fbpx

Direktor Stanovanjskega sklada in Inženirske zbornice Slovenije Črtomir Remec skriva višino svoje plače: Sklicuje se na varstvo osebnih podatkov, zaledje ima tudi pri slovenskih tajkunih!

Foto: STA

Mag. Črtomirja Remca marsikdo ne pozna, kljub temu, da ta zaseda toliko visokih položajev. Poleg mesta direktorja Inženirske zbornice Slovenije zaseda mesto direktorja Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, torej javnega sklada, kar pa je povsem nezdružljiva funkcija. Poleg tega sedi še v nadzornih svetih. Več kot očitno je, da je Remcu dobro postlano, a ta očitno nikakor ne želi razkriti koliko zasluži kot predsednik Inženirske zbornice Slovenije. Očitno ne malo.

Uredništvo Nova24TV je na Inženirsko zbornico Slovenije naslovilo vprašanje o višini dohodkov, ki jih prejemata predsednik zbornice mag. Črtomir Remec in generalna sekretarka Barbara Škraba Flis. Iz Inženirske zbornice Slovenije so zavrnili odgovor na vprašanje in se ob tem navezali na Zakon o varstvu osebnih podatkov.

“V zvezi s podatki o plači ali dohodkih, ki se izplačujejo zaposlenim in funkcionarjem, ZVOP-1 v 6. členu tudi določa, da je osebni podatek katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika, ne glede na obliko, v kateri je izražen. Posameznik je pa določena ali določljiva fizična oseba, na katero se nanaša osebni podatek; fizična oseba je določljiva, če se jo lahko neposredno ali posredno identificira, predvsem s sklicevanjem na identifikacijsko številko ali na enega ali več dejavnikov, ki so značilni za njeno fizično, fiziološko, duševno, ekonomsko, kulturno ali družbeno identiteto, pri čemer način identifikacije ne povzroča velikih stroškov, nesorazmerno velikega napora ali ne zahteva veliko časa.” Ob tem so zapisali tudi izjemo, na podlagi katere lahko organ prosilcu zavrne dostop do zahtevane informacije, če se zahteva nanaša na osebni podatek, katerega razkritje bi pomenilo kršitev varstva osebnih podatkov v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Očitno je, da Remec višino svoje plače, o kateri torej lahko le ugibamo, skriva za pretvezo, da gre za varstvo osebnih podatkov, čeprav ga plačujemo vsi slovenski davkoplačevalci. In ob tem lahko upravičeno predvidevamo, da mora biti ta še kako visoka – preveč, da bi to lahko izvedeli Slovenci!

Foto: STA

Dejstvo je, da je Remec tudi direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, torej javnega sklada, kar pa je nezdružljivo s funkcijo direktorja Stanovanjskega sklada Republike Slovenije. Poleg tega je tudi član nadzornega sveta Družbe za razvoj projekta d.o.o. 2TDK (torej članov nadzornih svetov in uprav kapitalskih naložb države), ki je bila ustanovljena za izvedbo 2 tira in sicer da bi izvedlo vse potrebne dejavnosti za izgradnjo drugega železniškega tira Divača-Koper. Čeprav bi morali Remec in preostali člani nadzornega sveta mag. Samo Logar, prof. dr. Marko JakličMatej Čepeljnik in mag. Emilija Placer Tušar nadzorovati zakonitost samega poslovanja, ti očitno sodelujejo z roko v roki. Dejstvo je, da idrijski koncern Kolektor, ki ga lastniško obvladuje mogotec Stojan Petrič, član Foruma 21 in njegovega programskega sveta, že gradi izvlečni tir iz Luke Koper. Pri izvlečnem tiru gre za 1,2 kilometra dolg odsek, ki poteka od izhoda tovorne postaje v Kopru proti Divači, ki načeloma predstavlja prvi del proge drugega tira. Pri tem je smotrno omeniti, da je bila vidno nenavadna razlika v predlaganih cenah, saj so te znašale od 16,23 milijona evrov do 5,92 milijona evrov, ki jo je ponudil prav konzorcij, zbran okrog Kolektor Kolinga.

Medtem ko Petričevo Delo molči, ga Petanov Dnevnik “prodaja” kot neoporečnega?!
Dnevnik Bojana Petana o Remcu piše, da so njegove inženirske reference neoporečne ter da se ta s stanovanjsko politiko doslej, razen ljubiteljsko, ni ukvarjal. Glede na slike, ki smo jih našli na portalih, ki ponujajo slike v odkup, se Remec druži s politiki sumljivega slovesa, zaslediti ga je mogoče z dolgoletnim županom Ljubljane Zoranom Jankovićem in bivšim predsednikom republike Danilom Türkom, ki pa se ga spominjamo predvsem po tem, da je neuspešno kandidiral za generalnega sekretarja Združenih narodov. Spomnimo, na zaslišanju ni najbolj navdušil. Predstavnike regij je skrbelo predvsem to, da nima nikakršnih menedžerskih izkušenj. Na uradnem profilu Twitter so si celo privoščili šalo na njegov račun. Zapisali so, da ima Türk izjemne sposobnosti, saj je lahko, medtem ko je na zaslišanju govoril, istočasno tudi pisal po družabnih omrežjih.

Foto: STA

Jasno torej je, da gre za vplivneža, ki ima svoje lovke razširjene na pomembnih področjih, a je hkrati dovolj zaščiten, da o njem ne vemo tako rekoč ničesar. Še več! Videti je, da za njim stojijo mainstream mediji, ki prikrivajo njegove grehe in celo kompetence, saj o njem ne najdemo zapisano praktično ničesar – ne o pozitivnih stvareh, kakor je očitno skrivnost tudi to, kdo je, kaj počne, kakšne kompetence ima. Je res neoporečen, kot je zapisal Dnevnik? Presodite sami.

H. M.