Dr. Ivan Štuhec: Državo vodijo falirani študentje in podpovprečni šlosarji, ki so za oblast pripravljeni narediti vse, kar jim pride pod roke!

dr. Ivan Štuhec (foto: STA)

dr. Ivan Štuhec (foto: STA)

Moralna avtoriteta in teolog dr. Ivan Štuhec se je oglasil ob 30. obletnici padca Berlinskega zidu, ko je takratni komunistični blok Evrope prestopil v demokratične parlamentarne sisteme. Vendar Štuhec ob tem kritično razmišlja, da je Slovenija kljub navideznemu preskoku v demokracijo še vedno država starih vzorcev, ter ugotavlja, da spremljamo samo boje znotraj “globoke” države. Državo pa vodijo falirani študentje in podpovprečni šlosarji, ki so za oblast pripravljeni narediti vse, kar jim pride pod roke.

Dr. Ivan Štuhec predstavlja moralno avtoriteto v slovenski družbi. Glede na današnje stanje v Sloveniji je, milo rečeno, zgrožen.  Pojavljajo se stari vzorci oblasti v novi preobleki, ki že od leta 2008 skrbijo, da na oblast ne pride politika Janeza Janše. Ob tem opazuje, da se je v zadnjih 30 letih dogajal notranji frakcijski boj med predstavniki “globoke” države. “To, čemur smo priče, je samo njihov notranji frakcijski boj za čim večji delež davkoplačevalskega denarja. Dokler bodo davkoplačevalci to dopuščali, tako dolgo se bo ta oligarhija napihovala. Posledično to pomeni, da se demokratični sitem te države postopoma razgrajuje in da vse bolj drsimo, po mehki poti, nazaj tja, od koder smo pred tridesetimi leti odšli: v državo, ki je popolnoma skorumpirana, ki jo vodijo podpovprečni šlosarji in falirani študentje, ki je brez zunanjepolitične orientacije in lastne identitete, ki se za ceno ohranjanja oblasti poslužuje vsega, kar ji pride pod roke.”

Po mnenju Ivana Štuheca smo priča takšnim in drugačnim utopijam slovenske oblasti. Izpostavlja najnovejše afere – od Sove in ustavnega sodišča do najnovejšega “blitzkriega” na državnem Petrolu. Oblasti Marjana Šarca pa je dokončno odklenkalo. “To, kar gledamo, je staro toliko kot bivša komunistična Jugoslavija in slovenska republika skupaj, torej skoraj 75 let. Cilj komunistične revolucije je bil popoln prevzem oblasti brez najmanjše pripravljenosti, da se jo deli s komerkoli. Cilj demokratičnih držav pa je, da država deluje na principu menjave in delitve oblasti, kajti samo tako se lahko izogne monopolom in totalitarnim težnjam.” Ivan Štuhec se spominja časov ob slovenski osamosvojitvi glede sestopa starih sil kontinuitete in z novimi demokratičnimi silami. A zgodila se je prevara stare oblasti. Nadeli so si nove demokratične in liberalne politične obraze, v ozadju pa še naprej delovali po principu svojega totalitarnega režima.

Luka Mesec in Marjan Šarec, falirani študent in podpovprečni šlosar. (Foto: STA)

Bipolarna delitev oblasti kot normalen odgovor delovanje države
Edino rešitev normalnega delovanja države opazi v bipolarni delitvi oblasti. Ivan Štuhec tako navaja tri primere delovanja države. Položaj slovenske družbe predstavi na primerih slovenske nacionalne televizije, šolskega sistema in strokovnih služb na ministrstvih. “Nacionalni mediji bi morali imeti kombinirano vodstvo. Če je direktor RTVS iz levega bazena, je programski direktor iz desnega bazena in obratno. Šolski sistem po celotni vertikali postaviti finančno na vavčerje, ki jih uporabniki po svoji izbiri dajo ustanovi, ki ji zaupajo. Za ves učiteljski in profesorski kader uvesti licenco, ki je ne podeljuje ministrstvo, ampak zavod za šolstvo kot strokovni organ, s predpostavko, da bi to tudi bil. V vseh državnih podsistemih, še najbolj na ministrstvih, bi bilo treba jasno definirati, katere službe so politične in katere strokovne. Državni uradniki bi morali narediti poseben državniški izpit, ki bi zahteval poznavanje prava in etične profesionalne kriterije vedenja in delovanja,” je v kritični kolumni za Časnik.si omenil Ivan Štuhec.

Tvorca globoke države. Zoran Jankovič in Milan Kučan. (foto: STA)

Tvorca globoke države, Zoran Janković in Milan Kučan. (Foto: STA)

Upravljanje globoke države spominja na oligarhijo aktualne oblasti
Kritičen je tudi do upravljanja države in vzpostavitve demokratičnih standardov. Kot primer dobre prakse je izpostavil Zorana Thalerja glede njegovega korupcijskega primera v Evropskem parlamentu. Tudi organizacija političnih oblasti bi morala stremeti k dialogu in dogovoru v vseh ključnih državnih podsistemih in vodstvenih položajih. Vendar Slovenija veliko bolj spominja na oligarhijo kot na normalno evropsko demokratično državo. “Glede na to, da smo mala država, je oligarhizacija, ki smo ji priče v zadnjih dveh desetletjih, beg od normalne demokratične države. Hkrati pa je to tudi pokazatelj notranje nesposobnosti, da lastno državo upravljamo po principu delitve oblasti in po principu kvalitete kadra. Država bi postopoma postala naša – od državljanov, in politika ter celotni državni aparat bi služila ljudem, in ne obratno,” zaključuje moralna avtoriteta Ivan Štuhec.

Luka Perš

 • Žiuc

  Zvon-1 in Zvon-2 so tudi vodili faliranci in analfabeti, žal !

  • AlojzZ

   Oh, Žiuc! Tudi komentarji so podpovprečni. Kaj hočemo, žal tako je!

   • Tomaž

    Z direktorjem zvonov se pa ni za hvalit in projektom betnava tudi ne, ce ste vsaj malo objektivni. .

  • Rožle

   Kje ti zvoni .. a v glavi .. in to kar 2x ? .. to pa ni već hec

 • Žiuc

  Tudi pišejo zelo veliko “podpovrečni” novinarji. Kaj čmo, tako je.

  • rrrrr

   Si imel v mislih ,,podpovprečne” ali podpovprečne novinarje? Če se kaniš hahljati tistemu, česar ne razumeš, se prej poduči o uporabi narekovajev.
   Tvoj zapis pridevnika ,,podpovprečni” novinarji pomeni, da novinarjem na tem portalu priznavaš nadpovprečnost.

   Žiuc, hvala ! ( ampak tvoj mami naj se kljub moji pohvali oglasi v šoli.. . Kar jutri, takoj po zadnji uri. )

 • črnaovca

  Vsaj pedofilov ni vmes

  • rrrrr

   Prav imaš. Med izrojeno levičarsko ,,elito” ni pedofilov vmes. …
   Prav vsi so taki.

  • Rožle

   Kje se pa teb pedofili prikazujejo .. ?

 • samotoje

  S Štuhcem se v marsičem strinjam- že pred časom sem predlagal licence za učiteljski kader, a naletel na štrukljevino-, le v nečem se Štuhec moti. Partija ni nikoli v resnici sestopila z oblasti. Odmaknila se je v ozadje in dovolila, da smo se “osamosvojili”. Potem je spet prevzela vajeti in tako je ves čas. Zato nam lahko življenje krojijo falirani študenti, tretjerazredni komedijanti, šivilje in nasploh lumpenproletariat, občasno kakšen kvazi akademik brez vrednosti. Zato ima šef CKZKS še vedno pravico, da po raznih zezebe veselicah kruli o sovražnem govoru in se gre demokrata. Zato.

  • RATATA

   Samo to je tisto ja!!

  • Stane

   Ali je dr stuhec res moralna avtoriteta? Cigava? Morala bazira na interesih ze v vsej cloveski zgodovini.

   • samotoje

    Mnenje o drugih ljudeh si vsak oblikuje sam.

   • tomaz zupancic

    če se nekoga razglasi za moralno avtoriteto, potem tudi je! Upam, da razumeš sarkazem.

   • Lustrator

    Ne relativiziraj. Dr. Štuhec je moralni teolog s širino in globino kakršne zlepa ne najdeš – če gospoda ne poznaš, raje ne sodi o njem, prav?

  • Andrej

   Največja, usodna napak je bila, da ni bilo lustracije. Zdaj teoretiki razlagajo, kako bi bila neuspešna. Morda, a niso niti poskusili. Peterle ni imel dovolj zaledja, ker je tudi DEMOS v svojih strankah imel podtaknjence. A vsaj poskusili bi. Narod bi to podprl. Zdaj pa ne več, ker je le še malo Slovencev ostalo, pa še tem se fučka.

   • črnaovca

    DEMOS je imel v svojih vrstah preveč bivših ki so se obrnili po vetru in jim to še danes koristi, bali so se da bi pri lustraciji zgubili celo koga od vodilnih kričačev, a bi bilo to veliko bolje kot pa da smo ves ta smrad uvozili v novo nastalo državo in družbo

    • Dragan Krstič

     DEMOS je imel preveč podtaknjencev iz stranke SKD, Bizjak, Šter, Pucko, Kunstelj . Vsi ministri SKD v Peterletovi vladi so bili podtaknjenci pa tudi Peterle je takšne baže da je gledal samo za svojo korist.

   • samotoje

    Lustracijo je preprečil Bučar. “Samo preko mojega trupla”, je rekel.

    • tomaz zupancic

     Bučar je bil BTW tudi član Kalergyjevega društva za razkroj evropske civilizacije … kakšne licence za učitelje omenjaš to zgoraj?

     • samotoje

      Licence? Podobno kot za zdravnike. Človek bi moral dokazati oz. bi ustrezno preverjanje ugotovilo, da je kot človek primeren opravljati delo učitelja. Zdaj nikogar ne zanima, kakšne vrednote- moralne, etične, občečloveške- premore nekdo, ki dela z mladino in otroki. Meni se zdi to grozljivo.

     • samotoje

      Bučar je bil marsikaj in mene ni nikoli prepričal, da je bil res demokrat in ne partijec.

    • Andrej

     Tako oviro se razmeroma lahko prebrodi.

     • samotoje

      Imaš truplo v mislih? Res je, eno ni problem, a se je kasneje izkazalo, da je bilo zadaj mnogo podpore.

     • Andrej

      Politično truplo. Saj je tudi Bučar tako mislil. Bioloških ne sprejemam.

     • samotoje

      Politično, natirlih.

     • Lustrator

      Takih ovir je bilo na tisoče – celoten partijsko udbovski aparat z vsemi privilegiranimi borci in režimskimi prisesanci. Vsi so razmišljali in še razmišljajo enako. Le da je Bučar to izrekel na glas.

   • Lustrator

    “Največja, usodna napak je bila, da ni bilo lustracije. Zdaj teoretiki
    razlagajo, kako bi bila neuspešna. Morda, a niso niti poskusili. Peterle
    ni imel dovolj zaledja, ker je tudi DEMOS v svojih strankah imel
    podtaknjence. A vsaj poskusili bi.”

    Se strinjam.

    “Narod bi to podprl. Zdaj pa ne več, ker je le še malo Slovencev ostalo, pa še tem se fučka.”

    Se žal niti približno ne strinjam. Najbolj zvesti volivci komijev niso balkanci (ti povečini sploh na volitve ne hodijo), ampak slovenclji – tisti katerih starši so v komunizmu pognali lovke v najvišjih družbenih slojih zaradi zaslug njihovih dedov pri revolucionarnem pobijanju Slovencev.

  • Dragan Krstič

   Ne more državo graditi narod ki nima niti trohice državotvornosti. Osamosvojitev je bila samo prebisk bedaste raje ker se je hotela osamosvojiti od Jugoslavije in popolnoma nič drugega. Tudi skoraj 30 let po osamosvojitvi večina bedakov še vedno sanja socializem in kako lepo je bilo v socializmu. Slovenci pač niste kot narodi višegrajske skupine, ki imajo tisočletno zgodovino in državotvornost za seboj. Balkan se začenja južno od Karavank.

   • samotoje

    Bom dobrohotno spregledal, da me prištevaš med bedasto rajo, ki je hotela osamosvojitev kar tako, iz kaprice. O čem kdo sanja, ne vem, vem pa, da bo še kar nekaj časa trajalo, da bo slovenski narod svojo državo ponotranjil. Biti tako dolgo del komunističnega multikulti skrpucala, kar je Jugoslavija bila, je pustilo hude posledice. Zame Jugoslavija nikoli ni bila domovina. Vedno sem bil doma le v Sloveniji in vedno Slovenec, nikoli v partiji in zato pod budnim očesom Udbe. Obžalujem, da tako gledaš na Slovenijo in ne bi želel biti v tvoji koži.

   • šmentanamuha

    Ja, iz kterga gnezda pa si pol ti?

   • Lustrator

    Ne bo držalo. Ne sodi enega najstarejših evropskih narodov po njegovih zadnjih 7 desetletjih (oziroma stoletju, saj se je katastrofa začela tlakovati že z združevanjem z balkanci v SHS). Si morda kdaj slišal, da smo prav Slovenci (oziroma takrat karantanci) prvi na svetu (!), ki smo kakšnih 1000 let pred ostalimi imeli političen sistem (od lokalnega do narodnega) sila podoben današnji zahodni demokraciji in da so se celo očetje ameriške ustave (in s tem svetovne demokracije) navdihovali iz našega izročila? No, zdaj si, zapomni si to. Komunistična kuga, ki je v 70 letih razdejala slovensko narodno identiteto in zdrav razum, je žal dodobra izbrisala zgoraj napisano.

 • Rožle

  … jest sem pa ves čas mislil, da gre za vodenje podpovrečnega tišlerja …

 • Veritass

  Ali ni tudi Žan Mahnič faliran študent? Pa Žiga Štiftar….. Tudi SDS ima pleado napihnjencev…. zato le malo po svojem svinjaku poglejte, preden obtožujete druge. Poznam kar veliko dr. jev, ki so tudi svojega denarja vredni.
  Sicer pa tako “levi” kot “desni” bi samo svoje žepe polnili, eni v imenu Marxa, drugi v imenu vere. Mi smo pa ovce, ki jim nasedamo, da nas bodo do golega ostrigli.

  • Mademoiselle

   Drugi v imenu vere???? Kje ste pa to pobrali?
   Sicer se pa na splošno ne strinjam s povedanim. Koliko mandatov je dobila SDS v zadnjih 29 letih? In koliko levica? Če ne bi imeli SDS bi bili pa še slabši kot Severna Koreja, v to ne dvomim.
   Vaša primerjava ni na mestu.

   • Tomaž

    Izgovarjanje na majhno stevilo mandatov v normalnih drzavah pomeni odstop vodje stranke leta 2009 Mademoiselle. UK si naj JJ za vzgled vzame ,saj je včasih Blairove govore plonkal.

    • Rožle

     V naši deželici je majhno število poštenih ..
     .. to pa drži .. !

    • Mademoiselle

     No o plagiatorstvu v Slovenski politiki ne bi. Tudi me ne zanima Janša kot tak.
     Je pa SDS edina stranka, ki gre vsaj malo proti razvitemu svetu, vse ostalo je Jugoslavija.

     Vi imate pravico do svojega mnenja. Lp

    • Lustrator

     Ja, v NORMALNIH državah – če tako seveda odločijo člani stranke. Pri nas člani stranke podpirajo Janeza Janšo, saj živimo v tako nenormalni in totalitarno obvladovani državi, da je vse nad 15% podpore živ čudež, ki ga doslej ni premagal še noben protikomunist.

  • Lustrator

   Mimogrede – Žan Mahnič je pri svojih 29 letih podiplomski študent in ni ne predsednik stranke, ne predsednik vlade – kaj si pravzaprav hotel povedati s svojim ponesrečenim komentarjem: “Vsi so isti, čeprav v bistvu niso, le jaz sem preneumen, da bi dal dobro primero”?

 • Veritass

  Ali ni avtor članka diplomant tako osovražene FDV na tem portalu. Se je spreobrnil – so mu ponovno oprali možgane SDS ovci?

  • Rožle

   Ti si verjetno tudi Jajo .. tako kot se večina tukaj nevedočih lewakov kar sami sebe imenujete ..

  • Andrej

   Avtor članka je Štuhec.

 • Olga101

  Človek se drži za glavo ob vsem neznanju! Tudi, ko posluša Vodeba na Faktorju! Čisto neznanje, sovraštvo, podtikanje in izključevanje!

 • Fifko Fif

  Gnoj pokvarjeni. Takih kot si ti Slovenija ne potrebuje. Da bi te čimprej ljubi bog vzel k sebi.

  • Olga101

   Govorite o Kučanu?

   • Rožle

    Ta se je že večkrat sam sabo pogovarjal .. bi si upal trditi, da misli to kar o sebi ..

 • Fifko Fif

  Pa še Janša-ta zraven

  • centurion

   A so te glihkr iz garaže spustl?
   Smrdiš po bulmastifu.

   • Rožle

    .. niso ga spustil.. komi jim je ušel …
    .. bo mel pa drugič zato manj sreče ….

 • Poštenjakar

  Jaz nisem noben faliran študent, razen diplome in vozniške, katere sem kupil, ostalo sem nakradel.

  • Laž ima kratke noge.

   Ti si genij za krajo

   • Rožle

    Čaki malo … pa sej je on tvoja šola …

  • Dragan Krstič

   Imaš prav. Če te rektor ekonomske fakultete prof. dr. Mramor vabi da predavaš študentom ekonomijo potem je evidentno kako globoko te ceni ta nadvse spoštovani doktor profesor.Tudi zaradi njega in podobnih tičev Slovenija tako hitro napreduje.

 • Vladni komik

  Nisem noben šlosar, ampak tesar, kot Kristus.

  • centurion

   Bolj teslo, kot tesar….

   • šmentanamuha

    :):)

  • Vrhovni sodnik

   Pol te lohk na križ pribijemo

  • Rožle

   Bolj bi ti pasal, da bi bil tepen kot Kristus …

  • xtc

   Kristus ni bil tesar pač pa Jožef,sam nobeden od niju pa ni imel popravcev iz deklanja lat.

   • Rožle

    … od kje pa naj to tišler ve .. ???

    • xtc

     Iz Korana?
     Baje to na Kosuvavem študirajo.Sam v njem pa nič o hoblanju lat ne piše zato pa popravci Šipca na tišler šoli iz hoblanja lat.

  • sodnikisozločinci

   Tak tesar kot lubadarji, bi bilo pravilneje.

  • Slovenec 33

   Ne nisi tesar, navaden klovn si.

   Če bi bil sposoben za tesarja bi naredil šolo, tesar mora nekaj znati, da na koncu nastane koristen izdelek.

   Klovn pa nič ne zna, vse ve in zato je daleč naokrog slišati blejanje, ki je brez vsebine.

   • SIMON ROZIC

    ..on ponavlja sam za seboj, kot tisti debili, ki imajo prisluhe…

  • mona lisa

   Še šlosar bi bolje vodil državo kot ti zadetki zdaj.

 • lena

  In gospod je pozabil na salonske doktorje prava, ki pojma nimajo, kaj je zivljenje ter seveda na tretje razredne komike!

 • Vojteh Dovč

  kdo pa nje ga plačuje. teolog

  • Rožle

   Nje ga pla čujemo po šteni ..

  • Andrej

   Ti prav gotovo ne.

 • Olga101

  ZAHTEVAMO NOVO VLADO POD VODSTVOM NAŠEGA FÜHRERJA JANEZA JANŠE!

  BOG, NAROD, DOMOVINA

  • Rožle

   Ja ja .. zdej pa po tabletko pa u krpe …

  • Laž ima kratke noge.

   Mal radenske nagan

   • Rožle

    :) si mi jo z grla uzel …

  • Stajerka

   …haha…..1 comment • 0 votes

  • xtc

   Tunek?
   A so ti zopet tablete pošle,one comments pa to?

  • pupa

   1 comments 1 votes

 • Stajerka

  ….ma sta si Kućan in Janković podobna…..vedno bolj……pa ne samo mentalno in moralno, tudi fizična podobnost je neverjetna……

  • samotoje

   Pravijo, da pes sčasoma postane podoben gospodarju.

 • xtc

  Hja,ko bi vsaj državo vodili šlosarji in orodjarji in poklico izobreženi,ne pa Madžarski cigani,Šiptarji ipd ološ in od KPS zašolani i”ntelektualci”,ki namesto ,da bi krompir za preživetje sadili(ga ne znajo) bi ga požrli-ah j kriv je JJ in Pučnik-vemo.

 • matjazr7

  Se načeloma strinjam s Štuhcem, a to v končni fazi pomeni, da se mora desnica vprašati, kako nesposobni ali nezainteresirani za oblast so sami, da jih na vsakih volitvah povozijo amaterji, ki so še včeraj bili falirani študentje in podpovrečni šlosarji. Pa ne spet jokcat, kako državo vodijo komunisti iz ozadja, pa o prodanih medijih ipd. Če bi bila desnica tako sposobna kot si misli da je, bi lahko vsake volitve dobila tudi brez medijev in stricev iz ozadja …

  • Slovenec

   Ob podpori levih medijev in naivnosti volivcev imamo lahko ob takem volilnem sistemu in volilni bazi jugovicev nadpovprečno desnico, pa še ne bo mogla sestaviti vlado.

  • Andrej

   Zelo se motiš. V komunizmu je zgodovina že mnogokrat dokazala, da so šlosarji še kako utrjeni na vladi. Poglej po svetu. Opozicija mora v komunizmu s krvjo izsiliti demokratične pravice. A narod mora bit pripravljen tudi kaj žrtvovat.

  • macon

   Ti predpostavljaš, da imajo sleherniki močno osebno etično vodilo, da ločijo laž-resnico, kaj je dobro za širšo družbo, da sovražijo korupcijo, klientelizem in kriminal, da so sposobni samostojnega presojanja itd.

   Ampak sleherniki povečini niso taki. Potem zmagujeta sila in denar.

  • Lustrator

   Heheh, si res tako naiven ali le provociraš?

 • ehnaton

  Res je, parlamentarna demokracija deluje izključno ob dosledni uveljavitvi načela menjave in delitve oblasti, kot ugotavlja Štuhec. Pa kaj, ko v primeru, ko tudi volivci levih vlad sami ugotovijo, da so se ušteli (po domače zajeb..i), kot so se na primer s Cerarjem, že na naslednjih volitvah ponovijo vajo z novim izbrancem po murgeljsekm receptu. To zagato lahko v doglednem času, torej še preden bo zavoženo prav vse, rešijo le volilni abstinenti, ki jih je skoraj polovica od vseh. Človek bi bil v tem primeru pripravljen požreti tudi volilno zmago levih strank ob pogoju, da je omogočena vsaj približno poštena volilna tekma.

 • Slovenka

  Brez skrbi. Vlada ne bo padla. Čaka jo še veliko dela: namreč pokrasti, kar se še pokrasti da, potem pa prepustiti opustošeno Slovenijo desnici. Desnica bo morala sprejemati neprijetne ukrepe, s katerimi si bo nakopala še večje sovraštvo. Ko se bodo začele stvari popravljati, bo na volitvah zmagala levica in požela sadove dela, ki jih bo ustvarila desnica. Kakšne možnosti imamo, da se izognemo tovrstnemu scenariju?

  • Slovenec

   Ja, dobra prognoza. Nam lahko samo še Bog pomaga. Ljudje sami si ne znajo (ne gredo voliti, ali volijo
   levake), ali ne zmorejo pomagati.
   Ob neustreznem volilnem sistemu in podpori levih medijev.

  • macon

   Zmeraj imajo na voljo medije in pravosodje, da sprožijo novo Patrio. Samo po mojem SDS ne bo šel v žerjavico po kostanj, da bi si levica prilastila rezultate. Preteklost jih je morala tudi kaj izučiti.

   • Slovenka

    Upam, da res, razen tega imam svoje astro teorije, kaj se s Slovenijo dogaja, po mojem pred 2024 naša kokoška ne bo dočakala boljših časov. Slovenija je trenutno v mrtvem teku. Preveč gnilobe se je nabralo in dokler se neke stvari ne bodo razčistile, Slovenija nima možnosti. Zaenkrat velja tista znana Trubarjeva: stati inu obstati.

  • Andrej

   Možnosti ni veliko. SDS bi morala dobit 2/3, da lahko spremeni zakonodajo in uvede lustracijo. Tega pa ne bodo nikdar dobili. Z drugimi strankami je pa tako, da se še vedno niso rešili podtaknjencev.

 • Slovenka

  Razpad vlade je navaden blef. Predstava za otroke v vrtcu. Ta trenutek so morda res sprti, toda ko bo potrebno, bodo združili sile. SAMO NE JANŠA.

  • Slovenec

   Točno to mislim tudi sam. To je golo zavajanje volivcev. Vse so dogovorjeni.

   • Slovenka

    Tako kot so bili dogovorjeni že pred sestavljanjem vlade. Navidez so se bojda intenzivno pogajali, dajali vtis, da z Levico najbrž ne bodo sklenili dogovora …, z drugimi besedami, rajo so imeli za norca, oni pa so se šli gledališko predstavo na ravni ljudskega odra, pač poklicna deformacija bodočega vodje te parade bednikov.

 • RATATA

  Dr. Štuhec no, podkupljivega zsmsjevca zorana thalerja potiskati nam za zgled je pa kar ornk bosa!!!
  Pa tudi na eni fotografiji je tam dolih, na obali piranskega zaliva skupaj z Ruplom in Zmagoslavnim, ko obirajo sadje (objavil jo je Roger Gogala v knjigi Boj za južno mejo)…
  Matrna,,, kaj res nismo imeli tedaj 1990. izkušenejših nekomunistov, ki bi postavili državo?

  • Andrej

   Jaz iz članka razumem, da je Thaler primer dobre prakse, kako se odstrani goljufivca. Saj so ga odstranili.

   • RATATA

    Aja,, pol sem pa narobe dojel… talerja res ne maram.

  • Lustrator

   Kako neki boš državo očistil komunizma, če sam ne poznaš ne državnega ustroja, ne komunizma??

   Kar poglej kako “uspešno” se zahod bori proti kulturnemu marksizmu (modernemu obrazu komunizma), ker med svojimi demokrati in domoljubi nima niti enega samega ex komunista. Pokvarjenost in mafijsko organizacijo komunistične družbe podcenijo prav vsi, kiniso bili bodisi v partiji ali v udbi. Zato ne verjamem v uspešno lustracijo, če se je bodo lotili ljudje, ki so o komunizmu brali le iz učbenikov. Tako kot mafije nikoli ne more uničiti policija, ampak bivši mafijci – špiclji.

 • šmentanamuha

  Naslov drži kot pribito do zadnje črke.

 • šmentanamuha

  Vse to je igra za naivne. Levi paraziti nimajo najmanjše namere, da bi sprožili predčasne volitve, se preveč zavedajo svojo nesposobnosti. Le kje bi dobili takšno plačo za mešanje dreka. Državo nam upravljajo borzijanci, ki si niso bili sposobni najti niti resne službe, pol pa jim pade sekira v med in hop, z učlanitvijo v pravo stranko čez noč postanejo najpomembnejši ljudje v državi. To je zelo nazoren dokaz, da demokracija dejansko na oblasti generira bedake in nesposobneže. Lunatik bo podprl vse, kar bo treba, da le ne bi prišlo do predčasnih volitev. Pravkar imajo na Odmevih debatni krožek, kaj je kdo mislu, kak je to mislu, a bo res naredu to, kar je reku ali so možne kakšne “otoplitve”…skratka brez veze, pesek v oči za prestrašene leve ovce, ki se bojijo volkodlaka Janeza J., ki jih bo požrl, ko bo prišel na oblast. Prepiri v levem peskovniku so za dvigovanje temperature pri levih volivcih, ki jim je treba vsake toliko mal podkuriti.

  … in neverjetno: Pribaca skrbi, zakaj se Janša nič ne oglasi, da je to sila nenavadno, da ne pove, kaj misli storiti, kaj je zdaj to? Tadrugi je rekel, da je modro tiho, ker igra igro “kjer se prepirata dva…” in to je voda na njegov mlin, ker je to antijanša vlada … in tako naprej modrujejo levi. Kakšna država je to, da zgube napravijo antizmagovalno koalicijo, zato da zmagovalec ne bi mogel vladati in potem ustvarjajo vtis, da rešujejo državo pred zmagovalcem volitev. Džizs.

  • tohuvabohu

   Ponavlja se zgodba iz let 2000-2002. Takrat so se rdečkarji čudili, kam se je izgubil Janša, nikjer da ga ni in kakšna opozicija je to, ki ne igra svoje ustavne vloge. In potem so prišli burni časi. Ampak rdečkarjev nič ne izuči, hehe.

  • samotoje

   Odlična, pronicljiva analiza. Sem gledal in se popolnoma strinjam.

 • tohuvabohu

  “Dr. Ivan Štuhec predstavlja moralno avtoriteto v slovenski družbi”
  Čudna trditev. Štuhec je profesor moralne teologije in to je vse. Moralnih avtoritet pa v Sloveniji k sreči nimamo in jih tudi ne rabimo. V socializmu so nam z “moralo in etiko” pamet solili rdečkarji, v zadnjem času pa tipi Cmerarjeve sorte. Tisti, ki drugim ljudem v glavo vbijajo “moralo in etiko”, so praviloma sami največji lopovi!

  • Andrej

   Moralna teologija je precej resna zadeva. Pater Strehovec bi lahko bil za vzor, zgled, kaj to je moralna teologija. Ravno zato, ker nimamo dovolj moralnih avtoritet gre Sloveniji zelo slabo. Ostane nam samo še komunistična morala in rezultat je tu.
   Imaš prav, vbijanje morale in etike v glavo je slabo. To dela komunizem (sovražni govor) in zato so tam zbrani največji lopovi. Moralna teologija pa postavi etiko in moralo za zgled in pusti ljudem, da se sami odločijo, kaj bodo. Oni sami pa skušajo čimbolj živet po predlagani etiki in morali. In takih nam primanjkuje. Imamo pa jih, a jih preganjajo. Strehovec.

   • trumpet2018

    moralna teologija je neuporabna veda, kdo te bo zaposlil s takšno izobrazbo? filozofsko fakulteto bi morali zapreti, ker proizvaja neuporabne kadre, ki ne morejo preživeti v realnem življenju

    • Andrej

     S pravim moralnim teologom je podobno kot s Sokratom. Nihče ga ne mara, ubijejo ga, imel je pa prav. Če družba nima nobenega moralnega teologa drvi v propad. Je pa z njimi težko, kar vidim iz tudi iz tvojega razmišljanja. Pa, ni problem FF, ampak FDV.

     • trumpet2018

      na zavodu za zaposlovanje imaš več 1000 takšnih neuporabnih filozofov, zato ne nabijaj. niso uporabni za nič, nihče jih noče zaposliti, ne rabimo nobenega moralnega teologa ki bogu krade čas, nam pa denar

     • Andrej

      Na FF je čista filozofija le ena mala katedra. Zanemarljiva. Moralni teologi pa pridejo iz teološke fakultete. Po večini so duhovniki in se živijo sami. Koliko prispevaš za Štuhca ali Strehovca?
      Oni tisoči in tisoči so pa res problem, ki z moralo nima kaj prida skupnega. Razen, da je nemoralno, da država drago šola nezaposljiv kader.

     • trumpet2018

      a da se živijo sami, hahahahah, brez državne podpore bi bolj tenko piskali, oziroma gre za davkoplačevalski denar. nimaš poma

     • Andrej

      Duhovniki od države dobijo približno toliko kot klošarji. Gre le za osnovno zdravstveno zavarovanje. Za preživetje od države ne dobijo nič. V pokojninski sklad plačujejo sami. Morda pa le bolje poznam razmere.

     • Prirejanje moralele sebi…

      Pojdi spovedi..prej se pa prepričaj o plačevanju prispevkov duhovnikov iz davkoplačevalskega proračuna, ko že pričaš po krivem.

     • Lustrator

      Svetujem ti, da se bolj pogosto pojaviš v cerkvi, pa boš videl v kakšnih gmotnih razmerah živijo duhovniki. Zveniš kot komunistični propagandist, ki lastno lagodnost življenja reflektira na tisti del družbe, ki ga ima najmanj.

     • samotoje

      Saj ne vem, kako bi se človek lotil tvojih zacementiranih resnic. Kalupi so slaba stvar. Človek tiči notri in ne vidi ven:
      1. Ivan Štuhec je teolog in kot tak poklican, da svoje vedenje in znanje posreduje ljudem okrog sebe, da ima etično in moralno držo. Nihče pa te ne sili, da ga ti osebno prepoznaš kot moralno avtoriteto.
      2. FF ima 22! oddelkov in preko 600 zaposlenih. Največ študentov študira jezike in so še kako zaposljivi. Filozofija, sociologija sta majhna oddelka, kjer bi morali po mojem mnenju študirati ljudje v povezavi z drugimi smermi, kar pa je že druga zgodba.
      3, Praviš, da ne rabimo nobenega moralnega teologa. Ne vem, zakaj govoriš v množini in ne vem, ali ti kdo kaj takega vsiljuje. Študij teologije je zelo zanimiv in zelo razširi obzorja duhovnega sveta. Kar pa je prav tako pomembno kot kruh in klobasa.
      4. Ostalo ti je pa že Andrej razložil.

     • trumpet2018

      zaposljivi so tisti iz tehnične stroke, računalniški inženirji itd,, jezikoslovci so pa zelo težko zaposljivi, to so uradni podatki zavoda za zaposlovanje, poznam dva jezikoslovca, ki sta že vrsto let brezposelna, oziroma živita od občasnega prevajanja za majhen drobiž, od tega pa ne moreš živeti, to je bolj umiranje na obroke, kot pa dostojno življenje. ja, Andrej mi je lepo razložil, da se duhovniki sami živijo, kar seveda ni res, ne vem od kje črpa te podatke, verjetno iz praznega lufta :) oziroma govori nekaj na pamet brez podlage

     • samotoje

      Bom še enkrat poskusil, čeprav mi je jasno, da vse veš in obvladaš v nulo. Moji bivši študenti so se v veliki meri vsi zaposlili (preverjeni podatki), poznam pa nekaj IT “ekspertov”, ki nikakor ne morejo najti “prave” službe za svoje silne sposobnosti. Ergo, po tvoji logiki, so IT eksperti nezaposljivi??! In še enkrat: duhovnikom država NE daje dohodka, ampak jim plačuje osnovne socialne prispevke (minimalno), tako kot plačuje, recimo, Svetlani Makarovič oz. je plačevala, da pljuva po ljudeh in se smeši z rdečo zvezdo. Konec debate.

     • Kapodistrias

      Zaradi računalniških inženirjev ni svet čisto nič boljši.

     • Lustrator

      Brez zamere, ampak Slovenci smo tam kjer smo ne le zaradi marksističnih FDV in FF gobcačev, ampak predvsem zato ker vsa raja (tista, ki ima dejansko na volitvah moč narediti spremembo) ne razmišlja moralno oziroma velčinoma sploh ne razmišlja. In v tem so žal ljudje iz tehnične stroke še bolj neinformirani, politično apatični, nezmožni moralnih odločitev od družboslovcev. Žal.

    • Andrej

     Moralna teologija nima s FF nobene zveze.

     • trumpet2018

      oboje je prazno filozofiranje, brez uporabne vrednosti, zato so razlike minimalne

     • Andrej

      Če ne poznaš raje ne oglašaj. Moralna teologija ni filozofija. FF ni TF.

    • Kapodistrias

     Ja, uporabne kadre ustvarjajo samo na FDV. Predvsem so uporabni za režimsko hlapčevanje.

    • Lustrator

     ??? Moralna teologija je TEMELJ pravilnega razsojanja in bi torej moral biti glavni steber okoli katerega se vrši vzgoja vsakega človeka od vrtca pa do smrti. Komentar, ki si ga zapisal, nakazuje, da bodisi ne veš kaj to sploh je ali pa si želiš, da ljudje ostajajo pobebavljeni relativistični materialisti, katerih materialni kompas je na eni strani utežen z lastnim egom, na drugi pa živalskimi nagoni.

   • tohuvabohu

    Tako je. Moralna teologija je teološka disciplina. Razglašanje nekih ljudi za moralne avtoritete je pa propaganda, torej nasilje nad javnostjo in svobodo mišljenja. Zato si ne želimo nadomestnih moralnih avtoritet namesto tistih iz propadlega bivšega režima.
    Še manj je nekdo lahko moralna avtoriteta po svoji funkciji. Pred časom se je celo odvijala butasta javna debata, ali je Pahor kot predsednik moralna avtoriteta eo ipso, ko zaseda ta položaj, in ali to sploh potrebujemo.

    • Andrej

     Zdaj razumem. Nisem bil pozoren na razliko: moralna avtoriteta – moralni teolog. Hvala za opozorilo.

   • Lustrator

    Tako je. Pozabil si, da so tudi Štuheca preganjali in ga še preganjajo – pa ne le komiji iz politike, ampak celo tuisti iz Cerkve. Ksreči je bilo Strehovcu vsaj to prihranjeno.

  • Lustrator

   Če zate dr. Štuhec ne predstavlja moralne avtoritete, to pove precej več o tebi, kot o njemu. Dr. Štuheca tisti, ki nas zanima še kaj drugega kot nage babe in avti, poznamo in vemo da gre za enega največjih, če ne kar največjega slovenskega intelektualca tega časa. S čim se pa ti lahko pohvališ?

   • tohuvabohu

    Počasi, prjatu. Zakaj se spuščaš na osebni nivo? Štuhec je takorekoč javna oseba in zato se lahko pogovarjamo o njegovi vlogi v življenju Cerkve, Slovenije pa i šire. Je moder mož in veliko ve. Da ga pa nekdo meniničtebinič razglasi za moralno avtoriteto, pa ne koristi ne njemu ne nikomur in mislim, da si tega ne želi niti sam.

 • FORT WORTH

  Dr. Stuhec lepo povedano.
  Bi pa bilo koristno, ko bi se večkrat oglasili in povedali svoje mnenje.
  Ta dezela potrebuje jasne napotke vsakodnevno.

  Revolucionarni kumrovski talibani pospešeno poneumljajo naš narod.

 • montyamp

  “”””Državo vodijo falirani študentje in podpovprečni šlosarji, ki so za oblast pripravljeni narediti vse, kar jim pride pod roke! “””
  Bolje rečeno : “””uničiti vse kar jim pride pod roke . “””
  Da bi predstavniki topoglavosti , mentalne retardiranosti , cerebralne paralize , zveze norcev, političnega kriminala , nevladniških parazitov , HANZA kurbarije , udbovskih sinekurcev , rdečezvezdaškega koristolovstva , kokakartelnega zadružništva , majskega partizanstva , kolapsa moralnih vrednot , ………………………. , nekaj dobrega naredili ????????????
  Naredili so na tem prostoru , iz pred 100 let zahodu primerljivega gospodarstva , podalpsko vukojebino za kršenje človekovih pravic in azil za migrantske kriminalce tipa jajnković .

  • trumpet2018

   res je, štuhec ji je zelo precenil, njegova izjava je povsem mimo

   • Lustrator

    Še enkrat – če nimaš pojma kdo je Štuhec, kakšno je njegovo mnenje o uvoznikih islama, globalistih in Papežu, potem raje molči, kot da se javno blamiraš. In o kakšni pedofiliji neki govoriš? Počisti najprej pred svojim laiškim pragom – boš našel neprimerljivo več primerov zlorabe, ki jih ne preiskuje in očirtno še nekaj časa ne bo preiskoval nihče, saj so vse uči uprte v eno samo politično motivirano smer. S svojim pisanjem sam precej bolj spominjaš na Soroševca kot karkoli drugega.

 • trumpet2018

  falirani študenti so včasih zelo uspešni , npr. Bill gates, Steve Jobs, vendar pri šarastem je problem , ker je duševno prizadet imbecil s posebnimi potrebami, kot vsi levičarji, sami neuporabni jebivetri, ki v realnem sektorju ne bi preživeli niti en mesec. Pri idiotskih volivcih ćesa drugega ne moreš pričakovati, zato pa uvažajo novo volilno bazo idiotov iz Afrike on vseh usranih muslimanskih lukenjj

  • Andrej

   Šarec je v realnem sektorju kot glumač kar dobro živel. Prejemal je denar na roko. Zdaj pa pod roko lumparije dela.

 • Fenix Ariel

  Popolnoma se strinjam. Pa vendar če bi pa vlado sestavila desnica, pa bi vladali falirani podjetniki… Isto sranje.

  • Andrej

   Če čebula ne bi če imela, bi bila čebula bula. Dejstvo je, da nam vladajo faliranci, ostalo so pa insinuacije.

 • Andrej

  A je že kdo kjerkoli videl kakšen Šarčev lesni izdelek?

  • trumpet2018

   totega filma ne boš vido :) ni vsak za mizarja, prav tako ni vsak za šlosarja, niti vsak ne zna igrati vloge premierja, Francozi ga ne bi gledali niti 14 dni, letel bi iz pisarne po vseh štirih, letel bi skozi prvo okno ven na dvorišče, slovenci pa to mirno gledamo, kako šarasti bedak unićuje državo in jo pelje v bankrot. pa ne, da si želite Venezuele, kot naš mesečnik

 • Ivo Coz

  LEXIT.
  Končno! A nč se bat, kravje kupčije se bodo nadaljevale z nezmanjšano ognjevitostjo.

 • črnaovca

  Brez Lutra in protestantov ki so malo omajali takratno vladavino cerkve bi bili še danes v srednejm veku. Gospod Štuhec pridiga a pozablja da je cerkev največji pohlepnež, hočejo vse nazaj, omislili so si neke zvonove ki so jih oropali, država jim mora plačevati vzdrževanje cerkva in socilane prispevke za duhovnike in taisti izkoriščevalci sedaj zmerjajo državo. Naj bodo srečni da jo vodijo taki kot jo, kajti če bodo prišli kaki bolj pametni ali drugačni bo hitro konec cerkvenih privilegijev

 • Drago

  Za vse bi bilo bolje, če bi bilo več poštenja in manj lakomnosti.

  • Olga101

   To so lepe želje. Samo Jankoviča poglejte. Ali je kdaj v svoji karieri ravnal pošteno? Nikoli! Niti do države niti do Ljubljane, še manj do svoje žene! Nepoštenje se njemu in ostalim splača, dokler državo dejansko upravlja Kučan!

   Rešitev bi bila lustracija – a smo jo zamudili zaradi Peterleta in Bučarja.
   Rešitev bi bile volitve, ki bi menjale levo / desno – a smo zopet zamudil zaradi rekomunizacije Slovenije s strani F21 in F571.
   Rešitev je totalna zmaga desnice – ali bomo zmogli?

  • šmentanamuha

   Vsak mora začeti pri sebi.

   • Drago

    šmentana muha, res je, vsak mora začeti pri sebi, res je tudi, da so med nami razlike ogromne, posebno glede poštenja in lakomnosti.

 • antimur

  Dr. Štuheca podpiram v večini njegovih razsprav, moti me pa to, da se javno ne opredeli do izdajalcev kot so Zore, Novačka, Tonin, Pogorelc, Peterle, Kršinar z Reporterjem itd.

  • Olga101

   Res je!

 • Prirejanje moralele sebi…

  Dr. Teološkega teoretiziranja. Taki in podobni faliranci so vsi v politiki. No zdaj so se falinarani študenti pozicionirali tam kjer jim je mesto, k falirani opoziciji. Falirana koalicija bo pa itak propadla, ČE jim kdo od falirancev z opozicije ne bo priskočil na pomoč.

 • Petra Majdek

  Ta tip močno bluzi in žali šlosarje šlosar je bolj sposoben od njega in v normalni državi ima večjo plačo od poslanca ter je veliko sposobnejši od takšnih ,ki so dobili diplome v socializmu taka šola ne velja nikjer v kapitalističnih državah Šlosarska pa velja povsod