Dokazi napeljujejo na resen in utemeljen sum, da je izjava 30 sodnikov, s katero so napadli kolego Zvjezdana Radonjića, ponarejena!

Predsednik okrožnega sodišča Marjan Pogačnik (foto: STA)

Lov na celotno protestno izjavo 30 sodnikov kazenskega, specializiranega in preiskovalnega oddelka zoper medijske izjave okrožnega sodnika svetnika Zvjezdana Radonjića se je končal z zavrnilno odločbo Okrožnega sodišča v Ljubljani informacijskemu pooblaščencu, na katerega se je kot medij obrnila Demokracija. Naj bralec razmisli o resnosti in verodostojnosti njihove spontane in simultane izjave, da pri izvrševanju sodniške funkcije niso deležni nobenih nedovoljenih pritiskov ali poskusov kakršnegakoli nedopustnega discipliniranja ali diskreditacij s strani nosilcev sodne uprave (vodstvo sodišča), vodij oddelkov ali kogarkoli drugega, je opozoril vrhovni sodnik Jan Zobec.

“Okrožno sodišče v Ljubljani ne razpolaga s podpisano izjavo kazenskih sodnikov Okrožnega sodišča v Ljubljani, objavljeno na spletnih straneh Okrožnega sodišča v Ljubljani. Sodniki (kot izhaja iz naslova objave, kazenskega, specializiranega in preiskovalnega oddelka) so povsem samostojno sprejeli osebno odločitev za podajo skupne izjave ter obliko in način objave le-te. Okrožno sodišče v Ljubljeni kot organ je le objavil (tehnična pomoč) posredovano izjavo na spletnih straneh in tako razpolaga le z objavljeno verzijo izjave, ki je dostopna vsem,” je med drugim zapisala Beti Potparić, uradna oseba po zakonu o dostopu do informacij javnega značaja omenjenega sodišča.

Je bila protestna izjava solo akcija predsednika sodišča?
Pod črto: ker sodišče ne razpolaga z zahtevanim dokumentom, se zahteva zavrne ali po domače povedano, ker protestna izjava s podpisi 30 sodnikov ne obstaja (!), je Demokraciji ne morejo posredovati. Posledično tudi podpisnikov sodnikov ni. Kdo je torej izjavo poslal medijem? Je bila to solo akcija predsednika sodišča Marjana Pogačnika?

Marjan Pogačnik (Foto: STA)

Zobec zapisal, naj bralec razmisli o resnosti in verodostojnosti izjave
Vrhovni sodnik Jan Zobec je v zvezi s tem na portalu IUS-INFO zadevo s sodniki, ki pravijo, da se ne bojijo nikogar, hkrati pa se nočejo javno predstaviti, kdo so, zapisal, da naj bralec razmisli tudi o resnosti in verodostojnosti njihove spontane in simultane izjave, da pri izvrševanju sodniške funkcije niso deležni nobenih nedovoljenih pritiskov ali poskusov kakršnegakoli nedopustnega discipliniranja ali diskreditacij s strani nosilcev sodne uprave (vodstvo sodišča), vodij oddelkov ali kogarkoli drugega: “Prav tako naj ne izgubi izpred oči dejstva, da se ti sodniki, ki ne poznajo strahu in na katere, kot spontano izjavljajo, nihče ne izvaja pritiskov, javnosti, ki jo nagovarjajo, bojijo povedati, kdo so. Nadalje naj se bralec vpraša, od kod tem brez-strašnim sodnikom, katerih (po mojem strogo osebnem mnenju) strahopetno skrivanje za zaveso anonimnosti v moralnem smislu prav v ničemer ne presega ovaduške anonimke, potreba, da javno povedo nekaj, kar naj bi bilo za vsakega od sodnikov normalno in samoumevno – kot je za pilota normalno in samoumevno, da v kokpit vstopi trezen in spočit.”

Jan Zobec (Vir; Nova24TV)

Ali zatekanje k takim izjavam ne pomeni kapitulacije?
Zobec v nadaljevanju komentarja pravi, da sam ni nikoli čutil potrebe, da bi javno in hkrati anonimno oznanjal, da nihče ne pritiska nanj. “Na koncu naj bralec še oceni, ali zatekanje k takim izjavam ne pomeni kapitulacije. Izjave, kakršna je ta, namreč ne sodijo v polje razumnega, argumentiranega, dokazanega, temveč merijo na limbični možganski sistem, ki je odgovoren za emocionalne odzive,” je še navedla Petra Janša pri Demokraciji.

Demokracija

 • rubec

  Sporočam, da bo danes pa le zaropotal Pahor. Če prav sem ta ukrajinski kombajn plačal že maja, mi ga je DHL dostavil šele danes dopoldan.

  • jan Gedli

   Domnevam, da je smešno, vendar bi moral biti dovolj razgledan, da bi razumel poanto. 1. kaj je DHL in 2. kaj bi naj bil ukrajinski kombajn – ali morda računalnik iz katerega ven prileti spletna stran, na kateri je okrožno sodišče nudilo tehnično pomoč. V tem primeru ali morda tudi katerem drugem, bi se začel tudi smejati.

   • Andrej

    Saj so se že skrili. Niti eden, ampak niti eden se ni oglasil, da s to sramotno peticijo nima nič. Bogi, kdor ni po volji komunistov in pride njim v kremplje. Bogi.

  • Rožle

   Bo končno zopet uporabil tisti njegov znan slogan ….”Krucefiks” !!!

 • pajot

  Beti Potparić…
  A je sploh še kakšen Slovenec v Sloveniji?

  • Waltter

   Pa je seveda Marjan Sarec …. ups pa on je ..
   kak ze recejo ce se prasicek skoti v konjski stali …. je potem … no se vedno prasicek

  • macon

   Večina jih dela v proizvodnih firmah. Elitne pozicije so rezervirane za komunajzarje in Jugoslovane.

   • samotoje

    Tako je že od nekdaj. Že od takrat, ko so bila imena krajev na železniških postajah napisana v latinici in cirilici.

  • samotoje

   Je. Zoran Janković.

 • AlternativaZaSlovenijo

  No, krasno!

 • jan Gedli

  Stvar je še kako zrela za kazensko ovadbo. Potem bomo pa videli, ali bo vrana vrani izkljuvala oči, ali pa bo ovaditelj obtožen krive ovadbe, kakor sta bila Janša in Matoz, ko sta ovadila tožilko Hrastarjevo v zadevi Patria. Sicer sta bila oproščena.

  • Andrej

   Kolikor vem Janši niso hoteli napisat oprostilne sodbe. Pa se nikomur ni nič zgodilo.

 • RATATA

  Potparić uradna oseba

  • KAPIBARA

   Pa kolk je takih.. IĆ

 • xtc

  Zadevo raziskat pa četudi z tožbo zoper Pogačnika.

 • VERRZIFIKATOR

  N. Pokorn Sodja

  SE PODPIŠEM, NI PRITISKOV NAME

  Se podpišem, ni pritiskov name,
  kje je kuli, brž da to opravim,
  da dokažem znanim silam zdravim,
  da sem zanesljiv, dva plusa zame.

  Se podpišem, vendar zgolj nevidno,
  ni da bi priimek izpostavljal,
  kaj šele z imenom se postavljal,
  brez obeh je bolje, bolj previdno.

  Se podpišem, a le anonimno,
  skratka N. N. s tistega sodišča,
  kjer pritiskov ni, kjer izkorišča
  me nihče ne javno ne intimno.

  Se podpišem, da kolega laže,
  vendar le, če trideset podpisov
  zbranih bo, brez prstnih vsi odtisov,
  saj previden res mi biti kaže.

  Se podpišem, kajpak se podpišem,
  a za vsak primer, za druge čase
  zadržim ime, priimek zase,
  da jo pravi čas lahko pobrišem.

  Se podpišem, toda brez imena,
  kvečjemu podpis bo s psevdonimom,
  takšen, da ves skladen bo z režimom,
  se podpišem torej Bolna Scena.

  • macon

   Bravo. Izjemno. :)

  • samsara

   Podpisovanje kot včasih s križcem, danes ponekod najbrž s peterokrako zvezdo, da je bolj v zatohlem duhu časa in revolucionarnega namena. Z rdečo tinto, seveda. Podpis ob neznanem času, na neznanem kraju, na neugotovljen način. Podpis, je!

   • VERZIFIKATOR

    Kje pa, kakšen križec, kakšna zvezda,
    taco se samo pomoči v tinto,
    kot da gre za kaj vem kakšno finto,
    saj iz istega prav vsi so gnezda.

    Taco ko so pomočili strastno,
    vedeli so dobro, da svinjajo,
    a saj drugega, se ve, ne znajo
    kakor kruliti za šefom mastno.

 • anzek

  Bom svoj post iz Demokracije prilimal še v Novo:

  Ko ti uide duh iz steklenice…….

  In vendar se premika…… zavel je nov veter v najbolj zatohli greznici države Slovenije!!

  Hvala vsem, ki ste po mrazu in dežju protestirali pred krivosodjem, to je tudi Vaš prispevek k normalizacije SLO!!

  • pupa

   Nekaj mi ne štima. Vsaka razsodba je zelo zelo delikatno dejanje, pa vendar preden gre v javnost se pod njo vedno podpiše sodnik, ki je razsojal, da se pa pod eno “skupno izjavo” tridesetih sodnikov ne upajo podpisati kljub svojemu prepričanju, da podpisujejo po svoji vesti, pa je skrajno bolno.

   ZA SE VRAŠAT KDO JE TU BOLAN ORGANIZATOR ALI PODPISNIKI.

   • pupa

    Če bo potrebno gremo zbirati podpise med državljane v podporo sodniku gospodu Radonjiću in verjamem, da jih bomo zbrali več tisoč.

    Tudi za sodnike velja da nima Slovenija sodišča zaradi sodnikov temveč zaradi ljudi, ki jih tudi kot davkoplačevalci plačujemo, da pošteno razsojajo in ne za uprizarjanje ZDRAH kot je bila PATRIA.

    • Oliva

     Sem za!!!

    • jan Gedli

     Ja, to bi bilo potrebno, saj zoper njega sedaj že teče disciplinski postopek, še prej pa so ga mrcvarili na sodnem svetu ter na (NE)etični komisiji. Sam je povedal, da se boji suspenza. V intervjuju je tudi omenil – pišem smiselno po spominu – da ga muči že predhodno zapostavljanje, ko je bil visoko produktiven (sodniki imajo normo – jo je krepko presegal, njegove sodbe so bile v pritožbenih postopkih v glavnem potrjene) pa ni bil izbran za višjega sodnika. Vsekakor je garant pravičnosti.

   • anzek

    Saj tudi meni ne štima…..

    Jaz mislim, špekuliram….verjamem, da je ideja za to peticijo zrasla na Pogačnikovem zeljniku. Predstavljal si je, da se z njim vsi strinjajo, on je vendar avtoriteta,….zato je blefiral in to dal v javnost, podpisov pa ni imel. Kot pa sedaj kaže, naknadno teh podpisov ne more zbrati, ker se sodniki zavedajo, da ima g. Radonjić prav.

    Sem pa nekje zasledil, da je Pogačnik med sodniki zelo nepriljubljen, velik tiran, brezsrčen človek, zaveda se svoje zaslombe v “globoki državi” in to kaže na vsakem koraku.

    Upam, da bo tudi sodnikom v bodoče lažje, kajti g. Radonjić je tista snežna kepa, ki se je začela valiti po hribu navzdol, vsem, ki se mu bodo priključili, bo lažje.

    Sodniške vrste se morajo očistiti po naravni poti, od znotraj!! Pričakujem, da se oglasi še kakšen sodnik in zapečati usodo Pogačnika.

   • von Rhein

    Kdo je bolan?Na sliki ga vidiš.

 • Jan Kovalski

  Pa to je farsa prve klase!!!
  Sodišče, ki naj bi razsojalo, in se s tem tudi na veliko hvalijo, da razsojajo samo na podlagi dokazanih dejstev, nam sporoča da za tisto kar so (nam) sporočili javnosti nimajo verodostojnih dokazov.

  Pa saj to je kot bi si storili samomor, oz, da ne bo spet kakšne “kurčevske” razlage o padanju glav, sodišče nam sporoča, da se razpuščajo in odhajajo in da je potrebno poiskati druge, Vodstvo sodišča, ker nam sporoča, da jim naj verjamemo brez da bi to dokazali, ostale sodnike pa zato ker so bili ob vsem tem tiho in s tem tiho podprli svoje vodstvo sodišča.
  SPOKAJTE!!!!

 • JANEZ GUS

  To udbovsko barabo Pogačnika je treba prvo spravit za zapahe.Vsi na ulico z transparenti- gotovi so.-

 • JANEZ GUS

  Jaz mislim,da je državni udar pred vrati.

 • milanček

  zakon je jasen, pogačnik gre v zapor!

  • pytm

   Najprej mora navesti imena teh 30 sodnikov, ker tile vsi sodijo V IMENU LJUDSTVA, torej imamo pravico vedeti NJIHOVA IMENA.
   Če jaz nekoga pooblastim, vem koga – zakaj tukaj NAROD NE BI SMEL VEDETI ?

   • milanček

    tako je in vsi ti skorumpiranci grejo takoj v arest, (če bi imel jaz komando, pred strelski vod) , dovolj je te komunajzarske svinjarije!

 • Franc Šink

  Ali je soditi nekomu res takšen užitek, četudi krivično?

 • Olga101

  “Našim” je vse dovoljeno! Dnevno gledamo njihove laži, podtikanja, zlorabe in korupcijo!

 • dež

  Ampak, velecenjena Betka, nas državljane vseeno zanima, katerih 30 sodnikov se je tako junaško izpostavilo proti kolegu Radonjiću? 30:1, takšna premoč, vi pa anonimno, ali je ušlo v hlače?
  Na oglasni tabli naše večstanovanjske hiše, na stopnišču v 2. nadstropju, visi skupna izjava velike skupine državljanov RS, kjer zahtevamo takojšen odstop vseh 30 zgoraj omenjenih sodnikov, lustracijo vseh, ki so sodelovali z udbo ali drugimi tajnimi službami v prejšnjem režimu, ter takojšen odvzem trajnega mandata vsem sodnikom. Poudarjam, da “smo povsem samostojno sprejeli osebno odločitev za podajo skupne izjave ter obliko in način objave le-te”.
  Draga Betka, priložen je seznam 1,5 milijona volivcev te države, ki se pod izjavo, iz vsem razumljivih, zgoraj omenjenih razlogov, junaško nismo podpisali. Gre za 2/3 ustavno večino, zato pričakujem, da 30 junakov iz Okrožnega sodišča v LJ, skupaj s svojim firerjem, takoj odstopi.

 • Lustrator

  Sama anonimka je kljub svoji kratkosti tako osupljivo protislovna, da pravzaprav niti ne rabi kaj dosti niti komentarja, niti dodatnih preiskav. Če ne bi bilo pritiskov, potem ne bi bilo niti pisma, sploh pa ne nepodpisanega. A glede na to, da pisma nočejo izročiti, je vprašanje če sploh obstaja. V vsakem primeru vsa šlamastika napeljuje na zelo nizko inteligenco tistega, ki si je to anonimko izmislil – da pa taka oseba odloča o osnovnih človekovih pravicah državljank in državljanov, pa je grozljivo.

  • pytm

   Se spomniš tistega šova, ko sta predsednik sodišča, s še enim kolegom pokazala “original”, kako je ena gospa od vstajnikov, pred sodiščem “udarila” uslužbenko sodišča z marelo, ko je ta prihajala noter ?
   “Gledališče”. Kako se je zadeva končala pa nič. So ji kar “odpustili”.

   • Lustrator

    Spomnim. Butale.

  • Andrej

   Mene bolj skrbi to, da se niti eden od sodnikov ni oglasil, da ni ničesar podpisoval. Po moje so res prestrašeni. To pa je kriza.

 • Antonius

  Edna resnica v tej laži je njen avtor, predsednik sodišča Pogačnik.

 • Miro Jereb

  Jaz ne dvomim da je to skuhal pogačnik sam…..saj te metode poznamo. Mislim…upam da je z njim konec za vselej in bo moral za zapahe…najmanj.

 • milanček

  škoda je šusa za tako pokvarjeno golazen, s kolom po pokvarjeni nagravžni lobanji, potem pa na krmišče za medvede oz volkove!

 • rubec

  Ne razumem, zakaj so buldogi tako dragi, ko pa so, vsaj zgleda tako, mau moteni.

 • Miki Miška

  dej Pogačnik treseš se od laži ko komentiraš vprašanja …

 • šmentanamuha

  Super, Avglijev hlev Vrhovnega sodišča se je pričel čistiti. Tko to gre, ko tud kanalizacija ne more več požirati dreka, se preprosto poti zamašijo in potreben je remont.

  • Andrej

   Ne, čistiti se še ni pričel. So pa morda zaznali, da utegne biti kje kaj narobe, da uhajajo informacije. Da bi pa oni kaj narobe naredili – ne, to pa ne pride v poštev.

 • piko8

  komunist: lažnjivec, tat, lenuh in po možnosti še morilec!!
  Vse to jih drži tako močno skupaj!!

 • gabrijelobid

  Kaj lahko pričakuješ od takih sodnikov???

 • Andrej

  A v peticiji niso nič omenili, da je kriv Janša? Čudno, čudno.

 • Andrej

  Nehajte se norčevati. Če ste nudili tehnično pomoč za objavo na spletni strani sodišča, potem tudi veste, KOMU ste jo nudili. Beti Potparić, z besedo na dan.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!