fbpx

Dolg nos Marjana Šarca, ker se Počivalšek pogovarja z Janšo: “Pogovori so bili konstruktivni”

Foto: STA

“S pogajanji na drugi strani nekako zapravlja zaupanje na naši strani,” se je Marjan Šarec (LMŠ), ki je z odstopom povzročil padec vlade in politično krizo, odzval na odločitev predsednika SMC Zdravka Počivalška, da se je danes pogovarjal s predsednikom SDS Janezom Janšo, ali bi bilo mogoče sestaviti skupno vlado. Svojim odstopom je Šarec avtomatično z vsemi ministri odstavil tudi ministra za gospodarstvo Počivalška. Počivalšek je ob odhodu s pogovora s prvakom SDS Janezom Janšo glede morebitnega oblikovanja nove vlade za STA in Delo povedal, da so se odzvali povabilu, pogovori so bili konstruktivni in jih bodo najverjetneje nadaljevali. Več ni razkril.

Šarčeva nezaupljivost je nekoliko komična, ker je SMC pred EU volitvami pokazal vrata, ko so se pogovarjali o skupnem nastopu, kar je to stranko potisnilo v precejšnje težave. S svojo listo je SMC pozneje na evropskih volitvah pogorela. Po odstopu Šarca, s čemer je odvzel funkcijo tudi vsem ministrom iz vrst SMC, pa je Šarec presenetljivo razglasil predvolilno povezavo z Zdravkom Počivalškom, za katero pa s to stranko sploh ni bil dogovorjen.

“Partnerje” v SMC je šokiral. Partnerstvo je Šarec takrat ponudil tudi lokalnim listam, iniciativam in drugim, ki bi bili zainteresirani iti z njim na predčasne volitve. Ta scenarij mu s pogovori o oblikovanju vlade Janez Janša zdaj nekoliko ruši. Še bolj pa SMC in DeSUS, ki srečanja nista zavrnili.

Na posnetku je Šarec, ko je avgusta 2018 prisegel kot premier, a s položaja že v začetku leta 2020 odstopil. (Foto: DZ)

V SDS se bodo danes o prevzemu vlade po padcu Šarčeve pogovarjali tudi s NSi Mateja Tonina in s DeSUS Aleksandre Pivec, ki jo zaradi groženj varuje celo policija.

Janša: Ustavite konje
Pivčevo, kot je včeraj poročala POPTV, policija varuje zaradi pisma z grožnjo s smrtjo, če se bo povezala s SDS in sodelovala pri prevzemu oblasti. Na grožnje se je Janša odzval s pozivom, ki je naslovljen tudi medijem, naj ustavijo konje:

Peter Jančič, Spletni časopis