fbpx

Damir Črnčec v Odlazkovem pamfletu “prodaja” piarovske zgodbe pobegle Šarčeve vlade, sam pa kolesari na nezakonitih protestih in uživa v državnem stanovanju

Damir Črnčec uživa. Na levi sliki v kolesarski protestniški vlogi, v desni pa uživa v Portorožu. (Foto; Twitter)

Lepo je biti Damir Črnčec. “Dva dni nazaj je Damir Črnčec kolesaril proti vladi Republiki Sloveniji, danes uživa sredi Portoroža. Zvečer pa nazaj v državno stanovanje, ki mu ga plačuje vlada Republike Slovenije. Diktatura pa taka!” se je na dvoličnost kolesarskega protestnika na Twitterju odzval novinar Bojan Požar.

Damir Črnčec preživlja najlepše dni v svojem življenju. Bivši predsednik vlade v senci  si še vedno ni izpolnil svojih sanj o zasluženem milijonu evrov. Zato v vlogi opozicijskega strokovnega sodelavca vse sile usmerja v to, da bi zrušil trenutno vlado. Kolesarski protestniki pa bi lahko vprašali Črnčeca, zakaj je Marjana Šarca napeljal na odstop prejšnje vlade in “dovolil” na oblast trenutni vladni strukturi. Pozabili pa so ga tudi vprašati, zakaj je pobegnil v vlogi sekretarja za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade in s praznimi skladišči posredno ogrozil vse delavce v korona krizi. Zdravstveni sistem pa bi zaradi nedela Črnčeca in Šarca lahko ob hudih pritiskih kolapsiral.

Damir Črnčec tudi ne skriva, da njegovi medijski lakaji izvršijo njegove ukaze, kadar mu srce zahoče. V preteklih dneh smo lahko na POP TV spremljali jalove poskuse medijskih umorov novinark Suzane Perman in Staše Lozar, ki sta obe hoteli na vsak način oblatiti člane Slovenske demokratske stranke, da so aktivno vplivali na nabavo nujne medicinske opreme. Tokrat pa si je šef v senci delovanja Marjana Šarca uredil ekskluzivni intervju z medijem v lasti obsojenega medijskega tajkuna Martina Odlazka.

Črnčec si je uredil velik piarovski intervjuju s svojim prijateljem iz neprofitnega zavoda Svoboda govora in se pohvalil, da je Šarčeva vlada sprejela vse najbolj nujne ukrepe.
Damir Črnčec je v zadnjem letu postal eden najbolj pomembnih političnih igralcev na levem političnem polu. S svojim sokolegom Igorjem Kršinarjem iz neprofitnega zavoda Svoboda govora v lasti Črnčecevega Društva Evropska Slovenija sta v Odlazkovem pamfletu uprizorila piarovski intervju branjenja lika Marjana Šarca in njegovega dela.

Zapis iz spletne strani Svoboda govora, ki kaže na povezanost Damira Črnčeca in novinarja Igorja Kršinarja. (Foto: posnetek zaslona/ Svoboda govora)

Izkušeni pisarniški operativec, v katerem je Marjan Šarec prepoznal svojega Kissingerja, je povedal, da je vse najpomembnejše ukrepe za zajezitev koronakrize sprejela Šarčeva vlada. Med drugim je trenutni vladi očital, da se je ulegla na postlano posteljo, saj je vlada Marjana Šarca sprejela vse najbolj nujne ukrepe. A pozabil povedati: po večtedenskih hudih pritiskih in zahtevah takratnih opozicijskih strank in nekaterih alternativnih slovenskih medijih. Med najbolj glasnimi kritikami je bil prav naš medij, ki je že od januarja opozarjal na nevarnost, ki nam preti.

A takrat se je Damir Črnčec ukvarjal raje s tem, kako bi si še povečal vpliv v strukturah države tam, kjer ga do tedaj še ni imel. Vse ukrepe pa so sprejeli takrat, ko je bilo že jasno, da je za novega predsednika vlade izvoljen Janez Janša. Nekaj dni pred tem so še vsi trdili, da gre v Sloveniji le za eno “gripco.”

V intervjuju se je med drugim izkaže, kdo Marjana Šarca napeljuje, da govori eno laž za drugo. Tudi Črnčec se ni mogel izogniti laži in povedati, da je Janez Janša smučal v Italiji v času najhujše epidemije koronavirusa v sosedni Italiji. “Verjetno Janše med užitkom na belih strminah ni skrbelo (za epidemijo), tako kot ga ni skrbelo za upokojence v domu Šmarje pri Jelšah,” se je veselo zlagal Šarčev zaupnik Črnčec.

Marjan Šarec je s svojimi izjavami izumil nov izraz za svoje izjave, ki jih je slovenska javnost imenovale za šarcizme. V svojih manipulativnih, lažnivih izjavah pa ne zaostaja njegov najboljši politični prijatelj Črnčec s svojimi črnčizmi. V svojih izjavah Damir Črnčec ni mogel mimo svojih bistroumnih ugotovitev. Med drugim je inteligentno ugotovil, da bi Janševa vlada že lahko obstajala od začetka mandata.

Marjan Šarec in Damir Črnčec spadata med najbolj odgovorne osebe za katastrofalna reakcijo Šarčeve vlade v ukrepanju proti virusu COVID-19. Komaj po pritiskih bivšega zdravstvenega ministra Aleša Šabedra je Šarčeva vlada potegnila nekaj blagih potez.(Foto: Twitter)

Vendar Črnčec pozabi omeniti, da so bile vse stranke, ki so jim javnomnenjske ankete napovedovale, da bodo prešle parlamentarni prag, soočene s histerijo medijskega kartela o morebitnem sodelovanju s stranko SDS v prihajajoči vladi. V preteklosti se je pojavljalo ime Aleksandra Čeferina, da bi vstopil na slovenski politični parket. “Aleksander Čeferin bi lahko bil samo dodana vrednost v slovenski politiki,” kuje že novo politično zvezdo bivši državni sekretar za nacionalno varnost.

Črnčec s svojimi tehnikami uničeval enega koalicijskega partnerja za drugim z medsebojnimi prepiri in nastavljanjem afer
Po mnenju Črnčeca je Janša in njegova stranka zgolj lutka na vrvicah nekoga iz soseščine. Seveda je namigoval na najbolj “grozno” državo v očeh moralnih levih struj – Madžarsko. Vendar bi Črnčeca spomnili, da se lahko vzhodni sosedi zahvalimo, saj nam je pomagala pripeljati veliko slovenskih državljanov iz tujine in dobavi nujne medicinske opreme v Slovenijo. A to za najnovejšega člana kolesarskih protestnikov ni pomembno.

Damir Črnčec je med najbolj odgovornimi, da je razpadla Šarčeva vlada. A v rušenju vlade so pozabili stare zamere in sedaj skupaj udrihajo pri ruštvi vlade. (Foto: Demokracija)

Kliše vseh klišejev pa je seveda sledil, ko je povedal, da si Janša želi oblast zaradi oblasti same. Tukaj lahko Črnčeca izzovemo, kdo se oglaša. Kdo je v imenu Šarčeve vlade uničeval koalicijske partnerje in jim nastavljal eno afero za drugo. Naš medij ter še nekaj manjših slovenskih medijev je v preteklosti razkrilo, da si je Črnčec postavil linijo ljudi v slovenskih državnih podjetjih. Med drugim je svojo dolgoletno zaupnico Vido Žurgo namestil v vodstvenih strukturah Telekoma.

Vida Žurga je ključna oseba Črnčecevega omrežja na državnem Telekomu. (Foto: STA)

Vendar, trenutek resnice za Črnčeca, zakaj je “njegova” vlada pustila prazna skladišča z nujno zaščitno opremo, bo prišel zelo hitro, saj bo njegovo vlogo obravnavala tudi preiskovalna komisija v Državnem zboru, ki jo je predlagala koalicija. Njegova laži v Odlazkovem mediju pa se hitro dokažejo tudi v vladnem poročilu, v katerem je močno obremenjena vloga pobeglega predsednika vlade Marjana Šarca do prevzema oblasti aktualne vlade.

Luka Perš