fbpx

Dr. Anže Logar za župana Ljubljane: “Ljubljano imaš priložnost izboljšati samo, če kandidiraš za župana. Torej kandidiram …”

Dr. Anže Logar (Foto: Facebook)

Dr. Anže Logar je na svoji Facebook strani objavil, da se bo na letošnjih lokalnih volitvah potegoval za mesto župana Ljubljane. Bomo končno dobili poštenega župana slovenske prestolnice?

Da je dr. Anže Logar lahko vzor marsikateremu človeku, je pokazal s svojim trdim in zavzetim delom kot predsednik Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji. V nedeljo pa je na svoji Facebook strani sporočil, da se bo potegoval za županski stolček v Ljubljani. Upanje, da slovenska prestolnica končno dobi poštenega župana, je tako bolj goreče kot kadarkoli do sedaj.

Dr. Anže Logar je v politiki že 20 let. 8 let je mestni svetnik, 4 leta poslanec v DZ. Pravi, da je šel v politiko z iskrenimi nameni, ob tem pa je ves čas ohranjal zaupanje v to, da se da doseči premike. “Vem, da se da. Le vztrajen moraš biti, imeti energijo za delo, nikoli obupati in ohraniti primerno mero optimizma,” je prepričan, ob tem pa dodaja: “V politiko sem šel zato, ker želim dokazati, da se tudi na pošten način da spreminjati stvari na bolje.”

Logar opaža, da je začela Ljubljana v zadnjih nekaj letih zaostajati za najbolj razvitimi mesti. “Brušenje granitnih kock je bil presežek pred desetimi leti. Danes ni več,” sporoča ter se sprašuje, ali je Ljubljana res nekaj najboljšega, kar se nam je lahko zgodilo. “Imaš integriran javni prevoz? Poceni letno karto? Pa urejene kolesarske poti in javne storitve za zmerno ceno? Te avtobus v času konic pravočasno pripelje na cilj? Pametni promet in smart parking so stalnica razprav o prihodnosti Ljubljane? Čakalnih vrst v zdravstvu ni? Niti ne.” Dodaja, da želi prav to spremeniti. “Na lotu lahko zadeneš samo, če kupiš srečko. Ljubljano imaš priložnost izboljšati samo, če kandidiraš za župana. Torej kandidiram …”

M. S.