fbpx

Društvo novinarjev Slovenije pritiska na sodišče: ustavite tožbo Snežiča!

Predsednica DNS Petra Lesjak Tušek. (Foto: STA)

Totalitarnim težnjam delu slovenskega medijskega prostora ni videti konca. Včeraj so v Društvu novinarjev Slovenije (DNS), katerega predsednica je Petra Lesjak Tušek, v javnost poslali zapis, v katerem so napadli boj ddr. Roka Snežiča zoper laži, ki so jih v zapisih o njem objavljali Vesna Vuković, Primož Cirman in Tomaž Modic. Snežič je, spomnimo, krenil po demokratični poti in vložil zasebne tožbe zoper avtorje. Snežič je laži našel v več zapisih omenjenih, zato je sprožil dvanajst postopkov.

Rok Snežič, ki je že pred časom za naš portal dejal, da se srečanja s pisci na sodišču veseli, je, ko smo ga vprašali, kako komentira zapis DNS, dejal: “Društvo novinarjev Slovenije sodišču diktira, naj pregon zoper člane njihove sekte zavrže. Če bi se to zgodilo, bom razočaran, da pri nas pravosodju vlada globoka država.” Društvo novinarjev Slovenije, član upravnega odbora katerega je tudi Primož Cirman, ki je tako društvo uporabil za svojo osebno korist, je včerajšnji zapis končalo s totalitarnim pozivom sodišču, naj “pregon zavrže,” kot je razvidno iz priloženega posnetka strani zapisa, objavljenega na spletni strani DNS.

O vloženih kazenskih ovadbah in povezavah Vukovićeve z vidnimi predstavniki globoke države je v začetku avgusta spregovoril za naš portal. Članek je dostopen na spodnji povezavi.

Upravni odbor DNS.

Prvorazredni novinarji utajili več kot 150 tisoč evrov davka
Davčni strokovnjak Snežič je sicer pred časom opozoril na dvomljivo poslovanje Vukovićeve, Cirmana in Modica in izračunal, da so v Sloveniji ustvarili davčno oazo, ko so v štirih letih mimo davčne blagajne spravili kar 151.200,00 evrov. Nekaj dni kasneje je davčni strokovnjak Ivan Simič opozoril še na eno podjetje, ki ga, kadar ne piše o Snežiču, vodi Vukovićeva, in posluje na enak, davčno vprašljiv način. Doživel je izbris in blokado, o čemer smo tudi že poročali.

Davčni strokovnjak Ivan Simič. (Foto: STA)

In medtem ko DNS finančne stranpoti njihovih funkcionarjev očitno ne ganejo, so bili pred slabima dvema letoma podaljšana roka politike Marjana Šarca, ko je skušal medijsko krajino osiromašiti za pluralnost in finančno uničiti sebi nenaklonjene medije. Zanimivo, medij, za katerega pišejo Cirman, Vukovićeva in Modic, danes na naslovnici promovira Šarca. In Šarec na omrežju Twitter promovira ta medij.

Image

Sara Kovač