DeSUS prevzele stare sile, viri sveta stranke: Izid je bil tesen, tam so bili v glavnem le podporniki Brigite Čokl

Brigita Čokl (Foto: STA)

Svet stranke je na seji za vodenje DeSUS do volilnega kongresa imenoval podpredsednico stranke Brigito Čokl. Vendar pa so bili v glavnem prisotni njeni podporniki, zaradi česar je bil svet stranke komaj sklepčen. Informacije razkrivajo, da stranko prevzemajo stare sile – tiste, ki so jo pomagale uničiti.

Odstopil je začasni vodja stranke DeSUS Anton Balažek, svet stranke pa je na seji kot novega vodjo, ki bo na poziciji ostal do volilnega kongresa, imenoval Brigito Čokl, ki je bila doslej podpredsednica. Znano je, da je Balažek vodenje stranke začasno prevzel potem, ko je njen nekdanji predsednik Karl Erjavec 10. marca odstopil z mesta njenega predsednika, poroča STA.

Balažek s tem ponovno prevzema vlogo podpredsednika te stranke, Čoklova pa postaja začasna predstavnica DeSUS-a, ki tudi opravlja naloge predsednice stranke, in sicer do kongresa. Na Svetu so razpravljali o aktualnih zadevah s področja politike, osredotočili pa so se tudi na program dejavnosti, ki se jim nameravajo posvetiti v obdobju do kongresa stranke, na katerem bodo izvedli volitve.

DeSuS. (Foto: STA)

Po seji so sporočili, da so bili sprejeti vsi potrebni sklepi, da bi se lahko pričele priprave na 13. kongres DeSuS-a. Ta bo potekal 19. junija. V programu dejavnosti je načrtovana krepitev temeljnega poslanstva stranke – skrbi, tako za upokojence kot tudi za ranljive skupine ter sodelovanje med generacijami.

Brigita Čokl je na mestu predsednice DeSuS-a pomagala rušiti Aleksandro Pivec
V načrtu je tudi dialog ter projektno sodelovanje z vsemi strankami in civilnimi združenji, da bi s tem dosegali programske cilje stranke, zlasti na najbolj aktualnih področjih. Mednje se prišteva: pokojnine, okrevanje po pandemiji in dolgotrajna oskrba starejših. Kot stranka naj bi ohranjali zmerno opozicijsko držo ter se zavzemali za pravno in socialno državo. Ohranjali naj bi tudi svojo sredinsko naravnanost.

Teta iz ozadja Brigita Čokl ruši Aleksandro Pivec. (Foto: sta)

Čoklova je sicer prav tista oseba, ki je pred meseci pomagala rušiti Aleksandro Pivec na vrhu DeSuS-a. Včasih dejansko ne gre za strice iz ozadja, temveč tete. Bojan Požar je pred časom na svoje blogu o političnem zakulisju Slovenije trdil, da od znotraj “nažira” stranko, v javnost pa so prišle še druge zanimive informacije.

Čoklova naj bi bila povezana s spornimi posli v UKC Ljubljana
V hotelu Faraon v Celju naj bi se pred meseci srečala bivši predsednik stranke DeSuS Erjavec, ki je načrtoval vrnitev na vrh stranke in že omenjena Čoklova. Slednja se je nekoč proslavila tudi kot “DeSuS-ova” direktorica UKC Ljubljana, bila pa je tudi predsednica pokrajinskega odbora DeSuS-a v Celju. Nekateri člani stranke so jo že oklicali za najbolj problematično žensko.

Domen Mezeg