Dr. Stane Granda glede poročanja RTV SLO: “Gre za svojevrstno ideološko tatvino našega denarja!”

Foto: STA

V zadnjem času, še posebej odkar je prisegla tretja Janševa vlada, lahko vidimo, da na javni hiši RTV Slovenija pospešeno deluje ideološki aktivizem. Gre za manipulacijo javne RTV, nesorazmernost in odkrita dvojna merila, z jasnimi cilji škodovati novi vladi po nareku leve ideologije in s pretirano izpostavljeno temo zmanjšati ugled, vpliv in končno tudi uspeh v boju proti epidemiji,” poudarjajo v gibanju glasNO!. Priznani slovenski zgodovinar dr. Stane Granda kot eden izmed pobudnikov gibanja za Nova24TV poudarja, da gre za zlorabo denarja slovenskih davkoplačevalcev. “Gre za svojevrstno ideološko tatvino našega denarja, ki nenazadnje ni tako majhna. 13 evrov za enega upokojenca, ki ima nizko pokojnino, predstavlja denar za meso za cel mesec.”

“Kar človeka pri poročanju jezi je to, da nekateri v imenu levice zlorabljajo televizijo za svoj neskončen sovražni govor, primitivizem brez primere. Človek se pravzaprav zgrozi, ko na eni strani vidi novinarje, ki se trudijo, da bi objektivno in na prizadet način poročali glede tragedije, ki nas je doletela.” Nekateri pa to po besedah Grande izrabljajo za politikantstvo najnižje vrste, za neodgovoren odnos do slovenske družbe. “Če se bo tako nadaljevalo, je samo vprašanje, kdaj bomo imeli dnevno po 20-30 mrtvih. Kdo bo prevzel odgovornost?”

Ne glede na objektivnost je RTV Slovenija bila vedno tihi podpornik levosredinskih strank in "marksistične" ideologije. Za škandal so poskrbeli prav na prvi dan leta 2020, ko so vrteli posnetek silvestrovanja jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tita iz leta 1972. (Foto: STA)

RTV Slovenija (Foto: STA)

Majhna politikantska klika terorizira sodelavce in velik del slovenske javnosti
Granda poudarja, da se na televiziji očitno dogaja nekaj strašljivega, ko neka majhna skupina terorizira veliko večino delavcev. “Na čelu te majhne ideološke teroristične skupine, ki izrablja tudi levičarstvo, v imenu levičarstva dela barabije, je tudi sam generalni direktor RTV-ja. Toliko laži, kot jih oni sproducirajo v obliki polresnic (to je glavna taktika), to je nekaj neverjetnega in neodgovornega. Skrajni čas je, da se razmisli, kaj s to televizijo narediti.” Po besedah Grande je očitno, da velika večina odgovornih in resnih ljudi na televiziji nima nobene besede, ampak odloča majhna politikantska klika, ki terorizira sodelavce in pravzaprav tudi velik del slovenske javnosti, kjer se že pravzaprav resničnim levičarjem gabi takšna oblika in vsebina poročanja, kot si jo ti, v glavnem prevladujejo ženske, privoščijo.

Ne moremo se razburjati glede pisanja Dnevnika, Večera ali Dela, ker so to časopisi privatnega kapitala in morajo novinarji pač delati tako, kot jim šefi ukažejo, poudarja Granda in doda, da je medtem pri televiziji problem, ker moramo obvezno plačevati RTV prispevek, da nas nato še žalijo, ponižujejo in klevetajo. “Torej, da z nami počenjajo najgrše stvari.” Granda je prepričan, da je potrebno temu na en ali drug način narediti konec.

Stane Granda (Foto: STA)

“Tukaj ne gre več samo za objektivnost in neobjektivnost, ampak za zlorabo denarja slovenskih davkoplačevalcev. Oni lahko to mirne duše počnejo, kjer želijo, ampak za svoj denar. Mi nimamo pravice povedati, kaj bodo govorili, imamo pa pravico zahtevati, da je naš denar, še zlasti ker se ga jemlje obvezno, korektno uporabljen. V tem je ključni problem. Gre za svojevrstno ideološko tatvino našega denarja, ki nenazadnje ni tako majhna. 13 evrov za enega upokojenca, ki ima nizko pokojnino, predstavlja denar za meso za cel mesec.”

Pozivi k pluralnosti in profesionalnosti nacionalne RTV Slovenija se vrstijo
V gibanju GlasNO!, ki združuje tisoče gledalcev, poslušalcev in plačnikov RTV prispevka, so v zadnjih dneh prejeli veliko število sporočil podpornikov, ki pozivajo k odločnemu nastopu v smeri vzpostavitve pluralnosti in profesionalnosti nacionalne RTV Slovenija, so sporočili. “Ta (RTV SLO) je le nekaj dni po spremembi oblasti izbruhnila v doslej še nikoli viden propagandni izpad proti novi vladi in njenim ukrepom, in to v zaostrenih razmerah, ko so zaradi epidemije neposredno ogrožena življenja na tisoče državljanov. Takega nizkotnega primera nismo zasledili nikjer v Evropi in razvitem svetu.”

Izhajamo iz vrednote medijske svobode, da se lahko in mora poročati o vsem, kar je relevantno po enotnih kriterijih, nič ne sme biti prepovedano ali namerno prezrto. A neverjetna teža enostranske interpretacije in instrumentalizacije podatka o razvrstitvi ministrov nove vlade v višje plačne razrede v teh dneh, ki je prešla v hujskanje, je grobo poteptala vse profesionalne standarde, v sedanjih razmerah epidemije pa pomeni sramoto za javno RTV oziroma  tiste posameznike, ki so načrtno izpeljali omenjeno zlorabo,” poudarjajo v gibanju. Ta vest je po njihovih besedah namreč za več dni bolj kot ogrožajoč virus postala vodilna na radiu, televiziji in MMC. Še dan po izbruhu je namreč v TV Dnevniku nacionalne televizije imela osrednjo vlogo in celo prednost pred vsemi nujnimi informacijami o novostih v zvezi z zaščito pred smrtonosno epidemijo. Med osrednje novice je prišla tudi tista iz Albanije, kjer naj bi si vladna ekipa plače znižala, ne pa tista, da je povišanje sprejela nam bolj primerljiva Avstrija.

Foto: STA

V ospredje dali mnenje levičarske aktivistke, brez nasprotujočih mnenj
V gibanju so prepričani, da je eno je o dogajanju poročati, drugo pa izkoristiti to novico za protivladno kampanjo. V studiu, kjer naj bi bilo govora o zaščiti pred virusom, se je namreč pojavila širši javnosti neznana levičarska aktivistka, ki je podajala svoje mnenje. “Če se je RTV za to že odločila, zakaj ni izpostavila mnenj drugih, ki menijo drugače? Številne ponovitve izjav te osebe daje jasen signal, kaj je medij s to aktivistko želel doseči. Tu ni nobenega dvoma. In če že, kje so bili tu bolj kompetentni, npr. predsednik Računskega sodišča, ki je utemeljil mnenje, da so plače ministrov nesorazmerno nizke v primerjavi s številnimi manj izpostavljenimi položaji, sploh v času krize. Skratka, enostransko nabijanje zunaj konteksta in z znanim namenom.”

Medijska svoboda ali cenzura? Retorično vprašanje!
Tako je mogoče v osrednjih dnevno-informativnih oddajah RTV Slovenija prej slišati, kako bi epidemijo reševal prvak Levice Luka Mesec, ni pa izjave predsednika vlade Janeza Janše z obiska enega od žarišč – doma ostarelih v Metliki, so kritični v gibanju. “Gotovo bi bilo oziroma bo drugače, ko bo Metliko obiskal Mesec, ki za razliko od premierja in njegovih ministrov sicer nima nobene odgovornosti in dodatne obremenitve v zvezi z reševanjem te zdravstvene katastrofe. Ima pa očitno več prijateljev med uredniki na RTV, in je zato konstantno deležen pozornosti.”

Foto: Twitter

Zgodba s plačami ima presenetljivo nadaljevanje, opozarjajo. “Vsesplošno poročanje o zvišanju plač bi moralo doživeti še večji poročevalski razcvet, ko so se plače v resnici znižale in to vsem javnim funkcionarjem. A ko je premier Janša drastično posegel v funkcionarske plače, kar je realno in stroškovno neprimerljivo večja zgodba kot 150 evrov višja plača ministrov, je bil ta podatek v medijih RTV komaj zaznaven. Medijska svoboda ali cenzura? Retorično vprašanje! Gotovo pristranskost z namenom obrniti javno mnenje proti aktualni vladi, ki pa ji takšna novica ne bi bila v podporo.”

Vseskozi odpirajo nove fronte proti vladi
V gibanju izpostavljajo, da ni bilo čakati dolgo, da se je proti vladi odprla nova fronta. Odločitev vlade, da iz varnostnih razlogov odpravi prisotnost novinarjev na tiskovnih konferencah, so namreč na javni hiši pospremili s komentarji, da naj bi šlo za napad svobodno novinarstvo. “Ko je isto razglasil kabinet Ursule von der Leyen, se tega seveda ni problematiziralo niti primerjalo. Dvojna merila veljajo tudi, ko gre za obravnavo tujih in nekaterih drugih domačih politikov.” Na RTV prav tako niso sposobni poročati, kdo in kako se je do virusa podcenjevalno obnašal v Sloveniji, kar pa niti ne čudi glede na to, da so se na račun virusa v času, ko so ljudje v Italiji že umirali, zabavali tudi v eni od oddaj RTV.

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija Igor Kadunc (Foto: STA)

V gibanju nastop Kadunca vidijo v luči dobrikanja stari politični garnituri
“Seveda tudi ni bilo sorazmernega programskega časa za privilegije, zaposlitve, zamrznitve in povišanja plač odhajajoče Šarčeve vlade, čeprav privilegiranci niso med tistimi, ki bi danes nosili breme spopada s krizo, pač pa so zanjo celo soodgovorni. Njihovi privilegiji pa vsaj 10x finančno presegajo tisto, kar je bilo tako silovito očitano novi vladi. Je v ozadju cenzura?” se sprašujejo v gibanju. “Vzvišen nastop generalnega direktorja RTV Igorja Kadunca na TVS, ko je zagovarjal takšno uredniško početje in govoril, da ne dovoljuje cenzure, je ob soočenju z navedenimi dejstvi smešen. A sedaj ni čas za smeh, ker gre za izredno zaostrene razmere in javni denar, ki ga omenjeni zlorabljajo za svojo politično agendo. Njegov nastop vidimo bolj v luči dobrikanja stari politični garnituri, ki ga je postavila, kot tudi v smeri vzpostavljanja konflikta z novo vlado za namen prikrivanja slabega vodenja javne RTV, ki se duši v izgubah in visokem številu zaposlenih ob čedalje manj sredstvih za program.”

Ni problem torej v kritični presoji oblasti tudi v teh izrednih razmerah, problem je v poročanju, ki je neverodostojno, enostransko in ni vredno javne medijske hiše. Odsotnost vsake samokritike skozi prizmo samozadostnosti načenja še tisto malo ugleda, ki ga RTV Slovenija ima, so jasni. “Javna samohvala odgovornih na RTV, da so verodostojni, profesionalni in da nimajo preveč zaposlenih, deluje v soočenju z realno sliko njihovega početja kot slaba šala. Da je sedanja vlada delala napake in da jih bo tudi v prihodnje, je gotovo. Tudi o tem je treba poročati. Delamo jih posamezniki in dela jih tudi RTV Slovenija. A to, kar je storila aktivistična grupa na RTV, ni bila napaka, ampak naklepno delovanje v sinhronizaciji s politično levico – napadanje nekaj dni stare vlade soočene z reševanjem kriznih razmer, ki so v precejšnji meri nastale zaradi neukrepanja njihovih predhodnikov na oblasti.” Vodilne in odgovorne na RTV Slovenija so odločno pozvali, da naj pričnejo delovati v korist vseh slovenskih državljanov, ki javni medij plačujemo – z opozorilom, da ima naše potrpljenje svoje meje.

Hana Murn

 • Beli Sneg

  Tudi sam sem se ob takem poročanju pritožil Janežičevi in in Todorovski, pa se nič ne odzivata. Se rdeče usmerjeni na RTV počutijo zelo močni, da jim kritika ne pride do živega.

  • zaslosds

   Janežička je bobovnikova rdeča šola

  • VERZIFIKATOR

   Radijo Ertevejšek

   MUTACIJA – IZOLACIJA – NEGACIJA
   Malce znova virus je mutiral,
   malo obledela je rdeča,
   toda barva zdajšnja je nesreča,
   virus prav natančno bo izbiral.

   Ve, kako in kam se gre mu skriti,
   kje in kdaj naj se potuhne spretno,
   kdaj udari naj nadvse dovzetno,
   koga blati naj in koga ščiti.

   Se pretvarja zdaj, da je nevtralen,
   ni več rdeč, brez barve je docela,
   kar o njem je glavna laž debela,
   hipokrit je namreč maksimalen.

   Blatil bo, lagal in se pretvarjal,
   sprenevedal, ko se mu ukaže,
   zlasti nos in grlo rad namaže,
   da ne bo na daleč zaudarjal.

   Virus petstosedemdeset ena
   najbolj je zahrbten in ogaben,
   toda manj kot svojčas uporaben,
   dobra ni mutacija nobena.

   Prav počasi virus ta pobira,
   toda pot do končnega zatrtja
   vodi zgolj in le preko zaprtja,
   le tako, da se ga izolira.

   Ko takole samcat, izoliran,
   brez pritoka nove hrane sveže
   vsak dan manj imel bo pacek teže,
   kmalu bo pohleven, ves negiran.

  • MarjanG

   Že več tednov zjutraj odprem NOVA24, MMC RTV, 24 ur
   MMC in 24 ur: prevladujejo teme o virusu, o boju z njim…
   NOVA24 na najbolj udarnih pozicijah in najkomentirano: Politika, Politika, Politika, Politika…in tako v nedogled (število komentarjev se giblje od 80, 90 do 250). Pod vsem tem poliziranjem tu in tam kak članek o korona virusu, celo predsednik vlade ostaja pretežno v malih okvirčkih, komentarji, 10, 15, 20). Dajte vendar več prostora prizadevanjem nove vlade!

   Res je NOVA privaten medij in še dobro, da imamo vsaj nekaj desne medijske pokrajine. Res je javna TV predimenzionirana in poleg pomembne kulturne vloge v informativnem delu tudi (ne vedno) pristranska. In res je v zadnjem času nekajkrat brcnila v temo. Ampak teh nekaj brc v temo se na NOVI v 100 preoblekah napihuje do skrajnosti. Kaže na hudo sprenevedanje.

   Predlagam, da se v tem času več poudarka v vseh medijih nameni iskanju rešitev za zmago našega naroda in vsega človeštva nad koronavirusom pred žal tipično slovensko nacionalno avtodestrukcijo, ki po govoru mnogih na tem forumu vodi v avtogenocid. Naj se spoštovani g. dr.Granda zaveda še kakšnih drugih prioritet.

 • Vrhovni sodnik

  Besede ne bodo spremenile lewaško RTV, samo odvzem denarja pomaga in če to J.J. in Simoniti ne zrihtata, bo še slabše. RTV naj zakodira program, tako, da bo dostopen samo plačnikom, ali pa prosta izbira nas, kateri TV plačujemo prispevek.

  • zaslosds

   Resnica je samo na NOVI TV 24

  • Emma23

   Pozdravljeni, ocenite moje gole fotografije in videoposnetke (18 let) popolnoma brezplačno – http://trim4.me/qoy

  • murgl

   Ja, odvzem denarja je brez dvoma učinkovit ukrep, a to ni tako enostavno narediti. Ti tipi, ki se napajajo z davkoplačevalskim denarjem so razvili vse mogoče obrambne mehanizme, podobno kot korona virus. Zato se je potebno problema lotiti z vsemi sredstvi in na vseh nivojih. Mislim, da je zelo dober pristop objava kronološkega pregleda izrečenih neumnosti, kot v primeru direktoricr NIJZ Nine

  • Common Sense

   Pipice zapret, pa bo hitro red.

 • Miro Jereb

  Bodimo praktični. Vse naženimo ven in v tej veliki zgradbi uredimo prostor za okužene z virusom oz. za zdravljenje okuženih. Pa da vidim kako nas imajo radi ki plačujemo mesečno naročnino za nekaj kar veliko ljudi sploh ne gleda. Oni, pa naj nosijo kurirčkovo pošto kurčanu in ostale javke.

 • ojh

  Granda poberite podpise za referendum podpišem takoj in ne samo jamrat ukrepat je treba.

  • Zgornji

   In to nemudoma.

   • Joc 52

    kje se zbirajo podpisi?

    • drago

     Na spletu Peticija o ukinitvi RTV prispevka.

     • Joc 52

      hvala, to sem že podpisal; menda nas je 28.000. Sedaj se bo moralo pričeti zbirati podpise za referendum (50K)

     • Zgornji

      Aaamennn !!! ! !!! :-) :-)

     • Zgornji

      Hvala. Grem takoj podpisati :-)

     • Zgornji

      Evo, sedaj samo še čakam na potrditev :-)
      Hvala :-)

     • Zgornji

      Evo, potrjeno :-) :-) :-)
      Hvala vam vsem za To Dobro Delo !!! ! !!! :-))
      Mir naj vam bo :-)

  • drago

   Na peticiji je že zbranih 28.000 podpisov za ukinitev RTV prispevka.
   Je to dovolj ali jih je treba več?

   • Zgornji

    Joc pravi da jih rabimo do 50.000 za štart referenduma :-)
    Bomo se potrudili :-)

 • karpelec

  No končno smo od GLasno dočakali dan, da nas rešujejo iz jarma RTV,ki si ga še sami plačujemo. Javna RTV maltretira s svojimi nebulozami celotno Slovenijo in začuda se ne najde niti eden, ki bi videl njihovo zablodo.Bolj se ljudje pritožujejo, bolj oni udrihajo po vladi in s svojim nemogočim proramom maltretirajo narod.

  • janko

   ********************
   Res je!

 • Pater

  Če se javna RTV ni sposobna sama preživeti se zapre. Ukine se položnice za RTV pa bomo videli kako jim bo šlo v naprej.

  • Simon Rožič

   …poizkusna doba 1 leto brez javne “dotacije” pa da vidimo heroje rdeče!

   • Zgornji

    Pocrkajo kot molji brez hrane.

   • Joc 52

    pa plačevati najemnino

  • VERZIFIKATOR

   Igor Mladunc

   RDEČA KADUNJA

   Rekli so mu, ko bo zatrobilo,
   Igor, brž po poti se odpravi,
   rdeče se, popotniško napravi
   in poslušaj naše navodilo.

   Rekli so mu, Igor, še bolj levo,
   drži se smeri, sicer po tebi
   bo tako, da več ne prideš k sebi,
   če zavozil našo boš zadevo.

   Rekli so mu, Igor, le levica
   roka je, ki smer ti pravo kaže,
   pa saj veš, kako in kdo kdaj laže,
   drži se smeri, ubogaj strica.

   Rekli so mu, Igorček predragi,
   le zakaj poslušen si premalo,
   se ne bo ti več piškotkov dalo,
   če koraki bodo ti preblagi.

   Rekli so mu, smer edina prava
   tja je, kamor smerokaz veleva
   in to je ob robu skrajna leva,
   tam, kjer steza je od prej krvava.

   Rekli so mu, Igor, mokro cunjo
   čez oči preveži si rdečo.
   Ko ta zaslepi ga, glej nesrečo,
   zvrnil se naš Igor bo v kadunjo.

 • Gren

  TO SAME UMAZANE ŽIVALI , KI JIH BO KORDIŠ STERAL V MORJE Z BAJONETI MISLIM PA , DA MIHEC NE VE KAJ JE BAJONET ?

  • Simon Rožič

   …Mihec ve samo, kaj je GRS (gobec, rit in sapa) in lepa plača vsak mesec, ki
   mu jo damo mi, davkoplačevalci in ne L. Mesec!

   • zaslosds

    Zamenjaj besede,da ne bo GRS

    • Peter

     Ja, Goska reševalna služba deluje, je super in si ne zasluži take sopomenke, no.

    • Oliva

     Saj je lahko RSG

 • Uomo blu

  Čimprej ukiniti rtv prispevek.

  • Zgornji

   Takoj. Aja, saj res, nemoremo zdaj , dokler še virus razsaja, sem čisto pozabil . Bomo pam potem, če nebo že preveč škode.

 • Simon Rožič

  Kar čutiš sovraštvo, ki veje z ekrana, ko morajo izgovoriti ime in priimek
  človeka, ki ta hip s svojo ekipo ve, kaj je potrebno naredit- Janeza Janšo!
  Slak se kriveči in z vseh vogalov torpedira in laično vrta kot vrtalni stroj v
  redke desne goste, do levih je osladen do bebavosti in mislim, če bi ga
  obiskal striček iz Murgelj, da bi Slak zaplaval v lastni “lužici”. . enako velja
  za Breganta in tisto sovražno nakladačko, ki je nadomestila koleričnega
  Bobovnika…no, takele mamo, samo rešiti se jih ne znamo!!! Škoda!

 • štajerc

  zgodovina rtv-ja, je dejansko zgodovina zločinske levičarske politike, medij, sistematično usklajen z pasjesledno udbomafijsko policijo, tožilstvom in sodišči… nikoli se ne sme pozabiti, kako je terček v osrednjih poročilih, leta 1919, ko se je na kongresnem trgu zbirala množica protestnikov, prav grozeče svaril ljubljančane, naj se nehajo zbirati in ustvarjati nemir na slovenskih ulicah! rtv je do zadnjega daha branila komuniste in jugoslavijo! in ostanke le teh, zagovarja in opravičuje še danes! lažejo, manipulirajo… potvarjajo statistike, analize družbenega stanja, vsajajo sovraštvo med ljudi… gre za že prav ogabno manipulativno indoktrinacijo, s katero se vsakodnevno po kaplica zastruplja zavest ljudi…

  dnevno, nam aktualno, iz berlina, servirajo nebuloze nekega dohtarja, ki hvali, kaj vse je vzornega šarec naredil v boju proti virusu, “da bi lahko bili vzgled vsem ostali v evropi” in kako v nemčiji zasebno zdravstvo gleda samo na profit in ne na zdravje ljudi… halo! če nam bodo nemci obrnili hrbet, se bo luč na koncu tunela ugasnila in bo predstave konec! preko te televizije, se je v vsej njeni zgodovini, neprestano strašilo z izmišljenimi zunanjimi sovražniki, z gnilim kapitalizmom… imperijalna amerika je bila vedno kriva za vsa gorja in vojne tega sveta, za vso trpljenje naroda in vsega pomanjkanja dobrin… tako se tudi danes, na vseh frontah sistematično udriha po trumpu, zanemarja, spregleduje in izničuje se vse, kar je nastalo in prihaja dobrega iz amerike… ter se nam nasprotno, servira do potankosti analitičen drobnogled, poročanja popolnoma neobjektivnih poročevalcev, eden je večji pokvarjenec od drugega… ko ameriko neprestano relativizirajo, zasmehujejoin blatijo blatijo!

  to je modus vivendi že iz bivše države… ta gnili kapitalizem… ko se je izbrana vladajoča gospoda, bahala v “gnilokapitalističnih” limuzinah in se prav perverzno valjala v zahodnjaškem izobilju in privilegijih, je večinski narod ječal od revščine in vsakovrstnega pomanjkanja… v zadnji oddaji rtv-ja, “intervju”, kjer smo imeli enega teh bahačev bivšega režima, priložnost slišati in videti, da smo se lahko spet še enkrat prepričali, kakšna levičarska kloaka je ta tv hiša! ob ponižno servilnem suportu novinarke, je kocjančič prav bedno in patetično uprizarjal svojo olimpijsko zlato zgodovino osebnih dosežkov! seveda pa niti besede o tem, kako to, da medtem ko se z njegovimi sotovariši, ki baje niso strici iz ozadja in če kdo tako misli, da so, naj to tudi dokaže… da so oni naredili svoje in so sedaj drugi na vrsti, pri čemer je verjetno imel v mislih jankoviča, bratuškovo, cerarja in šarca… vse, ki so jih vlačili iz klobuka, da bi pretentali slovenski narod… pripravlja se verjetno že novega… primitivnega žogobrcarja čeferina… zato, da se bo še naprej tajila in skrivala zločinsko kriminalna zgodovina komunistov, da se bodo še kar naprej ti gospodje in njihovi naslednjiki, valjali v neomejenem izobilju vseh vrst privilegijev… in po možnosti za konec bili pokopani z državniškimi častmi!

  z novinarkino pomočjo, je kocjančič loščil svoj ugled, katerega sijaj slepi samo bedaka, ki ne zna misliti s svojo glavo… mnogi športniki bi lahko pričali, kaj se je dogajalo v športu, ko je ta gospod parazitiral na najvišjih položajih! seveda niti enega vprašanja na to temo! tako se zavaja in zapelje zavest gledalcev v željeno smer! zakaj iz strani tako prepričanega zagovorca socializma in vsega, kar je bilo tako zelo odličnega v bivši državi, niti besede o tem, da se je pod krinko delavskih pravic in lažnive pravičnosti samoupravnega socializma, slovenski narod pripeljalo na rob propada! zaradi tako krčevitega branjenja te lažne podobe in pozicije v zavesti naroda in v katerem tako tvorno sodeluje javna televizija, se dejansko skriva brutalna resnica pravih razlogov za odhod mladih v tujino in s tem posledično grozeče tragedije izumrtja naroda! … ko se še kar naprej in naprej, pretežno v imenu pravic delavskega naroda, med katere se mnogi prištevajo samo zato, da so za nič dela bogato nagrajeni… in potem, ko jim grozi izguba teh privilegijev, predvsem z pomočjo javne televizije, množično poženejo ovce na ulice… pod rdečo zvezdo… z granitnimi kockami v torbah… in s transparenti: smrt janšizmu… zaradi te šizofrenije stanja v družbi, se mnogi NE bodo vrnili in se več NE želimo vrniti domov!

  seveda nič od tega, iz ust širokoustneža, preoblečenega v podobo gospoda, ki to nikoli ni bil in ne bo, kateri vsakič, ko se pojavi v javnosti, samega sebe prikazuje, kot avandgardista, moralista in modreca, čigar analiza sveta, je v temelju pogubna, zavajujoča in prav nazadnjaška… in da je perverznost njegovega nastopa v oddaji intervju, bila že prav primitivna, si je vzel še pravico, v teh resnično dramatičnih trenutkih, tako zahrbno in žaljivo napadati aktualno vlado! in to naj bi bilo novinarstvo javne televizije, katero rtv-jevci zagovarjajo kot objektivno, nepristransko, uravnoteženo…

  stanje novinarstva v informativnem programu rtv-ja, je podobno neki vrsti epidemije bolezni laži, zaradi katere trpi ves narod in katere nevarnosti se bo potrebno lotiti, podobno kot korona virusa… dokler se ne bodo zadeve uredile tudi na tem področju, bosta neprofesionalizem in neverodostojnost slovenskega režimskega novinarstva, kot resnični izvor zla, uničujoče metastazirala normalnost, svobodo in prihodnost naroda!

  • von Rhein

   Za to resnico zaslužiš več kot plus.Pohvalo zaradi upanja,da so še ljudje,ki niso klonili.

   • štajerc

    hvala lepa!

  • tonček balonček

   ++++++++++++++
   imajo 70 let podlage res dobro povedano
   bodo prebral na RTV na tarči ali…

 • realnost

  Nova24tv pošljite vprašanja vsem predsednikom strank v parlamentu:
  1. Ali ste za ukinitev obveznega RTV prispevka?
  2. Ali ste za 30% znižanje plač sodnikov?

  Potem bi vedeli pri čem smo in vlada bi vedela kako naprej!
  Bravo Nova24tv, tako se dela za demokracijo naše države!!

 • Franc Šink

  Vsebina poročil RTV Slovenija deluje kot virus ki napada možgane prebivalstva. Je zelo nevaren.

 • Ivan Ivanovič

  Tridest dolgih let je demokratična opozicija prenašala poniževanje in žalitve s strani RTV, medijskega stroja za diskreditacijo-likvidacijo vseh političnih akterjev, ki niso bili po okusu udbomafisjkih stricev, ki so že davno nasilno ugrabili državo in je niso nikoli izpustili iz rok, niti po toliko opevanem sestopu z oblasti. Hrbet je biča vajen, biča željan, je zapisal Cankar. Vsa desna politika in desna civilna sfera se je obnašala nekako tako. Demokratična desnica se v nacionalni RTV v resnici nikoli ni emacipirala v odnosu do nedemokratične, udbomafijske levice.

 • JANEZ GUS

  Temu podnju od komunistične RTVS mora vlada zamašit komunistične gobce,ker to presega vse meje.Ta golazen niti ne pove,da je vlada podelila upokojencem denar,da so pocenili elektriko.Pa to je za bruhat.Vlada se trudi z vsemi napori,ta smrad pa jim miče polena pod noge.

 • Anton

  Rtv ubit. Jebemo materna. Že 30 let dela samo zgago. Da mu jebem….

 • est

  Tudi tu bo zapihal veter sprememb ! RTV pripravi se !

  • JANEZ GUS

   Zdaj je prava prilika.Take ne bo več.

 • zaslosds

  To rdečo lažnivo RTV JE POTREBNO DOBRO PRESEJATI ZRNjA OD PLEVELA,ZRNJA NE BO VELIKO.

  • JANEZ GUS

   Vse odpustit,nato pa jih 100 vzet nazaj

   • JANEZ GUS

    Dobro preučit njihovo minulo delo.Saviča in karbo sigurno ne.

   • zokispoki

    80 je dovolj za tako slab program !

   • drago

    Grški in poljski scenarij bo rešil vse težave.

   • pupa

    In še tistim sto izdati odločbo delo za določen čas, sledi preizkus in ocenitev dela, šele nato se pogodba izda za nedoločen čas.

 • Van Der Waals

  LUKA POLMESEC BEDAK!!! UKINTEV RTV PRISPEVKA!!!

 • gabrijelobid

  Mislim,da imamo 258 000 gospodinjstev in sedaj to pomnožite z 13 evri,ki jih plačujemo za prazen nič.

  • drago

   Gospodinjstev je pri nas okoli 800.000 + lokali, blizu miljon zavezancev je.
   Ko se pomnoži s 13 je to sigurno čez 100 mio €.

 • Amerikanc

  Nekaj bo potrebno storiti s tem udbopartijskim pospeševalnikom, ki zapostavlja Slovence in njihov trud za Slovenstvo.

 • Liberalec

  Potreben je grški scenarij, ali nekaj podobnega. Mora pa biti DRASTIČNO.
  RTV hišo zapreti za 1 do 2 dni (ukiniti), nato zaposliti profesionalne ljudi. V nadzorne svete pa se predlaga ljudi, ki so v preteklosti delali nevtralno. Spremeniti zakonodajo, da je možen odpoklic.
  Skrajneže odpustiti z sankcijami (posebna sodišča).

 • Amerikanc

  Takoj po koncu epidemije je nujno razpisati referendum za ukinitev plačevanja udbopartijskega prispevka.

 • zaslosds

  Plačevanje rtv naročnine je komunajzarski sistem

 • mare

  Na Rtv je glavni problem, da se bojijo za svoje riti, visoke honorarje in plače. Ne želijo sprememb, ker vedo, da jih bo potem vsaj 3x manj. Novinarji so ritolizniki, ki želijo čimbolj ustreči vodilnim in levičarski srenji, ki pa sprememb itak ne želi oz. Jih ne zna izvesti. Vsak normalen človek vidi, da izjave dajejo vedno le predstavniki strank Levice, SD, LMŠ Mesec, Vatovec, pujs Židan, komediant in predstavniki nevladjih organizacij prisesanih na proračun. Delali pa ti modeli itak niso nikoli.

  • Mahatma

   Čistka bo vsaj malo obrnila trend. Problem je , kre je z desne še nikoli ni bilo zato pa tudi nikogar nič ne skrbi.

 • Borut Stari

  Nihče ampak zares nihče,razen RTVSLO parazitov, nebi pogrešal te, uporabnikom elektrike, vsiljene naročnine.Janšo sprašujem. Kdo je v Sloveniji danes na oblasti?

  • Stajerka

   ….ni sam v vladi…..mogoče po naslednjih volitvah, ko se bo lewakom zgodil oboževan in občudovan “Orban” :))

  • Steiermark

   Po katastrofi, ki jo je poerbal, z corona virusom vred, za preprečitev katerega pa korona bedaki niso ničesar storili, pa moraš res razumeti da v tem trenutku ni časa za reševanje takšnih problemov in da ima prednost reševanje življenj.

 • von Rhein

  Gnilo in smrdljivo gnezdo je MMC. Tam ponujajo možnost vsem,ki na vsako ponudbo provokativnih naslovov izlijejo svoje sovraštvo, ustvarjeno po receptu tv poročil in komentarjev. Dovoljo pljuvanje najnižjega nagona.Ne zbrišejo (kljub opozorilu) niti komentarja,da sedaj izdajalsko vlado vodi pravnomočno obsojen kriminalec. Laži,podtikanja,žalitve,to je zbrano na enem mestu pod vsakim člankom ,ko se omeni Janša,SDS ali vlada.In to v zelo visokem številu komentarjev. Kdo komentira ne vem,vsekakor mislim,da so naročeni provokatorji tudi iz osebja RTV,ki imajo nalogo potegniti za seboj čimveč sovražnikov Slovenije.

  • Peter

   Tudi veliko novinarjev je vmes.
   btw, če napišeš kaj, s čimer se ne strinjajo, pa hitro zbrišejo.

  • betka

   Res je. Zato sem se pred dnevi registrirala tukaj, ker ne prenesem več neprestanih stampedov sovraštva, praviloma enih in istih, če jim kdo protikomentira.

 • Mahatma

  Nova vlada bi morala v okviru svojih možnosti čim prej odstaviti odgovorne za politični aktivizem na RTV Slovenija. In to vse, ki so aktivni v tem trenutku in vse za nazaj. Tud s pomočjo sprejetja kakega zakona če je to potrebno.

  RTVSlovenija so kakor sveta nebesa za aktiviste v novinarski preobleki. In potuha za vse ostale v konkurenčnih medijih. Marsikdo od teh si misli “Če bom na parvi liniji in udrihal po desnici, imam zagotovljen dober položaj na RTVSlo v primeru,če se mi kje drugje zalomi”.

  Zato bi morali narediti red ravno na državni RTV pa četudi samo za ta mandat. Malo jih bo pa že pošlatalo in zaskrbelo ostale. V nasprotnem primeru bodo v tem času nalili toliko gnojnice, da se bo obrnilo javno mnenje. In naslednje volitve so lahko spet izgubljene.

 • Stajerka

  ….če so sodili Šišku za rušenje ustavne ureditve…….potem so sedaj na vrsti odgovorni na RTV (vodstvo, uredniki, programski svet)…….in reset na 100%, potem pa na nove temelje……še pred tem obvestit institucije EU, ker lewaki bodo zagnali III. WV……..zaradi RACIONALIZACIJE je to NUJEN, neodložljiv ukrep……

 • Peter

  Vi bi ukinili hanzi, ampak jaz pa rad gledam mavčevo, kako kuha, no.

  • rubec

   Jaz tudi. Komaj čakam, da se speče in reče. Ajsa, poglejte no dragi gledalci in drage gledalke, kakšen luškan mehurček je ratal. A ni prisrčen.

   • Peter

    Moram priznati, da si me ti opozoril na njeno prisrčno kuhanje. Danes že spet nekaj cmari. Prisrčno, no.

    • rubec

     Tudi beli sneg rada kuha kot vidim. A ni prisrčna?

     • Unikatna

      Imaš kar nekaj primerkov, ki radi občasno kuhajo… ;)

     • marta

      Celo Rosvitin Filip se uvaja :)

  • Steiermark

   A tista suha preklja ti je všeč, ki na vsakem koraku povdarja svojo globoko žalost za izgubljeno jugovino …… Seveda, tiste njene kuharske “spretonosti” me nič kaj ne navdušijo, še manj pa njene balkanske jedi, ki jih tako rada proglaša za “naše!

   • Peter

    Všeč mi je od takrat naprej, ko je tistemu motoristu, ki se je vozil okoli v eni oddaji, razlagala, kako imajo Slovenke rade balkance. Tako, prisrčno je to povedala, no.

 • saturnsky23 saturnsky23

  V pregonu takšnega RTVja, se ne smemo ustavit. Zna bit, da se sedaj in trenutno potuhnejo, kasneje, čez nekaj časa zopet dvignejo. Ne pozabimo, da je vse to nastavek istega, še iz Jugoslavije, čeprav isto krvno nasledstvo. Tudi ne pozabimo,da nam je ta ista štala leta 91set, odvzela primat Jožetu Pučniku, z isto prakso pa še danes nadaljujejo.

 • realnost

  Zakon, da moraš, če imaš elektriko obvezno plačevati RTV prispevek je nezakonit. Takšnega zakona demokratična svobodna Evropa ne pozna. Po hitrem postopku je potrebno to krivico do davkoplačevalcev odpraviti. Takoj!!! Naj plačuje RTV Pjongjang kdor želi!!

 • bad brains

  RTV je treba razbit , ukinit. Vsako delno sekanje bi pomenilo še več sovraštva usmerjenega proti vladi. Poleg tega ne pozabiti na prisilne 3 EUR, ki jih plačujemo POPu….

 • Bernard Ravnnak

  Glede na to, da levičarji odkrito hujskajo in pozivajo, na javni RTV, je resnično najbolje pripraviti shod pred to “komunistično štalo”, jih pozvati, da sami “sestopijo” ( utopistični scenarij ha,ha,ha), če tega nočejo storiti, jim je potrebno zapreti vse vhode ter jih nato v drugi fazi pometati ven, objekt temeljito razkužiti in renovirati ter tej stavbi spremeniti namembnost, saj bo vsaka druga dejavnost bolj upravičena, kot pa da je to davkoplačevalska jama brez dna, za cca. 2000-2300 podanikov in lakajev, večinoma, večinskega rdečega trobila.
  Prvo kot prvo je potrebno ukiniti obvezen RTV prispevek, če ne gre drugače, tudi z referendumom ali državljansko nepokorščino…
  Basta! Dovolj je bilo! Slabi 2 leti imamo sedaj čas, da popravimo nekaj zamujenega iz 90-tih, ter da tako Slovenkam in Slovencem povrnemo vero in upanje na boljši, predvsem pa pravičnejši jutri,…samo enotni in povezani bomo močnejši.
  “Njihov” , dejansko pa naš-skupen, nekdanji paradni medij, so imeli od ustanovitve dalje v 100% nadoblasti, zato je bolje, da ga v takšni obliki, ko še venomer naprej podpihuje sovraštvo in vse ostalo, niti ne rabimo.
  Politika, vsaka opcija rabi, nasprotni pol, torej “sovražnika” za svoj obstoj in privabljanje članstva in simpatizerjev.
  Mar Slovenke in Slovenci nimamo dovolj ostalih “sovražnikov” vseh vrst, da še vedno bijemo notranji boj???
  Mar niso problemi mladih z zaposlitvijo, s stanovanjem ali starejših z dolgotrajnejšo oskrbo in njo povezanih vprašanj ter problem nelegalnih migracij ter vsakodnevno vzdrževanje le-teh že dovolj velik “sovražnik” pri konsistentnem reševanju teh in ostalih tekočih problemov, da o pozitivnih pogojih in “ugodni klimi” za malo gospodarstvo in družinska podjetja, ki bi bila lahko (oziroma so že v veliki meri) paradni konj naše bodoče ekonomije, niti ne govorimo.
  Torej; zgodovina nas uči, da so “revolucije” včasih nujno potrebne, po večini tudi moralno upravičene.
  Moralno pravično bi torej bilo, da dobijo ti rdeči “kmeri” zadnjo priližnost in sami odstopijo, vrnejo knjižice, gredo, vsaj, na eVem točko (saj so epismeni, mar ne?) ter za začetek odprejo svoj s.p…ter nato do roka vsak mesec plačujejo IZ SVOJIH PRIHODKOV vse dajatve in prispevke na vse konte pokojninskega ter zdravstvenega sistema, da si sami izkusijo, kaj je biti privatnik” , da ne otepajo z drugim “k☆☆☆☆☆” po koprivah, ker to lahko vsak, mar ne Igor K., Tanja G., Ksenija P., Eugenija C. in ostala odkrita “rdeča falanga”???

 • Unikatna

  V izrednih razmerah in to so sedaj ne morejo posamezni mediji imeti nekakšne pravice pisariti traparij! Brez zdravstvene stroke, tudi vlada ne bi šla v te drastične ukrepe! Torej je treba čimprej ukiniti RTV prispevek in se naj gredo svojih igric na svoj račun in ne za denar davkoplačevalcev!

 • KUKI12

  Vladna metla bo morala počistit tudi RTV. Kako piše v Svetem pismu….In zrno loči od plevela.

 • Olga101

  Rešitev: vlada naj ukine prisilno financiranje TV SLO!

 • Franci Pušenjak

  Mislim, da je gibanje GLASNO absolutno premalo glasno, preveč medlo in slabo organizirano! To mora biti odločnejša in dobro organizirana civilna iniciativa, ki bo ves čas bdela nad početjem RTV, ki bo glasno obelodanila vse stranpoti RTV in njenih novinarjev in ki bo jasno zastopala stališča demokratičnih sil v SLO. Ker tega nimamo ali vsaj ne deluje učinkovito, imamo samo “glas vpijočega v puščavi” od vsega tega ni efekta in oni svirajo svojo dalje!! Pozivam vse, ki ste vpeti v gibanje GLASNO, da se bolj potrudite, drugače organizirate in nas vključite. Prevzamete tudi projekt reorganizacije javnega medija in vprašanje kako se ta javni medij naj financira. Javno se financira ostalo ne, gre na trg!!!?

 • Andrej

  Največja panika bo na RTVSLO zavladala, ko bo Nova24TV ene par njihovih novinarjev zaposlila in bodo vsi skupaj ugotovili, da na Nova24TV lahko objektivno, stvarno poročajo, prej pa niso mogli.

 • matjaž

  Kadunc še vedno deluje, kot da je še vedno aktivna nasilna združba iz predmestja Ljubljane, ki je sama sebe imenovala Savska banda!

 • Aldo

  Manjšina polikomisarjev vodi RTV SLO.
  Temu bi nujno treba narediti konec.

 • marta

  Ali Kadunc še nima pogojev za upokojitev ?

  • xtc

   A ni tud Milan zrel za kako poroko,pa Zemljo,Rotar,Bulc,bavcon in še kateri-ti so malodane večni.

   • marta

    :)))

 • xtc

  Zadeve z RTV se da zelo galantno rešit-poklicati Kadunca in mu postaviti jasne naloge v treh mesecih, mora RTV zmanjšati št .zaposlenih na 1/2,mora biti profitabilna,prestrukturirana ali pa gre na prosti trg,direktor se mora takoj pisno obvezati,da bo to uredil ali pa podati odstopno izjavo ,vlada pa takoj na RTV imenovat kriznega Managerja,ki zadevo ,da v stečaj in v treh mesecih formira novo RTV z 40% sedaj zaposlenimi in z klavzulo,da lahko RTV zaposli novega sodelavca šele po tem ,kot stari odida in da mora biti poslovanje RTV vedno pozitivno,sicer se ji državna sredstva odvzamejo.

 • milanček

  zapomnite si, RTV je treba totalno počistit to golazen, ponavljam, totalno, drugače je vse zastonj! nekatere pa je potrebno tudi postaviti pred sodišče!!!

 • Zvjezdan Srbić

  Bo Granda namesto Kadunca? No saj je vseeno ktermu direktorju bo ljudstvo plačevalo prispevek.

 • piko8

  Imam občutek, da kadunc nebo več dovgo grev svojega priljublenega stovčka rtv!!!

 • Peter Janšič

  Stane Granda prav tako laja v isti rog za službo na rtv? No saj naj se malo zamenjajo kot svetniki in uredniki.

  • marta

   TROL, hočeš blatiti poštenega novinarja ???? Spel se dej !

   • Peter Janšič

    Gospa @marta kaj pa je danes z vami? Nekam zlovešče se obnašate.

 • Jože Nardin

  Stane Granda se strinjam z vašo oceno glede kraje. Namreč tako kot so se naučili krasti v imenu ideologije v vse letih po 42, tako še danes kradejo. Koliko časa še !!???

 • janko

  Poslušte, RTVjevci! Ker vas gledamo in vam plačujemo VSI, levi in desni, pa še kateri, je torej logično, da MORATE biti POLITIČNO NEVTRALNI.
  Nacionalni medij = medij za vse in vsakogar.
  V kolikor to ne izvedete, pa vas bo treba dati na trg – simply.

  Neverjetno ste nesramni do državljanov, ko propagirate komunizem, to največje in najhujše zlo človeštva zadnjih vsaj sto let! Ateistov vas je malo, Slovenci smo 90% katoliki in vi vedno govorite: danes katoliki praznuJEJO….

 • Common Sense

  RTV taka kot je, je POPOLNOMA nepotrebna. Oziroma je direktno skodljiva. Pripreti pipico, pa se bodo stvari zacele urejati. Prej ne.

 • Jože Nardin

  Leta 2013 so ga levičarski kolegi na TVS bodrili !!! da prevzame vodenje. Ko je prevzel vodenje je bilo njegovo delo samo kako, dvigniti prispevek na vezavo električnega priključka, nič pa kako racionalizirati delo na televiziji in uravnotežiti poročanje. Ja, pa premaknil je pohištvo v pisarni. Lahko po tem pričakujemo, kaj drugega kot smrdečo greznico.