fbpx

“Delovni vikend” Mladega foruma SD malo drugače: S steklenico žgane pijače!

Foto: Twitter

“Delovni vikend,” so 10. avgusta zapisali na Twitter profilu Mladega foruma – podmladka stranke SD. Človek bi jim še verjel, da so bili sredi poletja res “delovni”, toda izda jih steklenica žgane pijače Jagermaister v ozadju.

Člani Mladega foruma SD s predsednikom Andrejem Omerzelom so se odpravili vikend na morju, kjer so se fotografirali po prekrokani noči in ob fotografiji, objavljeni na družbenem omrežju Twitter, pripisali, da gre za “delovni vikend”.

Tankali so Jägermeister
Na fotografiji je namreč jasno vidna steklenica močne pijače Jägermeister, precej priljubljena med mladimi, toda za v javnost neprimerna. Da so imeli za seboj burno noč, pričajo tudi sončna očala, s katerimi so skušali to prikriti. Pri pripravi prizorišča delovnega vikenda se niso nič kaj potrudili, na mizo so namreč na hitro vrgli dve rdeči beležki, na prenosnem računalniku pa so odprli le spletno stran Socialnih demokratov. Ne le, da so pozabili umakniti steklenico žgane pijače, pač pa so tudi pozabili izobesiti sliko morilca Josipa Broza Tita, ki jo imajo obešeno v svojih poslovnih prostorih v ukradeni vili.

Mladi forum ima zgodovino incidentov
Spomnimo, da je Mladi forum že polnil naslovnice medijev, ko je Organizacija mladih evropskih socialistov ECOSY vodstvu SD leta 2012 pritožila zaradi več šovinističnih in seksističnih incidentov nekdanjega predsednika in osramočenega sekretarja na ministrstvu za kulturo Jana Škoberneta. Ta je povzročil pravi škandal, ko je ženske udeleženke kampa v Savudriji žalil z vulgarnimi besedami “p****”. Poleg sta bila udeležena še sedanji sekretar na ministrstvu za izobraževanje Jernej Štromajer in aktivni član SD David Delakorda.

Ob tem je vodstvo Ecosyja SD opozorilo, da se Škobernetovi seksistični incidenti na njihovih prireditvah niso zgodili prvič. Ko je Ecosy v Velenju novembra 2010 na povabilo Mladega foruma organiziral seminar o omrežjih, se ga je udeležil tudi Škoberne in tam sprožil incident z (neslovensko) udeleženko, ki jo je žalil, pri tem prav tako uporabil besedo p**** in jo fizično napadel, da je vanjo vrgel pijačo. Tudi takrat je moral zapustiti prireditev.

Rok Krajnc