejstvo je, da je ščuvanju režimskih medijev sledilo sovražno rovarjenje na ulicah. Tega ne moreš zanikati.
   Domnevnemu “ščuvanju Nove24” je sledilo zmerjanje in sovražni govor iz Murgelske tovarne laži, ščuvanje na politični pregon in pogrom zoper dva medija. Lažnive pobesnele rdeče hijene, slovenski narod vam tega ne bo pozabil.

   • rabbit

    Kučan je izgubil živce, ker so se še njegovi pljuvači preselili na Novo in jim dvigajo rajting.

 • Franjo Trojner

  Politična levica bo svojim boljševističnim maniram lastno notranje politične razmere zaostrovala prek vseh razumnih in dostojnih meja tako dolgo, dokler se drugorazredni državljani pač ne ftrgamo iz ketne in pokažemo zobe.
  Dejstva ne lažejo, gola resnica je, da se je pod pritiskom narodov, z mogočnimi protesti in tudi obroženimi spopadi in prelito krvjo doselgo spremebo totalitarnega komunističnega režima in s tem padec, zlom gnilega, totalitarnega komunuzma v od Rusov zasedenih držav v Evropi in s tem posledično tudi z vonjno v YU.
  Plebiscit in domoljubna osamosvojitvena vojna je tudi za ceno živlenj domoljubov omogočila postavitvev prve demokratične države vsega SLOVENSKEGA RODA leta 1991. Takrat se je politična levica (komunisti) čisto potuhnila v strahu pred sodnim pregonom zaradi vseh svinjarij, zločinov, ki so jih počeli v času totalitarnega komunističnega režima svojemu in drugim narodom. Kr naenkrat, čez noč leta 1991 so se zagrizeni komunisti, ki jim dolga desetletja ni bilo mar za človekove pravice in svobščine, ker so jih sami preko vseh skrajnosti kršili svojemu narodu spremenili v demokrate in največje zagovornike človekovih pravic in svoboščin, kar je perverzen absurd! Takrat jim je z raznoraznimi spletkami, zavajanji uspelo zminirati lustracijo in nato posledično še tranzicijo, ter pravno državo, kar je bil že od samega začetka njihov cilj in je botroval neobsodbi vseh tistih komunistov , ki so na svojih položajih lastnemu narodu grobo kršili tudi najbolj osnove človekove pravice in svoboščine!
  Danes je ob apatičnem, razočaranem SLOVENSKEM narodu, politična levica znova dvignila glavo in z svojo marksistično ideologijo vedno bolj agresivno znova futra, straši in razdvaja narod. Politična levica danes v svetu in doma v Sloveniji počne isto, kot je nekoč v zgodovini že počela, oblastno zastrašuje, razdvaja narod in v bran svoje marksistične ideologije omejuje sbobodo govora vsem, ki jih, jo kritizirajo.
  Vsi alarmi bi vsem demokratom morali začeti zvoniti že takrat:
  – ko za prvega predsednika države nismo izvolili demokrata, tipa g. Pučnika ali g. Vaclava Havla
  – ko se je namerno razbilo DEMOS
  – ko se pod Drnovškom ni dopustila privatizacija državnega premoženja
  – ko se je z Puckom našla rešitev kako zaobiti voljo volilcev izraženo na volitvah
  – ko policija in sodstvo niso preganjali zločincev za zločine storjene aprila in maja 1945 in vseh zličincev, ki so doma in v tujini v imenu totalitarne kumunistične oblasti zagrešili kopico umazanih umorov nasprotnikov komunizma.
  – ko se je z afero Depala vas rušilo takratnega obramnega ministra g. Janeza Janšo
  – ko se je preko levici servilnih medijev začelo pjuvati po osamosvojitvi in osamosvojiteljih
  – ko se je saniralo prvo bančno luknjo
  – ko se je z izmišljeno afero Patria rušilo g. Janeza Janšo in s tem ustavljala politična desnica
  – ko je Pahorjeva vlada prvič posegla v družinski zakonik
  – ko je Pahorjeva vlada ukinila kmečke penzije in socialne transferje revnim penzijonistom
  – ko je Pahorjeva vlada posodila silne milijone Grkom
  – ko je Pahorjeva vlada nenormalno in preko vseh razumnih meja zadolžila državo
  – ko Pahorjeva vlada ni preprečila pranje 1 milijarde € v naši državni banki
  – ko je Pahorjeva vlada predlagala arbitražo
  – ko so levici vdani dominatni mediji reklamirali politiko novih obrazov
  – ko je Cerarjeva leva vlada zaobšla USTAVO, domačo in zakonodajo EU, pravilo Schengen in Dablinsko pogodbo ter v državo in s tem v države EU
  – ko se je saniralo drugo še bolj gromozansko bančno luknjo
  – ko je klavrno končala tranzicija
  – ko se je organizirano, nasilno rušilo legalno izvoljeno oblast v Mariboru
  – ko so se na državnih proslavah začele pojavljati simboli neke druge totalitarne države
  – ko se je na državni proslavi pela naša nacionalna himna v tujem, mohamedanskem jeziku
  – ko se je z antijanševsko koalicijo namerno zaobšla volja volilcev itd.
  – ko se je poraženec volitev Šarec z preostankom luzerskih levih strank, poraženk volitev nečastno zavihtel na položaj predsenika vlade in tako izigral demokracijo in voljo volilcev tudi.
  – ko levičarji na oblasti danes v naši vedno manj demokratični državi za dosego svojih marksističnih ciljev z omejevanjem svobode govora ubijajo dialog.
  Takšna vsiljiva, nasilna, fanatična, nemoralna, neetična in nedemokratična politika politikov politične levice in njene iz državne malhe dobro plačane civilne družbe nikoli ne more prinesti našemo narodu in državi nič dobrega, v konflikte in razdvajanje naroda vodi! Vse kaže, da se zgodovina ponavlja, mar ne? Meni je iz prebranih knjig današnji čas zelo podoben letu 1939 in 1940, mar ne?

  • samotoje

   Ja, marsikatere asociacije se pojavijo. Odličen povzetek si naredil.

 • if

  Vsebina, ki jo Kučan izrekel na Ilovi gori je, v odnosu na kazalnike poudarjene v vsebini članka, napad na svobodo državljana, človeka RS! Pri tem je svobodo razumeti v vseh njenih demokratičnih pomenih.
  Kučan, šef nedemokratičnega dela RS, se je na Ilovi gori še nekrat deklariral kot vir nesvobode, kot vir navodil kako uničiti svobodo!

 • abc

  Vstajo si je Kangla zakuhal sam. Ne venomer kriviti tiste, katere ne podpirate na Nova24TV.

  • Anton

   aja a res, potemtakem bi to veljalo še bolj za našega ljubljanskega mešanca, pa od nikoder nobenih “spontanih vstaj”, hm le zakaj?, daj bodi tiho in pojdi v kot sedet, in ne delaj si več sramote

   sarkazem press

   • abc

    Pa kdo bo gledal v Mariboru tega kmetauzarskega papka za župana še v drugo. Razen ovc in sekte.

    • bednick

     Boš ti že videl papka, ko boš pisal v cirilici.
     heh

     • Jovo Jamnica

      Kakorkoli. Papki so na desnici…
      ————

      6. november 2006

      Kdo rola politično in gospodarsko sceno v Sloveniji?

      V anonimki naslovljeni Kdo rola politično in gospodarsko sceno v Sloveniji, so neznani avtorji prikazali direktorja mariborske bolnišnice Gregorja Pivca v družbi slovenskega premiera Janeza Janše, lastnika mariborske mariborske javnomnenjske agencije SPEM Božidarjem Novakom, lastnikom Radia City Mišom Helblom in Andrejem Lasbaherjem, ki Pivcu vodi predvolilno kampanjo. Vsem omenjenim anonimka očita podtalno povezovanje, „tajno združevanje“ in obstoj „črnih fondov“. Gregor Pivec je vse obtožbe anonimnega pisma zanikal. V prednosti naj bi bil Kangler

      Po zadnjih javnomnenjskih raziskavah v tekmi za mariborskega župana vodi Pivčev protikandidat Franc Kangler (SLS). Čeprav je Pivec v prvem krogu dobil večjo podporo, bodo levo usmerjeni volilci, ki so v prvem krogu volili izpadla kandidata SD in LDS Borisa Soviča in Milana Petka, očitno raje volili Kanglerja kot Pivca.
      ———-
      Vir: Dnevnik

     • abc

      Nam ni bilo treba v SFRJ pisati v cirilici, zakaj bi sedaj. To vas sekta straši, vi cepci pa verjamete.

     • bednick

      Kakšna sekta?
      Pizda, saj nisem otrok, jebemti nanule!

     • tomnidari

      V cirilici sigurno ne, z desne na levo pa možno.

  • tohuvabohu

   To je govorica teroristov. Sram te bodi. Potem ko teroristi ugrabijo talce, grozijo “če ne plačate, boste krivi za njihovo usodo”.

   • abc

    Cepec neumen. Kangla si je vstajo povzročil z postavitvijo radarjev. A ni dovolj, da kasirajo od parkirnin, ki so že dovolj visoka. Ne ni mu bilo dovolj , treba je še z radarji skubit narod. Globoka kangla je dobil kar je zaslužil, popušil je na veliko!

    • tohuvabohu

     Ni šlo za Kanglerja, ampak za levi fašizem v besedi in dejanjih. Če je s kontrolo prometa kaj narobe, obstajajo legalne poti zoper to.

  • Stane

   Radarji so bili samo kapsel. Resnica je bila drugje. Rusenje JJ,kar se je tudi zgodilo. To je pa pripravila levica s komunisti. Veliko je bilo tu nezakonitega,vse s ciljem,da pridejo do oblasti. Podivjali so narod(se dznes niso prisli k sebi) To jim je uspelo. Kricijo; drzite lopova,a sami so lopovi,ki so kradli na veliko. Veliko je bilo dokazanega a ne sankioniranega. Vse je utihnilo

 • bednick

  Ne, ampak res, zdej bo pa men en pikzigmar govoru kaj je sovražni govor,
  samo zato, ker ma žlahto na občini.
  Ne bo šlo.

 • Jovo Jamnica

  Hahahaha, res nisn vedo, da so Kangli očitali fiktivni stalni naslov že leta 2002. Nazadno mu je to očito f soočenju tut Arsenovič. Kangla se zglea prijavi v Maribori vedno samo takrat, ko gre za žopanske volitve, drugač pa ga srečaš fsepofsot drugot, sam v Maribori ne.

  ———-

  7. november 2006

  ———-
  Po Pivcu tarča anonimke še Kangler

  V javnosti se je pojavilo anonimno pismo, v katerem neznanci obtožujejo mariborskega
  županskega kandidata Franca Kanglerja storitve dveh kaznivih dejanj goljufije in dveh kaznivih dejanj overitve lažne vsebine, za katera naj bi mu grozilo 12 let zaporne kazni.

  “Kangler si je tako želel županovanja v Mariboru, da je bil za to pripravljen tudi lagati državnim organom,” piše v pismu. Kandidat SLS za mariborskega župana naj bi leta 2002 v Mariboru kupil manjše stanovanje in prijavil, da živi ločeno od žene in otroka, ki ju je prijavil v občini Duplek, trdijo v pismu in dodajajo, da je “v resnici stanovanje v Mariboru oddajal v najem, brez da bi ga prijavil”. Pred kratkim pa naj bi omenjeno stanovanje zamenjal za večje stanovanje v Mariboru in državnim organom sporočil, da živi ločeno od žene, še pišejo v pismu.

  Volitve naj bi bilo mogoče izpodbijati

  Vendar pa, kot piše v pismu, “v tem stanovanju ne prebiva, saj je vsak dan in vsako noč v Dupleku ali Ljubljani”. S tem dejanjem naj bi se tudi finančno okoristil, zaradi česar mu grozi tudi daljša zaporna kazen, še pravijo. “Po volitvah bo lahko vsak volivec volitve izpodbijal, saj se je Kangler na glasovnico uvrstil z goljufijo in lažno prijavo prebivališča. Davkoplačevalci bomo tako v primeru Kanglerjeve zmage morali plačati tudi ponovitev volitev,” še pravijo v pismu.
  ———–
  Vir: Dnevnik

  • Stane

   Pusti otroske anonimke. Ni vredno omembe. Jaz tudi lahko spravim ven, da je moja Sarplaninka vgriznila Pahorja in se pet vladnikov. Seveda z anonomko.

   • Stane

    Ko bi ga le.

   • Jovo Jamnica

    Ni to kar tako s trte zvito. Sem občan občine Duplek in ko Kangla ni župan, “kmetuje” v Dupleki. Tam tanka na pumpi svoje vozili Micubiši terenc pikap, pa okoliški bifeji so ga tut puni. Najbrš se v Duplek fsaki dan nea vozi iz Maribora… Pa še do Ptuja ma blizu.. Tam hodi f službo. Mariborčan… my ass!

    • Stane

     Dopuscam moznost,da imas prav.

 • Jovo Jamnica

  “Veliki” Slovenc, Matej Lahovnik na twitteru:
  —————-

  Zgleda, da Adria Airways ni domača ampak domačijska družba z domicilom na Brniku, za potnike iz SLO pa bodo kmalu bolj domača letališča v Zagrebu, Grazu, Trstu, Dunaju in Benetkah.

 • freedomfighter

  V sloveniji za protest proti sds ne rabis nobene posebne globalisticne propagande…ko sem bil na teh protestih in se pogovarjal z ljudmi je vecina lepo rekla da so prisli zaradi janse…in to so bili od 15 letnikov do 80 letnikov…mlajsi so bili tam bolj zatadi razbijanja starejsi pa zaradi sovraztva do janse…a ni zanimivo da marakesko deklaracijo podpira vse skupaj 10 ali pa 20 posto ljudi pa jih ne naberejo niti tisoc za protest med tem ko jih je bilo na vstaji samo v ljubljani vec kot 10 000 v enem dnevu…to vam lepo pove da slovenci ne marajo migrantov ena stvar jih pa moti se bolj in to je jansa…jbg a je tako prav ali ne tako pac je in ljudje imajo to pravico pa sploh ni pomembno iz katerih razlogov

  • samotoje

   Zelo poenostavljeno vse skupaj. Od dneva, ko je zadnji predsednik ZKS povedal, da so nam bile le en dan dovoljene sanje, se je vklopila celotna mašinerija “zdravih sil” (da ti ne razlagam, kdo vse spada sem, vem pa o tem marsikaj), da bi sestop komunistov z oblasti ostal to, kar je ves čas bil: navidezen. V Slovenijo se je kmalu začel vračati partijski denar, ogromno denarja, pravi ljudje so kupovali podjetja, vstopali v uprave družb, nadzorne svete, ni da ni. Pučnik in nato Janša z SDS so se na njihovi poti izkazali za večjo oviro, kot je sprva kazalo. In so vklopili vse živo, da bi “motnjo” spravili s poti.Narodu pa so do nezavesti prali možgane s perfidno udbovsko, tisočkrat preizkušeno propagando. Moja soseda Francka misli, da bo Janša pobil, lastnoročno, vse ateiste. Reva ne ve, kaj beseda sploh pomeni. Je treba poznati ta veliko sliko, da razumeš izseke. Pa ne tiste slike, ki jo mala šef ZKS s svojimi zvestimi pajdaši, ampak tisto, ki jo oblikuješ sam. To je resnica.

   • freedomfighter

    Ja jaz mam pa teto ki misli da je se otroka zgubila zaradi kucana…ovce so na vseh straneh katere so bolj sprane je pa vprasanje ki me ne zanima ker ovca je ovca

    • samotoje

     Ovce so bile in bodo. Za resnico gre. Do nje pa se pride po zaviti poti. Tudi ni treba, da imaš o tem ali onem pozitivno mnenje. Treba pa je vedeti in razumeti, zakaj se nekaj dogaja tako in ne drugače. Zakaj je Janša tarča gneva in srda “zdravih sil” in posledično Franck? Sem zgoraj napisal zakaj. Če nekoga četrt stoletja slikaš kot živega peklenščka, v podzavesti Franck postane točno to. In to je že ves čas cilj in namen nikoli sestopljene ZKS. Novinarji in novinarčki, pisuni vseh vrst, ovce vseh vrst so samo priročno sredstvo na poti. Koristno, a pogrešljivo blago. Tudi Levica, Židan, Makarovička, Carlova in Šetinc Pašek, dolga vrsta. Potrošno blago. Cilj pa je en sam: obdržati partijo na oblasti. V preobleki, a še vedno je partija. Bolj se bomo zmerjali med sabo, preganjali sovražni govor, bolj bo partija zadovoljna s svojim ljudstvom.

 • Gr Enze

  SLOVENJCELJNI NAPUMPANI Z RDEČIM PURFELJNOM OSLI KOMUNISTIČNI LE KDAJ BOSTE PRIŠLI K PAMETI ?

  • Stane

   Nikoli,ker so okuzeni z brezmejnim vladanjem in brezmejnim izkoriscanjem in delitvijo tujih zuljev.

 • xtc

  Ko bodo FDV ukinili in ko na strokovnih šolah ne bo več mesta za levičarsko podivjano agendo bo drugače.

  • Stane

   FDV je v sluzbi vlade,vlada lepo placuje njene usluge vohunjenje po raznih socialnih omrezjih zaradi priprav vlade za sankcioniranje tistih,ki kritiziramo vlado. 5 ljudi je angaziranih pri tem vohunjenju(uvajanje sovraznega govora)v vsakdanjo prakso. Med njimi sta 2 zenski. Nedavno je bilo to objavljeno.

  • Ufff

   A ti sedaj kritiziraš fakultero gospoda Janše?????
   Tisto ki jo je s ponosom in trdim delom končal in diplomiral torej FDV????
   Želiš povedati da je gospod Janša podivjan levičar????

 • Matt von Glanz

  vse to je posledica nedemokratično izvoljene vlade. Če bo Nova ukinjena, Slo postaja totalitarna država.

 • Aresnica

  Ivan Šokić-Dobr napisano -_- dodam – Plačnik vstaj je bil Georg Soros-cilj ni bil Kangler ampak Janez Janša – Soros je poslal svojega delavca Srđa Popovića (direktor CANAVASa sedež v New Yorku) v Maribor v dvorano Tabor, da je podučil kako bodo morali ……. ………………….v tej dvorani so tudi ustoličili novega župana Maribor tovariša Fištrovca. (tukaj je nekaj slik iz dvorane Tabor: tudi pijan tovariš Fištrovec in plačanec Srđa Popović)


  http://www.pigac.si/2013/02/05/srda-popovic-otpor/!!fotka-28709


  ______________
  Lep pozdrav

  • Jovo Jamnica

   Nekaj mi nea štima. Ta prva Mariborska fstaja proti Kangli je bla 12. novembra 2012, Srđa pa je palamudo v dvorani Tabor 5. februara 2013. Ko je v Maribori folk popeno, o totem srpskem Kanvasi ni blo ne duha ne sluha, goreli pa so Šešokovi pa Kanglini radari. Kaj pa so te na vladi v Lublani delali, da niso vedli za toti srpski Kanvas, ustanovlen že leta 2004 v Belgradi??? Sicer se pa Fištra Mariborčanom itak nikol ni dopado. Na volitvah 2014 je dobo sam 20.000 glasof, pa še to zato, ker se je folk fstrašo, da ki Kangla nebi grato spet žopan. Kangla je takrat dobo sam 7000 glasof…

   • Aresnica

    Štima,štima- glej – ne bom šel na mmc da bi našel – kako so potekale priprave _lahko poiščeš sam – boš našel – že na MMCju so takoj po tem, ko je gospod Janez Janša prevzel vlado začeli oziroma imeli intervju z Srđa Popovićem kot nekomu , ki se bori za reveže…..bla,bla….________________————___—– tudi čas plačanca svetovne mafije v dvorani Tabor oziroma predavanje je bil pred plačano vstajo —- _ – sistem nevladne organizacije CANAVAS (svetovnega mafijca G.Sorosa, ki je zadolžen za ustvarjanja KAOSA v svetu) je popolnoma isti ………… ….. samo primer: vstajniki so izobešali lutke- zgornja slika- so izobešali povsod v državah, ki jim je bila . …… -tudi v ZDA LEVIČARJI izobešajo lutko v obliki D.TRUMPA.(ni mi všeč Trump ampak je v pimerjavi z Clintonovo pravi angelček)- ——– bom nehal – raje se bi dobil s teboj na kakšni pijači -sem sigurn, da bi se nekako razumela………………………………
    ______________
    Lep pozdrav

    P.s. Na MMCju boš našel tudi komentar in sliko Tovariša Milana Kučana ko podeli okrog vratu medalijo G Sorosu za zasluge- George Soros je prejel častni znak svobode Republike Slovenije:

    https://www.24ur.com/novice/slovenija/drzavno-odlikovanje-georgeu-sorosu.html

  • BLA BLA

   NE SANJAJ pri odprtih očeh
   da je JJ odletel kot premie je ČISTO NJEGOVA KRIVDA
   če ne bi brez rezerv vključno s policajem Vinkotom/solzilčkom podpiral korumpiranca torej kanglerja bi ostal na vladi…
   Če je kangler kvazi oproščen v korupt landu ker se je pač povezal z pravimi je to za resnico popolnoma nepomembno
   Očitno se JJ ne želi učiti iz svojih napak aja se ne more….vodja je nezmotljiv… pozabljam pardon