fbpx

Dediči rabljev iz stranke SD in Zavezništva so se ob žalostnem dogodku odkritja spomenika nesramno smejali

V četrtek so na Kongresnem trgu odkrili nov spomenik, ki naj bi med seboj spravil dva pola razbitega naroda, vendar pa so na dogodku, na katerem bi zaradi številnih medvojnih in povojnih krivic ter pretečene krvi sorojakov morale teči solze, številni politiki delali “selfije” in se pri tem radostno smejali – to so Marko Bandelli, Alenka Bratušek, Dejan Židan, Tanja Fajon in Matjaž Han. Fotografi pa so še po eni speljani prevari v objektiv ujeli tudi zadovoljstvo Milana Kučana.

Poleg same farsičnosti odkritja spomenika “žrtvam vsem vojn”, ki naj bi spravil – po komunistični revoluciji in več deset tisočih pobitih – razdeljen narod, so v javnost prišle nove fotografije in dokazi, kako dediči morilcev, ki so te zločine zagrešili, na slovesnosti delajo “selfije” in se pri tem zadovoljno smejijo, kar ponovno dokazuje, da je tovrstno odkritje zgolj in samo farsa.

Na dogodku, na katerem bi  če bi šlo za resno, iskreno, sočutno ter pietetno dejanje in bi se rablji ter njihovi dediči pokesali za svoja dejanja morale teči solze, pa so slednji dogodek raje izrabili za ceneno in neiskreno druženje in še eno veseljačenje na račun mrtvih. Visoki politični predstavniki iz vrst stranke Socialnih demokratov in Zavezništva socialno-liberalnih demokratov Marko Bandelli, Alenka Bratušek, Dejan Židan, Tanja Fajon in Matjaž Han so namreč svoj odnos do “spravne slovesnosti” in naše skupne zgodovine  zaradi katere številni Slovenci še vedno objokujejo svoje bližnje, ki so bili izvensodno in kruto pobiti med ali po vojni, pa več kot 70 letih pa še vedno niso dosegli pravice, da bi katerega od komunističnih morilcev obsodili pred slovenskimi sodišči  ovekovečili kar z veselim selfijem pred odkritim spomenikom.

Kučan znova prevaral narod
Da je šlo pri odkritju novega spomenika predvsem za kampanjo levice, priča tudi prisotnost prvega med komunisti Milana Kučana, ki so ga objektivi prav tako ujeli s hinavskim nasmeškom, kako po ponovni prevari naroda ponovno triumfira z ministrom Židanom. Prvič je komunistom to uspelo na spominski maši za pobite v Kočevskem rogu leta 1990, po kateri so nato vehementno razlagali, da je šlo za doseženo spravo. Da ni šlo za spravo, temveč za običajno mašo zadušnico za izvensodno pobite domobrance, je pred dvema letoma potrdil tudi pomožni škof Anton Jamnik, ki je bil v tistem času tajnik nadškofa Šuštarja. “Šlo je za prevaro, ki se vleče do danes,” je v intervjuju za Družino povedal Jamnik.

Revolucionarnega klanja tudi Kučan ne more opravičiti
Sicer pa smo že pisali, da je četrtkova slovesnost zgolj še ena manipulacija za namene kampanje tranzicijske levice, ki bo po parih pregrešno dragih litrih betona (1,2 milijona) ob vsaki omembi povojnih pobojev s prstom kazala na desnico, češ: “Mi smo se spravili, oni pa se nočejo!” Spomenik naj bi simbolno počastil žrtve vseh vojn  ne glede na to, na kateri strani so padle. V resnici pa gre za zakrivanje genocida in medvojnega nasilja s strani partizanov ter za revizionizem nazaj v socializem. Gre za to, da če se revolucionarnega klanja že ne da opravičevati, pa o njem vsaj ne bomo govorili, saj smo baje “spravljeni”.

Vprašanje pa ostaja, kako si levičarji predstavljajo spravo, če v prvi vrsti na odkritju spomenika sedi nekdanji šef centralnega komiteja slovenskih komunistov Milan Kučan. Človek, ki je vedno zagovarjal izkrivljeno zgodovino. Človek, ki je bil proti slovenski osamosvojitvi. Človek, ki načeluje hobotnici, ki iz ozadja upravlja z našo državo. Človek, ki je bil leta na čelu režima, ki ni sposoben iskrenega priznanja lastne kriminalne preteklosti. Človek, ki ni nikoli obžaloval represije in “izginotij” državljanov Jugoslavije.

C. Š.