fbpx

Društvo novinarjev Slovenije v ponedeljek v bran Veselinoviču in njegovim bajnim zaslužkom ter mizeriji ostalih novinarjev STA

Bojan Veselinovič in Petra Lesjak Tušek. (Foto: STA)

Društvo novinarjev Slovenije (DNS) je na nogah za privilegije Bojana Veselinoviča, direktorja Slovenske tiskovne agencije (STA), razkrivajo naši viri. Prava akcija bo jutri, v ponedeljek, 3. maja 2021, ob 11.15 uri, pred sedežem STA, kamor vabijo slovensko novinarsko srenjo in napovedujejo tudi govore.

Pro-elitistično gibanje pa se ne poteguje za novinarje STA, za katere ostajajo drobtinice, ampak za tisočake generalnega direktorja Bojana Veselinoviča – spletni portal Požareport je razkril, da si je za lansko leto omislil izplačilo kar 16 tisoč evrov posebne nagrade, novinarjem pa je odmeril po 300 evrov.

Kakšna stanovska organizacija podpira obilno nagrajevanje direktorja in drobtine za preostale novinarje?
Veselinovič se nagrajuje, ob tem pa se je že lani s skrivanjem poslovanja pred predstavniki lastnika pričel izogibati pravilom. In Društvo novinarjev Slovenije, ki ima na spletni strani o svojem poslanstvu opredeljeno, da ščitijo interese novinarjev: “Društvo novinarjev Slovenije je stanovska organizacija z več kot stoletno tradicijo. Združujemo 900 poklicnih novinarjev. Skrbimo za ugled novinarskega poklica v Sloveniji, ščitimo in zagovarjamo interese novinarske skupnosti,” prireja akcijo za obilno nagrajenega direktorja, ki ne spoštuje pravil in s tem ogroža tudi v podjetju zaposlene novinarje.

Predsednica DNS je sicer Petra Lesjak Tušek, zaposlena pri časniku Večer, ki je v lasti podjetja 2HT, za katerim stojita iz zlorabe proračunskega denarja osumljeni, v sodnih mlinih zataknjeni Uroš Hakl in Sašo Todorovič. Člane upravnega odbora si lahko ogledate spodaj.

Sara Kovač