fbpx

Danes bo znana usoda DeSUS: Vztrajanje v neperspektivni KUL ali pa bodo prispevali k normalizaciji Slovenije in skrbi za upokojence

Poslanska skupina DeSUS. (Foto: STA)

Prav je, da se koalicije in vlade postavljajo na podlagi rezultatov volitev. Kar počne KUL, ni to,” pravi poslanec DeSUS Branko Simonovič.

Samozvana koalicija KUL je pred razpadom. Karl Erjavec se je potuhnil, poslanci stranke DeSUS, pa so pred dilemo. Ali bodo podprli koalicijo KUL, ki kljub vsemu nimajo 46 glasov za uspeh, ali pa bodo še naprej, skupaj z vlado prispevali delček k normalizaciji Slovenije in poskrbeli za upokojence.

Kot je za portal Siol povedal poslanec DeSUS-a Branko Simonovič: “Že nekaj časa se ukvarjamo s tem, da je potrebno nekaj reči. Tudi z ozirom na ostale kolegice poslanke in poslance. Ali smo opozicija ali koalicija. Očitno se ta konstruktivna nezaupnica nekoliko odmika. V tem kontekstu potekajo neka razmišljanja. V naši poslanski skupini so tri struje: gospod Robert Polnar podpira vlado, gospod Jurij Lep se nagiba h KUL, in še mi trije, ki smo najdlje v stranki. Poskusili se bomo poenotiti. Vsak bo prišel s svojimi razmišljanji in potem bo potekalo usklajevanje,” je izpostavil.

Poslanec DeSUS Branko Simonovič. (Foto: STA)

Simonovič je pojasnil, da je za danes ob 15. uri sklicana seja njihove poslanske skupine, na kateri bodo govorili o tem, kako naprej.