Drobljenje trdih orehov – za zmago SDS na volitvah!

Foto: STA

V zadnjem prispevku, na tej spletni strani v preteklem letu, ste lahko izvedeli, da bom kandidat za poslanca v 3. volilnem okraju 5. volilne enote (Celje – Center), kjer SDS v zadnjih 20 in več letih nikoli ni imela poslanca. Glede na to, da sem več kot tri leta javno ponavljal, da ne bom več kandidiral za poslanca v Državnem zboru, je bila to za mnoge vesela novica, za mnoge pa tudi ne, nekateri so mojo kandidaturo v volilni aritmetiki razumeli, drugi pa sploh ne. Javno razpravo o tem pa sem vzpodbudil tudi sam z javnim vprašanjem na Twitterju:

Odgovori na moje vprašanje kažejo, da pretežno levi volilci in zdajšnji levi poslanci volilnega sistema sploh ne razumejo. Niti ne vedo, kaj so to lahko in kaj so to nemogoče izvoljiva okolja. To kaže tvit poslanca SMC Simona Zajca:

Iz gornjega sporočila, ki so ga kot papige ponavljali posamezniki z leve, je jasno, da niti približno ne poznajo volilnega sistema in pojma nimajo, o čem govorijo ali pišejo. Je pa izstopal tvit Aleša Hojsa, ki je zapisal tako:

No, precej neposredni, a ne daleč od resnice so bili tudi nekateri tviti iz leve, kot je bil, na primer tvit Aljuša Pertinača:

Ali Mateja Lahovnika, ki je ugibal tako:

Drobljenje prvega trdega oreha
Pa pojdimo od ugibanj k realnosti. Moj volilni okraj, kjer imam tudi kraj stalnega bivališče, je Šmarje pri Jelšah. Do leta 2008 SDS v tem okraju ni imela nobenih možnosti. V okraju sta bila že dva izvoljena poslanca NSi (Martin Mikulič) in SLS (Marjan Drofenik). Takrat sem se odločil, da prvič kandidiram za SDS prav v tem okolju. Spomladi 2008 smo naredili povsem resno anketo, ki je ustrezala vsem kriterijem resnega raziskovanja in anketirancem ponudili devet imen, ki naj bi v tem okolju kandidirala na volitvah v DZ, ki so bile jeseni 2008. Med njimi seveda moje. Nečastno sedmo mesto sem dosegel, vse je bilo pred menoj, od kandidatov takratne LDS, ZARES, SLS, NSi, DeSUS in ne vem kdo še vse. Če skrajšam – moja kandidatura je bila misija povsem nemogoče. Stopil sem do Janeza Janše in mu predlagal umik moje kandidature in kandidaturo enega od županov s tega okolja. Še danes vidim tisti njegov mrki in grd pogled, ko je vstal od mize, in mi zabrusil: “delat začni” (volilno kampanijo) in odkorakal v svojo pisarno. Pa sem bil na misiji nemogoče. Veliko smo delali, da ne rečem garali in volilni dan je prinesel jasno sporočilo. Zmagal sem z okoli 36 odstotki, prva zasledovalka (SD) je dobila 21 odstotkov, vsi ostali pa še daleč za njo. Nemogoče je postalo mogoče. Tudi leta 2011 in leta 2014 sem bil izvoljen v Državni zbor. Če bi si želel gladke zmage in  uvrstitve v Državni zbor tudi 2018, bi pač še enkrat kandidiral v tem okolju, tako pa gremo na:

Drobljenje drugega trdega oreha.
Mesto Celje, kot rečeno, že več kot 20 let ni imelo izvoljenega poslanca SDS. Poglejmo si rezultate SDS v Celju za zadnjih nekaj let.

LetoKandidatŠtevilo glasovDosežen % kandidataPovprečje v %
2004Stanislav Hren3.52226,49 %31,56 %
2008Dr. Romana J. Cizelj3.16121,82 %30,36 %
2011Dr. Andrej Rahten3.55524,16 %29,62 %
2014Karmen Kozmus1.97917,24 %21,06 %

Situacija, v kateri sem, je relativno jasna. Trd oreh, bi lahko rekli. V vseh teh letih je volilni rezultat za kandidate SDS v Celju slab, nižji od povprečja. Za nepoznavalce naj dodam, da je slabša situacija le še v Velenju, povsod drugod od Šentjurja, preko Savinjske doline do Koroške je situacija bistveno boljša. Za izvolitev v Državni zbor ni dovolj doseči povprečje. Odvisno od situacije, toda povprečje je treba preseči za nekaj odstotkov. Je ta cilj dosegljiv? Je tudi drugi oreh možno zdrobiti? Ne vem, a narediti je treba vse, da se to zgodi. Dober volilni štab že imam, vsi tisti, ki verjamete v SDS in tisti, ki so vas v preteklosti z novimi obrazi peljali žejne čez vodo, pa mi pri tem seveda lahko veliko pomagate, da skupaj naredimo to, kar se na prvi pogled zdi nemogoče.

Vinko Gorenak

 • Slovenka

  Gorenak bo vendarle kandidiral. Po dolgem času dobra novica. In kar je še pomembneje, kandidiral bo v okolju, kjer SDS ne uspeva najbolje. Erjavček, si upaš kaj podobnega?

  • janez zorman

   Rjavcu bi mogoče uspelo v Umagu.

   • Slovenka

    Mogoče pa tudi v Velenju. Na pralne stroje se spozna.

  • lili pili

   Kaj pa janez si upa kandidirat v velenju, kjer stanujecin zivi….. niti slucajno ne

   • Slovenka

    Zakaj pa ne Erjavček v Velenju? Levičar v levičarskem gnezdu.
    Sicer pa, mogoče bo Velenje tudi nekega dne naše.

    • lili pili

     Kot je rakel g. Kucan, danes so dovoljene sanje….. in sanja sds svinja o koruzi….

   • majda

    Si kot Valter, beden in nor!

    • lili pili

     Postavil sem vprasanje ti pa menjas temo….. a ne znas brat in argumentirano odgovarjat, pa saj to od sds ne pricakujem…

  • Miha

   Čestitke za sprejeti iziv.
   Malo kdo od poliitkov si upa kaj takega ?
   Veliko mladosti in igrivosti ste ohranli v sebi gospod Gorenak.
   Kapo dol.

 • Valter BraniSlav

  Slovenski desnicarji ste kot muslimani: nikjer in nikoli vam ni nic vsec. Povsod vas nekaj moti, in kar naprej sami sebe prepricujete da vas nekdo tretji ovira pri tem da bi bili srecni.
  Tudi danes ko SFRJ ne obstaja vec ste nesrecni in tudi cez pol stoletja bo isto.
  Sreco si morate ustvariti sami. Sami si morate omisliti zivljenje.
  Zelim vam da zmagate na volitvah. Pa ne zato ker vas obrajtam. Edini razlog je da so levi se mnogo slabsi od vas.
  LJUDJE SLEDIJO MOCNIM MARKANTNIM KARIZMATICNIM VODJEM KI PONUJAJO UPANJE.
  LJUDJE KALIMEROV NE MARAJO.
  ODLOCITE SE: HOCETE BENTITI ALI ZMAGATI NA VOLITVAH? Oboje se ne bo zgodilo. Nikoli se ni in se nikoli ne bo.
  Mislite da bi Trump zmagal ce bi se 24/7 samo cvilil, pritozeval, smilil samemu sebi, pizdil in obujal stare zamere?
  NO TRUMP WON WITH SLOGAN I WANT AMERICA GREAT AGAIN.
  UCITE SE OD NJEGA!!!

  • Miro Jereb

   Sreco si morate ustvariti sami.
   Kaedelj…zvrana dela….

   • Valter BraniSlav

    Ne zbrana dela pac pa: Smeri razvoja političnega sistema socialističnega samoupravljanja, Ljubljana, 1979.

    »Sreče človeku ne more dati niti država niti sistem niti politična stranka. Srečo si lahko človek ustvari samo sam. Toda ne sam kot posameznik, ampak samo v enakopravnih odnosih z drugimi ljudmi. V teh odnosih mora samoupravno in svobodno obvladati svoje posamezne in splošne družbene odnose ter – v ustreznih demokratičnih organizacijskih oblikah – tudi državo, sistem in politično stranko kot instrumente svojega lastnega samoupravljanja. Avantgardne sile socializma in socialistična družba imajo lahko potemtakem samo en cilj – da glede na možnost danega zgodovinskega trenutka ustvarjajo razmere, v katerih bo človek kar najbolj svoboden pri takšnem osebnem izražanju in ustvarjanju, da bo lahko – na podlagi družbene lastnine proizvajalnih sredstev – svobodno delal in ustvarjal za svojo srečo. To je samoupravljan.«

    • Valter BraniSlav

     Dosti flancarije, kenede? Edo je najbolj bil srecen ko je lahko sovrazil in prizadel politicne nasprotnike. Tita pa se je bal kot pes gospodarja. Vseeno, bil je moj stric in mi celo placal prvo avio karto ZG- NY leta 1977…
     Pa se to, ko sem domov pripeljal mojo izbranko sta jo oba s Pepco zelo lepo sprejela…

    • sloustava

     In ne pozabi: pobiti brez milosti vso družino, čeprav je samo en v njej sumljiv. Pobiti kler, duhovnike, …pobiti, pobiti, pobiti, pobiti, …in imamo preko 600 morišč!! Zato Valter, ne bodi hudoben in nesramen. Na krvi ste zgradili svoj imidž, na krvi. In še se dogajajo sumljive smrti-od padca z lojtre preko prometne nesreče v Avstriji, … Krvavorokci ste in pika. In če to povemo, napišemo, ozaveščamo javnost, smo, kaj,? A, kaj? Zato zapri gobec! Žal, žal, a normalna usta, jezik, tega tvojega, vašega nesramnega gobcanja ne bi izrekla! Nikoli!!

     • Valter BraniSlav

      Ti lajas pred napacnim drevesom… Kaj potem ce sta bila Kardelj in Macek moja strica? Mene ze od leta 1977 ni v SLO. V Ljubljani sem studiral ekonomijo in ker sem si od nekdaj zelel biti bogat sem pred 41 let odsel v prvo drzavo kapitalizma ZDA… tu sem zares obogatel. Pa ne tako kot moja strica, Edo je bil vreden kak milion, Macek manj… tu v ZDA se govori o stotinah milijonov ki sem jih jaz zasluzil na delniskih trgih ….

      Politicna ekonomija me ni zanimala, samo prakticna ekonomija… Edo je bil pac vernik komunizma, on je bil veliki inkvizitor, Slovenski analog tegale:
      https://www.youtube.com/watch?v=liS9Mm-hMCI
      Umrl je spokojno ker je bil vseskozi preprican da je delal dobro…

      In kaj si med tem casom ustvaril ti? Presteval kosti, se cmeril, kuhal sovrastvo?

 • Oregon

  uf, bravo Vinko.

 • Primoz Papez

  SDS pred volitvami ustanavlja nove portale in socialna omrežja za širjenje laži, sovraštva in nestrpnosti.

  V letu pred volitvami v Sloveniji ne nastajajo samo nove politične stranke, temveč za potrebe volitev tudi novi mediji. V manj kot letu dni je tako nastalo trinajst novičarskih spletnih portalov, ki so med seboj očitno usklajeni. Vsak od njih pokriva svoje zemljepisno območje (nobene regije ne pokrivata dva portala), vsi skupaj pa vso Slovenijo. Njihova grafična podoba je skoraj enaka, saj gre za različice iste teme za novičarske spletne strani, ki jo ponuja odprtokodni sistem za urejanje spletnih strani wordpress. Poleg tega so skoraj vsi uredniki teh spletnih strani po javno objavljenih podatkih povezani s SDS.

  • borko

   vse kar se piše o levih je laž zate al kaj,pogledaš hanzi portal in pogledaš novo24 potem mal primerjaš in z svojo glavo oceniš kdo laže in zavaja,je čist enostavno.

  • učko

   PRAVILNO! Torej so lenuhi iz Noriškega kraljestva le začeli delat !!!!! Problem je samo v tem, da samo ena stranka SDS ne more dobiti volitev oziroma formirati vlade !

   • Capi

    Problem ni v SDS, problem je v bebastih volilcih, ki volite levake…..

   • sloustava

    Zate in za @P.Papeza velja isto: ali si tako nor ali tako žleht?! Vsak normalen in vsaj približno pameten bo hotel Sloveniji, sebi, svojim zanamcem boljši jutri. Ga boš dobil s Kučanom, Jankovićem, Golobičem, Zemljaričem, Jamnikom, Glavino? Ali si en tistih godničev, ki trdijo, da jih niste dovolj pobili v povojnih pobojih? In še tole vprašanje, nalašč za vaju in vajine tisočere nicke: koliko predlogov Zakonov, amandmajev in sklepov je predlagala SDS? In koliko narcisoidni tirani te Vlade? In kaj je naredila Celarčeva? In kaj Gašperšič? Ni odstopil, pa je jezikal, da bo; in kaj Erjavec; in kaj “etični” Cerar,…? Odgfovorov ne pričakujem, pač pa zatohlost sprenevedanja in podtikanja. Čed bi vsaj prebral Noriško kraljestvo…Si kot Nataša Pirc Musar, ki se je oglašala n Odmevih in PRIZNALA, da ni prečitala odločbe a je imela največ za gobcat. Taki ste, ubogi na duhu, kučanistični hlapci in dekle, lajate in presstitucija vas podpre. V ŠKODO SLOVENIJE!!

    • učko

     Dokler SDS in ostali “proti režimci” ne zmagajo in ne dobijo volitev in vlade, tolk časa so luzerji, ki bi radi lepo in komot živeli od poslanskih plač. E, gotovo s tem !!!!!!!!

  • Soave

   Ali daš kaj zraven ?? Ne !! Kaj te potem moti ?

  • ogoljufan

   Kaj pa privatizacija javne RTV?. Umrl je nek televizijec, bog mu daj nebesa, naj počiva v miru!
   Ampak, zakaj je potrebno to objavljati na RTV, katero financiramo vsi davkoplačevalci. Za take objave obstajajo načini s plačljivimi osmrtnicami, pa tudi pogrebni zavodi objavljajo osmrtnice oz. novice o pogrebih. Nikakor pa ne razumem, kaj za vraga so nekateri zaposleni na RTV, da je potrebno to vesoljnemu občestvu pri dnevniku…kaj ni to uzurpacija javnega medija za privatne namene, podobno kot je nekoč neka radijska novinarka svoj maraton v Radencih financirala s sponzorji njenega trenunga in copat ter ostale opreme, kar smo poslušali vsako četrtkov jutro kot reklame, za kar RTV seveda ni dobila plačano. Ponavljam, naj počiva v miru, ni važno kdo je, samo ni način…

 • učko

  Jah, Vinko, JaJo ti je “lepo z mrkim ksihtom” dal vedeti, da začni delat, kwa pa druzga. Sam tud tvoj šef bi lahko kej več delal, predvsem pa delal tako, da bi nastala zmagovita koalicija, ki bo sestavila vlado, ne pa sam SDS, ki bo s parimi cepci prišla v parlament jajca praskat !

 • tarantela

  A ste otročji!

 • Miro

  hahaha a je tota Vinko Gorenak, za katerega je bilo govora da je homoseksualec??? Ali niso homoseksualci in lejzbike v RKC označeni kot manjvredna vrsta ljudi? ali pa ne, če si naš?

  • MEFISTO

   Saj ni nick enega in edinega!

  • Viktorh

   Mitja Kunstelj je bil 24. avgusta 2015 spoznan za krivega – IK 45373/2013 -, ker je širil laži o dr. Vinku Gorenaku.
   A želiš biti sojen tudi ti?

 • Maja

  Dokler boste imeli stare fante… ki so bili že odstavljeni v vseh režimih … zopet na vrhu liste za imenovanje voditeljev, boste v opoziciji…in kot kaže starim fantom to odgovarja…bolje v opoziciji kot pozabljeni !

  • učko

   Jah, to je to, eksistenca tem politikantskim lenuharjem! V socializmu so bli v partiji, da so mel’ mal boljše in bolj plačane službe, pa še delat’ jim ni blo treba, zdej pa to ponaulajo na tak način !

  • Stajerka

   opozicija naredi več koristnega za Slovenijo kot je koalicija katerekoli lewaške vlade…….ma vas mora pečt in skelet odkrivanje f21, f571 in obelodanjanje svinjarij, ki jih počne koalicija v imenu morale, etike (SMC), v imenu upokojencev (DeSus) in SD v imenu delavca…….res so visoko produktivni – rezultati so vidni po številu tistih pod pragom revščine…….

  • majda

   Kažeš hrbet resnici in dejstvom. Toliko o tvoji sposobnosti pametne presoje. Kaj je, do danes, dobrega naredil, recimo Han? Komi, prisesan na državne jasli-ko pa pride Heineken, komi pade za 41%. Kdo torej dela škodo? Jaz, ki ti to povem, napišem, ali ti, ki bebavo slediš fake news? Deklič, odrasti!!

 • Beli Sneg

  Vinko ima še kako prav. Znotraj SDS bo potrebno delat. Tudi v naši občini imamo SDS župana, ki za stanko odkar je bil izvoljen ni naredil nič.

  • majda

   Povej to SDS stranki na Trstenjakovi! Bo dobro tako za župana kot za stranko! Ne boj se, pri nas ne ubijamo resnice in njih prinesitelje. Hvaležni smo vsake dobronamerne kritike, ocene, pomoči, … rastemo skupaj z vami!!

 • Beli Sneg

  Na ta portal so se pa preselil komentatorji z MMC. Zgleda da levakom trda prede.

 • DJURO SUMAR

  Se mi zdi, da so Celjani prepametni, da bi nasedli podobci kot je Vinko Gorenak. Naj pride kandidirat v Radeče, bo dobil 10 glasov, če bodo vsi sdsovci zdravi in prišli na volišče.

  • učko

   Jah, sej ni kej bit’ za pameten! A k’ bojo volil SD ali Cmeravca, pol’ bojo pa pametni, al’ kaj?!

  • sloustava

   Upam samo, da ne bo kdo z lojtre padel ali umrl v čudnih okoliščinah v Avstriji. .(policist, ..baričevič, slike, kamera, tožilka kotnikova, novinar lomovšek,… za njih “jutri bo nov dan…nikoli ne bo prišel). Djuro, a ne bi ti raje preje razmislil, preden bleješ tu? Najprej se poduči o stvarnosti in resnici, dejstvih in dokazih. Potem pa dvigni roko in prosi, če greš lahko v šolo za tiste, ki ste umsko malo bolj počasni. A se poduči. Je zdravilno!!

   • DJURO SUMAR

    Pri tebi posebna šola ni obrodila sadov.

  • Soave

   Jih imaš preštete ?

   • DJURO SUMAR

    Ni potrebe po štetju. Radeče so tako majhne, da se vsi poznamo. Stranka SDS je pri nas razpadla kar sama od sebe.

    • Soave

     Si kaj pomagal pri tem razpadu ?

     • DJURO SUMAR

      Jaz se ne ukvarjam s politiko, nisem član nobene stranke, sem pa slišal, da je bil kriv Janez Janša. Podrobnosti ne poznam.

     • Soave

      Ja, pa je de !! Kdo pa drugi !

 • lili pili

  V celju ni dovolj geyev, da bi te izvolili, bivsi policaj in udbovec, mars u penzijo

  • MEFISTO

   Buzeranti volite SD in Levico!

   • lili pili

    Preveri bos hitro ugotobil kdo je kdo, samo malo ga poglej kako hodi 7n vse ti bo jasno

  • Viktorh

   Na srečo tudi tako prizadetih kot si ti ni veliko.

   • lili pili

    Celje taksnega zmaska sigurno ne bo izvolilo

  • majda

   Z žalivkami se začne vedno in edino takrat, ko ni kontraargumentacije. In ja, pili-očitno si ga pil kar preveč, da vsepovsod vidiš geye. Tudi tvoj profil ne kaže ravno, da si “spring chicken”!!

   • majda

    ..žaljivke…je prav po SKJ!

   • lili pili

    To, da je gay res ni nobena skrivnost, policaj in udbovec in seveda komunist pa je tudi bil in to komandir v celju, je to zalitev, saj se ni rodil kot sds ovec…

  • Soave

   Pustite homiče. Tisto je druga tema.

 • Anton

  Bravooo SDS, bravooo Gospod Janez Janša, kar tako naprej iskreno in odločno.

  ARGUMENTACIJA:

  Jaz bom volil za SDS, ker je edina stranka ki se je izkazala v preteklosti in sedaj, da se bori primarno za Slovenca(je ena redkih nacionalno, socialno orientiranih strank, in zadnja pomladanska stranka v pravem pomenu besede), ki stoji za svojimi besedami ima izdelan ustrezen reformni program in navsezadnje in nič manj pomembno , (če ne še najbolj), SDS je stranka ki je povezovalna , stranka ki ne izključuje, z razliko od strank s levega političnega pola.

 • Miro

  nikjer še nisem zasledil, da bi ga rumeno modre ovce obsodile, ker je bil v ptreteklosti del sistema: el komandante postaje milice, zaprisežen komunist in po nekaterih informacijah je Vinko tudi homič. vse to pa so stvari ki so v 10 zapovedih sds cerkve strogo prepovedane

  • Viktorh

   A te je zavrnil, te ni hotel? Če koga iščeš, se obrni na drugo stran.

   • Miro

    hahaha če bi že mel take težnje bi si izbral kaj mlajšega in “politično neoporečnega” kot je Vinkec včasih dejal

    • Viktorh

     Že, že, toda, ali se ti zdi primerno širiti “domneve”?
     Dobronameren in pošten človek tega ne počenja.

     • Miro

      kakorkoli že, Vinkec ni moj tip

     • Viktorh

      Mitja Kunstelj je bil 24. avgusta 2015 spoznan za krivega – IK 45373/2013 -, ker je širil laži o dr. Vinku Gorenaku.
      A želiš biti sojen tudi ti?

 • Stajerka

  lejte lewaki……nehajte se praskat tam kjer vas ne srbi……dokler bo Šami na zahodni strani Kolpe in dokler boste na vse kriplje zatirali peščico slovenskega naroda, tako dolgo se vam lahko tresejo hlače…….

  desnica vas bo povozila – če bo to SDS pa bo pokazal čas……..še v vsaki državi so se opekli – desnica zmaguje povsod in bo tudi v bodoče…….

 • Kučko pod pručko

  Dobra s Facebooka:

  LEVIČAR NE POSTANEŠ, TAKO BOLAN SE ŽE RODIŠ!

  • Novakec1

   Prirojena bolezen, se pravi da desničar ne more imeti levičarskih otrok in obratno.

   • Kučko pod pručko

    Naj te popravim levičar Novakec. PAMETEN ne more imeti levičarskih otrok!!!

    • Soave

     Uf, ti s pručko . . . . . . . touche !!!

    • Novakec1

     Ti dokazuješ nasprotno.

 • Viktorh

  Verjamem, da ga bodo Celjani sprejeli. S svojim dosedanjim delom, poštenostjo, doslednostjo in načelnostjo je dokazal, da je resen, verodostojen politik, ki ve kaj hoče, ki zna sodelovati.
  Trenutno je v DZ trn št.1 za vladajočo koalicijo. Nočna mora bleferjev in lažnivcev.

 • Stajerka

  SDS predlaga, naj DZ obtoži premiera Mira Cerarja kršitve ustave, ker je preprečil izročitev Ahmada Shamieha Hrvaški. Kaj menite o tem?
  Premier je prekoračil svoja pooblastila in kršil ustavno ureditev (96%, 929 Votes)
  Premeir ni prekoračil svojih pooblastil in ni kršil ustavne ureditve (4%, 38 Votes)
  Total Voters: 967

  to je realna slika ukrepanja SDS in razmišljanja naroda…….seveda bo glasovalni stroj to z lahko povozil, ampak so pozabili, da račun še pride…….

 • Sašo

  Škoda da JJ uničuje desnico in tudi stranko SDS . SDS ne more zmagat na volitvah, ker imajo premalo bazo svojih volivcev na pram združanju antijanšistov ( levi in neopredeljeni ), ki gredo na volišče volit tistega ki bi lahko premagal JJ . Pameten Kučan vsake štiri leta ponudi alternativo polomiji ki jo je ponudil pred 4 – imi leti, ljudje pa gredo volit neke nove obraze z novim upanjem in predvsem da ne bi bil na oblasti JJ..zdaj se samo postavlja vprašanje ali JJ tega do sedaj še ni sprevidel ali pa je nastavljen od slovenske levice..glede na to d aje nekoč bil tudi sam del komunističnega gibanja.

  • majda

   Ej, Sašo, mali kučanistek! Čudno, da ima Janša toliko sledilcev, preko 300 tisoč nas je. Smo potem vsi uničevalci” desnice”? In ja, desnice pri nas ni,; smo pomladniki in ste komunisti. Izbiraj! G. Gorenaku pa bo uspelo, ker MOČNO dvomim, da v okraju Celje1 živijo sami komunisti.

   • majda

    Tiskarski škrat-pravilno je preko 450 tisoč!!

   • Sašo

    če bi tvoje navedbe držale bi JJ gladko zmagal na vsakih volitvah, pa vemo da temu ni tako…s Kučanom imam jaz toliko skupnega kot ti, nič..ne smeš vsakega vzet za komunista ki ni priipadnik SDS – a ;) . Jaz vam samo želim odpreti oči, ker vam očitno ni jasno da JJ s svojo pojavo dela škodo SDS- u, je SDS v opoziji ali ni ? Je ..zaradi JJ. Na račun JJ levica dobiva glasove, pred volitvami se naredi antipropaganda, se zakuha kakšna nova afera in rezultat je isti, JJ potegne kratko na oblasti levičarji, kaj vam ne klikne ?

    • Soave

     No, pa napiši, kaj sta v zadnjih letih dosegli NSi in SLS ??

     • Sašo

      Kaj je dosegel JJ z NSi in SLS…uničil ju je ker se mu nista v vseh pogledih podredili..tako je še dodatno oslabil desnico..če bi JJ zmagal na volitvah sploh ne bi imel več s kom tvoriti koalicijo, razen morda z Erjavcem, ki mu je tako bolj ali manj vseeno samo da je na vladi..tako da bi bila zmaga na volitvah pirova zmaga…SDS je skregana z vsemi strankami v Sloveniji..sami proti vsem in to ne vodi nikamor.

     • Soave

      Ooooo ? Tole pa je cvetka, Sašo !!
      pREBERI VPRAŠANJE. kAJ STA DOSEGLI TI DVE STRANKI ???

     • Sašo

      Nič nista dosegli,sem ti napisal, ker ju je JJ uničil.

     • Soave

      Ne drži.
      Zavetje ti dve stranki iščeta na napačnem koncu. Sta raje pod kuratelo komunjar ?’ Zanimivo, no.

     • Mihec

      Ampak res nočete razumet, kaj vam hoče dopovedati Sašo. Če se desnica ne bo združila in delovala enotno potem na volitvah ne bo zmagala nikoli! Pika.
      Pa poglej oddajo VV faktor, kjer so govorili zakaj desnica ne more zmagat na volitvah in so prišli do istega zaključka. Leta 2004 ko so zmagali na volitvah je bila desnica enotna. In ni bistveno kaj sta dosegla NSI ali SLS bistveno bi bilo, da je na desni nekaj stran, ki bi dosegle rezultat za vstop v parlament in nato bi lahko sestavili vlado (brez erjavca). Tako to dela levica.

     • totex39

      To si pa res slabo poučen, ravno nasprotno, če ne bi bilo Janše, stranke SDS več ne bi bilo take kot je danes, kajti on je “motor” stranke, ki jo drži skupaj.

     • Sašo

      Saj to je to, stranka bi vodila državo ne pa bila v opoziciji ;) .

     • Soave

      Napačno sta se odločili !! Zakaj se ne bi podredili najmočnejši desni stranki ?
      Je bolje, ko ju komandira Kučan ?
      Mislim, da je to najslabša možna izbira.

  • Soave

   Ti pa sam sebi ” ugovarjaš ” !
   Ob tvojem pisanju je meni jasno, kdo uničuje DRŽAVO, ne desnico.
   In ta palček je zate pameten ?
   Tisti, ki smo mladost preživeli v Jugi, dobro vemo, kako je bilo s članstvom v Partiji, no ??

   • Sašo

    Seveda je škrat z murgel pameten če Slovence suče okoli malega prsta. Letos bo prevzel botrstvo nad Šarcem…kar se tiče članstva v partiji..Jože Pučnik je bil kdaj v partiji ????

    • Soave

     Joj, Sašo . . . . . . prav nič ne pomisliš, kadar si jezen ?
     Kako je že bilo z g. Pučnikom ? Nikoli ne bom pozabila norčevanja medijev !
     Zakaj že ?
     Pa se ti ne zdi, da je prav barabinsko to ravnanje škrateljca ? Ljudi samo izrablja. Enega za drugim.
     Ja, ja. . . . . . bog Mamon in mala žlehtnoba !

 • Stajerka

  KO JE MOJ TVIT KAR NOVA SLOVENSKA IZDAJA
  Peter Jančič | 06/01/2018 | Politika | 8 komentarjev
  Ob vsakoletnem romanju vrha SD Dejana Židana na Pohorje, kjer se poklonijo spominu na padle borce Pohorskega bataljona, sem nekoliko provociral s tvitom, v katerem sem primerjal…….

  https://spletnicasopis.eu/2018/01/06/ko-je-moj-tvit-kar-nova-slovenska-izdaja/

  • Soave

   + + + + + komentatorji, le preberite !

 • Kučko pod pručko

  Zavihajmo rokave v dobro Slovenije

  Vsak od nas, ki želimo Sloveniji dobro, bo moral narediti nekaj več, kot samo obkrožiti SDS na letošnjih volitvah. Zavedati se moramo, da ima kučanistična levaška politika pred demokracijo občutno prednost že v startu, saj ima več struj ljudi, ki so njihovi zanesljivi volivci. Na prvem mestu so tu Balkanci, ki so jim levaki velikodušno podeljevali državljanstvo, ogromno glasov pa dobijo od dobro plačanih ljudi, ki delajo v državni upravi.

  Prepričevati med omenjenemi je popolnoma brez veze, je pa še zelo veliko volivcev, pri katerih se splača poskusiti. V pogovoru moramo navesti srgumente, ki pa nam jih ne manjka. Predvsem je potrebno omahljivcem ponovno prikazati edino uspešno vodenje Slovenije v času vlade Janeza Janše (2004-08), hkrati pa prikazati katastfofo levaških vlad Pahorja, Šivilje in sedanje murgelske zgube Cerarja. SDS ima odličen program za izboljšanje standarda, je pa tudi stranka, ki povezuje, čeprav murgelski mediji trdijo prav nasprotno. Najbolj pa je treba graditi na domoljubnosti, ki je levaškim strankam povsem tuja. SDS se edina od vseh bori za naš jezik, kulturo, državne simbole, za naš ponos, skratka za vse, kar je v dobro Slovenije.

  In ne nazadnje, v Sloveniji je veliko upokojencev, ki živijo zelo slabo. Naj jih ne zavede Erjavčevo zavzemanje za njih. Njega boli džoko za upokojence, tega se morajo zavedati. Naj raje pove, za koliko so se zvišale pokojnine v času te vlade. Od 2004 do 2008 so se uskladile z dvigom BDT namreč šestkrat za 24 %!!!

  • Soave

   + + + + + + + pa en lpN

  • tzt

   Točno tako. V SDS bodo morali trdo delati na terenu. Tako kot se bo tega lotil Vinko. Še kakšna dva do tri Vinke bi rabili. Predvolilna strategija je lahko zelo enostavna. Frontalni napad z argumenti proti vsem kriminalu, nemorali, neetiki in nesposobnosti katere je sproducirala klientelistična in do amena skorumpirana levica vse od leta 2008 naprej. Samo, da se ne bodo spet spotikali z “odvzetim” mandatom.

   Z Novo24 in komentarji ter VV Faktorjem je promptno obveščanje dobilo novo dimenzijo. Celo levičarski siromačeki jo prebirajo in komentirajo.

 • Sašo

  Žalostno kam smo prišli, politiki se ubadajo s tvitanjem, všečkanjem in s podobnimi neumnostmi..namesto da bi delali .

  • učko

   Ja, sej tupci druzga sploh ne znajo !!!! Kar poglej, kaj je kej od njih ?!!!!!!!!! Sam drek pada od njih, pa žrejo ogromne količine denarja !!!!!!!!

   • Sašo

    Saj vsi tvitajo…a levi pa ne ? Seveda tvitajo fa fejsajo ;) .

   • Soave

    Kateri. . . . čigavi tupci, učko ??

  • DJURO SUMAR

   Trump in papež sta jim vzornika.

   • Soave

    Zanimivo, Jurij !!
    ” delo ” Trumpa in papeža primerjaš ?? S kom ?

    • Krtača 20

     Imaš prav ja! Janša je večji od obeh skup!

     • Soave

      To si napisal ti !!
      Drugič dobro preberi o čem se pogovarjamo.

    • DJURO SUMAR

     Ta dva rada twitata namesto da bi delala.

     • Soave

      S kom ju primerjaš ?
      Vem, da twittata. Pa naj .

     • DJURO SUMAR

      S tistimi ki twitajo in nič ne delajo, kot je napisal SAŠO.

     • Soave

      Ja, računaniki in pametni telefoni so huda nadloga. . . . . . .

  • Soave

   Politiki naj kar twittajo. . . . . .to je danes pač še en način komuniciranja.
   Ampa Vlada pa vseeno lahko dela !! DELA. . . . . pisanje zakonov v dobro svojih somišljenikov, ni nobeno delo, ampak ožemanje malih ljudi.

 • Capi

  Erjavc kandidira v Žalskem okraju zato, ker tu živi ogromnov knapov-penzionistov, sem iz tega okraj in vidim, kako se stalno slini tu okoli, poznam tudi njegove volilce, vsi “socialistični” penzionisti, jaz jim pravim proletarci, ki skozi Erjavca iščejo tudi svoje koristi(neuspešno)……….Najbolj bedasto se mi zdi, ko iz ust taistih poslušam kritike, na volitvah so pa spet za Kahlo…….

  • Soave

   + + + + + bedasto, ja !! Ampak, kot vidimo, nadvse uspešno za njihovo lastno korist !

 • Soave

  ” Če rečeš ne, je to potem povsod ne.”. . . . . . . tale je sijajna.

  Drži kot pribito. Ampak za prav vse, ali ne, tov. Zajec ??
  Upam pa , da bo SDS še naprej ” trla ” razne probleme. Všeč bi mi tudi bilo, da g.Gorenak obstane v parlamentu.

  No, pa saj jaz ne dvomim, da bo moja stranka uspešna.
  Si pa nekaj drugega nadvse želim. . . . . . . .enostnosti na desnici, kajti takole bo šlo samo še po starem naprej. Državo bodo do konca izropali !!

 • Krtača 20

  V bistvu je jajo s svojimi sdsovskimi odločitvami zelo olajšal delo volivcem. Bivši komunist ki zagovarja ustaše in domobrance s katolibani na čelu. Lepše izgubit volitev se ne da. Manjka samo še izgovor o ukradenih volitvah…..

  Jelinčič je tudi rekel pometimo Slovenijo in začel pri sebi. Pometel se je v zgodovino iz parlamenta. Priporočam da sds sledi….

  • centurion

   Krtača 20.
   Ti si najprej zjutraj skrtačiš ritno odprtino pol pa
   z isto krtačo zobe.
   Hud zadah puščaš po portalu….

  • Gavnar

   Ne no, naj ostanejo.
   A ni zabavno gledati teh 100.000 partijsko katolibanskih zgub, ki na vsakih volitvah sanjajo zmago.
   Nabriše jih pa vsak kljukec, ki ima 5 minut časa.

  • xtc

   Ja vas levake pridno pometamo SMC= le še truplo,”pankrt” pa ima omejen dometKahla se je sheblal z Hrčki ,ki ga bodo zheblali vaši spomeniki pa so vse bolj okranclani in na poti odstranjanja.He,he,he le obupno se še tolažite.

 • Olga_10

  Čestitke gospod Gorenak! Kot vedno, jasno, glasno,odločno in pošteno!

 • Sašo

  Celje in Velenje sta itak kopija Ljubljane, več južnih priseljencev kot domačinov, kar pa je domačinov so pa v večini prevzeli kulturne navade priseljencev . Sramoti od mest.

 • Gavnar

  Ne vem zakaj SDS toliko blati Erjavca.
  Še po vsakih volitvah so ga prosili, naj gre z njimi v vlado
  in prav nobeno Erjavčevo izsiljevanje jih nikoli ni ustavilo.
  Bi rekel, da bi bil tu posmeha vreden le patetični SDS in tudi letos po volitvah bo tako !

  • Soave

   Prosili so ga ?? Ta tiček je pred vsakimi volitvami obljubljal upokojencem raj na zemlji. Tudi svojim je metal in še meče polena pod noge .Tako vedno pride v parlament.
   Bi ti imel katero drugačno, bolj pametno rešitev ? No, daj kaj od sebe. Ne samo kritizirat.

   • Viktorh

    Levičarji so znani po tem, da delajo probleme, ne da nudijo rešitve.

    • učko

     Oni, levuharji, so za sebe že zrihtali rešitve, ostali mor’mo pa to plačevat, seveda s pomočjo NESPOSOBNE “OPOZICIJE”!!!!!!!

     • Soave

      Pa ti veš, kako te zadeve, tam v parlamentu funkcionirajo ??
      Opozicija, itn. . . . . .

    • Soave

     + + + Drži . S tem prikrivajo svoje lastne probleme. Barabe !

 • luckyss

  Dajte se ovce bedaste preselit v Celje…vseeno bolje poslušati meketanje kot “čivkanje” (danes nič burek, peč ne dela nikamor spljoh..;)

 • Miha

  Naredite seznam vseh poliitkov, ki so že sedeli v parlamentu in ponovno kandidirajo ter jim javno ponudite podoben iziv, kot ga je sprejel Gorenak. Ali imajo jajca in hrbtenico za pošten boj ?

 • Roman Benedik

  V vseh večjih krajih/ne samo v mestih/ SDS nima šans

  • centurion

   Ker VSA večja mesta v Sloveniji gostijo bosance, srbe, cigane,
   muslimane, ahmadmigrante, buzerante…
   DOMOLJUBI in SLOVENCI izrinjeni na periferijo.
   VSA večja mesta v SLOVENIJI bi morali zapliniti in
   posipati z DDT-jem ter jih tako deratizirati.
   In TAKOJ bo v SLOVENIJI lepše in boljše.
   Dobro nedeljsko jutro SLOVENCEM in DOMOLJUBOM.

 • totex39

  Strinjam se z Lahovnikom, da stranka SDS zelo slabo dela ravno v celjskem območju in to zaradi slabih članov, ki jih imajo, kar lahko človeka izredno jezi. Namreč sprejeli so določene funkcije v občini in ne delajo v korist stranke, samo da vlečejo denar in drugo jih sploh ne briga. Potrebno bo marsikaj razčistiti v to smer, da se stvari izboljšajo, kajti samo zaradi takih ljudi stranka ne more biti močnejša.

 • lokec

  To kandidiranje dr. Gorenaka v Celju se razume kot neke vrste žrtev. Kljub temu vam Iz srca privoščim uspeh.

  • učko

   Miličniku Vinku se godi krivica, ja ! Rezervni Kalimero. Ta glaven Kalimero je pa njegov šef, ki je pa kao rezervni Kristus, sam da je čelau !!!!

   • Soave

    Eh. . . . . Kalimero naklada o ” kalimeru ” ??

  • totex39

   Ne ravno nasprotno, to je zelo dobra poteza, da se bodo upam stvari spremenile na boljše.

 • indijanka

  Gospodu Gorenaku spoštljiv poklon. Lotil se je izziva primernega njegovim sposobnostim. Držala bom pesti zanj! Je pa res, da nam do boljšega rezultata manjka gospod Pučnik. Posedoval je človečnost, ki v ljudeh ne glede na barvo prebuja spoštovanje. Dokler desnica ne bi popravila svojega odnosa do žensk in jih prenehala obravnavati kot predmet, pa ne bo prebudila speče množice. Moški zmagujejo le v vojnah, na volitvah običajno ženske. Odnos moškega dela tega portala do žensk niti ni razumen niti ni sodoben, ker je na tem portalu daleč najboljša kolumnistka ženska. Ki je sodobna ženska. Drzna in ženstvena.

  • centurion

   Res je.
   Lucija Ušaj. Je pa hudo razgibala že pred tem twitter sceno in
   zamajala leve twitteraše in nalila čistega vina.
   Sedaj pa se uveljavlja kot komentatorka na VV faktorju.

  • Severno_od_Raja

   Kakor si to dobro napisala, ti kot moški lahko samo povem, da na desnici se niti moški ne zbogajo. Vse preveč vidim, da je tukaj navzoč preveč moški ego, napihnjen v višave.. ah, babo mam pa zato, da mi pri riti spuca… samo ko tiste ne bo… S takim odnosom, ne bo nikoli bolš.

   • freedomfighter

    šovinisti so tudi levičarji tako da krivit samo desne za to je nespoštljivo velik del politikov na levici se le dela da podpirajo ženske a hkrati jih je polovica takih šovinistov da ti slabo rata

    • Severno_od_Raja

     jej jej jej.. dajmo najprej pred svojim pragom popucat, pa potem kazat na druge. S tem, ne mislim direktno nate, ampak na desne. Seveda je tega polno, vsepovsod. Samo če hočemo biti desni nekaj boljšega, nekaj več, kot so lopovski lewaki, se ne moreš izgovarjat na one, ki že po defaultu delajo vse narobe. Ker smo pol sami isti. Pol tole sekstaštvo res nima smisla.
     Poleg tega, pa prosim.. loči med egoizmom in šovinizmom. Prvi ma verjetno več.. avto, bajto, ženo, ljubico.. ampak on ma, ker si lahko privošči – žena pa pucaj doma. Šovinist je tisti, ki žensk ne bo obrajtal in so.. vse iste, nižje od psa.
     Kerih je več? Trdim, da prvih!
     Samo ne eni in drugi, ti ne bo spoštoval sočloveka.. predvsem to.

     • freedomfighter

      Se strinjam s tabo le glede sovinizma ne ker vsak sovinist je tudi egoist in velik del moskih je sovinistov ki imajo zenske za manj vredne popolnoma na isti nacin kot imajo rasisti druge rase za manj vredne…da se razumemo ne govorim o drugacnosti ampak manjvrednosti…zenske bodo vedno drugacne od moskih hvala bogu…moski imamo ze osnovno tezavo pri vodenju ker smo po naravi nagnjeni h vojskovanju zato je pri vodenjih drzave vedno vecja moznost za vojno ce je na oblasti moski imamo tudi izjeme seveda klintonova je desetkrat bolj nevarna od svojega moza pa je bil on predsednik ona pa ne

  • freedomfighter

   lepo povedano več takih kot si ti bi rabili

  • Ana Job

   Izjemen komentar, vreden občudovanja! Hvala za te modre besede. Zaznavaš tisto, kar zaznavajo inteligentne ženske, butaste pa so seveda vsegliharske in jim je vseeno, če jih moški pohodijo.

   S prijateljem, sva imela debato o desnih moških. In kakšen je bil najin zaključek? Stvar je taka, da desno je konzervativno.. tam pa ženska spada za šporget, v postelji drži noge narazen in pere + še nekaj malenkosti v smislu užitka moškemu. To uči tudi cerkev… poglej si samo božje zapovedi: Spoštuj očeta in mater, kje pa je spoštuj svojo ženo, svojega moža? Eeee, tega pa ni! Torej po vseh božjih zapovedih, žene ni potrebno spoštovati.

   • Jovo Jamnica

    Hej, jas se mam za desnega in ženske spoštujem. Najbol pa mojo drago… LOL

    • Ana Job

     Zelo lepo, Jovo. Ti si bil vedno spoštljiv, pri nikoli še nikoli zaznala nesramnosti v komentiranju.

     • Slovenka

      Jovo je lepo vzgojen, imaš pa tudi, kot si sama opazila, na forumu zelo grobe primerke, mnoge iz domnevno levičarskih vrst. Ko jim zmanjka argumentov, se znajo spustiti zelo nizko.

     • Ana Job

      Prav imaš, nekateri so na zelo nizkem nivoju in to veliko pove o posamezniku.

   • indijanka

    Ohh..meni tako ljuba moja bojevita prijateljica. O Cerkvi kot inštituciji bi lahko odprli razpravo. Pa, bi zgrešili cilj tokratne kolumne
    Krščanška vera moškega in žensko umesti v pravo ravnovesje. Žena je možu srce in mož je njena glava. Tudi sama se lahko približam le moškemu, katerega razum presega moj razum in ki mi odpre svoje srce.

    • Ana Job

     Skrbim, da me obkrožajo le gentelmani, z robatimi konzervativnimi moškimi, ki ponižujejo ženske ne želim imeti nikakršnega opravka. Ne želim z njimi tekmovati, tako, kot vsaka ženska si želim predvsem zaščite in ljubezni moškega.

  • FORT WORTH

   Odnos moskega dela tega portala do zensk ni razumen… ???
   Kolikor vem moski del nasprotuje raznim Nussdorfercam, Kopac-Mrakovi, Celarcevi, Makarovicevi, raznim feministkam, ki v druzbi delajo štalo s svojim bolanim pogledom na svet in drugimi, ki mecejo slabo luc na zenske.
   Zensko mnenje je spostovano, ce je pac premisljeno in tehtno…

   • indijanka

    To sem mislila tudi sama. Potem pa sem prestala pravi napad poniževanja na tem portalu, ker sem razmišljala po svoje.

    • FORT WORTH

     Na tem portalu so inteligentne zenske, tarce predvsem od primitivnih levakov, ker se cutijo ogrozene.
     Nikar pa ne pricakuj, da se bodo, vse zenske, in moski komentatorji vedno strinjali s teboj v vsem…

     • indijanka

      :)mene še nihče ni poniževal tako kot nekdo, ki se izdaja za člana SDS ja. V raznovrstnosti mnenj vidim prednost in priložnost za globino uma. Me pa ne boli nek strahopeten in nasilen posameznik. Bolel me je molk preostalega portala. Pomislila sem, je to moški klub? Smo ženske sploh zaželjene tu? Imamo lahko svoje mnenje? Ga lahko sporočamo brez, da bi naletele na nasilje?

     • FORT WORTH

      Molk preostalega portala ???
      Si predstavljas, da bi nekdo moral budno skrbeti zate na forumu, ker si zenska (:-)) ?

     • indijanka

      Si ti ženska, ki ob pogledu na nasilje obrne svojo glavo? Oh..ja. Sama nisem taka in tudi nikoli ne bom.

     • FORT WORTH

      Vecina Slovenskih in balkanskih zensk nove dobe se pac obraca tja, kamor jim bolje kaze.
      Na severu je hvala bogu se precej drugace.
      Tam jih naucijo tudi dolznosti sele nato vseh mogocih pravic in previlegijev.
      Glede portala se pa ne sekiraj prevec.
      So le besede neznancev, brez pretirane teze…
      Lp

     • indijanka

      :) nisem iz cukra niti vate. Nimam te sreče, da bi bila hči bogatih in vplivnih starše, pa sva se prebila v ta svet in izstopila sem sama iz tega sveta.. 4 x sem rodila in 4x začenjala v poslu od začetka. Enega izmed sinov sem na porodu izgubila. Ta izkušnja mi je odprla globino mojega uma in srca. Mene poniževal ne bo nihče.

     • FORT WORTH

      Ne vem, kaj naj ti na vse to napisem.
      Odprla si se brez obotavljanja.
      Si topla in prijetna oseba s katero bi se lahko pogovarjal ure in ure.
      In, kar je zelo pomembno, znas poslusati.
      Podobno zensko sem pred leti ze imel priliko spoznati in…
      Zelim ti vse najboljse na tvoji poti.

     • FORT WORTH
     • FORT WORTH
  • Jure kavčičeu

   A ni malce nerazumno pričakovati od takih ekstremnih desničarjev, da bodo kar tako sprejeli dejstvo, da ste enakovredne. “Tale kolumnistka naj gre raje domov pa naj kuha in za otroke skrbi. Pa čim več naj jih ima, da nas muslimani ne pohrustajo!” Kaj takega je bolj za pričakovat

 • ney

  Tistim levakom, ki netijo propagando proti Janši in SDS hudo svetujem, naj si preberejo naslednje vrstice https://kavarnahayek.wordpress.com/2014/12/25/kako-je-udba-prevzela-politiko-in-gospodarstvo-po-razpadu-jugoslavije/
  odlomek:
  Leta 95, 96 me je poklical Josip Boljkovac, bivši minister, da se srečava v nekem lokalu. Prišel je, mislim da se imenuje Zdenko Roter, tedanji Kučanov svetovalec za varnost, prišla sta še dva sodelavca, pritiskali so name in na mojega sodelavca, da bi pričala proti Janši. Zaradi neke priprave čete za vojskovanje na našem področju, zaradi pomoči pri orožju. Rekel sem jim, da me ne morejo prisiliti k temu, sem priča vsem tem dogodkom in o Janši lahko rečem samo vse najlepše, on je za nas bil rešitelj v tistem času. Bili smo v situaciji, da smo imeli srce in voljo, izkopali smo rove, imeli smo orožje, vendar nismo imeli municije. Z druge strani so tolkli kot nori in Janša nam je šel nasproti. Dal nam je tisto, kar nam je bilo potrebno, kar je bilo vrednejše od krvi, s tem je rešil mnogo življenj, razumete, rešil mnogo naših.

  • centurion

   http://www.slobodanpraljak.com/LABRADOR_F.html

   beri od strani 195 dalje VI.del
   VII. del od strani 215 dalje je priprava na Golgoto g.Janši in posledično Slovencem
   To je kopija ORIGINAL zapisnika zaslišanja obveščevalca Radenka Radonjića v Zagrebu.
   V Ljubljani je deloval od 18. avgusta 1993 do 15. marca 1994.(20.marca-Depala vas)
   Na podlagi teh načrtovanj po naročilu Kučanaje prišlo 20.marca 1994 farse v Depali vasi.

   Primerjajte zapisnik vs dogodki….

  • učko

   Kwa je bla to za ena velika bitka ?

   • freedomfighter

    veilka bitka hahahah

  • freedomfighter

   janši jemat zasluge za vojno je nesprejemlivo približno tako kot slavospevi za njegovo delo po vojni

   • Kosobrin

    Janša in Kacin sta vodila vso stvar iz Cankarjevega doma. G. Kacina se vse premalo omenja! Nekateri še pomnimo in vse priznanje za to obema. Žal je bilo vmes tudi nekaj kiksov in sumljivih dejanj …. nisem si sam izmislil, je pa glas tistih, ki so bili zraven. Amen.

    • freedomfighter

     no to se strinjam s tabo…sploh ne vem zakaj je treba koga poveličevati…največja napaka janše je ker je še vedno v politiki in vsako leto si bolj omadežuje ime oz mu ga drugi ampak samo dejstvo da obramboslovec 25 let po vojni se vedno grozi okoli pove vse

  • Kosobrin

   Nekateri strici vedo marsikaj, zato se raje ne smešite! Marsikaj so videli …

 • Kosobrin

  Kot otroci v peskovniku ste vsi! Se radi igrate.

  • Soave

   No lepo, da si se nam pridružil !! Lepo se imamo !!

   • Kosobrin

    Me veseli, naj bo malo mešano ….

  • ney

   Bolje igra v peskovniku, kot mračnost v betonu…

   • Kosobrin

    Tudi ta peskovnik je zelo zelo mračen. Ne znebiš se tega peska, zaje se ti v vse pore, v dušo in srce. Ta vražji pesek slovenske razdvojenosti.

    • Viktorh

     In tudi ti prispevaš, da je ta peskovnik lepljiv, smrdljiv…

     • Kosobrin

      Z resnico in željo po spravi ne more biti nič lepljivo in nič smrdljivo. Razen za take vašega kova. Slovencem res ni več pomoči.

 • Commie Disposer

  Pomanjkanje samokritike uniči vsako stranko.

 • Janez

  Ma SDS je že zavožena zgodba. Četudi jim uspe zmagati na volivah ne bojo nikoli vladali ker so se skregali z vsemi. Namesto da bi sodelivali z podobno mislečimi strankami jih spluvajo kadar le morejo. Zato niti ena od obstoječih strank noče iti v vlado z njimi. Po eni strani so podobni Trumpu ki mu je v enem letu uspelo da je izgubil vse prijateljske države. Zato ZDA ne more več spraviti niti enega svojega predloga skozi v ZN kar se še nikoli ni zgodilo.

  • if

   SDS vsebina ni zgubljena zgodba, je realna smer rešitve iz kaotičnega stanja.

   • freedomfighter

    tako osovražen politik kot je janša ne more biti predsednik vlade in to je dejstvo pa se lahko strinjate ali ne večina slovencev noče janše pa ni važno iz kaksnih razlogov ali gre za uspeh propagande ali kaj drugega…70 posto ljudi bi mel raje rjavca kot janšo pa je rjavec poraz

  • Franjo Trojner

   Tump bo v ZDA in s tem v svetu gotovo ponovno vzpostavil naravna ravnovesja, ki so se pod razuzdano mohamedansko Obamo in njegovim partnerjem Michell čisto porušila.

   Če bi bila stranka SDS res zavožena zgodba, kot praviš, se vse stranke tranzicijske levice, kakor tudi vsi levici predani dominatni mediji ne bi s tako ihkto in primitivno surovostjo non stop zaletavali v njo.
   Povej , zakaj te so se g.Janše in stranke SDS vsi levičarji/politične stranke in vsi levi mediji lotili z nelegalnimi sredstvi in pri tem zlorabili celo pravno državo/USTAVO vedno tik pred volitvami , mu nezakonito odvzeli poslanski mandat in ga nedolžnega držali v zaporu?
   Povej zakaj leva Mladina in Kučan v nebo kuje stranko Nsi? Je morda ceh plačal Tonin, ko je glasoval za povišanje penzije kučanu? Ali je ceh plačala Novakova, s tem ko se je obrnila proti stranki SDS in g. Janši?
   Čuj ravno levica je razbila nekoč močno stranko SLS +SKD ker jim je v samo jedro vrinila sindrom pucko.
   Si se vprašal kdaj, kako te je možno , da je propadla pravna država in z njo tranzicija, če pa so v SLO non stop na oblasti le levičarji??? Kako je možno, da je stranka SDS vedno kriva za vse slabo kaj se v Sloveniji dogaja, če pa ni na oblasti???
   Samo spomni se kako so vse leve politične stranke zloglasni ZUJF šinfale, a ga ne leva vlada Bratuvškove in ne današnja leva Cerajeva vlada ni v celoti odpravila.
   A ti je zdaj jasno, da je g.Janez Janša in stranka SDS trn v peti vsem tistim starim totalitarnim mafijskim strokturam, ki so nam ugrabile državo in jo naredile GLOBOKO, NEPRAVNO, NEDEMOKRATIČNO!
   Samo stranka SDS in g. Janša lahko to državo ponovno naredi PRAVNO, DEMOKRATIČNO IN ZNOVA SLOVENSKO!

   • Jovo Jamnica

    Ta prvi slovenski generalni tožilec je bil Anton Drobnič. V svojem osemletnem mandatu ni niti s prstom mignil…

    V intervjuju je Leljak omenil tudi nekdanjega generalnega državnega tožilca Antona Drobniča,
    ki je bil dolga leta predsednik Nove Slovenske zaveze. Leljak: »Knjiga
    Špiclji Udbe razkriva tudi imena iz t. i. desnice. Verjetno mi bodo to
    zamerili. O tem ne želim razmišljati in glede objave nisem imel
    pomislekov. Ti ljudje so imeli 25 let čas, da javnosti pojasnijo, zakaj
    so podpisali sodelovanje z Udbo, kaj so delali za Udbo, in bi se lahko
    tako ogradili od tega. Tega do sedaj nihče ni naredil. Prav nasprotno.
    Ko je leta 1990 Anton Drobnič prišel za prvega državnega tožilca v
    Sloveniji, smo vsi pričakovali, da bo kot tožilec začel s pregonom
    odgovornih za zločine, storjene po drugi svetovni vojni, a se na žalost
    ni zgodilo nič. Sodni postopek ni stekel, čeprav je bil prav on glavni
    nosilec funkcije.

    • totex39

     Res je sramotno, da se je to dogajalo, ampak očitno je bila Udba zelo močna, druga stran pa strahovana nemočna proti takim ljudem in tako ostaja vse do današnjih dni.

  • Špilaš TROL-a ?

   • Rožle

    Ne on je TROL …

 • Pezde

  Dvomim, da se bo kaj dosti “drobilo”, kajti komunajzi so gnili paradajzi. Samo pohodiš jih, pa se začnejo cediti ven njihove laži in gnoj. O orehih lahko oni samo sanjajo.

 • freedomfighter

  hahaha sem vedel da stara sablja ne bo mogel braz politike zgleda da sdsju manjka kandidatov zato bodo kar se naprej posiljevali z komunističnimi mumijami…kako bo smešno ko nakoncu vseeno ne bodo zmagali me zanima ce bodo takrat ugotovili da rabi stranka prenovo in novega predsednika čeprav vrjamem da je stranka sds tako spridena kot sd in ji ni pomoči saj je v teh strankah preveč sprancev eni obešajo tita na steno drugi bi pa janšo bolani so pa oboji haha

 • Rožle

  Ne nasedajte komentatorjem, komunistični propagandi in plačancem na portalih
  ….., ki vam igrajo desničarje po raznih forumih …..
  Udbovske podgane so pokvarjene do konca in se poslužujejo res skrajnih sredstev …
  tako, da bi izgledalo kot, da se desnica prepira med sabo ..

  • freedomfighter

   hahaha zaradi takih kot si ti se definicija desnice močno krči in hkrati izgublja volivce za razliko od drugih zahodnih držav ki imajo normalne desne stranke…naša sds je pokazala kako desna je ko je pred mesecem dni hotela popustit pri arbitraži in nastavit rit plenkoviču in hrvaškim ribarjem tako da ne mi govorit o slo desnici ker praktično ne obstaja obstaja janševa interesna skupina tako kot je na levici kučanova interesna skupina ki pa je malo bolj razdrobljena vendar veliko bolj uplivna…najbrž zato ker volivce brigajo povojni poboji ki so še vedno primarna tema sds skratka stranka ki jo je povozil čas

   • FORT WORTH

    Kdo pa bi povedal ljudem za vse grozote, ki so jih poceli revolucionarji med in po drugi vojni ???
    Takrat so se dogajali pokoli vseh postenih in delavnih ljudi, ki niso bili pravoverno rdeci in pokvarjeni.
    Ce so hoteli zavladati so morali pobiti inteligenco, posestnike, veleposestnike, obrtnike…
    Seveda so imetje zadrzali in podrzavili.
    Na Celjskem prakticno ni koscka zemlje, kjer ne bi bilo ostankov nasih pobitih Slovencev.
    Skoraj kamorkoli zasadis lopato naletis na kosti.
    Tako je bilo in je se vedno tudi pri gradnji avtocestnega kriza in drugih objektov.

    • freedomfighter

     Pa ljudje vedo za te grozote sam nobenga ne brigajo ubiti iz pred 75 let tako kot nikogar vec ne briga za seziganje carovnic ali pa cezarjev genocid nad galci in dokler tega ne razumete nima tvoja opcija sanse za zmago na volitvah

     • Jovo Jamnica

      Ja. Še z Kroboti se kregamo, magari so naši puntari fčasih poslušali komando Matija Gubeca…

     • FORT WORTH

      Moja opcija je ze zmagala veckrat.
      Slovenijo je umestila med napredne evropske drzave.
      Nekaj, kar potomci revilucionarjef lahko samo sanjate.
      Vam je blizja srbija in rusija.
      Te dve drzavi pa se nikoli v zgodovini nista bili cenjeni, napredni in nikoli nista svojim drzavljanom zagotavljali blagostanja.
      Zato so vedno bezali na zahod v boljse zivljenje.
      To se zadnja leta levih vlad na zalost dogaja tudi Sloveniji.

      Moja opcija je tudi dokazala, da lahko uspesno in posteno vodi drzavo za razliko od tvojih morilcev in lopovov.
      Seveda, da ljudi zanima, kaj vse so poceli kriminalci revolucije.
      Kolikor vem, novi24 strmo narasca gledanost tv info programa ter spremljanje tega foruma…

     • Jovo Jamnica

      Rusi so meni ful bad, ker sn slovenski nacjonalist. Rusi so naš stari jezik porusili do neprepoznavnosti. Zato jih ne maram, ker so Rusi danes vsegliharska mešanica raznih sorodnih ljudstev, ki so še pred dobrimi tisoč leti prisegala na lastno identiteto. V drugi polovici devetnajstega stoletja pa so takratni Rusi pospešeno začeli z modernizacijo. V nekaj letih jim je uspelo vzpostaviti celo novi razred. Fabrike so rasle kot po tekočem traku in Rusija je na prelomu stoletja(19/20) praktično ujela zahod. Če temu ne bi bilo tako, tudi oktobrske revolucije ne bi bilo.

     • FORT WORTH

      Rusi niso ujeli zahoda nikoli, niti teoreticno.
      Najblizje so bili sovjeti z vesoljsko tehniko in vojsko, ker so pac 90% financ namenjali za razvoj in se tu so na koncu cisto fse izgubili.
      Propadel jim je, imperij zla.
      Komaj zadnja leta rusi spet zmanjsujejo zaostanek, ampak samo v razvoju orozja.
      Avtomobila, ki bil bil normalen za te case se vedno ne znajo narediti in ga tudi se dolgo ne bodo.
      V zadnjem casu so se na njihovem trziscu zaceli pojavljati Ameriski luksuzni avtomobili, kot so Cadillac in drugi.
      Rusi na te lastnike gledajo, z hudo nevoscljivostjo in radovednostjo in, kot na nekaj, kot z drugega planeta…

     • Jovo Jamnica

      Ti si na čist drugih obratih. Mene tota tvoja banaliziranja glih nea zanimajo…

     • FORT WORTH

      Tut ce te nea zanimajo, je praf, da jih precitas, pa cepraf ti nea grejo v “prilog”cuj…
      Hehehe

     • freedomfighter

      V rusiji je do revolucije prislo zato ker so druzbeno in politicno zaostajali za zahodom 500 let…clovek bozji tlacanstvo so poznali…ce bi se postopoma liberalizirali bi se lahko izognili ze abdikaciji…glede teh ljudstev mi pa povej kako bos imel najvecjo drzavo na svetu v kateri zivi ogromno razlicnih kultur in delno tudi narodov ce bos rekel da ne obstajajo…imas klasicen omejen pogled vsake vasi zase na tak nacin rusija sploh nebi mogla obstajati

     • freedomfighter

      Moji tvoji a se sploh poslusas to je ta tezava mene dajes med potomce revolucionarjev se vidi da si bolan mi je pa vsec ker na tak nacin vse normalne ljudi odzenes od te tvoje “postene” opcije zdaj pa pojdi se kaksn grob odkopat saj to je tako ali tako edina stvar ki jo ljudi kot ti znate za vse svoje tezave krivit sistem ki je mrtev ze 25 let umeral je pa 50 let in ukvarjat se z necem za kar se tisti ki so bili komunisti razumejo da ne deluje…glede gledanosti nove 24 se pa strinjam da narasca ampak zato ker vedno vec levicarskih skrajnezev prihaja drek mesat in provucirat pa narascanje gledanosti ne pomaga stranki sds ampak ji prej skoduje ker ljudje vidijo ocitno pristranskost in reklamiranje te stranke…vcasih je kaksen tak clanek da prau vidis kako novinarju prihaja ob pogledu na janeza in podobne

  • Ana Job

   To je recimo Korenjak, igra desničarja, ob enem pa napada zelo zavedne desničarje, kot so Antonius, Indijanka, moja malenkost in še kdo..

   • Kosobrin

    Ne napada ljudi osebno, ne strinja se z njimi in ima svojo resnico. Imena niso važna.

    • Ana Job

     Ooooo, zelo osebno napada. Zelo osebno.

    • indijanka

     Ana ne govori o tebi. Ti nikoli ne ponižuješ, čeprav te kakšen komentar zaboli. Popolnoma se zavedaš, da gre na portalu samo za mnenja, osebna mnenja.

    • Jovo Jamnica

     Korenjak je podmukli tip tu na portali. Fčasih piše komente fkup z sprehajalcom…

 • Jovo Jamnica

  Celjani imamo kar dve šoli na grobiščih, na Golovcu in Hudinji, pravi Janez Črnej, raziskovalec genocidnih dejanj na Celjskem…
  …Po izidu vaše knjige Grobišča na Celjskem so vas označili za lažnivca…
  …V Celju skorajda ni območja, kjer ne bi bilo množičnih grobišč. Kaj vse je bilo doslej storjeno za njihovo zaščito?

  Edini odziv je bil ta, da je občina Celje izdala odlok o zaščiti teh grobišč, ampak ga zlasti v času, odkar je župan Bojan Šrot, niso upoštevali in so grobišča še naprej prikrivali. Tipičen primer prikrivanja grobišča je Mlinarjev Janez na Teharjah…
  …Posmrtne ostanke nasilno ubitih ljudi naj bi prepeljali pred letom 1990, ko so zgradili novo deponijo za Travnikom, kar ste tudi opisali v svoji knjigi. To se je dogajalo ponoči, ljudje pa so bili celo prepričani, da naj bi šlo za prevoz radioaktivnih odpadkov iz Krškega v deponijo Cinkarne Celje. Za ta prevoz naj bi bila po vaših podatkih najbolj odgovorna tedanji predsednik celjske skupščine Tone Zimšek in takratni direktor Cinkarne Celje Marjan Prelec…

  Koliko so točne informacije o prevozih posmrtnih ostankov žrtev na novo odlagališče?

  Kasneje je vse to precej zbledelo, jaz pa nisem tega natančneje preiskoval. Hotel sem le dobiti zapisnike policije, ki je spremljala akcijo, a so mi dejali, da jih nimajo, ker jih je najbrž odnesel domov Vinko Gorenak, najprej komandir celjske milice, kasneje pa policijski inšpektor.

  • Franjo Trojner

   Ej Jovo, Jovice gnusno je, da si takšno žalostno, tragično, bolečo temo izrabo za napad na g. Gorenaka in s tem stranko SDS !
   Za dosego svojih ciljev ste levičarji vedno pripravljeni korakati preko nedolžnih trupel, prav iz tega razloga vas levičarjev nisem nikoli cenil in nikoli maral, tako, kot vas v Sloveniji ne ceni in ne mara vsaj 1500 000 državljanov.

   • Jovo Jamnica

    Nisn jas doben levak… Me pa dost folka nea mara, ker mam svojo mnejne in ga pač pišem po foromih…

    • FORT WORTH

     Sevea si levak jovo.
     Ka pa druzga ??
     Da ma fsak svoje mnenje je tak vredi.
     Ni pa vredi, da nea ves kam spadas porka madona cuj. (:-)))

     • Jovo Jamnica

      Jas sn slovenski nacjonalist. Nisn slovenski nacjonalsocjalist, torej spadam na desnico…

     • Dragan

      Jovo, verjamem da nisi komunist ampak zaupaj samo en podatek: ali dobivaš plačo
      iz državnih jasli. V realnem sektorju nisi nikoli delal, mogoče v YU režimu kot blebetač v vodstvenem kadru.

    • Kosobrin

     Taka je najina usoda na tem portalu. Je pa dobro, da človek pove svoje mnenje, svojo resnico, tisto kar ve in kar misli, da je prav. Upam, da ne bom prej šel s tega sveta, dokler si Slovenci ne bomo podali roke v spravo, kajti tista prava resnica je vedno nekje na sredini, absolutne resnice ni. To moramo storiti za naše otroke, naše vnuke in končno tudi zase. Večina ljudi to ve, si to želi. Žal imamo take politike, ki nagajajo in zavirajo taka dejanja in rajši nagajajo, ljudje pa hitro kot ovčke za njimi …. Predvsem s svojo glavo moramo misliti!

     • Franjo Trojner

      Kosobrin problem je ravno v resnici! Resnica ne more nikoli biti nekje na sredini, je lahko samo prava, vse ostalo je pa neresnica, laž.
      Kosobrin le kdo si ne želi sprave? Sprava je nujna, predpogoj za spravo je pa priznaje zločonov, obsodba zločinov in zločincev in seveda kesanje zločincev za vse svinjarije, ki so jih počeli tudi po vojni v miru svojemu in tujim narodom. In s tem imaš ti in imate na levici velik problem, vi bi spravo brez obsodbe zločinov, zločincev in brez njihovega iskrenega priznanja in kesanja. Na tak vaš hinavski način do sprave nikoli ne more priti. Iz vaših logov non stop prihaja do zagovarjanja, opravičevanja izvensodnih povojnih pobojev in celo mnenj, da bi takrat morali pobiti še več drugače mislečih predvsem verojočih sonarodnjakov, kar je nesporno necivilizacijsko, celo kaznivo dejanje. Drugače mislečim, vernim sodržavljanom levičarji grozite celo v demokratični samostojni Sloveniji vpeti v EU in zvezo NATO, kar nazorno priča napis na steni ene od diskontnih trgovin na Zaloški cesti v Ljubljani.
      1. feb. 2013 · “Kristjani, klali smo vas 1945, klali vas bomo 2013.”
      Ljubkovalno drugače misleče verne državljane levičarji zmerjate z katolibani, ovcami, nacisti, fašisti in ne vem čim vse, nam nonstop nam z raznoraznimi gnusnimi grafiti skrunite naša svetišča in nas in našo vero skrunite na sto in en način in pol se najde tak pametnjakivič, kot ti Kosobrin, ki v svojem zapisu naklada o spravi : “Slovenci ne bomo podali roke v spravo, kajti tista prava resnica je vedno nekje na sredini, absolutne resnice ni. To moramo storiti za naše otroke, naše vnuke in končno tudi zase. Večina ljudi to ve, si to želi. Žal imamo take politike, ki nagajajo in zavirajo taka dejanja, ljudje pa hitro kot ovčke za njimi …. Predvsem s svojo glavo moramo misliti!”
      Ti in tebi podobni ravno z svojo hinavsko retoriko zavirate resnico in spravo tudi. Zapiši Kosobrin zakaj ti osebno nikoli nisi obsodil povojnih pobojev in zločincev? Ti povem jaz. Zato ker jih ravno tudi ti sam z svojimi pisanji vedno opravičuješ.
      Zame pa so vse krvave roke enake in vsi zločini in zločinci vsega obsojanja in kazni vredni.

     • Franjo Trojner, bolj razumljivo in človeško sprejemljivo za obe strani, ne bi mogel povedat.
      Sprava je mogoča, ampak za dejansko spravo in ne le spravo na jeziku, morata biti obe strani. Resnična Sprava se mora roditi v naših srcih.
      Tu sem se spomnila na knjigo o. Franceta Špeliča – “Vrnil se bom k Očetu”.
      O. France Špelič je odšel mlad k partizanom, ker je bil tam že njegov starejši polbrat . Bil je član ZKJ, kasneje učitelj v kadetski šoli….ko se je neki dan premislil/spreobrnil in vrnil knjižico, se je njegovo življenje popolnoma spremenilo….. (kaj vse, se mu je zgodilo natančno opiše v omenjeni knjigi).
      Nazadnje je pristal za vratarja/varnostnika (?) medtem pa pridno študiral teologijo in postal duhovnik.
      K njemu so se prišli spovedat nešteti domobranci iz tujine.
      Po končani odkriti spovedi, sta se oba bratovsko in prisrčno objela.
      To je SPRAVA, da priznaš svoje napake in jih bratu tudi iz srca odpustiš.
      Dokler ne bo moj slovenski narod prišel do tega spoznanja, je vsaka beseda o spravi ZAMAN.
      Kratek opis iz te knjige je tule, če kdo želi:
      https://www.dobreknjige.si/Knjiga.aspx?knjiga=1799

    • Burek Burecki

     Tezko razlozis to jansistom, da mozgani pac tako delujejo. Vsi imamo svoja misljenja in stalisca. Ce jim to ni po godu, si pac komunjara ker znas zase razmisljati…

  • indijanka

   Jovo ali imaš kakšne informacije s terena o jutranjem pretepu?

 • Janez

  Vinko Vinko ti si en prefarbanec. Celo življenje na visokih partijskih položajih in v OZNI, sedaj pa si glavni ko je treba šinfati proti komunistom.

 • Burek Burecki

  Sds bo zmagal zarad janse, ko oreh obrodi lesnike….

  • in, ko boš ti znal speči pravo slovensko potico in ne le burek.

   • Burek Burecki

    Pr men se “pecejo” prekmurske gibanice. Potico sna spect vsak, ki ve kaj je pisker in kuhla…

    • Severno_od_Raja

     Pozdravljen Tunnek! Kako kaj Julika?

    • Tudi jaz znam speči zelo dobro prekmursko gibanico – to so mi že mnogi priznali, ampak speči dobro potico pa ni tako enostavno, kot sestaviti prekmursko gibanico, veš – sploh pa ne, če poznaš samo pisker ( ki ga pri peki potice sploh ne rabiš) in “kuhlo” – najbrž imaš v mislih kuhalnico, kajne ? Tudi kuhalnice ne rabiš pri pripravi potice, ker danes ima že skoraj vsaka gospodinja stroj za mesenje testa. Tudi za pripravo nadeva ne rabiš kuhalnice.
     Eh moj “Burek”, res si vse skupaj “poBureckal”.

   • Severno_od_Raja

    Marta.. jebelacesta.. pazi na besede! Oreh bo prej obrodil lešnike, ker mu bomo pomagal. Ono tele pa potice ne bo nikoli znal spečt,.. lej osla, ne naučiš lajat pa, če se še tako trudiš.

    • Burek Burecki

     Bodo na orehu lesniki ja. Se en dokaz, da ste jansisti odrezani od realnosti. Pa mim grede. Raje sem osel kot ovca, ki ne zna uporabljati mozgane…

     • Severno_od_Raja

      Lej za “janšiste” jaz ne vem.. Sam, na orehu bodo lešniki veš! To drži kot pribito! Je pa lepo da priznaš, da si osel. Samo jaz ti ne vrjamem. Si kozel.. to ti pa že bolj verjamem.

     • komar marko

      kje pa je pri tebi zaslediti možgane.

    • Imaš prav.
     Prav tole, kar si ti ugotovil, je Bureković s svojim komentarjem potrdil. Zelo malo gospodinj zna speči dobro potico, ker to je neke vrste umetnost in ni vsakemu dana.
     Da je to res vidimo predvsem ob praznikih, ko zelo veliko njih nosi iz marketov industrijsko izdelane potice.
     Prava slovenska potica je spoštljiva sladica in je tudi del naše tradicije.
     http://shrani.si/f/k/su/WWdVRHF/2/rszpotica.png

     • Severno_od_Raja

      Jaaa!!! Ta je prava! Lahko mu pa objaviva kakšen recep, ki se mu bo prikazoval vsakič, ko bo vžgal novo.. Saj veš, kako mučiš ubogo kačo! Tako da ji daš viagro!.. Hudo mučenje. Tako bova pa z receptom, ta Tunnekov Burek.. vprašaj Rožleta. Gledaš vsak dan, cedijo se sline, vgriznit pa ne moreš.. Na koncuje že jokcal, da naj zbrišem tisto! Mal sem zloben, samo včasih paše! :) Taki sem se rodil!

     • za tebe bi verjela, da znaš speči dobro slovensko potico, ampak tale pa je zagotovo ne zna, ker ne ve niti kakšne pripomočke rabiš za pripravo potice, he, he..
      Kakšen dober recept pa bi tale “Burek” potreboval ja, da ne bi več neumnosti pisal.

     • komar marko

      pomaga mu edino šmarnica in pa gorenjski šnopc!

     • Severno_od_Raja

      ti, tole pa je nevarna kombinacija.. ampak 100% deluje. Samo žal za vekomaj.

     • Severno_od_Raja

      Ti.. pa takole razmišljam, … čisto vseeno kakšen. Ali bi bil not ricinus, ali pa “trava”. V prvem pimeru si precej zaposlen z drugimi opravki. V drugam pa tako ne veš sam zase. Neprijetno. Ampak, če je zavito v lepi calofan, gre danes marsikaj v promet! Lahko pa ponudiva samo leskovo olje, tako .. na dobro namazano po obeh šihtah.. vse se da, če se hoče. :)

     • Vsekakor mora biti to nekaj takega, da si bo dobro zapomnil do smrti.
      Ricinus je že Mussolini izprobal – ni slaba ideja.
      Leskovo olje pa je tudi že zdavnaj izprobano zdravilo za “tvrdoglave” , ampak vseeno mislim, da bi bilo to zanj malo “prešvoh” – mogoče kol, ali kladivo :)))

     • Severno_od_Raja

      No, potem bo leskovo olje čisto dovolj dobro. Tiste kolobarje si dolllgo zapomniš!

     • :)))))) pa naj bo po tvoje.

 • Jure kavčičeu

  Ja, nič ne rečem. Vaša propagandna taktika in zastrahovanje delujeta, te volitve morda dobite. In potem? Saj se zavedate, da vas dejansko ne mara nobena druga slovenska stranka? Se zavedate, da bi večina raje prodala mati v suženjstvo kot gre v koalicijo s takimi hujskači in lažnivci? Saj se zavedate, da nimate nikakršne podpore v (realnih, priznanih) akademskih krogih? Saj se zavedate, da ste kot ananas na pici, ki ga ljudje noro obožujejo ali pa iz srca sovražijo? Ni nekega sivega območja, s svojim pljuvanjem čez vsakogar in vse ste si skopali luknjo, v katero vam bo sledilo veliko število privržencev, vsi ostali bodo pa z veseljem to luknjo zasuli in vas kljub morebitni zmagi pokopali. Če se enako goreče spravljate na kolege z desnice kot na tiste z levice, potem ste si sami krivi, da ste dejansko najbolj osovražena stranka v sloveniji. Če brez sramu označujete razne poslance za “podgane, ki zapuščajo ladjo” (SMC), če za potrebe svoje predvolilne kampanije in želje po vladanju greste zganjat tak kažin zaradi domnevnega pranja denarja v NLB in se na vso moč trudite blatiti lastno državo pred evropskim občestvom, potem si tudi zaslužite potop na dno morja pozabljenih in osovraženih strank slovenske politike. Se že veselim, na zdravje!

  • In…….. zakaj si napisal to obtožujoče predavanje ?

   • Burek Burecki

    Verjetno zato, ker zna uporabljati mozgane ampak se zaman trudi saj za vas ovce je to kvantna fizika…

    • komar marko

     a si ti kvantni mehanik, tisti propadli pisunček?

  • komar marko

   daj povej, model je zamenjal več strank kot jih je v SLO. Vedno gre za koritom. VEDNO!
   pišeš o akademskih krogih, a si to mislil 92 akademikov, ki jim je država podelila zasluge in 1400 EUR na mesec. Francija z 42 MIO ljudi ima 42 akademikov, Kaj porečeš, katere vlade so jih imenovale in zakaj in kako bodo sedaj GOVORILI? A si ti tudi eden od teh ki pobirajo drobtine in se bojiš za kruhek?

   • Jure kavčičeu

    Aga. In zato ga sme nek medij, ki niti ne skriva, da je glasilo SDS ,enostavno označiti za podgano. Ne predstavljam si kakšen direndaj bi gospod JJ in nova24 naredila, če bi na primer v mladini označili kakšnega sdsovca za podgano, to bi še petnajst let vn metali. To bi skoraj postala nova tema, enakovredna domobrancem in partizanom, ki jo vaši modri politiki desnice izčrpavajo na vseh javnih prireditvah in vseh kur*evih govorih kamor jih povabijo.

    • ahnenpass

     Samo izenačiti nekoga za podgano je žalitev, ob enem razložiti zakaj je taka prispodoba možna, je pa satira.

   • ahnenpass

    Koliko so pa tisti akademiki zaslužili pred tem, ko so bili samo še visoki komunistični svečeniki in preden je nastala nova, demokratična akademija?

  • ahnenpass

   A ni slabše prodati lastno mater za sužnja kot malo upogniti glavo in ubogati močnejšega gospodarja?
   Kdo ima v tem primeru sploh izbor, mati je očitno svobodna, če je pa še nihče ni prodal in zasužnjil.

 • Domus Lubus

  No jaz sem vedno za desne. In tudi Gorenak… . Apak on je bil dolgo časa za leve, enako goreče je takrat teptal desne in v cerkev hodeče ljudi.
  Ali je sedaj dober,ali je bil takrat dober? In se morada še enkrat premisli… .
  Jaz es za SDS in za Janšo do konca.

 • tetka z ozadja

  Prej bo La Toya zopet devica, kot pa SDS zopet vladna stranka

  • komar marko

   lepo, da vas je začelo skrbeti. Glede devištva pa danes ni nobenih težav . Se vidi da ste vsi rdečkoti vedno NEDOLŽNI!

   • tetka z ozadja

    Ali vas desničarje žalosti, jezi ali ste besni, zaradi tega ker bo desnica dobila še manj glasov kot na zadnjih volitvah? In bo levica zopet sestavila vlado.

    • komar marko

     mene nič ne žalosti, trdim pa, da mora vrag vse vzeti, da se bo narod spametoval, Edino rdečuhi ste sposobni vse zafurati in zapufati nas za sto let v naprej. O BOG, reši nas, tifusa, lakote in rdečuhov!

     • tetka z ozadja

      Običajno ste medije in Kučana krivili za poraze na volitvah, sedaj pa bi zamenjali narod?

     • komar marko

      Mediji že danes postavljajo ŠARCA kot zmagovalca, pa nima stranke, nima ljudi kaj šele programa. O čemu ti pišeš luckasti?

     • tetka z ozadja

      Nikoli ne menjam svojega nicka. Edini mediji, ki omenjajo Šarca vsaj trikrat tedensko so desni mediji. V levih medjih ga sploh ne omenjajo.

     • komar marko

      malo medijev ti spremljaš. In desni mediji delajo mesečne ankete strank in politikov. Daj LAŽNJIVEC, ne soli pameti.

     • tetka z ozadja

      In kolikokrat, ga omenjajo v levih medijih? Skoraj nikoli. Desničarjem se pa “zamalo” zdi, da jih bo popteptal en zelenec v plitiki.

     • komar marko

      daj pojdi v vrtec!

     • tetka z ozadja

      Bo boleč poraz, kaj ne?

     • Ima pa bratranca v zaporu. Ali to nič ne šteje ?

     • tetka z ozadja

      A pa še niste skapirali, da vsak zelenec lahko premaga stranko SDS.

    • Olga_10

     Še sami sebi ne verjamete in svetite na portalu ter širite Goebbels Kućanov agitprop!
     Udbaši na Hrvaškem že delajo samomore! Očitno imajo informacije iz Nemčije! Je Murgleone že na begu?

     • tetka z ozadja

      Kaj je ti kuzla vaška skurbana, te še ni sladkorna pobrala?

     • Olga_10

      Kdo je zdaj jezen? Edina ” kuzla vaška skurbana” ste sama, saj se za par centov udinjate murglam!

     • tetka z ozadja

      Ka inzulin si že vzela, še en komentar napiši pa bom prilepil link do tvojega facebook profila

     • Olga_10

      Inzulina ne rabim! Je to vaša terapija?
      Sliko “vaške skurbana kurbe” si sama nalepite na svoj profil in prižgite rdečo luč v obliki zvezde!

 • Severno_od_Raja

  Hvala, čeprav sem ti že 100x rekel, da mi ne meči cukra v rit. :))))))

 • tetka z ozadja

  Voliti stranko SDS je enako, kot najeti cigane za montažo bakrenih žlebov.

  • Zanimivo kakšni so tvoji atributi: La Toya, cigani……….. dobrega okusa pa res nimaš.

   • tetka z ozadja

    In lenuhe enačim z SDS-om

    • Nehaj, nehaj, .. samo nekaj nakladaš, kar nima “ne repa, ne glave”.
     Odpočij se in začni misliti pozitivno in videl boš, kako se ti bodo začele stvari same dogajati na boljše.
     lp

    • Pezde

     Lenuhe podpirate komunajzerji, ne SDS.

     • tetka z ozadja

      Koliko poznam SDS-ovcev nihče ni kaj prida naredil iz svojega življenja.

     • Pezde

      Verjetno so plačani zato, da bodo nam pomagali kaj narediti iz naših, kar pa nebi mogel trditi za leve stranke in razne pamže, ki jih luna nosi in niso v življenju poprijeli za delo.

     • tetka z ozadja

      Nič ni iz njih, ali so na minimalcu ali so pa brezposelni in tarnajo.

     • indijanka

      ;) takih je na obeh straneh kar nekaj. Ampak prej ali slej si bodo ljudje zaželeli spremembe politike. To plenjenje in preumerjanje davkov ljudem, ki tega ne vračajo v okolje se mora ustaviti. Podjetnik si. A tebe to ne jezi?

     • tetka z ozadja

      Seveda me jezi. (nisem podjetnik ampak obrtnik). Še bolj me pa jezi ker te ljudje niso pripravljeni nič narediti iz sebe. Samo tarnajo.

     • indijanka

      Lahko. Vem pa ne. Ker poznam samo peščico na portalu. Bister si in duhovit. Mene nasmejiš. Zakaj jim z duhovitostjo ne pomagaš, namesto da jih smešiš?

     • Olga_10

      Ni vsak take sreče, da bi imel zastonj klobasice, vozovnice, zdravilišča….kot “veterani” v plenicah in podrepniki “vrednot” NOB….

     • Olga_10

      Ni vsak take sreče, da bi imel zastonj klobasice, vozovnice, zdravilišča….kot “borci” majski hrošči!

     • Olga_10

      Samo levičarski krti, ki so zbežali iz stranke!

    • Olga_10

     SD Slovenije mislite? Človek se res zmoti, saj so edini pravi social demokrati SDS, pa so jim prebarvani komunisti ukradli oznako!

  • Pezde

   Kaj pa to, da najameš nekoga, ki mu plačaš 10x več, kot je dejansko naredil? Recimo vse stranke, ki so podprle gradnjo 2. tira na način, s katerim bodo izropale narod še za naslednjih 10 let in oprale ves denar zase? Ali pa NLB, kot bi dal volkovom čuvati ovce?

   • tetka z ozadja

    Saj JJ tudi plačujemo pa sploh ne hodi na šiht plačo in dodatke pa vleče 100%

    • Pezde

     Mogoče bi bil končno čas, da mu dovolimo delati za ta denar. Ampak strički iz ozadja so se posrali v hlače, ko se je njihove kolege trpalo v marice, zato so si izmislili Patrijo, s katero so si izsilili oblast, vojsko pa prikrajšali za kvalitetna terenska vozila, nas pa prisilili, da smo denar vrgli stran. Namesto tega je bolje oprati denar z mačkom v žaklju (ničvredno sistemsko tehniko), preprečiti razkrivanje in kaznovanje kriminalcev iz levih vrst, ter si zagotoviti mandat, ki ni zdržal niti do konca in ki je bil najslabša vlada v samostojni Sloveniji.

     • tetka z ozadja

      Saj mu bo levica dovolila, da pride v parlament, tam bo dobil dobro plačano službico pa dodatke takšne kot si bo želel, na šiht pa itak ne hodi, tako, da kake zdrahe ne bo delal. Čez kake dve leti bo kandidral za evropskega poslanca in levico bo naštimala, da bo tudi izvoljen in tam bo dobil še boljšo službico za veliko več everčkov. In vsi bomo zadovoljni.

     • ahnenpass

      Saj niso rabili več tankov kot so jih dejansko prejeli, že tistih par je bilo dovolj, da so brez težav zatrli prve izgrednike, drugih pa potem itak ne more biti.

    • Olga_10

     Ga pogrešate?

     • Janez

      Haha to si na svojih seansah razlagajte. Z Janšo so prišli tajkuni ki so potopili slovenijo. Za njim je ostal samo pepel. Saj ne more pregovoriti niti ene stranke da bi šla z njim v koalicijo.

     • Franc Vidrih

      Forum 21 ni od Janeza Janša. Zgodil se ti je velik tiskarski škrat, ali pa imaš škrata kar v možganih.

     • ahnenpass

      Z drugimi besedami, SDS je še najmanj pokvarjen, radi bi bili baraba, pa jim ne pustijo.
      Rabimo opozicijo, sicer bi EU še kaj posumila in pritisnila na nemce naj nehajo sponzorirat pri nas teroriste, z SDS zgledamo bolj normalni.

  • Olga_10

   Mislite levičarje? Perejo teroristični denar, kradejo iz zdravstva….

   • Boj

    Ne definitivno SDS sekta

  • ahnenpass

   Saj to je edino, kar niste vi pokradli, nekaj mora ostali tudi vašim sodelavcem in ovaduhom.

 • Severno_od_Raja

  Kaj naj ti rečem?.. hvala!

 • tetka z ozadja

  Po vaših postih je razvidno, da bi morali zamenjat volilce v sloveniji. Češ “narod je neumen, zato nas ne volijo”.

  • Olga_10

   To je Kućanovo avtorsko besedilo…

  • ahnenpass

   Desnica se rada zateka k izbrisom, ko odstranijo vse kar jim ni všeč, seveda zraven pobrišejo še večino znanja. Biblije pa ne morejo izbrisati, tako da tako neumni pa v povprečju le niso.

 • borko

  ti pa si

 • Domus Lubus

  S čim se pravzaprav bahate gospod Gorenanak? Kot ste goreče se zavzemali za stran komununistov 30 let, ste sedaj na strani SDS. In kje je ta vaša drznost?
  Obračate se pač po vetru.
  Stari ste že. V tretje se najbrž ne boste lotili menjavati strani. Ali pač, enako goreče…
  Najbrž kandiderate v tem okraju, ker ste že izpolnili pogoje za penzijo….

  • Ponavljaš se. Kaj želiš s tem doseči ?

   • Rožle

    … da posntane čimprej prava papiga :)

  • Olga_10

   Mislite Kučana? Ta hoče biti veteran…osamosvojitelj….

 • Domus Lubus

  Pa še to vam napišem. Da ste v tistih časih postali komandir policijske postaje ste morali streti marsikateri oreh. In ve se kakšen.

  • Olga_10

   Vi že veste…. Pametni so se kaj naučili in odšli! Ostali so bedaki, ki iščejo svojo (svinjsko) glavo….

   • župnik cefizelj

    vinko je mel še leta 1992 sliko staneta dolanca v pisarni. sds, stranka komunjar in prefarbancev.

    • vita

     Ti jo imaš še sedaj pa te nič ne moti.

    • Johan

     Baraba saj resnico povej, da si pokakan !

 • Olga_10

  SD? Res je! Pa še debilen podmladek imajo….

 • Branko

  Vinko je ena baraba. Svojega zaposlenega miličnika je hotel vreči iz službe, ker je dobil informacijo da hodi v cerkev. Sedaj pa pljuva po komunistih, čeprav je bil dolga leta njihov član. Fuj in fej.

  • Johan

   To pa si sanjal, ko si se ponoči poscal !

  • ahnenpass

   Torej je bil dober miličnik, kar (še) ne moremo reči za politika.

 • Johan

  Strah je gospod, sedaj vidim, kako se je razpisala mafija in radikalna levica. Danes sem v Celju slišal, da če pljuvaš po Janezu Janši, te mafija nagradi z lopato po glavi !
  Če ste Slovenci, ki to pišete naj se vam roka posuši, če palačani južnjaki vas bomo pa sterali nazaj v jugo.
  Vas vse vidimo gdo ste računalnik in mobi imata ID, PA VAS NAJDEMO KAPIŠ !

  • ahnenpass

   Zakaj bi sovražili SDS, a ni brat od celjskega župana posredno zaprt prav zato, ker se je pajdašil z Janšo?

   • župnik cefizelj

    a res? sem mislil, da je zato, ker je uničil pivovarno laško. prokleti katolibani in reakcionisti.

   • Johan

    Zgubidane,
    hudo je če si zabit, ko kamen.
    Vsi Šroti so od leta 1945 ortodoksni levičarji-komunisti. Kako naj lastninim je svetoval baraba barab, rojen Konjičan in nekdanji dekan Ekonomske fakultete v Ljubljani Maks Tajnikar. Njegova remek dela, Pivovarna Union, Pivovarna Laško, Letališče Ljubljana IN ŠE PA ŠE ! V vseh firmah vlada mafija radikalne levici. Ko pride nova kriza smo adijo ! Samo zaradi privilegijev. če ti drugače povem so oni nategnili Janšo, kjer je poštenjak in jim je zaupal ! Beri zgodovino in analiziraj gospodarstvo.
    Janša ni brez napak, je pa trenutno najboljši !
    Lp

 • ahnenpass

  Celje je policijsko mesto, tudi jaz ne vidim razloga, zakaj Gorenjak tam ne bi dosegel dobrih rezultatov.
  Morda zato, ker nihče ne voli policijo, itak so samo orodje, podpirajo njihove šefe, ki spadajo bolj pod Erjavčeve sektorje, saj ni bil samo zunanji minister ampak je imel pod sabo celo našo plačansko nato soldatesko.

  Kdo bo zmagal pa v Jelšah, a se že ve, hrvaška naveza je zgleda postala dovolj močna, da se lahko že povezuje z ostalimi celicami in zliva v večjo celoto.

 • ahnenpass

  Celje je pripravljeno kot zrela hruška, narod je na kolenih, gnili vojska, sodišča, odvetniki, policija, župani in občinske službe so naredili svoje, edino kar lahko Gorenjaku prepreči gladko zmago je, da ne bo nikogar na volitve, ker zatrt, uničen in zavožen narod ne zaupa nikomur več.

 • sloustava

  Neverjetno koliko nickov sproducira kucanizem. Od krtace20 do johana, ki se je slovenscine ucil pri vrlem branku. Nihce pa nima trohice pameti, IQ pa verjetno tam tam, okoli sobne temperature pozimi pri odprtem oknu….Ce bi imel pamet, h kateri spada tudi vest, bi vedel, da Jugoslavije ni vec! Titoizma in kucanizma bi ne smelo biti vec, a ker je to najlazja pot do denarja, ste lenuharski levicarji, tatovi zuljev slovenskega delavca. A se celo Murphy ima svoj poden in to tudi Kucan ve…Veliki pok ne bo imel vec ucinka. Zdaj vam, umskim revezem leve opcije preostanejo se presstituti in -tuti!

 • primsek

  Za zmago bi morali streti še kakšno jajce.Samo kaj, ko Vodja zaradi tablet, s katerimi so pregnali leteče slone, brez njih. Predvsem pa jih je pustil v Jajcu, ko je vodil tja brigado Ivo Lola Ribar, ki je kleno stopala po poteh Avnoja in malo tudi po njegovih orehih /takrat jih je še imel/

  • MEFISTO

   Kakorkoli se podpišeš, iz svoje kože ne moreš.

 • MEFISTO

  Orehov v zgornjem kontekstu ne drobimo, temveč tremo.