fbpx

Domene “nazi.si” in “naci.tv”, ki jih povezujejo s Slovensko demokratsko stranko in Novo24TV, so čista zloraba! Neznane storilce prijavili policiji!

Tjaša Prošek (Foto: Facebook)

Nekateri mediji poročajo, da je Slovenska demokratska stranka registrirala domeno “nazi.si”, naša medijska hiša pa “naci.tv”, kar je čista zloraba. V SDS bodo podali prijavo zoper neznanega storilca. Vsaj glede domene “nazi.si” pa obstaja sum, da gre za umotvor znane protivladne protestnice Tjaše Prošek, ki je domeno že včeraj, v poznih večernih urah delila na Twitterju. 

V medijih so se pojavili zapisi, da je neznanec registriral domeni nazi.si in naci.tv, “ki sta vodili do strani SDS in njihovega strankarskega medija Nova24TV“.

“Kot registrar je navedeno slovensko podjetje DHH, ki se sicer ukvarja z domenami in izdelavo spletnih strani. V družbi so s tem seznanjeni, kot pravijo, pa svojih strank posebej ne preverjajo.” Na že omenjenem portalu pa so še zapisali, da je bila povezava medtem že deaktivirana, kdo stoji za zlorabo, pa v DHH zaradi varovanja osebnih podatkov, ne razkrivajo. Podatke o tem imajo, na zahtevo pa jih bodo predložili organom pregona. V SDS sporočajo, da so zaradi očitne zlorabe podatkov na policijo podali prijavo zoper neznanega storilca.

Ob tem seveda ni potrebno posebej pojasnjevati, da bi bila tovrstna samodiskreditacija tako stranke SDS kot tudi našega medija, povsem neumestna in bedasta, in da gre za očitno zlonamerno početje nekoga tretjega z namenom očrnitve. Kot kaže je nekdo poskušal “zajahati” medijski “cunami”, ki ga je nedavno sprožil odgovorni urednik novega konservativnega medija NTA Aleš Ernecl, ki ga je samooklical za “fašistični medij”, ob čemer je seveda šlo za ponesrečeno šalo, številni sodelavci pa so se od njega že distancirali in prekinili sodelovanje z NTA.

Je propadla politkolesarka Proškova v abstinenčni krizi zaradi pomanjkanja medijske pozornosti?
Kot je tudi znano, naj bi bili sporni strani s povezavami do strani največje koalicijske stranke in naše medijske hiše že ukinjeni ob 11. uri, domene pa naj bi šle v izbris, ker je prišlo do zlorabe dobrega imena. A kot kaže osumljena Proškova ne odneha in še naprej objavlja nove neumnosti, kot je ta, ki jo prilagamo spodaj. Morda pa je Proškova potem, ko so protivladni protesti že davno izzveneli, zgolj v abstinenčni krizi zaradi pomanjkanja pozornosti?

Domen Mezeg