fbpx

Do zdaj najhujša in najbolj neposredna grožnja v DZ: Poslanec SD Trček izrekel grožnje s smrtjo!

Foto: STA

“Veste, jaz sem že večkrat rekel: Afganistana in Trčkov se ne napada. Jaz bom zaradi tega SDS-a verjetno tukaj crknil, ampak mogoče bo prej žal umrl še kdo od vas,” se je glasila ena zadnjih in verjetno tudi najhujših groženj poslanca SD Franca Trčka v državnem zboru. 

“Mogoče bi Slovenija potrebovala razsvetljeni absolutizem. Ampak vi ste butasti absolutizem, zato bom obstruiral nadaljevanje te seje,” se je začela najhujša grožnja poslanca Franca Trčka v državnem zboru. V nadaljevanju pa je pojasnil, da je že večkrat dejal, da se Afganistana in Trčkov ne napada. Kot še meni, bo zaradi “tega SDS-a verjetno crknil”, a mogoče bo prej žal umrl še kdo od sodelavcev.

Poslanka SDS Anja Bah Žibert pa je nedavno opisala tudi svojo osebno izkušnjo z nasilnim Trčkom: “Na seji odbora za zdravstvo, ki mu predsedujem, sem bila pravkar deležna verbalnega napada in grožnje s strani poslanca Trčka (SD).” Svoj zapis je z javnostjo delila prek Twitterja.

Ob tem se je zaradi resnosti situacije še vprašala, ali bi se morala z družino česa bati. Policija je bila Trčka namreč že primorana fizično obvladati. Poslanec SD sicer ima dolgo zgodovino nasilnih izpadov, med drugim s časa Mariborskih vstaj. Nedavno pa je svojim sodelavcem v DZ grozil tudi s “štihanjem”. Bah Žibertova sicer čaka tudi na odziv Tanje Fajon, velike zagovornice pravic žensk.

Domen Mezeg