fbpx

Dr. Štrancar: “Koga na letošnjih volitvah NE bom volil”

Predvolilno soočenje na POP TV (Foto: STA)

Na letošnjih volitvah NE bom volil strank, ki sejejo kaos, covid, vojno v Ukrajini, gospodarsko nazadovanje Evropske unije, saj bodo novi pretresi, ki prihajajo, temeljito spremenili naše življenje in navade. Življenjski standard, kot ga poznamo danes, v naslednjem desetletju ne bo več samoumeven. Pridelava hrane, alternativni viri energije, izvoz zunaj meja Evropske unije postajajo za majhno Slovenijo strateškega pomena.

In hkrati priložnost. Če bomo gradili na poštenih temeljih, izvozu produktov z visoko dodano vrednostjo in inovativnosti mladih na vseh področjih vključno z javno upravo. Predpogoj so stabilna vlada in investicije zdravega kapitala.

Vlada Janeza Janše ni idealna, kakšen od ministrov si za svoje delo ne zasluži pozitivne ocene, vendar vlada deluje. Po več kot desetletju teoretiziranja in blefiranja, boja za oblast med posameznimi lobiji ter petelinčkanja nesposobnih veljakov strank imamo danes vlado, ki probleme rešuje.

Vlado, ki bo dolgoročno in strateško reševala probleme, ki zagotovo prihajajo, potrebujemo v prihodnje še bistveno bolj, da izkoristimo priložnosti ter poskusimo ohraniti blaginjo. Vlado, ki bo tudi v tujini znala jasno zagovarjati interese državljanov Republike Slovenije. Vlado, ki ne bo dopustila, da nam vladajo sorosi vseh vrst, katerih edini cilj je kaos. Ne potrebujemo histeričnih politikantov, ki delujejo v interesu domačih monopolnih struktur in lobijev iz tujine in se tega niti ne zavedajo. Potrebujemo državnike, ki bodo v tujini cenjeni kot resni ter zaupanja vredni sogovorniki ter garanti stabilnosti slovenskega gospodarstva.

NE strankam, katerih edina vsebina je biti proti
Zato v nedeljo NE bom volil strank, ki so zgolj in samo zaradi »ideoloških« razlogov proti sedanji vladni koaliciji. NE bom volil strank, katerih skupni imenovalec in edina vsebina je biti proti. Zgodovina nas uči, da take stranke in ideologije navadnim ljudem vedno prinašale le gorje in trpljenje. NE bom volil voditeljev strank, katerih očetje in stari očetje so bili fašisti, njihovi potomci pa nas, rodoljube, obkladajo s fašisti. Čas fašizma, nacizma in komunizma je minil. Z njimi naj se ukvarja zgodovina.

Dr. Aleš Štrancar (Foto: STA)

Prihodnost ali nazadnjaštvo?
V nedeljo odločamo med prihodnostjo in nazadnjaštvom. Med razvojem in kaosom. Odločamo o tem, ali bomo imeli vlado, ki bo reševala probleme, ali vlado, ki se bo po letu delovanja zaradi medsebojnih sporov sesula, kot so se že tri vlade v zadnjem desetletju. Odločamo o tem, ali bo zdrav domači kapital investiral v Sloveniji ali zunaj nje. Predvsem pa odločamo o tem, ali bomo svojim otrokom in vnukom zapustili domovino, v kateri bodo svobodno živeli, ali pa jih bomo obsodili na hlapčevanje tujim in domačim tajkunom.

Vsak glas odloča, zato pojdimo na volitve. Ne podlegajmo propagandi sejalcev kaosa in histerije, odločajmo na podlagi dejstev in pametne presoje. Čas je, da Slovenija postane normalna država. Ali bo to naslednji teden ali v naslednjem letu, po sesutju še ene sorosove vlade, odločamo volivci. Zavedajmo pa se, da se bo vsako zamujeno leto za razvoj v teh prelomnih časih zelo poznalo.

Dr. Aleš Štrancar