fbpx

Dnevnik z novimi dezinformacijami ponovno uničuje ugled v.d. direktorja Direktorata za ustvarjalnost Damjanoviča

Damjan Damjanovič opravlja funkcijo v.d. Direktorata za ustvarjalnost. (foto: STA)

Ko novinarka sproži dezinformacijo in čisto laž, da želim združiti orkester Slovenske filharmonije z orkestrom SNG opero ter ukiniti simfonični orkester RTV, in me povzdigne nad kompetence direktorja RTV, človek res ne ve, na katerem planetu živimo,” je zapisal v. d. direktorja  Direktorata za ustvarjalnost Damjan Damjanovič o novih zavajanjih in lažeh, ki jih o njem pripravila novinarka Dnevnika Ingrid Mager.

Damjan Damjanovič je bil v preteklosti žrtev obračuna medijskega kartela in politike levih vlad, ko so ga nezakonito razrešili z mesta direktorja Slovenske filharmonije. V njem je vestno sodelovala tudi novinarka Dnevnika Ingrid Mager. S podobnimi težavami in zavajanji se sooča tudi na novem delovnem mestu. Novinarka namreč v javnost lansira napačne informacije, da bo Damjanovič združil orkester Slovenske filharmonije z orkestrom SNG opera, ukinil pa eno redkih svetlih točk RTV Slovenije, njihov simfonični orkester.

Rafali manipulativnih napadov medijskega kartela v rokah levih struj se nadaljujejo na vseh področjih. Trenutna vlada je kritična do dela kulturne politike v preteklosti, da bi rušile temelje slovenske kulture, je pa norost brez primerjave. Kulturni program RTV Slovenija z novinarko Špelo Kožar in znano novinarko za področje kulture Ingrid Mager iz Petanovega glasila izvaja neprestane neutemeljene napade na vodstvo Ministrstva za kulturo. “Za svojo minuto slave po t.i. neresničnem škandaloznem odkritju je novinarka Dnevnika pripravljena narediti nepopisno škodo trem državnim javnim zavodom. No, želim ji še veliko konstruktivnega raziskovalnega novinarstva. Le kdo se čuti ogroženega od mene?” se sprašuje Damjanovič.

Ko novinarka sprozi dezinformacijo in cisto laz, da zelim zdruziti orkester Slovenske filharmonije z orkestrom SNG…

Gepostet von Damjan Damjanovič am Donnerstag, 7. Mai 2020

Damjanovič vse dezinformacije o ukinjanju orkestrov zavrnil v intervjuju za RTV Slovenija
Damjanovič se je moral zagovarjati glede očitkov o uničevanju slovenske kulture. “Ni razloga, da bi se jemalo kulturnemu proračunu, da bi se lahko blažilo posledice drugje,” je povedal Damjanovič.

“Tile razmisleki so stari vsaj 50 let. To se vsak spomni na določen čas, da naredi neko paniko takšno ali drugačno. O tem se ne razmišlja. Tisti, ki pa o tem razmišlja z razlogom, že ve, zakaj tako razmišlja,” je povedal Damjanovič v radijski oddaji Razgledi in razmisleki na tretjem programu Ars na RTV Slovenija.

V istem intervjuju je navedel, da je Ministrstvu za kulturo v interesu, da ohranja nacionalne kulturne institucije v formi. Izrazil je željo, da bi čim več nevladnih organizacij in samozaposlenih v kulturi delalo čim prej.  V preteklosti se je velikokrat govorilo, da so mesta glavni sponzor kulturnih dogodkov, ob tem pa se pozablja, da država s svojimi finančnimi sredstvi daje vsem tem kulturnim ustanovam denar za plače in njihove programe.

Zato se Damjanoviču zdi čudno, da ne pozna nobenega kulturnega ministra v zgodovini Slovenije, ki bi rekel, vzemite mi proračunska sredstva za kulturo. Radikalneži pa ponavljajo podobno zgodbo kot v letu 2012. Takrat je v drugi Janševi vladi bilo ministrstvo za kulturo zaradi kriznih časov v skupnem ministrstvu s šolstvom, športom in znanostjo, a kljub temu so bila sredstva za kulturo na istih ravneh kot v preteklosti.

Luka Perš