fbpx

“Dobrota je sirota”: Fajonova je zavrnila Pahorja, ki ji je omogočil politično kariero!

Tanja Fajon je izdala svojega dobrotnika Boruta Pahorja. (Foto: STA)

“Večni led v tvojem srcu je pripet,” so lani za 50. rojstni dan Fajonovi zaželeli na neki spletni strani. Njihove besede so bile preroške. Fajonova, ki Pahorju dolguje svojo politično kariero, mu je trdosrčno obrnila hrbet. Pahor posledično ne bo posebni odposlanec za slovensko kandidaturo za nestalno članico za VS OZN. 

Za Tanjo Fajon se zdi, da je tipičen produkt negativne selekcije na levici. Njeni resnični vrednoti sta očitno brutalni karierizem in počitnikovanje pod krinko izvajanja zunanje politike. Vsebinsko praznino pa skuša “prepleskati” s cenenim leporečjem/fajonizmi. No, včasih po potrebi komu tudi “zarije nož v hrbet”. E-maribor poroča, da se je po koncu predsedniškega mandata Boruta Pahorja precej govorilo o možnosti, da bi vladi prav prišle njegove zunanjepolitične izkušnje. Ravno zato bi bil lahko imenovan za posebnega odposlanca za slovensko kandidaturo za nestalno članico Varnostnega sveta Organizacije združenih narodov (VS OZN). Toda Fajonova se je odločila drugače.

Šefici SD-ja so navkljub nezavidljivemu rezultatu na parlamentarnih volitvah, hitro “pognale perutničke”. Spomnimo, da so Socialni demokrati doslej prosperirali edino takrat, ko jih je vodil Pahor, ki po koncu predsedniškega mandata sicer nima konkretnih zadolžitev. Bojan Požar je pred časom opozoril, da “brez Pahorja nekdanja novinarka Fajonova nikoli ne bi postala evropska poslanka, ampak ostala povsem povprečna poročevalka javnega zavoda RTV.” Zdi se, da gre za skrajno lahkomiselno in kratkovidno potezo osebe, ki prav svojemu dobrotniku Pahorju dolguje tako rekoč vse. Mi pa še dodajamo, da brez svojih vplivnih staršev, verjetno ne bi bila niti RTV novinarka …

Tanja Fajon je obrnila hrbet svojemu dobrotniku Borutu Pahorju, ki ji je omogočil politično kariero. (Foto: STA)

Oba njena starša sta bila namreč odlično pozicionirana na javni RTV. Fajonova je Pahorja sicer odslovila z besedami, da zunanje ministrstvo z bivšim predsednikom republike “nima sklenjene nobene pogodbe in je tudi ne načrtuje skleniti”. Poleg tega je pristavila, da “formalizacija dodatne vloge kogarkoli trenutno ni potrebna.” Kot kaže vse zmore sama, (bivše) prijatelje pa očitno dojema kot potrošno robo, ki se jo po uporabi enostavno zavrže … Vse v njeno čast in slavo. Koliko se samospoštuje, koliko ji pomenijo stranka in njene vrednote, pa je pokazala takrat, ko je čestitala Emiliji Stojmenovi Duh, potem ko je ta že izdala Socialne demokrate in dezertirala k Robertu Golobu.

Pahor: To tako ali tako ni bila moja ideja
Od razkritja odločitve zunanje ministrice pa se je oglasil tudi nekdanji predsednik Pahor, ki je dejal, da ideja o tem, da bi pomagal pri lobiranju za Slovenijo pravzaprav niti ni bila njegova ideja in da se mu zdi prav, da je zunanja ministrica to sedaj razčistila. “Seveda sem bil kot bivši predsednik republike pripravljen vladi pri tem projektu pomagati, vendar njeno odločitev razumem in spoštujem,” je o imel o zadevi povedati Pahor.

Domen Mezeg