Društvo Moris podalo prijavo zlorabe znaka ob 50. obletnici Teritorialne obrambe – Krkovič: “Nekdo bo moral odgovarjati za nedopustno spreminjanje uradnih insignacij Slovenske vojske!”

Foto: Twitter @RevijaReporter

Potem ko je v medije prišla novica, da se je Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) odločila, da na račun slovenskih davkoplačevalk in davkoplačevalcev da ob 50. obletnici TO izdelati več tisoč priponk, ki poleg simbola Slovenske vojske vključujejo tudi komunistični simbol rdeče zvezde, se je na to odzvalo Društvo Moris Kočevska Reka, ki je podalo prijavo zlorabe znaka Slovenske vojske pristojnim inštitucijam. Predsednik društva Tone Krkovič poudarja, da bo moral nekdo odgovarjati za nedopustno spreminjanje uradnih insignacij Slovenske vojske. 

Društvo Moris je na Inšpektorat Republike Slovenije za obrambo, pristojni inšpekcijski organ, podalo prijavo zlorabo znaka Slovenske vojske in izrazilo pričakovanje, da bo v skladu s pristojnostmi prišlo do ukrepanja zoper storilce, pri čemer so navedli, da ne vedo, ali gre zgolj za prekršek ali kaznivo dejanje.

Ob tem so v društvu poudarili, da so se v skladu s statutom zavezali, da bodo skrbeli za avtentičnost prikazovanja dogodkov iz osamosvojitve in vojne za Slovenijo ter da bodo ob vsakih poskusih potvarjanja in omalovaževanja teh dogodkov dosledno reagirali, tudi javno. Potem ko je društvo leta 2017 s strani ministrstva za obrambo prejelo status delovanja v javnem interesu na področju vojnih veteranov in obrambe, je dolžnost tega postalo, da reagira na anomalije, ki potvarjajo anomalije, ki prispevajo k potvarjanju zgodovine in uradnih državnih simbolov.

“Ponovno smo zaznali (tako kot v letu 2017), da se na simbolni ravni poskuša zanikati dejanski proces nastajanja Slovenske vojske z idejo, da gre za kontinuiteto Teritorialne obrambe Socialistične Republike Slovenije, ki je bila ustanovljena novembra 1968. To Teritorialno obrambo je z ukazom o premestitvi orožja v skladišče JLA, dne 16. maja 1990, razorožil tedanji politični vrh v času prevzemanja funkcij komaj izvoljene nove oblasti na prvih demokratičnih volitvah v Republiki Sloveniji. S tem zavrženim dejanjem se je zgodba z bivšo jugoslovansko-slovensko TO klavrno in nečastno zaključila. Celo takratni poveljujoči TO Socialistične Republike Slovenije general Hočevar ni sam podpisal podpisal sramotnega ukaza za dejansko razorožitev TO in je dal to podpisati svojemu namestniku, sedaj že pokojnemu generalu Ožboltu, saj je vedel, kaj to pomeni,” so v utemeljitvi prijave zapisali v Društvu Moris.

Foto: STA

Predsednik Društva Moris, brigadni general Anton Krkovič v prijavi zlorabe znaka Slovenske vojske izpostavlja problematiko, da naj bi bile ob praznovanju 50. obletnice TO že izdelane značke, na katerih je del znaka Slovenske vojske odstranjen, na levi pa dodan znak rdeče zvezde. Gre za rdečo zvezdo, ki jo je nosila agresorka JLA, in pod roko katere je prihajalo do civilnih, vojaških žrtev in materialne škode v času vojn za Slovenijo.

Sicer se je na članek v Reporterju, ki je kot prvi razkril namere za nedopustno početje, že odzval podčastnik Mitja Močnik, sicer predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Brdo, ki je priznal, da je sam kupil omenjene značke za OZVVS Brdo, in dodal, da Zveza veteranov vojne za Slovenijo nima nič s tem. Ob tem pa je generalni sekretar ZVVS Jankovič povedal, da značke niso bile naročene s  strani zveze, ampak da so bile kupljene v prosti prodaji pri celjskem podjetju Aureaart d.o.o.

K spodkopavanju vojske ne prispevajo zgolj zunanji, ampak tudi notranji dejavniki
Zgodovino nastanka tega znaka, akterje in avtorje znaka razkriva naključna korespondenca. Visoki častnik Slovenske vojske Srečko Matovič naj bi bil po besedah Društva Moris tisti, ki naj bi leta 1998 (ob 30. obletnici Teritorialne obrambe) izdelal idejni projekt za znak, in sicer na podlagi odobritve tedanjega obrambnega ministra Alojza Krapeža. Moris poudarja dvom, da bi obstajal dokument glede izdelave tega znaka. “Avtor tega skrajno spolitiziranega znaka naj bi v preteklosti opravljal visoko funkcijo pribočnika vrhovnega poveljnika obrambnih sil predsednika republike.” Ob tem pa društvo poudarja, da je zaskrbljujoče dejstvo, da visoki podčastnik in visoki častnik sodelujeta pri neokusni politizaciji Slovenske vojske. Kar pomeni, da  k spodkopavanju vojske ne prispevajo zgolj zunanji, ampak tudi notranji dejavniki – zaposleni.

Foto: STA

Glede na to, da se tovrstno početje že dlje časa izvaja na prikrit način, ob podpori vodilnih struktur na ministrstvu za obrambo in podpori tistega dela politike, ki ni bila nikoli naklonjena osamosvojitvi Slovenije, pa je očitno, da se še vedno išče razlog za opravičevanje svojih tedanjih stališč in dejanj ter se išče razlog za obstoj v obdobju, ki se je leta 1991 končalo. V Društvu Moris izpostavljajo, če nekateri res menijo, da so tisti, ki so sodelovali in zmagali v vojni z JLA, res tako naivni, da verjamejo vsem zgodbicam, ki jih nekateri napletejo v svoj zagovor. “Kdo je tisti, ki je podjetju Aureaart d.o.o. naročil izdelavo orodja za izdelavo sporne značke, glede na to, da se to ponavadi izbira na javnih razpisih ministrstva za obrambo? Kolikšna količina je bila naročena in kdo je tisti, ki je dal podjetju garancijo za nakup določenega števila značk, kar omogoča donosnost posla?” se sprašujejo v Društvu Moris, pri čemer jih zanima, če je podjetje s strani obrambnega ministrstva prejelo soglasje, da lahko poseže v uradni znak Slovenske vojske, s tem pa prispeva k potvarjanju zgodovine.

Krkovič poudarja, da bo moral nekdo odgovarjati za nedopustno spreminjanje uradnih insignacij Slovenske vojske. Ob tem pa dodaja, da če je vse lahko financiral podčastnik, zaposlen v Slovenski vojski, potem plače le niso tako nizke, kot je bilo mogoče zaslediti v javnosti. Na koncu so v društvu izrazili pričakovanje, da bo prišlo do ustreznih ukrepov in do zaščite uradnega znaka Slovenske vojske.

H. M.

 • Miro Jereb

  Neverjetno, za kozlat, kdaj bodo odstranili ta rdeči tumor iz lepe Slovenije ???

  • SIMON ROZIC

   Metastaze so prepletle celo Slovenijo! …kmalu bomo pocrkali!

 • župnik cefizelj
  • sprehajalec

   Kokarda slovenske vojske Cifizelj. Ti povsod vidiš rdečo zvezdo, Letošnje volitve so pokazale, da častilci rdeče zvezde izumirajo. konec koncev gre za naraven proces. Matilda pa to….

   • stajerc5

    Cisto narobe! Toliko prikoljic in srbskih opankarjev so si navlekli, da z njihovimi naspricanimi rdecimi malimi glistami obvladajo ze vec ali manj vecino.
    Vsaj v zabarskem mocvirju je tako!

   • župnik cefizelj

    še enkrat dobro poglej, kako se na kapah blešči rdeča zvezda. namig: še ne dolgo tega so jih janševiki digitalno odstranjevali. hehehehe. ne morete spremeniti zgodovine. rdeča zvezda je osvobodila slovenijo. teritorialna drhal je pa streljala neoborožene nabornike, ki so se bili vsi pripravljeni vdati.

    • Capi

     Ne blebetaj neumnosti, slovenijo smo ubranili takratni rezervisti-Teritorialna Obramba, kaj je kdo imel na glavi, takrat ni bilo važno, na tisto zvezdo drkate in se obešate samo takratni in zdajšnji izdajalci, nanjo drkate še sedaj, blesavec blesavi…..

     • župnik cefizelj

      ti si ubranil prazno slamo. streljal si pa le neoborožene nabornike jla. poletne manevre ste pa zakuhali sami s poskusom izstradanja nabornikov na služenju vojaškega roka. podlo in nesramno. slovenija se je osamosvojila za pogajalsko mizo!

     • Anthon

      Ajde, ne seri! Bodi vesel, da smo bili razumni.

    • sprehajalec

     Tvoji so izgubili cefizelj, sprijazni se s tem. lahko samo hodiš na Gučo pa na pravoslavnu Novu Godinu pa dan Sv, Save u Beograd. Če imaš Eure u žepu je fino. Drugače bi ti pa trda predla. Sploh pa če so Euri iz “javno upravnega” so pa še toliko slajši. imaš mačka po Guči, pa prineseš zdravniško da je bolela glava čez nekaj dni.

 • Stajerka

  Brglezova naravna selekcija rdeče zvezde je zatajila……na žalost zavednih in poštenih Slovencev!!!

 • pajot

  Korak za korakom…mic po mic,bi rekli Srbi…še serpentinškov mandat zguramo,pa bomo ponovno imeli Jugoslavijo. V Sloveniji. Navkljub zmagi nad rdečearmejski JNA. Čez nekaj let bo naše osamosvajanje z zakonom prepovedana tema.Osamosvojitelje pa bo “uzela magla”. Se bodo pošteni Slovenci končno uprli tistim osebam,ki jim samostojna Slovenija ni bila nikdar intimna opcija?

  • Aton

   Glej, petokolonaši na vsakem koraku. Tako je Hitler dobil velik del Češke. To znajo, iz fizike pa imajo popravce!

 • Hun

  Teritoralna obramba pod vodstvom Janse bi zakuhal resno vojno v Sloveniji…Se dobro, da so povzpetnikom pristrigrl peruti in jih razorozil!

  • sprehajalec

   Lari fari, če ne bi pokazal takrat odločnosti, kot jo je, bi zadeva propadla. Jokcanja je bilo polno takrat, pa nihče ni resno verjel v samostojnost. Plebiscit gor ali pa dol. Slobo, ivan janez in Hrvatje so Slovencem pravzaprav vsilili samostojnost.

   zato pa je toliko jokcanja tudi danes…

   • dr Janez Sveti

    Kdo ni verjel v samostojnot? Priviligiranci! Kakšno jokcanje. Nagnali smo JNA.
    DR Janez SVeti veteran

    • sprehajalec

     Štajerci ste pač rojeni bojevniki. Pa Avstrija je blizu. Drugje je bilo precej jokanja….

     • dr Janez Sveti

      Jaz nisem Štajerec in okoli mene ni bilo jokanja ampak JNA bežancija, ker so uvideli, da smo hudiči.
      DR Janez Sveti

    • Hun

     nagnal ste mlade naborniske fante…se dobr da ni res prislo do nacionalno nastrojene krute vojne

     • sprehajalec

      Poglej, te nabornike so potem brez razmišljanja pošiljali v Vukovar. Teza o nabornikih se je pojavila kasneje in se je vzela iz srbskih časopisov tistih časov. Sovpadala pa je z začetkom gonje proti Ivanu janezu in razvrednotenjem osamosvojitve.

     • dr Janez Sveti

      Ti nimaš pravice govorit o ničemur smrkavec.
      DR Janez SVeti

   • Hun

    to je res glede odcepitve…res pa da je domoljubni ponos izzareval ze od 45leta…Pucnik je pa sam rekel, da do odlocnosti neb prslo ce neb bilo psihopatskega Milosevica…
    nacionalni ustasko usmerjen Tuđman je pa priliv ogenj

    • sprehajalec

     Obsoj Juge je bil neodvisen od Slovencev in je temeljil na srbsko hrvaškem konsenzu. Tako v prvi, kot drugi Državi. Ko je ta konsenz začel razpadati, je razpadla Juga.

   • stajerc5

    A si ti danes kaj od tistega praska za DZ vzel, bog te nima rad!???

  • dr Janez Sveti

   Ti poscane se še rodil najbrž nisi, ko smo mi s puškami stali na barikadah in nismo vedeli, kako se bo končalo. Gnoj zanikrni.
   DR Janez Sveti vetertan

   • Hun

    str sm bil dobrih 10let ja…JNA mladi naborniki tud niso vedl kaj bo…noben si ni zelel vojne v Sloveniji…
    hvala ti za zmerjanje “gnoj zanikrni”

    • stajerc5

     Smrdeci, to se manjka!!!

     • dr Janez Sveti

      V tvojih ustih.
      DR janez SVeti genij

     • Marjan

      Moj tič v tvojih ustih, gnida ta črna!

     • dr Janez Sveti

      Te rajca misel, da bi svojo imitacijo lulcka vtaknil v moška usta a ne? Bednik umazani. To je verjetno psoledica tega, da si seksal s svojo mamo.

      DR Janez Sveti psihiater

     • Lepotica

      Ti tiča sploh nimaš bedak, ampak en mlahav, neuporaben izrastek. Nisi ne tič ne miš.

    • dr Janez Sveti

     Zapri kljun. Ti nimaš nobene pravice nam zavednim Slovencem pridigat o Yugi ali pa o osamosvojitvi. Jaz imam dokaz za svoj prispevek moji domovini. Mrš u PM.

     DR Janez SVeti razpištoljen

     • Marjan

      Ti zapri kljun nagnusnež! Najraje bi nas vse postrelil, ki mislimo drugače od tebe.

     • dr Janez Sveti

      Škoda trošit municijo. Vi nič ne mislite, zato raje utihni s temi enozložnimi opdgovori.
      DR janez Sveti Macola

    • Marjan

     Hun, pusti domišljavca zanikrnega. Že njegov nick je nagnusno domišljav.

   • župnik cefizelj

    ti si stal z vilami do kolen v gnoju. dej ne zmišljuj si ti strahopetno katolibansko govno.

    • dr Janez Sveti

     Res je. Gnoj ste in z veseljem vas z vilami kidam.
     Kaj pa je to katolibansko seme? A je to tvoje sorodstvo?
     DR Janez Sveti genij

  • Aton

   Spodbujanje sovraštva, to je tvoja naloga. Če pa bi se ponovilo, pa bi bil med izdajalci. Do takrat pa ti želim uspešno delo petokolonaša!

 • Franjo Trojner

  Sporočilo komunistov s to priponko z rdečo zvezdo je jasno, pljuvajo po vsem in vseh, ki predstavljajo osamosvojitev in še posebej tistih, ki smo samostojno demokratično državo Slovenijo izborili z orožjem v roki! Ta priponka nima nič skupnega z TO po letu 1990 /1991 in še manj z SV!
  Ta priponka z rdečo zvezdo znova izključuje, iz ZVVS izključuje vse prave domoljube, ki so se, kot pripadniki TO z orožjrm v roki borili proti agresorskim vojakom JLA, ki so na čeladah, na tankih, na letalih imeli namalano to isto rdečo zvezdo.
  Kdo je živel v bivši Jugoslaviji dobro ve, da so kumunisti ves čas svoje vladavine sadistično šikanirali lasten narod in mu zavestno kratili vse človekove pravice in svoboščine, zato tudi danes počnejo popolnoma isto, izključujejo vse tiste, ki smo se proti totalitarni komunistični oblasti in agresorski vojski JLA na bilo kateri način uprli.
  Komunisti zažrti v vse pore naše družbe načrtno razdvajajo narod, takšna politika izključevanja narodu in državi ne bo prinesla nič dobrega. Država Slovenija danes me žal vedno bolj spominja na bivšo totalitarno komunistično Jugoslavijo.
  Vse kaže da je po osamosvojitvi umanjkal še čin osvoboditve naše države iz krempljev komunizma in komunistov, kar nas neizbežno čaka v bližnji prihodnosti.

  • župnik cefizelj

   ti teritoialni pezde se od treh dneh manevrov spomniš samo enega. ko je vaški župnik teritorialnim lenuhom prinesem mašno vino zmešano s šmarnico. posledice so vidne še danes.

   • Franjo Trojner

    Ha, ha, ha ti si res pravi primer od komunizma pohabljenega uma. Bog se te usmili na smrtni postelji, ko boš ves prestrašen od teže storjenih grehov cvilo in Boga odpuščanja prosil.

    Čuj želim ti ne, toda ne vem zakaj čutim, da te Matilda tako po malem že voha, kaj? Daj no, če si bil že celo živlenje zadrt, hudoben mračnež bi se vsaj na stara leta lahko malce sprostil in spremenil na bolje. Če so tvoji storjeni grehi v mladosti preveč grozoviti, pa popolnoma razumem tvoj strah in hkrati tvojo zlobo, saj sam veš, da si hudo grešil in tudi, da te za vse storjeno čaka pravična kazen, katere se očitno zelo bojiš.

    • župnik cefizelj

     pejt še na šilce šmarnice, da ti pomori še preostali možganski celici. da boš tisti blentavi in slineči se idiot, ki ga negovalec na vozičku pripelje k oknu.

     • Lepotica

      Ti zamazani razcapanec si na šmarnice že od maternice naprej, ko se je tvoja zapita mati nalivala, da bi te spravila, pa ji na žalost ni poratalo.

     • Franjo Trojner

      Ha, ha, ha ti si res osamljen zagrenjen možicelj.Kako ti lahko pomagam?

   • Lepotica

    Drekač, zgleda, da ti še koza Rozi več ne da.

 • dr Janez Sveti

  Neverjetno. Na koncu bodo trdili, da nas je osamosvojila 14.divizija na čelu s Stanetom Rozmanom.

  DR Janez SVeti jezni

  • sprehajalec

   Pravzaprav že trdijo, da je bila 14. predpogoj kasnejše samostojnosti.

   Po moji oceni skrajno neosnovana trditev. 14.ta nas je popeljala nazaj v jugo.

   • stajerc5

    Maler Meister nas je poslal v yugo, drugace bi se vedno govorili Slovensko in ziveli kot Avstrijci, ne pa da smo se pocefurili do konca! Sram nas je lahko!

    • sprehajalec

     je bilo kar je bilo, vsi pa priznavajo, da če bi bil plebiscit na takratnem spodnjem Štajerskem leta 1919, bi bila Avstrija z mejo pri Zidanem mostu… Pred tem pa je Narodni svet v Ljubljani zavrnil Avstrijsko ponudbo z mejo na Dravi.

   • Vera

    Jugosi so prišli v Slovenijo po osamosvojitvi,ker jih je za volivce rabila Drnovškova vlada . Najbolj pereče je pa to, da so prišli generali ( z družinami vred ), ki so nas v desetdnevni vojni napadali . :(

    • župnik cefizelj

     desetdnevni manevri so bili navadna farsa da so se osamosvojiteljski poscaneti (janša,bavčar,kacin) dičil pred kamerami na račun mrtvih nabornikov jla. sramota brez primere. oportunistične svinje so slovensko osamosvojitev umazali s krvjo.

     • župnik cefizelj

      nato sta pa prasca janša in bavča izropala slovenijo in jo še ropata. debela svinja je napočitnicah v zaporu, ivan poscana kurba janša pa vodi sekto malikovalcev v brezno pogube. škoda ker je za talca vzel še preostalih 80& pravih slovencev. ne pa ta sektaški, katolibanski zabiti gnoj, ki onanira na njegov portret.

     • Lepotica

      Videti je, da ti tudi šola s prilagojenim programom ni ležala, ker ničesar ne razumeš prekleti klošar zamazan, posran.

     • župnik cefizelj

      če se po letih moževe impotence ne čutiš vredna prave gorenjske klobase, si mednožje namaži z medom in se usedi na mravljišče. to bo bolj po tvojem okusu.

     • Lepotica

      Moj mož je tvoj direktor in bo poskrbel da se boš krvavo uscal, pezde zanemarjen, smrdljiv..

     • tramal

      Znorcem se ne pogovarjam več .Ne vem zakaj ti v umobolnici vsakih deset minut dajejo elektrošok ,ker ti tako ni več pomoči

     • antimur

      Ko boš občutil samo minutni manever, boš ugotovil, da je zate še ta mnogo preveč, kajti manj kot v minuti, se marsikaj reši in ti boš odrešen.

     • tramal

      A nisi bil ti med tistimi v kopru z sklonjeno glavo in nagi riti ki so bežali nazaj v srbijo ..Nevem zakaj si se vrnu.

     • Soave

      Hudir lažnivi !! Katerih in koliko nabornikov pa ?

     • FORT WORTH

      IDIOT !!!
      Bolj si butast, kot tezek.
      Hehehe

 • UDBA

  Anton Krkovič, kateri je priskrbel “borčevsko” pokojnino svojemu 12- letnemu sinu. Ni hujših strahopetcev od njega, Janše,… ljudi kateri so razbili SFRJ. Račun za razbijanje vam bo enkrat vročen.

  PS: Upam, da ne bom rabil iti na podstrešje, po moj SVD :)

  • Gr Enze

   Ti pa si RDEĆI BIK

  • Vera

   Kar drzni si oporekati naši državi Sloveniji in naši vojski , ki je bila ustanovljena v Pekrah pri Mariboru . Takrat še ti nisi bil niti rojen , kaj šele , da bi imel kaj pojma zakaj smo se odcepili od juge , Na plebiscitu 23.12. 1990 se nas je za samostojno državo Slovenijo odločilo več kot 90 % pravih domoljubov !

  • soc

   Bebce na vrvico.Take z Udbo na vertikalno. Za začetek pa tvoj smrad v novi obliki spet na drek listo. Bljak.

  • dr Janez Sveti

   Zmedencem kot si ti, je tezko razložit, kaj pomeni zgodovina. Si pač iz družine hlapcev.Samostojnost, takšnim revežem, pomeni breme, ker sami ne znajo usmerjat svojega mizernega življenja in rabijo gospodarja.
   Zdaj pa tiho in k nogi.

   DR janez Sveti gospodar

   • UDBA

    Nočem se kregati, ampak takim kot ste vi, kateri opevajo “vojno” in osamosvojitev res ne morem ostati tiho. Vi mislite, da je vojna, če ste se napili, streljali v zrak in nagnali nabornike JNA. To vaše neumnosti in vaše sanje so privedle do dolgoletne vojne. Vi “domoljubi” ste meni in ostalim narodom uničili življenje. Za razliko od vas sem služil v pravi vojni 92-94 v BIH in od takrat sem zaznamovan za celo življenje.

    PS: Račun pa za razbijanje SFRJ bo prišel :)

    • dr Janez Sveti

     Škoda, da nisi tam ostal. Kaj pa iščeš v naši domovini posrane? Pojdi nazaj in tam svetuj.

     DR Janez SVeti genij

    • Anton

     U bosni ni socijale?

    • stajerc5

     Res si zaznamovan, izgleda da ti je krogla se tiste tri celice ubila v vakumu v glavi, ko je sla od usesa do usesa!
     Si pa, ves kaj si? Pizda pokvarjena izdajalska!!!

    • Lepotica

     Ljubček, tukaj boš bolj težko zdravil komplekse, ker se nam ne smiliš in te bomo pohodili!

    • tramal

     Ti si zaznamovan od rojstva odkar te je skotila psica.

    • Soave

     Verjamem, da so to bila strašna leta. Pokazalo se je vse silno bratstvo in enostnost.Žal. . . . . Ni pa nobene potrebe kriviti za tvoje hude izkušnje nas, tu na portalu. In, prav nič nismo krivi Slovenci.
     Kdo ni želel ponujene konfederacije Jugoslavije?Tisti, ki so vedeli, da Slovenija veliko pripomore k skupni blagajni.
     In, ja ! Imeli smo srečo, da so naši voditelji vedeli, kako lahko preprečijo strašni masakr tudi pri nas . Naborniki. . . . . za katere so se ustrašili starši po celi Jugi. Z blokado vojašnic so NAŠI potegnili genialno potezo.

  • macon

   Tole z borčevsko pokojnino za sina je nemarna leva laž. Na netu je vse razloženo.

   Račun vročaj srbskim komunistom-fašistom z Miloševićem na čelu. Aja, ne boš vendar vročal svoji opciji.

  • Marjan

   Dobro, da si bil zraven, da vse natančno veš, teleban.

  • šmentanamuha

   Kaj ti imaš steklino?

  • župnik cefizelj

   znana je zgodba krkoviča, ko je osebno prenesel ukaze poscaneta ivana janše, da naj ljubljanska to napade vojašnice na metelkovi. takratni poveljnik je to poscano gnido krkoviča z enim udarcem položil na tla kot kup katolibanskega dreka. z repom med nogami je skliznil nazaj v klet cankarjevega doma, kjer sta z ivanom poscanetom drug drugemu menjala plenice.

   • dr Janez Sveti

    Ja res je. Mirko in Slavko sta potem nagnala sovražnike s tremi naboji iz ene puške, ter bombo iz knderjajčka. a ne? Kučan, ki sicer trdi, da to ni njegova opcija je bil pa njihov svetovalec.
    DR janez Sveti puškomitraljezac

  • rubec

   Upam da pride čas ko bodo v sloveniji avtorji takih tekstov kaznovani z ustrelitvijo. Sam se bom potrudil da dvakrat.

  • Lepotica

   Krkovič Je zate fin gospod in to z veliko začetnico. Za tveganje, ki ga je prestajal bi si on in njegov sin zaslužila 10 pokojnin. Glavo sta nosila naprodaj.

  • tramal

   Drekonja kje se skrivaš.

  • Soave

   Lažnivec !!

 • Vera

  Prav zaradi poveličevanja rdeče zvezde in jugo simbolov, nam morajo vladati pomladniki in stranke, ki jim je Slovenija ” edina prava opcija ” !

  • župnik cefizelj

   njim je prava opcija lasten žep in služiti tujcu oz. okupatorju. nemca ste zamenjali za mađara. ampak kazen bo huda. smo vas že enkrat, če bo treba bomo pa ponovili vajo. pomagal nam bo anglež, ki je odlično opravil svoje delo 45.

   • dr Janez Sveti

    Če bi ti imel kaj jajc, bi napisal kdo si, da se bi izdajalci vedeli koga bat. Ker si pa posrane in reva, groziš zakrinkan, kar pomeni, da se te nihče ne boji.
    Pokaži hrabrost!
    DR janez SVeti genij

    • župnik cefizelj

     takoj za tabo!

     • dr Janez Sveti

      Jaz nikomur ne grozim. Ti se nekaj hvališ kako boš pobijal. Reva posrana.
      DR janez Sveti genij

     • župnik cefizelj

      dokaži kje se hvalim!

     • Lepotica

      Zapri že enkrat svoj drekaški gobec umazan.

     • Soave

      Si nepismen ? Saj ti je prekopiral tvoje besede !

      župnik cefizelj
      Vera
      2 uri nazaj

      ” njim je prava opcija lasten žep in služiti tujcu oz. okupatorju.
      nemca ste zamenjali za mađara. ampak kazen bo huda. smo vas že enkrat, če bo treba bomo pa ponovili vajo. pomagal nam bo anglež, ki je odlično opravil svoje delo 45.”

     • Anton

      On se ne rabi razkrivat ker je normalen in ne piše groženj s smrtjo.

     • župnik cefizelj

      kje pišem grožnje s smrtjo?

     • dr Janez Sveti

      “ampak kazen bo huda. smo vas že enkrat, če bo treba bomo pa ponovili vajo. pomagal nam bo anglež, ki je odlično opravil svoje delo 45.”

      Tukaj reva posrana se nekaj šopiriš.
      DR Janez Sveti zlopamtilo

     • RATATA

      Zajebal si se prase morsko izzivalsko! Olajševalne okoliščine ni prav nobene zate, ker si šel predaleč.
      Nisi dovolj pameten, niti premeten.

   • Lepotica

    Kaj boš ti mali ušivec, ki ima mikroskopskega tiča in svoje komplekse zdravi tukaj.

   • tramal

    Saj že vsi na tem portalu vemo da si norec in nam ni potrebno vsak dan dokazovati.

   • Soave

    Trot ! Vemo, komu služiš ti !Spelji se s portala.

    Na kurah te bodo z veseljem sprejeli. Samo smetiš tule.

 • Marjan

  Če si kdo zasluži nagrado je to Luka Mesec, human in dober človek in zavzema se za homoseksualce. Živel Luka!

  • šmentanamuha

   No, pa si našel svojega guruja.

  • stajerc5

   Napisi tako kot mislis! Zivela zadnja rupa!

  • antimur

   Pa še veliko “kvalitet” ima. Zavzema se za muslinanske vsiljivce, za nagrajevanje tistih, ki ne delajo, s tem, da jemlje tistim, ki delajo za te brez dela, najhuje je pa, da tudi barabe kot je Mesec živimo mi, ki delamo. Ta norec misli, da se proračun polni sam od sebe, ne ve, da je vsak cent krvavo zaslužen, o ekonomiji nima pojma, domoljubje mu je povsem tuje, skratka prava prispododa iz apokaliptičnih časov, butast, lažniv, hinavski, zagledan v zločince in še in še. Ta izguba dvomim, da si sam briše rit, verjetno mu je tudi ne Tomićka, ki je še bolj nesposobna in omejena, torej je logični zaključek, da hodi usran po naši lepi domovini.

  • dr Janez Sveti

   Sem vedel, da si homo.
   DR janez Sveti genij

  • Anton

   Ja pa ima še Ahilovo peto.

  • plavi-mil

   Laj , pa saj se ti ni treba ves čas metati na zobe, zadosti je, da te je mati narava zajebala.

  • tramal

   Buzarant,izmeček.

  • zoro

   ja seveda se zavzema za ritopike, saj gliha fkup štriha

 • Aton

  Polmesec manjka…
  Ahmad čaka.

  • Bahadur

   Ahmad ki si strašno želi biti slovenec pozablja da so samostojno slovenijo izborili goloroki domoljubi in ne piČke kot je Ahmad sam ki je zapustil lastno družino z otročki na prvi bojni liniji. A je to sploh dedec?

   • zoro

    saj pa veš da je gnili musli podganji iztrebek, kako pa naj ravna drugače in kdo ga ščiti se tudi ve – verjetno mu bodo dodelili naziv narodnega heroja za posebne zasluge za narod in državo slovenijo in bo lahko pripeljal v slo celotno 200000glavo musli familijo in to kar v drž. zbor

  • zoro

   vse to bo v kratkem

 • Bahadur

  Ukrasti nam hočejo prav vse. Čakam zgodovinsko remek delo rdečih pisunov z obrazložitvijo da je bila JLA napadena iz strani klenega Janeza, heroja Antona, ter tisoče domoljubov.

 • Olga2345

  Laž je nesmrtna duša komunizma!

 • Olga2345

  Prepričana sem, da so levicarji ukradli tudi veliko število glasov SDS in jih zamenjali s pripravljenimi neveljavni glasovnicami, goljufali pri poročanju, vnosih…Vuckotovi komisiji ne zaupam! Potrebno bi bilo preveriti vse stopnje volitev in volilne imenike!

  • garfi

   tudi goljufije pri štetju so verjetne, ker nam vladajo popolni prevaranti

  • zoro

   ja seveda so jih, saj jih pri vsakih volitvah (tokrat so na nekaterih voliščih neveljavne pripisali šaracu) in še za nekatere, ki niso šli voliti so oddali glasove, kar je tudi res – pri teh volitvah letos bi nujno morali imeti nadzor mednarodni opazovalci – bi se lahko marsičesa naučili

  • slaipowi

   Kalimero

 • zoro

  nihče ne bo odgovarjal – nikoli – ker, če bi lahko, si tega niti ne bi dovolili, ker pa jih ni strah delajo svinjarije – živimo v severni koreji, samo zavedamo se še ne

  • stajerc5

   Doloceni ze, ostali pa zivijo v pripovedkah in iluziji o stari yugi. Najhujse je, da smo generacije “zafurali” z nostalgijo in da so mladi dandanes se bolj blesavi kot smo bili mi. Govorim v prvi osebi, da mi nebi nekdo kaj naprej vrgel…

   • zoro

    razumem in prav imaš – napadla nas je jugo vojska s srbsko komando, danes pa srbake dobesedno malikujejo, a ni to pljuvanje po tej državi, a ni to kolaboracija z agresorjem še v rt jim lezejo rdeči opranoglavci – in sedaj vabijo podganje iztrebke, da bodo opravljali krvavo delo za rdeče, vendar se motijo, če mislijo, da bodo musli podganji iztrebki njih pustili – zakaj bi jih pustili, za seme morda – niti musli alahovi podganji iztrebki nočejo takšnega semena

 • garfi

  pravkar je bila na volitvah zamujena priložnost, da bi končno Psihopati in Prevaranti odgovarjali
  vse se je začelo z nob in of prevaro

  • stajerc5

   Seveda bi bilo drugace, ce bi lahko odstel vsaj pol milijona izbeglic in odpisanih in vse socialce na kavcu in…blablabla!
   Ce bi volili samo pravi Slovenci, bi bilo vse drugace!

 • tramal

  Naj si komunajzerji to krvavo zvezdo vtaknejo v rit.Pod njo so morili nosečnice,dojenčke in otroke in naj jih bo sram .Morilci komunajzersk.

 • domovina mili dom

  In rdeči komunajzrski sodniki bodo prepovedali to skropucalo. Malo jutri. Komunajzarji naj si jo sestavijo s svojimi bivšimi zavezniki, seveda to hočejo prikriti, sparjeno rdečo peterokrako s svastiko. Te dve edino sodijo skupaj.

 • xtc

  a si zamislite ,da bi ob ostalih Nemškovojaških iinsignijah na uniformah BundesWehra pognali “Hacken Kreutzi?
  Lipiču in Druščini to sfujtrat na silo.

 • Djuro Sumar

  Tipično za Krkoviča in desničarje z Janšo na čelu. Najbolj pomembne so značke, zastave, prapori, imena vojašnic itd.

  • bolimeđoko

   Spet ti !!!

 • Tweety Bird

  Sumljive pošiljke z belim prahom, ki so bile poslane v državni zbor, antropologinji Svetlani Slapšak in bivšemu poslancu Jerku Čehovinu na podlagi prvih analiz niso bile nevarne za zdravje in življenje ljudi. Je pa res, da so desničarji prah poslali. Banda klerofašistična !!

  • montyamp

   To si vi udbofašisti sami pošiljate , da lahko blatite poštene .
   Zazidarski UDBOVSKA DECA ste prik prokleta gamad .

  • garfi

   pravkar je bila na volitvah zamujena priložnost, da bi končno Psihopati in Prevaranti odgovarjali
   vse se je začelo z vašo nob in of prevaro

  • FORT WORTH

   Te stvari pocne samo udba v strahu pred izgubo oblasti.
   Oblast za vsako ceno.

 • rubec

  Se je samo na tem portalu nabralo toliko protidržavnih elementov da bomo pri naslednji odpravi potrebovali malo večje remorkerje kot leta 91.

  • RATATA

   Sava dol teče.

   • rubec

    Sam nisem več prepričan. A ker si moj prijatelj ne bom motil tvoje iluzije.

 • jeti

  saj majdi širci so pa crknjeno podgano poslali pred par leti

 • jeti

  ampak kako je janša pral tele morisovce
  https://www.youtube.com/watch?v=DJsJCW2MZSo

  • jeti

   jaz zdaj tudi v državni udar verjamem, ceprav se mi je takrat zdelo, da imajo novinarji mladine bujno domislijo

  • RATATA

   Napalm bomba decu prži,
   jeti me za qrac drži!
   Boš še rade volje pel besedila na ukaz

 • rubec

  JANEZA JANŠO moramo če smo kaj slovenci braniti kot bihač in zenico svojega očesa če ne nam bo enkrat žal. Tisti ki ni volil janeza janše je zame narodni izdajalec in si zasluži takojšnjo deportacijo.

  • Olga2345

   Po pogovorih, mislim, da je SDS volilo bistveno več ljudi in da je prišlo do goljufij v volilni komisiji!

 • UDBA

  Vi »ta desni« s svojimi komentarji spodaj dokazujete, da ste neizobraženi, da se ne znate normalno in kulturno obnašati. Zaslužite si, da vas ljudje kličejo svojat.

  PS: Potem se pa čudite, zakaj se vas vsi normalni ljudje otepajo :)

  • rubec

   Ti kar izzivaj majmun majmunski, svojo porcijo boš dočakal.

  • Jaka Sraka

   Ta je gorenjski šiptar Zemljičev prijatel.

  • Blade Runner

   Griža bosanska, poberi se iz Slovenije, drugače te bom jaz poiskal in te po kosih poslal nazaj v bosno!

   • UDBA

    Mislim, da ni potrebno, da mi grozite. Tole izjavo sem poslikal, kot tudi prijavil na spletno-oko. Jutri zjutraj pa bom odšel na PU Ljubljana in podal kazensko ovadbo zaradi kršenja KZ-1 člen-135. Če mislite, da ste varni preko računalnika, vam povem, da vsakič ko komentirate, upravitelji te strani vidijo vaš IP naslov.

    PS: “Internetni vojak”, danes ste napačnemu grozili, za kar boste tudi odgovarjali. :)

    • slosin

     pa tak udbovc, ki se zaradi parih besed podela…..

  • macon

   Vaša nenormalnost ni nikoli postala nova normalnost, o tem samo sanjate. Izgleda se leta 1991 niste nič naučili, oblastno dvigujete glavo in bo treba lekcijo ponavljati. Bolj boste zaostrovali, bolj boste najebali.

   Zavedajte se, da ste mala enklava v EU, večina jugoslovanskih narodov nima več nič s socializmom. To lahko rečem za Hrvate in Srbe, ker se zadosti družim z njimi.

 • rubec

  Halo uredništvo ali se lahko meni in ostalim na ljubo zbudite in blokirate tega bosanca pofukanega spodaj. Čez mejo ga obljubim spravim sam.

 • Jaka Sraka

  Rdeča, zločinska golazen ne pozna meja…

 • RATATA

  Hočejo pokazat kdo ima komando in čigavo je kaj. Naj se ve, da je vse njihovo, kumunajzrsko, naši so le krediti.
  Točno po tem principu kot je naštudiral židovski moša pijade bodo spet delali “bezkućnike” – reveže brez vsega, ki nimajo niti strehe nad glavo in še zadolženi so. MRŠ BANDA NAGRAUŽNA!!!
  http://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi/ostalo/prilozi-graana/16735-recept-druga-mose-pijade-moramo-nesrecu-stvoriti-mase-u-ocajanje-baciti.html

  • KP

   se povsem strinjam z napisanim. zažrli so se v vse pore,kot rak ali okužba

   • RATATA

    Res težko to gledam vsak dan!

    • Djuro Sumar

     Sam si kriv, ker si dovolil, da so ti in ti še vedno perejo možgane. Poizkusi jih vklopiti, morda še ni prepozno.

     • RATATA

      Se je ravnokar vklopila javna razsvetljava. Spet je vse jasno.

 • dr Janez Sveti

  Komunisti mi pravijo jašist, ti mi praviš komunist..torej sem na pravi poti, da se rešim vas omejenih in neumnih.
  DR Janez SVeti genij

  • David Hitler

   bald wird solche Sorte wie dich nicht mehr geben du Stück Kommunisten Pädophiler scheiße

   • dr Janez Sveti

    Lepo si to povedal hlapec nemškurski. A te kaj boli anus, ko te germani natepavajo?
    DR Janez Sveti genij

 • Franjo Trojner

  Iz nenormalnih razmer, ki preveč stisnejo,
  prizadenejo ljudi, narod na koncu ob nekontroliranem izbruhu nakopičene mešanice negativnih čustev na površje vedno naplavi zlo.
  Zgodovina nam pripoveduje zgodbo o v prvi svetovni vojni poraženi in do tal ponižani in v kot stisnjeni lačni Nemčiji, ki se ji je v nenormalnih razmerah dogodil Hitler, ki v neki normalni družbi nikoli ne bi prišel na oblast.
  Zgodovina nam tudi pripoveduje zgodbo o krvavi komunistični revoluciji, o totalitarni komunistični oblasti, ki je žrla svoje otroke, zraven pa na zverinski način množično uničevala še lasten in tuje narode. Tudi do komunističnih revolucij v normalni družbi, v normalnih razmerah nikoli ne more priti.
  Bistvo vsega je, da med ljudmi, med narodom ne sme biti trenj, nenormalnih razmer, ker te vedno privedejo do kaosa. Kaos pa vedno izkoristijo za svoj uničijoč pohod jezdeci APOKALIPSE, ki sejejo KUGO, VOJNO, LAKOTO IN SMRT!
  Čemu torej s to sponko z rdečo zvezdo ljudi, narod žaliti, provocirati, znova in še dodatno skregati, razklati? Verjetno je vsakemu izmed nas jasno, da so vsi snovalci in naročniki sporne sponke z rdečo zvezdo še predobro vedeli, da bo prinesla vihar med že tako preveč razklan, skregan narod. Zakaj torej??? Ne politiki, ne raznorazna združenja ne bi smela z svojim delovanjem, simboli itd. razdvajati ljudi narod. Tiste politike, združenja, simbole, ki ljudi, narod žalijo, razdružujejo, izključujejo v demokratičnih družbah EU pravna država ukine, prepove in tudi pri nas bi moralo biti tako!
  Zakaj pa je pri nas v Sloveniji vse tako drugače, je pa druga zgodba, ki govori o naši demokratizaciji, ki ni šla v smeri demokratičnih držav stare Evrope. Zakaj že?

  • Djuro Sumar

   Križ, kot simbol še mnogo bolj razdvaja ljudi, kot rdeča zvezda. Ukinite križ.

   • rubec

    Vrati se u sumu bebo da se temu še živali nasmejejo.

    • Djuro Sumar

     Na vsem svetu le kristjani častite mučilno napravo (križ) kot svoj simbol. Navsezadnje so tudi Jezusa Kristusa mučili in ubili na križu.
     Ampak ta tip je imel srečo, saj je od mrtvih vstal in odšel v nebesa.

     • KP

      kaj pa si ti,muslič?

     • Djuro Sumar

      100% ateist. Muslimani so verniki, tako kot kristjani, ki verujete v istega Boga. Jaz sem prepričan, da Bog ne obstaja.

     • Slovenec

      Kako je nastalo človeštvo in živali?

    • KP

     sem mu že tud jaz dva tedna nazaj napisal,naj gre nazaj v šumo,sam kaj,ko ne uboga:-)

   • slovencsm

    Zakaj komunisti vedno iščete izgovore drugje, nikdar pa niste sposobni zagovarjati svoja dejanja. Križ nikogar ne razdvaja, saj ga ni nikjer v naših državnih simbolih. Križ vas matra zato, ker veste, kaj predstavlja. Od svojega obstoja se že zaletavate vanj kot kakšni obsedenci. Vsak dan je bolj jasno, da je vaše sovraštvo do kristjanov in drugih poštenih ljudi, ki nočejo biti komunisti, neverjetno veliko še danes. Še zdaj ne morete preboleti propada svoje ideologije.

    • Djuro Sumar

     Križ je še pred kratkim visel v naših državnih ustanovah, šolah in še kje. Ponekod je še vedno tam, tudi v naši soseščini, čeprav tja ne spada, saj je to nasilje nad ljudmi, ki ne verujemo.
     Jaz osebno nebi želel imeti križa za svoj simbol, če bi nanj pribili mojega sina.

   • macon

    Križ se je v preteklosti precej zlorabljalo v oblastne namene, vendar je predvsem simbol nadzemskega, tistega onkraj našega zavedanja in bivanja, zato se je obdržal kot simbol duhovnega. Tega ne moreš ukiniti z dekretom, ker bi ljudi zreduciral na živali, ki žrejo, fukajo in serjejo, po smrti pa bi jih stlačili v črno smetarsko vrečko in odložili na deponiji.

    Priporočam ti, da si daj v oporoko željo, da te po smrti tako spravijo, ker je to pač tvoja intimna opcija. Lahko bi te tudi zmleli in s tabo pognojili kako krompirjevo njivo ali pa nafutrali prašiče.

    • Djuro Sumar

     Recimo, prašiče, kakršen si ti.

     • macon

      Jaz verjamem v nekaj za tem našim kratkim življenjem, tebi je pa itak vseeno, saj si dialektični materialist. Bodi torej koristen in nafutraj prasce s svojimi ostanki ali pa postani kompost. To je po mojem povsem v skladu s komunajzerajem.

      Ne bi jedel komunajzarjev, ker ste v vseh pogledih neužitni: živi ali mrtvi, umsko in duševno.

   • Franjo Trojner

    Križ je vedno pomeni ljubezen do bližnjega, čemu te ljubezen do bližnjega moti? Ti povem jaz?
    Ker komunizem temelji na sovraštvu do bližnjega, v sovraštvu do družine, v sovraštvu do moralnega in etičnega, v sovraštvu do vsega naravnega, normalnega iz tega razloga komunisti sovražite kristjane in tradicionalne družine.

    • Djuro Sumar

     blablabla

 • METULJ

  BANDA RDEĆA UDBOVSKA NA ZAHRBTEN NJIM DOMAČ NAČIN, KAŽE KAKŠEN ŠE VEČJI GNOJ SO ONI!!

  PREDALEČ SO ŠLI TI UDBOVCI BEDNI, OSKRUNILI SO DRŽAVNI SIMBOL SLOVENSKE VOJSKE, PONAREDILI SO GA IN PRIŠTUKALI NA ZNAČKO KRVAVORDEČO ZVEZDO!!

  KDO JE TO DOVOLIL, A? RDEĆA BANDA ŽELI IZBRISATI SLOVENSKO OSAMOSVOJITEV PO KOSCIH ! KOT RDEČE PODGANE CUFAJO, CEFRAJO SLOVENSKO OSAMOSVOJITVENO VOJNO IN NJENE VODJE!! PFUJ, RDEĆUHI UDBOVSKI Z VAŠIM VODJEM UDBOVCEV MILANOM KUĆANOM PLAVIM!!

  SLOVENCI TEGA NE BOMO DOVOLILI, RESS! U ZAPOR S TEMI RDEĆIMI RITMI!! ČAS PRIHAJA, KO BOMO SLOVENCI ŠLI NA BARIKADE PROTI UDBOVSKIM OSTANKOM V SLOVENIJI, KI ZAVIRAJO RAZVOJ SLOVENSKE DRŽAVE! IN PROEVROPSKOST! DOL Z NJIMI ŽE!

  G KRKOVIČ, NE ” NEKDO BO MORAL ODGOVARJATI ZA TO” AMPAK. VLOŽITE ŽE ENKRAT KOT DRUŠTVO MORIS,

  OBTOŽNO PREDLOG:

  – PROTI NAROČNIKU IZDELAVE TEGA BEDNEGA PONAREJENEGA ZNAKA NA ZNAČKI IN PROTI RAZPEČEVALCU TEGA SMETJA, ZARADI SKRUNITVE IN PONAREDITVE SIMBOLA SLOVENSKE VOJSKE IN

  – PROTI BIVŠEMU OBRAMBNEMU MINISTRU ALOJZU KRAPEŽU,ZARADI NAROČILA TEGA BEDNEGA PONAREJENEGA ZNAKA; IN ZARADI PONAREJANJA SLOVENSKE OSAMOSVOJITVE, TO JE PO MOJE TUDI VELEIZDAJA SLOVENSKE DRŽAVE, TEGA TIPA.

  TOREJ, G KRKOVIČ, NE JAMRAT, DELAT JE TREBA PROTI RDEĆI UDBOVSKI BANDI OSTRO,KER ONI ŠE VEDNO IZRABLJAJO SLOVENCE ZA NJIHOVE PODLE NAMENE!! TREBA JIH JE USTAVIT!!

  DOST MAMO SLOVENCI TE RDEĆE GNOJNICE, RESS!!

 • Olga2345

  Kučana za rešetke do smrti!

 • Soave

  + + + + + Upajmo , da bo kdo odgovarjal !! Prav vse si dovolijo

 • Olga2345

  Komunisti (prebarvani v levičarje) so prava SVOJAT (po Trčku)! Genocid, kraja premoženja pomorjenim, “založene” oporoke od 1945 leta, politični procesi, kraja identitete, zlorabe nickov, laži podtikanja, širjenje sovrastva, izključevanje..

 • garfi

  podlost “levih” je neskončna
  ni bilo niti lustracije, ker so kričali o revanšistih
  tako kot, če bi ropar kričal revanšisti policiji, ki ga je prišla aretirat
  vedno nove ofenzive Banditov nas peljejo nazaj proti letu 45 z vsemi možnimi posledicami
  potrebujejo samo podobne okoliščine v Evropi

  • Djuro Sumar

   Nekateri nas želijo peljati še dlje nazaj, za celih 2000 let.
   Še dobro, da so levičarji uspostavili sekularno Evropo, sicer bi danes že divjala verska vojna med muslimani in kristjani. Bogu se zahvalite za napredne levičarje, ki so zaustavili fašistične klerikalce.
   Rdeča zvezda pa je simbol delavskega upora proti izkoriščevalcem in tako zaželjena še danes med delovnim ljudstvom.

   • slosin

    pejt se raj v savo ohladit….

   • macon

    Fašisti in nacisti so bili nereligiozni, ker so vzpostavili svojo religijo prav tako kot komunisti. Klerikalci je nekaj drugega, verski fanatiki so iz Evrope izginili z razsvetljenskimi vladarji, ki so ločili religijo od države oziroma še zmerom so si pomagal iz religijo, ki je bila v zaslombo državi, izgubila je pa vse upravne funkcije in obdržala del vzgojnih.

    Rdeča zvezda je simbol strašanske ekonomske zablode in najhujše represije in klanja v zgodovini človeštva. Le nakladaj leve laži.

    • Djuro Sumar

     Malo si pomešal zadeve, pa nič hudega, nisi ne prvi, ne edini. Dejstvo je, da so vse religije nasilne in vir zla za človeštvo.

     • macon

      Dejstvo je, da ljudje nismo samo materialni in materialisti, religije presežno kanalizirajo v svoje okvire in so od nekdaj, od plemenskega vrača in vere v duhove prednikov in narave.

      Pišeš brezvezne komunajzarske bedarije.

   • KP

    stokrat smo ti že vsi rekli,da nehaj blejat tukaj v Sloveniji,če ti ni všeč in spokaj nazaj v svoje šume. prihajač nehvaležni.

    • Djuro Sumar

     Ti kar blejaj, jaz sem doma tukaj.

     • KP

      si sedaj tukaj kao doma,samo hvaležnost do Slovenije pa ne kažeš nobene. probaj se pri meni doma takole uselit,al pa se it nekakšnega gosta,pa se potem delat norce iz mene. te brcnem prvo minuto ven z bajte..kaj vse mi to prenašamo. res smo bedni,priznam. žal!

     • Djuro Sumar

      Ti verjetno brcaš svojo ženo in svoje otroke, mene ni nihče brcal ali pretepal, ker sem odrasel v ljubezni svojih staršev, katerih predniki so stoletja živeli v in samo v Sloveniji.
      Bedni ste zato, ker se pustite zavajati farjem in stranki SDS, ki trosi po Sloveniji le sovraštvo in ničesar drugega.

     • tohuvabohu

      Butec. Cerkev in SDS ne izključujeta NIKOGAR. Za razliko od vas zarukanih rdečkarjev, ki ne počnete drugega kot to.

   • Franjo Trojner

    Brez kristjanov, krščanske kuture bi bila Evropa še danes del nerazvitega sveta! Tudi ZDA, Kanada, Avstralija itd. bi bile še danes divji neciviliziran svet. Krščanstvo je svetu prineslo napredek, razcvetv in v končni fazi mir!
    Komunisti ste se pojavili mnogo kasneje in s svojim kultom sovraštva, pohlepa in nasilja samo uničevali vse okoli sebe.Da je temu res tako nazorno pripoveduje zgodovina in vse propadle komunistične države, če ne verjameš zgodovini, pa idi komunizem izkusiti v Venezuelo, SV Korejo ali Kitajsko, ki je demokratičen napredek zatrla s tanki, ki so mendrali študente, ki so mirno protestirali na trgu NEBEŠKEGA MIRU

    • Djuro Sumar

     Dejstvo je, da so vse religije nasilne in kot takšne vir zla za človeštvo.

     • slosin

      posebno nasilna religija je bil v zadnjih 100 letih komunizem…
      kriv za smrt cca 100 mio lastnega naroda…. no, 1 mio na leto,
      preden je crknu…..no, pr nas še kar crkuje….Ti, a kakšna kulturna dediščina krščanstva ti je pa všeč ,a ? A si si ogledal kakšno cerkev recimo v Parizu, Dunaju, Pragi…?A so v rojstne knjige tvoje prednike vpisovali komunisti ali duhovniki?
      Komunizem nam je za razliko od krščanstva zapustil sama trupla …

     • Djuro Sumar

      Ali naj bi jih vpisovali kmetje in delavci, ki so garali po 18 ur na dan, da so preživljali farje in plemiče. Zakaj misliš so do Lutra farji maševali v latinščini. Samo zato, da ljudje niso ničesar razumeli in se, Bog ne daj, izobrazili. To jim je omogočila šele sekularna družba, katero so uvedli napredni levičarji.
      Kar se pobijanja tiče, pa nihče ne more konkurirati verskim ustanovam, ki to počnejo že tisočletja. Čas bi že bil, da se nam opravičite in pošljete svoje verske simbole na smetišče.

     • slosin

      malo spet lapaš! Posebno to o prigah v latinščini. Že Trubar je prigal v slovenščini (in nemščini), pa je živel pred Lutrom. Zdej pa še povej, kako je duhovščina pumpala narod z vero , če je pridigala (po tvoje do Lutra) v latinščini. Latinščino pa grščino, ki jo je obvladala samo izobražena duhovščina, narod ni razumel. Pa to o večtisočletnem pobijanju verskih ustanov je tudi za lase privlečeno. Inkvizicija je bila ustanovljena cca 123+ in dolgo časa sploh ni bila dejavna. Ajde, zdej pa na dan s številom žrtev, ki jih ima na vesti katoliška cerkev…!!!! Pol bomo pa videli, kdo bi semoral komu opravičiti. Pa tkole med nama: a so bili recimo francoski velikani prosvetljenstava levičarji….Prov srčkani ste, ki si vsakega velikega uma, ki je ogromno doprinesel človeštvu, lastite levičarji……Levičarji ste pri nas samo še ostanki komunizma in nič več…

     • tohuvabohu

      Butl. V srednjem veku so dajali desetino, danes pa država ljudem pobere polovico prihodkov.

     • tohuvabohu

      Dejstvo je, da si ti butl. Religije niso nasilne. Nasilni so tisti, ki religije zlorabljajo za svoje osvajalske in gospodovalne nakane. V tem pogledu so enaki rdečkarjem, ki so pod pretvezo zaščite delavcev terorizirali cele narode in nasilje intenzivirali do skrajne mere.

   • garfi

    leviČĆar in smrdljiva komunajzarska propaganda
    največje zlo ste, ki je kadarkoli lazilo po Evropi in Sloveniji
    brez konkurence

  • Lewuh

   Te še ni doberman napadu. Jaz ga glih iščem, da ga spustim nate.

   ————————————————————————————————————————-

   NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

 • KP

  sam čakam,kdaj bodo skupaj zmontiral križ i rdečo zvezdo. mogoče to zrihta Švarec, ko bere berilo,druži pa se z levaki

 • RATATA

  Predlagam vsem mojim dragim protikomunistom,
  da te preklete komunajzrske lažnjive lewuharske spake ne zmerjamo več,
  ker so itak
  preklete komunajzrske lažnjive lewuharske spake!

 • RATATA

  Kar se zvezd tiče, so mi popolnoma dovolj tiste na nebu.
  https://youtu.be/90beabweh00

  • Artur

   Amatersko realno gledano po videzu daleč od rdečih, satanističnih partijskih pentagramov ali ogromnih žarečih peči po Nasino , neverjetno so barvite in igrive .
   https://www.youtube.com/watch?v=YnoPo7ZmXfY&t=62s

   • RATATA

    Te pa niso petokrake.

 • KP

  kaj pa lustracija? je res že prekasn in zamujeno,al je samo še malo prezgodaj?

  • RATATA

   Ja “oče naroda” F.Bučar je truplo že postal. Za primarne lustrirat je kar malo pozno, ker je “oče” tako dolgo truplo odlašal postati. Sekundarne (potomce in naslednike primarnih) se pa lahko lustrira. Ampak kaj ko jih 3/4 z volilno pravico podpira, katerih del je bebavih, drugi del ima pa od njih privilegije.

   • KP

    dosti uspešnejše in bolj demokratične so sedaj tiste države,ki so izvedle “tahitro lustracijo”

    • Djuro Sumar

     Katere so pa to?
     Slovenija je po vseh podatkih še vedno najboljša med novimi članicami in sedaj še povečuje svojo prednost. Malo smo zaostali takrat, ko je bila desnica na oblasti.

     • Slovenec

      Zakaj pa potem v državah z desno-sredinskimi (desnimi) vladami gospodarstvo in razvoj cvetita, Švedska pa z levo vlado moralno in gospodarsko tone?

    • Slovenec

     Res je.

 • Volkhv

  Rdeča zvezda je bila simbol Velike Srbije oz. Jugoslavije, z glavnim mestom Beograd. Slovenija je bila samo pokrajina Jugoslavije, kar nima veze z nobeno samostojnostjo.

  • Olga2345

   Pejte v svojo Srbijo in s sabo odpeljete svojo peto kolono!
   Slovenija je bila del razvitega sveta, konstrukcije srbinhodili v grmovje srat…

   • Djuro Sumar

    Ja, to so bile verske vojne, morije, pokoli, mučenja……………

   • tohuvabohu

    En star vic.
    Je šel JBT na obisk v Ameriko k predsedniku Johnu Kennedyju. Ob koncu obiska sta šla na sprehod. Kar naenkrat ven iz grma prileze možakar. JFK vpraša: “Kdo si pa ti”? Možakar odvrne: “Jugoslovanski ambasador”.

  • KP

   skoraj bi se strinjal s teboj,prihajač. res ste se do nas tako vedli. zato pa nam je 91-tega prekipelo. pa nam lahk spet. enkrat ste že leteli,pa se zna zgoditi,da boste spet. pa ne se čudit preveč…

  • večni srb

   Slovenija ni Hrvaška, rdeča zvezda je univerzalni simbol boja proti fašizmu, kamor spadajo tudi ustaši in je bilo najbolj slavno dejanjd v slovenski zgodovini.
   Hrvaški fašistični križ in U pa največji drek, teh stvari enostavno ni mogoče primerjati in v isti sapi trditi, da si normalen.
   Simbol komunističnd oblasti sta bila vedno srp in kladivo, rdečo zvezdo so uporabljali kot simbol spoštovanja in hvaležnosti za žrtev ter končno zmago nad nacisti, fašisti in ustaši.

   Konflikt z JNA je bil ogromna, zgodovinska napaka, JNA je bila tudi slovenska vojska, če smo pa vsi teritorialci služili obvezni voaški rok, za razliko od miličnikov, ki se jim je šolanje v Tacnu štelo zraven k obveznem usposabljanju, vsi skupaj pa smo otroci rdeče zvezde.

   • Slovenec

    Ni res. V JNA se ni smelo uradno govoriti slovensko. Je bila to potem mogoče slovenska vojska? Za bruhati. Vojaki smo imeli na kapah rdečo zvezdo, simbol totalitarizma in komunizma.

  • Djuro Sumar

   Ti pa res nimaš pojma o pojmu. Od kje pa je Heinekenova rdeča zvezda? Verjetno so jim jo narisali v Beogradu. Kreten desničarski.

   • sprehajalec

    gre za ceh srednjeveških pivovarjev, in njegov znak. heineken ima vse papirje, da ga nosi. Komunisti so ta znak ukradli, zato bi veljalo poklicati SAZAS in Domiclja, glede avtorskih pravic in neupravičene uporabe znaka….

    • Djuro Sumar

     Torej ni iz Beograda.

     • sprehajalec

      ja, tisti so jo ukradli.

     • Djuro Sumar

      In kje ste vi ukradli križ?

     • sprehajalec

      Rimljanom, 2000 let nazaj. Pa da se to ve, je tudi ime rimsko, Crux, kruž. Komunisti nikoli niso omenjali heinekena in ceha srednjeveških pivovarjev.

     • Djuro Sumar

      Seveda ne, saj naša zvezda ne pomeni pira, ampak upor proti izkoriščanju.

     • sprehajalec

      To je lari fari, najbolj se izkorišča človeka po človeku ravno pod Komunisti.

      Rdeča zvezda je vojaški znak komunističnih in post komunističnih vojska. najmanj je izkoriščanja naprimer na norveškem, ki zvezdo pozna samo na heinekenu in ne kot nek upor proti izkoriščanju.

      Tvoja trditev je absurdna.

     • Djuro Sumar

      Vsi tvoji komentarji pa butasti.

     • sprehajalec

      Preveč kompleksni zate Đurice. Spirjazni se s tem. Vsak ima v življenju svoj domet. Le levičar bi rad ta domet izenačeval.

     • Djuro Sumar

      Nakladaš brez veze. Malo še glej tekmo, potem pa spat.

     • sprehajalec

      Ne vem za koga bi navijal Đurice? levičarje ali desničarje? Komuniste ali fašiste?

     • Djuro Sumar

      Navijaj za športnike ali pa samo uživaj v rokometu in se ne obremenjuj z rezultatom, saj bodo v vsakem primeru TVOJI zmagali.

     • sprehajalec

      Moji? Slabo kaže đurice. rezultat je zelo tesen….

   • Spy

    Tebe bom v Radečah osebno obiskal in ti polomil vse kosti, govedo komunajzersko!

    Ne moreš se mi skrit Jurij Musar, ker imam naslov tvojega bivališča. Pričakuj me v kratkem!

    • Djuro Sumar

     Pazi le, da ne nalomiš napačnega. Boš šel v arest.

   • slosin

    pivovarjem rdeča zveda ne predstavlja ideologije, tako kot vam simbolizira komunizem…

    • Djuro Sumar

     Rdeča zvezda ne predstavlja ideologije, temveč boj proti izkoriščanju.

     • slosin

      no ja, malo smeha pred spanjem ne škodi….

 • KP

  na splošno pa meni niti naša zastava ,sploh pa ne grb nista všeč. kot da v naši preteklosti še nismo imeli lepih primerov zastav in grbov. da pa po vrhu vsega niti lepa nista,je pa pač samo moje mnenje. a kakorkoli že je,ti simboli so sedaj naši

  • Djuro Sumar

   Ti bi nanjo namalal križ, če bi se le dalo kljukastega.

   • sprehajalec

    Delavec in socialist Adolf je namalal kljukastega na rdečo zastavo revolucije, da bi se ločil od Komunistov. To pa je bila tudi edina razlika.

 • večni srb

  Krkovič je bil vojak, ne politik, in to zelo slab vojak, če do danes ne razume verige poveljevanja. Slovenija svoje vojske ni imela, teritorialci smo spadali pod Zagrebško garnizijo JNA, ki je lahko edina tudi izdala ukaz o razorožitvi. Seveda so ukaz izvršili naši poveljniki, kako točno in brez česa smo ostali, je pa druga stvar. Mene je ob vpoklicu pričakala ista puška kot smo jo imeli na vajah, drugega orožja itak nismo imeli, zagotovo pa nič takega s čimer bi lahko odgovorili na vse mogoče poteze neprimerno močnejšega agresorja. Lepo vas prosim, nas je dva milijona, jugoslovanov je bilo več kot 20 milijonov, če bi prišlo do prave vojne, bi nas pobili vse do zadnjega.
  Sicer pa so Krkovičeve dogme na mestu, postavil je vprašanje in mora dobiti odgovor, to je enostavno noro, da še po 30 letih nimamo enotnega opisa docodkov in skupnega moralnega stališča. Radi bi se menili pa za 70 let nazaj, ko ni bil še nihče od nas živ, še kar se nam je osebno dogajalo je zgleda zelo težko postaviti v priste okvirje, kaj šelw vse ostalo kar nismo vedeli in tudi ne bodo našli nobenih papirjev.

  • centurion

   S takimi govni got si ti, bi danes
   švasali cirilico.
   Krkovič je naš slovenski KNEZ!

   • večni srb

    Ti mogoče res, ker si debil.
    Je vaš knez, saj ste bili vedno neka banovina, ki je ni nihče jemal resno. Še danes vas ne, tako da ti se kar napenjaj.

 • Olga2345

  Bravo gospod Krkovič! Tu je Slovenija in slovenski simboli! Vrniti je treba dostojanstvo osamosvojiteljem in slovenski vojski! Tisti, ki jim Slovenija ni “intimna” opcija, naj spokajo k svojim!

  • Slovenec

   Absolutno!

 • Artur

  Predvidevam ,da bo pod Serpentinškom te narodno izdajalske komunajzlske svinjarije še več.

  • Slovenec

   Tako bo ja.

 • večni srb

  Če bi se Krkovič leta 1991 javno izpostavil in zagovarjal iste stvari kot danes, bi ga večina teritorialcev gledala kot terorista, mi nismo imeli z njim popolnoma nobene veze, nikoli ni bil in tudi ne bo naš poveljnik, vsaj jaz s takim pro hrvaškim manijakom ne bi šel skupaj v vojno, proti njemu pa že mogoče. Zame je nula, ampak to je moje osebno mnenje, kar naj razčistijo kar se imajo še za zmenit.

  • KP

   potemtakem si pa ti en srbjanski manijak. in ti si se boril za Slovenijo? ahaha. štos poletja. koliko srboslavijskih agresorjev pa si pospravil???? bebec tromotorni!

   • rubec

    Menda je potolkel kar ene tri naenkrat. Pasulje mislim.

    • večni srb

     Trikrat lahko edino prdnem na tvoj slaboumni komentar.

   • večni srb

    Za vas ustaše sem sovražnik, to je pa res.
    Zakaj bi se mi tepli med sabo, za vas zagotovo ne. Uspeh naše To je bil v izogibanju popolnoma nesmiselnega in nepotrebnega trpljenja, ki ste ga začeli prav vi oziroma vaši sonarodnjaki iz Hrvaške JNA.
    Midva nisva in nikoli ne bova brata, zato ti kar. Kje si pa bil med osamosvojitvijo, mimogrede, da si tak junak? Če nisi branil svoj rodni kraj, si navaden pezde.

    • KP

     Za nas ustaše? A si me s kom zamešal? In vaše TO? A sedaj je TO že Srbijanska? Okupatorska JA pa je Hrvaška? Joj,karkoli že jemlješ,preveč je blo. Zmanjšaj,če lahko. Pa pobriši ta tvoj post,da se ti ne bodo še bolj smejali. Aja,še odgovor sem ti recimo dolžen,čeprav nimam namena to tukaj razlagat. Vsak že zase ve,če je tiste tedne opravil svojo državljansko dolžnost. Če že hočeš,jaz sem vsekakor jo.

  • Djuro Sumar

   Tudi zame je nula, predvsem zato, ker je kot človek velik kreten. Nimam pa nič proti, da na glas pove svoje poglede.

   • sprehajalec

    tvoji so pač izgubili Đurice. pri tem Krko ni več važen in tvoje mnenje….

    • Djuro Sumar

     Moje mnenje ni bilo nikdar pomembno, se ne ukvarjam s politiko.

    • večni srb

     Daj si že enkrat dopovedat, da smo mi iz TO, ta pa je bila v sestavu JNA, pod poveljem garnizije v Zagrebu, ki smo jo teritorialci izdali. Zdaj si pa zato verjetno jezen, a ne. Kar bodi jezen, še premalo si nakuhan.

     • KP

      Sedajle se mi je šele zasvetilo. Komaj sem te poštudiral. Bil si vJA,v agresorski vojski. Kaj in sedaj pa si še prejemnik slovenske penzije. Sramota!

  • centurion

   Tvoj terorist in vožd je drug Kertes in Milošević.
   Pa Bulatović, Mamula, Popov, Karađić in ostala balkanska JLA drhal.
   TU JE SLOVENIJA IN TU SMO DOMA SLOVENCI.
   Če komu ni prav, RAUS!
   Zlepa ali drugače.

   • Slovenec

    Tako je!

   • večni srb

    Pa daj si že dopovedat, da je to Slovenija, ne pa neka ustaška džamaherija, ki je nekaj povsem drugega.
    Še vam niso srbi naredili nič slabega,spravili ste se na hrvate, ki so po rodu srbi,oni so vam jih nadevali po pi*, vaš lasten narod, ne srbi ali slovenci.
    Miloševič bi moral biti za Slovenijo heroj, ker je odpoklical srbske nabornike iz Slovenije, kjer so jih komandirali tvoji hrvaški okupatorji, ko ste ostali sami, ste morali spokat kufre.
    Kaj pa misliš, da si govedo zarukano, točno tako, tu je Slovenija, začni kaj, pa boš spet golorok in bos klical Nato in američane.

    • centurion

     Nosi se v pizdo srbsko materino!
     Da ste kot narod Srbi odpadek, Völkerabfalle, vam je še Karl Marx zapisal v
     znani tezi o holokavstu…

     Januarja 1848 v Marxovi reviji Neue Rheinische Zeitung. Engels je pisal kaj pomeni razredni boj v marksističnem pomenu. Ko bo prišlo, do socialistične revolucije, bodo primitivne družbe v Evropi zaostajale za dve stopnji, ne bodo niti še na kapitalistični stopnji. V mislih je imel Bretonce, Baske, škotske višavce, Srbe.

     Imenuje jih “odpadke narodov”, Völkerabfalle. Treba jih je uničiti v zgodovinskem boju, zaostajajo za dve razvojni stopnji in ne bodo mogli postati revolucionarji.

     Govoril je o vulgarnosti in umazanosti Slovanov. Meni, da Poljska ni upravičena do obstoja

     (“Razredi in rase, ki so prešibki, da bi obvladali nove življenske razmere se morajo ukloniti. Umreti morajo v revolucionarnem holokavstu” (Karl Marx, People´s paper, 16. 4. 1853(6)? “Journal of the History of Ideas, Vol 42. No. 1. 1981.))(”

     The classes and the races, too weak to master the new conditions of life, must give way. … They must perish in the revolutionary holocaust”)

     Imel je tu hudo prav.
     Da pa so Hrvati po rodu Srbi pojdi povedat nevednim ljudem
     na stradun v Split……

 • ĐĐ Style

  Polovico Slovenije je stolkla toča, medtem si domobrnaci želijo ponovno uvedbo fašizma, samo za svoje riti skrbijo. Živela rdeča zvezda.

  • sprehajalec

   Pravzaprav imamo že Levi fašizem, takšen, kot je bil originalen džidži. Vsekozi smo ga imeli, titove pionirje in mladince, ki so jih Sovjetski komunisti kopirali od mussolinija, sindikate, ki so rihtali ozimnico.

   Zato imajo Italijani, ki so oboje izumili, fašiste in antifašiste danes pregovor. #Il fascismo degli antifascisti non mi fa meno paura di quello dei fascisti#

   Fašizem Antifa šistov mi ne vzbuhja nič manj strahu, kot tisti od fašistov.

   • večni srb

    Fašisti so pobili ogromno italijanov, posledica je bila državljanska vojna, ki se je končala z Mussolinijevim linčem.

  • tohuvabohu

   Marš, nacionalsocialistično govedo s svinjskim gobcem.

   • ĐĐ Style

    Mater ste živčni ko niste na oblasti,

    • tohuvabohu

     Torej, kaj sklepaš iz tega?

  • centurion

   Porini si jo v rit.
   Ker ti kurac od bulmastifa ni dovolj.

   • ĐĐ Style

    Edina stvar, ki jo bom porinil v rit je tvoj jezik.

    • babaježaba

     Sovražni govor, rega, rega, …

    • centurion

     Ni prostora niti za bucko v tvoji riti.
     Kurac od bulmastifa in Senice.
     Dvojni užitek, hehe, zoofilće balkansko.

  • slosin

   a maš kakšne informacije? Po moje je točo zrihtal Janša…a bo tožba?

   • Djuro Sumar

    Ma kakšen Janša neki, Cerar je še vedno predsednik in odgovarja tudi za vreme.

    • slosin

     če bi Cerar za kaj odgovarjal, bi moral biti s svojimi junci na Dobu…

     • Djuro Sumar

      Ali so ga ovadili? Nisem zasledil.

     • slosin

      desni nismo ovaduhi, kot ste vi tako imenovani napredni levičarji…

     • Djuro Sumar

      Ne razumem, kako bi torej šel na Dob? Obiskati Bavčarja? To bi moral prej storiti Janša, saj sta (bila) prijatelja, pa še Bavčar ga je rešil aresta.

     • tohuvabohu

      Buhtelj. Saj je Janša bil v arestu. Rdečkarji zelo radi s ponosom poveste, da je tam jedel sladoled.

     • Djuro Sumar

      Sladoled imajo tudi, nisem vedel, ker še nisem bil tam, tudi na obisku ne, ker smo sami poštenjakarji v familiji.

     • babaježaba

      Se vidi iz tvojih postov, ja, rega, rega..

     • Djuro Sumar

      Očitno si psiholog

     • slosin

      ja, bila prijatelja pred in med vojno. Pol se je pa bavči prslinu Drnovšku v LDS kot njihov podpredsednik ..

     • Djuro Sumar

      Izdajalec.

     • babaježaba

      Bavčar je vaše gore list. Zakaj se ga sramuješ Sovražni govor, rega, rega, …, rega, rega, …

     • Djuro Sumar

      Le zakaj bi se ga sramoval, je pa res, da mi je bil vedno rahlo zopern.
      Ne razumem pa tisto, vaše gore list.

  • babaježaba

   Sovražni govor, rega, rega, …

  • Slovenec

   Živela svobodna, demokratična, pravna in totalitarizma osvobojena Slovenija.

  • večni srb

   Sami veliki slovenci, po rodu iz Hrvaške, ki nas je nedavno spet okupirala. Ampak njih to ne zanima, hrvati zgleda lahko, ostale bi pa nataknili na kol, če bi lahko in ne bi bili taki invalidi.

  • Hribouc

   Fuknjenc!

  • Lewuh

   Edini, ki misli s svojo glavo. Všeč so mi tvoji komentariji.

   ————————————————————————————————————————-

   NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

 • Slovenec

  Kdaj bo že konec tega social-komunizma v Sloveniji, Slovenija pa ne več oaza komunizma v EU.

  • večni srb

   Za začetek, si nehajte izmišljevati zgodovino, ne morete ljudem podtikati spomine, ki se niso nikoli zgodili in ignorirati njihovo lastno preteklost, ki je zgodovina našega naroda.
   Pa koga boli k* kaj je tebi všeč in kaj ne, veseli bodimo, da to ni bila naša preteklost.

 • Republic Commando

  Zvezda na znački TO. Ki se je boril proti njej. Logika :)))

 • Joško

  Dragi levaki, pojdite raje v gozd borovnice in gobe nabirat, namesto, da tule mlatite prazno slamo. Sveži zrak vam bo dobro del.

 • lado

  OVCE !!!!!!!!!!!! TVITERAŠKE!!!!!!!!!!!! GOBCAČI ,KI NE VETE KAKO SE DELA ,mama hotelaši,kot kordišić z OŠ in pijanček ter drogeraš ,a bi mi -vi ukrepali ,ne pa viset tu in blejat !!! STRAHOPETCI !!!!!! gotofi ste ,zaplankanci gobezdavi ,nič od vas ,NIIIIIIIIIČ!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Jakob Kovač

  Joj ko bi enkrat ti veterani nehali živeti na račun državljanov in nehali hujskati narod tako eni kot drugi!

 • Hribouc

  Rdečifašizem mora odgovarjati.
  Sramota do neba.
  Oni, ki so veleizdajalsko predali orožje slovenske TO JLA zdaj še hočejo slaviti obletnico te TO z krvavo rdečo komunistično zvezdo!
  VELEIZDAJALSKI SATANIZEM BREZ PRIMERE !

 • miro52

  uradnih insignacij…. ni prav…insignije, cesr pa o Krkoviću in njegovi izobrazbi ……..M ja , razširjen hrvaški priimek

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!