fbpx

Damirjevi pučisti na seji nadzornega sveta ugrabljali Telekom!

Foto: STA

Pravkar cela drama na Telekomu. Na seji nadzornega sveta predstavnik sindikata Drago Kijevčanin predlagal razrešitev predsednika nadzornega sveta Aleša Šabedra, ter imenovanje Igorja Rozmana (LMŠ) za novega predsednika nadzornega sveta Telekoma …” je novinar Bojan Požar razkril, da so ljudje, ki jih je v nadzorni svet nastavil še nekdanji sekretar Damir Črnčec, želeli s “pučem” prevzeti Telekom.

Danes je potekala seja nadzornega sveta ene največjih družb v državni lasti – Telekoma Slovenije, kjer pa je prišlo do nepričakovanega udarca določenih članov, ki jih je tja nastavila še prejšnja vlada. Kot opisuje s svojimi informacijami Bojan Požar, se je tam dogajala prava drama.

Črnčečevi pučisti
Na seji nadzornega sveta je namreč predstavnik sindikata Drago Kijevčanin predlagal razrešitev predsednika nadzornega sveta Aleša Šabedra, ter imenovanje Igorja Rozmana (LMŠ) za novega predsednika nadzornega sveta Telekoma. Nadzornico Barbaro Kürner Čad naj bi predlagal za podpredsednico, zaradi česar so trije člani nadzornega sveta sejo zapustili – med njimi tudi Aleš Šabeder.

Telekom Slovenije (Foto: STA)

Kot smo še izvedeli, po odhodu predsednika  o predlogu niso upali glasovati, so pa Šabedru poslali zahtevo, da nemudoma skliče novo sejo nadzornega sveta, kjer bi Šabedra kar razrešili, Rozmana pa bi postavili za predsednika. Kot še Požarjevi viri komentirajo dogajanje, se na Telekomu dogaja pravi puč, za katerim stojijo ljudje, ki jih je na mesta kadroval nekdanji sekretar za nacionalno varnost v vladi Marjana Šarca, Damir Črnčec.

Sara Kovač