fbpx

Član DeSUS-a: Ficko ruši Pivčevo, ker želi sebe ustoličiti za predsednika stranke!

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec in direktor SiDG ter vplivni član DESUSA Zlatko Ficko (foto: STA)

Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec ter vplivni član DeSUSa Zlatko Ficko. (foto: STA)

Tako predsednica kot g. Ficko sta me nagovarjala o zamenjavi dr. Pivčeve in na moje vprašanje, koga imajo v mislih za menjavo, je g. Ficko ponudil sebe,” razkriva član DeSUS iz Vrhnike Vid Drašček.

V tem tednu je kot strela z jasnega odjeknila novica o tem, kako naj bi pokrajinska organizacija DeSUS Ljubljana izrekla nezaupnico predsednici stranke Aleksandri Pivec. Sodeč po izjavi vodstva ljubljanskega DeSUS pa kaže, da gre v zgodbi v povezavi z nezaupnico za prevaro, saj je pri sklicu seje in na sami seji prišlo do nepravilnosti.

Da v ozadju stojita predsednica pokrajinskega odbora DeSUS Breda Jesenko in Zlatko Ficko smo že razkrili, sedaj pa s pismom člana stranke DeSUS Vida Draščka iz Vrhnike zgodba dobiva povsem novo razsežnost – Ficko ruši predsednico Aleksandro Pivec, da bi sebe ustoličil na vrh stranke.

Ficko bi zamenjal Pivčevo
Kot opisuje Drašček, je bil sam do zadnjega podpornik nekdanjega predsednika Karla Erjavca, toda ko ga je na kongresu porazila Pivčeva, jo je sprejel za novo predsednico, saj bi bilo objokovanje Erjavca neproduktivno. Nato pa zapiše, da je bila ponedeljkova seja odbora ljubljanske pokrajine DeSUS v gostilni Kavčič na Brezovici, zrežirana, ko so izglasovali nezaupnico predsednici. Drašček piše, da ga je 17. junija klicala predsednica pokrajinskega odbora Breda Jesenko in mu povedala, da ga želi spoznati predsednik kočevskega odbora DeSUS Zlatko Ficko.

Vplivni član stranke DeSUS in nekdanji direktor Slovenskih državnih gozdov Zlatko Ficko (foto: STA)

Kot trdi, Ficka do tedaj ni poznal, razen, da je bil nekoč direktor podjetja za gozdarstvo. “Vedel sem zanj, da je direktor nekega podjetja za gozdarstvo in da je bil pred časom s tega položaja odstavljen. Že leta 2017 sem se čudil, kaj se gre DeSUS gozdarstvo, ko pa je bila takrat velika potreba po izgradnji domov za ostarele in bi DeSUS moral iti v to smer.

Drašček pove, da so se dobili naslednji dan na vrtu hotela Mantova na Vrhniki. “Tako predsednica kot g. Ficko sta me nagovarjala o zamenjavi dr. Pivčeve in na moje vprašanje, koga imajo v mislih za menjavo, je g. Ficko ponudil sebe,” razkriva član DeSUS in dodaja, da se mu je videlo, da je bil močno užaljen, ko je bil s strani Pivčeve zamenjan kot direktor, zaradi česar se je po njegovem mnenju odločil za maščevanje. Drašček jima je takrat povedal, da Pivčeva dobro vodi stranko, je sposobna in dobro parira predsedniku vlade Janezu Janši, poleg tega pa ima DeSUS po njegovem pomembno vlogo v tej koaliciji.

Image

Luka Perš