Čordić ni povezan z eno samo stranko, temveč s celotno levico, ki se nadeja realizacije projekta KUL!

Datum:

Raper Zlatan Čordić – Zlatko, ki v zadnjih dneh še posebej buri javnost po tem, ko je skupaj s svojim pajdašem povsem brez sramu napadel direktorja NIJZ dr. Milana Kreka, sodeč po objavah in zapisih na družabnih omrežjih, le ni tako politično nevtralen, kot bi si marsikdo mislil. Kljub temu, da Čordić rad poudarja, kako nezadovoljen je s stanjem v trenutni družbi in si želi boljši jutri, kjer med drugim ne bo takšnih, ki živijo pod pragom revščine, je vendarle zanimivo, da ga ni bilo mogoče opaziti kdaj v preteklosti, kako protestira. Konec konec si le moramo priznati, da problematika revščine v naši državi žal ni od jutri, saj se v preteklosti ni dovolj sistemsko reševala. No, čemu Čordić med drugim ni protestiral v času vlade Marjana Šarca, smo razkrili v četrtek, ko je med volilno kampanjo pred evropskimi volitvami razkril, da je že izbral svojega kandidata Edisa Rujovića, ki je zanimivo, kandidiral ravno na listi stranke LMŠ. 

Ko se je Zlatan Čordić – Zlatko v luči referendumske kampanje zbiranja podpisov proti financiranju vojske, kjer leve stranke zavajajo, kako naj bi se s tem denarjem kupovalo tanke, postavil pred stojnico v središču Ljubljane in svoje sledilce pozval k oddaji podpisa, je postalo jasno, da očitno ne goji simpatij le do stranke LMŠ, ampak tudi do strank SD, Levica in SAB, ki jim očitno ni mar za to, da se je Slovenska vojska znašla povsem na kolenih zaradi podcenjevanja pomena zagotavljanja varnosti v državi.

To, da imajo slovenski vojaki, ki so v službi domovine, dotrajane čevlje, raztrgane uniforme, zastarelo opremo in dotrajane vojašnice v katerih zamaka voda, očitno ne moti ne Zlatka, ne levih strank, ki se imajo za edine poklicane, da skrbijo za narodov dobrobit. Očitno je, da so zanje slovenski vojaki drugorazredni!

Foto: Printscreen

Na svoji Facebook strani je delil tudi video stranke Levice:

Čordićeva podpora kandidatu LMŠ Edisu Rujoviću pa ni osamljen primer podpore kakšnemu članu stranke LMŠ. Ko se je poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik v enem izmed govorov v Državnem zboru RS obregnila ob ministra za kulturo Vaska Simonitija in zatrdila, da je zgrožena nad delom ministra in ob tem med drugim ministra pozvala “Če pa vam ni, dajte, napišite odstopno izjavo pa pojdite nazaj v penzijo zaradi mene.”, se je Čordić nad njenim govorom odzval z vidnim navdušenjem. Pod objavo videa, kjer je Divjak Mirnikova kritizirala ministra, je namreč pripisal: “Tako se govori v imenu naroda! #rišpekt”

Foto: Zajetje zaslona

Splošno znano je, da je stranka SD, katere predsednica je evropska poslanka Tanja Fajon, otroke izrabila za propagando stranke, čeprav je bilo že tedaj jasno, da je v državi vnovič pričelo naraščati število okužb z novim koronavirusom. Prav tako pa so bile znane zgodbe iz tujine, kjer so poročali o zapletih okrog covida tudi pri manjših otrocih. Nedavno pa so celo iz ljubljanskega UKC sporočili, da koronavirus tudi pri otrocih povzroča hude posledice. V zadnjem tednu so namreč sprejeli šest otrok z vnetjem več organov, kar povzroča hud odziv imunskega sistema po prebolelem covidu-19.

Očitno pa se je z vsebino kampanje strinjal tudi Čordić, saj je ta na Facebooku delil objavo, iz katere naj bi bilo razvidno “umazano” sporočilo šole staršu, ki je poizvedoval glede uporabe maske v šoli. V tem sporočilu je bilo staršu med drugim razloženo, da je nošenje maske od 7. razreda obvezno, saj ne morejo zagotavljati ustrezne razdalje med učenci. Čordić je pod objavo tega zapisa, kjer je zanimivo mogoče videti tudi fotografijo, ki jo je SD uporabljala za kampanjo brez mask v šolah, pripisal: “Za otroke gre!”.

Zanimivo pa je, da je bilo mogoče Zlatka, 3. septembra lani, videti tudi na enem izmed dogodkov Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, v času ko je ministrstvo vodil Jernej Pikalo iz vrst SD. Iz objave na straneh ministrstva je razvidno, da so z dogodkom želeli pokazati, kako šport povezuje, pri tem pa so se osredotočili na košarko. Iz tega razloga so kot gosta povabili znana slovenska košarkarja Boštjana Nachbarja in Marka Miliča. Očitno pa so se odločili, da vse skupaj popestrijo tudi z obiskom raperja Zlatka.

Foto: Printscreen
Foto: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Očitno Čordić uživa tudi v družbi ljubljanskega župana Zorana Jankovića, na to namreč nakazuje slika, ki je bila posneta na eni izmed prireditev, kjer Čordić in župan vidno zadovoljna stojita na prireditvenem odru. Glede na to, da Čordić velja za gorečega podpornika protivladnih protestov ne čudi, da je aktivno pozival na proteste, čeprav množično zbiranje zaradi širjenja novega koronavirusa ni dovoljeno že vse od samega začetka epidemije.
Foto: Družabna omrežja
Foto: Družabna omrežja
Foto: Družabna omrežja

Nedavni napad na direktorja NIJZ ni osamljen primer. Na enem izmed shodov, kjer Čordić ni nosil zaščitne maske, je namreč napadel tudi snemalca Nove24TV, ki je le opravljal svoje delo. Čordić mu je skušal odvzeti kamero, ker je želel, da se izbriše posnetek. Po napadu je zatrjeval, da se on le bori za dobro in da ima dovolj, da ljudje le opravljajo svojo službo.

Glede na to, da je služba pogoj za to, da si lahko posameznik zagotovi pogoje za preživetje in izboljšanje standarda bivanja, je težko razumeti, čemu ga moti, da kdo le opravlja službo. Konec koncev naj bi se zavzemal za to, da se zmanjša število tistih, ki živijo na socialnem robu. Čordić je v preteklosti tudi dejal, da so vsi politiki isti in da bo zmeraj podpiral dobre predloge, ne glede na to, katera politična stran jih predlaga. Kako torej, da ni nikoli javno pohvalil protikoronskih zakonov, ki so namenjeni za pomoč državljanom in gospodarstvu? Potrebno je tudi priznati, da do sedaj nobena vlada med državljane ni razdelila toliko denarja, kot ga je ta. Sam pa pravi, da ni politično opredeljen.

Foto: Zajetje zaslona

Glede na to, da Čordić s kritikami na račun aktualne oblasti ne skopari, čeprav le ta ni kriva za to, da se je virus razširil v Slovenijo, kot tudi druge v države Evrope in drugod po svetu, je težko razumeti, čemu takšne akcije kot so pozivanje k nenošenju zaščitnih mask in udeležbi na protestih, ki ogrožajo javne zdravje in niso v dobro javnega zdravja ljudi. Ljudje imajo konec koncev pravico do varnosti, torej da se okužijo, kajne? 

Čordić naj bi le veljal za borca za dobrobit vseh ljudi, torej tudi starejših, ki spadajo v rizično populacijo glede okužbe s covid-19! Očitno pa je, da ima opozicija, ki se nadeja nastanka koalicije KUL veliko skupnega z Čordić, namreč od protestov, kjer se je grozilo tudi s smrtjo, se nikoli niso ogradili. Vse dokler seveda vrag ni vzel šale. Referendum je očitno točka, kjer so tokrat strnili vrste, pri tem pa se niso ozirali na to, da imamo v državi epidemijo in posledično polne bolnišnice. Zanimivo pa je tudi vprašanje, le od kod informacija Zlatku, kje in kdaj se bo Krek gibal, da ga zasači in odigra vlogo novinarja?!

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...