Direktor Stanovanjskega sklada in Inženirske zbornice Slovenije Črtomir Remec skriva višino svoje plače: Sklicuje se na varstvo osebnih podatkov, zaledje ima tudi pri slovenskih tajkunih!

Foto: STA

Mag. Črtomirja Remca marsikdo ne pozna, kljub temu, da ta zaseda toliko visokih položajev. Poleg mesta direktorja Inženirske zbornice Slovenije zaseda mesto direktorja Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, torej javnega sklada, kar pa je povsem nezdružljiva funkcija. Poleg tega sedi še v nadzornih svetih. Več kot očitno je, da je Remcu dobro postlano, a ta očitno nikakor ne želi razkriti koliko zasluži kot predsednik Inženirske zbornice Slovenije. Očitno ne malo.

Uredništvo Nova24TV je na Inženirsko zbornico Slovenije naslovilo vprašanje o višini dohodkov, ki jih prejemata predsednik zbornice mag. Črtomir Remec in generalna sekretarka Barbara Škraba Flis. Iz Inženirske zbornice Slovenije so zavrnili odgovor na vprašanje in se ob tem navezali na Zakon o varstvu osebnih podatkov.

“V zvezi s podatki o plači ali dohodkih, ki se izplačujejo zaposlenim in funkcionarjem, ZVOP-1 v 6. členu tudi določa, da je osebni podatek katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika, ne glede na obliko, v kateri je izražen. Posameznik je pa določena ali določljiva fizična oseba, na katero se nanaša osebni podatek; fizična oseba je določljiva, če se jo lahko neposredno ali posredno identificira, predvsem s sklicevanjem na identifikacijsko številko ali na enega ali več dejavnikov, ki so značilni za njeno fizično, fiziološko, duševno, ekonomsko, kulturno ali družbeno identiteto, pri čemer način identifikacije ne povzroča velikih stroškov, nesorazmerno velikega napora ali ne zahteva veliko časa.” Ob tem so zapisali tudi izjemo, na podlagi katere lahko organ prosilcu zavrne dostop do zahtevane informacije, če se zahteva nanaša na osebni podatek, katerega razkritje bi pomenilo kršitev varstva osebnih podatkov v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Očitno je, da Remec višino svoje plače, o kateri torej lahko le ugibamo, skriva za pretvezo, da gre za varstvo osebnih podatkov, čeprav ga plačujemo vsi slovenski davkoplačevalci. In ob tem lahko upravičeno predvidevamo, da mora biti ta še kako visoka – preveč, da bi to lahko izvedeli Slovenci!

Foto: STA

Dejstvo je, da je Remec tudi direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, torej javnega sklada, kar pa je nezdružljivo s funkcijo direktorja Stanovanjskega sklada Republike Slovenije. Poleg tega je tudi član nadzornega sveta Družbe za razvoj projekta d.o.o. 2TDK (torej članov nadzornih svetov in uprav kapitalskih naložb države), ki je bila ustanovljena za izvedbo 2 tira in sicer da bi izvedlo vse potrebne dejavnosti za izgradnjo drugega železniškega tira Divača-Koper. Čeprav bi morali Remec in preostali člani nadzornega sveta mag. Samo Logar, prof. dr. Marko JakličMatej Čepeljnik in mag. Emilija Placer Tušar nadzorovati zakonitost samega poslovanja, ti očitno sodelujejo z roko v roki. Dejstvo je, da idrijski koncern Kolektor, ki ga lastniško obvladuje mogotec Stojan Petrič, član Foruma 21 in njegovega programskega sveta, že gradi izvlečni tir iz Luke Koper. Pri izvlečnem tiru gre za 1,2 kilometra dolg odsek, ki poteka od izhoda tovorne postaje v Kopru proti Divači, ki načeloma predstavlja prvi del proge drugega tira. Pri tem je smotrno omeniti, da je bila vidno nenavadna razlika v predlaganih cenah, saj so te znašale od 16,23 milijona evrov do 5,92 milijona evrov, ki jo je ponudil prav konzorcij, zbran okrog Kolektor Kolinga.

Medtem ko Petričevo Delo molči, ga Petanov Dnevnik “prodaja” kot neoporečnega?!
Dnevnik Bojana Petana o Remcu piše, da so njegove inženirske reference neoporečne ter da se ta s stanovanjsko politiko doslej, razen ljubiteljsko, ni ukvarjal. Glede na slike, ki smo jih našli na portalih, ki ponujajo slike v odkup, se Remec druži s politiki sumljivega slovesa, zaslediti ga je mogoče z dolgoletnim županom Ljubljane Zoranom Jankovićem in bivšim predsednikom republike Danilom Türkom, ki pa se ga spominjamo predvsem po tem, da je neuspešno kandidiral za generalnega sekretarja Združenih narodov. Spomnimo, na zaslišanju ni najbolj navdušil. Predstavnike regij je skrbelo predvsem to, da nima nikakršnih menedžerskih izkušenj. Na uradnem profilu Twitter so si celo privoščili šalo na njegov račun. Zapisali so, da ima Türk izjemne sposobnosti, saj je lahko, medtem ko je na zaslišanju govoril, istočasno tudi pisal po družabnih omrežjih.

Foto: STA

Jasno torej je, da gre za vplivneža, ki ima svoje lovke razširjene na pomembnih področjih, a je hkrati dovolj zaščiten, da o njem ne vemo tako rekoč ničesar. Še več! Videti je, da za njim stojijo mainstream mediji, ki prikrivajo njegove grehe in celo kompetence, saj o njem ne najdemo zapisano praktično ničesar – ne o pozitivnih stvareh, kakor je očitno skrivnost tudi to, kdo je, kaj počne, kakšne kompetence ima. Je res neoporečen, kot je zapisal Dnevnik? Presodite sami.

H. M.

 • ĐĐ Style

  Hvala mami, očetu in staremu očetu, da me niso vzgojili v belo svinjo !

  • GkGbsmzjLiJkDA

   Ja, ali si črn ?

  • joza joza13

   A nisi vedel, da svinje vedno povržejo svinje?
   Lepo se jim še zahvali, da nisi kuščar…

   Tona, se ti je spet poslabšalo? Še slabše je?

  • učko

   Tebe pač nikakor niso vzgojili. Ne vem čemu se potem zahvaljuješ. Si pač rjava svinja !

  • BlackOpsSystem

   si pa svinja vseeno, ko se pogledaš v ogledalo!!!

   • Svele

    Ne pljuvaj po tleh če lahko po Janši

  • SIMON ROZIC

   Divji merjasci so črni!

 • GkGbsmzjLiJkDA

  Plače morajo postati javne. To niso nikakršni osebni podatki, ki bi človeka razgaljali, lahko pa se tako odkrijejo velike lumparije, če ni poštenja.

  • večni srb

   Plače javnih uslužbencev zagotovo, zasebniki pa lahko delajo s svojim denarjem kar hočejo in to nikogar ne briga.

 • Olga2345

  Vse, kar davkoplačevalci financirano, MORA biti JAVNO! Javna morajo postat tudii imena TISTIH, ki to zavirajo, zaradi NEZAKONITEGA dela in KORUPCIJE!
  Tretjerazredni Danilo pa ni vreden niti besede!

 • BlackOpsSystem

  Skriva plačo, zato, ker bi se potem preveč očitno videlo, da njegov življenski stil presega njegove legalne zaslužke…..ilegalni, tisti pod mizo pa mu statistiko lahko zjebejo. Tajkuni perejo denar preko stanovanjskega sklada, ki jim prodaja nepremičnine….vse pod mizo!!!

  • večni srb

   Ne samo tajkuni, celo Pahorjeva nato soldateska, če so pa žlahtam odprli podporna podjetja. Vojska je veljala za največje stanovanjsko podjetje v novi slovenski državi.

  • SIMON ROZIC

   Stanovanjski sklad jevedno posel stoletja, prav tako kot pogrebna
   podjetja…denar iz računa ubogih državljanov v žepe tajkunov in
   priviligirancev ! Fuj !

 • večni srb

  Plača teh dveh direktorjev je enaka višini vseh odlivov za plače v njunih oddelkih, minus vsi ostali zaposleni.

 • večni srb

  V celi aferi mi najbolj ni jasno kdo sploh še bere tisti šalabajzerski dnevnik. To je zgleda samo zato, da se nekaj objavlja, vseeno kaj, itak nihče ne prebere, je pa svojevrsten arhiv.

 • Franc Šink

  Plače niti niso problematične.Problem je,kar ta “gospoda” poleg nje ukrade.

 • montyamp

  Banditi s kravatami , hahahaha , to so rdeči cigani .
  Navadni cigani tako dolgo kradejo , da dobi vsak svoje nazaj .
  Slovenski PLAVO rdeči cigani pa tako dolgo kradejo , da jim tuje mafije z zvijačami vzamejo nakradeno .
  Zato je Slovenija vukojebina , ker ima nesposobno mafijo , mladiče zazidarske hunte .

  • Foglof Tunek

   O, mama, mama, mama,
   ljubim cigana Jana.
   O, mama, mama, mama,
   ljubim cigana Jana.

   • Svele

    Hahahhaha če je bolezen ljubezen se na Janšo nisi jezen kako je dobra bolezen če je jansa bolezen

  • Svele

   Vorziht cigojneri gredo.mamu ti švabsku ljubim

 • Foglof Tunek

  POZOR POZOR POZOR

  Fsi mainstream mediji pišejo in govorijo o tem, da so fčeraj neofašisti in njihovi nasprotniki korakali po tržaških ulicah…Nora24TV pa spet nabija o Jankoviću, Kučanu, Jelinčiću, rdeči zvezdi…zeh zeh zeh… Mater ste pase…in zabiti !!!

  • montyamp

   Če ne bi meli tebi podobnih , bi slo-vukojebina bla vsaj podobna državi .

   • Foglof Tunek

    Če ne bi imeli meni podobnih, bi Slovenci mislili, da je fse res kar pišete fake news mediji!!!

    • montyamp

     Ti do smrti ne boš dojel resnice .
     Preveč so vam zločinsi oprali glave .A ti sploh veš da je zlovenija sramota času in prostoru , pa ne zaradi Janše .
     Janša heroj , Peinkiher gnoj .

     • Foglof Tunek

      Lep pozdraf iz Ankarana :)

  • SIMON ROZIC

   Glavno, da si ti onaniral po Trstu, ki , žal ni naš!

  • Gr Enze

   TI BUČK ALI NI TRST V ITALIJI VPRAŠAJ SE ZAKAJ NI V SLOVENIJI KOT TUDI GORICA NI IN TUDI CELOVEC NI KDO JE TO ZAPRAVIL ??? TILE RDEČI MESARJI PA NAJ NAJPREJ POMEDEJO PRED DOMAČIM PRAGOM POTEM PA NAJ RIHTAJO DRUGE !! PA ŠE NEKAJ DOBRO JE DA IMAMO PRI NAS EURO VALUTO SICER BI ŽE SPET IMELI TAKO INFLACIJO KOT V JUGOKOMUNIZMO , KI GA NEKATERI , KI VAS TAKRAT ŠE NI BILO NA SVETU TAKO HVALITE , ČE BI GA DOŽIVELI BI DRUGAČE MISLILI IN GOVORILI !

 • Foglof Tunek

  Naj vas naši dohodki ne zanimajo…brigajte se za svoje…kapish?

 • ĐĐ Style

  Do kdaj bo cerkev skrivala svoje prihodke in do kdaj bodo oproščeni davka?

 • opazovalec

  “Dejstvo je, da je Remec tudi direktor Stanovanjskega sklada Republike
  Slovenije, torej javnega sklada, kar pa je nezdružljivo s funkcijo
  direktorja Stanovanjskega sklada Republike Slovenije.”

  Gospod H.M., kaj pomeni ta zgornji stavek. jaz razumem to kot, da je biti direktor nekega podjetja nezdružljivo z biti direktor istega podjetja. Totalni logični nesmisel bi se reklo, vredno pisca na Orbanovi TV24 in njenih zvestih gledalcev ali bralcev v tem primeru.

  • Soave

   Kaj pa picajzlaš ?
   V podnaslovu takole pšiše
   ” Poleg mesta direktorja Inženirske zbornice Slovenije zaseda
   mesto direktorja Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, torej
   javnega sklada, kar pa je povsem nezdružljiva funkcija.”
   Naprej pa je seveda napaka. Bodo že popravili-
   Kakšnega drugega mnenja o plačah pa nimaš ?
   Pusti ti raje tale portal in nas bralce pri miru, saj še brati ne znaš. . . . . .

   • opazovalec

    Bi pričakoval, da novinar svoj izdelek kritično prebere. Sam priznavaš da gre za napako! In samo na to sem opozoril. Bi pa pričakoval, da se novinar sam zagovarja in ne potrebuje advokatov.
    Me pa zanima zakaj stanovsko (verjetno neprofesionalno) delovanje preprečuje poklicno delovanje v nekem javnem skladu. zakaj to ni mogoče pa ne zvemo!

    • Soave

     No, vendar nisi samo opozoril, ali ne ??
     O inženirski zbornici pa samo tole. Je profesionalno in verjetno dobro plačano. Se spomnimo Zdravniške zbornice ??

     http://www.izs.si/o-inzenirski-zbornici-slovenije/osnovni-podatki/

     • opazovalec

      Delovno mesto v zdavniški zbornici je profesionalno, s 100% zaposlitvijo. Kako je v inženirski zbornici ne vem. Predvidevam pa da ne more biti polno zaposlen v dveh organizacijah, je pa lahko 20% dodatno zaposlen poleg dela v Stanovanjskem skladu. da bi samo DOBRO plačano delo bilo nezdružljivo zneko vodstveno dejavnostjo je pa malo bosa.

      Da bi pa sodelovanje v inženirski zbornici bilo kakor koli nezdružljivo z delom v stanovski zbornici pa rahlo dvomim. Tudi novinar ni nikjer zapisal, zakaj bi bilo nezdružljivo. On smo nekritično pove, da je nezdružljivo, nekateri pa vsaki oslariji verjamete na prvo besedo.
      Torej da zaključim:

      -Jasno povedati zakaj je delo v stanovski organizaciji nezdružljivo z delom v RSS.

      -Če je voiti zbornico nezdružljivo z vodenjem RSS, pa je potrebno tudi ugotoviti do katerega nivoja velaj ta nezdružljivost!

     • Soave

      V glavnem sedi na več stolih. Dobro plačanih.
      To, kaj je lahko in kaj ne, pa mi ne bomo izvedeli.Saj še sami pojma nimajo.

 • Foglof Tunek

  Kaj naj rečem, no?… Levičarji imamo fse: precednika države, precednika vlade, precednika parlamenta, večino v državnem zboru… in levičar Zoki bo zmagal v prestolnici, v prvem krogu !!!

  Desničarji, ka pa vi? Ste na kolenih? Ste gotovi? Razmišlja kdo o samomoru?… Sam fprašam.

  • antimur

   Predvsem imate vso golazen natepeno v Sloveniji, pritepence, zombije, pedre, lezbijke, dvopspolnike, drogeraše, kriminalce, zločince, sploh vse kar je antislovenskega. S takšno drhaljo se lahko hvali samo kreten in idiot tvojega kova.

   • Foglof Tunek

    Čudno, da si je folk to sam izvolil… res ČUDNO !!!

    • učko

     Samo več kot 50% volilnih upravičencev volitve abstinira, ker nima koga volit, ker ni normalnih v politiki !!!!

     • Štalmajster

      Če bi volitve imele kakšen vpliv, bi jih …………. prepovedali !

   • Svele

    Ti tudi sovražis amerikance i enhleze

 • Foglof Tunek

  Čujte, pred dobrim letom je na Islandiji na predčasnih volitvah s 25 odstotki zmagala desna Neodvisna stranka pod vodstvom odvetnika Bjarnija Benediktssona. A slednji zaradi preteklih škandalof ni užival zaupanja drugih strank, da bi lahko ostal premier… Se vam zdi znano???

 • učko

  Mafijska elita je v popolnosti prevzela nadzor nad vsemi pomembnimi inštitucijami v državi !!! Dr.JaJo pa piše pesmice o Noriškem kraljestvu in hodi igrat golf na Mauricius !!!!

 • luka globus

  kleptokracija

 • Sloven”c

  prasci

 • xtc

  Kaj zapisat?
  hja Ljubljančani so pdobni idioti kot Londončani,ki so za župana izvolili Pakistanca-Ljubljančani pa Čefurja,v obeh primerih je efekt isti,stagnacija mest,drastičen porast kriminala in korupcije in zločinov vseh sort.

  • Gr Enze

   PRAV IMAŠ

 • Slovenec sem

  Plača javnega uslužbenca ne spada med osebne podatke, ki uživajo posebno varstvo.

 • Slovenec sem

  Učko vulgo Toglof Tunek pravi:

  “Samo več kot 50% volilnih upravičencev volitve abstinira, ker nima koga volit, ker ni normalnih v politiki !!!”

  Umaknite svoje rdeče horde, pa bo udeležba hitro 100 odstotna!

 • Osti jarej

  …nobenega ne bi kušnila