Črnčec do skrajnosti zlorabil slovensko obveščevalno službo za politične namene, mediji pa mu pri tem nekritično asistirajo!

Damir Črnčec (Foto: STA)

Pred KNOVS je bil v torek zaslišan državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Damir Črnčec, ki je v svoji izjavi za medije pred zaslišanjem skušal odvrniti pozornost od zaposlitve lepe Nataše v Sovi z obtoževanjem, da komisija deluje kot “kot politična policija iz starih časov.” Predsednika KNOVS Mateja Tonina je poleg tega obtožil, da se je “pustil omrežiti in postati nekdo, ki je voden s strani največje opozicijske stranke.” Logično je, da parlamentarni organi delujejo politično, povsem nerazumne pa so Črnčecove primerjave demokratično izvoljenih poslancev s tajnimi policijami. Ponovno se je izkazal tudi velik vpliv Črnčeca, ki ga ima v medijih, vsi režimski mediji so namreč mirno tolerirali njegov izpad.

Pred Komisijo Državnega zbora za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) je danes stopil državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Damir Črnčec, od katerega so člani Knovsa pričakovali pojasnila o zaposlovanju na Sovi. Pred začetkom seje je opoziciji očital, da skozi parlamentarno komisijo deluje kot “politična policija iz starih časov.” Črnčec je pred prihodom na sejo v izjavi medijem po poročanju Slovenske tiskovne agencije poudaril, da je zelo razočaran nad dogajanjem glede Knovsa. Po njegovih besedah se je predsednik komisije Matej Tonin “pustil omrežiti in postati nekdo, ki je voden s strani največje opozicijske stranke.”

Dogajanje je komentiral dr. Žiga Turk, ki je zapisal, da je jasno, da  v demokraciji parlament in njegovi organi delujejo politično, a opozoril, da je povsem mimo “primerjava iz demokratično izvoljenih poslancev sestavljene parlamentarne komisije, katere delovanje je javno, s tajnimi političnimi policijami totalitarnih režimov – tipa UDBA, NKVD, Gestapo.”

Z obtoževanjem Slovenske demokratske stranke skuša Črnčec odvračati pozornost
Parlamentarni nadzor, ki ga opozicija izvaja skozi Knovs, je po njegovih besedah postal “po načinu in obliki delovanja podoben politični policiji iz starih časov.” Njen namen je destabilizacija nacionalnovarnostnega sistema, je prepričan Črnčec, ki je še dodal, da obstajajo zelo jasni indici o tem, da je prišlo do razkritja tajnih podatkov v eni prejšnji zgodbi, torej v zadevi arbitraža. “Vsa ta ravnanja seveda škodijo slovenskim nacionalnim interesom, kakor tudi obveščevalno-varnostnemu sistemu,” je poudaril.

Matej Tonin (NSi) Foto: DZ/Matija Sušnik

Kot je ob Črnčecovih izjavah na družbenem omrežju Twitter opozoril novinar Bojan Požar, je “Slovenija je verjetno edina država znotraj #EU, kjer državni sekretar za nacionalno varnost, ki neposredno obvladuje vse tajne službe te države, prek vladne tiskovne agencije nonšalantno očita poslancem, da se gredo politično policijo.” Režimski mediji pričakovano vse skupaj nekritično tolerirajo.

Izmed režimskih medijev naj bi imel Črnčec in prek njega Šarec najbolj pod kontrolo prav POP TV, ki ne le, da predstavlja kadrovski bazen za njegovo LMŠ, pač pa v oči bodejo specifični odnosi nekaterih novinark s Črnčecem, prav tako pa povezave urednika spletnega portala 24ur.com Jureta Tepine, na čigar mizi naj bi se znašle zaupne, selektivno izbrane poslovne skrivnosti, ko je v upravo Telekoma Slovenije, katerega oglaševalski proračun se problematizira tudi v tem primeru, prišla Črnčecova zaupnica, dolgoletna sodelavka in tudi njegova študentka Vida Žurga. Ta je zadolžena za odvisni družbi TSmedia, ki izdaja portal Siol.net in Planet TV.

Vida Žurga (Foto: STA)

Črnčec se ni izrekel o odgovornosti za zaposlitev lepe Nataše
Glede zgodbe o zaposlitvi znanke premierja Marjana Šarca na Sovi pa je dejal, da so pristojni organi že podali svoje mnenje, sam pa nima ne pristojnosti ne odgovornosti, da bi ravnal v nasprotju s tem. Knovs je namreč v torek nadaljevala obravnavo glede nadzora nad zakonitostjo in preudarnostjo zaposlovanja na Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova). Na sejo so v torek povabili Črnčeca, medtem ko bo Šarec pred komisijo stopil v petek. Šarcu in Črnčecu so namreč očitali vplivanje pri zaposlitvi uslužbenke, lepe Nataše, sicer Šarčeve znanke. Kot smo na Nova24TV že poročali, naj bi zaposlitev “mimo vrste” na Sovi za lepo Natašo Šarec uredil prek državnega sekretarja Damirja Črnčeca in ta nato prek direktorja Sove Kozmelja, to pa naj ne bi bil edini tak primer. Na Sovi naj bi na enak način uredili službo tudi nekdanji uslužbenki občine Kamnik.

SOVA (Foto: STA)

Inšpektorat za javni sektor odkril več nepravilnosti, a za razveljavitev pogodb naj ne bi bilo zakonskih pogojev
Po polemikah v javnosti glede zaposlitve Šarčeve znanke pa tudi glede sorodnice evropske poslanke Ljudmile Novak ter poizvedovanju Knovsa je inšpektorat za javni sektor na pobudo Sove na agenciji opravil nadzor nad zaposlitvijo več javnih uslužbencev in ugotovil nekaj kršitev. Izrekel je ukrepe, ki se nanašajo na pravilno poslovanje agencije v prihodnje, za razveljavitev sklenjenih pogodb pa ni bilo zakonskih pogojev. Sova je sicer nepravilnosti že odpravila, o čemer naj bi direktor agencije Rajko Kozmelj na zadnji seji že poročal članom Knovsa. Ta tema je hkrati tudi napela odnose med Knovsom in Sovo.

Marjan Šarec in Nataša Hribar (Foto: Tarča RTV Slo in STA)

Marjan Šarec in Nataša H. (Foto: Tarča RTV Slo in STA)

Šarec se je že zlagal pred celotno Slovenijo
Glede navedbe, da z zaposlitvijo njegove prijateljice ni bilo vse v redu, je premier pred časom dejal, da sam ni bil zraven pri tej zaposlitvi in težko sodi. “To je stvar inšpektorata in Sove,” je menil. Napovedal pa je, da se bo vabilu Knovsa odzval, in sicer iz spoštovanja do parlamentarizma in do same institucije, “ne pa do tistih, ki to komisijo vodijo.” A spomnimo, da je še preden je Knovs začel z raziskovanjem sporne zaposlitve je Šarec zatrdil, da je Hribarjeva dobila službo na Sovi, ker “se je prijavila in je šlo vse po postopkih”. Na vprašanje če bo odstopil, če se karkoli izkaže, da ni bilo resnično je dejal, da se “ne bo nič izkazalo, ker delamo po pravilih.” A izkazalo se je, da Šarec ne dela po pravilih in da se je naš predsednik vlade zlagal pred celotno Slovenijo.

Rok Krajnc

 • milanček

  damire, ej damire, dober si se zajebal, gotof si!

 • RATATA

  Ja črnčec je nekaj pljuvalj eSDeeS … , je pa na drugi strani rekel tisti desusov neukročeni poslanec, da bi novo vlado, ki bi je sestavljal eSDeeS tako podprl!

 • tomven

  Nervoza… Fante je nekdo pičil direkt v čelo. Zanimivo bo šmarčevo krivenčenje.

 • if

  Črnčec o Knovsu: “Delujejo kot “politična policija iz starih časov.”

  Črnčec, KNOVS je demokratično telo delujoče v nedemokratičnem know-howu, ki ga predstavljate, zastopate, vzdržujete, živite in oblastujete.

  Povedano drugače, vaš omenjeni nedemokratični know-how je entiteta politične policije starih časov – UDBE.

 • xtc

  Črnčec očitno ne razume,da je v demokraciji nadzor potreben ravno taradi takih kot je on,ki smatrajo sebe,da niso pod nadzorom nikogar.
  Bi pa verjetno kje v tujini zaradi take izjave o ustavnih nadzorih in zmerjanju le teh z politično policijo moral popakati kufre.

 • Cenzurion

  Ja in kaj lahko kdo naredi sedaj?? Kaj naredite lahko vi?? Sprijaznite se da ravno zaradi tega ker Slovenska “desnica” nima pravega vodstva oz. enega in istega človeka že celo večnost, lahko oni rovarijo brez skrbi naprej. Če bi Slovenci dobili desno stranko ali desnega vodjo po vzoru zahodnih držav, Orbana, Salvinija… razni Kučani, Šarci in podobni nebi imeli niti ene šanse.

  • tohuvabohu

   Ne serji. Vsakdo ima možnost ustanoviti stranko in ne vem, zakaj tega ne stori, namesto da udriha po drugem, ki je menda kriv za vse.

 • lokec

  Navidezna sprememba je očitna:

  https://www.youtube.com/watch?v=GbiXFJya8P0

 • Artur

  Če kaj organsko ne prenesen ne prenesem nenačelnih Crnčevskih dvoživk, šleparošov in podobnih izdajalcev.

 • Hanzi

  Črnčec očitno misli, da KNOVS-a ne rabimo, saj je čisto dovolj njegova UDBA. Možganski malo posestnik in bolestno obremenjen s SDS, kot vsi odpadniki.

 • Andrej

  Naša slavna vlada zagovarja stanje, ko za razveljavitev nezakonito sklenjenih pogodb ni zakonskih pogojev. Bravo vlada, bravo volilci.

 • tasilo

  Marjanu šarcu lahko pišete na elektronski naslov

  spaka.pataka [afna] gov-edo.si

 • Antonius

  Najprej se je dobro spomniti, kaj je počel Damir Črnčec, državni sekretar Sveta za nacionalno varnost.
  Na začetku se je prilizoval Odboru 214, ko smo začeli s protesti zoper politično obsodbo, ker so zaradi izmišljotine Patria zaprli Janšo. Potem je pa v Javnost prišlo umazano dejstvo, da je Črnčec v Sovi skrival dokumente o komunistični tajni policiji Sdv, ki bi jih moral predati v Slovenski arhiv. Njegovo prevarantsko ravnanje je bilo razkrinkano, razkrinkal ga je pa Janša. Seveda se dvolična baraba ni mogel nič več vohunsko sliniti okoli Odbora 2014 in SDS, zato se je takoj preselil tja, kamor sodi.
  Damir Črnčec je prehodil svojo vohunsko pot od SDS in prek prilizovanja NSi-kd do Šarčeve anti-Janša koalicije. Če bi bil Črnčec zares kdaj poštenjak na desnici, ga globoka država nikoli ne bi postavila na mesto državnega sekretarja Sveta za nacionalno varnost.

  • zokispoki

   Izdajalec je tale Muri. Mona. Je pa v bistvu bogi, da mora vse to pocet za prgisce Eurov. Vsekakor ga je lahko sram !

  • samotoje

   Tako je, cenjeni Antonius, narod naš vsaj spomine hrani. Črnčec ustreza izrazu, s katerim poimenujemo take tipe: kameleon. Tudi jegulja mu pristaja.

 • Montana

  Črnčec je v bistvu nevaren element v tej vladi. Kljub navidezni izobrazbi ne izgleda ravno pretirano sposoben, saj zaradi udbovskega načina dela pozablja, da je Slovenija demokratična država.

 • rabbit

  Mene pa zanima kdaj bomo govorili prave besede, tudi novinarji Nove 24 uporabljate besedo znanka Marjana Šarca, pa kakšna znanka LJUBICA MARJANA ŠARCA, LJUBICA.

  • tohuvabohu

   Temu se politično korektno reče tesna sodelavka.

  • tomven

   Če pravi da je ni klepnu…

 • Ros

  To so ponovno načrtne taktike komunizma, ko se nedolžne obtožuje dejanj, ki jih sami delajo. Češ, vi ste krivi ne mi, ki ta dejanja delamo. Ljudje pa pogosto verjamejo prvemu, ki ga slišijo. Ali tistemu, ki ga slišijo večkrat. Gre za pravo patologijo. Kot noben bančni ropar ne bo šel javno objavljati, kje, kdaj in kako misli ukrasti denar. Za povrh bo pa še vsem povedal svoje ime, naslov in kje ima skrit denar. Češ, kdor prej zatoži in se zlaže, je (lažnivec) “govori resnico”. Tipična propaganda, ki je lahko zelo nevarna.
  So pa takšna dejanja protiustavna in protizakonita. Nobeno izgovarjanje, da ne razumejo ustave ali zakonodaje, jih ne more in ne sme opravičevati. Nepoznavanje prava in nerazumevanje, na splošno, škodi. Gre za zelo resno ogrožanje demokracije in ustavne ureditve, pri katerih se dogaja cela vrsta drugih kaznivih dejanj. To stanje je skrajno resno, če je resnično. Če je resnično, gre za ogrožanje državne varnosti. Celo za izdajo. Pri tem pa ima pristojnosti vojska in zveza Nato. To so zelo resne obtožbe. In če držijo, imamo zelo velik problem.

  • tohuvabohu

   Tebi se blede, siromak.

 • skorpijon93

  Slovenija, Slovenci zgledujte se po Češki republiki, višegrajska skupina je skupina držav z svetlo bodočnostjo, zahod pa bo postal kalifat na drugi strani pa vse večja revščina in razslojenost, kar so sejali to žanjejo

 • skorpijon93

  na češkem,slovaškem si ne uvažajo bosancev, albancev, tam nihče ne bo zahteval statut manjšine , niti na hrvaškem ne kjer je muslimanov 1.4 %, v Sloveniji pa 3,6 5 za primerjavo

 • skorpijon93

  na hrvaškem nihče ne upa gobca odpirat

 • Franc Šink

  Črnecu sedijo najmanj tri tajne službe za vratom.To kje seveda dokazljivo.

 • tohuvabohu

  Upam, da ne bo zvenelo preveč domišljavo, če rečem, da mi je bil Črnčec sumljiv ves čas, tudi tedaj, ko se je izdajal za Janševega podpornika. Bojim se, kaj vse škodljivega je počel v tem času.

 • skorpijon93

  hrvati so nacionalisti, slovenci pa hlapci, vsak lahko dela kaj njemu paše, slovenec je tiho in vse požira, namesto da bi presekali vozel , nagnali levičarji in muslimane iz države in mir !

 • Garbage man

  I ovce i novce………..klistir mu ne paše ( ni imel pony bicikla klošar)

 • montyamp

  Ehjavec še ni spizdu ???
  Mogoće je v slovenski ustavi zapisano , da lahko v politiki preživijo samo lažnivci , marionete in sluz ki sicer po zunanjosti spominja na človeka , identificirajo se kot državotvorni kadri , v resnici so pa demokratično nepismeni bastardi ki smrdijo po udbovski golazni .

  • Ehbolimedžoko

   Matr si neučakan. Počak, da prej h seb pride od šoka, no.

   • Rožle

    ha ha ,,vidim, da me je monty prehitel ..

 • Rožle

  Mimogrede … a je Kahla še kar na čakanju ..?

  • Ehbolimedžoko

   Mah, boli me đoko, dej…

   • Rožle

    Na Kurah je pa top članek in top novica tale :
    https://www.24ur.com/novice/slovenija/ssk.html

    • Ehbolimedžoko

     Jah, sej on še najbolj ve, kako so mnogi ljudje lačni, a davke pa morajo plačevat.
     Njemu se upajo potožit, ker jih posluša pa najbrž tud pomaga, kako te zrihtajo na CSD pa so časopisi že dostikrat pisali. Tiste ženske tam najraje hodijo samo v službo in, če pride tja revež, ga odpravijo z besedami, s katerimi si ne more nič kupit.

 • skorpijon93

  Črnčec ima malega tiča !!! nesposobnež

 • Garbage man

  Ta bedak, gre tudi v nahrbtnik JJ.Čeprav se spreneveda…….

 • Aton

  Črncec samo ne razume, kaj je parlamentarna demokracija!

 • Rožle

  Kaj pa FBI v Sloveniji .. so že kaj premetal našo NLB ???

 • Viktorh

  Ni kaj, le kaj bi Šarec brez tega tipa?

 • Garbage man

  JJ jebem ti mater in oca, ker nisi spregledal tega bedaka……………………………………………………………………………………………………………………..

 • Vlado77

  Smo mafijski država. Viskoih uradnikov se ne sme niti vprašati glede karkoli in to v parlamentarnem organu ,ki je demokratičen. Še nihče ni objasnil zakaj je Nataša H. ustrezala vsem pogojem zaposloutve v SOVI in zakaj je prav ona edina dobila službo. To da je povezana s Šarcem pa nihče ne sme pomisliti , da je bilo to ključnega pomena.

 • MEFISTO MODRI

  Bog je!

  Sicer bi nas hudič prikrajšal za užitke, ko Šarca in Črnčeca zaslišujejo tisti, ki bi jih tudi sicer najraje potopila v žlici vode.

  • Viktorh

   A si prepričan?

   • MEFISTO MODRI

    Da!

 • milanček

  damire, još si tu v Sloveniji, idi, ti samo idi, ti si budala, da ti nema para!

 • JANEZ GUS

  Bog nas obvarij Šarca in Črnca.Kakšnega svetovalca ima ŠARKO.Kar je bil črnceč vprašan ni odgovoril,trosil pa je nebuloze o neki politični policiji in JJ.

 • problem je v tem, da imate vsi tačke v marmeladi….in sedaj poteka tista igrica, kjer otroci v krogu hodijo okoli stolov, nato pa, ko učiteljica ploskne, otroci hitro sedejo na stočke, za najbolj počasnega pa stolčka ni več in odpade…..nato se vsaki krog odvzame en stol, dokler na koncu 2 budali med seboj ne tekmujeta za zadnji stolček in s tem zmago v otroški igri…..to ste vi….v realnosti…..na nivoju revežev, ki jim morajo davkoplačevalci plačevati eksistenco, ker trg ne požre nobene vaše storitve ali pa izdelka…..