fbpx

Draga Alenka, čas je, da prenehaš z neproduktivnim obtoževanjem in škodljivim hujskanjem; raje se pridruži Židanu in rešuj življenja!

Foto: STA, FB

“SRAMOTA! Kazen za dostavljavca hrane, ki si je privoščil malico? Očitno so kazni samo za drugorazredne državljane,” je danes popoldne na družbenem omrežju Facebook objavila predsednica SAB Alenka Bratušek. Policija je dostavljalca ustavila, ker ni nosil maske, Bratuškova pa je situacijo izkoristila za napad.

Medtem ko Slovenijo še vedno pestijo visoke številke okuženih in umrlih za koronavirusom, pa se nekateri politiki še vedno ne zavedajo resnosti situacije in tako kot Alenka Bratušek, vsako situacijo izkoristijo za napade na vlado, čeprav se izkaže, da nimajo prav, saj je ukrepe potrebno spoštovati v dobro vseh nas. Kot že mnogi opozarjajo, je potrebno politični boj v teh trenutkih pustiti za sabo in delovati v skupno dobro.

Dostavljalec ni jedel in ni nosil maske na javnem kraju
Bratuškova je namreč na Facebooku komentirala prizor, kjer policista v središču Ljubljane legitimirata mladega dostavljalca hrane, ki v javnosti ni nosil maske. Dogodek je opisala kot sramotnega, mladega fanta, ki ni upošteval predpisov, pa je označila za drugorazrednega državljana. Res nenavadna in pretirana ocena vodje SAB. No, kmalu se je izkazalo, da Bratuškova, milo rečeno, zavaja. Po poročanju portala Žurnal24 so na policiji pojasnili, “da sta v soboto, okoli 12.30, policista na Prešernovem trgu opazila občana, ki na javnem kraju ni uporabljal maske. Pristopila sta do občana, ter ga na prekršek opozorila, ter ga pozvala naj si namesti masko.”

Foto: Alenka Bratušek FB

Ob zaznavi prekrška, ali med samim postopkom, moški ni jedel ali pil na javnem kraju. Ko si moški kljub opozorilom ni želel nadeti zaščitne maske, mu je bil izdan plačilni nalog zaradi neuporabe maske na javnem kraju.

Sara Kovač