fbpx

Dr. Stane Granda za Radio Ognjišče: “Pretresljivo je, kako nekateri izrabljajo antipatijo do sedanjega predsednika vlade”

Stane Granda (Foto: STA)

Sedanja vlada je prevzela v vodenje Slovenije v enih najtežjih trenutkov naše samostojnosti. V drugi polovici marca letošnjega leta se je Slovenija soočila z izbruhom epidemije covid-19. Kljub temu, da je Šarčeva vlada vedela za hude prihajajoče težave, je raje, kot bi kupila nujno medicinsko opremo pustila skladišča z njo popolnoma prazna. V prihodnjih mesecih so sledili hudi medijski napadi na stranke SMC in Desus, saj so tranzicijski centri moči levega omrežja za vsako ceno hočejo zrušiti sedanjo vlado. O aktualnih političnih tematikah je na Radio Ognjišče spregovoril dr. Stane Granda.

V tem tednu je na Bledu potekal petnajsti Strateški forum Bled z največjo mednarodno udeležbo do sedaj. Predvsem dominantni mediji v rokah levega gospodarskega in političnega omrežja so se zmrdovali, da na obisku ni bilo nobenih višjih predstavnikov jedrnih držav EU, karkoli bi to naj pomenilo. Na to norčevanje vplivnih slovenskih medijev je opozoril tudi dr. Stane Granda. “Pretresljivo je, kako nekateri izrabljajo antipatijo do sedanjega predsednika vlade, da potem blatijo vse te vzhodne države in zviška govorijo o solidarnosti, brez katere sicer tudi samostojne Slovenije ne bi bilo.”

V nadaljevanju je Granda izpostavil tisto, kar se dogaja v Sloveniji že od prvega dne osamosvojitve. Sedanji predsednik vlade Janez Janša je kriv za vse, kljub temu, da je imel izvršilno oblast v času samostojne Slovenije v rokah malce več kot pet let. Kljub temu spremljamo vsak teden nezakonite proteste v režiji sina vrhovnega tožilca in nekdanje vplivne direktorice ljubljanskega stanovanjskega sklada Jaše Jenulla.

Kot so nam razkrili žvižgaški protestniški viri, za vsem tem cirkusom stojijo vplivni člani stranke Socialnih demokratov. “V prvi liniji je združena lista, ki domneva, da bi ona na teh volitvah zmagala. S kom, s čim, s kakšnimi ljudmi, s kakšnimi programi, ne vem… ne znajo ponuditi nobenega programa naprej. Volitve se ne dobijo z zgodovino, ampak s programom in napredkom. In kaj ponujajo? Nič, samo sovraštvo in laži,” komentira Granda.

Pivčeva in Cerkev žrtev medijskih centrov moči tranzicijske levice, Zoran Janković in protestniki kljub hujšim kršitvam ostajajo nedotakljivi
V preteklosti se je razkrilo mnogo gospodarskih in političnih afer levega omrežja. Eden izmed nedotakljivih je dolgoletni ljubljanski župan Zoran Janković. Za vse Jankovićeve afere bi lahko napisali roman. Najbolj sporno dejanje v zadnjih letih je bila afera farmacevtka in odpis več milijonov evrov dolga njihovemu družinskemu podjetju Electa. Na drugi strani si je predsednica Desusa zaradi vstopa v aktualno vlado nakopičila srd medijev, ki so jo en mesec hujskaško napadali zaradi njenih gostovanj v podjetju Vinakras in v Izoli.

Zoran Janković. (Foto: STA)

“Če bi bili ti novinarji, ki se tako spravljajo na njo, en odstotek tako aktivni pri ljubljanskem županu, bi bili že zdavnaj mimo njega. Pa poglejte, koliko takšnih in drugačnih škod je ta mož že naredil in se mu ne zgodi nič. Nasprotno, v Delu o njem ne smejo pisati slabo. To ni interna informacija, to smo lahko prebrali tudi sami. Gre za prepotentnost nekaterih, da bodo oni postavljali vlado. Za sto evrov obračunavati na ta način, to pa je malo poceni za to državo,” je za Radio Ognjišče izjavil dr. Stane Granda.

Isti mediji so pokazali svojo dvoličnost med poročanjem o tradicionalni maši na Brezjah ob prazniku Marijinega vnebovzetja. Eden izmed anonimnih slovenskih državljanov je prijavil vodstvo slovenske Cerkve, da so kršili odloke vlade o združevanju, da se lahko na javnih krajih zbira največ do 500 ljudi. Isti mediji že osemnajst tednov tega ne izpostavljajo ob tedenskih nezakonitih protestov.

Nezakoniti petkovi protesti. (Foto: STA)

Cerkev kot institucija je bila že srž problema v času nekdanje skupne države, a iste metode napadov na Cerkev so se prenesli tudi v čas samostojne Slovenije. Na to dvoličnost opozori večinske slovenske medijske krajine ne pozabi omeniti dr. Stane Granda. “Pri nas se pač intenzivno, ker drugega programa ni, izkorišča vsako priliko za napad na Cerkev. Ta postaja nehvaležna žrtev, tega smo vajeni že iz zgodovine. Na vse mile viže napadajo napake Cerkve in pogrevajo stare vice. To je že stara in preizkušena politika,” pove Granda. A tudi propagandi stroj levice ne deluje več tako gladko kot v preteklosti. V času socialnih omrežjih in množice informacij na svetovnem spletu lahko vsak posameznik preveri njihove trditve. Te pa se v ideoloških bojih velikokrat izkažejo za lažne.

Celotni pogovor dr. Staneta Grande lahko poslušate TUKAJ.

Luka Perš