Dela Pogorelec levo koalicijo brez vednosti Tonina? Član izvršilnega odbora stranke NSi se je z Židanom sestal kar brez pooblastil predsednika

Janez Pogorelec (Foto: STA)

Potem ko so viri izdali, da se je v eni izmed pisarn Generalnega sekretariata Vlade Republike Slovenije član izvršilnega odbora stranke NSi Janez Pogorelec sestal s predsednikom SD Dejanom Židanom, je predsednik NSi in novoizvoljeni predsednik Državnega zbora RS Matej Tonin poudaril, da o srečanju kot predsednik stranke sploh ni bil obveščen. Prav tako pa je povedal, da Pogorelca nikdar ni pooblastil za pogovore z Židanom, ta pa se prav tako v imenu NSi tudi ni sestajal s predsedniki drugih strank. Kot kaže si je Pogorelec privoščil pogajanja kar mimo pooblastil Tonina. 

Do omenjenega pogovora med Židanom in Pogorelcem, ki sicer opravlja funkcijo namestnika direktorice vladne službe za zakonodajo, je prišlo v torek, konkretneje po seji vladnega odbora za gospodarstvo.

Škandal24 je Pogorelca glede sestanka povprašal: “Zanima nas sestanek, ki ste ga imeli v prostorih Generalnega sekretariata Vlade RS s predsednikom stranke SD Dejanom Židanom po sestanku odbora za gospodarstvo. V zvezi s srečanjem v prostorih GSV nas zanima: – Kdo je bil pobudnik sestanka, Vi ali gospod Židan? – O čem je tekla beseda? – Ali ste se z gospodom Židanom pogovarjali kot predstavnik NSi ali kot uslužbenec GSV? – Ali ste o pogovoru z gospodom Židanom seznanili predsednika NSi gospoda Mateja Tonina?” Ta je na vprašanja odgovoril le, da žal na vprašanje ne more odgovoriti.

Pogorelec je tudi napovedal, da se do sestavljene vlade ali do predčasnih volitev ne bo več oglašal na Twitterju. Očitno je prišel do spoznanja, da svoji stranki dela le prevelike preglavice.

https://twitter.com/JanezPogorelec/status/1011683765230465026

Židan se je zavil v molk
Za razliko od Pogorelca pa se je Židan zatekel k molku in ni odgovoril na vprašanje, ki je bilo posredovano na njegov poslanski elektronski naslov.

Spoštovani gospod Dejan Židan,

zanima nas sestanek, ki ste ga imeli v prostorih Generalnega sekretariata vlade RS z gospodom Janezom Pogorelcem po sestanku odbora za gospodarstvo.

V zvezi s srečanjem v prostorih GSV nas zanima:
– Kdo je bil pobudnik sestanka, Vi ali gospod Pogorelec?
– O čem je tekla beseda?
– Ali se je gospod Pogorelec z Vami pogovarja kot predstavnik NSi ali kot uslužbenec GSV?
– Ali ste o pogovoru z gospodom Pogorelcem seznanili predsednika NSi gospoda Mateja Tonina?

Dejan Židan (Foto: STA)

Glede na odgovore Tonina je mogoče sklepati, da je Pogorelec ravnal povsem samoiniciativno, glede na to, da za pogajanja z Židanom ni dobil nikakršnih pooblastil.

N. Ž.