fbpx

Direktor STA Bojan Veselinović za RTV Slovenija v eni izjavi dvakrat lagal! Kar je lahko storila urednica, direktor ni želel!

Direktor STA Bojan Veselinovič in Direktor UKOM-a Uroš Urbanija (foto: STA)

Na RTV Slovenija so 5.12. 2020 v oddaji Utrip, ki je bila povsem prežeta s protivladnimi prispevki in tonom pripovedi, gostili tudi direktorja STA-ja, Bojana Veselinovića, ki je, meni nič, tebi nič, izjavil popolno laž, RTV Slovenija pa ga niti malo ni izzvala. Je pa na svojem Twitterju na laži in zavajanja opozoril vodja Ukoma, mag. Uroš Urbanija.

V oddaji Utrip, na slovenski nacionalni televiziji, je direktor STA-ja, Bojan Veselinović, izjavil nezaslišano laž, RTV pa jo je vključil v prispevek, ne da bi Veselinovića v zvezi z lažjo izzval. Na srečo imamo danes družbena omrežja in je na svojem Twitter profilu na to laž lahko opozoril direktor Ukoma, mag. Uroš Urbanija.

“Direktor STA Veselinovič na RTV Slovenija mirno izjavi, da bi kršil medijsko zakonodajo, če bi sporočil, koliko je dolg članek. Taka evidentna laž – z dvema klikoma lahko vsak preveri, koliko je dolžina kateregakoli članka. Samo če si res nesposoben, tega ne zmoreš,” je Veselinovičeve trditve zavrnil Urbanija.

Veselinović je povedal naslednje: “Če bi jaz kot direktor odgovarjal na vprašanje o tem, koliko je dolg en intervju, koliko je dolg drug članek, zakaj se odgovorna urednica podpisuje pod izjave za javnost skupaj s svojimi 21imi kolegi, bi bilo to nekaj, kar bi bilo z moje strani, direktorja družbe, kršenje medijske zakonodaje.

V eni izjavi dve laži Veselinovića

Ko smo za izjavo poklicali mag. Urbanijo, je svoj tvit še dopolnil. Urbanija je za Nova24TV povedal, da v eni izjavi Veselinović ni bilo le ene laži, ampak kar dve. Glede prve izjave, o medijski zakonodaji nam je Urbanija povedal, da v njej ni nobenega člena, ki bi Veselinoviću karkoli takšnega prepovedoval, iz česar sledi, da zakonodaje ne pozna. Iz tega se postavlja vprašanje o njegovi opravilni sposobnosti – ali pa preprosto brezsramno laže. In RTV Slovenija ga pri tem ne izzove, ga niti ne vpraša, o katerem členu je govora ali vsaj kaj podobnega.

Bojan Veselinović v Utripu (Foto: Zajetje zaslona arhiv RTV)

Druga Veselinovičeva laž, kot nam je povedal Urbanija je ta, da so postavljali vprašanja o odgovorni urednici, ker nobenega takšnega vprašanja ni bilo. Iz tega sledi, da si je Veselinović stvar preprosto izmislil.

mag. Uroš Urbanija v Utripu (Foto: Zajetje zaslona arhiv RTV)

V povezavi z odgovorno urednico, Barbaro Štrukelj, pa še ena zanimivost. Na seji Odbora za kulturo v DZ, na kateri je prav tako nastopila, ni imela nobenih težav določiti količino intervjujev, ki jih je STA opravila (šlo naj bi za 50 intervjujev). Odgovorna urednica torej lahko, direktor ne sme?

Aleš Ernecl