fbpx

Damjan Murko s pritožbo nad urednike POP TV, ker vsem predsedniškim kandidatom ne omogočajo enakih možnosti predstavitve, ob čemer neprestano omenjajo Pahorja

Foto: Tibor Golob

Odkar je Damjan Murko napovedal svojo kandidaturo za predsednika Republike Slovenije – prvič prav na našem portalu –, je svoj medijski prostor našel tudi tam, kjer do najave predsedniške kandidature ni imel vstopa. Sedaj ga kot predsedniškega kandidata omenjajo celo na nacionalnem Radiu Slovenija 1, pred nekaj dnevi pa se je pritožil vodstvu POP Tv, ker oddaja 24ur ostalim kandidatom ne dopušča enake promocije, kot jo omogoča aktualnemu predsedniku Borutu Pahorju. “A ker je tudi on kandidat, bi morali o njem poročati ravno toliko kot o ostalih,” je prepričan Murko.

Zgrožen bralec nam je sporočil, da je v nedeljo opoldne, ko je sedel k nedeljskemu kosilu, na nacionalnem Radiu Slovenija 1 slišal, kako so med kandidati za predsednika države omenili tudi samopromotorja Damjana Murka. “In to plačujemo davkoplačevalci,” se je bralec zgražal nad vsebino poročil, saj je, tako kot mnogi, prepričan, da gre le za dobro potegavščino slovenskega slavčka.

Vendar pa je Murko že ob najavi kandidature potrdil, da s tem dejanjem misli resno, saj je prepričan, da če se za predsedniški stolček lahko poteguje Marjan Šarec, ki ga vsi poznajo kot Ivana Serpentinška v Hribarjevi oddaji na nacionalnem radiu Radio Ga ga in je torej nekakšen “Murko nacionalnega medija”, zakaj se torej za to funkcijo ne bi potegoval še original, pravi Murko.

Klical na POP TV, da imajo preveč Pahorja
Murko pa je čisto resno naštel nekaj svojih lastnosti, s katerimi prekaša celo Boruta Pahorja. “Med mano in Pahorjem ni velike razlike. Oba obvladava piar, le da za slednjega skrbim jaz sam. Kar pa priča o moji sposobnosti in kvaliteti mojega dela in ustvarjanja,” nam je na začetku junija zaupal Murko, ki je kasneje ugotovil tudi, da je sam še boljši kot Pahor, saj “ima svojega šoferja že sedaj, Pahor pa je moral postati predsednik, da ga prevaža nekdo drug“. Ga pa nadvse moti pristranskost nekaterih slovenskih medijev  med njimi POP TV-ja, saj je prepričan, da njihova informativna oddaja 24ur ne posveča vsem kandidatom za predsednika RS enake pozornosti. “Pritožil sem se na POP TV, ker aktualnega predsednika Pahorja neprestano vlačijo po informativni oddaji. Vsi kandidati bi morali imeti popolnoma enake možnosti za predstavitev. Po telefonskem klicu sem poslal še vsem urednikom na omenjenem mediju mail,” je razkril Murko.

Damjan s svojo družinico (Foto: Matic Štojs)

Podkupovanje? Za svoje podpornike najel celo limuzino
Sicer pa se slovenski slavček pripravlja na snemanje promocijskega filmčka, kjer bo izpostavil svoje prednosti za predsednika države. Posnel ga bo v sredo, 9. avgusta, v okolici Maribora, tja pa vabi tudi vse svoje podpornike. “Lahko jim kaj zapojem, lahko se fotografiramo med mojim predsedniškim prihodom … Ker je to resna funkcija, sem se odločil, da bo na promocijskem filmčku moj prihod nadvse spektakularen, torej rdeča preproga, polno snemalcev in fotografov, pa tudi limuzina. Za tak luksuzen prevoz se nisem odločil zato, da se ‘važičkam’ pred ljudmi, temveč zato ker se veliko ljudi nima možnosti peljati z limuzino in jim bom jaz to omogočil. Limuzina bo torej tam za ljudi, ne zame, saj sem se jaz z njo že navajen voziti.” Če boste torej volili Murka, se boste lahko peljali z limuzino. Sliši se kot podkupovanje …

M. S.