Dobovšek se umika iz politike

Predsednik stranke Dobra država Bojan Dobovšek (Foto: STA)

Danes se umikam iz politike. Srečno, Slovenija, srečno, Dobra država!” je na socialnih omrežjih objavil predsednik Dobre države Bojan Dobovšek. Razlogov za odločitev še ni pojasnil.

Predsednik neparlamentarne stranke Dobra država Bojan Dobovšek je na socialnih omrežjih obvestil javnost o svojem odhodu iz politike. Še ne dolgo nazaj, 15. januarja, je Dobra država imela predvolilni kongres, na katerem je bil Dobovšek ponovno izvoljen za predsednika.

Dobovšek je svojo politično kariero gradil na boju proti korupciji, predvsem pa da bi mediji, predvsem nacionalna RTV, tudi neparlamentarne stranke obravnavali enakopravno s parlamentarnimi.

Bil je prvi odpadnik SMC
Spomnimo, da je bil Dobovšek eden ključnih obrazov pri ustanovitvi SMC pred parlamentarnimi volitvami 2014, vendar je kmalu po sestavi Cerarjeve vlade prišlo do razkola, v katerem jo je zapustil nekdanji generalni sekretar LDS Peter Jamnikar, ki je imel pomembno vlogo pri gradnji terenske mreže SMC. Kmalu je iz stranke in njene poslanske skupine odšel še eden bolj prepoznavnih poslancev SMC Bojan Dobovšek. Ta je skupaj z Jamnikarjem ustanovil stranko Dobra država.

Foto: STA

V Dobri Državi so po odhodu Dobovška v javnost poslali naslednje sporočilo za javnost:

Image

Sara Kovač