fbpx

Dobra novica za slovenski politični prostor: Erjavec se umika iz politike in javnega življenja!

President of the DeSUS party Karl Erjavec (Photo: STA)

“Umikam se iz politike in bom podal tudi odstop s položaja ministra za obrambo. Bil sem od leta 2004 v vseh vladah do sedanje aktualne vlade, minister na različnih resorjih. Po odločitvi kongresa, da ne bom več vodil stranke DeSUS, ne vidim več razloga, da bi bil se naprej minister oziroma član vlade,” je poraženi Karl Erjavec pojasnil v pisni izjavi in dodal, da se umika iz javnega življenja. Še vedno pa bo ostal član stranke DeSUS.

Karl Erjavec, dolgoletni izsiljevalec vseh koalicij od leta 2005 dalje, je za STA sporočil, da se, kot je zapisal “v svoji zadnji politični izjavi”, ne umika le iz aktivne politike, temveč tudi iz javnega življenja. Po porazu na kongresu DeSUS ne vidi več razloga in potrebe, da bi bil še naprej obrambni minister oz. član vlade. S premierjem Marjanom Šarcem se bo pogovoril o datumu odstopa.

Oglejte si še: Pa srečno Korl …

Erjavec je sicer v izjavi povedal neresnico, da je bil kot predsednik stranke dolžan biti v vladi, tudi takrat, ko je imel poslanski mandat, če je želel kaj doseči za upokojence, saj je to po njegovem mogoče samo, če si član vlade. Večkrat smo namreč dokazali, da se gmotno stanje upokojencev s Karlom Erjavcem ni izboljšalo. Prej nasprotno, tisoč evrov obljubljenih pokojnin ni nikoli dosegel, na sto tisoče jih prejema katastrofalno nizke pokojnine in živijo človeka nevredno življenje.

Ostaja član stranke
Erjavec je nato dodal, da sedaj ni več potrebe, da bi bil član vlade, zato se umika iz aktivne politike. Ponosen je na dosežke stranke DeSUS pod njegovim vodstvom v zadnjih petnajstih letih. Kot je poudaril, je bil “DeSUS v tem času vedno ključen akter pri oblikovanju različnih vlad in pomemben akter tudi pri oblikovanju aktualne vlade“. Na to je ponosen, je navedel in zatrdil, da v različnih vladah ni bil zaradi osebnega prestiža.

Foto: STA

Napovedal je, da se bo s predsednikom vlade pogovoril o datumu odstopa kot ministra za obrambo. Ne želi namreč, da bi njegov odstop povzročil nevšečnosti trenutni vladi. Novemu vodstvu stranke DeSUS, na čelo katere so delegati v soboto izvolili ministrico Aleksandro Pivec, pa Erjavec želi, “da uspešno nadaljuje pot”, ki jo je sam zastavil 20. maja 2005. Napovedal je, da je in da bo ostal član stranke DeSUS.V izjavi se je Erjavec zahvalil vsem, ki so ga v teh 15 letih spremljali in podpirali na njegovi politični poti, zlasti njegovi družini: “Vsi so bili odlični sodelavci.”

Končno nekaj dobrega za slovenski politični prostor
Prišel je čas, da se posvetim drugim stvarem v življenju. Stranko DeSUS pa sem vedno vodil s srčnostjo in neizmerno voljo, da bi nekaj naredil za upokojence. Upam, da bodo to prepoznali tudi tisti, ki tega niso opazili oziroma niso tega želeli opaziti,” je navedel Erjavec in dodal, da je hvaležen vsem tistim, ki so ta njegov politični angažma za upokojence prepoznali. “Vse, kar sem delal kot predsednik stranke in kot minister, sem delal v dobri veri in v prepričanju, da delam prav,” je še zadnjič v svojem slogu zatrdil Erjavec in sklenil, da je to njegova zadnja politična izjava za medije, ker se ne umika samo iz politike, ampak tudi iz javnega življenja.

Rok Krajnc