fbpx

Dokazov ni več, slovensko sodstvo je naredilo vse, da reši župana Jankovića!

Foto: STA

Slovensko sodstvo je spet spisalo neverjetno zgodbo, a kdor zna, pač zna. V glavni vlogi je župan Zoran Janković, tako kot smo že navajeni, dočakal srečen konec. Tožilka je namreč ostala brez dokazov, s katerimi je preganjala župana Jankovića. Prepisov telefonskih pogovorov v spisu ni več, ni več kazenske ovadbe z vsemi prilogami, niti tega, kar so kriminalistom povedale priče.

Preiskovalna sodnica je obremenilne dokaze zoper Jankovića izločila iz spisa. Poleg prisluhov, ki Jankovića bremenijo prejemanja podkupnin, je izločila tudi druge listine, je poročala televizija Pop TV. Izločila je vse od kazenskih ovadb, uradnih zaznamkov o pogovorih s pričami do obremenilne izjave (zdaj že) slavne Jankovićeve farmacevtke.

Ostalo je samo še zaslišanje prič
Tožilka Jankovića tako lahko preganja samo tako, da predlaga zaslišanje prič. Vendar je praktično neverjetno pričakovati, da bo glavna akterka, farmacevtka, pričala proti Jankoviću, ko pa je z ovadbo kriminalistov, ki sta jo zaslišala, poskrbela, da je zgodba o izločitvi vseh dokazov, ki so še bremenili ljubljanskega šerifa, sploh stekla.

Če se izbrišejo dokazi v zvezi s spolnimi uslugami farmacevtke Jankoviću v zameno za zaposlitev, potem padejo tudi bolj sporne zadeve, v katerih je Janković obtožen prejemanja podkupnin. To je bilo jasno in obramba je naredila vse, da je do tega prišlo.

Kozinc tako farmacevtkin kot Jankovićev odvetnik
Ovadba kriminalistov, ki jo je po dveh letih od zaslišanja vložila farmacevtka, je bila tako ključna. Njen odvetnik Miha Kozinc je kriminalista ovadil, ker naj bi decembra 2015 nezakonito vstopila v stanovanje farmacevtke, zlorabila svoj položaj, jo pospremila na zaslišanje v prostore NPU ter od nje izsilila izpoved, ki je obremenila župana. Mimogrede, Kozinc je sicer tudi eden od Jankovićevih občinskih odvetnikov.

Jankovićev “občinski odvetnik” in hkrati odvetnik nesrečne farmacevtke (foto: STA)

Že prejšnji teden je sicer Okrožno sodišče v Ljubljani iz spisa v zadevi farmacevtka izločilo dokaze, pridobljene s prisluškovanjem ljubljanskemu županu Jankoviću. Pred njihovim uničenjem je imel Janković možnost, da jih posluša, a se je odločil, da jih ne bo.

A. P.