Dnevnik tajkuna Bojana Petana aktivno podpira peticijo za evtanazijo, pod katero ne manjkata podpisa Svetlane Makarovič in Spomenke Hribar!

Foto: Demokracija/STA

V zadnjem času lahko spremljamo, kako slovenski mediji v ospredje postavljajo vprašanje evtanazije. Dnevnik v lasti tajkuna Bojana Petana pa gre celo tako daleč, da na svoji spletni strani širi peticijo, ki poziva k zakonski ureditvi evtanazije v Sloveniji. Uvodoma izpostavljajo, da je morda res, da še pred časom v Sloveniji ni bilo nikogar, ki bi prosil za pomoč pri dokončanju življenja. “Odkar so to zahtevo javno in odmevno izrekli akademik Janko Pleterski, Alenka Čurin Janžekovič in Sanja Pertoci, tega ni več mogoče trditi.” Ob tem pa še navajajo, da naj bi v luči širše podpore uzakonitvi evtanazije v Sloveniji prišlo do oblikovanja peticije, ki jo je do konca februarja podpisalo več sto slovenskih intelektualcev in javnih osebnosti.

Podpisniki pobude za pravno ureditev pomoči pri dokončanju življenja pozivajo k nadaljevanju razprave o pomoči pri dokončanju življenja na podlagi soočanja vseh stališč in etičnih pogledov, in sicer z namenom, “da se v strpnem vzdušju privede do argumentirane odločitve o pravni ureditvi pomoči pri dokončanju življenja”. “Pozivajo, da evtanazija postane integralen del razprav o reformi javnega zdravstva po meri ljudi; da organi, kakršni so Komisija RS za medicinsko etiko, zastopniki pacientovih pravic in Varuh človekovih pravic, postanejo njeni spodbujevalci; da se v javno razpravo o pravni ureditvi pomoči pri dokončanju življenja vključijo tudi parlamentarne stranke,” zasledimo v Dnevniku tajkuna Petana.

Podpisniki, med katerimi je mogoče najti Svetlano Makarovič, Slavka Bobovnika, Mišo Molk, Spomenko Hribar, Tineta Hribarja, Boža Repeta, Vesno Godina, Anito Ogulin, Slavoja Žižka, Toneta Partljiča, Mojco Pašek Šetinc, Natašo Pirc Musar, Zlatka Šetinca, Blanko Šetinc, Mileta Šetinca in Magnifica, so prepričani, da je pravna ureditev pravice do pomoči pri dokončanju življenja ustreznejša kot sedanja prepoved, ker naj bi bila skladnejša z idealom varstva človekovega dostojanstva. Po njihovem prepričanju je “smiselna dopolnitev zakona o pacientovih pravicah, ki pacientu že daje odločilno besedo glede poteka njegovega zdravljenja, prav tako pa naj bi bilo tveganje zlorab takšne pravice do pomoči manjše od tveganja neznosnega in neustavljivega trpljenja in zlorab, ki lahko doletijo človeka brez te pravice”. Ob tem pa je mogoče še prebrati, da naj bi obseg podpisnikov z različnih področij kazal na to, da si za uzakonitev pravice do pomoči pri dokončanju življenja ne prizadeva zgolj peščica ljudi, ampak naj bi bilo teh mnogo.

Nataša Pirc Musar (Foto: STA)

Sicer evtanazijo poleg mainstream medijev podpira levi del politike, ki trenutno nima konkretnih idej za reforme. S tem manevrom tako poskuša odvrniti pozornost od pomembnejših tem v državi, da bi še zmeraj veljal vtis, kako je vse lepo in prav, odkar je predsednik vlade postal Marjan Šarec. Promocijo evtanazije so zgradili na tragediji komaj 20-letne Sanje Pertoci, ki je nedavno umrla zaradi posledic agresivnega raka. Ker je bila njena zadnja želja, da bi umrla brez bolečin, so pričeli starši zbirati denar za evtanazijo v tujini, a je še pred tem umrla. Smrt tako mladega dekleta je nedvomno velika tragedija, prav tako tudi njene bolečine, a vendarle je na koncu potrebno priznati, da evtanazija predstavlja vprašanje usmrtitve.

Barbara Pešut je že nekaj časa na invalidskem vozičku – pred več kot 20 leti je zbolela za neozdravljivo multiplo sklerozo, že več let pa zase ne more več skrbeti sama. Preseneča nas, da se za evtanazijo zavzema njen mož – pevec Magnifico. (Foto: printscreen)

Veljavna zakonodaja v bran nedotakljivosti življenja
Na podlagi 17. člena Ustave Republike Slovenije o nedotakljivosti človeškega življenja evtanazija in zdravniška pomoč pri samomoru nista dovoljeni, zato izvajanje katerekoli od njiju predstavlja kaznivo dejanje. V Slovenskem zdravniškem društvu in Zdravniški zbornici Slovenije poudarjajo, da evtanazije ne podpira niti odbor za bioetiko pri Svetu Evrope, ki celo poudarja potrebo po organizaciji učinkovite paliativne oskrbe. Ob tem je potrebno poudariti, da denimo ni nikakršnega presenečenja, da se je med podpisniki znašla velika ljubiteljica rdeče zvezde Svetlana Makarovič, saj je v preteklosti ob kritiki borcev za pravice otrok, ki jih je označila za “drhal”, izjavila, da ji je žal, da sama ni bila splavljena. Priznati je potrebno, da je nekoliko nenavadno, da se je med podpisniki znašla tudi Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje, ki številnim družinam pomaga pri preživetju, pri čemer kaže svojo humanitarno naravo, s tem podpisom pa se v bistvu zavzema za usmrtitev.

Glede na to, da se tako v Slovenskem zdravniškem društvu kot tudi v Zdravniški zbornici Slovenije zavzemajo za ohranitev življenja in si prizadevajo za čim bolj kakovostno zdravstveno oskrbo v vseh življenjskih obdobjih, je težko razumeti, kako nameravajo zagovorniki evtanazije prepričati zdravnike v to, da ravnajo v nasprotju s svojo poklicno potjo. Očitno pa se nekateri ne požvižgajo samo na svetost življenja, ampak tudi na stisko tistega zdravnika, ki bi usmrtitev moral izvesti in s tem živeti.

H. M.

 • šmentanamuha

  Erjavec in Šarec bosta torej upokojencem namesto pokojnine 1.000 Eur zrihtala evtanazijo. Ploskamo!

  • AlojzZ

   Ja, namesto penzije bo evtanazija. Delo do 70. leta potem pa evtanazija.

   • učko

    Spomenka je šla veliko predčasno v pokoj in ima polno penzijo + vse bonitete. No, sej delala itak ni nikol nič koristnega, ker nakladanje neumnosti na FDV pač ni koristno delo.

   • Anton

    40 let dajaš prispevek za ZPIS (trenutno je prispevek zaposlenega, ki prejema minimalno plačo , v višini 940,58 evrov, le ta trenutno v višini cca 146 evrov/mesec),da od držae za svojo zvestobo dobiš na koncu injekcijo v “rit”. Preklemensko draga je ta zdravstvena storitev

    Navedel sem vzorčni primer nekoga ki prejema minimalno plačo, seveda se višina prispevkov zaposlenga in njegovega delodajalca progresivno z višino bruto plače viša .

    sarkazem press

 • šmentanamuha

  Zdaj pa si zamislite vse tiste betežne ljudi, ki ne zmorejo prebrati in presoditi niti pogodbe o prodaji svoje nepremičnine iz katere bi jih radi izgnali ali si jih prilastili svojci ali država, kako bodo nevede podpisali svojo smrtno obsodbo (pospešen odhod).

  Lepo, da ste poimensko napisali vojake v službi Kučanovega režima, zagovornike kulture smrti, ki barantajo z našimi življenji. Če še kdo ni gledal Orwellovega 1984, naj si film ogleda, da bo videl, kaj nas čaka. Tovarne smrti so v načrtu in z evtanazijo bi jih levičarji radi legalizirali in zakonsko požegnali. Res ne razumem tistih volivcev, ki podpirate te ljudi, ki so jih posedli demoni. Kdor podpira evtanazijo, se ne zaveda, da podpisuje tudi svojo smrtno obsodbo. Ko bodo stvari zakonsko urejene, sledi naslednji korak v smeri “končne rešitve”. Hitler bi vam zavidal to pogruntavščino.

  • Steiermark

   Če se razne spomenke, svetlane in magnifiki potegujejo za evtanazijo, jih čisto razumem – spoznali so, veretno, da so na tem svetu odveč in bi nas radi odrešili njihove pokvarjene navzočnosti…..

 • učko

  Jah, tak velika vnema za sprejetje “ubijalskega zakona” s strani režimskih ljudi je res zaskrbljujoča ! Zadeva smrdi po zlorabi. Ta rdeči fašisti so zlorabili še vsak inštitut, ki se ga je dalo. Tako bojo tudi tega !!!!! Ubijali bojo ljudi, namesto da bi jih zdravili !

  • Novakec1

   “Naših” ne.

  • SIMON ROZIC

   Upam, da imamo še kakšno prazno kraško jamo, rudnik ali brezno, kamor nas bojo
   zmetali po stari navadi oziroma utečeni praksi po l. 1945 ! Naravno pravo (po Brglezu)

 • učko

  FINAL SOLUTION IS COMMING SOON !!!!

 • VERRZIFIKATOR

  Dr. Evtanazij

  V MOJI ORDINACIJI

  V moji ordinaciji je hrupno,
  vsak rad pacienta bi naročil,
  meni decidirano sporočil,
  da je stanje skrajno in brezupno.

  Dnevnik zdaj se pacientov vodi,
  pravzaprav v peticije obliki,
  priča klavrni nadvse sem sliki,
  psihični bolnik o smrti sodi.

  Bi na smrt čez palec kar obsojal,
  kdor povšeči ni mu, naj odide,
  v dnevnik na seznam sto novih pride,
  on ime bi lastno jim posojal.

  So imena karseda zveneča,
  ni da po nemarnem bi navajal,
  da pri komer koli bi postajal,
  vsak od njih vsem znana je nesreča.

  Vrag razveseli se res seznama,
  ki se dnevniško zdaj zapolnjuje,
  z vsakim njih, ki k njemu odpotuje,
  manjša bo na zemlji nora drama.

  Ni seznamov delati mu treba,
  se uvrščajo kar sami nanje,
  vragu že lod nekdaj mar ni zanje,
  saj odšla bo z vsakim neoseba.

  P. S.

  Kar pa mene, pisca, tu zadeva,
  vsakega sem res vesel imena,
  z vsakim se očisti bedna scena,
  z vsakim poslovi se reva leva.

  • SIMON ROZIC

   Hudoooo! Odlično!

 • sloustava

  Vsem nastetim vi z veseljem “potegnila ven “ cevko!

 • Franc Šink

  Če bo res prišlo do tega, bo večkrat slišati. Jazbi še malo počakal

 • učko

  Tako imenovano “Javno zdravstvo” ni tako kot se imenuje. To je “REŽIMSKO ZDRAVSTVO”, ki ga obvladuje režimska mafija. Vsi plačujemo zdravstveno zavarovanje, vendar so za nas, deprivilegirane samo čakalne vrste, dočim je režimska golazen deležna vseh storitev in to brez čakanja.

  • janezxy

   Ne samo zdravstvo,tudi javna rtv je režimsko trobilo k i ga moramoOBVEZNO vsi plačevati.Še bolj kot zdravstvo je treba obglavit RTV.To kučanovo gnilo trobilo poneumlja že tako blesavi narod 571 hlapce pa na trg dela.

   • Novakec1

    Bo trg prec hudič vzel.

  • SIMON ROZIC

   “Oni” imajo “čakalne” vrste v Švici.;….
   prednostni in račun zdravljenja pa pošljejo kar nam, davkoplačevalcem!

 • Jožefa Benko

  brajdič muko pravi,da zgoraj podpisani naj čimprej zaprosijo za lastno evtanazijo,to bi bilo zelo dostojanstveno od njih

  • hladnik

   Hja, komur se mudi, veterinarji to že opravljajo.

 • resnicaboli

  Na njih prvo sprobat.

 • janezxy

  Že zaradi teh dveh odsluženih in strajbanih kurb nikoli ne bi podpisal te peticije.Vsi podporo pa dajem avtanaziji za ti dvepokvarjene vijolice.Pa še žveplenega naj prepričata.

 • Nata

  Ja. . . . . pfej in pfuj !!!!
  Silni intelektualci in javne osebnosti !! In takile primerki imajo v naši državi besedo !?
  Zdravnikom so naložili še eno novo ravnanje , ki je nasprotno Hipokratovi prisegi ? !
  ” Hipokratova prisega je najbolj slavna etična izjava hipokratskih spisov.
  Zdravnika zavezuje k najvišjim tehničnim in etičnim standardom ”

  Po eni strani morajo pomagati človeku, da preživi, po drugi strani jih pa splavljajo .
  In sedaj jih bodo še ” uspavali ” ?
  Kaj pa pravi pravo ? Pa zavarovalnice ? Saj to je pravzaprav ene vrste samomor !
  Pa. . . pa. . . . .dediščina ? In kdo bo dokazal, da je to res bila želja ” uspavanega ” ?

  • hladnik

   Ne samomor, to je UMOR in na zdravnikovo vest, bi ti strahopetci radi “obesili” še to.
   Kar sami naj si pomagajo, saj bodo zmogli.

   • Nata

    Zdravnikova vest je v vsem tem času močno preizkušana! Oni nimajo poguma povedati odkrito, kaj menijo o tem. Saj, kakor se obrnejo, imajo nekoga nad sabo.
    Silno farmacevtsko industrijo . . . pa državne zakone.

    • marta

     Baje morajo tudi neko izjavo podpisati in prav zato se marsikateri mlad zdravnik za specializacijo iz ginekologije in porodništva ne odloči.
     No evtanazijo pa bi, kar uzakonili. :(

     • Nata

      Verjetno jim bo tudi uspelo. Imajo moč. Denar in dovolj ljudi.

 • janezxy

  Bo Rozevita gostila tudi Strehovca
  ali
  Štuheca v odmevih,da onadva povesta svoje stališče,katerega vem zastopa večina plačevalcev komuno rdeče greznice.Seveda OBVEZNO.Za rdečuhe pa je ta podpis obvezen.Otem bo imel govor kobal za 1 maj na Rožniku za bebavo rajo.

 • antimur

  Evtanizija je proti vsem naravnim zakonitostim. Naj se ta levaški poden zaveda, da narava vedno vrne dvojno vse, kar se počne proti njej. Zanimivo, da je za evtanazijo ista golazen kot za abortus, ki se že tako izrablja, da je kot kontracepcija. Tudi medvojne in povojne poboje podpirajo enake barabe. Da mora biti človek proti evtanaziji je vzrok zgoraj našteto, pa tudi seznam podpisnikov. Levofašistična golazen ne more brez krvi, zločinov takšnih in drugačnih, je tolpa zveri, ki se jim moramo odkrito zoperstaviti z vsemi sredstvi.

 • Vinogradnik67

  In kaj je narobe z evtanazjo ,če si neozdravljivo bolan ,je boljše da te imajo še par let na aparatih kot rastlino in na tvoj račun služijo !!

  • Novakec1

   Problem je v meji kdaj je smiselna evtanazija, eni še nerojene evtanazirajo

   • SIMON ROZIC

    Naša vlada nas evtanizira z nesposobnostjo prav vsak dan!

    • šmentanamuha

     Hm, imaš point, tudi to, da si izvolimo nesposobno vlado, je neke vrste podpis evtanazije.

     • SIMON ROZIC

      Drži ! Izvzel bi sebe in vsaj 40% ostalih!

    • Novakec1

     Žrtvene sloovce.

 • Antonius

  Slovensko zdravniško društvo in slovenska zdravniška zbornica evtanazijo sicer ne podpirata, nič pa nimata proti abortusom. Hipokrat bi tudi slovensko zdravstvo ozmerjal z moralističnimi lažnivci.
  Ampak?! O evtanaziji razpravljajo pretežno tisti, ki imajo pred seboj še mnogo zdravih let. Človek v zdravem razpoloženju gleda in planira za mesec in celo kakšno leto naprej, a pri tem povsem spregleda stisko bolnega, ko ne zmore več poti naprej.
  Ne, evtanazija pa za nobeno ceno ne! To je morija svetosti življenja se derejo vsi tisti, ki prisegajo na splav.
  Pa je kdo, kdaj koga v stiski zares povprašal, ga poslušal, da bi mu v neznosni in boleči stiski brez možnosti življenja za naprej, povedal svojo misel in željo o evtanaziji.
  Zelo pritlehno je k vprašanjem o evtanaziji podtikati zlorabo in v vseh pogledih domnevno pokvarjeno ozadje, ki naj bi zlorabljalo evtanazijo v zlorabne svrhe. A je kdo vseh najglasnejših proti evtanaziji sploh kdaj preživel z umirajočim človekom dan, ki ga je preživel v neznosni bolečini? Ne bom ugibal, ker zagotovo vem, da se v marsikomu svojcev oglasi misel, kaj zdravnik lahko stori, da v neznosnem najdražji ne bo nič več trpel.
  Na smrt bolni zagotovo še pri *zdravi* pameti in povsem zavedni poskrbijo, da se dedovanje po njih primerno uredi. Zakaj zaradi nekih moralističnih nesmislov človeku odvzeti pravico, da se odloči, ker trpi?
  Komur ni znano, morfi proti bolečinam nima dolgotrajnega proti bolečinskega učinka. Zadostoval bi pogovor ustreznega zdravnika, notarja, ki je overil oporoko in nesrečnik, ki trpi a ne zmore.
  Takrat zagotovo ne bi smel pogovoru prisostvovati nihče iz najožjega kroga svojcev prosilca za evtanazijo.
  Zdravniki, njih morala in ogoljufani Hipokrat? A zdravniki kdaj pomislijo koliko starejših in starih pacientov jim prerano umre, ker jih vlečejo za nos, jim prestavljajo termine v čakalnih vrstah.
  Ne čudi me, da je v razvpitem primeru v Izoli, pacient evtanaziral tudi zdravnika. Resnična žrtev je bil takrat samo nedolžni policaj.

 • Novakec1

  Same Matilde slovenstva na slikah

  • JANEZ GUS

   Manka še Jaklinka,Koširka…..

   • JANEZ GUS

    Same odslužene kor….ki jih reši res samo avtanazija.

 • SIMON ROZIC

  Tovarišicam dajem posebno potrdilo o takojšnem pristopu
  k želeni evtanaziji…s tem bi se rešili kup nesnage v naši
  deželici ! Obljubljam, da jih bomo zagrebli z vsemi vojaškimi
  častmi, jim pripeli rdeče zvezde in v slovo jim bo pel partizanski
  pevski zbor…..Pogreb bo plačal ZZZB ! Glasnogovorci bojo Kučan
  Tit Turnšek in Serpentinšek….
  Smrt komunističnemu fašizmu in svoboda narodu!

  • Ivan Friderik Novak

   Od kdaj pa je fašizem komunističen?
   Primerek brezrogega goveda, te je s šmarnico opiti “foter” v otroštvu povozil s samokolnico, da pišeš takšne neumnosti?

   • SIMON ROZIC

    Tito je kopiral fašističen način vladanja in lepo
    poskrbel samo zase in za svoje pajdaše! Ukradel
    premoženje generacijam, zastrupljal mladino s svojimi
    bolnimi fašistoidnimi parolami in uničeval intreligenco
    na vsakem koraku. Rad je bil lep, oblačil se je v Goeringa
    in njegova Liška pastirica se je oblačila v Parizu….
    i.i.d.

 • učko

  A tista Barbara je tam gor na sliki kot svetel primer nekoga, ki bi mu taka zadeva prišla prav? Sam prašam ….

  • šmentanamuha

   Hm, mogoče bi prišla prav njenemu možu.

 • Ryuk

  Samo upamo lahko, da podpisniki to peticijo podpisujejo zase. In ne za kogarkoli drugega.

  • SIMON ROZIC

   To je zdaj vprašanje !!!!

 • TOML

  Čas bi bil, da se levičarski kruli neasimilirani balkanski migrantki
  Makarović in Spomenka Diklić evtanazirata.
  Slovenija in Slovenci bomo izredno hvaležni.
  Seveda pa pokop na balkanu, da ne bosta onesnažili slovenske zemljice.

  • janezxy

   Kako zelo se strinjam z vsako črko.Jebo ji pas mater,kurbo NE SPLAVLJENO.

   • janezxy

    AVTANAZIJA za to amebo kar kliče po javnem prenosu, na rdeči greznici z Aščičevo.

 • DMB

  Vsi ki to podpisujejo naj takoj dobijo kar želijo drugin

 • šmentanamuha

  Levičarji ponovno poskušajo barantanje s smrtjo prikazati kot nekaj etičnega in civilizacijsko naprednega, tako kot je za njih etičen in civilizacijsko napreden abortus.

 • janezxy

  Srpentinškov minister za kulturo,-PAZITE-za kulturo bo nam že nasvetval,kako se zadevi streže.Kdor še ni bil minister naj se prijavi.Temo pijancu so šteti dnevi.

 • milanček

  zgornji spisek podpisnikov z makarovićko na začetku bi bilo treba zelo hitro, nujno higijenično, da se jih ta moment , takoj evtanazira! seveda ne bi pozabili še murgelsko svinjarijo!

 • Jožef

  Halo ljudje,
  Morda ne bi bilo odveč, če ponovno naštejem nekaj dejstev, ki so vezana na gonjo okrog dejanja imenovanega evtanazija.
  Začel bom pri samem začeku, takoj ko otrok shodi ga začne vzgajati vzgojiteljica v jaslih:
  # namesto janka in metke se otrokom pripoveduje o dveh očkih ali dveh mamicah in kaže slikaniie o različnih mnogo ali polispolnih skupinah.
  # v vrtcih se začne vspodbujati spolna sla k samozadovoljevanju. Nedolžnim otrokom se priporoča možnost odločitve ali bodo fantki deklice ali obratno, deklice fantki.
  # v osnovnih šolah se vpeljuje načrt unesca o vzgoji polispolnih bodočih rodovih. Nagovarja se jih k predčasnemu spolnemu občevanju.
  # agenda 21 NVO-se je s pojavom Bushev za predsednike ZDA in svetovno bankisko
  elito začela s forsiranjem in uresničevanjem svojih podlih načrov za vso človeštvo
  # v Evropi in S. Ameriki se je začelo raznarodovanje
  #:po klintonoven, bushevem in obaminem opsredovanju v Arbiji in S. Afriki so dobesedno nagnali miljone tamkajšnjih mladih moških v Evropo in Ameriko
  # izpolnjuje se 10 gajdstonskih zapovedi.
  # še mnogo tega je za našteviti, pa naj bo to dovolj.
  # in krona vsega je ubijanje nerojenih otrok in ubijanje še živečih starostnikov.
  Ljudje, kako dolgo boste še zdeli v vrelem loncu, tako kot žabe, da vas bodo tisti na vrhu piramide domdokončno skuhali.

  • šmentanamuha

   Katere so gajdsstonske zapovedi? Sicer si povedal bistvo levičarske agende smrti.

 • šmentanamuha

  Čudi me, da Makarovičeva, glede na njene izjave, da obžaluje, da je niso abortirali, še ni šla na evtanazijo tja, kjer to že izvajajo. Njena izjemna pokojnina je dovolj velika in ji ne bo treba zbirati denarja. Diagnoza: kronična depresija. V Švici to bojda zadostuje. Sicer pa tudi to ni potrebno.Najmanj boleča smrt je baje rezanje žil, pred tem pa se ga še malo napiješ (ne preveč, da lahko trofiš žilo), Zraven pa še pustiš listek “Ne me reševat!”.

  • janezxy

   Pa še—- sem skrajni levičar,ker s kulturo življenja nimam veze.

  • Novakec1

   Z lovci se da to ceneje zment.

   • šmentanamuha

    Zakaj bi prevzemal takšno breme na sebe?

 • xtc

  Torej kolikor prav razumem se omenjeni z tem pozivom,družbo pozivajo,da se jih legalno evtanazira in to čim krajšem riku,ke so za to zadevo?
  Sicer se sam z evtanazijo kot osebno odločitvijo nekoga,ki zelo bolezensko brezishodno trpi in se zato odloči pri polni zavesti in zdravem razumu.
  Vendar pa obstajajo v vsem tem zelo veliki moralni zadržki zaradi možne zlorabe zadeve,še posebej s strani sorodnikov in države,saj lahko prihaja do precej zakonsko kot moralnoetičnih velikih zlorab , celo kriminala in zločina.
  Kaj ob tem velja opomniti?
  To ,da bi lahko v imenu hudo bolnega odločala država in sorodniki v nasprotju z njega voljo in si tako prigrabili različne koristi vključno z dediščino ipd.
  Na nivoju države pa še v precej hujše zlorabe,saj bi lahko država preko svojih vzvodov pritiskala na osebne zravnike,da naj predlagajo evtanazije za ostarele v domovih starejših ,ki so tam na breme države,bolnikov v bolnišnicah,preprosto bi se poslužila “evtanaziranja ne naše upokojecev ,bolnikov itd in reševala na tak način zdravstveno in socialno blagajno in njen minus,zelo lahko pa bizadevo prenesla še na pokojninsko in se reševala upokojencev,da bo za “naše”.
  In nenazadnje še zadnjo na j hujšo možno zlorabo,ki jo je treba navezati na Macronov manifest državljanom,po kateriega idejah ,bi se ustvarile agencije za demokracijo in nagencije za preprečevanje sovražnega govora-po domače GESTAPO,ki bi lovil politično nekorektne in nestrinjajoče se z Bruseljsko oblastjo ali domačo,ter jih pošiljal v obdelavo policiji in sodiščem ,po Yugo vzoru pa v obravnavo “pravim” psihiatrom,ki bi take ljudi lahko razglašali za uradno hudo duševno bolne zrele za evtanazijo-ne pozabiti,da je bilo v Belgiji usmrčenih par ljudi,ki so bili duševno bolni ali “duševno bolni” torej kot taki nezmožni odločitev pri opravilni sposobnosti in so v imenu njih odločili sorodniki ali pa bi država.
  Skratka zadeva lahko hitro postane podobna onemu Hitlerjevemu(socialističnemu) Befehlu po kateremso morali sorodniki v imeni čistosti rase na zbirna mesta pripeljati vse kriple,umobolne,one z omejenimi sposobnostni ipd od koder so bili poslani na zadnjo pot “evtanazije” v plinsko celico.
  Sedaj pa bi bilo podobno le ,da v imenu ustvarjanja prostora za “uboge (muslimsnske) begunce in Afrose,ker nimamo stanovanj in “delovne sile “,ki jo nujno rabimo med tem ko tukaj odpuščamo.,vsev imenu demokracije in politične korektnosti in multikultisocializma.

 • xtc

  Tole vse bolj smrdi po Hitlerjevemu nacional SOCIALISTIČNEM Befehlu,po katerem je treba “one neuporabne” evtanazirat v plinski celici.

 • pesjanar

  Naj se ti podpisniki evtanazije evtanazirajo po hitrem postopku,da zajebejo urnik uradne sp.Mrtvak gospe Matilde,ona nima z evtanazijo nič,ker je to njena nelojalna konkurenca……

 • Novakec1

  Ja, je “elita” zalaufala migracijske tokove ki bodo po “naravni” poti zreduciral rajo po Zemlji. Pandorina skrinjica je odprta.

 • baubau

  evtanazija nima zveze z zdravstvom-še huje:direktno mu nasprotuje.

  • marta

   Za živali je to uzakonjeno, ampak da tako nameravajo tudi z ljudmi :(

 • Andrej

  Podpisniki te peticije naj se, kot zgled, da resno mislijo, prvi podpišejo na seznam, da se jih TAKOJ evtanazira. Seznam pisnega soglasja naj javno objavijo. Če bodo preživeli jim verjamem, če ne pa goljufajo.

  • Ivan Friderik Novak

   Kakšno mnenje o evtanaziji bi imel, če bi zbolel za rakom in bi crkoval v mukah?
   Imel sem priložnost videti umiranje v mukah pri svojih dveh sorodnikih.
   In, nerazgledani ter polzobraženi bebec, zavedaj se, da morfij mnogokrat ne učinkuje.
   Zato podpiram evtanazijo, ki pa mora biti zakonsko dobro regulirana.

   • marta

    Si to probal ?
    Gledati druge, ko trpijo ni isto, veš . Mnogi težko bolni imajo neverjetno UPANJE v ozdravitev in VOLJO so življenja.
    Da težje umirajo pogani, kot verujoči pa sem že večkrat kje zasledila.

    • Ivan Friderik Novak

     Ne nakladaj, katolibanska pobožnjakarica.
     Pa še to, zahojena malikovalka v škrlat odetih kreatur, pogani tudi verujejo.

     • marta

      No, nič se ne šopiri, kot kakšen mlad petelinček, ki se predstavlja pred mladimi kokicami. Sem te mogoče s čim užalila – prizadela ?
      Sem mogoče napisala nekaj kar ni res ?
      Oh dragi Federico, mene je težko užaliti, veš.
      Ti, kar piši, kot ti srce veleva in želi !
      Bodi lepo in
      lp

     • Ivan Friderik Novak

      Če bi bil zloben, bi ti želel umiranje v mukah za pljučnim rakom (videno pri sorodniku).
      Verjmi mi, da bi zaradi nečloveških bolečin in dušenja preklinjala lastno mater, da te ni po porodu zadavila.

     • marta

      Seveda, da nisi zloben, samo tvoje komentarje si preberi….vse je zapisano – “črno na belem”,,,,. samo spoštovanje in ljubezen do sogovornikov te je.
      Sej bo bulš, a ne ?

   • Andrej

    Tako kot sedaj. Tudi jaz sem marsikaj videl, pa ti ne rečem bebec.
    Je pa dejstvo, da tisti, ki v molitvi k Bogu trpi in umira, to doživi bistveno lažje.
    Zvoja zakonska regulativa se lepo kaže na Nizozemskem. Največ 25% evtanazije gre po zakonski poti, ostalo je nedokumentirano. Zato so nekateri zdravniki iz evtanazijske komisije odpovedali sodelovanje, ker vidijo, da nima nobenega smisla. Zaradi posameznik primerov trpljenja ni dovoljeno postaviti zakona za vse.
    Zakaj pa nikjer ne poročajo o mirnih, po naravni poti lepih smrtih? Pa jih je bistveno več kot trpečih.

 • AlternativaZaSlovenijo

  He,he,v Ognjišču je bil zapisano, če morda ne gre za novo pokojninsko reformo?

 • Get Smart

  NISO slovenski mediji,

  ampak so:

  –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI mediji v Sloveniji
  –SRBO JUGOKOMUNISTIČNI mediji v Sloveniji
  –RVACKO JUGOKOMUNISTIČNI mediji v Sloveniji
  –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI mediji v Sloveniji*
  –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI mediji v Sloveniji

  –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI mediji v Sloveniji
  –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI mediji v Sloveniji*

  i tako dalje do tokija.

  * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
  = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
   RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
   Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?

   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI mediji oz. mediji v lasti njihovih gospodarjev=
   kaviaržido KOMINTERNISTIČNI mediji.

   Petan je fejk lastnik nabiralnika, je pa član LDS in FORUMA 21.
   .
   Forum 21 ga je določil za kao lastnika Dnevnika.
   .
   LDS = preimenovanje SKOJ = SAVEZ KOMUNISTIČKE OMLADINE JUGOSLAVIJE.
   .
   FORUM 21 je ustanovil CENTRALNI KOMITE KPJ in tudi predseduje mu PREDSEDNIK CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji tovariš MILAN KUćAN.

   .

   Pamet v glavo, otroci, pamet v glavo. FOLLOW the MONEY nje.

   • Get Smart

    PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

    LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna
    naslednica
    SKOJ-a – Savez komunističke omladine
    Jugoslavije).
    SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
    (Ujedinjeni
    savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
    se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
    jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
    se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
    traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
    socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
    demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
    ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
    Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
    stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
    imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo
    v
    t. i. “Združeno levico” itd.
    lahko še vedno opazujete:
    LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
    Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
    vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

     1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
     lista socialnih demokratov.
     2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se
     kakor
     združili s “Semulićevo SZDL”,*
     ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
     par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
     JUGOKOMUNISTIČNEM
     agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
     DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
     * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
     ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
     SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
     3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
     Socialdemokratska prenova Slovenije.
     4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
     demokratične
     prenove.
     5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
     Slovenije-Stranka demokratične prenove.
     6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
     JUGOSLAVIJE
     https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
     7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

     Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
     rojaka
     (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
     nje),
     ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

     • Get Smart

      T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
      IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
      TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot
      Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD =
      Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
      le preimenovanje
      KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

      –––––––
      IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
      = LEVICA =
      =
      ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
      = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
      IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
      prvo nastopljeni predsednik = Luka Mesec

     • Get Smart

      Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
      MILAN KUćAN,
      predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
      in sicer leta 2013 v hotelu Union:

      “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
      tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
      uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
      komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
      formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
      in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
      predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
      INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

      —–
      * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

      TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
      babilonskih delavk Violete TOMIć,
      nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
      nato pa v “LEVICO”.