Dr. Milan Zver: “Evropski svet v zvezi z migracijami predlaga korake v pravo smer”

Ilegalni migranti napadajo policista na meji med Španijo in Marokom v Ceuti (vir: twitter)

Evropski poslanci so na zasedanju v Strasbourgu razpravljali o sklepih z zasedanja Evropskega sveta, ki se je sestal 28. in 29. junija 2018 in na katerem so voditelji držav članic EU dosegli dogovor v povezavi s centri za obravnavo migrantov znotraj in zunaj unije ter se soočili še z nekaterimi izzivi glede reševanja migracijskih vprašanj. Donald Tusk, predsednik Evropskega sveta, je sicer junijski dogovor o platformah za izkrcavanje migrantov zunaj unije, s katerimi naj bi uničili poslovni model tihotapcev z migranti, označil kot “politični preboj”, a je ob tem še opozoril, da bo treba sprejete sklepe uveljaviti tudi na terenu.

Evropski poslanec dr. Milan Zver pa je v Evropskem parlamentu v Strasbourgu ob razpravi o sklepih sveta dejal, da se pridružuje tisti večini poslancev, kolegov in kolegic, ki pozitivno ocenjujejo zaključke nedavnega sveta. “In sicer predvsem zaradi prostovoljnosti, ki ga je dobil solidarnostni mehanizem, zaradi večje možnosti čim prejšnje vzpostavitve regionalnih centrov, tudi tranzitnih centrov, zaradi tega, ker ste bližje celovitemu pristopu za učinkovit nadzor nad mejami, tudi cilju uničiti poslovni model tihotapcev,” je izpostavil dr. Zver.

Dr. Zver je razkril ohrabrujoč podatek, da naj bi leta 2020 že dobili 10.000 uradnikov – varnostnikov na zunanji meji Evropske unije.

Dr. Milan Zver (Foto: sds.si)

Tudi na področju obrambe je Evropski svet po besedah dr. Zvera naredil korak naprej, pri čemer je poslanec izpostavil ukrepe za povečanje naložb v obrambo pa tudi za usklajevanje naložbenih politik v oboroževalno industrijo. Evropski poslanec dr. Milan Zver pa je bil obenem tudi kritičen do tega, da so sprejeti sklepi vendarle premalo konkretni in “premalo operatibilni” ter da je glede reševanja migracijske problematike na ravni celotne EU ostalo še vedno ogromno odprtih vprašanj in pomislekov.

J. G.

 • stajerc5

  “Evropski poslanec dr. Milan Zver pa je bil obenem tudi kritičen do tega, da so sprejeti sklepi vendarle premalo konkretni in “premalo operatibilni”…”
  Prekleti jezik politike! Preberite stavek brez “vendarle”, pa boste videli razliko pomena!
  EU je postala ena kopija beoooogradske skupstine vijeca KP, en neskoncni bla-bla, samo zaradi bla-bla in brez vsake dokoncne resitve. Jao, samo to ne, o cemu bomo pa na naslednji seji sejali….?

  • slosin

   točno..! Eno samo blebetanje…Spomnim se iz časov yuge, ko je nekdo delal analizo govora naših naprednih komunajzarčkov..Če me spomin ne vara, so bile največkrat izrečene besede v njihovih govorih in zapisih….. tovariši, morali bi,mi moramo, treba bi bilo…itd …bla,bla,bla…

  • RATATA

   Lepobesedičenja imam poun qfr. Eno samo zavlačevanje in ovinjarhenje. Sami taki se najdejo z ambicijo ne povedati direkt.
   Kadar je treba koga poslat uqrac se tako mora tudi povedat!

 • samotoje

  EU je v okviru šengna odprla notranje meje, zdaj pa se hoče obnašati kot gospodarska skupnost (kar je pred “drang nach osten” bila. Medtem pa se dogaja islamizacija.

 • Olga2345

  Dokler se ne bodo v evropskem parlamentu vprašali, kaj delajo med njimi sorosovi plačanci in jih ovadili zaradi KORUPCIJE in izključili, saj NE delajo v dobro volivcev, ampak rušijo države in demokracijo, ne bo korakov v pravo smer! Odstraniti je treba vzrok nezakonitih migracij!
  Fajonkino dvolicnost, koruocijo in izprijenost kaze njen “boj” za pravice NEZAKONITIH migracij in podpiranje raznih Šamijev ter sklicevanje na lažne človekove pravice, obenem pa podpiranje poveličevanja totalitarnega komunističnega režima in norčevanje iz žrtev genocida!

 • RATATA

  Zelo značilno je, da so redki zmožni prevzeti odgovornost za karkoli.
  Ambicioznih osebkov je povsod preveč.
  Psihoanaliza posameznika in skupin, ki se “poštekajo” in so zmožni nekje delovati daje vedno zaključke, ki bi lahko bili osnova za ukrepe.
  Ukrepi so vedno zelo enostavni, ugotoviti je potrebno le problem.
  Problem se pa reši s konfliktom. Začuda se kot problem izkažejo ravno ti, ki so preveč ambiciozni in nezmožni prevzeti odgovornosti.
  Potemtakem jim to stanje ustreza. Zato so in tam, kjer so, obstajajo.
  To je “umetnost” zaradi “umetnosti” same. (l’art pour l’art)

  • Ana Job

   Včasih je potrebna AGRESIJA. Veliko agresije, da se ohrani avtonomija. Tole kar govorita evropska poslanca je bolj tako. Pesek v oči. Stvar je precej bolj kompleksna kot jo razlagajo v Sloveniji. Jeseni bodo migranti na veliko pritisnili iz Bosne preko Hrvaške proti Avstriji in obtičali v Sloveniji. Avstrija je pripravljena.. meje bodo hermetično zaprli.. Kaj pa Slovenija? Slovenija ne bo sposobna ubraniti iz zajeziti navala. To pa pomeni da ni več državotvorna formacija!

   • RATATA

    Na mejo bodo postavli v formacijo višje medicinske sestre v uniformah zgorajresbrez.

    • Ana Job

     Povozili bi jih, kot valjar asfalt.

   • Ashtar Sharan

    To se nebo niti v fantazi zgodilo draga moia kaj šele v resnic!

 • elh.

  Orban je dovolj samozavesten in se požvižga na počasne birokrate.
  Skratka država je močna kot predsednik vlade ne glede na Bruselj.

  Noben migrant nima kaj nezakonito vstopati v državo. Nobenega ni treba spuščati čez mejo. To ni skregano z nobenim evropskim zakonom.

  • Novakec1

   Tudi z človekovimi pravicami ne, ali se motim?

   • elh.

    Tudi s človekovimi pravicami ne.
    Ne pa – z človekovimi pravicami, uporaba predloga z, s v slovenščini.

    • Novakec1

     Z ali s ne bo obvaroval slovenstva pred genocidom ki se obeta.

     • elh.

      Ja, slabo kaže. Predvsem zaradi domačih izdajalcev

 • Janez Novak

  Zver je bil doslej previdno tiho, zdaj, ko že vsi bruseljski in strasburški vrabci čivkajo, da je evropska politika odprtih meja norost, se je pa oglasil. Korajža in smelosta pa taka.

 • Osti jarej

  ..njegova mora biti pa precej nezadovoljna….redi se kot za stavo….je že kot en srednje velik valjar za asfalt

 • stajerc5

  Meine se pa enkol nisi! Sem malo uzaljen…

 • stajerc5

  Daj, povej malo, kaj bo jutri. Bo Veliki petek ali Black Friday!?

 • stajerc5

  Black Friday je bila najvecja katastrofa na Wall Streetu, ko so se metali iz naboticnikov. Upam, da dela lift v Lublanskem Neboticniku…
  https://en.wikipedia.org/wiki/Wall_Street_Crash_of_1929

  • Ana Job

   Je pa tudi nakupovalna mrzlica, ki se je zadnja leta zanesla tudi v naše kraje. Itak Slovenci sledimo vsem svetovnim smernicam, razen desni politiki ne.

 • stajerc5

  Uoau, prekrasno za med rjuhe, hehe….

 • Ashtar Sharan

  Kaj se je sploh za sekirat kraljestvo je padlo kraljica prasica na smrten postli Soros bo glh kar zagrabljen za jajca Vatikan je že v kurcu Paris gori Merkel Pädophile Fickfotze und der Rest und Juncker ist schon sowieso tot besoffen bo glich Kar zabuhtana v Gvantanamo kot vsi pedofilskim paraziti Aonaki Rothschild pa neve več kam bi se ubrnu ker je Inki je prišel že po njega ker še manka je Cmero Kurčan lakaji in company ta Zwerg Bodo lepo odpeljani kaj sploh śe hočete Nwo je šl v tri pičke matrne ja musste heute lieber vorbereiten auf dem Paradies

  Ashtar Commander Föderation, auf die Reptiloiden, Gecko und Leguan, eure Zeit ist abgelaufen, vorbereitet euch auf eure Untergang, und an euch Erdlinge eure leiden ist zu ende vorbereitet euch auf eure goldene Zeiten und auf eure Paradies Ende der Nachricht!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!