Dekle Luke Mesca Manca G. Renko ne bo plačevala računa za levičarske politike svojega partnerja, nižje obdavčen alkohol na veliko kupuje v Italiji!

Manca G. Renko (Foto: Facebook)

Da je levičarjev sama hipokrizija, je že dolgo znano, tokrat pa je to dokazala kar zasebna partnerka vodje skrajne Levice, Manca G. Renko, a očitno ne namerava plačevati računov za levičarske politike. Priporočala je namreč nakup cenejšega alkohola kar v sosednji Italiji, v Sloveniji je namreč alkohol izredno obremenjen s trošarinami, na trošarino pa se plača tudi davek na dodano vrednost. Plačujemo torej davek na davek. Da slovenska država pod vodstvom levičarjev res pretirava pri vmešavanju v zasebna življenja ljudi, priča tudi dejstvo, da smo se na Nanny State Indexu za leto 2019 uvrstili na mizerno 9. mesto izmed držav Evropske unije, pri čemer je nižje mesto slabše. A kot smo že poročali, se Renkova ne ukvarja s težavami običajnih ljudi, kot del elite si je pri le 27 letih z gotovino kupila 3-sobno stanovanje v središču Ljubljane, katerega tržna vrednost bi lahko dosegla 250 tisoč evrov!

Pred časom so po družbenih omrežjih zaokrožile primerjave cen enakih izdelkov v slovenskih trgovinah Hofer in v avstrijskih trgovinah iste verige. Uporabniki so takrat kot razloge navajali nižjo stopnjo davka na dodano vrednost. Standardna stopnja DDV v Avstriji znaša 20 odstotkov in znižana 10 do 13 odstotkov, medtem ko v Sloveniji stopnja DDV, ki je bila pred leti povišana kot začasni krizni ukrep, ostaja pri 22 odstotkih, znižana pa pri 9,5 odstotka. Uporabniki so prav tako izpostavljali višjo obremenjenost dela z davki in prispevki ter na splošno neugodno slovensko poslovno okolje, ki ga pod levičarskimi vladami vse bolj dušijo regulacije in administrativne ovire.

16-letni škotski viski Lavagulin v italijanskem supermarketu stane 56,90 evra, v Mercatorju pa kar 71,59 evra
Zdaj pa se je oglasil še uporabnik družbenega omrežja Twitter Säšö, ki je izpostavil primer 16-letnega viskija Lagavulin s 43-odstotno stopnjo alkohola v 700-mililitrski embalaži. Ta v italijanskem supermarketu stane 56,90 evra, v Mercatorjevi spletni trgovini pa je na voljo za 71,59 evra. V Sloveniji je torej enak produkt za več kot 20 odstotkov dražji!

Foto: posnetek zaslona

Partnerka vodje skrajne Levice pozvala h kupovanju cenejšega alkohola v sosednji Italiji
Pri tem se ni pozabila oglasiti niti partnerka vodje skrajne Levice Luke Mesca, Manca G. Renko, tudi sama skrajna levičarka, ki je zapisala: “Vse alkohole je najbolje kupovati v Italiji, pri ginu je v povprečju 10 evrov razlike, da o vinih sploh ne govorimo, ker pri nas sploh nikjer ni na izbiro dostopnih, a dobrih vin. 💸 (to je dobesedno edini gospodinjski nasvet, ki ga premorem, hvala za priložnost za deljenje).” To, da kot skrajna levičarka, feministka in podpornica umorov nerojenih otrok ne premore gospodinjskih nasvetov, ni presenečenje, precej bizarno pa je, da kar sama prizna, da ni pripravljena plačati cene politik, ki jih zagovarja, tj. visokih davkov in trošarin. Država ostro posega v zasebna življenja davkoplačevalcev s tem, ko jim želi diktirati življenjski slog. S poviševanjem cen na izdelke, kot sta alkohol ali tobak, namreč država po eni strani skuša na lahek način napolniti proračun, po drugi pa zmanjšati porabo teh izdelkov, a večina ljudi, tako kot Renkova, najde načine, kako priti do izdelkov ceneje!

Foto: posnetek zaslona

Prihaja iz elitne levičarske družine, pri le 27 letih si je kupila stanovanje v središču Ljubljane
A vse omenjeno utegne pojasniti dejstvo, da Renkova prihaja iz elitne levičarske družine, pri zgolj 27 letih pa si je kupila stanovanje v središču Ljubljane. 3-sobno stanovanje na Ilirski ulici meri 72 kvadratnih metrov, po podatkih geodetske uprave pa naj bi bilo vredno 161.057 evrov. A dejstvo je, da tržna cena glede na današnje razmere dosega vsaj 250 tisoč evrov.  Kot je še navedla Demokracija, je Manca z nepremičnino brez hipoteke pri 27-ih ideal Meščevega socializma, citiramo: “Družba, ki si jo kot politik želim pomagati graditi, je družba enakosti. Kjer ne bo nihče ostajal zadaj, kjer bomo vsi državljani imeli socialno blazino, na katero se bomo lahko ujeli; kjer ne bo treba nikomur najeti 30-letnega posojila za streho nad glavo. Kjer bo vsak otrok imel približno enake izhodiščne možnosti, da se uresniči v življenju, in kjer bo vsak, ki mu bo spodletelo, imel ponovno možnost. Če želimo hoditi po tej poti, bomo morali marsikateri vzorec, ki smo ga doslej vzeli za svojega, bistveno predrugačiti. To je naloga nas, socialistov.”

Foto: Demokracija

Omejitve za vnos alkohola, kupljenega v drugih državah, so precej ostre, trošarine pa noro visoke
Pri tem velja omeniti, da se lahko iz drugih držav članic EU za osebno uporabo prinese do 10 litrov žganih pijač, do 20 litrov vmesnih pijač, do 90 litrov vina, vključno z največ 60 litrov penečega vina ali 110 litrov piva, preden nastane trošarinska obveznost. Omejitve so še strožje pri drugih državah, in sicer 1 liter alkohola in alkoholnih pijač z vsebnostjo alkohola nad 22 vol. % ali nedenaturiranega alkohola z vsebnostjo 80 vol. % in več, 2 litra alkohola in alkoholnih pijač z vsebnostjo alkohola pod 22 vol. % alkohola ali sorazmerna količina teh izdelkov in 4 litre nepenečega vina ter 16 litrov piva. Renkova na Twitterju ni pojasnila, ali se sama drži teh omejitev.

Fotografija je simbolična. (Foto: Facebook)

Trošarine na alkohol so v Sloveniji noro visoke
V Sloveniji so trošarine na alkoholne pijače sicer noro visoke. Na pivo ta znaša kar 12,10 evra za vsak volumenski odstotek alkohola na hektoliter, pri žganih pijačah pa trošarina znaša kar 1.320 evrov za vsakih 100 volumenskih odstotkov alkohola na hektoliter pijače. Pri tem velja poudariti, da se tudi na trošarino obračuna DDV, PLAČUJEMO TOREJ DAVEK NA DAVEK! V primeru pollitrske pločevinke piva Laško Zlatorog ali Union, ki se na prodajnih mestih prodajata za 0,99 evra, tako znaša cena piva 47,6 centa, trošarina 29,6 centa in DDV 21,8 centa. Prodajalec, distributer in trgovec si torej razdelijo manj kot polovico celotne cene, večino torej požre država. V primeru obravnavanega viskija Lagavulin znaša cena brez davkov 51,87 evra, trošarina 3,97 evra, DDV 15,75 evra – od skupno 71,59 evra, kolikor boste ob nakupu plačali na blagajni. Na visoko obremenitev piva so pred dnevi opozorili tudi pri Inštitutu Libertas, kjer so priložili zemljevid in zapisali: “Slovenija, otok temne barve med svetlo, ima glede na obdavčitev ostalega alkohola in BDP na prebivalca še vedno absurdno visoko trošarino na pivo. Prav tako se na trošarino zaračuna DDV. Tako pogosto pridemo do absurda, kjer trošarina in DDV na liter piva znašata skoraj toliko, kot je cena litra vina.”

Foto: Facebook

Slovenska država se glede vmešavanja v zasebna življenja ljudi odreže katastrofalno
Koliko se posamezna država vmešava v zasebna življenja državljanov, najlažje preverimo na lestvici Nanny State Index (indeks države varuške), kjer skupno oceno izračunajo na podlagi regulacije in obdavčitve e-cigaret, tobaka, hrane in alkohola. Prvi dve kategoriji pri tem predstavljata vsaka 1/6 uteži, zadnji dve kategoriji pa vsaka 1/3 uteži. Najslabše so se pri omejevanju zasebnih življenj odrezale Finska, Litva in Estonija, najbolj osebno svobodni pa so državljani Nemčije, Češke republike in Slovaške. Slovenija se je, pričakovano, odrezala katastrofalno, saj se je uvrstila na 9. najslabše mesto. Porazne ocene je dosegla pri regulacijah in obdavčitvi e-cigaret, tobaka in alkohola, nekoliko bolje pa se je odrezala pri hrani. Koliko časa bo minilo, preden nam bodo levičarji pričeli dodatno obdavčevati hrano, ki je po njihovem mnenju škodljiva ali pa do okolja neprijazna, ter omejevati število kalorij v obroku, pa je le še vprašanje časa!

Foto: posnetek zaslona

Rok Krajnc

 • Observer

  Ne pijem zato teh problemov z obdavčenjem alkohola nimam. Občasno se mi zlušta piva, a se hitro spomnim kolk je vse to sranje danes špricano, vsebuje težke kovine, mikroplastiko, itd. in me hitro mine. Redko pa kakšnega vseeno spijem… kje so časi, ko so ustanavljali vse te pivovarne in še ni bilo pesticidov, niti plastike, itd. Takrat so lahko uživali v hrani in pijači, danes pa znoriš, ko zveš, da je čisto vsaka stvar v trgovini zastrupljena. Še tisto eko nemško pivo v Hoferju je eko samo na papirju.

  Mimogrede ravnokar sem izvedel, da vse supplements vitamine večinoma izdelujejo v toksični Kitajski. 90% vsega C vitamina izdelujejo na Kitajski, da ostalih farmacevtskih drog ne omenjamo. Sedaj bo pa ta toksična goljufiva Kitajska, ki se zaradi svoje popolne abstinence od morale kot tipična komi država poserje na vse regulative, postala naslednja svetovna velesila. Hvala Bogu samo za kratek čas. Ta svet je postal eno samo koruptivno toksično sranje. Čimprej mu bo Bog naredil konec tem bolje.

  https://www.naturalnews.com/2019-08-06-synthetic-vitamins-pharma-chemical-ingredients-mostly-come-from-china.html

  https://www.youtube.com/watch?v=LzeRwXmWHhY

  https://www.youtube.com/watch?v=VO9tn3y2oik

  • Sfrj

   Komunistična revolucija bo naredila konec temu

 • tretjerazredni

  Za Jugoslavijo se ve kdo je imel čez alkohol, tobak, droge in presstitutke, kaj so potem naredili z vsemi tistimi brezposelnimi udbaši, pa ne bi vedel, majbrž so nekako legalizirali stroko ter ponudili trgu svoje konkurenčne izkušmje in ekspertize.
  Primerjati Al Cspona z našimi državnimi teroristi bi bilo bolano, ampak princip je isti.

 • rubec

  Ne vem od kod mojemu sosedu ideja, da ima tale verjetno grenko.

 • Žiga Murn Lindič

  Grozno in docela dvolično, ampak Orbanova Madžarska je pa še višje na lestvici “umešavanja v zasebnost državljanov”. Pridem jutri pogledat, če bo zadnja slika v članku še vedno na svojem mestu!

  • Lustrator

   Velika britanija pa še višje, in? Ključni problem ni koliko davkoplačevalskega denarja ljudem posrka država, ampak predvsem kaj ta država naredi z njim – beri sosednji članek npr. o TEŠ6, 2. tiru, karavanškem predoru ali pravzaprav poljubnem infrastrukturnem projektu države, kjer je “javni razpis” sinonim za mafijski posel “države” z globoko državo. Zdaj pa primerjaj državne projekte teh zgornjeuvrščenih držav s Slovenijo, pa boš videl koliko nas stane tvoja kratka pamet.

 • Roman Benedetič

  Tako je, prasice levicarske, ki obdavcujejo alkohol … Ali smo res v Ameriki v 30ih? Samo se to me drzi nazaj, da zene ne pref **** …

  • KAPIBARA

   Kva ti je pa tleke žena kriva ??

   • Janez Korenjak

    …skriva mu pijačo za motiko. :-)

    • KAPIBARA

     Verjamem da tja nikoli ne pogleda.. :-)

   • Silka

    Seveda je kriva, lahko bi rekla: “Ni seksa brez znižanja cene pijače” in prihranila za pot v Italijo.

   • GverilaStyle

    Poznam pijančka, ki živi pri svoji mami….žena ga je zapustila in odpeljala otroke s seboj….pred tem je pa moral spati v “svoji hiši”, pri mami, na kavču v dnevni sobi…..je rekla, da nemore biti v istem prostoru z njim ker je smrdel, zaudarjal po alkoholu. No po njegovih besedaj je on bivšo in otroke vrgel vn na cesto…..ko PACMAN vse pikice poje je stanje tako….šank inžinjerji.

  • Sfrj

   Prav je tako, preveč je alkoholizma pri nas. V Jugi tega ni bilo

   • Schemva Miro

    Pri nas je preveč takih idiotskih in pokvarjenih levičarjev kot si ti.

    • Sfrj

     Prosim za spoštljiv jezik

     • Schemva Miro

      Za levičarje spoštljivosti ni.

     • Sfrj

      Oprosti, vendar ne vem kaj pomeni levičar. Mogoče imamo različno mnenje, poskusimo najti kompromis.

   • KAPIBARA

    V Jugi ni bilo toliko južnakov v SLO, kateri so svoje “dobrine” privlekli s seboj..

  • GverilaStyle

   a si v ločitvenem postopku….da je še tvoja žena.

 • Janez Korenjak

  Manca bo ostro protestirala, da ni njegovo dekle, kajti v socializmu si nihče ne lasti človeka! Z Lukcem sta vendar enakovredna partnerja, tako kot Bonnie in Clyde. Upam, da bosta tudi enako končala.

 • GverilaStyle

  Je treba razumet elitno punco….sama očitno rabi velike količine alkohola, da spi v isti postelji z mescem.

  • milanček

   taki je, s takim cepcem, pa še pokvarjen na koncu moraš nekaj krepkega popit! kdo jo pa spolno zadovolji, je drugo vprašanje, ta majmun sigurno ne! no, je pa tudi ona skisana, naj spoka od tega izmečka!

   • Wizeman

    I, da te pobaram, zakaj pa je Luka izmeček? Ker se bori za tvojo rit? Je pa res baraba…..

    • GverilaStyle

     mogoče se pa bori za njegovo rit, ker bi jo rad ljubčkal….pol vlade je kontra zvezano. Ostala polovica pa našmrkana .

    • milanček

     za mojo rit se on prav gotovo ne bori, tudi za ostale, on dela za svoj interes, oz za svojega predpostavljenega, mogoče pa dejansko za tvojo! potem je poleg tega, da je baraba še peder!

    • pupa

     Povej mi ti rajši rezultate njegove borbe za mojo RIT. Večina sedečih v parlamentu se borijo v prvi vrsti predvsem za svojo RIT.

   • GverilaStyle

    sej lahko da je ta “trofejna starleta” samo za krinko….samo poglej pahorčka, metrosexualca….edini predsednik, ki ni poročen a pridigal bi o morali in načelih.Da ne tipkam o cmerarju, takoj ko je prišel v politiko, je zaplodil mladenko in se ločil….tud on na koruzi z pankrtom.

    • KAPIBARA

     Le kaj delajo: pa Škrabec.. pa Virant.. pa Pogorevc

    • Marko Snoj

     Jajo je zaplodil dva pankrta in se ločil.Šmrkanje koke v njegovi stranki pa je tradicija-

     • KAPIBARA

      Ampak za potomce je pa poskrbel..

     • Franci Steiner

      KDO JE JAJO?

     • tramal

      Kdo pa misliš ,da se bo pogovarjal z pedrom,kot si ti.?JA samo komunistični pedri.

 • Gabrijel Obid

  Bilo katero oblast bomo imeli bomo vedno tam kjer smo ali pa bo še slabše.Poglejte plače v Italiji in pa že tukaj omenjene trošarine pa je vse jasno.Enkrat revež zmeraj revež teh davkov pa toliko,da glava boli.

  • Janez Korenjak

   …zakaj pa potrebujemo “oblast”? Ali ni bolj enostavno, da bi bila država namesto “oblast” servis državljanom? To je rešitev: prehod od oblasti, od 240.000 zaposlenih v javni upravi, do vitke države brez korupcije, ki služi državljanom in ne obratno!

   • GverilaStyle

    pozabil si nakoncu natipkat….potem pa svizec zavije čokolado.

 • Franc Šink

  Od nekaj pa ti levuharji in njihovi tajkuni morajo živeti, saj se imajo za ljudi.

 • RATATA

  Rok Krajnc, Manca s točko G. Renko bi rada več za manj. Hrvatorja pa na omenjaj.

 • Ryuk

  Saj je dala dober nasvet. Se ga tudi sam držim. Jaz bi dodal še, da kupujte tobak v Bosni in gorivo v Avstriji. Tudi to je pri nas preveč obdavčeno. Lahko se pa kar zaposlite v tujini in tam zaprosite za državljanstvo. Le tako se boste zagotovo izognili oderuštvu tukajšnjih socialistov.

 • GverilaStyle

  HO HO HO bo hvalila tudi garjav penis, če jo dovolj plačaš.

 • Morala

  Jaz ne potrebujem takšnega nasveta, ker ne pijem alkohola…Podobno kot v stari Yugi…Ne razumem elite, da kupuje v državah, kjer je bolj poceni! Imajo še premalo denarja?

 • IZBIRA

  Denmagogi in debili v partiji “Levica” bi se lahko preimenovali v stranko Carpe diem, kar v tem primeru pomeni; “naberi, poberi, potegni, oskubi, izpuli, izberi”. Potem pa še kot nadstavba: “izkoriščaj in uživaj vsak dan vsak”
  Čudaki naivni kateri jih volite?!

 • šrauf

  Nova TV s temle nastavljanjem špegla, ste pa še hujš kot pa Dadica.
  Dadice, a ti tudi kupuješ čike od Ibrota iz Tuzle?

  • Salamamljeko

   Migranti ji sprot prtovorjo tabaco iz Bosne kot mule.

 • Saj bi bilo smešno, če ne bi bilo tragično (za vse nas ostale). Levaki so prav “talentirani” da prav po “butalsko” pokažejo domet svoje “avantgardnosti” in “progresivnosti”.

  Tu se gre ena socialno čuteča “intelektualka” razgalit s samoumnevnostjo poznavanja cen žganih pijač (pa pozor gre za steklenice v cenovnem rangu 30-40€) v slo in I. Pred tem se je nekdo pohvalil s staranim malt wiskijem (cena v Slo ranga 70€) …
  Meni najbolj “prisrčen” pa je bil Muki na POOP TV ko se je postavil s prenosnikom na katerem je bila nalepka ‘pornhub’ :-))) Je tip pač celemu svetu pokazal njegov intelektualni izvor ….

 • Janez Kepic-Kern

  Bog daj nam vsem en res dober dan –
  moram popraviti – moj včerajšnji zapis.
  da ne ustvarjam – dodatne zmede – za ZMEDE v Slovenij – se zdi
  že takointako “skrbi” precej ljudi !

  ŠALA

  Torej !
  1. ZUNANJA VROČINA – JE DANES NEHALA RASTI – NAPOVEDUJE SE DEŽ
  – BOGU HVALA !
  2. KAKO JE Z RASTJO PODPORE – LMŠ VLADI
  PO “ANKETAH NINA-NANA” – POVEJTE DRUGI,
  JAZ SE S TAKO NERESNIMI ANKETAMI – NE OBREMENJUJEM, MOTI ME LE, DA JIH – NAM SLOVENCEM VSILJUJE – “PRIVILEGIRANA RTV SLO”

  3. TUDI EX KP, ZK AKTERJE, – NEDVOMNO RASTE – NJIH – “STRAH”

  A – NAJ JIH POTOLAŽIM: mene in meni podobni OK penzionistov
  se ex KP, ZK LJUDEM – NI TREBA NIČ BATI !
  MI
  BOMO
  ZAGOTOVO – MIRNO PUSTILI TE ZDAJ ŽE ZELO – SE ZDI – NEMIRNE,
  CELO “PRESTRAŠENE” EX KP, ZKJE,
  DA PO NARAVNI POTI
  ODIDEJO
  NA NJIH ZADNJI RANDI – Z MATILDO.
  Jaz,
  ker mi je PRENIZKA penzija, ki so mi jo dodelili – oni ” ex KP, ZK ex oblastniki
  PAČ
  RAZVIJA SVOJE PODJETJE “SLOVENIANA”
  IN
  BOM SAM POSKRBEL – ZA SVOJ BOLJŠI – STANDARD.
  Na žalost smo v pokomunistični Sloveniji – podjetniki –
  – OBREMENJENI ZA VSAKO PLAČILO DELA
  S CCA 60% in več DAVKA, RAZNIH DAJATEV.od katerih “živi” – se zdi
  – POKOMUNISTIČNA BIROKRACIJA IN VERJETNO – ŠE KDO !
  Torej !
  JE POPOLNOMA
  – ODVEČ – “STRAH” !?
  X KP, ZKJEV
  – PRED NAMI ” – NORMALNIMI – POKOMUNISTIČNIMI P E N Z I O N I S T I !
  Bojijo
  naj se lastnih, od njih sproduciranih – “NERESNIC”,
  KI
  JIM – JIH – NIHČE VEČ – NE VERJAME !
  Meni se “žal naši” ex KP: ZK ljudje – zdijo – ŽE ZELO PODOBNI MALIM OTROKOM,
  KI
  SE BOJIJO – LASTNE SENCE ! Pri čemer
  za
  svoj “STRAH” – SEVEDA KRIVIJO- SONCE, ki povzroča – SENCE. Se zdi.
  Ah,
  alkohol – ni nič važen !
  Pomembna- je VODA !
  LAHKO SE ODPRAVITE NA ROMANJE – NA KORZIKO: in poiščete
  “BEATO FUNTANELLO”= POSVEČENO FONTANO,
  iz katere teče – res sveža
  od sonca- nesparjena – RES OSVEŽUJOČA – ŽIVA VODA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  TA VODNJAK , FONTANA – NA KORZIKI – RES OBSTAJA
  KOT
  OZ. TAKO – RES – KOT JE “ACQAVIVA”
  RES
  PRAVI PRIIMEK, – odlične pevke – Battiste ACQUAVIVE,.

  “BEATA FUNTANELLA” – Z ŽIVO VODO.

  https://www.youtube.com/watch?v=1uWMFLngAZ4

 • Olga101

  Če bomo nagnali levičarje, bomo lahko kupovali tudi doma, saj ne bo treba financirati udbomafije!

  • Friderik Peršič

   Hahahahaha , ti pa si fuknjena …očitno vi ” domoljubi ” ne kupujete doma … kaj pa davki , davke plačujete …?

   • pupa

    Če zmanjšaš število uslužbenčkov v državni in javni upravi bodo lahko tuti davki sorazmerno nižji učinki dela pa predvidevam da boljši, pa ne bom na široko razlagala zakaj. Nastal bi problem edino v tem, da bi na ljubljanskem zavodu za zaposlovanje se povečalo število praskačev.

 • Janez Kepic-Kern

  Glede tega – “žal” poslanca L. Mesca,
  ki tako nekam “izgubljeno” je videti -OZ. GA NI – na zgornji sliki
  pa le
  PONAVLJAM.
  Ah, Ah!
  Ta “FAKE” PONAREJNA, NIČ DELAVSKA – pač pa ex KP, ZK T.-I. “LEVICA” Luka MESEC
  naj raje pove
  KAKO JE Z NJEGOVIM – P I T J E M P I V A !
  Kot sem pred meseci večkrat zapisal – sem tega – Luko MESCA
  na
  moje lastne oči – VIDEL,
  kako je pri mizah zunaj lokala PELIKAN pod stavbo METALKE v centru Ljubljane – S P I L
  kako je spil
  brez vsakega problema – KAR TRI VELIKE VRČE PIVA – enega za drugim, zaporedoma.
  To sem videl nekega poletnega večera
  dve leti nazaj.
  Jaz sem pri sosednji mizi od Luke MESCA – ob kavi in soku – nekaj pisal na mojo e- tablico,
  Luka MESEC
  je pa klepetal z nekom neslovenskega videza.
  Po prvem VELIKEM PIVU se je vidno ALKOHOLIZIRAN lenobno pretegoval,
  opletal je z rokami in se otročje brezsmiselno – smejal.
  Gotovo
  se večina to beročih – strinja z menoj, da je ZADNJA STVAR,
  KI JO MI SLOVENCI “POTREBUJEMO”,
  da bi imeli v PARLAMENTU naše R. Slovenije – POSLANCE,
  ki so nagnjeni k pitju
  ALKOHOLA ali K UPORABI, K ZLORABI PPREPOVEDANIH DROG i.t.d.
  Kako pogosto in
  koliko PIVA – “žal” poslanec Luka MESEC – RESNIČNO PIJE
  – morda redno ?, Vsakdan ?
  To naj pa javno na TV pove – Luka MESEC –sam ! l.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

  TEMA JE ZA 1. SEJO PARLAMENTA – PO DOPUSTIIH. Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  Tudi jaz sem bil “priden” te tedne.
  Dal sem živo uglasbiti – na klavir
  lepo himno “ORLOV” DR. J.E. KREKA 1908-1940,
  KI JE NIHČE OD NAS, OD VAS – ŠE NI SLIŠAL,
  KER 80 LET NI BILA IZVAJANA, SAMI LAHKO
  DOŽENETE – ZAKAJ NI BILA JAVNO IZVAJANA.
  Gratis odlomek imate na mojem e-portalu
  “SLOVENIANA”, tudi celoto
  te himne, a na – nakup.

 • Salamamljeko

  Lujzim Polmesca za finančnega ministra!!!!!!

 • terminalar

  Kjer ne bo nihče ostajal zadaj, kjer bomo vsi državljani imeli socialno blazino, na katero se bomo lahko ujeli; kjer ne bo treba nikomur najeti 30-letnega posojila za streho nad glavo.

  Odlično! Ona je to udejanila. Kdaj pa mi ostali?

  • GverilaStyle

   ja, ona je to že udejanila…sam prvo je blo pa duvanje….a se je zgleda izkazala….če ji nebo zneslo do konca, pa gre lahko služit kot starlete na črnogorsko primorje….z mirelo bi se verjetno ujele…obe potrebne pozornosti.

 • Salamamljeko

  Pizde svečkarske kam ste pa članek o avstralskem “alahu akbar’ pospravl?!

  • Imperial Commando

   Pizda komifašistična radikalno nesposobna, imaš ga pod “Svet”.

   • Salamamljeko

    Skril ste ga prasci laznivi

    • Imperial Commando

     Če sem ti rekel kje je, pod rubriko svet je med prvimi članki, kaj ti ni jasno, debil zafukan komifašistični opranoglavi???

     • Salamamljeko

      Umir konje primitivc.

     • Imperial Commando

      @disqus_3Lcef1JwrF:disqus da te citiram: “Pizde svečkarske” , “prasci laznivi”

      Ne ti men o primitivnosti.

     • Salamamljeko

      To je realnost. Ste primitivci.

     • Imperial Commando

      Iščeš primitivca? Poglej v ogledalo, provokatorček bogi.

     • Salamamljeko

      Ne napenjaj se malomeščanski kekc.

  • ZatonMesecnikov

   Imaš ga pod “svet”. levičarji in islamisti ste teroristična gibanja. kar danes počnejo islamisti, ste vi počeli v letih 41-45.

   • Salamamljeko

    Jaz sem pristni desničar.

   • Salamamljeko

    Skril ste clanek ker niste pošteni.

    • ZatonMesecnikov

     Z malo intelekta, ga z lahkoto najdeš….

     • Salamamljeko

      Ne gre se zato. Pomisli vsaj malo..

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI TU,
  RAZGLAS !

  ŠALA

  OZNANILO – “IZGUBIL SE JE”
  O
  POGREŠANEM BITJU – S TEGA OK E-PORTALA NOVE24TV !

  OZNANJAMO

  VSEM BEROČIM IN PIŠOČIM – NA TA PORTAL,
  DA
  SE JE NEZNANO KAM – VERJETNO – IZGINILO – “BITJE”,
  KI
  SLIŠI NA IME – F. TUNEK, tudi na – BIG verjetno FAT TONY ITD.na
  stotine vzdevkov uporablja.

  MOŽNOSTI – KJE NAJ BI SE TO BITJE – ZDAJ – NAHAJALO
  JE
  KAR PRECEJ:
  nekaj variant
  1. – MORDA JE ŠEL V R. AVSTRIJO, A V SMER – AVSTRALIJA,
  KER MISLI, DA AVSTRIJA – NE MORE BITI DALEČ – OD AVSTRALIJE,
  – morda so ga na poti do AVSTRALIJE
  2. – V PAPUI, NOVI GVINEJI – POPAPCALI TAMKAJŠNJI KANIBALI,
  3.
  MOŽNO JE DA BLODI KJE PO GOZDOVIH OKROG RIBNICE, KOČEVJA
  IN KRMI TAMKAJŠNJE MEDVEDE IN VOLKOVE,
  4.
  MOŽNO JE, DA SE JE TUDI SAM – SPREMENIL V HRANO MEDVEDOV
  IN VOLKOV IN DA ZDAJ LEŽI – NAPOL POJEDEN – KJE TAM
  5-
  NAJBOLJ VERJETNO PA SE ZDI TO, DA JE PRI KAKI – TUNKI!
  Tunka ni ženska, ampak prleški ČEBER MESA IN KLOBAS V ZASEKI, ŠPEHU !?
  Naj
  ostane kar pri – kaki TUNKI.
  Edina nevarnost, ki preži nanj ob TUNKI
  – JE TA, DA BO HITRO SAM POSTAL ENA – TUNKA POLNA – ŠPEHA.

  6. NAJBOLJ VERJETNO
  PA SE JE “POGREŠANO BITJE” , KI JE NAJBRŽ
  “OSEBEK”
  TEŽKO DOLOČLJIVEGA SPOLA – LE ŽE TISOČIČ
  spremenil identito in vzdevke.
  Ne more biti – daleč
  Kaj bi on brez – NOVE24TV ? Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • KAPIBARA

  V teh 2-3 dneh sem jo videl v živo. Prmejduš da je v “živo” bolj luštna, kot tleke na fotkah..
  Pa me lahko opljuvate ali sakapite ampak: Kar je res- je res..

  • Fogl Veliki

   Jaz bi jo tresno…tako po haloško…brez kondoma :)

   • KAPIBARA

    Telek, kje je, si pravmo: Al bi jo šeškal.. sam brez rokavičke..

 • dare326

  Enako visoke trošarine bi morale biti tudi za “soft drinks” kot so razne kole in podobna pocukrana voda. Če ne bi imeli tako visokih trošarin na alko, bi bilo še več alkoholikov.

 • šmentanamuha

  Zanimivo, mleka ne pije, pije pa alkohol.

 • tramal

  No ja.Odkar so komunajzerji na oblasti ,tudi jaz večinoma kopujem v tujini .Zakaj bi dajal davek komunajzerski vladi.

 • Dragan Krstič

  Luka Mesec je anarhistični marxist. Le zakaj se ukvarja s politiko. Zato da bi bil bogat marxistični anarhist

 • Matt von Glanz

  ” o vinih sploh ne govorimo, ker pri nas sploh nikjer ni na izbiro dostopnih, a dobrih vin.” ce ne pozna slovenskih vrhunskih vin, potem verjetno pije samo še francoske? Ali kako to

 • Friderik Peršič

  Če sem prav razumel , vi zagovarjate alkoholizem …?

  • samurai

   Slabo si razumel. Beri še enkrat !

 • Miki Miška

  Snoj = Gnoj

 • mitja čot

  Še večji levičar kot je Mesec je zanj potrdil,da je istospolno usmerjen,tako,da je tale Manca smo krinka!

 • Sem si vzel par minut časa in prevelil v Šparu cene teh “famoznih” ginov, ki naj bi bili za “g-renko” tako zelo predragi. Najdražji gin pride 37€ (imajo jih cca 4-5 vrst v cenovnem nivoju 30+ €) drugače so pa tam okrog 20€ (par € dol ali gor odvisno od firme). Skratka teh 10€ razlike pomeni, da si socialno čuteča “tovarišica” privošči le najdražje primerke ….

  Sicer pa je bil brinjavec (kar angleški gin v resnici je) tradicionalno zdravilo spolno nepotešenih žensk, ki so si tako “zdravile” razne “menstrualne krče” in podobne “težave” v spodnjem delu trebuha …

 • Jožefa Benko

  brajdič muko pravi,da glede na velikost njenega stanovanja lahko pomaga tričlanski begunski družini,to ji bo dvignilo rajting,ne pa alkohol

 • Gardon Game

  pa vi niste normalni. s čim se ukvarjate…. na nižjem nivoju ste kot vsi rumeni cajtngi skupaj.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM

  VERJETNO JE TUDI ONA
  T.I,
  EX KP, ZK – “ALEKSANDER PRAZNIH ROK”

  seveda se nismo “vdali”.
  Sploh tem ex KP, ZKJEM – VEDNO SLABŠE KAŽE.
  NIČ
  OD “ZGODOVINE KOMUNIZMA, STALINIZMA, “TITOVŠČINE, KARDELJEVŠČINE” ITD.
  IZ
  KATERE SO IZĐLI – SE ZDI – NE DOJEMAJO VEČ !
  Niti tega ne vedo,
  katera ženska je zares rodila n”njihovega TITEJA”.
  ŽALOSTNO – SMEŠEN – se meni vidi – položaj teh “žal naših” ex KP, ZKJEV.
  NPR.
  Ali bodo ob 100. obletnici priključitve Prekmurja v EX SHS-YU
  TAM “GOVOREČI” EX KP, ZK POKOMUNISTI
  POVEDALI
  TUDI RECEPT ZA OŽIVITEV – PROPADLE
  EX KP, ZK
  KOMUNISTISTIČNO-SOCIALISTIČNE “PREVELIKE POLITIČNE TOVARNE” – ” MURA”
  Meni se zdi,
  da takega “recepta” ex KP, ZKJI – LETOS, 2019 PREKMURJU – NE BODO – POVEDALI,
  PREPROSTO ZATO,
  KER TAGA “RECEPTA” SPLOH – N I M A J O !
  “ŽAL” našiex KP; ZKJI
  SE ZDIJO ZELO PODOBNI – ALEKSANDRU MAKEDONSKEMU: ozemlja osvojiti, pobijati ljudi – je znal.
  Tvorno vladati – pa ni znal.
  Ko i moral začeti vladati na osvojenih ozenljih – je – KAR UMRL.
  Ali pa so ga “umrli”.
  Tako bo verjetno z “žal našimi” ex KP, ZK – JI.
  STARI – BODO TAKOINTAKO – UMRLI,
  pa tudi za mlajše ex KP, ZKJE – BI BILO VERJETNO – NAJBOLJE,
  DA KAR – “ODMREJO” = se umaknejo iz JAVNOSTI, IZ POLITIKE,
  KER – IMAJO “PRAZNE ROKE”,
  Karkoli naredijo – se zdi – ” le škodo” – se zdi – povzročajo.
  So pač
  kot se reče – “ALEKSANDRI PRAZNIH ROK” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  “ALEKSANDER PRAZNIH ROK”
  je ena drama spornega,
  a bistrega V. Zupana,
  ki je že za njega življenja uvidel,
  “da imajo KP, ZK “ŽAL” VLADAJOČI – PRAZNE ROKE”

  V. ZUPAN
  ALEKSANDER PRAZNIH ROK.

 • Janez Kepic-Kern

  VERJETNO – SE STRINJATE !
  ŠELE,
  KO BOMO TAKO IZ SRCA PELI – NAŠI SLOVENIJI
  KOT
  POJE VSEGA 300.000 LJUDI KORZIKE
  Z VELIKO LJUBEZNIJO IN IZ SRCA – SVOJEMU MALEMU, REVNEMU OTOKU – KORZIKI !
  ŠELE
  TAKRAT
  BOMO MI SLOVENCI – ZARES SVOBODNI IN BOMO
  OSEBNO, DRUŽINSKO IN GOSPODARSKO USPEŠNO – RES ZAŽIVELI !
  KORZIKA
  JE DANES, LETA 2019 MORDA NAJBOLJ ŽIV, TOPEL, TVOREN,
  KULTURNO SAMOSTOJEN – DEL EVROPE IN TUDI
  – GOSPODARSKO USPEŠEN DOM – KORZIČANOV. L.R.Janez KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.

  “TEBI KORZIKA”,
  A TE – CORSICA, skupina I MUVRINIPOGLEJTE,
  KAKO MLADI S KORZIKE – ZAVZETO – POJEJO
  O
  AVTONOMIJI KORZIKE,
  KI SO JO NJIH PREDNIKI IZBORILI – NAPRAM FRANCIJI – V 19. STOLETJU.
  V
  NAŠI R. SLOVENIJI MORAMO
  VZPODBUDITI – SLOVENSKO OZAVEŠČENOST – MLADIH. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  MLADI S KORZIKE
  VSI ZELO OK POJEJO

  ://www.youtube.com/watch?v=Ji-6gfWQq-s

 • Get2 Business

  S.L.U.T.!

 • cosmosjasnovidec

  Revica ogromno alkohola porabi za dezinfekcijo njene riti,ker jo buzerant “mesec” poriva samo v rit tako je pa neprestano deležna infekcij.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-