fbpx

Dolgovi družine Janković: v stečajni masi osebnega stečaja na zahtevo Avstrijcev tudi premoženje Zorana Jankovića

Rok Furlan je velik prijatelj in poslovni partner Zorana Jankovića in Damijana Jankovića (Foto: STA)

Zadnji oktobrski petek je stečajna upraviteljica Sara Pušenjak, ki vodi postopek osebnega stečaja Damijana Jankovića, sina ljubljanskega župana Zorana Jankovića, objavila poročilo (v celoti ga lahko preberete v galeriji), ki kaže, da sta se v stečajni masi znašli tudi nepremičnini na Rudniku, katerih solastnik je poleg Damijana Jankovića tudi oče Zoran, o čemer priča izpis iz zemljiške knjige, ki ga objavljamo v nadaljevanju.

Osebni stečaj županovega starejšega sina, ki je sicer stalni naslov prenesel na Hrvaško, je zahtevala TCK, slaba banka avstrijskega Hypa. Upniki so v postopku osebnega stečaja Damijana Jankovića, kot izhaja iz končnega seznama preizkušenih terjatev, prijavili za več kot pet milijonov evrov dolgo terjatev. Janković dolguje tako avstrijskim upnikom kot slovenski državi oziroma davkoplačevalcem.

Nad njim še dva pravnomočna kazenska postopka, ki potekata po polžje
Spomnimo, da je specializirano državno tožilstvo konec septembra potrdilo, da je obtožnica v zadevi Stožice pravnomočna za ljubljanskega župana Zorana Jankovića in še osem soobtoženih v zadevi. Temne sence pa tudi s to zadevo ponovno padajo na Stranko Alenke Bratušek, med soobtoženimi je namreč tudi njen vidni član Roman Jakič. Vseh devet je vložilo ugovore, ki pa jih je sodišče že zavrnilo kot neutemeljene. Poleg Jankovića in Jakiča so preostali soobtoženi v zadevi Uroš Ogrin in Zlatko Sraka iz Grepa, nekdanji direktor Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice Samo Lozej, ki zadnja leta vodi ljubljansko toplarno, vodja občinskega oddelka za šport Marko Kolenc, direktor projekta Andrej LavričBorut Skubic in Milan Črepinšek.

Škandal24