Delo s pomočjo podlih manipulacij poskuša ustvarjati javno mnenje – na vrhu vedno najbolj anemični politiki

Časopis Delo (Foto: STA)

Nedavna anketa Dela je pokazala, da je med najbolj priljubljenimi strankami v državi z 18,6 odstotka največja opozicijska stranka SDS. Stranki, ki je svojo podporo povečala za šest odsotnih točk, na drugem mestu sledi SD z 12,5 odstotka, na tretjem pa je vladajoča SMC, ki bi jo volilo 9 odstotkov vseh anketirancev. Glede na to, da se je na barometru priljubljenosti prvak najbolj priljubljene stranke v državi Janez Janša znašel na samem dnu, na vrhu pa so spet posamezniki, ki so apatični, se lahko opravičeno vprašamo o korektnosti in manipulativni naravi ankete režimskega časnika Delo. 

Mnogo je ljudi, ki so se že leta nazaj spraševali, kako je možno, da rezultati javnega mnenja pokažejo, da je SDS najbolj priljubljena stranka, njen predsednik Janez Janša pa je enkrat uvrščen na lestvico politikov, naslednjič pa ga na njej ni več. Uredniki nam na ta način več kot očitno želijo sporočiti, da je predsednik najbolj priljubljene stranke v državi hkrati najmanj priljubljen slovenski politik, kar je skregano z vsakršno zdravo logiko. Bralka Tina, ki je bila včasih zaposlena v časopisni hiši Delo, je za Novo24TV razkrila, da ti pri uvrščanju politikov uporabljajo prevarantsko metodologijo.

Janez Janša (Foto: Twitter/@strankaSDS)

Najbolj apatični politiki so v prednosti
Pri razvrščanju tako merijo pozitivne in negativne ocene in na vrh najbolj priljubljenih politikov uvrščajo tiste, ki imajo manj zelo pozitivnih ocen kot nekdo, ki je povsem na repu lestvice ali pa iz lestvice celo izpade. Kot lahko opazimo, so na vrhu torej večinoma tisti politiki, ki sicer toliko negativnih ocen nimajo, ker jih tudi težko dobijo, če so pri svojem delu apatični. Na vrhu tako pogosto zasledimo evropske komisarje – v preteklosti je bil to Janez Potočnik, zdaj pa njegovo mesto zaseda Violeta Bulc. Ljudje sploh ne vemo, kaj ti vsakodnevno počnejo v korist države, pa vendarle so pri vrhu.

Evropska komisarka za promet, Violeta Bulc. Foto: Nova24TV

Šarec se je kar takoj uvrstil na drugo mesto
Tokrat prvo mesto po priljubljenosti zaseda predsednik republike Borut Pahor, sledijo mu kandidat za predsednika Marjan Šarec, evropska komisarka za promet Violeta Bulc in evropska poslanka Tanja Fajon. Delo navaja, da so anketiranci avgusta Šarca izbrali kot politika, ki se jim zdi primeren za ocenjevanje, zdaj pa se že uvršča za kraljem Instagrama, pa sploh še nič ni pokazal. Zmago Jelinčič in Janez Janša, ki sta se uvrstila za predzadnjim Matjažem Hanžkom, se z lestvice poslavljata, naslednji mesec pa ju bosta nadomestila ljubljanski župan Zoran Janković in Alenka Bratušek. Naravnost noro.

Foto: STA

“Takšno ravnanje me žalosti, namreč, v črni vdovi sem delala več desetletij in ni mi lahko, ko opazujem, kaj je nastalo iz paradnega konja novinarstva,” je povedala bralka Tina.

Kot lahko vidimo, je Janez Janša na dno lestvice priljubljenosti uvrščen s pomočjo prevare, saj je metodologija zastavljena tako, da uredniki dobijo prek nje rezultat, kot si ga želijo. Drži torej očitek, da časnik Delo javnega mnenja ne meri, ampak ga poskuša s podlimi manipulacijami ustvarjati. Več kot očitno pa je, da jim to ne uspeva najbolje, saj največji opozicijski stranki in Janši podpora vztrajno raste, Delu pa naklada strmo pada.

H. M.

 • Sredina

  To da je Janša najmanj priljubljen politik majo kr prou…
  bol vprašljivo je vodstvo med strankami, glede na to da ste tut pred prejšnjimi volitvami ves čas vodil in nikol zmagal

  • Kosobrin

   Tako bo tudi na naslednjih volitvah.

 • kontekstinkorekcije

  Pri volilni nameri anketirance sprašujejo, katero stranko nameravajo
  voliti. SDS ima najbolj lojalno volilno bazo in ta tudi zaobjema večji
  del desnega pola slovenskega elektorata, še vedno pa je to npr. zgolj
  18% oseb, ki odgovorijo na anketo oz. okoli 25% volilcev. Anketa o
  priljubljenosti politikov poteka drugače; anketiranci nominirajo
  politika. Največkrat omenjeni politiki izven lestvice so naslednji mesec uvrščeni na lestvico. Anketirance nato sprašujejo, ali imajo o politiku
  pozitivno ali negativno mnenje ter jih razvrstijo glede na razmerje pozitivnih in negativnih odgovorov anketirancev. Če imajo o Janši več ali manj pozitivno
  mnenje zgolj volilci SDS, cca. 50% volilnega telesa pa negativno, bo ta
  vedno na dnu lestvice oz. izven nje vsak mesec izmenično. To je
  popolnoma skladno s pričakovanimi rezultati izvedbe ankete, pripisovanje
  zlih namenov lahko izvira le iz nerazumevanja delovanja anketiranja.

  • opazovalec

   Pa ti resno misliš, da forumaši in novinarji URBANOVE TV 24 tvoje, sicer povsem korektno razglabljane, razumejo?

  • RATATA

   Pa dovolijo na tvojem inštitutu, da si še takole na fuš možgane kravžljaš? Pregorel boš.

 • AlojzZ

  Ni bilo lustracije. Vse ostalo so samo posledice.

 • rubec

  Mene so z Dela kar dvakrat anketirali. Prvič so potem ko sem po telefonu rekel ŽIVEL JANEZ JANŠA vezo takoj prekinili. To jih nekako še razumem, ne razumem pa zakaj so to storili tudi drugič ko sem rekel fukajte si svojo mater.

  • Vučjek

   Izredna kultura…

   • rubec

    Oprosti, slušalko dol dajat ni nobena kultura, še najmanj izredna.

    • tasilo

     Zanje je redna kultura dol dajat ovce.

  • Mojca pokraculja

   Ni blo treba nič več spraševat, so takoj razumeli, da morajo tvoj glas dat violeti tomič.

   • pajot

    Pa saj violeta ni njegova mama.

    • Mojca pokraculja

     Jasno da ne. Ona je mama od proletarcev vseh dežel !

  • montyamp

   Haha , jaz sn jim pa reku naj žveplenega pokličejo , ker nimam cajta , pa so bli fini in se mi zahvalili za nasvet .

 • rubec

  Sprašujete kaj bulčevka dela. Ja v žerjavico piha, kdo ima pa čas vsak dan kurit na novo.

  • Johan

   Praska po češplji !

   • anzek

    Johan, a po češplji? Jo sploh ima? Meni bolj izgleda kot šišmiš.

    Sicer je pa perspektiven kader. Kolikor vem je njen oče bil med glavnimi morilci slovencev.

    • Nata

     Ja, anzek ; no ??
     Ima, ima ! Moj vnuček pravi, da imajo češpljo , pa jablano , pa grozdje na vrtu. Na njen vrt hodijo žogo na koš metat, no ??

     • anzek

      Ja, ja, ampak meni pa še vseeno deluje kot šišmiš.
      Za hojo po ognju verjamem, da bi jo človek lahko uporabil, za kaj drugega…. četudi bi imela češpljo, pa … bog mi pomagaj, jaz je ne bi maral.

     • Nata

      Hudir no. . .. . pa tako zdrave so – slive namreč.

  • montyamp

   Ko sn zakuru s cajtngami DELO , se je na raufank rdečo kadilo .

 • RealRevolution

  Casopis Delo smrdi se preden ga uporabis kot wc papir.Zato ga raje ne!

 • Franjo Trojner

  Norca se delajo iz vseh državljanov! Že leta politična levica dobiva pri nas volitve na zelo pokvarjen način! Dominatni mediji so pri nas čisto zbezljali, z svojim lažnivim obveščanjem samo še bolj delijo že tako razklan narod in zavestno povečujejo napetosti v družbi ! Z svojim enostranskim lažnivim poročanjem, farbanjem zavestno direktno vplivajo na oblikovanje javnega mnenja namesto, da bi narod obveščali v skladu profesionalnih, etičnih, moralnih in še kakšnih standardov! Prava sramota in antipropaganda za nacionalno RTV je bila včerajšna odaja namenjena referendumu o drugem tiru, kdor je to gledal mu je jasno o čem govorim, takšne medije državljani ne potrebujemo in bi jih ne bilo škoda , če bi ti že leta 1991 svoja uredništva in tiskarne dol zaprli. Prirejajo ankete, objavljajo neresnice in s tem blatijo nič krive ljudi, prikrivajo resnico, direktno lažejo, lažejo, lažejo ljudem v obraz, potem pa se hinavsko vprašujejo, kako je mogoče, da je na volitvah lahko zmagala stranka novih obrazov brez programa in volilne baze, kot se to zgodilo na zadnijh parlamentarnih volitvah z Cerarjevo SMC. Resnica je, da so si politiko novih obrazov izmislli še kako stari obrazi starih levih političnih striktur v spregi z mediji z ciljem, da se v Sloveniji nič ne spremeni. Cilj plenilskih omrežij je dosežen, saj Cerarjeva vlada, koalicija SMC, SD in Desus niso udejanili niti ene samcate nujno potrebne reforme! Cerarjevo koalicijo in njegovo SMC bomo pomnili po škandalih in cincajočem, nesposobnem predsedniku vlade Cerarju, ki je državo in državljane svojimi nezrelimi, nedomišljenimi ravnanji oropal vseh priližnosti, da bi nam v kratkem lahko bilo bolje. Upam, da nam poleg TERANA, KRAJNSKE KLOBASE, ZDRAVSTA, GOZDOV KI JIH LUBADAR ŽERE , ŠE MEJE NA MORJU NE BO K VRAGU POSLAL. Slabše vlade, kot je ta Cerarjeva in bolj nesposobnega predsednika vlade Slovenija v svoji komaj dve desetletji in dlako čez še ni imela, še hecna vlada Alenke Bratušek jih je nahcala.

 • dr Janez Sveti

  Ko vidim te lestvice priljubljenosti se samo še sarkastično smejim. Recimo Potočnik ali pa Bulčeva. Prepričan sem da 80%Slovencev sploh ne ve kaj kdo so, oziroma kaj delajo. Drugih nebom niti omenjal.
  DR Janez Sveti genij

 • Božo

  Janše itak ljudje ne marajo ker je preveč skrajen. SDS ovčke pa seveda obožujejo svojega firerja.

  • Majda

   Spet en, ki ne misli s svojo glavo! Ker vem, da Kucan sovrazi Janso, vem, da je Jansa dober, posten, sposoben. Kucan namrec takih ljudi ne prenese, Slovenc pac. Madzaroni niso domoljubi, Slovenci smo. Zato je Jansa moja izbira.

 • janez zorman

  Ljudje so bili v komunizmu navajeni na manipuliranje politike z ljudmi in so neresnico enostavno prevzeli za resnico; če so hoteli normalno voziti življenje. Udbomafijske in udbopartijske ustanove so tako početje in vedenje nadaljevale tudi naprej, v navidezni demokraciji. A čas naredi svoje, ljudje so v večini razkrinkali početje teh ustanov med katerimi je tudi “Delo”. Prišli so celo tako daleč, da ga prodajajo samo še svojim (udbopartijcem in udbomafijcem) in “farbajo” samo še svoje naročnike. Normalnih ljudi, razen nekaj podjetij, med naročniki Dela ni več. Zato se Slovenci niti ne sekiramo več, če Toševi komiji postavijo Serpentinška in Bulčevo na vrh neke popolnoma neresne in nepomembne razpredelnice. Potočnika so očitno že odpisali.

 • totex39

  Po domače rečeno, naj si Delo te lažnive ankete potisne v svojo r*t, pa si jo naj tam sami prevedrijo, kajti ni potrebno še ljudem razkazovati njihove ene in iste laži vsak teden.

 • janez.pokoncni

  Ob dejstvu, da so vse ankete odvisnih medijev povsem brezvredne, bi se kazalo dotakniti še metodologij.

  Primer : vsak akentiranec izbere 2 politika in jima dodeli oceno od 1-5 v plus in od 1-5 v minus.
  V anketi sodeluje 10 ljudi. JJ 5 ljudi oceni s +5 in 5 ljudi z -5 . Rezultat je 25-25 = 0
  Na drugi strani na + in – lestvici samo en anketiranec zazna Bulčevo in ji stisne 1 + točko. Tako ta v tej anketi premočno premaga JJ … brezveze.

  • Mojca pokraculja

   Po moje je to prezapletena metodologija:)) Najbolj enostavno je, ker se pač anketira po telefonu, da se glas anketiranca dodeli tistemu, ki ga je računalnik že vnaprej določil, da bo imel največ glasov. Nihče ne garantira, da izvajalec ankete glas anketiranca dejansko upošteva. On lahko označi oziroma da glas komurkoli. Skratka vse to so fake ankete.

   • janez.pokoncni

    Ja, pri SDS in JJ zadeva izgleda kot glasbena lestvica, na kateri ima pevec na prvih 10tih mestih 5 svojih komadov, sam pa se na lestvici priljubljenih pevcev “suče” na zadnjem mestu. Skratka brezveze!

 • Krtača 20

  Hahaha kakšen članek hehehe.

 • moat

  Če bi bili rezultati ankete Dela lažnivi in manipulativni potem Janševa SDS ne bi bila vedno tako visoko na lestvici in niti približno ne bi pridobivala odstotnih točk, temveč bi jih izgubljala. Napravite svojo anketo priljubljenosti politikov, če vam ta ni všeč. Pa brez manipulacije prosim.

  • Majda

   Spet en, ki nima pameti! Spet en tistih, ki verjamem, da je Cerar eminenten, posten, spsoben, moralen in eticen! Oj, kdo pa danes uparablja vase druzinske mozgane?

   • Majda

    Seveda je prav KI VERJAME, jaz namrec vem, da drzi ravno obratno. Cerar ni ne eticen, ne morales, ne eminentne, je pa “VAS”!

    • Kosobrin

     Janša pa je vse to?

     • Ti Janše ne poznaš.
      Drgneš samo tisto, kar so ti naročili, ampak časi se spreminjajo in s časi tudi ljudje.
      Tako sposobnega voditelja, kot je Janša, bi si morali samo želeti in ne, da ga blatite, krivo obsojate, zapirate in sploh, ovirate na vsakem koraku.
      Ampak vam ne bo uspelo, ker on zida na trdni skali in ne na pesku, kot levičarji.

     • Majda

      SDS ni moja stranka, je pa treba povedati in potrditi, da je Jansa edini politik, ki ima znanje, kilometrino in spostovanje zunaj! In ima po novem moj glas. Neumni in abotno je, da je SDS vodilna, Janse pa na lestvici ni! Abotno za narod, se bolj noro, perverzno, smotano pa je, da na Delu mislijo, da so kredibilni.

   • moat

    Velja tudi za tvoj drugi post.
    Žal te moram razočarati, Cerar ni “moj”, niti približno. Tako kot ni moj, ali pa še manj kot Cerar, Janša. Oba sta imela že možnost napraviti kaj dobrega za ljudi in državo, pa nista. In če bi dali priložnost ponovno obema (eden jo bo sicer dobil kar bo žalostno, res), bi bila njuna bera ista, torej nič dobrega. Sam čakam politično alternativo Majda. Če še ne veš sem “vseglihar”.

 • RATATA

  Ve se, da je pri delu, glasilu KPI, še vremenska napoved FAKEana.

 • WatsonForus

  to nekateri vemo že vsaj desetletje

 • Antonius

  Verzifikator

  Berči Delavec

  VSESTRANSKO DELO

  Ko pri delu vlada apatija,
  veš, da rezultati bodo nični
  in zaslužki tudi nepremični,
  v zosu da je delovna partíja.

  Kadar je anemičnost na delu,
  apatijo ta še bolj podpira,
  zgradba sama v brezno se podira,
  kot pri delu, isto bo pri jelu.

  Ko igračkanje je zgolj veselo,
  kar garanje moralo bi biti,
  ker so delavci obilno siti
  in jim kajpak ni za resno delo.

  Kakšno bodi vendar mnenje javno,
  ko je delo kakor črna vdova,
  sika le in pika vedno znova,
  ko zastrupljanje je delo glavno?

  Ko pri delu pesek se preklada,
  in se vse skoz sito presejuje,
  veš, da rezultat se razgrajuje,
  da vse pada, kar se tam naklada.

  In na koncu nič ne bo veselo,
  to lahko že na oko izmeriš,
  in meritev isti hip overiš,
  vse konča kot Sizifovo delo.

 • luckyss

  “Delo s pomočjo podlih manipulacij poskuša ustvarjati javno mnenje”

  Sarkazem leta…glede na to, da to objavi Nova TV ;))

 • pajot

  DELO ali po nemško Volkischer Beobachter.

 • Janez Novak

  Cilj opravičuje sredstva.
  Machiavelli.

 • tarantela

  Sinoči je bila na RTVSLO ena velika komedija.

  • učko

   Pod vsakim nivojem ! Navkljub nekaterim oblastniškim in režimskim “zvezdnikom” z Dragonjo in Lebenom na čelu. Pa tudi “kontra stran” je delovala še bolj “nestrokovno”, žal.

   • šmentanamuha

    Učko, sregledal si bistveno. O projektu, ki bo slovenske davkoplačevalce obremenil za skoraj pol stoletja, praktično ni bilo strokovne razprave, ker ta ni bila možna. Govorci so bili prekinjeni sredi besede, kot da gre za tekmovanje v hitrostni debati. To je bilo najbolj žaljivo do nas gledalcev – volivcev /tudi tebe), ki smo dejansko s težavo dojemali argumenta za in proti. Če se ti fajn zdi, da so zagovornike proti zakonu poskusili čimbolj marginalizirati, da bi se jim gledalci, kot si ti, lahko posmehovali, se v bistvu posmehuješ sebi, le da tega nisi dojel. Všeč mi je bilo, da je Primc to uspel v tistih 30 sekundah dovolj jasno izpostaviti.

    Torej: projekt, ki bo za pol stoletja obremenil slovenske davkoplačevalce za težke milijone (najmanj 30 milijonov letno je začetna ocena), hoče vlada v odhajanju po hitrem postopku s posebnim zakonom Lex 2TIR spravit skozi brez resne javne strokovne razprave, ki bi ljudem pojasnila vsa tveganja, pridobitve in finančno konstrukcijo….ker se mudi. Mudi pa se zato, ker je to Cmerastemu dal jasno vedeti Kučan letos februarja in to kar po TV. Mudi se torej Kučanu in njegovemu mafijskemu krogu, da si zagotovijo finančne prilive za nekaj desetletij naprej. Ker naslednja vlada morda ne bo več leva in ne bo mogel več vplivati na to. Upam, da ti je toj jasno.

    Nihče tudi nima namena prevzeti odgovornosti za povečevanje stroškov, ki bodo sledili, ker sploh ne znajo oceniti vrednosti investicije. Finančni balon se bo tako samo napihoval, kot pri TEŠ6…in nikome ništa. Ko se bo projekt začel stroškovno napihovati (kar se bo zagotovo zgodilo v skladu s scenarijem), bo vsaka naslednja vlada morala dokapitalizacijo samo potrditi.

    Že zaradi same naglice in ihte, s katero poskuša nesposobni in neetični predsednik vlade v odhajanju speljati ta zakon, je treba to na referendumu ZAVRNITI. Tu ne gre za zavrnitev projekta, pač pa ZAKONA, s katerim si hoče mafijska združba, ki nam je ugrabila državo, zagotoviti dolgoročni vir financiranja. Zato namesto, da se posmehuješ pobudnikom referenduma, raje še enkrat premisli.

  • Kosobrin

   Desni na desni, levi na levi in so kričali: desni PROTI, levi ZA. Nič novega v deželi šentflorjanski!

 • antimur

  Tako butastih podpornikov kot jih ima kučanizem, pa še ne. Delo, pokvarjena horda smrdljivih pisunov, že leta ustvarja nekakšno zlagano javno mnenje, del kučanistične golazni jim pa celo verjame. To je bilo jasno že v času Türka, ki ga večina ni prenesla, tudi veliko levakov ne, toda on je po anketi Dela paradiral na prvem mestu od ankete do ankete. Pa da se znajdejo pod vrhom Brulčeva in Fajonka, sploh pa Šarec, je pa že več kot norčevanje iz državljanov. Te ustvarjalce tako zlaganega javnega mnenja, je potrebno po uradni dolžnosti preganjati, takšno goebelskovo pizdarijo kot je Delo, pa prepovedati.

 • sloustava

  Kako je ze rekel Golobic (prva resnica iz njegovih ust)? Takole pravi: mediji so kupljeni! JA, nic novega, slovenski Stalin, nic novega za nas, drugorazredne! Lajajo pa samo presstituti in presstitutke, ; novinarji, ki jih je kar nekaj, pa v rezimskem mediju niso vec zaposleni. Lep primer je Peter Jancic. A spet in ponovno, kriv ni nihce drug, kot ti, slovencelj! Dovolil si, da so ti Golobic, Kucan, Udba, mafija, pedri in Jankovici ukradli drzavo in svobodo. Imas popravni izpit in to so volitve! Upam, da si, slovencelj, gledal vcerajsnje soocenje o 2TDK! !!!!! Ce in koliko ti bodo POKRADLI vlacici, dragonje, lebni, nasploh ksihti, ki morajo biti prisesani na drzavne jasli, da ne krepnejo od lakote, je odvisno od tebe. Biti PROTI sedanjim bolnikom, ki nam vladajo, pomeni niti ZA Slovenijo, zanamce, ne azadnje celo zase!

 • Johan

  Slovenci ne kupujte časopisa Delo, to je dnevnik radikalne levice in ortodoksnih komunistov, ki so nam ukradli državo !

  • goldhorn

   Pa Dnevnika tudi ne.

 • Anton

  dejstvo je in to jim je treba priznati da so kumunajre mojstri psihologije, s pomočjo lažnega prikazovanja vršijo psihološki pritisk na ljudi, kajti dobro vedo kako deluje podzavest pri človeku.

  sarkazem press

  • učko

   Kdor zna, ta pač zna ! Kdor pa ne, je pa budala !!!!

   • šmentanamuha

    Drži.

    • Anton

     kjer je komunizem, socializem, tam je država obsojena na propad oz životari. O tem priča zgodovina. Dokazov o tem je ničkoliko, toliko o tem, kdo je zares spsoosben v skupno dobro. Res je da so komunajre lažnjivci, akatere laž je postala patalogija, duševna motnja, res je da so boljši manipulanti od nas desnice, demokratov, ki smo iskrenega duha, so pa levaki totalka nespsoobni butasti ustvarjati, upravljati z državo, oni brez desnice nebi mogli eksistirati, kar obratno za desnico pač ne velja. Toliko o tem.Sicer pa kdo bi pa delal za te delomrzneže, oni’, jok brate odpade, oni rokovati z orodjem ne znajo, kar je več kot zadocvoljicvo pokazal in dokazal Pahor ko je ob rezanju žive meje se ubožšček sebe v prst urezal. vam levake, komunajre nebi prepustil niti svoja dalmatisnka osla kaj šele bolj zahtevnih del
     kaki licemerji so komunajre je več kot zadovoljivo dokazal Tito, ki je živel v pregrešnem razkošnem življenju, dočim ostali so životarili, podobno kot Madura, venezuelski predsednik, ki jje miljarder, oostali pa brskajo za hrano v koših za smeti, podobno tudi Putin, severnokorejski mlečnozobec, in vsi do sedaj komunajzerski voditelji.Ne boste vi meni pamet solili. lahko je pričat neki ustvart, da je koristno za vse pa precej težje. zato ej potrebno najprejz pamet, kar jo vi komunajre nimate, treba je logika, kar je vam levakom komunajzerjem spet neznanka, pa delo,skratka 3 ovira, prek katere ne morete.

     sarkazem pres

     • šmentanamuha

      Res je, kar si napisal, zato pa se politike ne smeš iti s čustvi, ampak kot šahist. Komunajzarji do obisti obvladajo psihologijo množic, zato so tako uspešni in imajo več deset letno prakso za sabo. Ne vem, zakaj mene napadaš, ki nimam nič s tem. Poskušajva se pogovarjati razumno, bova imela več od tega.

  • tohuvabohu

   Stalinisti so tehniko ideološke propagande in pranja možganov prignali do vrhunca. Današnji komunajzarji so pa dobri vajenci.

 • Kučko pod pručko

  Serpentinšek, vnuk morilca Edija, Violeta, Hanžek – Delov cvet slovenske levice

  To, da sta v Delovem barometru priljubljenosti na drugem mestu komunistični klovn Serpentinšek, na njej pa domuje tudi vnuk največjega slovenskega morilca, pove vse o kredibilnosti tega murgelskega trobila. Odvratna Tomićka in Hanžek pa tej moji tezi samo pritrjujeta!!!

 • delaware

  haha…serpentinšek kar naenkrat drugi najbolj priljubljen politik….a lahko padete še bolj nizko, Delo?

  • luckyss

   Bolje da igralec postane politik kot obratno…kar je pri nas na žalost ustaljena praksa…;))

  • tonite falco

   Očitno še imajo nekaj nebuloz še v rezervi.Delo je podn od podna, kot vsi režimski mediji, če jih lahko sploh imenujemo “medije”.

 • svoboda sloveniji

  PONOSNI SLOVENCI
  NI PRIMERJAVE MED
  POKONČNIM MOŽEM
  in prefriganim malim možicljem!
  SVOBODA SLOVENIJI

  • Kosobrin

   Enkrat bo svoboda, tudi brez teh dveh.

 • althar

  Edine relevantne volitve letos bodo 24. septembra.

 • soc

  Da je Slovenclju najbliže apatičen in siv politik, je čisto dejstvo. Cinizem, ostrina, jedkost, brezkompromisnost, odločnost – Slovencelj je v vsem tem izgubljen, intelektualno inferioren, posledično prestrašen. Zato – je bil idealen Miran Potrč. Ali pa, aktualno, Bulčeva in specialist za pujse.

  Delo zgolj v interesu lastnika in njegovega ozadja zlorablja klavrno narodno identiteto, ki jo je vzgojilo obdobje 1941-1980. Duh Slovenclja namesto Slovenca. In večina jih je. Priseljenci pa itak po definiciji volijo rdeče, še raje, če je tam kak Janković ali Shaker Kamal Izidor.

  Talentirani mladi vedo, zakaj odhajajo v tujino.

  • šmentanamuha

   Naravnost v tarčo.

 • hribovc

  komignide nadaljujejo z negativno selekcijo…

 • montyamp

  Podn ni več daleč .

 • Krtača 20

  Jaz predlagam da Delo nemudoma popravi članek in se globoko opraviči desnim volivcem. Pravilno bi se moralo glasiti takole: janša je takoj za kim il sungom najbolj priljubljen politik. V Slovenij bi janšo volilo 110% državljanov + tistih 666, ki so ga že…..

 • Beli Sneg

  Če do zdaj ni bilo jasno slovenskim “ovcam”, da je Serpetinšek murgeljski nastavljenec je zdaj transparentno. Čim ga začnejo režimske ankete in mediji porivat v ospredje, kar že uspešno delajo, še kako velja da vas spet rdečkarji kot osle spravljajo ponovno na led.

  • janez cepec

   pa zakuga niste, ovce zavedne, poj JJ-a kandidiral, nubedn ne bi mogu rečt, de je murgelski nastavlenc, al pač, sej je vaš pastir še skoz komunajzar, pa duši, sam ne okol govort. aja, zato ga niste kandidiral, k se z Murkotom ne upa pomert. luzer

   • janez zorman

    Ne more biti obenem premier in predsednik, v Sloveniji

    • janez cepec

     ne eno ne drugo ne bo.

   • Slabo so tebe sprogramirali. Stalno eno in isto bluziš. :)

    • janez cepec

     če j’ pa res, pa če se vas čist nč ne prime

 • janez cepec

  če bi blo to res, kar prav naslov, anemični politiki “on top”, bi mogu bit veliki diktator zmeri na vrhu, ker pa ni, in je, luzer, skoz na repu, je usakmu kretenu jasn, da bi stranka brez njega na volitva pobedla. dokler pa temu ni tako, imajo tardeči prosto pot do vlade.

  • Beli Sneg

   Cepec. Stranka bi brez JJ ne bi dosegla volilnega praga. Rdečkarjem bi umik JJ pomenil juriš na stranko in preko medijev jim bi prav kmalu ratalo uničit še stranko. JJ je branik demokracije. Brez njega bi imeli ponovno enoumje.

   • janez cepec

    kr misl si, živiš u ublakeh, ejga

    • luckyss

     Ne vidiš po nicku, da je iz podmladka stranke in da je nasnifan ? ;)

     • janez cepec

      ups, vat a mistaka ta majka, pa res, nism porajtu

    • sumljivislon

     ..ti slovenski jezik nagaja – odreži si ga !! ;)

  • sumljivislon

   2018 -imaš možnost – glasuj..v svojem imenu – ne packaj ..po tipkovnici – ok?

 • PLavi-mil

  Tile prestituti na Delu se prodajajo kot ku… na vogalu. Vsakemu pametnemu je jasno, če vodi v anketah SDS, ne bo njen volilec potem, ko odda glas za SDS, dal glas ultra levičarjem, skregano s pametjo, samo prestituti na Delu zavajajo in prirejajo rezultate. Pa še nekaj, kaj za Boga milega delata Fajonka in Bulčeva na teh anketah, a ni ta anketa namenjena Slovenskim politikom, ne Evropskim.

  • Nata

   Eh,spomni se komisarja Potočnika !! Kar naprej je bil med prvimi !
   Kje pa je sedaj ?

 • Nata

  Mislim, da so te ankete ena velika goljufija. Komunjare jih prirejajo zase !!
  Vse za mešanje megle . V glavah večine volivcev in volivk je pa itak sam slama.

 • Nata

  Oooooo, tule ste . . . . . cepec, lukyss, krtača ?? Ja, kje drugje pa ?
  Ob takihle temah oživite .

  • janez cepec

   vreme, vreme pomaga, je taka žalost kot vaš luzer, ups, lider na zadnem mestu

   • Nata

    Mi, ob takihle anketah nismo nič žalostni. Kaj češ. . . . . . ko je oblačno, je pač oblačno. Ampak, za vsakim dežjem posije sonce.

    • janez cepec

     tle te pa podprem, smo med tistim Slovencem, k’ se jim bodo vremena zjasnila, ni kej

     • Nata

      Uh, tudi jaz tako mislim. . . . . . . . pameten mož je bil tale naš pesnik. In. kot izgleda je zelo dobro poznal naravo svojih rojakov

 • Beli Sneg

  Pa še to ne pozabite, da je bil Serpetinšek Jankovićev podpornik in celo član stranke AB. Kdo pa je romal na magistrat se pa ve: murgeljski podporniki. Zato je dvakrat potrjeno da je Serpentinšek murgeljski nastavljenec.

  • tohuvabohu

   Predvsem je pa šleva. Kot župan je na zahtevo rdečkarjev dal na glasovanje preklic imenovanja knjižnice po Francetu Balantiču, kar so kamniški občinski odborniki gladko potrdili. In jo je gladko dobil po betici, ko so se Komendčani kot soustanovitelji temu uprli.

 • Brutus

  Res ni nobene logike. Prvak najjvečje stranke sploh ni na lestvici! To zgovorno pojasn kredibilnost ankete….

  • janez cepec

   pa kje ti žviš, LUZER je, za to je pa tazadn. tko k’ u športu, če si tazadn, si zaneč, ni tle uprašanje kredibilnosti lestvice, Bunksl

   • tohuvabohu

    Bunksl si ti. Če bi športnike razvrščali z anketami, ne bi imeli rezultati nobene zveze s kvaliteto.

  • Sej ga s tem nič ne prizadenejo.

  • Kosobrin

   …. ali pa kredibilnost anketirancev.

 • METULJ

  Ja, ostareli rdeči, zaposleni na dnevniku Delo, MANIPULATORSKO KREIRAJO NJIHOV BAROMETER PRILJUBLJENOSTI IN GA VSILJUJEJO IN PEREJO MOŽGANE REDNO, BRALCEM DELA. PFUJJ!! Igrajo se s tem s Slovenci skoz in skoz! V lestvice rinejo stalno kadre iz rdečih logov. izberejo tudi take, da normalnega Slovenca kar boli glava od njihovih manipulacij! Seveda manipulirajo predvsem s konkurentko za prevzem vodenja države, SDS in z vodjem Janezom Janšo, ter z njegovimi političnimi pristaši (SDS MOČNO VODI, JANEZ JANŠA PA STALNO IZPADA IN SE POJAVLJA NA REPU RDEČEGA BAROMETRA!!). Vsak Slovenec, ki bere ta barometer, vidi jasno namero ostarelih lumpenproleterov na Delu, ki odločajo kako diskreditirati politične nasprotnike in jih razvrščajo na tej lestvici. Bedno to, ress!

  Predlagam NOVI 24 TV, da kreirajo svoj redni barometer priljubljenosti politikov na osnovi ankete in ga objavljajo. Anketa naj bi bila izvedena po primerljivih vzorcih anket, ki se izvajajo v EU državah, kjer je demokracija itak neprimerljiva, višja kot je v Sloveniji, he!

 • učko

  Mi vse to dobro vemo, vendar imamo svoje službe! Politiki ala Janša pa so dobro plačana politična opozicija, ki ne naredi nič pametnega, da zadeve ne bi bile takšne kot so !!!! Na naslednjih volitvah bo spet zmagala “režimska politika”, ker ni druge opcije. Vendar upam, da bomo vsaj lahko zamenjali “opozicijske oportuniste”, ki za drobtinice z režimske mize, režimu RIT LIŽEJO !!!!! Dost’ mamo žlahtnih konservativcev in nesposobnega in vase zagledanega JaJota !!!! Dost mamo teh nesposobnežev. Režim pač dela tisto, kar je zanj dobro in za nas slabo. Tale gnila opozicija ga, režima namreč, ne bo ustavila !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • tohuvabohu

   Janši je res lepo, hehehe, ko ima tako odlične svetovalce tipa (K)učko.

   • učko

    Njemu je lepo, ker nič ne dela. Če’b meu mene za svetovalca, bi ga vsake tolk časa u r’t sunu, dab’ kej migau !!!!

    • tohuvabohu

     No, kaj bi mu predlagal?

 • janez zorman

  Bomo videli kako se bojo feministićne presstitutke spravile na daleč najboljšega kandidata za predsednika, na Gospo Romano Tomc.

  • montyamp

   Si bodo svoje presstitutske tikve razbile , dok si reko keks .

 • Brutus

  Imaš pa res pravo nick (Janez Cepec)…

  • MEFISTO

   Zakaj mu izkazuješ čast, kije samokritično noče in ga pišeš z velikimi začetnicami.

   Sam se podpisuje z mali začetnicami

 • montyamp

  Ko sn zakuru z DELO-m , se je na raufank rdeče kadilo , pa po 70 letih je smrdelo .

 • montyamp

  Na teh anketah zmagujejo potomci tistih , ki so poklali in zazidali največ zavednih Slovencev ,

 • MEFISTO

  Zakaj je Janša glede anketarske priljubljenosti vedno na zadnjih mestih ali pa izpade z lestvice.

  Bil sem že trikrat “žrtev” ene od režimskih hiš za merjenje javnega mnenja , zato vam lahko iz prve roke povem, kako to gre.

  Najprej so našteli po vrsti dobrih dvajset imen politikov in anketiranec mora pri vsakem politiku povedati, ali glasuje zanj ali proti njemu.

  Se razume, da so imena politikov vrhuške slovenske levice razporejena po vrstnem redu njihove pomembnosti za režimsko levico.

  Ko izčrpajo svoj seznam, na katerem ni nikoli Janeza Janše, vas vprašajo, koga pa še vi predlagate.

  Ker anketirajo predvsem lastnike oziroma uporabnike stacionarnih telefonov, za katere se ve, da spadajo med politično manj razgledane in tudi sicer manj duhovno zbrane državljane, anketiranci po navadi pozabijo, katera imena so že bila ponujena, Janša pač ne dobi glasov.

  Le posebej pozorni anketiranci, ki so opazili, da so anketarji Janšo izpustli, mu naknadno dajo svoj glas.

  Treba je še poudariti, da naši ljudje še vedno v velikem številu ne upajo govoriti tako kot mislijo in da je prij njih še ukoreninjena navada, da se podrejajo mnenju močnejšega.

  Samo eden je Mefisto, učkov, Luckyssov, janezov cepcev, Krtač20 in drugih takioh nevednih ljudi je pa veliko.

  • kontekstinkorekcije

   Razvrščeni so glede na padajočo oceno priljubljenosti iz prejšne ankete. Najslabše ocenjenje umaknejo iz lestvice, da seznam ne stagnira.

   • MEFISTO

    Pravo resnico sem jaz napisal.

 • joza joza13

  Naklada pa pada.
  Pada.
  Pada in pada.
  Najverjetneje zaradi kredibilnosti!?
  Vsi javni uslužbenci in ostali pa komentiramo na Novi.
  Pa saj jih ni toliko-teh pisunov, se pa hitro preoblačijo…, je pač vse to njihov glavni đob.

  Velika večina nas dobro ve kdo je kdo.
  Vemo tudi zakaj vam je Janez boleči trn v peti. Vemo tudi komu predstavlja Janez ta trn. Delo lahko producira kakršnekoli ankete, pa vedno manj zaležejo. Hvala bogu, da je tako. Če bi pred tremi leti sami verjeli v učinek teh anket, ga ne bi v arest strpali.

  Nič, potrebno ga bo ponovno zapreti in ukrasti volitve. To že znate.
  Vendar osel je šel le enkrat na led.

  Mafiji cenjeni Janez Janša ni po godu? Zakaj že?

  Janez je eden redkih, pravih in sposobnih politikov, ostalo so bolj japiji, mafijozoti ali pa nastavljene podgane pika

  • šmentanamuha

   Z upanjem, da imaš prav, ti dajem +.

  • Kosobrin

   Bodo volitve pokazale, kdo je kdo.

 • TOML

  Janeza dajo samo zato na lestvico, da lahko naslednjo rundo rečejo Janez je zopet izpadel.
  Komunistično Delo.

  • realnost

   Brez janše bi bila lestvica brez veze in je nebi noben povohal.. Zato mora biti na njej da vzbudi zanimanje med ljudmi in da sploh pogledajo na lestvico.. Vsi vedo da je Janša najbolj sposoben politik v Slovenji, ki bi edini popucal mafijski drek , ki se je nabral okoli davkoplačevalskega korita.

   • Kosobrin

    Če bi bil kaj bolj sposoben, bi bil še danes lahko predsednik Vlade.

    • realnost

     Ja bi bil če bi uporabljal nedemokratične in diktatorske metode kot levaki… Saj vemo podaljšanje časa volitev, zaprtje vodilnega opozicijskega politika, preverjeni kadri na volilni komisiji,… Skratka diktatura je pri levakih doma že ….

 • baubau

  Pa zakaj,presneto,sodelujete pri teh anketah-in .če ne,zakaj jim verjamete? Volitve so tajne,nihče nima pravice vedeti,kako oz.koga volim!

  • montyamp

   Če pa nasilni paradajzarji za tisti dnar od pranja za ISIS , študente prvežejo k telefonom in pol snemajo ko jih sprašujem od kod jim dnar , pa povem jim da imajo šefa murglosrbskega bandita .

  • Nata

   Ja, no? Saj ne sodelujemo. Samo beremo jih !

 • montyamp

  Ka Šarca so pa kravi z riti potegnli , k ma neke čudne lase ???
  Al je pa zamenjal šampon za udbovski vazelin ???

  • MEFISTO

   Mu bodo že uredili frizuro kot so jo Cerarju, da je postal že frizerski model za modne frizure.

   Se še spomnite njegovih neubogljivih las?

 • Janez

  “DELO”
  SEM ŽE PAR LET NAZAJ ODJAVIL.
  GA NIČ NE POGREŠAM.
  VČASIH JE BILA “RESNICA” MED VRSTICAMI – NA PREDZADNJI STRANI.
  KJE ?
  JE V “DELU” RESNICA ZDAJ .? Ne vem.
  VEM LE, DA O V. BULC NI NE DUHA NE SLUHA. Kako pride na vrh.? L.r. J. KOMENDA

  • MEFISTO

   Boljši sem od tebe.

   Na Delo sploh nikoli nisem bil naročen.

 • Kosobrin

  Jaz pa mislim, da so se pri DELU morda zmotili in dali po pomoti SDS na prvo mesto? Ja, če mislite, da so se zmotili pri najmanj priljubljenem politiku, bi se morda tudi lahko pri stranki!? Veste, jaz pa mislim, da bo kar tako držalo, kot je napisano, saj tudi druge ankete, ne samo DELOVE, kažejo enako. In pri vseh, tudi pri “desnih anketah” je tak pokazatelj. Skoraj neverjetno, a je vendarle res: STRANKA PRVA, NJEN VODJA NA ZADNJEM MESTU. STE SE KDAJ VPRAŠALI, ZAKAJ? PREMORETE TOLIKO SAMOKRITIKE?

  • Anton

   kosobrinček, ne preveč naprezat svojih sivih celic, to ni zate

   sarkazem press

   • Kosobrin

    Za koga pa je?

    • realnost

     Če bi znal uporabljat svoje sive celice bi ti bilo jasno da to ni možno: STRANKA PRVA, NJEN VODJA NA ZADNJEM MESTU.

     Le kdo potem pripomore stranki da je najpopularnejša če na lestvici popularnih politikov ni nobenega njenega člana? To bo že preveč zate kajne kosobrinček

     • Kosobrin

      Jaz to vedno govorim, da je to čudno, a vendarle morda je mogoče, saj vse ankete menda ne lažejo. Če pa menite, da vsi prirejajo, potem se morate pa tudi vprašati, ZAKAJ? Zakaj ravno IJJ? Vemo tudi, da bi še marsikdo volil SDS, če bi bil vodja nekdo drug, tako pa …. je, kar je! Vse bodo pokazale volitve, na ankete zelo malo dam. “Narod si bo pisal sodbo sam – ne frak mu je ne bo in ne talar!”

     • realnost

      zato ker jim je edini nevaren da jim spodmakne prašičje korito!!

     • Goran Hvala

      Pa da ka sebi potegne korito…in uziva kot vsi ostali…

     • realnost

      Vsi ostali bodo jokali in pripravljali vseslovenske vstaje ker jih bo JJ tako grdo spravil od korita. Smrk, Smrk..

     • Goran Hvala

      Pa kar nej jih…kot da meni mar kdo se redi…jaz sam vem da se vsi…brez izjem…sam da eni mislite da jj zivi od svetega duha…;-)

     • realnost

      Kdor bo želel red in demokracijo v Sloveniji bo volil SDS komur pa odgovarjajo mafijske metode pa bodo volili…. no to bodo jim mafijci že še pravi čas sporočili koga morajo obkrožiti!! Hehe levaške ovce zbor

     • Kosobrin

      Program, program pritegne, kajne?

     • realnost

      program pa so napisal marsovci kajne??

     • Goran Hvala

      Svet kot zarota je reku JJ…;-)

     • realnost

      V času JJ smo bili priznana in spoštovanja vredna država, sedaj pa cmerarja in borata noben ne jemlje resno..

     • Goran Hvala

      Kdo pa jajota?..razn enih dveh ki bi rada bla kot tito na vzhodu evrope…;-)

     • realnost

      Razen vas pokvarjenih levakov ga je cenila vsa Evropa!! Diktatorja titeka pa si ga vtaknil nekam.. b

     • Goran Hvala

      Sm opazu ja…;-)

     • šmentanamuha

      Tako pravimo mnogi, ki ne spremljamo samo režimskih medijev.

     • Goran Hvala

      Zarota sam okrog jj…vse ostale po celem svetu so si pa levaki zmisln…res sreca da si se tiste okrog jj niso…;-)

    • MEFISTO

     Za pametnejšega od tebe!

 • Franjo Trojner

  Milijone evrov, na stotine hektolitrov tinte, na tisoče ton časopisnega papirja in stotine ur TV programov so porabili za diskreditacijo stranke SDS in njenega predsednika g.Janeza Janše a kjub vsemu med narodom stranka SDS in njen predsednik g. Janez Janša zmeraj uživata množično podporo in vodita v vseh tudi njihovih v škodo stranke in predsednika prirejenih anketah.

  • Goran Hvala

   Sam zmagata ne nikoli…;-)

   • Franjo Trojner

    Ni res, kljub temu, da igramo pošteno, smo volitve dobili dva krat. Res je, dobiti volitve na pošten način je vedno težje, ker nasprotna stran igra do skrajnosti nepošteno, toda mi imamo načela in od njih ne odstopamo, na koncu skoraj vedno zmaga dobro in v to smer verjamemo in se zanjo tudi trudimo, zelo verjetno se bo trud poplačal že na naslednjih parlamentarnih volitvah. To Cerarjevo vlado v sestavi SMC, SD in Desus je še slabotna vlada Alenke Bratušek nahcala, ni hudič, da je ne bi stranka SDS na naskednjih volitvah z ogromno razliko premagala.

 • Krtača 20

  Glede na tale članek: Mercedes je najboljši avto, sam mašina je pa od fičota. Pol pa uskladi to če moreš…..

  • MEFISTO

   Ti si pa ja svoj čas hvalil kragujevško rjo!

 • Adolf Hitler

  boikot presse!

 • xtc

  Vsak resen človek ve,da Delo že zdavnaj ni več kredibilen čsopis,kot neDnevnik aliMladina,gre za lea trobila za poneumljanje.Realno medijsko kredibilnostno pa medijski sekret. ne pa resen medij.
  Vsak realen človek ve ,da neka stranka ne more biti najbolj priljubljena njen vodja pa najbolj nepriljubljen politik,vsakdo ve ,da gre za debelo laž oz. manipulacijo ,dejansko medijsko blatenje levici neljubega človeka,pri tem jih spodkopavanje kredibilnosti medija sploh ne moti.
  Nadalje je zelo slaboumno prikazovanje popularnosti Potočnika,ki ga v politiki skoraj ni več,še večji idiotizem pa je prikaz popularnosti Violete Bulc-komisarke,ki bi uvedla elektronsko cestninjenje tudi za osebna vozila na avtocestah.če pa bi se promet premaknil na regionalke pa tudi tam,bravo ljudje podpirajo birokratskega idiota,ki bi jim kradel denar še dodatno,no še večji idiotizem pa je prikazovanje kako imajo ljudje radi Tanjo fajon,ki se javno slika z levofašističnimi SA oddelki Antife ,ki bo vkratkem v ZDA in EU umeščena med teroristične organizacije,skratka gre za poniževanje intiligence naroda.
  In dela iz nekih obskurnećžev seveda levih velike politike,propadle in korupcijsko že malodane kriminalne politike,pa rehabilitirati,kot heroje.

  • tohuvabohu

   Delo je bil za silo kredibilen časnik v času, ko so bili tam Vasle, Slivnik in še peščica. Tako globoko je potem padlo, da ne moreš več verjeti niti osmrtnicam.

 • Kosobrin

  Najlažje je zvaliti krivdo na ankete. Pravo sliko bodo pokazale volitve.

  • Olga

   Mislite tisti, ki bodo šteli?

   • Goran Hvala

    Pej stet se ti…sej se lahk prjavis..pa se ene 50e placajo na dan al kolk ze de tam sedis…

 • Olga

  Včeraj je bila na Hanzi tudi shizofrena oddaja – soočenje vladajočih in civilne iniciative na temo drugega tira! Sramota na kvadrat! Vsi so imeli kao “enake” možnosti prestaviti svoje videnje, kar pa niti približno ni bilo res! Vsi na referendum! Glasujmo PROTI zakonu o drugem tiru o in ropanju Slovenije! Vsi na volitve in izvolimo desno vladovo, ki bo odpravila obvezno plačevanje Murglske kloake!
  Delo in njegove “ankete” so pa tako manipulacije – politična propaganda levičarjev! Ne nasedajmo!

  • Goran Hvala

   Kak zdej kao…a nisi slovenka…kao…to je cefutarska beseda…aja sam desnaki jo uporabljate po slovensko….;-)

  • Franjo Trojner

   Res je sramota ta oddaja za baje nacionalno TV, že povabljeni so bili nagužvani v tiste vrste, kot kakšne sardele v ribji konzervi, da še sedeti niso prav morali, kaj šele, da bi kaj pametnega javnosti povedati, kar pa je resnici na ljubo bil tudi očitno namen koncepta oddaje o drugem tiru. Tista dva predstavljena, kot baje neodvisna in neopredeljena ne za in ne proti pa sta bila krona bizarnosti oddaje in direktno norčevanje iz razuma vseh gledalcev in s tem vseh državljanov. Hanzi TV kaj češ!

  • Slovenka

   Ve se, kako bomo glasovali zavedni Slovenci na referendumu v soboto, 24. 9., četudi se na RTV postavijo na glavo.

 • MEFISTO

  Odkar se je higienska kultura prebivalstva dvignila, si z Delom nihče več ne briše riti, pa naklada posledično strmo pada.

 • Slovenka

  Polom, ki so ga doživeli pred petimi leti z napovedovanjem zmage Drugorazrednega, jih očitno ni izučil. Nekateri se preprosto nočejo učiti iz svojih napak. Vrč hodi po vodo, dokler se ne razbije. Delo se bo še naprej lagalo veselo, dokler se ne bo od laganja razletelo.

 • Kosobrin

  Nekaterim so nekateri apatični, nekateri pa tudi antipatični. In ni nujno, da vsi enako mislimo.

 • diler resnice

  Kardinal Franc Rode naznani da naj ne beremo režimskih medijev!Že naslednji hip se oglasi Pogorelec NSI na TW in nas pouči da režimskih medijev ni,da so ti prfesionalni ali amatrski itd ?Bolj razgledani bralci po vsej verjetnosti verjamejo kardinalu kot izmišljeni interpretaciji
  žurnalizma !?

 • Minovak

  NAROD, KI IZVOLI SKORUMPIRANCE, SLEPARJE, LOPOVE IN IZDAJALCE, NI ŽRTEV, TEMVEČ SOKRIVEC!
  George Orwell

 • Minovak

  Če pogledamo anketo v nedeljo zvečer, ki jo vodi Seku Konde, vidimo, da med “anketiranci” sploh ni desnice in so izključno levaki, kar pove vse, da anketa sploh ni bila izvedena, temveč narejena po diktatu. Nekdo, nobelovec je izjavil:
  ČE BI KOMUNISTI PRENEHALI LAGATI, BI PROPADLI V ŠTIRINAJSTIH DNEH!
  Aleksander Solženicin

 • mapu

  Ta cajtng še za rit ni dober….

 • AIRWAYS

  Ma kdo Delo sploh še bere…

 • Janez

  Jaz !
  IMAM ” DELO” ODNAROČENO !
  Odkar
  SO PRI PREJŠNJIH PREDS. VOLITVAH NAPOVEDOVALI ZMAGO – DR. TURKU .
  KI
  POTEM SEVEDA – HVALABOGU – NI. ZMAGAL.
  VERJETNO?
  Gre
  ZS ANKETNE PONAREDKE,
  KI BAJE, DA PRIHAJAJO TUDI – IZ ANKETNIH ” LABORATORIJEV – BAJE – DR. TOŠA ?
  A?
  Ta človek še ni v penziji? FDV BO TREBA “RAZRDEČITI”, V TOTAL PRENOVO. L.R. J. KOMENDA

  P.S. PODPIŠITE
  PETICIJO dr. ERZARJA PROTI – ZA ODSTOP – MOL “ŽAL” ŽUPANA Z.J.

  http://www.casnik.si/index.php/2017/09/08/zahtevamo-odstop-zupana-mestne-obcine-ljubljana/

 • Pavel Lužan

  Delo je Sralo! Le kdo še more brati to Sralo?