Dom-ovcem v spodbudo ali slovo

Foto: STA

Ko je pred nekaj meseci nastala nova politična stranka Domovinska liga – DOM, ki jo vodi Bernard Brščič, sem bil njenega nastanka izjemno vesel. Ne boste verjeli, ampak razlog mojega veselja je bil v tem, da so se postavili skrajno desno, tudi bolj desno kot SDS, tako je vsaj nakazovala njihova politična retorika. Prav SDS, ki ji pripadam, so v minulem obdobju pripisovali skrajno desničarski položaj. Ko pa se je pojavil DOM, je vendarle kazalo na to, da bodo prav oni tisti, ki bodo zasedli ta položaj in SDS bi se mirno uvrščala bolj v sredino. Konec koncev, neka politična stranka mora pobrati tudi glasove skrajno desno usmerjenih volivcev.

Sam sem že dolga leta uporabnik družbenega omrežja Twitter in v času zadnjih dveh mesecev je bilo precej jasno, da so se mnogi zvesti volilci SDS, nekatere poznam tudi iz časov zborovanj pred sodiščem v Ljubljani v podporo Janezu Janši, oddaljili od SDS in pričeli odkrito agitirati za DOM. Med temi in tistimi, ki so še vedno zagovarjali stališča SDS, se je vnela prava mala “vojna”, celo do zmerjanja in žalitev je prišlo. Takrat sem se postavil v neko vlogo pomirjevalca strasti in sem eno in drugo stran pozval k nenapadanju.

Oglejte si še: DOM – Domovinska liga – DA ali NE?

Tisti moj prispevek o tem si lahko preberete TUKAJ. Pa ni kaj dosti zaleglo. Novonastali politični stranki DOM sem sporočil, da jim bom čestital, če bodo na EU volitvah dobili poslanca, hkrati pa, da jim bom povedal, da so naredili “bedarijo”, če poslanca ne bodo dobili. Včerajšnjih 8.044 glasov za DOM ali 1,71 odstotka, daje jasen odgovor. Naredili so “bedarijo”.

Največja napaka: Napad na SDS
Toda zakaj se je to zgodilo? Po moji oceni gre za vsaj dve strateški in osnovnošolski politični napaki. Prva je ta, da so stranko ustanovili (njihova pravica) pred EU volitvami, namesto da bi jo ustanovili pred DZ volitvami leta 2018. Prag za vstop v EU parlament je nad 8 odstotkov, letos še nekaj več, prag za prestop v DZ pa je 4 odstotke. Druga napaka pa je njihov pristop k EU volitvam, zlasti pa njihova predvolilna retorika. Če se postaviš skrajno desno, potem ne napadaš tistega, ki ti je podoben in je levo od tebe, temveč napadaš tistega, ki je na nasprotnem političnem polu. Toda DOM-movci tega niso storili. Kaj smo si lahko zapomnili iz njihovih predvolilnih nastopov? Jaz sem si zapomnil le dve stvari. Prva je bila retorika proti ilegalnim migrantom, s čimer se povsem strinjam, druga pa je bilo napadaje SDS. In rezultat je tu, dobili so 1,71 odstotka glasov, kar je daleč pod pragom za vstop v EU parlament. Naredili so torej čisto “bedarijo”.

Naj takoj zanikam teorijo, da so DOM-movci krvi za to, da lista SDS in SLS ni dobila četrtega poslanca. Če bi vse njihove glasove, ki jih je bilo 8.044, prišteli k listi SDS in SLS, ti dve stranki še vedno ne bi dobili četrtega poslanca. Nesporno pa so DOM-movci k temu doprinesli.

In kako naprej?
DOM lahko na tej točki izgine in čez nekaj let nihče več ne bo vedel, da so sploh kdaj obstajali. Toda, po moji oceni bi bila to napaka. SDS ne more biti na skrajni desnici, če želi še kdaj oblikovati vlado. Desno od nje nekdo preprosto mora obstajati in to je lahko DOM. Toda vrnimo se k mojim pozivom o nenapadanju med pristaši SDS in DOM. Prav tu je lahko ključ do njihovega uspeha. Napadati tistega, s katerim boš po volitvah sodeloval, in ne tistega, s katerim zagotovo nikoli ne boš sodeloval, je pač čista »neumnost«. DOM verjetno nikoli ne bo sodeloval z Levico ali SD, možno pa bi bilo sodelovanje z SDS in NSi. Tudi zato ne želim, da DOM preprosto izgine s političnega prizorišča, ampak da si zaceli krvave EU rane in se iz tega kaj nauči, ter nastopi na naslednjih DZ volitvah.

Vinko Gorenak

 • Rožle

  Bernard B. :
  “Tudi v bodoče ne bom pljuval po stranki SDS”

  … Take rabimo na desnici kot je Bernard Vsa mu čast ! Tako se govori …
  ne pa kot večina bivših strankarskih kolegov .. (tipa – ala Čuš)
  Če ne bi bilo SDS-a, bi volil njegovo stranko …
  Tako sem pa ostal zvest volilec stranki SDS ..

  Mi je pa zelo žal, da je prišlo do nekega čudnega kratkega stika .. Desnica bi morala skupaj držat ..
  Moram rečt, da sem lažje prenesel afero “Snežić – Đuđić”
  Takšni domoljubi kot je Bernard B. … jih je absolutno škoda na lewaški strani..
  in srčno upam, da ga tja tudi nikoli ne odnese ..

  • SEJALEC

   Desnica bi morala skupaj držat…

 • Matija Mataja

  Oglejte si včerajšnji faktor na youtube, kjer g.Bršič na koncu pove o hinavcih, ki so njemu in stranki Dom porinili nož v hrbet.
  To vse pive o vašem mediju…hipokriti, ne vredni in brez dostojanstva.
  Ni čudno in razumem in celo podpiram predlog Šarca da se vas izolira. Ukinit vas je treba.

  • učko

   Vladajoči mafijski režim bi itak izoliral vse, ki so proti njemu. Tako kot v starih partijskih časih.

 • Matija Mataja

  Hinavci sedaj po volitvah pišete o njih.

 • Rožle

  “KDO PA ŠE BRŠČIČA JEMLJE RESNO” … se spomneš tega
  Le kdo je že to izjavil?

 • Matija Mataja

  Kako ste hitro spremenili naslovno stran po mojem spodnjem komentarju, ki sem ga objavil pod vsemi prispevki…..
  brez besed o vaši hinavščini

 • Matija Mataja

  Ok ukinitev ne. Vendar sds mora dat prste stran…svinjarija kaj se dogaja.

  • macon

   Svinjarija so tvoji prizadeti komunajzarski komentarji. Kako si ti zaskrbljen za desnico, japajade.

   Spokaj se k svojim titoljubcem in sanjaj zlate čase.

 • Matija Mataja

  Kako ste hitro spremenili naslovno stran po mojem spodnjem komentarju, ki sem ga objavil pod vsemi prispevki…..
  brez besed o vaši hinavščini

  • JANEZ GUS

   A ne bi ti prenehal s svojo paranojo.Te bo res moral zbrcat moderator.Moderator ,ta bolnik je zoprn kot podrepna muha jn blokiraj tega norca.

   • Matija Mataja

    Zoprn ja….resnico govorim mediju ki je poln laži ….. take kot si ti je treba zbrcat.
    Poglej in puslušaj si besede Brsčiča na faktorju včeraj.
    Sam utihni rajš ….jasno

    • JANEZ GUS

     Mandril,a ne vidiš,da samo ti otresaš neumnosti.Brščič in Ušajka sta brcnila v megko.Zdaj sta vgotovila.Kaj je pri njihovi neumnosti kriv Janša.Kaj je bilo treba tik pred volitvami srat invstanavljat stranko.Očitno je bilo to derigirano od drugot.Vgotovilo se bo kmalu.Tu ima tudi faktor prste vmes,.

 • Rožle

  TI, ti .. maš baje zelo dober spomin ..

 • Joško

  Tako je; treba bo sodelovati in ne se kregati.

  • Matija Mataja

   ??????? Oni bi sedaj sodelovali. Pred volitvami so jih totalno izolirali. A res ld’e verjamete tem lažnivcem

 • goldhorn

  Se strinjam z avtorjem članka. Napadanje SDS je bila velika napaka.

  • Zgornji

   Kdaj pa so napadali ?

 • Nšo-či

  Od Nove pričakujem, da med koumniste spet uvrsti Bernarda in Lucijo. Novi24 sta vedno prinašala poseben žmoht, SDS pa upam, da je spoznala,, da imajo vse kupčije neko ceno. Tudi ta z Merklovo.. Vinko, SDS nikoli ne bo postala desnosredinska stranka, če njeni odzivi ne bodo razumni. Če bodo čustveni, kot je bil ta ob nastanku stranke DOM: Škoda!

  • Antonius

   Včasih je z razumom težko krotiti čustva. Zahrbtnost je vendarle zahrbtnost, ki v posledici lahko zelo hudo prizadene.
   Kolumnistka si je tajno pripravljala še drugi ziheraški stol in SDS prepričevala v svoje poštenje.
   Po njenem političnem zahrbtništvu tudi njene kolumne ne morejo biti nič več tisto, da bi ji človek še naprej zaupal in verjel.
   In še namig Novi, naj jo zopet uvrsti med svoje kolumniste. Naj ostane pri Odlazkovih, ker po njenem ravnanju sodeč, tja tudi sodi. Nobenega razloga ne vidim, zakaj bi ji morala dati Nova na razpolago svoje strani, ker je pred evropskimi volitvami zelo umazano osirala Janšo in posledično delo stranke SDS.
   Obut v politične čevlje, politik nikoli ne bo osebno obračunaval s politikom druge stranke, ker ne more vedeti, kdaj bo moral z njim sodelovati. Ušajeva te modrosti ni imela v glavi, ko je šla razočarana iz SDS v DOM obuvati politične salonarje.
   Osebno zmerjanje Janše si dovolijo samo v Kučanovih strankah, ker vedo, da za Janšo ne bodo šli nikoli v vlado.

   • Nata

    Ja, tole pa zelo drži. . . . . .” Obut v politične čevlje, politik nikoli ne bo osebno obračunaval s
    politikom druge stranke, ker ne more vedeti, kdaj bo moral z njim
    sodelovati.”

   • Nšo-či

    Ljubezen moja. SDS je zmagala. Ni bil to cilj? Zmaga ali Ego….?

    • Antonius

     Ego? Kako boš drugim pomagal, če najprej za sebe nisi poskrbel.
     Je pa vprašanje na kašen način sebi pomagaš. Ušajeva je sebi pomagala z zlorabo zaupanja, izsiljevanjem in lažjo.
     Draga moja, kaj je z egom sploh narobe. Levičarji ga, če njim ne gre v prid, vedno razlagajo pejorativno.
     V psihologiji je ego nekaj povsem normalnega. Vprašljivi sta ravnanje ega, ki se odraža v ravnanju super ega ali moralističnem ID-u. Ušajevi bi k njenem egu pridodal še tisti *super*. Mislila je zgolj na sebe, na posledice njenih političnih ravnanj pa niti pomislila ni.

     • Viktorh

      In vi ne morete iz svoje kože in lažete in lažete, podtikate, čeprav veste, da ni bilo tako. Tisto na štantu pred županskimi volitvami ste si v celoti izmislili. Na kongresu pa ste bili…

     • Antonius

      Okravatani cepec, saj sem vam nedavno nazaj dal vedeti, da sem županske volitve pomešal z državnozborskimi. Tistega petka je prišla Ušajeva na Prešernov trg, ker so okoli poldneva prišli tudi vodilni predstavniki stranke SDS.
      Pomešal sem jih pa zato, ker mi je Ušajeva na Prešernovem trgu govorila o svoji neresni kandidaturi na županskih volitvah, ker je imela ambicijo priti v evropski parlament. Volilna podpora Ljubljančanov je bilo vse, kar jo je za naskok v evropski parlament zanimalo.
      Niste mi verjeli, zdaj pa veste, kam sodi Ušajeva in v kompletu tudi vi z njo.
      Tako, zdaj pa ostanite v vaši koži in ob sanjanju o vaši Ušajki, uživajte.

  • FORT WORTH

   Zmoht ze, ampak sodelovanje je lahko samo iskreno.
   Usajeva je glede na njene zapise bolj kratkega videnja.
   Ko je bil se cas se ni vprasala, kaj pa ce DOM-u ne uspe preboj, kaj potem ??
   Odlocitve na kratki rok ne prinasajo rezultatov.

  • rrrrr

   Tole se mi je utrnilo:
   Brez Nove24TV in Demokracije, kjer sta do volitev domovala Lucija in Bernard, sploh ne bi vedeli, kako odlično sta nadarjena kot kolumnista..
   In brez njunega brezglavega zaganjanja pretežno v lastni, domači politični pol pred volitvami, prav tako nikoli ne bi izvedeli, kako malo sta nadarjena kot politika.
   A stehtali ju bomo, tako kot njun Dom, šele po trdemu delu in rezultatih na domačih tleh. Izrojena levica je Slovencem veliko nevarnejša kot ,,bruseljski” inkasanti.

   Iz srca jima želim, da bi uspela. Predvsem pa, da bi vztrajala ! Če je bila ustanovitev Dom-a tik pred evropskimi volitvami le fake, tako kot SNS, NSI ali Šiško, in kar še vedno sumim, bo novo, resnično Desno stranko hudo težko kdajkoli pozneje ponovno ustanoviti. Nihče več ji ne bo verjel !

  • Viktorh

   Saj veš, da tega ne bodo storili, saj so sodelovanje prekinili na zahtevo SDS. Tudi ti si tu od začetka in veš kako je bilo in kako so se spremenili.
   Veliko pa je kriv tudi Zdenko.

 • Matija Mataja

  In Gorenak! SDS z Janšo nikoli, nikoli več ne bo sestavila vlado. Kaj vam ni jasno.?
  In nehajte grozit, da bo DOM izginil ne bo. Vi boste.

 • macon

  Ne SDS ne DOM nista nobena skrajna desnica. Zakaj le pristajate na terminologijo in retoriko vladajoče skrajne levice, ki svojo skrajnost opravičuje z lažmi?

  Če je skrajnost zahteva po spoštovanju in implementaciji zakonov, potem pa hvala lepa za tako državo. Skrajneži bodo zahtevali nasilje nad skupinami ljudi.

  Ne, levi fašisti, ne gre za noben pogrom nad migranti, ker po naših zakonih ti nimajo kaj prehajati meje in ozemlja, ne vabimo jih in ne silimo prihajati k nam, ampak levi fašisti ne bi bili to kar so, če bi karkoli razumeli.

  • slovenec1000

   še zanimivost, če bi dali SDS v britanski parlament bi jih torijci (skrajnejši del v konzervativni stranki, če se ne motim) zmerjali s komunisti in trdi levičarji, predvsem zaradi socialnega programa. tako da veste kako v levo je pomaknjena cela naša politika. pri nas je radikalna levica zmerna levica, zmerna levica je sredina, sredina je že desna, zmerna desnica pa je že skrajna, skrajna desnica pa je že neki več od hitlerja

   • SEJALEC

    Ampak Hitler je bil levičar, socialist.
    Ali pa se krog na tej točki skoraj sklene?

    • freedomfighter

     Hitler je kot le penova…nacionalist s socialisticnimi fetisi…predvsem socialist v ekonomskem vidiku kar je najhujsa mozna stvar na svetu…socialisticna ekonomija je smrt za vse

     • Švabskiđukac

      Po drugi strani je Hitler resil Nemce pred lakoto. Brez vojne bi bila Nemčija močnejsa od ZDA.

     • freedomfighter

      Torej resil jih je lakote ampak brez vojne bi bili mocnejsi od zda

     • Marija

      Hitler je bil Niko in nista veste kdo to reče.Preberite si knjigo Diktatorji sveta pa še katero.Ne bom uporabljala i,razov iz knjige,v glavnem Hitlerja so naredili meščani, Jezuiti in muslimani,živel je za časa šolanja v Afriki.Ko je bil za snovalcev druge svet. Vojne opren in dodelan je prišel na svetlo kot malar s svojimi priročniki in valovi.Hitler ni nikoli izgovoril ene same besede katero bi sam domislil vsaj na govornico ne.Bil je robot zločincev iz ozadja,da prevzamejo vlado,da bo en firer an Bog.Bil je samo lutka na vrvici kot so danes ti v Bruslju.Samo danes imajo za orožje migracije takrat so imeli drugo orožje.Tako,da Hitler ni nikogar nahranil in kar je najbolj žalostno,da eni zločinci so še danes živi in aktivni eni so pomrli te pa so nasledili njihovi potomci.Nić se ni spremenilo samo tehnika je drugaćna.Lepo se imejte

     • cosmosjasnovidec

      Temu garjavemu čefutarskemu pederajsu pa res ne boš nič dopovedala,ker ima težave z prazno bučo.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • Nickname

      Rešil jih je lakote, ker mrtev si čist drugačen.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Ha, ta je dora, Hitler dobrotnik. Logično, da jih je rešil, sestradane od lakote bi jih težko uporabil za svoj ubijalski stroj.

     • cosmosjasnovidec

      Ne vem kaj spet ta čefutarska garjava grinta “fredomfughter” bluzi,ker ima že večina od vseh blokado vendar se z tem zabitim kretenom nima smisla ukvarjati,ker je enako kot,da bi naletel na pasji drek na cesti.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

    • cosmosjasnovidec

     Točno tako.
     Da je Hitler bil levičar potrjuje že samo dejstvo,da so LEVAKI v sodelovanju z KOMUNISTI ter ČEFUTARJI še vedno obstoječi fašisti ter diktatorji.
     Prebivalce europe javno ne uničujejo ter pobijajo z orožjem ampak namesto njega uporabljajo kamelotrajbarsko muslimansko golazen katero uvažajo z namenom,da pobije v Europi njihove nepristaše.
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

     • milanček

      kaj češ scat po njih, so tudi druge metode ………….

     • cosmosjasnovidec

      Že,da so vendar nimam vedno priložnosti,da bi jih natreskal in ne bi bilo prič zraven.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • stane

      Res je!!!!

    • MEFISTO MODRI

     Naši komunisti so do napada na Sovjetsko zvezo učili, da je Hitler tudi velik marksist.

     Če upoštevamo, da so vsi marksisti na veliko pobijali, bo kar držalo, da je bil velik oboževalec arksovega evangelija.

  • Anton

   točno tako macon, desničarji vedno znova padamo na fore levičarjev, kakšni radikalci lepo prosim, kakšni populisti lepo prsim, al če je nekdo za Evropo, kjer so narodi enakopravni in katerih zasdrtopstvo v hramu demokracije v Bruslju enako vrenodnoteno/št. parlamentarcev, je mar to pobuda/ideja populistov, fašistov balabla?, ne to je ideja Evropejca, ki želi, da so vsi anrodi zastopani enakoredno, enakopravno ne glede na geografsko majhnost državm njih prebivalcev, le tako bo v Bruslju zavladala prava Demokracija, katere, danes žal ni.

   Mar je nekdo fašist, populist blabla tisti, ki se zazema za varnost Evrope, tisti ki opozarja na dvoličnost pred Evropskimi zakoni, tisti, ki opozarja na nenehno kršenje Evrospkih direktiv, mar je tisti, zato fašist, populist balabla, ne ni, je pa domoljub.

   sarkazem press

   • freedomfighter

    Brscic sam pravi da je populist…kaj je sedaj a se ti lazes ali predsednik stranke ki se ima za populista…ne vem kaj vsa je sram biti podpornik skrajne desnice…so pa skrajna desnica ker so najbolj desno na politicnem spektru…ko se pojavi fasisticna stranka bo pa ona prevzela vlogo skrajne desnice do takrat pa vemo kje se konca politicni spekter…od komunisticne partije na levi do doma na desni

    • AlternativaZaSlovenijo

     No, nobeno levo stranko pri nas se je ne označuje z skrajno levico. Zakaj ne? Ker skrajnost pomeni nekaj negativnega, skrajnež pa je pripadnik neke skrajnosti
     In levičarska trobila tu v Sloveniji poudarjajo desno skrajnost, nikoli leve. Macon je to dobro opisal.

     • freedomfighter

      Ja a za to ker mediji komunistov ne oznacijo za skrajne levicarje to pomeni da niso

    • francelj3

     Kaj je že populist? Populus po latinsko pomeni narod. Torej je to nekdo, ki dela in govori to, kar je všeč ljudem. Kaj je tu narobe? Sicer je izraz popolnoma prazen, o dejanski politični, ekonomski ali kakršnikoli drugi usmeritvi kakega “populista” pove manj kot nič. Še ena levuharska zmerljivka. Novorek, v katerem “sovražni govor” dejansko pomeni “člen 133 KZ”.

     • freedomfighter

      Populisti so do sedaj v zgodovini zakuhali samo sranje…od lenina do hitlerja…zagovarjaj ti populizem jaz bom pa zmerno politiki…populist je tudi mesec pa zgleda nisi pre vec navdusen nad njim

     • francelj3

      Kako naj jih zagovarjam, če sploh ne vem, kdo so?

     • freedomfighter

      Ja brscic pravi da je populist

    • hle

     V bistvu je populist vsak politik v demokratičnem svetu zato človek težko razume kako se je ta vzdevek prijel samo za desni politični spekter in to seveda v negativnem smislu

     • šmentanamuha

      Ker so besedo “populist” v negativnem pomenu spromovirali mediji. Podobno počnejo recimo z besedo KEKEC.

    • Aton

     Ne poznaš osnovnih pojmov. Toda vsak neumen volilec je dober volilec. Torej – populisti niso ne fašisti, ne komunisti in nimajo svojih dežurnih ideoloških vernikov

     • freedomfighter

      Ja komunisti in fasisti so text book populisti…ponujajo radikalne spremembe v druzbi, ljudi prepricujeo da poznajo enostavne resitve za gospodarstvo, socialo, svetovni mir itd. Vse ki se ne strinjajo z njimi oznacijo za izdajalce in revansiste…lahko se pisem in pisem

    • Observer

     Če vzamemo predpostavko, da je populist nekdo, ki nekaj obljubi narodu, ki to od njega pričakuje in si želi to slišati od njega, saj ga predstavlja v parlamentu, potem pa od teh obljub ni nič in se vse razkrije kot navadna laž in prevara, potem so levičarji največji populisti.

     Erjavec: tisoč evrov penzije
     Tomić: poslance na minimalce
     Šarec&Cerar: zavarovali bomo (južno) mejo
     Mesec: dvig minimalne plače

     itd.

     Če pa je nekdo populist, ki govori v parlamentu to kar govori populus = narod in to od zastopanje od njega pričakuje, in ta populist potem svoje iskrene namene in obljube tudi uresniči, potem pa je to dober populist.

     Eni govorijo to kar narod hoče slišat, potem pa prevarajo narod, drugi pa to kar govorijo, kar narod hoče slišat, tudi uresničijo v dobro naroda oz. populusa. Med temi dvemi vrstami populistov je razlika. In ta razlika je poštenost in iskreno delovanje za populus in ne za lastne interese in skrite agende proti populusu.

     • freedomfighter

      Problem je v tem da tudi ce je populist zacel s postenimi cilji nikoli ne konca z njimi…sploh ko mu zacne rasti popularnost ponavadi hitro zaidejo iz pota dobrega dela na pota mesije…pa se en problem imajo populisti…v vecini primerov ponujajo lahke resitve za tezke probleme kar pa vsi vemo da ne deluje…populizem na doli rok se vedno slabo konca za ljudi in diktatorja…vsak populist pri koncu “mandata” zaide v diktatorske vode ker moc in oblast sta zelo mocna droga…ce dodas temu se navdusenje mnozic pa imas recept za katastrofo…ce nebi bila madzarska tako majhna in nepomembna drzava bi mene ze fajn skrbela popularnost orbana…ze sedaj me zanima kako se bo v prihodnosti sprijaznil s tem da pac ne bo vladal vecno

  • dob

   “Ne SDS ne DOM nista nobena skrajna desnica. Zakaj le pristajate na terminologijo in retoriko vladajoče skrajne levice, ki svojo skrajnost opravičuje z lažmi?”

   BRAVO macon

  • Hribouc

   Zadnjič v NLB pokažem osebno, ženske me poznajo leta in datum je bil potečen za 10 dni – PROBLEM !!!

   “Bolje Migrant, kot Državljan v Udbokučanistanu!” PRESS Koga bom abjajcal ?

  • freedomfighter

   Ja a je se kaksna stranka bolj desno od njih…ce ni po tem so skrajna desnica…ne vem kako drugace recesjudem na obrobju politicnega spektra…najbrz se nimajo za sredino…ce se ima sds za desnico in je dosti bolj zmerna stranka po tem vse kaze da je dom skrajno desna stranka…ne mores res dom in sds dati za isto ideologijo ce so eni bruseljski hlapci drugi bi pa najraje pozgali bruselj…ne gre to

   • macon

    To se ne vzpostavlja relativno glede na druge, temveč s programom. Skrajna desnica bi recimo izganjala vse Jugoslovane pri nas, skrajna levica pa poziva k revoluciji in revolucionarnemu prerazdeljevanju imetja.

    Prvih ni v parlamentu, drugi so pa Levica in del SD (Brglez recimo). Skrajna levica tudi nima toliko dostojanstva, da bi se ji upirali povojni poboji, temveč jih zagovarja, ker bi v določenih pogojih sami radi pobijali. Če zagovarjaš revolucionarno redistribucijo imetja, zagovarjaš tudi množično pobijanje, ker gre z roko v roki. O tem jim sploh ni treba govoriti, dosti je, da zraven ponavljajo, da so jih še premalo pobili, za kar bi morali vsi tovrstni govorci takoj pred sodnike.

    • francelj3

     In natanko tak skrajni levičar je Jelinčič, čeprav se dela desničarja in mu bedasti Slovenci verjamejo.

     • freedomfighter

      Jelincic je oportunist…on rece tisto kar mu zagotovi sluzbo za oblast mu je pa po moje malo mar

     • francelj3

      Človek, ki si je na vrtu svoje hiše na lastne stroške postavil pedofilov kip, prav gotovo ni samo oportunist, ampak predvsem zločinec, ker zagovarja zločine in hvali množičnega morilca.

     • freedomfighter

      Lahko so mu pa le vsec taki avtokratski diktatorji…je pa razlika med biti diktator in pedofil…ti zgleda ne znas locit teh dveh

     • francelj3

      V brozovem primeru ni med njima nobene razlike – broz je bil diktator IN pedofil.

     • freedomfighter

      A res daj povej ime ene od njegovih zrtev ki naj bi jih zlorabil

    • freedomfighter

     Brscic bi z veseljem uzgnal vse balkance ce nebi to pomenilo ekonomskega zloma…poslusaj ga kaksne izraze uporablja z njih

     • macon

      Nisem slišal, da bi kdo iz etablirane desnice hotel vse izgnati (ne mislim na posebneže tipa Šiško) in zakaj bi? Vedno sem živel v mešanih blokih in vedno smo se vsi normalno razumeli, po mojem sem imel zmeraj blizu kakega zoprnega Slovenca, ne bivšega Jugoslovana.

      Desnica poziva samo k legalnosti in izvrševanju zakonov, torej obravnavo kriminalcev ne pa izjeme po levih potrebah in predstavah.

     • freedomfighter

      No saj tu se v celoti strinjam…ampak brscic, sisko in podobno niso establirana desnica…sds in nsi pa zagotovo niso neki skrajnezi ampak so navadna zmerna desnica…v sdsjuimajoene parclanov ki bi bolj pasali h brscicu ali pa sisku ampak teh ni veliko

     • Perkele

      V NSi so imeli Aleša Hojsa, ki pa so ga zaradi radikalnosti iz stranke izključili kar sami, potem pa je hitro našel mesto v SDS.

     • Observer

      Lepo je videti, da smo slovenci tako naklonjeni balkancem in jih zagovarjamo. Saj eni so čisto v redu (najbolj tisti, ki imajo za žene slovenke, ali tiste, ki imajo za moža slovenca). Vprašanje pa je ali je obratno enako? Samo vprašam.

      Ne moremo uiti dejstvu, da balkanci že od nekdaj hlepijo po naši zemlji (kakor tudi Nemci, Madžari, Avstrijci, Italijani) in so ubili Cankarja zaradi tega, ker je bil zaveden Slovenec in je na to opozarjal. Vse do danes, 100 let po Cankarjevi smrti, ko nas spet potiho prevzemajo. Ampak za to smo si krivi predvsem sami. Posebej tisti, ki vse ignorirajo, misleč, da bodo problemi tako sami izginili. Tudi ne moremo mimo dejstva, da imamo Slovence v našem narodu, ki imajo v glavah samodestruktivno ideologijo in uničujejo narod od znotraj, misleč, da bodo z uničenjem naroda in mešanjem z ostalimi narodi dosegli utopijo, v resnici pa ravno obratno, vojno. Ko razumeš realno stanje, potem tudi vsaj malo razumeš zavedne Slovence, ki nočejo biti hlapci nikomur, a ker smo majhni, predvsem v glavah, bomo izgleda vedno nekomu hlapci. Vsak zaveden državljan nekega naroda pa tudi želi, da se njegov narod ohrani in da se ne pomeša in izgine v nekem talilnem loncu, kot je to primer ZDA in kot sedaj dela Bruselj.

      Tvoji komentarji mi delujejo predvsem v stilu nekoga, ki rad ignorira kruto realnost.

  • VERZIFIKATOR

   Bernardka Lucija Domnik

   IZGUBLJENI DOM

   Neka je družina kar vzvetela,
   oče Brcko skupaj z mamo Luco,
   vzela v sredo sta še Normo, puco,
   da družina s tem bi zaživela.

   Naj družina dom se imenuje,
   Luca je povelje Brcku dala,
   norme dotedanje poteptala,
   češ, se ve, kdo tu lahko stanuje.

   Sosed Janez in z njimi tudi drugi,
   v domu našem niso zaželeni,
   še v soseski bodo izgubljeni,
   izogibajmo se takšni kugi.

   Dom en sam je in ves ekskluziven,
   Luca je hitela govoriti,
   Brcko norme nove v njem graditi,
   bil elan je skratka intenziven.

   Se pomerimo čimprej s sosedi,
   Luca je priganjala družino,
   osvojimo sami domovino,
   mi edini bomo dobri zgledi.

   So prežali vse dni na sosede,
   zmerjali jih, smešili ceneno,
   sami sebi znižali s tem ceno,
   ko streljáli so vsi iz zasede.

   Ko poleglo njih se je streljanje,
   ko se dim je razkadil dokončno,
   pri sosedih ko bilo je sončno,
   pokazalo se je dóma stanje.

   Žalostna je slika domačije,
   dom se vsem docela zdi porušen,
   ata Brcko z mamo Luco skrušen,
   nič na pogorišču več ne vzklije?

  • VERZIFIKATOR

   Res ne vem, če res so skrajno desni,
   res ne vem, če jih skelijo dlesni,
   res ne vem, če to zobje so vmesni,
   res pa vem, da skrajno so neresni.

  • Aton

   Migranti so problem pravne države. In vsak, ki jih podpira je zločinec, ki njihove nemočne družine z otroci pošilja v še večjo bedo in lakoto. Ker odhajajo tisti, ki bi morda lahko zgradili vodovod.

   • Zgornji

    Amennn !!! ! !!!

  • pupa

   Koliko delnic NOVE 24 TV sta pri začetnem nakupu delnic kupila Brščič in Ušajeva?

   Samo vprašam in se zahvaljujem za odgovor. Če je tajnost zneskovno pa mi dajte samo informacijo ali sta solastnika tega medija.

  • Observer

   Skrajneži so tisti, ki odpirajo meje ilegalcem in ne varujejo mej in državljanov Slovenije, hodijo v Bosno in dajejo napotke ilegalcem kako pobegniti čez mejo in kako postopati pri nas in ki uvažajo muslimansko vojsko v Evropo.

   Samo tega veliko ljudi noče razumeti in tišči glavo v pesek. Bodo pa razumeli, ko bomo zaradi teh skrajnežev v vojni. Takrat se bodo pa tepli po glavi, zakaj so si pustili prat možgane.

  • Observer

   Ste videli tole? (Artur spodaj prilepil link)

   https://drive.google.com/file/d/1EQEQ31U2VUg8mpmdIzY7_s8eqHKngiDp/view?fbclid=IwAR2N-coqsV_02Aq2WndoTOhuVRtxp1R61PZFyRQPOkOP6xre49emxo2F2io

   Ustanovitev trajnega sistema migrantskih kvot

   Franc Bogovič ZA
   Lojze Peterle ZA
   Patricija Šulin ZA
   Romana Tomc ZA
   Milan Zver ZA

   itd.

   Je treba še kaj dodati? Dejanja govorijo glasneje kot besede. Potem se pa kažejo na protestu v Beli krajini… vodijo za nos vse svoje volivce.

   • macon

    Strinjam se, da je to poden, vendar do neke mere sprejemam narek EU, ker imamo od nje ekonomske koristi oziroma smo jih do sedaj imeli. Slovenci smo drugače obupno perfidni in eno govorimo, drugo pa počnemo. V Sloveniji teh pritepencev v bistvu nihče ne sprejema in ne prenaša, torej bo veliko ljudi delalo kot jim v službi naročijo, v resnici imajo pa birokrati sto načinov, da pritepence zavračajo in policisti drugih sto, da jih na meji vračajo. Upam na vsaj mali ostanek zdrave pameti pri slehernikih, ki jo leva ideologija in režim prizadevno ubijata.

    Škoda je v vsakem primeru in se bojim, da se bo EU skupaj z naslednjo krizo sama razstrelila. No, ko bomo dobili prvi pakistanski geto, bomo videli hudiča. Skrajni levičarji nam jih že pripravljajo.

 • učko

  No, jaz Brščiča in DOM še vedno jemljem kot provokacijo, ki naj bi škodila na volitvah tako SDS kot vsem “desnim opcijam”. Brščič je dejansko špilal “parodijo na desničarstvo”. Je pa res, da je še edina PROTI REŽIMSKA STRANKA stranka SDS, o tem ni dvoma. Le ambicije te stranke so “pod letvico”, kar pomeni, da Janši ni do političnega preobrata in se je vdal v usodo večne opozicije. To mu zamerim. Če sam nima več ambicij narediti tisto kar je potrebno narediti, torej odplakniti komunistično mafijo, potem naj da to priložnost mladim, jih o čem poduči in jim pomaga pri rušenju mafijskega neo-komunističnega-kučanističnega režima v tej državi !

  • Rožle

   ha, ha ha …. ti pa imaš kar pošteno izkrivljeno sliko …

 • pravapot

  Odličen članek, analiza v nulo!

 • Antonius

  Morda je sedaj Brščič spoznal, da je populizem premalo za uspeh stranke na volitvah.
  Politična kilometrina vendar ne more biti objavljanje kolumn. Ima pa Gorenak prav, Dom bi moral iti najprej na volitve v državni parlament. Je pa hkrati tudi res, da poštenega in zaupanja vrednega sodelovanja med DOM-om in SDS ne more biti, dokler je v DOM-u podpredsednica Ušajeva. Ni ji namreč možno spregledati njenega podlega predvolilnega početja proti Janši v Odlazkovem Reporterju.

  • lokec

   Vi nikoli ne bi mogli sklepat koalicij, ker ste preveč zamerljivi. Prepričan sem, da je hotela Ušajeva privabit tiste volilce, ki ne bi nikoli volili SDS. Malo premislite potem pa pišite.

   • Antonius

    Meni priporočate, pa ste vi zapisali ne, da bi prej premislili.
    Previdnost je mati modrosti, modrost nam pa dopoveduje, da ne zaupaj tistim, ki so tvoje zaupanje že zlorabili.

    • lokec

     Jaz Ušajeo tako razumem.

     • Nata

      Tudi jaz. Še nekaj jih poznam. Ne motimo se !!
      Jezičnost pa vsakomur škoduje. Tudi g. J. J. !!

     • tohuvabohu

      Vsakdo se sam odloči, koliko bo jezičen in ali mu to koristi. Vendar pa si Janša nikoli ne bi privoščil spravljati v javnost osebnih stvari, kot to počne Lucija.

     • Nata

      Osebnih stvari ? Katere pa ? Pri politiki ni osebnih stvari.

     • tohuvabohu

      Seveda so. Vse, kar se dva (ali več) pogovarjata na štiri oči, je osebno (ne pa nujno zasebno!). Iznos tega v javnost je podlost prve vrste in presega vse, kar se očita enemu ali drugemu. Še hujše je, če se to ne počne iz neumnosti, ampak iz maščevalnosti.

     • Anton

      a tako mar je hecno da ta jezičnost pri Fajonki pa se ne pozna/kaznuje/koristi na njeni končni bilanci, kar se šteje število preferenčnih glasov. ne bistvo je drugje, jezikavost pri nas se kaznuje glede na “poitično barvo”. Žal je tako, volimo zgolj po politični pripadnosti ne pa po vsebini oz dejanjih ,tehtnico v korist pa dajo mediji in priznati je treba da pri nas je medijska krajina še vedno skrajno monopolistična

      sarkazem press

    • Nata

     Ko bi bil bila jaz previdna , ne bi imela 4 fante. . . . . .

     jojmene, Antonius ??

    • Anton

     Brščič in Ušajeva nista tisto kar skušata prodati ljudem, samo toliko o tem.Delujea v principu misliti eno, govoriti drugo, delati trretje, ljudje pa smo bitja ki delujemo po vzgibu čustev in premnogokrat vstran damo čisti razum.

     sarkazem press

     • Artur

      Kdo že deluje po principu misliti eno, govoriti drugo, delati tretje ?
      https://drive.google.com/file/d/1EQEQ31U2VUg8mpmdIzY7_s8eqHKngiDp/view?fbclid=IwAR2N-coqsV_02Aq2WndoTOhuVRtxp1R61PZFyRQPOkOP6xre49emxo2F2io

      Ljudje pa smo bitja ki delujemo po vzgibu čustev in premnogokrat vstran damo čisti razum ???!!!

      Domoljubi nismo glasovali za DOM po nekem črednem čustvenem vzgibu temveč po zavedanju za pravo stvar ne za neko politikantsko demagogijo.

     • Anton

      a res, kdo pa je še največ anredu za slovenskega delavca,upokojenca in ostale socialno najšibkejše čeneravno stranka SDS? stranka DOm je nastala tik bo zdajci, kaj bo ta stranka prispevala za bolj stabilni položaj socialno najšibkejšiv deželi tej, lahko zgolj špekuliramo, ker nimamo predhonjih informacvij na podlagi bi lagko naredili projekcijo za naprej, nimamo predhodnjih informacij na podlagi katerih vzrocev bi lahko delali podrobnejše analize, skratka stranka DOM je zame trenutno špekulacja, jaz pa v špekulacije ne verjamem, ne verjamem v besedičenje, verjamem v čista dejstva oz dejanja.

      sarkazem presss

     • Artur

      Kaj je drugega to glasovanje, ki sem ga prilepil kot špekulacija v škodo naroda !

      Wuauuu to pa je uspeh 5 let vladanja (4 leta v ugodni gospodarski klimi takrat v večini sveta in v Evropi in posledično tudi pri nas, ja šlepanje na ta račun pa je za pohvalit ni kaj) v 28 letih ostalo so rajši prepustili svojim nekdanjim sotovarišem, 23 let pa ugodnega sončenja brez nekega truda s kalimerovstvom ob opozicijskem državnem koritu to pa je dosežek.

     • Anton

      glej če maš plašnice na očeh in ne zmoreš viditi celotne slike temveč zgolj del slike, katero želiš videti, potem ti še tako tehtni argumenti ne bodo prepričali.

      sarkazem press

     • Observer

      Z Arturjevega linka:

      Ustanovitev trajnega sistema migrantskih kvot

      Franc Bogovič ZA
      Lojze Peterle ZA
      Patricija Šulin ZA
      Romana Tomc ZA
      Milan Zver ZA

      itd.

      Evo ti naše “desne”. To je vse kar rabiš vedeti glede na to, da poudarjaš čista dejstva in dejanja. Eno so besede (ko so se kazali tam na protestu v Beli krajini), drugo so dejanja.

     • Anton

      ustanovitev trajnega sistema migrantskih kvot, jaz razumem kot fiksiranje število migrantov glede na določeno državo ovrednoteno na več parametrov, , med temi parametri je ekonomski status države, število populacije, velikost države, balbala Je pa vsekakor zaželjena regulacija,toliko migrantov(azilov) sprejmemo preostali čao, seveda se pod regulacijo upošteva tudi selekcija/sankcija le teh, na podlagi historičnih podatkov migrantov, ob prvem kriminalnem/kazenskem prekršku se migranta za vedno izzžene iz države. Plus to kar je pa najbolj pomembno pa je migrante se nesme enačiti z ilegalnimi migranti kot smo jih priča sedaj, torej ilegalni migranti sploh ne pridejo v poštev za vlogo azila.Migranti morajo poleg vsega povedenega upoštevati EEvropski način življenaja, se naučiti jezika, vkolikor asimilacija/integracijai v določenem časovnem terminu ni uspešna, se jih izžene iz države. .

      sarkazem press

     • Observer

      Uf. Prvič vidim ta link. No, to sem že tako sumil in vedel, a dobro je videti črno na belem. Pripopaj ga vsakemu zaslepljenemu SDS volivcu na čelo. Še posebej Antoniusu gor. Ljudje so preveč naivni in projicirajo svojo mišljenje na te politike, ki jih volijo, ki so po dokaznem linku sodeč vse kaj drugega kot to kar ti naivni SDS volivci mislijo.

      Vprašanje: Zakaj ni tega dejstva, kako so ti SDS izdajalci glasovali, Brščič povedal v predvolilnem soočenju? Pa to bi bila prava bomba. Zakaj ni tega razkril, ko je imel priložnost?!

      Res ne zaupam čisto nobenemu več. Niti enemu.

     • stane

      Hotel si reci,da cela Primorska in del Gorenjske je brez razuma,se niso opredelili za SDS+SLS?

     • Anton

      ljudje ki so/ste volili levičarje npr. Fajonko in to “nevem kako se že piše makedonko”, očigledno volili po vzgibu čustev ne pa po čistem razumu, akj naj vam pomagam, drugič pa uporabljajte male sive celice in ne misliti na tako kratkoročno osebno korist.

      sarkazem press

     • stane

      Bodi hraber in reci bobu bob. So volili po tem kako so se levo komunisticne pravljice prijele. Mislim,da bodo tudi Primorci spregledali kako so prevarani. Lp

     • rrrrr

      Ja , popolnoma jasno, ljubček.

     • stane

      Sva ze dva. Zacetek pa je.

     • rrrrr

      Nad sramotnim porazom A. Čuša, Žige Turka, Lucije Ušaj in Bernarda Brščiča je danes Damir Črnčec v kabinetu Marjana Šarca hudo rohnel in bil s pestjo po gospodarjevi mizi:
      ,, Luzerji. A ste pred volitvami zastonj na tej mizi z mano pili kavo ? Da ste me tako pri šefu zasrali, a ? Sedaj bi pa gospoda najraje za neke sekretarje v LMŠ, a ne de ? Malo morgen !”

     • Zgornji

      Kaj pa hočeta drugega prodajati kot pa tisto kar kažeta ?? To mi je zdaj novo ? A mi lahko pojasniš , prosim, ker sem morda kaj zgrešil pri njih ? Hvala.

    • anzek

     Da, ravno SDS je moje zaupanje zlorabil, pa ne samo moje, zato pa ima enega poslanca v EU manj. Kazen iz katere se bo SDS kaj naučil? Verjetno ne, dokler se bodo našli taki, kot vi, ki ne uvidite, da ga SDS-ova politika sledenju EPP pošteno lomi!!

     Pa ne mi zopet odgovarjati, kot je vaša navada brez argumentov!! Dejstvo je, da je EPP v 10 letih v EU parlamentu izgubila kar 93 poslancev!!

     Tistemu, ki pa pokaže SDS-u ogledalo pa vi pravite, da so vaše zaupanje zlorabili. Oooo kako podlo razmišljanje se podi v vaši glavi!!

     • Nata

      Zelo se strinjam z vami.
      Zelo koristno bi bilo za desno opcijo, da si najlie čistega vina.
      Samo stokanje tudi onemu malemu piščančku Kalimeru, ni prav nič pomagalo !!
      Žalostno je, da ljudje preprostih dejstev ne vidijo, oz., jih nočejo videti, da se komu ne bi zamerili.
      In to je najslabša ” oblika ” pomoči ” .

      Poleg vsega, pa še slabo berejo in še slabše slišijo.
      Oz., saj sami priznajo, da sploh pogledajo ne !!

     • Nata

      Zelo se strinjam z vami.
      Zelo koristno bi bilo za desno opcijo, da si najlie čistega vina.
      Samo stokanje tudi onemu malemu piščančku Kalimeru, ni prav nič pomagalo !!
      Žalostno je, da ljudje preprostih dejstev ne vidijo, oz., jih nočejo videti, da se komu ne bi zamerili.
      In to je najslabša ” oblika ” pomoči ” .

      Poleg vsega, pa še slabo berejo in še slabše slišijo.
      Oz., saj sami priznajo, da sploh pogledajo ne !!

   • wert

    Ti sanjaš lokec.
    To ni bilo vabljenje, ampak napadanje. Nikoli ne smeš napadati tebi podobnega, ali enakega, ali starega prijatelja, ampak nasprotnika. To si dobro zapomni, da ne boš ponavljal neumnosti !

  • karpelec

   Ja, v tem intervjuju je pokazala ves svoj blišč in bedo svoje veličine.

   • Zgornji

    A se to da še kje videti , ker nisem zasledil tam ?

    • karpelec

     Intervju v prejšnjem Reporterju ti pove več kot dovolj.

  • Nata

   Podlega Antonius ?? Berem Reporterja in nisem prav nič podlega zasledila.
   Mislite na Intervju ?

   • rrrrr

    Nata, da se da Reporter celo čitati? Tega pa res še nisem vedel..

    • Nata

     No, vidiš . Nikoli ni prepozno za nova spoznanja
     .https://reporter.si/clanek/slovenija/miha-lobnik-napacna-oseba-na-celu-organa-zoper-diskriminacijo-705014
     Kar dobro branje.
     In zelo zanimivi komentarji. Zato je dobro brati in kaj napisati pri takih temah.
     Jaz sem se sedaj iz FB izpisala, pa je malo manj možnosti kje čivkati.

     • rrrrr

      Res, v Reporteju lahko samo izjemno zahteven bralec najde kaj dobrega. A za moje preprosto srce, skromni razum in nizko izobrazbo je intelektualni nivo Reporterja enostavno previsok. Priznam !.
      Zato pa cvetober Reporterjevih raziskovalnih novinarjev kot so Šurla, Žižek, Kršinar in zlasti prva pero, Maja Sunćić, skoraj že legendarna Bernarda Jaklin, najbolj cenijo akademik in cenzor Golubič ter krog razumnikov, zbranih v F21. .

     • Nata

      Hvala.
      Razumnica Nataša

   • Antonius

    Intervjuja se z očmi niti dotaknil nisem, ker ni bilo nobene potrebe. Javno ste lahko matr Ušajeve spremljali kar prek njenih nastopov na e. omrežju, ki jih je objavil tudi Reporter. Jaz imam pa z njo še osebno izkušnjo. Prilizovanje volivcem je daleč od njenih politikantskih ravnanj.
    Imam pa na moj mobi poslana posnetka SMS,-ja, kaj sta zoper mene na Twitterju počela Viktorh in Ušajeva. Razkrinkati me je treba in se me lotiti, je zahtevala političarka DOM-a, Lucija Ušaj.

    • Nata

     Mi je zelo žal za vaše slabe izkušnje.
     Jaz imam srečo ( da znam prav vse vreči čez levo ramo, ko vidim, da mi škoduje) in obenem smolo , da v vsakem človeku vidim prvo dobro stran ( saj tako nikamor ne pridem) in je moja vest čista.

     • Antonius

      Ravnanje je tisto, kar lahko vsem nam povzroči slabo posledico. Zgolj osebno poštenje ni primerljivo ravnanju v politiki.
      Janši ves čas očitajo in podtikajo nesposobnost dogovarjanja in sodelovanja z drugimi sorodnimi političnimi strankami in pri tem povsem namenoma spregledajo dejstvo, da je Janša vendarle popustljiv, v ravnanju razsoden in odpustljiv.
      V spominu mi ostaja ravnanje Zagožna in SLS, ko so dogovoru s SDS navkljub, minirali volilni večinski sistem.
      Da ravnanj bratov Podobnik ne navajam posebej. No, danes pa Janša in SDS za ceno enega poslanca v evropskem parlamentu, stoji ob strani SLS in ji pomaga, da se ponovno vrne v slovenski parlament. Janša je pragmatično mimo evr. parlamenta postavil v ospredje domačo slovensko stvarnost.
      Slovenski interes je postavil pred osebno zamero in podal roko sodelovanja Podobniku in SLS.
      Prav je, da SDS ni dala podporo Ušajevi. V sami stranki ni naredila NIČ, zato niti ne vemo kašno politiko zagovarja. Naj se v stranki DOM dokoplje do parlamenta, da bomo brez vsakega dvoma spoznali, kaj ona z dviganjem roke politično podpira in zagovarja. Zgolj kolumne v kontekstu politike so premalo, da ne zapišem NIČ.
      V redu! Enim so kolumne za zaupanje v njo dovolj, meni so pa kolumne absolutno premalo, da bi me z njimi kdorkoli prepričal.
      Jelinčič ne piše kolumn, polna usta so ga o slovenski nacionalnosti, z roko v parlamentu podpira pa veleizdajalca, ki mu je z njegovo opcijo najmanj prav do Slovenstva.

     • Nata

      Pa kdo pa piše o podpori?
      Če je Nova res tako resnicoljuben portal, bi morali vsaj kakšen splošen info napisati o novi stranki, ki se zavzema za podobne vrednote.
      Ja. . . ja. . . saj vidimo v EU, kaj kdo podpira, no ?

     • Zgornji

      “zato niti ne vemo kašno politiko zagovarja.” Hmmm, po vseh teh videih od njenih govorov pa že Vemo kaj zagovarja . Razen, če ti morda nisi nikoli videl katerega od njenih nastopov in potem govoriš kar tako , brez podlage, na pamet, torej izmišljeno , kot to delajo levuharji .

     • Antonius

      Njeno nastopanje v javnosti sem bral v kolumnah. K tem vsebinam sem dodal moj pogovor z njo pred volitvami ob stojnici na Prešernovem trgu in za konec še njeno izsiljevanje na Twitterju, ko je užaljena zato, ker jo SDS ni dal na kandidatno listo za EP.
      Njeni predvolilni nastopi? Nisem imel nobene potrebe, ker sem najbolj pomembno o njenih sposobnostih, ravnanju in neiskrenosti že pred tem dovolj vedel.
      Kaj bi mi pa npr., Kučan na tv kaj novega povedal, da bi zanj zgubljal čas pred tv. V spominu imam njegovo klobasanje že od takrat, ko je z govorniškega pulta CK odstavljal Kavčiča.

    • Viktorh

     Lažnivec!

     • Antonius

      V PC bi si moral skopirati tista dva SMS-ja in ju preko aplikacije Shrani si, predstaviti na NOVI. Potem bi se odkrilo ne samo to, da ste lažnivec, ampak tudi to, da sta z Lucijo Ušaj povsem običajen štalski podn.
      Kritičnih in odklonilnih odzivov na zahrbtno početje Ušajeve je več kot dovolj, da se v kritiki nje, sploh ne počutim osamljen.
      Požrite se spoštovani *drekač*, pa na politikantko Lucijo Ušaj nikakor ne pozabite.

     • Viktorh

      Oh, revše, nastopaško.

     • wert

      Nisi prej že preveč povedal ? Ne preneseš drugega mnenja razen svojega ?

     • wert

      Zelo prostaško si se izrazil. Škoda.

   • Zgornji

    Tudi jaz sem iskal, pa nisem našel videa :-/

  • Observer

   Sveti Janša reši nas. Lucija ga je spregledala in prav je tako.

 • antimur

  Ne kapiram, kaj bi ti idioti in pokvarjenci iz Dom-a radi, ali da preženemo kučanistično okupacijo, ali da bodo skakali v hrbet SDS in to samo zaradi babje zamerljivosti, maščevalnosti, hudobije, verjetno pa tudi podpori zločincu Kučanu in njegovi bandi.

  P.S.: Ušajka in Brščič, zdaj sta pa že ne samo izdajalca, ampak hudičevo dolgočasna, “over and over, and over, and over… samo klaftranje proti Janši in SDS, to ni več res, kaj takšnega normalni ljudje ne počnejo, menim da ob vajini hudobiji, mora obstojati še en vzrok, to je da sta do konca utrgana.

 • Lisjak

  Pa se je začelo.Od zdaj naprej bodo za vse krivi DOM-ovci.Vse v stilu:Če nisi z mano,si moj sovražnik.

 • Steiermark

  Storil si, kot je bilo v tvojih “močeh”….. dalj pa tvoja pamet ne seže.

 • Ryuk

  DOM se ni pozicioniral desno od SDS, da bi pokazal, da SDS ni skrajna stranka. DOM je bil tam, da je pokazal, kako ekstremistično levi so že v “zmerni” levici.
  Zdaj, ko so volitve mimo in vrstijo pozivi o nenapadanju, ali bosta Ušajeva in Brščič spet kolumnista v Demokraciji in Novi24tv?
  btw, volil sem SDS.

 • Beli Sneg

  Ne vem, sledil sem dogajanja, vendar ne vem kakšniih napadanj na DOM s strani JJ nisem zaznal. No povedal jim je da legitimno da stranko ustanovijo in da nimajo možnosti preseči prag osmih odstotkov. Je imel prav. Je bilo pa veliko proti SDS klanfanja Ušajeve, ki je dobra kolmunistka in slaba političarka.

  • Nata

   Veš kaj je molk ?? Ne ??
   Pravijo, da zalto. . . . . lahko pa je tudi znamenje ignorance.

   • Beli Sneg

    Ali ne govorite o napadih, zdaj pa izgleda da vas boolj boli ignoranca. Torej ste posredno povedala, da napadov s strani JJ ni bilo.

    • Nata

     Lepo vas prosim !! Ne obračajte mojih besed,
     Z molkom se je začelo !! Niti bev, niti mev. Na Demokraciji in Novi so bili tiho, kot miške o novi stranki.
     Zakaj neki ??

     Edino portal Domovina je takoj objavil članek.
     Tako se je začelo.
     Šele potem je sledila tista trapasta Janševa izjava o legitimnosti ! Užaljenost je vela iz nje !!

     • Beli Sneg

      Veste kaj obnašate se kot užaljene neveste. Ko se ni oglašal ni bilo prav, ko se je oglašal spet ni bilo prav. V politiki osebnih zamer ne sme biti, enostavno tako. Če nameravate združevati potem pozabite vse skupaj in treba bo naprej, če hočemo da bo enkrat za vselej odšel komonizem iz slovenskega prostora. Sam sem stranko DOM pozdravil in bil vesel, vendar udrihanje po desni ne more prinesti rezultata. In to je DOM v večini počel.

     • Nata

      Ne bo šlo. Kot vidimo zamere pri Slovencih ostanejo za vedno.
      Prvo je potrebno paziti,kako na začetku nekdo reagira.
      Veste, mi, ki tukaj čivkamo nimamo kaj združevati. To morajo delati prvaki strank.
      Ko berem tole naše pisanje je moje spoznanje neverjetno! Koliko zamer nosijo ljudje v sebi, s seboj.
      Osebnih zamer.
      Nikoli ne bomo – mi, se posebej pa naši politiki – nič naredili. Žal.

     • Beli Sneg

      Kaj zdaj čivkaš o zamerah. Treba je tudi kakšno snesti pa iti naprej. Janša jih je moral v tej Sloveniji že nešteto požreti in preseči že s strani komjunar, da ne govorim da so se vedno našli razni Turki, Čuši…., ki so seveda ko so od njega odšli, po njem pljuvali. Slovenci smo ene riti. Saj ne rečem, da je JJ tudi naredil kikse in napake, ampak je še vedno tisti, ki je za Slovenijo veliko naredil. Zato se mi zdi neumno, da vsak Kekec, ko od njega odide po njem pljuje. Janša vam ni nič neposredno škodoval, vi pa posredno stranki SDS ste, pa ne zato, ker ste se organizirali ampak zato, ker ste namesto po levakih, udarili po SDS. Da vam ni dal prostora na Nova24, ste neposredno prispevali tudi sami. Prvič je imel prav glede tega, da je bila misija nemogoče za vas priti v EU parlament in zakaj bi vam potem pod drugič dal prostor za reklamiranje. Posredno ste prispevali k uspehu LMŠ in DS.

      Če ste se odločili da boste kuhali zamero še preden ste kaj začeli, ne boste v bodočnosti prav nič naredili.

     • Nata

      Kaj pa kikirikaš??
      Kdo je komu kaj dal ?
      Torej takole se tala prostor na temu portalu ?? Lepa reč.
      O zameri pa ne.piši meni, ampak moji stranki.
      Sem še vedno v SDS. Pa kritiziram menda tudi lahko ??
      In še danes nam menda ni jasno, kaj je bilo prej. Kura, ali jajce . .

 • matjazr7

  Meni se bolj zdi, da je začela SDS provocirat DOM, DOM pa je nasedel in se spuščal v večne debate s SDS. Nekaj deset članov DOMa in na koncu 8000 podpornikov pač ne more konkurirat stranki SDS s 30.000 člani. Drugo, mediji DOM popolnoma ignorirajo, tako da ji je edini kanal predstavitve Twitter, ki ga v Sloveniji nihče ne uporablja. Tretjič, vidi se da Brščič ni politik in zgleda nervozen na predstavitvah. Verjetno je po temperamentu kolerik, za trenutke se mi je zazdelo smešno, ko je začel mizo “zvijat” in nisem vedel, a bo izbruhnil. Stranka je brez resnega članstva, nima sredstev, vsi se spravljajo na njo, tudi če zmaga na volitvah, nimajo koga, ki bi ga v parlament poslali. Saj ne rečem, da Norma ne zgleda OK, ampak da bom v parlamentu njene bedarije poslušal, hvala lepa. Naj najprej faks konča, pa kako leto kje dela, tako pa je samo desničarska kopija Jerce Korče, nakladanje brez vsake osnove. Se strinjam z Vinkotom, da rabi SDS nekoga še bolj desno, s tem bi se na videz približala slovenski politični sredini, mogoče motivirala neopredeljene volilce, ampak zakaj je potem prva SDS vsekala po DOMu? Očitno vsaka konkurenca spravi velikega vodjo iz tira, ki pa več ne bo nikoli predsednik vlade, saj vedno “Anti-Janša” koalicija na koncu sestavlja vlado. Enkrat je imel priložnost, pa je namesto resnih reform nekaj kupčkal in so ga na koncu izigrali tisti, ki imajo malo več prakse v zakulisnih poslih … DOMu pa želim, da do naslednjih državnozborskih volitev spravi skupaj resno stranko in normalne kandidate za parlament. Težka bo, a mogoče vam uspe.

 • MEFISTO MODRI

  Najbolj je DOM zajebala Lucija Ušaj s svojim tradicionalno nepremišljenim jezikom.

  • tohuvabohu

   Branjevke niso za v politiko.

  • Nata

   Čudno, da se to očita samo njej !! Čivkajo mnogi naši politiki.

 • Janez Kepic-Kern

  O
  neveljanih glasovnicah
  sem že pred EU VOLITVAMI – NAPISAL – TOLE !

  BAJE JE BILO KAR 10.000 GLASOVNIC – NEVELJAVNIH !
  Saj sem
  že prej pisal, da bo tako !

  HA, HA – TAKO BO !
  VELIKO GLASOVNIC BO NEVELJAVNIH, Se zdi.

  ŠALA

  KOZJEREJEC IZ OKOLIŠA HALOZE, PTUJ
  JE
  NAPISAL NA GLASOVNICO?
  “EU
  POSLANKA IZ SLOVENIJE
  NAJ BO
  MOJA – KOZA – JULIKA !

  VSI RAZEN NJE – SO BREZ VEZE” L.R. JANEZ. K. KERN KOMENDA
  P.S.

  MIHA K. iz LEVICE
  PA BO MORDA NAPISAL: “SM PROTI VAJOLETI, NI ZA V EU”
  KONEC ŠALE

  rez šale.
  Kaj pa je za temi neveljavnimi glasovnicami: vprašanje za PREDS. VOLILNE KOMISIJE !?

 • Janez Pavel Kanc

  Vinko, ne sanjaj.

  • tohuvabohu

   Butl. Vinko nikoli ne sanja. Redkokateri politik je tako prizemljen kot on.

   • Nata

    Hm. . . . . . saj tu je tisti kavelj.

    • tohuvabohu

     Ali hočeš reči, da je Vinko deležen posmehovanja levičarjev prav zato, ker je tako stvaren?

     • Nata

      Veš, prepričanje v svoj prav ni prizemljenost.
      Prej obratno.

     • tohuvabohu

      Potem pa ne razumem, v čem je kavelj.

     • Nata

      Da je preveč prepričan v svoj prav.
      Tudi on dobro piše . . . . . ampak to ni vse !

     • tohuvabohu

      Normalno je, da je človek prepričan v to, kar govori, če pri tem dopušča, da imajo tudi drugi lahko prav.

 • FORT WORTH

  Kak pa bos komentero, da je 5 levih strank Desus, levica, Sab, Sns, Smc ostalo pred vrati EU parlamenta, ker jih ljudstvo ni šmirglalo ?!

 • Felikss_AH

  V Zagrebu še v časih mini-imperialne Yuge je bila popularna ena krilatica – “Ni za guske sijeno” – kar je dovolj jasno da ne rabi “prevoda”.

  Bršič je imel dobre intelektualno nabildane kolumne… vendar kot politik je pa muhica kategorija ki bi s težavo “dvignil” nekaj kil težkega volivca. Ni mi jasno kaj sta ta dva brihtneža sploh hotela v areni za katero nimata naravnega dara. Mudonja Šaronja na primer, sluzast, zoprn, napuhast in kaj ti vem kaj še, je nekako “ergonomsko” prilagojen za politika…kvasi, kvasi… na koncu pa ne nakvasi ničesar in zdrsne naprej kot po loju… in poleg tega ga drži po koncu še obilno podmazano stričovje. .

  Brščič ni Farage, nima karizme, in če je mislil da bo zablestel kot Farage z ad-hoc Brexit Party se je uštel po celi intelektualni liniji. Poleg tega visoka intelektualnost ni ključ za postati politik… enako kot Žižek ne more postati politik… in ta vsaj dobro ve da ne more, tudi če bi ga zasrbelo v nosu.

  Škoda… Brščič se je ustrelil v nogo z nabojem za slone.

  • lokec

   Brščič je korajžen možak. Drugič pa ti kandidiraj, če si upaš. Za goske ni otava.

   • Felikss_AH

    Napenjaj svoj lokec ne pa sebe

  • Nšo-či

   Zanimiv komentar. Razumen.

 • Rožle

  Bi ti volil SDS, če bi imela na čelu Brščiča ..?

 • Vlado77

  Gorenak pove preprosto brez dolgoveznih filozofskih natolcevanj. Seveda 1,71% ne bi prinesla novega mandata SDS+SLS ,vendar sem prepričan , da bi brez pljuvanj pa ne samo DOM-a tudi Nsi na koncu koristilo vsem na desni v končnem cilju enkrat po dolgem času zmagati s veliko večino. To pa je (upam) cilj v naslednjih parlamentarnih volitvah. Če ne bomo delovali povezovalno na desni ne bo uspeha. Kučan pa bo pil šampanjc. V tovarni Murgle bodo proizvajalai nove in nove- nove obraze. Desnice pa si bo metala polena pod noge. Tiskovne konference užaljenih bivših članov SDS deluje slabo na SDS ampak še mnogo bolj do njih samih. Lucija Ušaj je po mojem zaključila s politiko. Bernard tudi- koliko jih bo še prebiralo njegove članke? Čuš je še po isti poti – hud napad na JJ in SDS – kje je sedaj? Še je nekaj takih razočarancev ,ki so takoj sklicali tiskovko da bi pljuvali proti stranki v kateri so bili-totalna neumnost. To ne škodi toliko SDS temveč njim samim. Čuš je amater v politiki očitno tudi Ušaj ( visoko je želela) nizko padla. Dvomim , da jo bo še kdo poslušal in bral njene razlage ( morda v Reporterju nekaj časa). Ne Brenard ne Učaje-va nista naredila izpita iz politike -žal.

  • Nata

   No. začneš dobro, potem pa vse podreš ??
   Zakaj ju pa ne bi brali ?? In zakaj za vraga ne v Reporterju ??

   Bila bi pa oba zelo neumna, če bi še pisala za Novo.

   • Antonius

    Nata, kdo pa stoji za Novo, da bi Ušajevi še naprej omogočal, da se reklamira s svojimi kolumnami in pljuva po tistem, ki je vse naredil, da imamo NOVO 24TV.

    • Viktorh

     Kako bedno…

     • Antonius

      Speljite se na Twitter in si tam dajajta duška z vašo preračunljivo politikantko Ušajevo.
      Na Twitterju ne sodelujem, pa sem kljub temu dobil SMS, kaj zoper mene tam počneta.
      Bedno?! Se strinjam, a k vajinemu ravnanju dodajam še podn.

     • Viktorh

      Na TW ste izbrisali oba svoja računa, res je.

     • Antonius

      Okravatani cepec, tam nikdar niti bil nisem. Najdete me samo na Novi in nikjer drugje. Imam pa na Twitterju zelo imenitnega prijatelja, ki me je opozoril in mi po SMS-ju poslal sliki vajinega zaplotnega sranja.
      Vaša trditev, ki ste jo podkrepili z *res je*, kar kliče po tem, da obelodanite ime računov, ki naj bi jih imel na Twitterju.*
      Res je* naprimer tudi to, da ste ženi skakali čez planke, pa se zaradi tega sploh ni sekirala, ker je vedela, da nimate s čim.
      Takole, mimogrede v vašem stilu!

    • Nata

     Nič takega nisem napisala – da bi morala Nova omogočiti pisanje teh dveh. Mislim, da onadva tudi ne želita.
     Hm. . . . . . .ste pa malo pozabili, kdo je naredil Novo ??
     Saj ste vendar od vsega začetka zraven.
     Sem enkrat že napisala, da je še tako sijajen, vrhunski dirigent brez orkestra nula !! Lahko je orkester tudi slab, pa bo Na planincah še vedno dobro zaigral.

     • Antonius

      Ah, nima smisla! Svoj dragoceni čas moram izkoristiti še za kaj drugega.
      Niti sanja se vam ne, po kakšnih kanalih se dogaja slovenska politika.
      Janša je za vas slab dirigent, orkester SDS zmore pa samo Na planincah.

     • Nata

      No, no ??
      Hvala Bogu, da se mi ne sanja.
      Verjetno ne bi imela nič od tega. Tako, kot nimate vi, Antonius. Samo grenak priokus.

   • Vlado77

    Reporter pod Odlazkom deluje kot pljuvalnik SDS- recimo. Kolio časa bo Šurla lahko gradil na tem? Zakaj- tako domnevam. Koga še zanima Lucija Ušaj? Po mojem mnenju nikogar ali morda 1,7% – dvomim da bi Šurla gradil na propadli političarki

    • Nata

     Kaj pa vem ?? Za pljuvanje po njej je dobra . Tudi tako se človek lahko ” ven meče ” !!Pa ne mislim na Reporter.
     In, kako se je začelo ?
     Ko je Reporter prevzel Odlazek !!
     Jaz ga še vedno berem.
     Žalostno je, da ljudje, npr., ker niso verni , ne berejo Družine. Veliko dobrega se najde tam. To spada k splošni razgledanosti.
     Če ne razumemo, da gre v naši državi desnem tisku za preživetje. . . . . potem nam pa lahko samo še Gospod zgoraj pomaga.

   • rabbit

    Bi me pa res zanimalo zakaj se je Ušajeva tako spreobrnila in dala intervju za Reporter , ko pa je za Bobovnika rekla, da ni šla, ker je govoril grdo o njej. Kaj pa Reporter kjer je preko Boštjana Turka širil laži o njen, da je imela afero s svojim klientom, ki je bil obsojen za umor svoje žene v Blejskem jezer. Da je hodila k njemu v zapor.

    • Nata

     Hm. . . . . . priznam , da presneto malo vem, niti me ne zanimajo njena osebna nagnjenja. Jaz sem čivkala samo glede nove stranke .
     Odkar je ustanovljena , je prav vse narobe z njo, Brščičem. . . . . . še čakam , kaj bodo ven spravili o Normi.
     Da pa je ob ustanovitvi stranke dala intervju, je pa razumljivo.
     Zanimati bi moralo vse medije, kako in zakaj.

     In, ali ni čudno, da je v teh letih, ko je pisala za Novo, bilo vse tiho ??
     Če je taka ” packa “, bi se ji morali že zdavnaj zahvaliti.

     • rabbit

      Politik, ki izjavi jaz nisem hinavec in ne grem tja kjer so grdo govorili o meni se mora tega držati, če ne je že v štartu pogorel. Se prvi, da bi se morala gospa Upaj tega zavedati . meni je veliko ljudi reklo pa kaj za boga je dala intervju za Reporter glede na to kaj so o njej pisali,čepa tega ni mislila naj pa ne govori o poštenosti in hinavščini. Veš je treba prej trikrat premisliti preden kaj rečeš v politiki, ker to je politika ne neko nakladanje v gostilni. .

     • Nata

      Ja, res je. V.politiki je potrebno dobro premisliti.
      Pa čivkajo vsevprek.

  • tohuvabohu

   Tudi v Reporterju Lucije ne bo več. Reporter je zadnje čase nastrojen proti vsem. Opljuvali so ŽTurka, sistematično gonjo uprizarjajo proti Zveru in Bogoviču, o DOMu so trdili, da je Kučanov projekt, da ne omenjam vagonov blata, ki ga že dolgo polivajo po Janši in SDS. Tretjerazredni “kao” novinar Kršinar bo vsak čas eksplodiral od gneva. Na ta način ne bodo prišli daleč.

   • rrrrr

    Prav imaš. Danes Reporter čitajo le tisti, ki ne znajo brati. In berejo tisti, ki ne znajo čitati. Torej je za vse tiste, ki ki imajo Reporter še vedno za slovenski, domoljubni, konservativni, raziskovalni in opozicijski cajtng. Kot v Slivnikovih časih…

   • rabbit

    Včeraj gledala Faktor kjer je Bščič jokal kako so ga dva meseca pljuvali. Janšo pljuvajo že več kot 30 let med tem so ga dvakrat celo zaprli.Kaj je pa mislil, da bo, če gre v politiko. Janša je enkrat dobro povedal Miru Cerarju, ko boš šel ven boš blaten od pljunkov. Politika ni kar nekaj ampak je delo in ne samo en mesec pred volitvami ampak od odprtja volišč do zaprtja volišč in to vedno 24 ur na dan 365 dni na leto vsa 4 leta ali 5 odvisno od volitev. Kdor tega ne razume naj se ne gre politike.

 • sloustava

  LSU, torej Lucija, poznam te preko sodisca. Najbolj me zalosti to, da sem imela prav, in da imam prav. Lazes se ti. Za ceno denarja ali slave? Tega ne vem, vem pa, kako si se, milo receno, sprenevedala na prostoru za price. Bljak! In ravno ti si imela najvec za goflati proti SDSu, stranki, ki dela ZA Slovenijo. G. Brscic, spreglejte! Dober in moder nasvet. Kakorkoli, g. Gorenak ima prav, desnica naj se trudi biti desnica!

 • Janez Kepic-Kern

  Kdor je zainteresiran, ima čas
  in rasd in verdostojno – zna pisati, predavati itd..
  se
  lahko pridruži moji ekipi.
  ŠE TOLE !
  OKREPIMO BAZO
  POZITIVNIH SLOVENSKIH STRANK – SDS IN SLS (NSI – NE)
  Z
  VELIKO PODPORNIMI DRUŠTVI – PO VSEJ SLOVENIJI !

  VABILO !
  vsi beroči vidite sta portal in mesečna revija “SLOVENIANA” polna živih, pomembnih kulturno-zgodovinskih in aktualnih prispevkov. Če se čutite zmožne napisati kaj podobnega tudi vi, iz svojih spominov, znanja, itd. se nam kar brez zadrege oglasite.

  VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

  VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  DRUŠTVO »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
  Lahko nas kontaktirate na: [email protected]

  Več info na naših straneh.

  https://sloveniana.si/
  L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

 • Drago

  Ko vidni čan SDs-a prizna, da so podprli DOM zaradi tega, da ne bi bili videti najbolj skrajna stranka na desnici. Neprecenljivo. Laufam po kokice…

  • branči

   edino kar tvoj ubogi um še konzumira!

  • Andrej

   Gorenakova logika je razumljiva, normalna. Neprecenljivost je na tvoji strani. Še mnogo kokic boš moral prilaufati.

   • Drago

    Seveda je “normalna”, samo takšne stvari se ponavadi ne govorijo. Je pa lepo gledati, kako se “domoljubi” žrete med sabo. Imaš prav, SDS in DOM sta in bosta vir neskončne zabave, bom kupil kokice na zalogo…

    • Andrej

     Veliko, veliko kokic lahko nabaviš. Desna stran se še zlepa ne bo zbližala.

  • Rožle

   DRAGO … da ti nije SKUPO

 • Nata

  G. Gorenak, saj ste že večkrat udarili mimo. Tudi s tem pisanjem. . . .

  Sramotno je, kako ste se vi in vaša ( moja ) stranka spravila nad Ušajevo in Brščiča !
  Zakaj neki ?? Ste se res tako ustrašili dveh ljudi, ki jih prav nič ne cenite in se iz njih norčujete ?? Sedaj sta kar naenkrat nekaj najslabšega v Sloveniji.
  Do ustanovitve DOM-a sta vam oba kar prav prišla, a ne ??
  Ker SDS niso prosili za dovoljenje, da se lahko ustanovijo ?
  Saj je SDS tudi že dokazala, da se ne drži dogovora in to celo na soočenju na ves glas očita drugemu ??
  Dajte no. Kar ste zgradili v teh letih, podirate ? Ali je vredno ? Ker vam je nekdo stopil na žulj.?
  Tukaj je pa moja stranka pokazala svojo potuhnjenost.Vi ne želite nobene alternative ? Tako bomo samo nazadovali .
  In na misel mi je prišlo nekaj sijajnih ljudi, ki so vas zapustili.

  Pa kakšno neumnost ste napisali. . . . da ste se veselili, da bo še ena stranka, ki jo bomo lahko uvrstili skrajno v desno, Da bo SDS lahko končno zadihala, kot bolj sredinska ??
  Oprostite ?? To pa ne more biti odvisno od DOM-a , ampak od samega SDS !!
  Mislim, da ste s tem ravnanjem slabo naredili sami sebi .

  Pa še to. . . . .zelo se motite, da bi ljudje, ki so jim dali glas, volili ravno vas !!

  • anzek

   Bravo ga. Nata. Tudi jaz podobno razmišljam.

   G. Gorenjak, ste me pa razočarali, močno razočarali, ker bi morali pri teh letih, jaz imam kakšno desetletje na grbi več od Vas, razmišljati s svojo glavo, ta kolumna pa spominja na razmišljanja tropa ovac, ki drvijo v prepad, govorijo pa ravno nasprotno!!

   Podpirati “špicenkandidata Webra”, pa kje vam je pamet??

   Pa ne mi o tem, da ovc ne poznam. Poznam jih v dno duše, sem eden izmed rejcev teh plemenitih a butastih živali!!

   • Nata

    Ampak, ko ovce dobijo svojo vodnico, ki jih zna voditi, pa ne drvijo v prepad, ampak se ga izognejo.Je tako ?

 • tohuvabohu

  Brščič s (ponesrečenim) vstopom v politiko ni nič izgubil, pridobil pa seveda tudi ni. Lucija pa itak ni za v politiko, ker je le gobčna branjevka. Pozabimo vse skupaj in gremo novim dogodivščinam naproti.

  • branči

   nisem fan lucije, ampak če pogledaš njeno retoriko in tisto, kar pove šarec, ni nobene razlike! da se vsebina lomi na mislecih logičnega mišljenja, je že milčinski povedal:”ste butale inbutale boste ostali”!

   • tohuvabohu

    Res je, obadva sta nesposobna ločiti osebne zadeve od politike. Zato bosta hitro odpadla in nihče ne bo potočil solze za njima.

    • rabbit

     Pa še debelo lažeta oba. Luciji se ni težko zlagati ,da recimo da je SDS podprla Šebedra za ministra. Nobenega opravičila za laž.

 • Darth Vader

  če je dom skrajna desnica,sem jazpapež v rimu……saj ste le vsi tako premaknjeni globoko v radikalno levo…..SDS recimo po neki standardih evropske liberalne demokracije sodi celo v levo od sredine……kje ste potem še nsi, levaki,šarci, cerarji, bratuški itd…..krepko radikalno v levo…..DOM je edina stranka, ki na slovwenskih tleh predstavlja desno sredino……najhujši so tisti, ki sami vpijejo po več komunizma in socializma in globalizma, brez da bi se sploh zavedali, kakšne vrednote in politiko zagovarjate :) no da ne bo pomote…..nimate pravice jokcat, če vam kaj ni všeč na slovenski politiki in politikih ter posameznikih, ki za 50eur prodajo sebe in slovenske vrednote na oltarju evropskih vernikov multi-kulti-tiskajmo-eure-in-bomo-vsi-bogati-liberalne-anti-prostotržne-pro-socializem-pro-globalizem demokracije bruseljskih špičastih čeveljčkov…..ker ste jim na teh volitvah namenili večino svojih glasov…in gospodarjem leve in desne sfere – bankirske družine Rothschild :)….te volitve je odločil Nigel Farage s svojo Brexit stranko……račun boste dobili izstavljen nekje na polovici mandata eu parlamenta :) nato se bomo pa skupaj smejali vašim neumnim,da ne rečem bebavim interpretacijam evropske politike in evropske monetarne cone

 • Andrej

  Res je zanimivo, da se DOM in N.Si zdi najbolj nujno udrihati po SDS. Kdaj bodo spoznali, da tukaj ni kruha? Edina možnost je, da nastopijo skupaj. Ampak, na žalost je na kupu gnoja vedno prostor le za enega petelina.

 • soc

  Vse lepo in prav, gospod Gorenak, ampak kako opravičujete dejstvo, da sta vaša strankarska medija Nova 24 in Demokracija pridno sodelovala z murgelskim pri ignoriranju obstoja DOMa, da sta oba ključna kandidate izgubila možnost objave kolumn na tem mediju in da smo vseh teh nekaj tisoč ljudi pripeljali na volitve zgolj z osebnim angažiranjem (in nekaj plakati)?

  Sorry, berem zgolj krokodilove solze. Škoda je bila storjena, delim pa vaše upanje, da bo DOM nadaljeval z delom. Ne vem, na čigave stroške, ni bogatih domačih ali tujih financerjev v ozadju. In hkrati srčno upam, da bo SDS zavila s poti v prepad, ki jo je predstavljala Evropska ljudska stranka v Junckerjevem mandatu in jo bo predstavljala z Webrom na čelu. Nismo pozabili Marakeša in afriške deklaracije.

  In spet: DOM predstavlja natanko vrednote Kohla, železne lady in poljskega papeža. Skrajna desnica???

  • Viktorh

   In ne pišejo, da Brščiču niso omogočili soočenja z Zverom. Enostavno so mu zaprli vrata.
   Nič ne de, tu se počasi osvetljuje ozadje in igrice veljakov.

   • anzek

    ++++++, prav zanimivo je, da se z vsakim zapisom v NOVI razkrivajo novi in novi detalji zarote SDS proti vsem, ki ne razmišljajo tako kot lider SDS.
    Soočenje Brščiča z Zverom bi bila prava poslastica za vse.

    Tudi se zavedajo, da bi Brščič Zvera slekel do nagega in temu so se morali na vsak način izogniti.

    • karpelec

     Ja, ja, tudi Zver bo moral nehati mleti žagovino in Brščiču pokazati vsaj nekaj znanja.

     • Viktorh

      Kardeljevega?

  • zaton

   Vedno bolj se sprašujem zakaj se je morala SDS pred volitvami v evropski parlament povezati s stranko SLS? So se v stranki SDS mogoče zbali, da bi z volilci, ki jih še podpirajo, dobili manj stolčkov v EU parlamentu in je bilo potrebno strniti vrste z SLS? A je stranka SDS v DOM-u videla konkurenta in se zbala, da bi ji DOM speljal del volilnega telesa? Zakaj potem tak napad na DOM in medijska blokada?

 • Viktorh

  “Največja napaka: Napad na SDS”
  To ni res, je že zdavnaj razčiščeno. Žalostno je, da ste Lucijo in Bernarda blatili prav funkcionarji SDS.
  Čudi pa me, da Gorenak nikoli ni pisal zakaj se je umaknil v pokoj, zapustil svoj volilni okoliš, ki je izgubil poslanca, potem pa vsiljeno kandidiral za poslanca DZ v volilnem okolišu, ki ga ni sprejel za svojega. doživel je hladen tuš, da, tudi on je storil veliko napako, o njej pa noče govoriti in pisati.

  • lokec

   Imaš slab spomin. Gorenak se je hotel upokojiti. Če pa bi zmagal v Celju, kjer je skoraj nemogoče na listi SDS bi pač bil poslanec. Nekaj več glasov je pa pridobil.
   Izšlo se je kakor je sam načrtoval.

   • Viktorh

    V moj spomin se ne spuščajte.
    Šlo je za umazano igro med vrhuške, poznam v podrobnosti.

    • lokec

     Potem pa razložite. Bi me zanimalo.

     • Viktorh

      Tako samozavestno ste mi ugovarjali, da še pomislim ne na to, da bi vam navajal podatke, dejstva, datume…Če pa se je res “Izšlo se je kakor je sam načrtoval.”, se je izšlo za njega, ne pa za Celjane.

    • rabbit

     Zakaj lažete ta kolumna dr. Gorenaka to dokazuje.
     http://www.vinkogorenak.net/2018/06/23/oprostite-nimam-casa/

     • Viktorh

      Ja, da je namazan z vsemi žaubami, da je zvest soldat…

     • rabbit

      Prej ste napisali, da je bila umazana igra vrha stranke, sedaj je pa gospod Gorenak zvest soldat z vsemi žavbami namazan ja ne more biti oboje se bo za nekaj treba odločiti.

 • Vera

  Nobeno pljuvanje po SDS-u še nikomur ni prineslo točk .

  • Andrej

   Edino pljuvanje po SDS, ki prinese točke, je iz Levo-komunistične strani. Za njih je sicer dobro, ker se vedno znajdejo na vladi, ampak mi pa crkujemo.

  • učko

   Včasih pljuvanje po SDS-u niti ni potrebno, ker sami sebi naredijo dovolj škode, predvsem njihov vodja. Bom razložil primer malo bolj zgoraj.

  • anzek

   Poglejte kdo je začel, potem se pa repenčite!!

   Ste tudi vi pljuvala po ga. Ušajevi, da sedaj ne vidite svojega zasvinjanega praga??

   • Nata

    No, saj je samo svoje mnenje napisala.

  • Nata

   Hm. . . .ga. Vera , tu se pa lahko vprašamo. Zakaj neki ne ?

  • zaton

   Nobeno pljuvanje drug po drugem ni dobro, ker na koncu kratko potegne narod.

 • zaton

  Jaz pa mislim, da je rezultat, ki ga je DOM dosegel na Evropskih volitvah več kot odličen, čeprav ni dosegel praga za vstop v parlament, glede na to, da je bil DOM ustanovljen tik pred volitvami in da ni bil deležen takšne medijske pozornosti kot so jo bile deležne parlamentarne stranke. Mislim pa, da bi bilo prav, da bi SDS stranko DOM podprla, če drugega zaradi migracijske politike, ne pa da se je distancirala od nje. Upam,da bo DOM kandidiral na prihodnjih državnozborskih volitvah. Bojim pa se, da SDS ne zavzema takšnega stališča glede migracij kot stranka dom, saj podpira Manfreda Webra, ki je velik zagovornik Marakeške deklaracije.

 • Common Sense

  Exactly right. DOM je nujno potreben, saj SDS avtomatsko potisne v sredino, ki je sveti gral za slovenske volilce. SDS-u je DOM v interesu! SDS bi moral pomagati DOM-u. In obratno. To, da se kregajo med sabo je otročje, tipično slovnceljsko.

  • Andrej

   Ja, saj vsi hočejo biti na sredini. Predvsem Levo-sredinski.

   • Common Sense

    Jebi ga. Ljudstva ne moreš menjati, torej je treba znati igrati igro. Konec koncev, vse je samo percepcija. Npr. ameriški demokrati so za slovenske razmere desna sredina. V ZDA so pa kao levičarji :) Vse je iluzija, percepcija. Zato pravim, treba je igrati igro, ki ti omogoča zmago. Samo zlato šteje. Loserjev zgodovina ne šmirgla. Zmagovalci jo pišejo. Tako to je. Tega nisem jaz izumil.

    • macon

     Ljudstvo ni bistveni faktor, temveč samo navidezni bistveni faktor. Bistvena je režimska realnost z vso zlorabo in kriminalom. V takih pogojih tudi volilnim rezultatom ni zaupati.

     Pozabi človeško spodobnost in dostojanstvo ter komuniste. Oni se poštenju režijo, zanje so poštenjaki budale.

 • učko

  Kaj je bilo treba tiste narejen evforije in narejenega veselja (na komando) po rezultatih volitev, ki so pokazali, da je SDS izgubila enega poslanca v EU parlamentu ?!!? Tudi ljudem, ki podpirajo stranko SDS sigurno ni bilo do smeha, ko je “njihova” stranka praktično izgubila, njen vodja pa se je delal francoza in se je tega veselil. Veste kaj, večini podpornikom stranke SDS tudi sicer v življenju ni dano, da bi se prav veliko veliko smejali, ker jim življenje s svojo krutostjo ne prizanaša. Sedaj pa, ko so bili razočarani nad rezultatom, pa gledajo njihovega vodjo in ostale njegove “poslušneže” kakao se narejeno veselijo. Temu se reče “NAPAČNA DRŽA” oziroma po angleško “wrong attitude”, oziroma po balkansko “prokleti glupavi mangupi” !

  • MižekFiga

   Tretji je iz volilne koalicije z SLS.

  • wert

   Si že kdaj probal, da bi vsi okoli tebe pljuvali po tebi in ti bi prav zaradi tega pljuvanja ostal najbolj priljubljen ?
   Poizkusi, mogoče pa se tebi res dobro izide, jaz dvomim v to !

 • FORT WORTH

  Dokler na desnici ne bo štaba, ki bo imel vizijo in plan ter bo sledil zadanim smernicam bo prihajalo do nepotrebnega medsebojnega prerivanja, kot je ta z Domom.
  Kot smo lahko videli je SDS sposobna sklepati kompromise in sodelovanje, ker vedo, da samo to prinasa rezultate na dolgi rok.
  Zaletavost, neizkusenost in napacne odlocitve peljejo direkt v propad.

  • Andrej

   Ja, tako preprosto je to.

   • FORT WORTH

    Samo cudim se lahko Domovcem, da tega ne vedo in da niso opravili analiz in raziskav preden so na vrat na nos ustanovili stranko.
    Tako stranko krvavo potrebujemo le, da je bila ustanovljena prevec na hitro in z napacno racunico…

    • Andrej

     Pa ne samo DOM. Tudi N.Si se je zdelo najpomembneje, da se približujejo SDS in jim glasove jemljejo. Človek bi mislil, da so Levo-komunisti njihovi tekmeci. Mislil-mislil. Menda se v politiki ne misli.

  • dež

   Saj vizija je, samo nekateri se jo ne držijo. Če preneseš rezultate letošnjih EU volitev na leto 2014 in sešteješ NSI+SLS ter SDS+DOM glasove, je rezultat enak kot takrat, 5:3 za desnico. A NSI tega ni želela. Na DZ volitvah lahko desna opcija dobi največ 40-45% glasov, kar pomeni, da je nujno potrebna tudi sredinska stranka z dometom vsaj 15%. Brez tega desnica ne bo sestavila vlade, ker strički tega ne bodo dopustili.

 • MižekFiga

  Prosim, ne igrajmo se komunističnih igric o levih, desnih, pol sredinskih in četrtinskih in …..
  V moderni EU Sloveniji so najpomembnejši samo narodno zavedni Slovenci.

 • hribovc

  Vinko, odlično !!

 • Nataša

  Zelo se strinjam z vami, gospod Gorenak. Družinskega perila se pač ne pere v javnosti, kar je počela gospa Ušajeva, ki sem jo sicer zelo cenila.

 • Janez Kepic-Kern

  Na mojem zasebnem OK e- portalu “SLOVENIANA”
  IMAM
  OBJAVLJENH
  I KAR PRECEJ
  ZA NAS SLOVENCE POMEMBNIH
  – KULTURNO-ZGODOVINSKIH
  IN
  – AHTUALNO-POLITIČNIH TEN.
  Vse
  je napisano
  z- MOJEGA OSEBNEGA “POMLADNIŠKO- VZTRAJNIŠKEGA” VIDIKA.
  Nisem član,
  sem pa zanesliv podpornik ZELO POZITIVNE, OK STRANKE – SDS,
  KI
  JE DOSLEJ NAJVEČ NAREDILA ZA – POZITIVEN IZHOD NAS SLOVENCEV
  IZ
  NAS SLOVENCE – ZAVIRAJOČEGA EX KP, ZK POKOMUNIZMA.

  Tak
  je moj kratek
  KOMENTAR REZULTATOV: – volitev v EU !

  Izid volitev strankarskih kandidatov iz R. Slovenije z dne, 26. 5. 19. Od 23. ure, 26. 5. 19, dalje so znani izidi glasovanja kandidatov za EU poslance v R. Sloveniji in v vseh državah EU, kjer v EU parlament volimo poslance. Izid bo dokončen, ko bodo prispele tudi glasovnice iz tujine.

  Slovenija ima vsega skupaj 8 poslanskih mest v EU parlamentu.

  Moj osebni komentar, mene Janeza Kepica-Kerna, kot kulturno in narodnostno zavednega Slovenca, je na kratko takle:

  Od pro slovenskih SDS + SLS kandidatov so bili izvoljeni:

  dr. Milan ZVER
  gospa Romana TOMC
  SLS kandidat Franc BOGOVIČ
  Izvoljena je bila vodja NSI

  Ljudmila NOVAK
  ki pa ji je mi “pomladniki” zaradi njenega načina delovanja in povezovanja z EX KPZK akterji in strankami, nimamo za del naše pomladniške struje. Izjemno ugodno se je glasovanje EU volitev, 26. 5. 19, izteklo za kandidate LMŠ – izvoljena je bila

  ex. novinarka Irena JOVEVA
  malo znana javna oseba, poslanec LMŠ Klemen GROŠELJ
  Od SD sta bila izvoljena – dosedanja EU poslanka

  Tanja FAJON,
  med nami “pomladniki” zelo sporna javna oseba.

  FDV dr. Milan BRGLEZ – izvoljen je bil s t.i. preferenčnimi glasovi
  znana in v naših “pomladniških” krogih zelo sporna ex. SMC sedaj pa SD politična oseba.

  Kandidati iz ostalih strank, niso bili izvoljeni. Obširnejši komentar izida teh volitev, bomo pri “SLOVENIANI” napisali v kratkem. Izid teh volitev je za nas “pomladnike”, deloma ugoden, deloma neugoden. Izvoljeni kandidati se bodo v EU parlamentu morali povezovati v tam formirane velike skupine strank.

  L.r. Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lasnih edicij “SLOVENIANA”

 • Nataša

  Upam in želim, da rezultat Brščiču in Ušajevi ne bo vzel poguma za nadaljevanje politične aktivnosti, kajti prav takšno stranko Slovenija še kako potrebuje na desnem polu. Do naslednjih volitev je dovolj časa za umiritev egov in ugotovitve, da je uspeh možen samo v sodelovanju, če želijo dobro Sloveniji.

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI “DOM”
  – SI GOTOVO ZASLUŽI IN ŽELI – MOČNEJŠO PODPORO !

  ŠE BOLJ
  OŽIVITI MORAMO PODPORO – PREBIVALSTVA
  NAM
  “POMLADNIKOM IN VZTRAJNIKOM” TER POZITIVNIMA STRANKAMA SDS IN SLS.
  NPR. – TAKO !

  RESNO VABILO !

  Kdor je zainteresiran, ima čas
  in rasd in verdostojno – zna pisati, predavati itd..
  se
  lahko pridruži moji ekipi.
  ŠE TOLE !
  OKREPIMO BAZO
  POZITIVNIH SLOVENSKIH STRANK – SDS IN SLS (NSI – NE)
  Z
  VELIKO PODPORNIMI DRUŠTVI – PO VSEJ SLOVENIJI !

  VABILO !
  vsi beroči vidite sta portal in mesečna revija “SLOVENIANA” polna živih, pomembnih kulturno-zgodovinskih in aktualnih prispevkov. Če se čutite zmožne napisati kaj podobnega tudi vi, iz svojih spominov, znanja, itd. se nam kar brez zadrege oglasite.

  VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

  VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  DRUŠTVO »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
  Lahko nas kontaktirate na: [email protected]

  Več info na naših straneh.

  https://sloveniana.si/
  L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

  Na mojem zasebnem OK e- portalu “SLOVENIANA”
  IMAM
  OBJAVLJENH
  I KAR PRECEJ
  ZA NAS SLOVENCE POMEMBNIH
  – KULTURNO-ZGODOVINSKIH
  IN
  – AHTUALNO-POLITIČNIH TEN.
  Vse
  je napisano
  z- MOJEGA OSEBNEGA “POMLADNIŠKO- VZTRAJNIŠKEGA” VIDIKA.
  Nisem član,
  sem pa zanesliv podpornik ZELO POZITIVNE, OK STRANKE – SDS,
  KI
  JE DOSLEJ NAJVEČ NAREDILA ZA – POZITIVEN IZHOD NAS SLOVENCEV
  IZ
  NAS SLOVENCE – ZAVIRAJOČEGA EX KP, ZK POKOMUNIZMA.

  Tak
  je moj kratek
  KOMENTAR REZULTATOV: – volitev v EU !

  Izid volitev strankarskih kandidatov iz R. Slovenije z dne, 26. 5. 19. Od 23. ure, 26. 5. 19, dalje so znani izidi glasovanja kandidatov za EU poslance v R. Sloveniji in v vseh državah EU, kjer v EU parlament volimo poslance. Izid bo dokončen, ko bodo prispele tudi glasovnice iz tujine.

  Slovenija ima vsega skupaj 8 poslanskih mest v EU parlamentu.

  Moj osebni komentar, mene Janeza Kepica-Kerna, kot kulturno in narodnostno zavednega Slovenca, je na kratko takle:

  Od pro slovenskih SDS + SLS kandidatov so bili izvoljeni:

  dr. Milan ZVER
  gospa Romana TOMC
  SLS kandidat Franc BOGOVIČ
  Izvoljena je bila vodja NSI

  Ljudmila NOVAK
  ki pa ji je mi “pomladniki” zaradi njenega načina delovanja in povezovanja z EX KPZK akterji in strankami, nimamo za del naše pomladniške struje. Izjemno ugodno se je glasovanje EU volitev, 26. 5. 19, izteklo za kandidate LMŠ – izvoljena je bila

  ex. novinarka Irena JOVEVA
  malo znana javna oseba, poslanec LMŠ Klemen GROŠELJ
  Od SD sta bila izvoljena – dosedanja EU poslanka

  Tanja FAJON,
  med nami “pomladniki” zelo sporna javna oseba.

  FDV dr. Milan BRGLEZ – izvoljen je bil s t.i. preferenčnimi glasovi
  znana in v naših “pomladniških” krogih zelo sporna ex. SMC sedaj pa SD politična oseba.

  Kandidati iz ostalih strank, niso bili izvoljeni. Obširnejši komentar izida teh volitev, bomo pri “SLOVENIANI” napisali v kratkem. Izid teh volitev je za nas “pomladnike”, deloma ugoden, deloma neugoden. Izvoljeni kandidati se bodo v EU parlamentu morali povezovati v tam formirane velike skupine strank.

  L.r. Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lasnih edicij “SLOVENIANA”

 • fact

  DOM je točno tam kjer mora biti, distanciran od SDS, če želi pritegniti volilce, ki so domoljubni in ne marajo Janše. To da ne marajo Janše je seveda rezultat vsakodnevnega pranja glav iz strani dominatnih medijev, ki so vsi lastninsko in kadrovsko pod kontrolo rdeče mafije. So pa taki volivci ključ do sprememb v Sloveniji.Tako, da je smešno razburjanje komentatorjev, seveda, če niso v službi večanja distance.

 • Grega

  Skoda da bo DOM propadel, ker potrebujemo eno DESNO stranko. Po drugi strani se pa naj tak DOM spele nekam saj so isti kot levaki ter NSi ker upajo da bodo z antiJansa propagando pridobili poceni glasove.

 • Artur

  Priporočam še enkrat ogled vseh predavanj Brščiča,Ušajeve in Norme po slovenskih mestih za časa kampanje in primerjajte soočenja na SLOtvKurah,Novi24TV ipd. Vsak ozaveščen domoljub bo spet hitro ugotovil veliko vsebinsko razliko, prvo je “zadevanje žebljico na glavico drugo je guslanje po tamburi”.

 • Artur Walter

  Ne verjamemo

 • Artur Walter

  Ljudje…oglejte si včerajšnji Faktor 296 z gostom.g. Bernardom Brščičem…….
  Napravite STOP lažnivim in zavajujočim informacijam na tem mediju, ki je strogo pod trdo roko Janeza Janše. Dokler bo Janez Janša uničeval desnico , kot to počne že 30 let, ne bomo prišli iz komunističnega dreka. Prav Janez Janša je garant da stare garniture še vedno gospodarijo nad našo ugrabljeno državo, saj je eden izmed njih…….. zbudite se narod.

  • wert

   Ooo, ti pa si se pravkar “zlegel” zato pošiljaš osveščene komentatorje gledati to, kar so že
   sinoči videli in slišali.
   Kar dobro si ga oglej pa tudi veliko razmišljaj o vsem, kar boš slišal – zelo zaželjeno …. ……
   pa srečno !

   • Artur Walter

    Aha. Brez skrbi

  • Artur Walter

   Zapomnite si! : Kar se Janezek nauči, to Janezek zna.

   • wert

    Slabo si si zapomnil. Artur te je učil drugače.

    • Artur Walter

     Ne boj se miško.vse pod kontrolo.

  • tohuvabohu

   Bernard Brščič nikoli o Janši ni izjavil tega, kar ti tukaj trdiš.

   • Artur Walter

    Aha. Nekateri vemo bolje kot ti kaj se je dogajalo v ozadju.
    Gotofi so/ste…… ubijalci slovenske duše

   • Artur Walter

    Povedu je vse …..samo če si ovca ti lahko s kladvom po glavi razlaga pa ne bo haska.
    Podrobnosti pridejo na dan. A ti ne boš slišal. Zate je bela črna, če reče tako VV

 • odzunaj

  Zelo tehten zapis Gorenaka !
  Vsi politični liderji in njihove stranke, ki želijo spremembe v dobro države, naroda in državljanov, naj se usmerjajo zgolj na vsebino, na druge pa zgolj primerjalno argumentirano, ne pa v smislu napadov rekla kazala in zmage na račun drugega, česar se poslužujejo mainstrem mediji in stranke, ki delujejo po navodilu paradržavnih mrež ali osebnega ega. S tem se izniči vsebinsko zavajanje, laž, potvarjanje resnice in predalčkanje ljudi po levo-desni črti. Operiranje z dokazanimi dejstvi navaja ljudi razmišljati o vsebini, bistvu in o argumentih ! To je temelj osebne svobode in najmočnejše orodje za zdrave in vsem koristne spremembe !

 • joza joza13

  Dobro, dobro… sedaj pa raje Rogliča spremljajmo in držimo pesti!!!
  Ta fant pa res NEKAJ IMA !!!

  • tohuvabohu

   Ima veliko, le ekipe nima.

 • Lustrator

  Nikoli nisem maral teorij zarote, ampak to, kar se je zgodilo na zadnjih dveh vsedržavnih volitvah (parlamentarne in evropske), jasno kaže na to, da nekaj močno močno smrdi pri štetju glasov in posledično sploh regularnosti volitev. Da iz tega ni večjega škandala celo v naši brezpravni totalitarno enoumni greznici, je najbrž posledica tega, ker si Vučko (LDS) ne upa pretirano mešati štrene največji (in edini) opozicijski stranki, medtem ko se “majhni” pred Aparatom enostavno ne morejo braniti in jim je zato v luči slovenistanske “demokracije” nedovoljeno postati veliki.

  – Govorim seveda najprej o fenomenu rezultata Liste Bojana Požarja, ki so na parlamentarnih volitvah dobili reci-piši 0,88% (7835 volivcev), čeprav gre za najbolj prepoznavnega in vplivnega slovenskega novinarja z enim najbolj branih medijev v državi ter analitično TV oddajo VV Faktor, ki jo spremljajo po vsej Sloveniji. Glede na to, da so ga režimski mediji seveda sistemsko onemogočili iz glavnih soočenj, sem mu napovedoval nekje med 5 in 10%, na volitvah pa naj bi dobil dobil desetkrat manj (?!??)

  – Rezultat Doma na pravkar zaključenih evropskih volitvah. Glede na dogodke v Evropi v minulih 10 letih in trend krepitve suverenističnih domoljubnih strank, odlične nastope Brščiča, izjemno močni podpori na družabnih omrežjih in občinstvu VV Faktorja ter celo fami o tem, da naj bi Dom globoko zarezal v SDS-ovo potico volivcev (kar do velike mere tudi drži), bi bil REALNO vsak rezultat pod 8% porazen (pri tem niti nisem upošteval izrazite anti-Janša retorike s strani Ušajeve, kar bi avtomatsko naneslo +10% vsem drugim strankam). Po Vučkovi interpretaciji demokracije naj bi v vsej državi zbrali reci-piši 8058 glasov (1.71%). Glede na predvolilni utrip na desni, bi morali toliko glasov dobiti že zgolj v Ljubljani, kaj šele preostali Sloveniji.

  Kdor dejansko verjame, da je na parlamentarnih volitvah levico volilo kar 10x toliko volivcev kot Požarja, klinično mrtve SD pa 10x toliko volivcev kot DOM, mu svetujem naj se dobro zadeka, položi ledene obkladke na čelo in odleži kakšen teden – mene ne bo NIHČE prepričal, da so ti podatki realni.Smo res prišli že tako daleč, da se komunistične opozicije ne uničuje več zgolj z zrežiranimi predvolilnimi sodnimi pregoni, medijskim linčem in ignoranco (odvisno od tarče), ampak se začenja globoka država posluževati tudi “dobrega starega” štetja po “naše”? Če je (in prepričan sem, da je) temu tako, potem se bojim da nima več smisla nadaljnjih 7 desetletij utopično upati, da bodo demokratične spremembe prinesle svoje, ker tega instrumenta dejansko nikoli nismo imeli. Potrebni bodo drugačni, družbeno močno angažirani prijemi, če želimo obraniti tisto trohico sloenstva kolikor ga je še v naši ugrabljeni državi. če na za nas, pa za potomce!

  • Anton

   Lustrator, ne razumeš ti dovolj naše politike, ni dovlj pisati še tako briljantih kolumn, twitov,n dovolj briljanten um za uspeh na volitvah, potrebno je slednje govorim za Slovenijo, da ne bo nesporazuma in sicer podporo režimskih medijev(poglej si fenomen, makedonke, ki je dobila reci piši 42 tisoč referenčnih glasov ob dejstvu, da ni vedela nič o trianonski mirovni pogodbi,pa še o čem drugem , skratka kandidatka brez vsebine, brez razgledanosti, o nejnemIQ-ju pa škoda besed), drugič za uspeh na volitvah je potrebna že predhodnja vzpostavljena infrastruktura, govorim o vzpsotavljenem političnem omrežju, ki jo ima stranka SDS, pa tudi SLS, zelod obro vzpostavljeno, reci piši skoraj po vsj matkurji,po vseh volilnih okrajih oz enotah, izzvzemši z rdečim zasavskim revirjem in obalno koperskim, ampak ok tu so itak fuknjen ljudje, kjer v 21 stoletju, v obdbju digitalizacije, kjer zahodno razviti svet že čaka na prihod industrijske revolucije 5.0, tu pri nas še malikujejo enega največjih krvnikov sveta Josipa Broza Tita.No glede njegovega DNK, še ni 100% če gre res za človeka rojenega v Kumrovcu, kjer govorijo kozjankso- bizeljsko-narečje, kajti v cia arhivih je pisano da je ta Broz govoril po ruskem narečju.

   sarkazem press

   • Lustrator

    Bolj kot množična podpora slovenceljskih polpismenih rdečesrajčnikov polpismenim rdečesrajčnikom (tako pač je, nimaš kaj, po vojni so preživeli povečini le najmanj inteligentni in upogljivi, ki si niso upali komijev zaradi narodne izdaje in genocida nad slovenstvom nataknit na kole dokler je bil še čas), me moti dejstvo, da sta 2 alternativni nerdeči stranki bili najverjetneje oropani za kar nekaj desettisočev glasov, pa to očitno nikogar ne moti. Komiji pravzaprav z močnim SDS-om niti nimajo toliko problemov, ker se zavedajo, da jih lahko s svojim sodnopropagandnim strojem za večno omejijo na 1/3, se pa očitno močno bojijo novih strank na desni, saj bodo tako morali tako kot pred 15 leti usmerjati svoje uničevalne hujskaške napore v več tarč, ne le eno. Upam, da bodisi Dom ali Požar pričneta raziskovati kaj se dogaja. Je pa to najbrž skrbno varovana skrivnost do katere imajo dostop le rdeči posvečenci. Ko bi EU vedela kakšno bananarepubliko ima v svoji sredi…

 • Janez Kepic-Kern

  Zakaj pa
  “ZAL” preds. PAHORJA
  NI
  NIČ SLIŠATI
  – NE VIDETI !?
  A je kaj bolan?L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • totex39

  Ko človek vse to prebira lahko iz tega tudi izlušči posamezno seme, ki predvsem v desnih strankah vzniknejo prej kot bi morali in ravno tukaj ko bi jih najbolj rabili postavijo neko pregrado, ki onemogoča napredek opozicijskim strankam. Samo poglejte levičarje, ko jim gre za oblast so vsi enotni in zaradi tega tudi uspevajo v našo škodo.

 • JANEZ GUS

  Tako sem vesel nad uspehom Luftarce,Mojškre , .in Kahle,da že dva dni pijem juhu……..Zdaj bodo v Bruslju ponižali še Bolgarko.Tam bo morala nekaj povedat iz svoje zaloge znanja.

 • tramal

  Se strinjam ,da se desnica nikoli nebi smela napadati med seboj ,temveč čimbolj sodelovati.

 • Igor Kavalar
  • palačinka

   ..skrajno desni populisti

   • Igor Kavalar

    Zame so skrajneži vsi, ki podpirajo nezakonito priseljevanje in ne vice versa.

    Torej so profitirale stranke na desnici, ki so obdržale zdrav razum in normalnost.

    • palačinka

     ..to,kar si napisal zadjne…no,o tem se tudi sama sprašujem….kakorkoli..dejstvo je,da oblast in vsa ostala politika v sloveniji ,izgublja kredibilnost….leva in desna

  • Nata

   Bravo.

 • Artur

  Za DOM na državnozborskih volitvah, ni za vreč po tem puške v koruzo, važen je koncept brez hinavščine , demagogije in oportunizma , zgled vleče samo vztrajati je treba in končno počistiti dosedanjo politikantsko nesnago.

  • Janez Kepic-Kern

   Se strinjam.
   Jaz bom opiral vse res iskrene
   pozitivne slovenske akterje.
   Kar oglasijo naj mi se sami. L. r JANEZ K. K KERN KOMENDA

 • Rožle

  Pa tut, če bi bila tale ta blond pri SDS-u ..
  bi se vprašal .. če je s punco vse OK ..

 • Hribouc

  Vse grdo in prav!
  Namesto držanja štange Merkrl-Webru / Marakešu, bi bil Janez lahko ustanovil Komite antimirantov in ga dal v roke Ušaj-Brščiču in bi SDS imela zdaj 3 sedeže v Bruslju, ne bi bilo kreganja!

  “Ne Nadpoštenjak, še manj Bogovič,ne bosta plemenitila 2.Republike, Kangler da!” PRESS

 • palačinka

  ..mesec in pol na sceni,pa 1,70+ % glasov dobili na volitvah…..pomnoži to s 30.leti

  • zaton

   Celo SMC so prehiteli.

   • palačinka

    njih so prehiteli vsi

    • sem dokaj

     To je rezultat nečistovanja v njihovi politični kuhinji.

 • Povprečen Državljan

  Dokler bodo na sceni Grims, Gorenak,Mahnič, Lisjak….in en in edini, Veliki vodja, toliko časa SDS nima niti teoretičnih možnosti, da sestavi vlado.Gnojnice, delitev,zaničevanje vsega in vseh,omaloževanje,nespoštovanje drugače mislečih, nenehno prekopavanje kosti,preoblikovanje zgodovine,maščevalnost, obtoževanje za zarote vsepovprek….Tega povprečen volilec in državljan ne podpira in nikoli ne bo.

 • alojz

  Jaz bi enako napisal. Oba vodilna v DOMu spoštujem in sem bil nemalo presenečen nad njuno retoriko. Levičarji seveda ploskajo od veselja saj vedo, da bodo ob razklani opoziciji lahko kradli do zadnjega eura. Brščiča vedno z veseljem poslušam. Ampak po nedelji z grenkim priokusom.

  • palačinka

   …sds ovci bi volili zanje,če bi si upali

   • wert

    Kdo ti je ovira ?

 • Švabskiđukac

  Klin se klinom zbija. DOM vzela slabih 10.000 glasov SDS.

 • Švabskiđukac

  DOM škart izpad SDS.

 • Švabskiđukac

  Kaj pa kolumne Luciferke, niso več kvalitetno pisunstvo? Hahahahahajahujahehoooohoho!

 • sem dokaj

  Vedelo se je, da ne bo preboja, ampak srce in slovenski ponos imajo, upam, da tudi vztrajnost.

 • sem dokaj
  • Artur

   Glede na to pod čigavo kapo je Večer si je ta v Večeru, ki je to objavil dal duška na račun naše volilne prakse oz. neke vrste parodije.

  • palačinka

   ..za štajerce bi si človek mislil,da imajo boljši smisel za humor….a je očitno,na žalost,da ga sploh nimajo

 • Kučko pod pručko

  Zakopljite bojne sekire

  Če mi pa kaj kvari dobro razpoloženje, ko sem na dopustu, so pa prepiri med desničarji, namesto da bi držali skupaj. Čeprav je bila pred volitvami izrečena kakšna neprimerna izjava, pozivam tako SDS kot DOM, da skušata pozabiti na vse in se v dobro Slovenije podati v skupno sodelovanje, da se bomo končno znebili rdeče kuge.

  Ne eni in ne drugi še v svojih izjavah niso šli predaleč, da se to da narediti. Za zgled naj bo SLS, ki je v času Drnovška tudi izdal SDS in slovensko Pomlad, pa so spet na istem čolnu. In to dokaj uspešno.

  Sedaj grem pa nazaj pod mojo palmo!!

  • Artur Walter

   Prašaj se kdo je krivec.
   SLS je nazaj, ker je to zadnje upanje da JJ sestavi vlado. Upanje umira zadnje, kljub temu, da jo ne bo nikoli več.
   Tudi SLS bo spet kmalu na tapeti na twitih SDSa in na tem mediju in komentarjih.
   DOMa z SDSS nikoli več ne boš videl sodelovati.

   • wert

    Nehaj, nehaj…… pa ti sestavi vlado, ko si tako pameten !

   • Kučko pod pručko

    Ko pozivaš k umiritvi, ni pomembno, kdo je krivec, ampak skušaš pokazati pot, ki bo dobra za našo domovino. Če pa te to res toliko zanima, sta običajno krivca na obeh straneh!!!

  • wert

   Takrat je bil kapo v SLS Franc Zagožen, ki je preko noči spremenil mišljenje in zasadil nož Bajuku in Janši. No, kasneje se je tudi izvedelo, čigav je bil pravzaprav Zagožen,
   Naj počiva v miru !
   Upam, da se je med tem časom tudi SLS iz njihovih “kuhinj” kaj naučila, saj je morala zabresti prav do dna.

   • Kučko pod pručko

    Malo si že pozabil, kako je bilo. Marjan Podobnik, predsednik SLS je pred TV gledalci med rokovanjem z Janšo izjavil dobesedno naslednje: “Ni je stvari, poudarjam, ni je stvari, ki bi razdrla to koalicijo!”

    Pa je ta isti Podobnik čez 14 dni skočil Drnovšku v objem!!!

  • Nata

   Uživaj . . . . pod palmo !!

 • Nata

  Ljubi moji sokomentatoji.
  Nekateri ste mi dobro nasuli popra na nos.
  In zakaj ?
  Ker sem si upala dregniti v nedotakljive ?
  Ker sem si upala zagovarjati stranko, ki ni bila in jim – tem nedotakljivim – nikoli ne bo po volji ?
  Ker ne prenesete nobene kritike le teh ?
  Nadvse zanimiv.je.ta vaš odnos do drugače mislečih.

  Pa nič hudega. Izkušnje in kritika so sol in poper vseh nas _ muzikov.
  Pa tudi sol in poper življenja.
  Brez kresanja mnenj in iskrenja med ljudmi, je lahko tale portal malo dolgočasen.
  Mar želite to ?
  Sem prepričana, da ne !!
  Zato vas bom še naprej jezila.

  • totex39

   Ravno to se rabi, da se med sabo pomenimo in zaradi tega ne smemo biti skregani, kvečjemu se bodo lažje prebrodile stvari, ki niso take kot bi morale biti.

  • xtc

   Zakaj bi me uljezila?
   Vsak napiše kar misli ,da je prav-kot bom tudi jaz Ušajko-prepirljivko mora Brščič čim preje brcniti iz stranke,če ne želi ,da mu jo razsuje,tako kot je ravnala v primeru JJ,bo rravnala v primeru navzkrižja z Brščičem in bilo kom,če se je ne znebi-DOMA nebo več-je bolje da ugasne sedaj preden se prepiri zaradi nje razširijo po celi desnici.

   • anzek

    Ušajeva je bila dobra, ko je bila kolumnistka, sedaj, ko pa je obrnila ogledalo proti SDS-u, opozorila na očitne napake, skrivanje informacij s strani vodilnih v SDS-u, pa ne?
    Kaj iz njenih intervjujev, ne drži??
    Res me zanima, ker sem vse kar je bilo dosegljivo pogledal in moram reči, da ni povedala nič takega, vsaj po mojem mnenju, kar ne pije vode.
    Če pa ogledalo ne kaže tistega kar vi mislite, da bi moralo kazati, pa ni Ušajeva kriva.

    S tem, ko jo napadete brez argumentov, pa ne samo vi, predvsem Antonijus, se postavljate v vlogo dvornih norčkov.

    A prišel bo dan, ko bo eden izmed teh dvornih norčkov rekel na glas: CESAR JE GOL!!
    Če preveden v navaden jezik, tudi SDS ( levičarji pa, da ne govorim) vodi narod v prepad, pa nekateri tega nočete sprevideti.

    Multikulti = samomor za slovence!!

    • Nata

     Vic je v tem, da ni spremenila svojega mnenja, ampak je – kot pravite – opozorila na napake.

     Če pogledate , kaj je pripel Kowalski , lahko vidite , da so to normalni čivki v tej situaciji v kateri je sedaj Ušajeva.
     Ne razumem, da ljudje niti pogledajo in niti poslušajo ne , kar je v zadnjem času povedala stranka DOM !!
     Zakaj neki ? ker je nekdo rekel, da ne smejo ?
     Po skoraj 30-tih letih nove ,samostojne države ??
     Izgleda , da ta ni intimna opcija samo Kučana, ampak še koga. . .

     • anzek

      ++++++, enkrat sva imela debato o tem, kako JJ vsako stranko, ki bi mu bila konkurentka, zatre. Jaz sem Vam oporekal.

      Danes, ob tej priliki, se Vam opravičujem in vzamem tiste besede nazaj.

      Imela ste prav!! Naskakovanje na naravnega zaveznika DOM je najboljši dokaz za to Vašo trditev.

     • Nata

      Ja, res je. To je že od vsega začetka moje mnenje, saj smo že videli in slišali.

      Ta možnost takojšnje komunikacije – twitter – pa je zanj pogubna.

      In njegovo twittanje ni primerljivo z g. Ušajevo.
      Pustimo vse krivice , ki so se mu zgodile. Izgleda pa , oz. sem prepričana, da se brez podpore – od afere Depala vas – mnogih Slovncev in podpore njegovih strankarskih kolegov , ne bi obdržal.

      Čeprav sem pristaš stranke J. J. in ga , kot politika obrajtam, ga ne razumem. Ima . nekaj nemogočih lastnosti
      Avtoritarnost in zamerljivost med enakomislečimi nikoli ni dobra.

      Če želiš, da boš tudi v situacijah, kot je tale z DOM-om, ostal na višini, si nekaj takega, kot si je, enostavno ne smeš privoščiti.

     • Nata

      + + + hvala.
      Na nekaj sem pozabila. Kako že pravimo ?
      Čez sedem let vse prav pride.

    • xtc

     Začni raumet,da Ušajeva ni začela delati tega,ker bi Slovencem želela dobro,pač pa iz osebnih zamer,ki so iz SDS ven.
     Če se Brščič drži politično korektnega “obračunavanja z konkurenco(kar je povsem legitimno in prav),pa je Ušajeva zašla iz kurza na osebni nivo,ki nakazuje ,da ne gre samo za POLITIČNE ZAMERE AMPAK VEČ TO PA JE NAROBE.

   • Nata

    Ja, pa si jezen. Ti, pa še nekaj vas je.

    Kdo pa ste, da mi boste očitali to, da berem Reporterja ?
    Berem tudi Delo, pa Mladino, pa Družino, pa . . . . ni da ni !
    Kaj sedaj mi boste pa desnakarji prepovedali brati, kar si želim.
    Nikar mi ne govori o ” nivoju “.
    Kar norčuj se. . . .

    • xtc

     Ker toliko že kokodakaš pa tole.
     Sploh nisem član SDS ,da si razpucava.
     Kaj bereš je stvar zasebne izbire te nisem niti pobaral po tem.
     Kaj si mislim o “nepristranskem” Odlazek Reporterju pa pove to kar je povedal Požar,kako se je Kršinar objemal in četital(polomiu znovopečenim NSi jevcem Turkom,ki je do zadnjega sedel na dveh stolih-tipično napollevo kruhoborsko.

  • Mojca pokraculja

   Zdaj sem šla skozi tvoje predhodne “čivkarije in praskarije”. Hja, kaj naj rečem, definitivno si me z spravila v dobro voljo kakor me lahko spravi dobra muzika. Drži se !

   • Nata

    Hvala. Poizkušam krotiti jezo.

 • xtc

  Dejstvo je,da DOM tako kot je začel ne more več napreje.
  Ušajke in podobni prenapeteži pač morajo ven ali pa bo stranka potonila.
  Ušajevka je tipičen SLO politik “žlahtne Kučanove desnice” ali levičarjev,ki se mislijo šlepati samo na retoriki napadanja JJ in SDS-to je še vsakega z žlahtne desnice pokopalo in podobno škodo je NSI delala luda Milka in Pogorelec na koncu pa seje odrazilo na rezultatih volitev.
  Če želi DOM obstati,mora formirati svojo bazo volilcev,ti pa so res delno morda SDS,NSi in seveda neopredeljeni,zavedeni od SNS,z prepirom pač nebodo prišli nikamor.
  Prepirljivce kot je Ušajeva je treba spraviti proč,saj razbijajo poenotenje na desni-ali to počno iz neumnosti,zlobe ali neznanja pa je drugo.
  Vsekakor pa je treba vse “špilferderberje” po desnih strankah,ki se prepirajo ,bodi si utišati bodisi vreči iz stranke,da ne ovirajio že dogovorjenega sodelovanja.
  Debata je možna v fazi priprav,ko so sklepi izdelani se pač ni možno začeti več prepirat.
  Da je Ušajeva amaterka je jasno takoj ,ko ji nekdo nekaj reče v prepir-pustimo sedaj JJ kakršen koli je,a z prepirom in čvekaštvom je Ušajeva padla na nivo Tomičke,Kobala,Turka,Viranta,Novačke in podobnih političnih diletantov -kruhoborcev.
  Zato se je mora Brščič ,če želi stranko res postaviti na noge čim preje tako ali drugače odkrižati.

  • palačinka

   …evo,lucija .pa si jih spet dobila po glavi

 • Claudio Moro

  SVINJE!

 • totex39

  Sedaj bi pa bilo že dovolj tega medsebojnega obmetavanja in kreganja, dajmo končati kdo je kriv in kdo ne. Stopimo enkrat skupaj in dokažimo ljudem, da hočemo drugačno življenje, kot pa nam ga ponujajo levičarske stranke.

  • xtc

   Ljudje kot je Ušajeva,Virant,Pogorelec ,Turk,Rupel so težave strank,ki jih ne znajo zmetati pravi čas ven gre za kruhoborske,špilfrderberje in prepirljivce.

 • augustin hadelich

  Zato, da bi preprečil demokratizacijo Slovenije, ki je sam ni zmožen izpeljati, se je Janša tokrat povezal celo s komunisti in jih preko svoje “demokratske” stranke spravil v Bruselj. Celo s komunisti na svoji listi je bil na volitvah spet grdo poražen, kot je pač vedno.

  Za nas je pomembno, da se je pojavil Dom, ki je alternativa neumni in zato pogubni politiki ljudi okrog Janše, ki nimajo nikakršnega občutka za tukajšnjega človeka, ki ves ča streljajo v prazno ter samovoljno in naduto skozi okno mečejo ogromen moralni kapital demokratov v Sloveniji.

  Upajmo, da se bodo slovenski demokrati vendarle začeli politično organizirati. Dom je poskus takšnega zaćetka. Pričakujemo nadaljno oblikovanje slovenske Alternative.

  Ta bo najprej odpihnila neumne in nesposobne janševce, zbrane okoli SDS, in potem, kar je bistveno, rdečo režimsko sodrgo, ki ugonablja naš narod in njegovo državo.

  • wert

   “da bi preprečil demokratizacijo Slovenije, ki je sam ni zmožen izpeljati, se je Janša tokrat povezal celo s komunisti in jih preko svoje “demokratske” stranke spravil v Bruselj.”
   Da te ni sram, PROVOKATOR in LAŽNIVEC !

  • macon

   Demokratizacijo lahko preprečuje samo tisti na izvršni oblasti, ki piše zakone in jih izvaja. To pač ni in ne more biti opozicija še posebej, če so skoraj 80% samostojnosti na oblasti levičarji..

   Blazno zanimivo je, da je treba onemogočiti SDS, da bo potem možno onemogočati levi režim. Ja, s čim in s kom pa?

   Janša bo šel kmalu v penzijo pa bo idila po vaše in po komunajzarsko. Samo posledično ne bo nobenega napredka, ker Janša in SDS niso problem, ki ga zavira.

   • Mojca pokraculja

    Ne vem kako lahko vladajoča izvršna oblast preprečujejo nekaj, česar ni, namreč demokracije in z njo demokratizacije. Tega ni mogoče izvesti, če je namesto demokracije avtokracija oziroma diktatura. Ti, ki nam vladajo in pišejo zakone namreč niso demokrati, ampak diktatorji. Demokratizacija traja že skoraj 30 let, pa še vedno nismo videli demokracije. In je tudi ne bomo. Slovenije ni več !

  • Mojca pokraculja

   Demokratizacije diktature v bistvu ni mogoče izvesti.Diktature ne moreš premagati na demokratičen način. Dokler bodo vse, zlasti pa desne stranke, fingirale demokracijo in se v njej obnašale tako kot se, toliko časa bomo imeli diktaturo. Treba se ji je upreti, ne pa jo legitimizirati s tem, da si prisoten v njej. V takem parlamentu pravi demokrati nimajo kaj delati.Bojkotirati in obstruirati vse in na vsakem koraku. Naj vladajo in se gredo “demokracijo” sami.

   • dob

    Večina misli, da v zgodovini človeštva še nobena civilizacija ni bila tako nora, kot je ta zdaj. S tem mislim tako odkrito samomorilna, nepripravljena ter zato nesposobna preživeti.
    Norost se zdaj manifestira na neštetov načinov. Obenem nas prepričuje, da ni nora – ampak da je normalna!

    Toda s tem, ko nas prepriča, še ni zadovoljna; opraviti imamo z Norostjo, ki je ponosna nase, ponosna na norost, ponosna da je nora.
    Od nas zahteva, naj o sebi mislimo, da smo mi nori, da smo rasisti, če je ne sprejemamo za normalno in če se z njo ne strinjamo. Zanjo smo v tem primeru fašisti, s tem pa nehumani.

    Nadalje nam Norost, ki vlada, pripoveduje da so naša čustva abnormalna, strah pred tujci (ki jim civilizacija propada zato, ker je nora, saj se ne razvija že 1400 let, ker degenerira zaradi njihove religije in navad!) neutemeljen in da smo zato nori v naši pokvarjenosti.

    Skratka: vsi nori, razen Norosti, ki vlada!

    Sprašujem se, zakaj leta 1941 niso odprli meje nemškim in italijanskim migrantom na široko, saj so samo malo migrirali in prinašali sem svojo kulturo. Hoteli so se pač malo mešati, popraviti našo civilizacijo, kar po tem, kar zdaj slišimo, pomeni obogatitev.

    Tako ena kultura privzame tuje navade. Recimo: nacizem, fašizem, komunizem in islam se dopolnijo z rezanjem vratov, streljanjem, bombami, samomori z eksplozijo, spolnim pohabljanjem deklic, kamenjanjem žensk…. ipd.
    Komunizem pa itak briljira z vzgojo otrok v udbovske špiclje – od mladih nog! Tega drugi ne znajo tako dobro.
    Skratka, takrat leta 1941, meje niso smele biti odprte in so vse tiste, ki so kričali “willkommen”, lepo postrelili!
    Danes pa morajo biti meje odprte in moramo kričati “willkommen”! Zdaj bodo streljali tiste, ki tega ne kričijo.

    Tisti, ki so še ne tako dolgo nazaj (1960-ta, 70-ta, 80-t) ploskali streljanju beguncev iz sovjetskega komunizma (Čehov, Madžarov, Poljakov) čez našo mejo na Zahod (Masleša: … dobil je šus glih med oči!) so danes naenkrat postali humani za umret!
    Oni bi zdaj odprte meje.
    Fašisti so pa vedno tisti z druge strani uradne razlage Resnice, a ni to malo čudno!

    ****

    • Mojca pokraculja

     Nimam kaj dodati.

   • augustin hadelich

    Škoda, da tako malo ljudi to razume: režima v Sloveniji ne moreš odstraniti na demokratičen način, ko pa demokracije sploh ni. To kar počne Janša in njegovi je samo prispevek k legitimizaciji nedemokratičnega režima, zato je ta politika seveda neumna, kot sem navedel. V resnici kar naprej delajo propagando za režim (Nova24!)

    A Janša to počne premišljeno: boji se spontanega angažmaja demokratov v Sloveniji (to so v glavnem vsi tisti, ki niso ravno neumni ali brezbrižni pri presojanju javnih zadev): spontanost je nepredvildljiva in lahko naplavi nove ljudi, novo politiko, nove stranke, lahko odnese tudi Janšo in njegovo SDS.
    No ja, pozabimo nanje in se lotimo nastopa Alternative, čim širše povezave ljudi, ki si želijo živeti v normalni državi z vsaj približno demokratičnimi standardi, ko so jih vajeni onkraj Karavank.

 • wert

  podpis: Iztok Pušnik l.r.
  to sem jaz.

 • garfi

  VOLIvci titoista in prevaranta jelinćića nosijo veliko krivdo
  4 % jih je ponovno nategnil leta 2019 in to počne že 30 let
  in sedaj po volitvah je seveda ponovno izginil skupaj s Šiškom
  tako kućanova udbomafija sesuva desnico
  https://volitve.gov.si/ep2019/#/rezultati

 • Coeus

  SDS pac zapuscajo ali pa morajo zapustiti vsi tisti, ki se ne uklonijo in brezpogojno in brez pomisleka ne sprejemajo in spostujejo Janseve diktature. Kar je za vse, ki imajo IQ visji od povprecne letne temperature na krvavcu, precej velik zalogaj. Na Jansevo sreco taksnih ni ravno dosti v SDS in med njihovimi podporniki.

  Avtor tega zmazka npr. je ze med njimi

  SDS je totalitarna stranka kulta osebnosti kaviar komunista Janse… in niti “d” od demokraticne ni. Jansa je pa po drugi strani kontrolirana opozicija… brezzobi politicno impotentni pes, ki samo laja… in to levici se kako ustreza.

  Tezava je samo v tem, da se tile levi in desni medsebojno drzijo za jajca in zato imamo pri nas ta status quo. Dokler v politiko ne bodo prisla nova imena, ki niso povezana s staro gardo ni za pricakovati, da se bo kaj spremenilo.

  • wert

   “Coeusis”
   “SDS pac zapuscajo ali pa morajo zapustiti vsi tisti, ki se ne uklonijo in brezpogojno in brez pomisleka ne sprejemajo in spostujejo Janseve diktature…….”

   Si ti član SDS, da vse to veš ?
   NISI … torej….. poberi se PROČ in ne prihajaj več, ker SI NEZAŽELJEN !

   • Coeus

    Gladko mi dol visi ce sem tebi in tebi podobnim zazeljen ali ne…

    Verjamem pa da vas boli, ko vam nekdo nastavii ogledalo vase totalne nesposobnosti. ;)

  • stane

   Cedalje vec je mladih zavozenih komunistov,ki pogubno razmisljajo in tako delujejo.

   • Coeus

    A znate se kaj drugega nakladat kot o komunizmu?

    Tako zavozenih komunistov, kot jih premore SDS z Janso na celu, ni bilo v najbolj svincenih casih stare Juge. Se za takratne komuniste so bili ti SDSovci prevec zavozeni in pogubno razmisljujoci… to so sicer se vedno, samo da so se sedaj preimenovali v “demokrate”, ceprav prav nihce med njimi nima niti osnovne ideje kaj je demokracija. ;)

 • Nata

  Kaj češ. . . . moja stara navada, da se praskam tam, kjer me pravzaprav ne srbi.
  In se potem izkaže, da druge pa srbi . . .

 • francelj3

  Ne strinjam se s tem, da je DOM naredil bedarijo, ker je dobil malo glasov. Enkrat, ob nekem času in na nekem kraju, je pač treba začeti. Kadarkoli bi začeli, SDS ne bi bila zadovoljna. In kar se vojne z SDS tiče, nisem prepričan, da jo je začel DOM. Spominjam se Janše, ki je razlagal, da DOM ne bi smel biti ustanovljen, ker bo mogoče SDS odžrl enega evropskega poslanca (na koncu ga sploh ni). Ni čudno, da je ob takih vzvišenih komandah in prepovedih DOM izgubil živce. Kljub izjemno dolgemu stažu v politiki se Janša žal nikoli ni naučil biti ljudem vsaj približno všečen. Brez tega politike ni. Škoda, da nima in nikoli ni imel svetovalca za vedenje v politiki.
  Edina stvar, glede katere se tokrat strinjam z g. Gorenakom, je, da bi bilo bolje, če bi bil DOM ustanovljen pred DZ volitvami kot pred EU volitvami. Ampak kot rečeno, enkrat je pač treba začeti.

  • stane

   SDS,DOM,SLS IN SE NEKATERE DESNE STRANKE BI SE MORALE POVEZATI V ENO,TKO KOT LEVICARJI. TAKRAT LAHKO RACUNAS NA USPEH. NE PA,DA SO MED SEBOJ SKREGANI.

   • Igor Kavalar

    Jaz mislim, da je povezava možna le, če SDS izstopi iz EPP (kjer prevladuje stranka Merklove, ki je krivec št.1 za vstop ilegalcev), da ne podpre Webra (so-avtorja marakeškega sporazuma, ki ukinja nezakonite migracije), da ne podpre Timmermansa (ki grozi z vojno, če se ne uklonimo federalizaciji in priseljevanju ilegalcev) in se priključi eni izmed skupin npr. (EFDD, ECR, ENF) in prekliče svoja glasovanja, oz. glasuje drugače kot so glasovali:

    Izpisek glasovanj:
    https://drive.google.com/file/d/1EQEQ31U2VUg8mpmdIzY7_s8eqHKngiDp/view?fbclid=IwAR2N-coqsV_02Aq2WndoTOhuVRtxp1R61PZFyRQPOkOP6xre49emxo2F2io

    • rabbit

     Vidiš kdaj je bilo glasovanje v začetku septembra 2015 pred začetkom migrantske krize, ko se je mislilo, zaradi vojne v Siriji da bo Evropo prišlo nekaj 10.000 migrantov ne pa več milijonov. Evropski politiki predvsem Merklova je podcenila migrantsko krizo in z svojim povabilo dobrodošlice, ker Nemčija ima občutek krivde iz 2. svetovne vojne naredila cel masaker. Edini v Evropi, ki se je pravilno odzval je bil Orban in zaščitil Madžarsko in Evropo , Cerarjeva vlada svoje naloge ni naredila sedaj je pa največji krivec za migracije Janša in SDS.

     • Igor Kavalar

      Ne drži: The European migrant crisis or refugee crisis is a period beginning in 2015 ( na začetku leta 2015)
      https://en.wikipedia.org/wiki/European_migrant_crisis

      Če pa pogledamo v detajle se je pa začelo: že leta 2014

      In 2014, 283,532 migrants irregularly entered the European Union, mainly following the Central Mediterranean, Eastern Mediterranean and Western Balkan routes.

      Prišli so pa iz: Sirija, Eritreja, Afganistan, Kosovo, Albanija, Mali, Gambija, Nigerija, Somalija. (54.216 iz drugih držav) + 26.341 (nespecificiranih iz pod saharskih držav)

      Briga mene za Merklovo in te švabske krokodilje solze in občutke krivde do tega kar je naredil Hitler. Mi Slovenci, generacija ki trenutno živi, 70 let kasneje od konca 2. sv vojne, nimamo nič s tem! Če želijo v Nemčiji milijone ilegalcev iz 3. sveta imajo svojo Luftwaffe in naj si jih navozijo direktno, kvote in azilante si lahko vtaknejo kamorkoli hočejo!

      Cerar je krivec za vstop ilegalcev preko Slovenije tega nobeden ne zanika in bi moral zaradi tega že 4 leta sedeti v arestu. SDS pa doma govori kako je treba zavarovati meje, v tujini glasuje drugače, pa še distancirat se ne znajo od takšne politike v EU.

      To je čista hinavščina!

     • rabbit

      Pa ne na Balkanu . začelo seje res 2015 ampak v Italiji jeseni se je preselila v Slovenijo se spomniš da je bilo že mrzlo ko so kurili so šotor zažgali. Tako da je biti potrebno objektiven. Ja zaradi občutka krivde , ki je bil Nemčiji vsiljen tudi od levih slovenskih vlad je povzročilo to migrantsko krizo. Vsak zakaj ima svoj zato. .

     • Igor Kavalar

      Na Balkanu so hodili najprej prek Madžarske, dokler niso naredili ograje, ki so jo pričeli delat junija 2015, narejena je bila septembra, potem so šli pa preko Slovenije.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_border_barrier

      Leto 2014: to je bila pa druga pot preko Italije:
      https://en.wikipedia.org/wiki/European_migrant_crisis#2014

      Of those arriving in Southern Europe in 2014, the vast majority (170,664, a 277% increase compared to 2013) arrived in Italy through Libya, whereas a minority (50,834, a 105% increase) arrived in Greece through Turkey. 62,000 applied for asylum in Italy, but most Syrians and Eritreans, who comprised almost half of the arrivals in Italy in 2014, did not stop in Italy, but continued their journey towards northern Europe, Germany and Sweden in particular.

     • rabbit

      Masovnih migracij čez Slovenijo prej ni bilo šele po zaprtju Madžarske.To je bilo potem jeseni.

     • Igor Kavalar

      In kdaj boste v SDS glasovali znotraj EPP za novo resolucijo, ki bo zahtevala deportacijo milijonov ilegalcev?

  • Stric iz ozadja

   Tudi to, ampak mislim da ima tudi predvsem Usajeva kar nekaj neporavnanih racunov (referendum o drugem tiru, protest proti marakeskem sporazumu pred parlamentom, kandidatura za EU poslanko itd …).

   • Mojca pokraculja

    Neporavnani računi, zanimivo! Česa pa ni plačala, kar bi po vaše morala ?

    • Stric iz ozadja

     Bolj osebne zamere kot denar. Mislim da jo predvsem boli to, da SDS ni uradno podprl (in se udelezil) protesta proti Marakeskemu sporazumu decembra.

     • Mojca pokraculja

      Vprašanje če gre za osebno zamero. Je sploh kdo resno protestiral proti Marakešu ? Se je vedelo za Marakeš že preje pred parlamentarnimi volitvami ? Je kdo kaj zamolčal ? Kdo je bil oziroma ni bil načelen ?

  • rabbit

   Janša nikoli ni rekel tega kar ste napisali on je rekel da je legitimno ustanoviti stranko je pa neumno dva meseca pred volitvam. Kar se je na koncu tudi izkazalo. Meni se je gospa Ušajev najbolj zamerila po prireditvi v Črnomlju, ko je rekla, da ni bilo tam skoraj nikogar iz Bele krajne in da so bili sami prišleki. Res zelo grdo od nje.

   • anzek

    Kaj se je zlagala? Sem gledal fotografije, povedala je čisto resnico!!
    Če je postavila ogledalo SDS-u in ogledalo ne kaže tistega kar bi moralo kazati, je Lucija kriva?
    Kolikor vem je SDS prišla v Črnomelj samo na fototermin. Samo poglejte članek na NOVI kjer so omenjeni samo SDS-ovci. Kje je pa bilo 30.000 članov SDS-a s katerim se JJ tako rad hvali??

    • rabbit

     Seveda se je zlagala bilo je pol pol. Ogledalo moraš prvo sebi nastaviti potem ga lahko šele drugim. Enkrat za spremembo se strinjam z Romanom Vodebom, da bi morali se Domovci prilagoditi volivcem in ne obratno, ker če se ne bodo, nikoli ne bodo prišli nikamor.
     A kaj Brščič in Ušajeva te Koroščeva so prišli pa kaj delati.

  • Beli Sneg

   JJ je dejal, da je legitimno in da imajo vso pravico da se ustanovijo, da pa nimajo možnost dobiti poslanca v EU parlament, brez medijske podpore ali pa podpore iz Murgelj. Mislim da je celo rekel da je vsaka stranka na desnici dobrodošla, da pa je čas ki so ga izbrali neprimeren. DOM je takoj začel udrihati po JJ, predvsem Ušajeva, namesto da bi vsi skupaj udarili po levičarjih. Janša je bil še kako všečen v devedesetih, potem pa ko so stari komjunari zavohali, da bodo lahko spet prevzeli vajeti, so pa z vsemi topovi, medijskimi, sodnimi, političnimi, udarili po njem. Je pa njegova stranka edina prava opozicijska, ker če njih nebi imeli, bi ponovno enoumno kimali levi partiji.

 • AlojzZ

  DOM ni naredil medijskega preboja, brez tega bo pa težko kaj volivcev spravil skupaj. Brez medijev ni uspeha!

  • Stric iz ozadja

   Rahlo tezko je, ce vabis udbasa namesto Brscica.

   • Beli Sneg

    Udbaš se je na piknik sam povabil. Kako radi bi tega udbaša in titoista kar Janši pripisali. On je vedno skrbel, da je sam dobro skozi prišel. Obrača se po vetru. Vesel sem da mu tokrat ni uspelo, starcu, ki je za v penzijo. Mislim da je 70 ali pa 71. Tudi pri proračunu je Serpentinšku pomagal, ker ni imel zadosti glasov. Je hudo zainteresiran da ta klovenska vlada ostane, ker drugače bo moral v penzijo. Peneze pa rabi da bo vilo na morju dokončal.

    • Stric iz ozadja

     Ne mislim na piknik, mislim na soocenja na novi. Kjer je bil dvakrat.

  • Igor Kavalar

   Lahko bi celo rekli, da so mediji z svojo blokado in cenzuro v Sloveniji sovražnik demokracije št.1 in poglavitni razlog zakaj postajamo usrana luknja.

   • rabbit

    Odgovori mi na vprašanje: Ušajeva pljuvala po Novi tudi Brščič se je zlagal čeprav je dobil obvestilo, da nihče, ki bo kandidiral za poslanca ne bo pisal kolumne. Zakaj bi take ljudi vabil v svoje oddaje. Se pravi tebe žena prevar ti bi ji pa še kar plačeval, da se vlači s tujimi dedci, super res si strpen.

    • Igor Kavalar

     Raje povejte, da vas je bilo strah soočiti Zvera z Brščičem.
     A ste Zedinjeno Slovenijo povabili?

     • rabbit

      Jaz za Zvera ne bo govorila naj sam pove nisem njegova odvetnica.
      Ti pa povem za Šiška, Šiško je bil na državo zborskih volitvah dvakrat povabljen v studio, ko ga nihče ni hotel povabiti in kaj potem je pljuval tudi po Novi in po Janši in po vsem. Vprašaj se od kje mu nova Tesla pa nima nobenih prihodkov. Zanimivo a ne?.

     • Igor Kavalar

      Čudna merila imate za demokrate. SDS je tudi rekel že kakšno krepko čez mainstream pa njihove komercialne plačance, pa ste še vedno bili povabljeni na soočenje.

     • rabbit

      Nova 24 je privatna tv zakaj se pa DOM ne pritoži Orbanu saj je on lastnik a niso s Salvinijem taki prijatelji pa bodo zrihatli pa začuda Orban raje SDS podpira.

     • Igor Kavalar

      Točno to Nova je privatna TV enako kot npr. POOP TV, to pa še ne pomeni, da je zaradi tega demokratična TV, ki stremi k objektivnosti (blokada kandidatov).

     • tohuvabohu

      Demokratičnost ni atribut TV postaje, ampak države (in njene javne TV). Ne mešaj pojmov, prosim.

 • Iva

  Glede na simpatije mainstream medijev do “množice” t.i. razočaranih bivših članov SDS bi človek pričakoval, da se bodo le ti povezali in demokratično udejanjali svoje politične želje-potrebe v skupni novi opozicijski stranki. Vendar, enostavneje je jamrati in biti še medijsko promoviran. No, Ž. Turk pa se je priklopil kar na NSi listo.
  Le Brščič, ki sicer ni bil član SDS in zahteva agresivnejši nastop do migrantske krize in EU institucij, je ustanovil DOM (prepozno), vendar se, ko strelja vsevprek, ne zaveda, da moraš biti v politiki diplomat in se povezovati, saj razlike obstajajo tudi med enako mislečimi (vrednostno). Trma lahko vodi le v osamitev.
  Janša sodeluje, tokrat s SLS, Podobnik in Kangler pa bosta morala nadaljevati z izbiro mladih sodelavcev Včasih so imeli odličnega Tomšiča. Kam je izginil?

  In NSi? Kot samozadostna (in izključujoča do močnejše SDS) ne bo presegla dosedanjih nizkih procentov (še niso pogruntali?), čeprav so režimski mediji in mnenjski voditelji do njih zelo servilni.

 • Igor Kavalar

  Vtisi predsednika Domovinske Lige o rezultatih evropskih volitev.
  https://www.facebook.com/bernard.brscic/videos/194702051518267/

  • Nata

   + + + + kakšna škoda bi bila takega človeka še naprej ” osirati “, zaradi nerazumljive podložnosti samo eni opciji. . . .

 • stajerc5

  Po vsaki izgubljeni bitki moras misliti na to, kako bos dobil vojno. Spodaj je clanek o reakciji Kurza na popolno katastrofo, ki se mu je zgodila:
  “Auch wenn seine Kanzler-Karriere ein abruptes Ende genommen hat, wird Sebastian Kurz die Arbeit nicht ausgehen. Er will zu einer Werbetour durch Österreich aufbrechen, «um bei den Menschen um Unterstützung für die Fortsetzung des Kurses zu werben», schreibt «heute.at». Man bestätigt auf der ÖVP-Zentrale, dass Kurz bei den Neuwahlen im September wieder kandidieren und das Kanzleramt anstreben wolle.
  Überraschenderweise wird Kurz nicht vorübergehend als Abgeordneter in den Nationalrat wechseln, was möglich gewesen wäre. Er verzichtet somit auf das Gehalt, das er als Parlamentarier bekommen hätte.”
  Torej, v kratkem: Kurz zacenja takoj z predvolilnim bojem in se odpoveduje mestu poslanca in vsakrsnemu placilu!!!
  PS.: Preprican sem, da bo spet izvoljen… in to s se najmanj 10% vecjim uspehom! Kdo bi vedel, mogoce bo imel sedaj celo absolutno vecino.

 • Mojca pokraculja

  Evo pluska od mene !

 • stajerc5

  To se pa slisi kot zadnji kriki zejnega v puscavi, a ti to resno? Ali pa mogoce mislis, da ima Soros vec denarja za Kurza kot Putka za Stracheja!?

 • Amerikanc

  V večini se strinjam z Vinkom. Kratka in jedrnata recenzija.

 • stajerc5

  Tocno sem vedel, da je danes nekaj narobe s tabo. A si ze zacel praznovati Binkosti!???

 • Vince Blake

  Res je bilo čisto po nepotrebnem preveč hude retorike med DOM in SDS. Tudi sam sem pozdravil Vinkov poziv k umiritvi. Koga zdaj kriviti in kdo je začel?

  Obe strani sta bili na nek način nespretni. Začelo se je, ko je SDS močno omejila medijski prostor DOM-u, predvsem tule na novi24. S tem so jim praktično vzeli vse, saj se že iz vesolja vidi, da DOM medijskega prostora v mainstream medijih ne bo dobil.

  Po drugi strani pa preseneča zelo oster odziv, ne toliko Brščiča, ampak bolj Ušajeve.

  Očitno se kot politična novinka še uči posla in se bo morala še naučiti, da v politiki ni zamer. Po evropskih bodo prišle parlamentarne volitve in do takrat bo potrebno zakopati bojno sekiro.

  Predvsem pa se ne strinjam s strahom SDS, da DOM krade volivce SDS-u.

  DOM s(m)o volili tisti, ki bi drugače ostali doma. Tisti, ki so nas zmotili razni Bogoviči in Zveri in njihovo dosedanje glasovanje v eu parlamentu. Sploh Bogovič je v nešteto primerih glasoval ravno nasprotno mojim pogledom.

  SDS ima zelo zvesto bazo in Slovenci so zelo tradicionalni volivci, tako da ni za pričakovati množilnih migracij iz SDS v DOM.

  Jaz upam, da bo DOM na naslednjih parlamentarnih volitvah uspel pritegniti za volilne skrinjice zaspano krilo slo desnice, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov noče voliti Janše. Ker to je edini način, da se premaga nastavljence globoke države….od Jankovića, Cerarja in sedaj Šarca. Torej bi moralo biti SDS še kako hudičevo v interesu, da se DOM prebije v parlament, ker SDS sam nikoli ne bo sestavil vlade. Nikoli. Premalo vas je.

 • Perkele

  Kaj pa je z GOD-om in NSLS? Zgleda da po tradicionalnih vrednotah ni preveč povpraševanja v Sloveniji.

  • Nata

   Ko se Veliki prerekajo, mali odpadejo, kot gumb na gatah. . .

 • Aton

  Vinko obrača. Ni DOM napadel SDS, ampak se je zgodilo obratno. Pa tudi če je DOM naredil bedarijo – kaj nima pravice nastopit samostojno? Seveda pa imajo stare stranke svoje vernike in svoje zgodbe.
  Zato imejte radi neumne volilce!

 • Viktorh

  Da, da, prav to se dogaja vedno..

 • FRANC3

  Dobro napisan in argumentiran prispevek.
  Prijateljev in zaveznikov se ne napada.

  • Tomaz

   Jansevi zavezniki so albanci najbolj mnozicni tuji borci HayatTahrarAl-Sham katere mu Rusi pa Asad trenutno brutalno mesarijo pred Idlibom

   • centurion

    Tvoji zavezniki so tisti,
    ki te v ustanovi Polje zavežejo v srajco z gumbi na hrbtu..

  • šmentanamuha

   Mislim, da ni bilo čisto tako.

 • Peter

  Meni so se zamerili z Lucijinim žaljivim tvitanjem pred volitvami in so s tem izgubili moj glas.

 • Peter

  Od preudarne ženske, odvetnice, ženske s katero sem se v marsičem strinjal je pred volitvami ostalo samo še SDS laže to, SDS laže ono…
  Koga briga to, Lucija, furala bi svoje naprej, če si bila res tako prepričana v svoj prav, no.

  • rabbit

   Poglej samo njene današnje twiite. Žensko res žene sla po maščevanju in sedaj čisto verjamem, da je šla iz stranke, ker je niso dali na prvo mesto za evropske volitve.
   Vi verjamete njeni izjavi, da sploh ni hotela za poslanko ja zakaj za boga pa kandidiraš. Mene so tudi vabili v stranko pa nisem šla. Če nekaj ne želiš, tega ne narediš.

  • Nata

   Kaj pa se je spremenilo v njenem mnenju ?? Mnenju, Peter ?
   Ženska se pač sedaj brani na svoj način. Meni bi pokrov odneslo !!

   • Peter

    Pretirava…..

 • Peter

  Sem povedal, kaj me je na koncu odvrnilo od njih. Moje osebno mnenje, ki ga tvoj komentar ne spreminja…

 • centurion

  Butl.

 • Peter

  Janševega čivkanja ne spremljam, sem pa spremljal Lucujinega…razočaranje, spet neki užaljeni egotripi…

  • Nata

   Eh ? Tole pa ne drži, no ?

 • stajerc5

  Aha,kdo je ze za tisti slauh za pokvarjen putkin plin?

 • šmentanamuha

  Medtem ko Slovenci za volitve sedijo doma, prihajajo ljudje iz Bosne in se za 70 eur registrirajo in čez nekaj dni dobijo vabilo na volitve. Na ta način je bil izvoljen Jankovič in verjetno še kdo. Zadeva je na sodišču.

  Pogovor z Lucijo Šikovec Ušaj v Kopru 22.5.2019 (2.del),

  https://www.youtube.com/watch?v=gb4lmRfDNlE

  Moj poklon gospe Luciji in Bernardu Brščiču, Normi in vsem, ki ste prepoznali vrednost stranke DOM.

  • Peter

   Zadeva je na sodišču?
   Upam, da bomo še kaj slišali o tem….

   • šmentanamuha

    Tako je povedala Lucija.

  • Igor Kavalar

   Me sploh ne preseneča več, kakšno sranje od sistema imamo!

   npr: Ljudje brez državljanstva imajo volilno pravico na lokalnih in evropskih volitvah:
   https://drive.google.com/file/d/1EQEQ31U2VUg8mpmdIzY7_s8eqHKngiDp/view?fbclid=IwAR2N-coqsV_02Aq2WndoTOhuVRtxp1R61PZFyRQPOkOP6xre49emxo2F2io

   Peterle (NSI), Šoltes (Verjamem), Vajgl (DESUS): so glasovali ZA

   • šmentanamuha

    Šokantno! To je dejansko delovanje EU poslancev proti interesom Slovenske države in Slovenskega naroda. Hvala za ta glasovalni seznam. Igor. Zdaj vidim, da imata Bernard in Lucija prav. Poglejte si folk, kako so glasovali naši “desni” EU poslanci, za leve me ne čudi, ampak SDS-ovci, kamor se je priključil zdaj tudi Bogovič …

  • Nata

   Tole in temu podobne članke in intervjuje bo potrebno večkrat pripeti.
   Morda bo pa potem le kdo pogledal in prebral, da se sam prepriča, kaj stranka DOM , ali pa Ušajeva pove !!

 • rrrrr

  Nedvomno. Tudi F21 je njen član.

 • Beličič

  Jaz sem tudi za Dom!Ker ćistila prodajam!Drugače pa je Brčič prav ličen v rdeči kravati!No,mala z leve in desne,doda lepoto!

  • Nata

   Ti boš pa še daleč prilezel !

 • rrrrr

  Mojster sprenevedanja……

 • stajerc5

  Do nasih volitev se bodo ze pobotali in upajmo na srecen konec. Ce bodo uspeli potegniti skupaj, se bomo lahko smejali kot sedaj, ALDE v ksiht!
  150 glasov smo pridobili na celotni desni strani v Bruslju, stopetdeset!!!!
  Levaki, obesite si jajca za usesa!!!!!!!!!!

  • Stric iz ozadja

   Kje si pa to nasel?

   EPP je izgubil 40 glasov
   ECR je izgubil 13 glasov
   ENF je pridobil 22 glasov
   EFDD je pridobil 13 glasov

   Kar pomeni da je desna stran izgubila 18 glasov.

 • Tomaz

  Jaz sem glasoval za Dom nikol pa ne bi za janso ki je tudi sodeloval pri tem da se je slovensko orozje prodajslo talibanom ter posledicno znaslo pri Islsmski drzavi , podpira albanizacijo Slovenije in ni noben desnicar ampak je komunist z zamrznjeno partjisko knjizico , Putin je pojem kar se desnicara tice za Janšo.

  • šmentanamuha

   Danes sem slišala od kompetentne osebe, ki že leta sodeluje pri raziskavah, da se je Slovenija po bralni pismenosti po zadnjih meritvah uvrstila na rep držav OECD, kar je več od EU, in trend je še vedno v padanju. Zato se ne čudim ničemur več.
   Slovenski odrasli državljani so v poprečju bralno vsako leto manj pismeni v primerjavi z drugimi članicami, kar pomeni, da v poprečju komaj razumejo nekaj preprostih stavkov, imajo težave s povezovanjem podatkov in so praktično nesposobni za metajezikovno sporazumevanje (t.j. kompleksnejše povezovanje podatkov). Zato tudi ne volijo intelektualcev ampak npr. Jovevo in Pahorja.
   Sposobnost bralne pismenosti prične usihati kmalu po končanem formalnem izobraževanju, v kolikor niso ljudje dovolj samoiniciativni, da redno vzdržujejo vsaj nivo, ki so ga pridobili v šoli. To pa pomeni, da vsak dan berejo vsaj 15 minut do pol ure. Ob tem morajo prebrano tudi razumeti. Že po nekaj letih je padec občuten.
   Glede na priliv “novih” tretjesvetnih nepismenih ali slabo pismenih in neizobraženih državljanov se nam tako obeta katastrofa. Orwell prihaja na velika vrata. To je načrt. Pravkar smo v bruselj poslali skoraj isto garnituro, ki je glasovala praktično ves čas proti Slovenstvu, Slovenski državi in ljudem.
   Če ima kdo kakšno idejo, kako rešiti situacijo, naj pove. Jaz vem, da bom še naprej podpirala stranko DOM in upam, da pridejo v parlament.

   • Nata

    Bralna pismenost usiha tudi zaradi tega, ker nekateri desnaki mislijo, da ne smejo prebrati čisto nič z ” druge strani ” !!
    Mene to na nekaj spominja.

  • Jan Kovalski

   To moraš pa imeti veliko fantazije, da prideš do ideje, da je JJ prodajal orožje talibanom, in to da naj bi podpiral albanizacijo pa je že bolana fantazija.
   In, Putin ni desničar pač pa zločinski diktator.

   • Tomaz

    Ti pa si enostavno neinformiran , vec sloveniskih vlad je poslalo vec posiljk v Afg. (200tisoc kosov orozja pa 2miljona municije) prve posiljke so ble javne kasnejse pa z oznako strogo zaupno , od leta 2002 pa do 2009 nekje… 2017 so to orozje snajpere minomete pa mitraljeze nasli v Mosulu pri Islsmski drzavi ko so ga Kurdi pa Iracani osvobodili vse to je dokumentirano nic fantazije, tolk na kratko. Jansa je vec let bil minister za obrambo tak da posredno al neposredno je sodeloval definitivno pa je vedel za kaj se gre !
    Putin je po vseh politicnih definicija velik Desnicar zato pa tudi dovoli da so Ruske banke glavni vir financiranje in podpornik Euro desnice ( LePenove recimo pa Orbana , AfD…) . Jansa je bil glavni zagovornik priznanja Kosova in je ocital Kresalovi vladi zakaj albancev ni takoj priznala. Ce bi bil JJ proti albanizaciji dlov.bi jutri postal njegov volilec !

 • Aton

  Nekdo briše pa objavim ponovno,
  Aton • 2 hours ago
  Vinko obrača. Ni DOM napadel SDS, ampak se je zgodilo obratno. Pa tudi če je DOM naredil bedarijo – kaj nima pravice nastopit samostojno? Seveda pa imajo stare stranke svoje vernike in svoje zgodbe.
  Zato imejte radi neumne volilce!
  Pa še nekaj, Vinko – Ne se posipat s pepelom – po mesecu dni izgona Domovinske stranke iz Janševega medija!

  • Stric iz ozadja

   Pomojem si minus pritisnil (collapse). Komentar je se vedno spodaj.

   • Aton

    Hvala!

  • Jan Kovalski

   “… Ni DOM napadel SDS, ampak se je zgodilo obratno.”
   =================
   Ne drži, poglej na tviter, Lucija se je neprestano po nepotrebnem obregovala ob stranko SDS in njene člane, slep si če tega ne vidiš”

 • Olga101

  Volitvam bom zaupala šele, ko bomo volilci ob koncu volitev, po vzoru v Angliji, obkrožili volilno komisijo in preprečili goljufanje z glasovnicami!!! Večnemu Vučku NE zaupam! Preveč je “neveljavnih” glasovnic! Koliko je ponarejenih?!

 • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

  Na teh volitvah sem dal glas za Dom -Domovinsko ligo…preferenčni glas Bernard Brščič…ker drugega bolj zanesljivega nisem videl, ki bi mi bil hkrati tudi program všeč.

 • Aresnica

  Sem za DOM in SDS.
  __________________
  Lep pozdrav

 • Artur

  Udba ma po teh volitvah že staro novega špicla v EU Parlamentu. Mat kurja “Nč bat” “Agrarna udba ma vas rada”. SDS “Svaka vam čast” Hja “skupni” cilj posvečuje tudi umazana sredstva. Vse za prestiž a nje ? Zdaj pa zares: Podlo do amena !

  FAKTOR #297: ZMAGOVALCI IN PORAŽENCI (Bojan Požar, dr. Boštjan M. Turk)
  https://www.youtube.com/watch?v=0DiihuliyMg

  • Nata

   + + + vredno poslušanja . . .

 • Jan Kovalski

  Lucija je vendar ena izmed 4 članov DOM-a, več jih zaenkrat ni videti.
  In še, Janša je v zvezi z DOM-om napisal samo en tvit tistega “Legitimno vendar škodljivo za desnico na teh volitvah”. In izkazalo se je točno.

  • Nata

   Ja, in ?? Upam, da jih bo vedno več. Saj takile članki koristijo bolj DOM, kakor ostalim.

   Škodljivo za desnico ?? No ja. Škodljivo za SDS .

 • Janez Kepic-Kern

  MOŽNI, VERJETNI KRAJ OTROŠTVA
  T.I. MARŠALA TITA

  KOT – ZANIMIVOST !
  O
  MOŽNI,
  LATIFUNDIJI – NA KRAJU SEDANJE
  vasi
  AMBROZFALVA pri SZEGEDU. NA MADŽARSKEM.

  https://www.google.com/sear

  VERJETNI KRAJ ROJSTVA IN
  PREBIVANJA T.I. MARŠALA TITA
  v njega predšolski dobi

  SAJ
  TISTI PRED SKORAJ 40 LETI UMRLI T.I. MARŠAL TITO
  DANES,
  LETA 2019 – NE BI BIL VEČ POZORNOSTI VREDEN,

  A?
  1. VSAJ UČEČA SE MLADINA IMA PRAVICO – DO REALNE RESNICE,
  TUDI O IDENTITETI JAVNIH OSEB KOT JE BIL T.I. MARŠAL – TITO,

  2.
  STRAHOVIT EGOMAN JE BIL TISTI T.I. MARŠAL TITO: tudi veliiko komunistično usmerjenih ljudi, je dokazano dal likvidirati – da bi bil – prav on – na vrhu – KPJ PARTIJE,
  DA
  3.
  O STO TISOČIH NESODNO POMORJENIH, NEOBOROŽENIH POLIT POMORJENIH
  POLITIČNIH
  NASPROTNIKOV KP STALINIZMA NA OZEMLJIH EX YU NITI – NE PIŠEM.
  IN
  4.
  TUDI: da ne pišem o napisu “ŽIVEO DRUG TITO” NA – GOLEM OTOKU.
  Res
  strahovit – EGOMAN – je bil – nedvomno.!

  Ampak !
  VELJAVNIH DOKAZOV,
  – DA
  JE BIL ROJEN V KUMROOVCU – VELAVNIH DOKAZOV – NI !!! Le trditve – so, nedokazane..

  ČE SMO RES REALNI:
  O
  ROJSTVU, O STARŠIH – T.I. MARŠALA OBSTAJAJO – SAMO – SLEDI !
  Ena
  realna
  SLED MOREBITNEGA KRAJA
  – ROJSTVA T.I. MARŠALA TITA – JE DANAŠNJA
  VAS – PRI SZEGEDU
  Z IMENOM

  – AMBROZFALVA.
  Lahko jo najdete na internetu.

  Najbolj
  verjetni – biološki oče – t. i . MARŠALA TITA
  JE
  BIL NAMREČ UPRAVITELJ NEKE – LATIFUNDIJE, VELEPOSESTVA – PRI SZEGEDU.
  TA
  LATIFUNDIJA – JE BILA VERJETNA LAST
  PRAVE
  BIOLOŠKE MAME, MATERE – T.I. MARŠALA TITA ?
  TE
  SLEDI BO MORAL PREISKATI – TISTI,
  KI
  BO RESNO ISKAL – PRAVO IDENTITETO JAVNE OSEBE T.I. MARŠALA TITA.
  Jaz
  osebno – Janez KEPIC-KERN – IN ŠE MNOGI
  BI RADI VIDELI,
  DA BI REALNE SLEDI ROJSTVA, STARŠEV, ŠOLANJA T.I. MARŠALA TITA
  preiskovali
  uradno pooblaščeni in usposobljeni ljudje državnih organov R. Slovenije.
  TO,
  DA
  V T.I. “URADNO PODOBO” T.I MARŠALA TITA
  INDOKTRINIRANI LJUDJE
  – ŠE DANES – LETA 2019
  “SLEPO”
  VERJAMEJO VEČ KOT PROZORNO KP IDEOLOŠKO SKONSTRUIRANI ZGODBICI
  O
  JOSIIPU BROZU, KOVINARSKEMU VAJENCU IZ KUMROVCA,
  JE
  DANES, LETA 2019. ŽE PRAV . GROTESKNO !
  A
  NEKDO IMA,- ALI HOČE IMETI – “SEDANJO , LETO 2019 – POLITIČNO KORIST”
  ALI – POSKUŠA IMETI – ŠE DANES
  OD
  TE IDEOLOŠKO GROTESKNE, GROZLJIVO – GROTESKNE- A “PROLETARSKE” PODOBE
  TEGA
  JOSIPA BROZA, KOVINARSKEGA VAJENCA IZ KUMROVCA ?! Se zdi.
  No?
  Tudi veljavni dokazi
  DOTLEJ
  BO
  SE ZDI – TA – KUMROVEC – ŠE KAR OBISKOVAN,
  Saj zdaj je že vsem znano, da je
  v t.i. “HIŠI CVETJA”
  – POD PLOŠČO Z IMENOM – J.B. TITO – LE VREČA PESKA.

  TUDI
  VELJAVNI DOKAZI
  O
  – kraju rojstva in kraju preživljanja otroških let in realnih šolah IN BIOLOŠKIH STARŠIH
  t.i.
  “MARŠALA TITA” – SE BODO NAŠLI.
  Kdorkoli jih bo že našel.
  Morda
  v kratkem, Kdo ve – morda v kratkem. L.r. JANEZ KEPIC-. KERN KOMENDA
  P.S.
  “VERNIKI”
  V JOSIPA BROZA – KOVINARSKEGA VAJENCA IZ KUMROVCA
  PA
  NAJ SEVEDA – KAR “VERUJEJO”
  DA JE T.I. MARŠAL TTO
  – ZNAL DOBRO IGRATI – LEPE IN TEŽKE ETUDE Fr. CHOPINA – NA KLAVIR
  IN
  DA JE IMEL GOSPOSKE KUŽKE – P U D L J E
  ZATO
  KER JE BIL – “PROLETAREC” , KOVINAR JOSIP BROZ iz Kumrovca.
  Take
  NEVERJETNE STVARI – VERJETI – NI KAZNIVO.
  Čisto “normalno” – pa tudi – ni ! Take stvari – verjeti.
  P.S.
  https://www.google.com/sear

  vas – AMBROZFALVA – pri SZEGEDU.

  P.S.

  Temu “tok-tok” Valerju Branislavu
  zaupam,
  kje je – nam “vsiljeni” ex KP MARŠAL J.B. TITO
  JE
  NAJBOLJ VERJETNO
  PREŽIVEL
  SVOJA – PREDŠOLSKA LETA !
  PREŽIVEL JIH JE V KRAJU, NA LATIFUNDIJI,
  kjer je danes vas

  AMBROZFALVA pri SZEGEDU.
  https://www.google.com/sear

  Malo severneje od SUBOTICE. A ti – to dojemaš ?
  TVOJ MARŠAL JE ZELO DOBRO ZNAL – MADŽARSKO
  PO
  ZAGORSKO – PA – NIČ.
  Valtej – glavo imaš zato, da misliš,
  ne zato, da verjameš v NESMISLE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  KOT ZANIMIVOST

 • Jan Kovalski
  • Nata

   Bolano ?? Ne , ni .

   To so odgovori na vse, kar se ji v zadnjih dneh dogaja.

   In, kaj se je zgodilo z vami ? Imam vas v spominu kot zelo dobrega komentatorja , z jasnimi stališči. Kaj se je spremenilo ?

  • anzek

   Kaj je v teh twittih takšnega kar ni res?

   Kdaj se boste sprijaznili z dejstvom, da je najprej začela z osiranjem DOM-a SDS in ne obratno!!

   Resnica osvobaja!!

 • Jan Kovalski

  Bolniki?

  https://twitter.com/lucijausaj/status/1133386876637843457

  Človek se res vpraša o imteligentnosti Ušajeve:

  https://twitter.com/lucijausaj/status/1133368947087220736

  Bil sem na Okrajnem sodišču na razpravi proti Viliju Kovačiču (Ker je zavpil na sodnico Koleto “prasica”), branila ga je Lucija Ušaj.
  Vili je zelo gobčen, in rad zaide na vse mogoče, na drugi tir npr. . In Lucija namesto, da bi ga branila je reagirala kot, da je tožilka in NE njegova obramba, kot bi se skušala prikupiti sodnici , tako da je nekajkrat na glas oponirala Viliju (namesto da bi ga branila). Prvič videl, da je obramba napadala svojega klienta!!!
  Vili je zato seveda izgubil (v naslednjem naroku) in mu je bila prisojena kazen nekaj več kot 1200 €.
  Jasno je bilo videti, da sploh ni pripravila Vilija, da more prikazati, da je zavpil žaljivko v afektu, tako kot vsi ostali, ki so bili v dvorani, in da je prišla na razpravo nepripravljena.

  • Nata

   No. . . .no. . . . . kaj pa je narobe z onim twittom ?
   Saj vse drži. Albancev je kot listja in trave. Po celi Sloveniji.
   Zakaj pa tako zaničevalno pišete o inteligenci Ušajeve ?? Se ja pač na svoj način zahvalila Novi !! Se je kaj zlagala ? Tako na ironičen način ! Za vso silno ” pomoč ” !!
   Jaz poteka obravnav seveda ne poznam. Vem pa, da lahko odvetnika marsikaj preseneti.In g. K. je presenetljiv, sijajen možak. Morda pa mu je pomagala in bi plačal še večjo kazen ??

 • Janez Kepic-Kern

  CITAT IZ EVANGELIJA:
  “Ne bojte se jih torej; kajti nič ni prikritega, kar se ne bo odkrilo, in skrivnega, kar se ne bo zvedelo.”… “Kar vam pravim v temi, povejte na svetlem, in kar slišite na uho, razglasite s streh.” (Matej: 10,26-27)

  • Janez Kepic-Kern

   RESNO VABILO !

   Kdor je zainteresiran, ima čas
   in rasd in verdostojno – zna pisati, predavati itd..
   se
   lahko pridruži moji ekipi.
   ŠE TOLE !
   OKREPIMO BAZO
   POZITIVNIH SLOVENSKIH STRANK – SDS IN SLS (NSI – NE)
   Z
   VELIKO PODPORNIMI DRUŠTVI – PO VSEJ SLOVENIJI !

   VABILO !
   vsi beroči vidite sta portal in mesečna revija “SLOVENIANA” polna živih, pomembnih kulturno-zgodovinskih in aktualnih prispevkov. Če se čutite zmožne napisati kaj podobnega tudi vi, iz svojih spominov, znanja, itd. se nam kar brez zadrege oglasite.

   VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

   VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
   DRUŠTVO »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
   Lahko nas kontaktirate na: [email protected]

   Več info na naših straneh.

   https://sloveniana.si/
   L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

 • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

  Jaz sem dal glas na volitvah za Dom – domovinsko ligo, zato ker so direktni glede kulturnega marksizma in ker so še najbolj realna stranka po programu, brez gnilih kompromisov. Upam da bodo pri tem kar obljubljajo dosledni in ne tako kot vse ostale stranke.

 • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

  Glasoval sem za DOM!

 • Artur Walter

  Deeejmo DOM!
  Ne pokleknite pod črno težo pritiska…
  ..bodite ti, ki nas prvo osvobodijo pod desno okupacijo…..vemo koga.

 • Zgornji

  Hmm, a da so napadali SDS ?? :-/

 • milanček

  stranka DOM, le naprej, g. Bršič vse najbolje, g. lucija, vi ma malo manj fuflajte, pa tisto dobro in koristno!

 • Marija

  Rečem samo ,da ker se politika ne zna združiti bo Slovenija propadla.

 • šmentanamuha

  Zakaj v Sloveniji ilegalni migranti dobijo status begunca?
  https://www.youtube.com/watch?v=RWcUrgfbKVA

  Samo po takih kanalih pridejo informacije do nas.

 • MižekFiga

  DOMovci ali DOMOBRANCI smo čist OK.
  Sedanje spotikanjre Komunistov ali še bolje domovinsko nezavednih politikov in njihovih volilcev v DOMOBRANSTVO je pričakovano kučanističen. DOMoljubi smo se ponovno našli in bomo v kratkem zelo napredovali. Vodil nas bo “tudi” Jekleni Janez. Levi, desni ali polovični ali četrtinski je komunistična izmišljotina.
  V EU Sloveniji smo najbolj pomembni nacionalno zavedni !!!
  Najbolj je smešen spodrs tovariških ddr. Kučanovih komunistov v EU parlament in FUJ jim slovenski.

 • Janez Kepic-Kern

  POČISTIMO,
  KOREKTNO UREDIMO
  ZELO “UMAZANO IN KRVAVO” EX KP TITO – POLPRETEKLOST.

  No !
  Stranka – SDS
  je – kar je lepo –
  v zelo prijateljskih odnosih s sedaj vladajočim cenjenim gospodom V. ORBANOM
  na MADŽARSKEM.
  Pa zato ne bo težko preveriti – podatke
  o tem
  KDO JE BIL V LETIH – CCA 1890 – LASTNIK CCA 1000 HA ZEMLJIŠČ
  NA
  KRAJU BLIZU ZELO POZNANEGA MESTA – SZEGED,
  KJER ZDAJ STOJI
  VAS
  – Z IMENOM – “AMBROZFALVA” !
  Zelo poznani
  HUDI NASPROTNIK -T.I. MARŠALA TITA – raziskovalec
  KOSOVSKI SRB IN POŠTENJAKAR – Momčilo JOKIĆ,
  v njega knjigi TAJNI DOSIJE J.B. TITO – TRDI,
  da je bila lastnica, tiste
  LATIFUNDIJE=ZEMLJIŠKEGA POSESTVA – JUŽNO OD mesta SZEGED
  poljska grofica, vdova – Marija ERDELYI.
  Ta
  lastnica naj bi imela za upravitelja te njene VELEPOSESTI- LATIFUNDIJE
  UPRAVITELJA
  madžarskega ŽIDA, premožnga FRANZA AMBROZA.
  Z
  njim naj bi imela tudi – nezakonsko rojenega – sina,
  ki
  naj bi po zatrdilih avtorja TAJNEGA DOSIJEJA J.B. TITA – Momčila JOKIĆA
  prav
  TISTI
  – FRANZ OZ. JOZEF AMBROZ
  – ki je bil
  GOJENEC KONVIKTA ST. PAUL NA
  – KOROŠKEM V LABODSKI DOLINI. Kjer je imel vpisan – pouk glasbe.
  in
  je imel tudi še več privatnih učiteljev.
  Skratka !
  Za
  poklicne uslužbence naše države R. Slovenije – ne bo pretežko
  – zbrati
  TE
  – NE TAKO ZELO STARE PODATKE IZ
  LET 1890-1914.
  Pa
  se bodo te – verjetno iz političnih razlogov “namenoma ohranjane zbrke”
  okrog
  PRAVE IDENTITETE , ROJSTVA, BIOLOŠKIH STARŠEV
  OSEBE,
  JAVNE OSEBE T.I. J.B. MARŠALA TITA
  – hitro
  uradno- razjasnile ! Vsi,
  mi pošteni prebivalci, državljani ex KP TITO YU
  – BI SE
  – ODDAHNILI !.
  l.r. Ex OK knjižničar iz LJ,
  NEKAZNOVAN, NEALKOHOLIK, 67 LET ITD. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  P.S.
  VIDEO INTERVJUJI raziskovalca Momčila JOKIĆA
  TAJNI DOSIJE J.B. TITO,
  SAMO JA ZNAM, KO JE BIO TITO ITD.
  https://www.google.com/sear

  – sedanja vas
  AMBROZFALVA blizu SZEGEDA

  https://www.google.com/sear…,
  KOREKTNO UREDIMO – PRETEKLOST.

 • kokobily

  Zakaj se je ova mala postarala za 20 let ???

 • AndrejTauer

  A boste zdej, ko je misija opravljena, brscica nazaj vzel? :))

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!