Društvo Sloga predsedniku Pahorju predlagalo Janka Vebra za mandatarja, v SDS mu podpisov ne bodo dali

Janko Veber (foto: STA)

Na podlagi 3. člena Ustave Republike Slovenije, ki govori, da je “Slovenija država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe. V Sloveniji ima oblast ljudstvo. Državljanke in državljani jo izvršujejo neposredno in z volitvami, po načelu delitve oblasti na zakonodajno, izvršilno in sodno”, so v društvu Sloga pozvali predsednika republike Boruta Pahorja, da neodvisnega poslanca Janka Vebra imenuje za novega mandatarja do rednih državnozborskih volitev. V Slovenski demokratski stranki poslancu Vebru podpisov za mandatarskega kandidata ne bodo dali, je danes v DZ novinarjem zagotovil vodja poslancev SDS Jože Tanko, prav tako ne bodo iskali svojega kandidata za mandatarja.

Društvo Sloga, ki bo v aprilu postalo nova politična stranka, je pozvalo predsednika republike Boruta Pahorja, naj predlaga za novega mandatarja neodvisnega poslanca Janka Vebra, ki bi vodil vlado in tako zavaroval interese državljank in državljanov ter preprečil razprodajo premoženja in ponavljajoča škodljiva dejanja vlade v odstopu.

V Slogi se zavezujejo, da bo Veber v tem času zagotovil nadzor nad kadrovskimi postopki in zaposlitvami kadrov odhajajoče vlade, javnimi naročili razpisov Darsa glede tunela na Karavankah ter nad SDH, slabo banko (DUTB) in drugimi državnimi ustanovami. Hkrati bo preklical tudi tajnost listin drugega tira.

V SDS bi podpise dali le svojemu kandidatu
V Slovenski demokratski stranki poslancu Vebru podpisov za mandatarskega kandidata ne bodo dali, je danes v DZ novinarjem zagotovil vodja poslancev SDS Jože Tanko in dodal, da prav tako ne bodo iskali svojega kandidata za mandatarja. Položaj bodo po njegovih besedah preučili, vendar zavlačevali ne bodo, poroča STA. “Potrudili se bomo, da ne bomo ovira pri razpisu volitev,” je dejal. “Če bi naši poslanci dajali podpise, bi bilo smiselno, da jih dajo kandidatu, ki bi ga mi predlagali, ne nekemu samostojnemu poslancu,” je povedal Tanko po tistem, ko je predsednik republike Borut Pahor poslance obvestil, da ne bo predlagal kandidata za mandatarja.

Jože Tanko (Foto: STA)

Če pa kandidata v prihodnjih dveh tednih poslanci ne bodo predlagali, bo Pahor 14. aprila podpisal odlok o razpisu predčasnih volitev. Kdaj bodo te potekale, se predsednik republike še ni odločil, možna datuma pa sta 27. maj in 3. junij.

Številne pomembne zadeve morajo biti zaključene
V SDS so se sicer zavzemali za to, da bi bile predčasne volitve 10. junija, pri čemer je Tanko tudi danes izpostavil, da morajo v državnem zboru nujno dokončati nekatere pomembne vsebine, to je predvsem zaključiti postopek glede ustavnega zakona za zaščito NLB. Poudaril je še sprejetje poročil preiskovalnih komisij, med drugim je na mizi tudi letno poročilo komisije za nadzor varnostnih služb. “Zadeve je po našem mnenju treba zaključiti, dokler ima državni zbor mandat, po volitvah pa bo najbrž težko zagotoviti udeležbo vseh poslancev, ki ne bodo izvoljeni, kajti lahko se zgodi, da bosta v parlamentu dve tretjini novih poslancev,” je poudaril Tanko.

Glede naklonjenosti SDS 27. maju ali 3. juniju za parlamentarne volitve je Tanko povedal, da se bodo v SDS sproti odločali, poudaril pa je, da bo treba datum določiti tako, da se bodo zadeve, ki jih ima DZ še na mizi, zaključile, je še dejal Tanko.

Peter Truden

 • Minovak

  Primitivnost kvazi levičarjev je, kot vsi vemo, neverjetna in še se najde neka kreatura, ki bi se izpostavila za nekaj dni, res težko doumljivo. Očitno je v malhi ostalo še nekaj drobiža, pa ga je treba pomest, a ne…kdo pa krade pa tudi vsi vemo.

 • rubec

  Kakšna slučajnost. Ravnokar berem novelo Stephen Kinga, Njuška stolječa.

 • tohuvabohu

  Nekateri vemo že dolgo, da je Veber butast klovn. Ostali spoznavajo zdaj.

 • garfi

  sloga politična pornografija
  javno nategnit Butalce kot vsi komunajzli

 • SmashFascism

  Veber je rešitev za SRS.

 • Ana Premuž

  Pa naj že nehajo s tem cirkusom , vlada v odstopu , narediti bilanco čez to kaj se je naredilo , moj predlog pa je tak naj vsak vzame lupo in pinceto pa naj iščejo , ampak samo do konca tega mandata , ker naredilo se je bore malo , tak moj ata reče . Z kazen pa nobenega nadomestila , ali pa dobrega stolčka v državni firmi . Še enega rabimo , ki ne ve kaj bi sam s sabo , pa bi tam afne guncal . Želodec se mi že obrača od vsega tega .

 • RATATA

  Da bi jaz dal vepru v izvrševanje oblast je glih tko, kot če bi na zmenek s punco poslal koga druzga.

  • tasilo

   He he, a viš, …veper pa na zmenek s svinjo vedno pošlje piščanca ali pa osla.

   • RATATA

    Saj ne vem kdo je brihtnejši?

    • Ana Job

     Tisti, ki pride na zmenek točno, da mu punce ne odpelje kdo drug!

     • RATATA

      Tudi k maši nisem nikdar zamujal, da mi župnik nebi mater jebu hehe

 • totex39

  V vseh pogledih smo država skrajnih levičarjev in komedijantov. Ampak nekaj pa človek ne more razumeti, da si ravno nesposobneži tako močno želijo pomembnejša mesta v državi.

  • Franc Šink

   Seveda . Z politično močjo vsak človek poskuša prikriti lastno nesposobnost.

 • Jan Kovalski

  Kakšen prevarant je tale Veber:

  https://www.youtube.com/watch?v=FA1zby8JiWY

  https://www.youtube.com/watch?v=FNRvNn8IsNU

  https://www.youtube.com/watch?v=j6DJ999JYS0

  Resnična skupna zasebna lastnina bi bila, če bi državljani dobili delež na tej lastnini s katerim bi lahko prosto razpolagali na borzi in ta svoj delež prodajali komerkoli bi hoteli. Vendar bi tu naleteli na problem, ker niso vsi državljani enako zaslužni pri ustvarjanju te lastnine. Torej bi bilo potrebno izdati delnice državljanom po nekem ključu (npr. vsem enako). Ampak takoj ko bi to naredili ne bi šlo več za t.i. “skupno zasebno lastnino” ampak za zasebno lastnino.

  Tudi predlog, da bi bil za prodajo potreben referendum je neumnost, ker bi to samo utrdilo dokaz, da ne gre za zasebno lastnino ampak za državno, ker bi iztržek od prodaje šel naravnost v državno blagajno in ne v zasebne roke. Nesmiselna je tudi trditev, da mora upravljanje te “skupne lastnine” ustvarjati dobiček.Pozitivnega upravljanja se ne da predpisati z dekretom ali zakonom. In drugo, kako pa se je do sedaj upravljalo z državno lastnino? Neumnost je pričakovati, da bi samo s spremembo imena in enim dekretom dobili drugačno, bolj uspešno upravljanje kot do sedaj. Spet gre za prevaro, temelječo na besednih bravurah.
  Kaj vse ne naredijo socialisti, da ne bi kar naprej nategovali ljudi, in ljudje jim očitno neprestano nasedajo ali pa si želijo še naprej živeti v komunistični diktaturi, ki se neprestano preoblači v različna oblačila.

  Termin “skupna zasebna lastnina” je v pomenu kot ga želi vsiliti Veber samo drugačna beseda za to kar smo že imeli in se je imenovalo “družbena lastnina”. Gre za besedno prevaro z namenom, da bi se obdržalo čimveč lastnine v državnih rokah in se istočasno pretvarjalo, da ne gre za državno lastnino.

  Termin “skupna zasebna lastnina” je oksimoron.

  • dob

   Pri nas je človek na svoji parceli skupaj s hišo v lasti Partije. Skupaj kostmi, krvjo in mesom! S hišo vred in vsem tistim, kar misli da je njegovo.
   Je kurac njegovo!

   Mi ne plačujemo davka na nepremičnino, temveč plačamo najemnino za začasno bivanje na naši parceli. Plačujemo uporabo zemljišča, ki je v resnici v lasti Partije in zato ta razpolaga z vsem kar imamo, plus z nami.
   Razpolaga, kot se ji zahoče, kadar se ji zahoče in kot se ji sprdne.

   Če je ne bi EU opozorila, bi še vedno pisalo na položnici: “plačilo za uporabo mestnega zermljišča.”

   Komunisti si niso v svojih glavah popolnoma nič updatali z našim vstopom v EU, oni so še vedno pri JUS-ih, pa čeprav so od tedaj Srbi ustvarili že svoje standarde in predpise, po katerih zidajo in se ravnajo. Medtem ko mi delamo še po starih, kajti mi smo še vedno v SFRJ, ali pa znova, kakor vam drago! Le v Sloveniji nismo.

   Zdaj se že pojavljajo napisi po forumih: Slovenije nikoli ne boste dobili!!!

   Tako oni nam.
   Mater se počutijo gvišni v tem kar obljubljajo.

 • Antonius

  Vsaka novonastala stranka na svoj način išče pozornost, da jo opazi slovenska javnost.
  Kovačič je šel v javnost z referendumskimi glasovi, ki naj bi mu jih ne pomagal zbirati Janša in SDS, Veber pa svoj žarek sonca lovi z v.d. mandatarstvom. V *slogi* je moč, so nekoč nazaj po vaseh reklamirali mladinski komsomolci. Janko Veber je očitno, še vedno v tistih cajtih.

  • Jan Kovalski

   “Zanimivo bo spremljati Kovačičeve, *ki se ne dajo*, ker bo moral še enkrat zbirati referendumske podpise.”
   ===================
   To ne drži. Ker bo referendum ponovljen, ker je bil spoznan za nepravičnega, ne bo potrebno še enkrat skozi proces zbiranja podpisov. Verjamem, da mu res grozijo, ker pritiskajo na njega zaradi njihove bojazni, da bi Kovačič uspel z datumom referenduma na dan volitev. Verjamem, da mu res grozijo, ker jim gre za ogromno denarja, če Zakon o drugem tiru pade bodo ogromno izgubili. In, Kovačič je hvaležen SDS-u in ne zanika njihove pomoči. Je pa v stalnem precepu, ker ga novinarji stalno “buzerirajo” s tem, češ, da je samo izpostava te stranke. To ga na trenutke razjezi, kar se lepo vidi iz tega posnetka:

   https://youtu.be/A8MSxW2SHQk?t=1768

   Poglej si 9 minut tega posnetka. Očitno stalni poskusi netenja razdora Kovačiča z SDS, ki ga ustvarjajo tisti, ki so proti desnici, ki delujejo proti desnici. Tako se v tem posnetku vidi, da novinarji ne “razumejo” (v narekovajih), da denar stranke ni denar iz proračuna!!!

   Metoda te specialne vojne je jasna:
   Najprej s stalnimi napadi kompromitirajo stranko SDS.
   Nato pa vsakega, ki gre po ulici kjer ima stranka SDS svoj sedež, proglasijo za desnega ekstremista in skoraj za zločinca.
   Načelo: “najprej diskreditacija, nato likvidacija, tudi fizična, če je potrebno”
   Ne nasedajmo jim še mi!

   • Antonius

    Jan, Kovalski, najbrž, da bo, da sem slabo razumel, ker sem površno prebral.
    Bo kar držalo, kar ste mi zapisali. Kovačič se izogiba referendumu, ker dvomi, da je pred volitvami čas zanj neprimeren.
    Na podlagi vašega opozorila, bom o Kovačiču in njegovih, ki se ne dajo, zaradi korektnosti zbrisal.
    V vsakem primeru, hvala za dobronamerno opozorilo in razlago.

    • stajerc5

     Kolikor vem, se je Kovacic ze pritozil na Ustavno sodisce zaradi novega termina referenduma, hej, en teden pred volitvami! Prav ima!!!

    • Jan Kovalski

     Kovačiču sem pomagal pri zbiranju podpisov in bil posledično tudi v stiku z njim. Zato približno vem kakšna je bila situacija “zadaj”. Pomoč stranke smo morali skoraj skrivati, čeprav ni nezakonita. In pomagala je tudi stranka NSi, pa nekaj nevladnih strank in društev. Celo Meščeva levica je bila zraven pri zbiranju. Pa tega ni nihče problematiziral!!! Problem je torej le SDS, ker je na “črni listi” levice. in dominantnih medijev.
     Poglej to zanimivost:
     Me je na štantu kjer sem zbiral podpise eden izmed potencialni podpisnikov vprašal, če levica to podpira, ker je on volivec levice. Sem mu odgovoril, da ne vem, in da se mi zdi, da jih ni zraven, češ, ker je zraven SDS. Pa se je on razburil, da se mu to zdi neumno, tako strankarsko nasprotovanje, pa da bo on vseeno dal podpis, ker je za njega ta Zakon o drugem tiru škodljiv. In potem je res oddal svoj podpis potrjen na UE, ki je bila par korakov stran. Pozneje sem se pozanimal in izvedel, da je tudi levica zraven. Mi je bilo kar nerodno, ker tega nisem vedel.
     Nekateri, tudi jaz, smo spoznali da ta Zakon škoduje vsem nam ne glede kateri stranki dajemo svoj glas na volitvah. Za levico je seveda jasno, da ne marajo takega financiranja (zaradi Madžarov), oni bi hoteli vse pod državo strpati.
     V razmislek zakaj želijo Madžare zraven:
     Vladna stran pravi, da zato, da bodo prispevali nekaj denarja, da ne bodo davkoplačevalce obremenjevali. Madžarom pa bi dali 50% delež v 2TDK. Ampak teh 200 mio od Madžarov sploh ne rabimo, ker se lahko gradi za, recimo, pol milijarde ceneje po drugi trasi, če bi se zgradil normalen drugi tir, in to dvojen ne enojen kot ga nam ponujajo.
     Na zadnjem soočenju na RTV so lagali, da imajo dogovor z Madžari, in nihče iz nasprotne strani jih ni vprašal kje imajo kakšen dokaz, da je to res. Raje so se prepirali, da Madžarov ne rabimo zraven. Pozneje se je izkazalo, da se z Madžari sploh še niso dogovorili., in ne vem če so se sploh že.
     Po mojem mnenju rinejo Madžare zraven zato, da kakšna naslednja vlada ne bo mogla zrušiti ta Zakon, ker bi se izgovarjali, da bi nam potem padla težka odškodnina do Madžarov. Z Madžari so si zagotovili nedotakljivost firme 2TDK. In zato tudi skrivajo svoj morebitni dogovor z njimi. Temu pravijo transparentnost projekta.

     • Slovenka

      Tudi mene veseli, da se je stvar razčistila in da ima referendum podporo pametnih ljudi na desni in levi. Zadnje, kar pred volitvami potrebujemo, so spori med SDS in Kovačičem.

     • Jan Kovalski

      Opomba:
      “Za levico je seveda jasno, da ne marajo takega financiranja (zaradi Madžarov), oni bi hoteli vse pod državo strpati.”
      ===============
      S tem stavkom sem imel v mislih Meščevo stranko in ne politično levico na splošno. Večina politične levice je v tej zadevi na “roparski” strani.

 • sprehajalec

  #Društvo Sloga predsedniku Pahorju predlagalo Janka Vebra za mandatarja, v SDS mu podpisov ne bodo dali#

  Kaže vseeno razmisliti, Veper bi bil po moji oceni idealen za Ciprasa II, kar Slovenija potrebuje v tem hipu.

 • tasilo

  Še tega se nam manjka, da bomo imeli Vepra za prašiča. Ja kam pa pridemo …

 • Franjo Trojner

  In takšen narcisoiden škodljiv
  praznoglavec je v stranki SD prilezel do podpredsednika stranke in po zaslugi le te nato celo do ministra za obrambo.
  Ta podatek pove prav vse o stranki SD! Takšnih in podobnih napihnjenih samovšečnih, praznoglabih luzerjev, kot je Veber v stranki SD kr mrgoli. Upam, da še niste pozabili katastrofalne politike vlade/koalicije, ki jo je vodila stranka SD z predsednikom vlade Borutom Pahorjem, ki je Slovence in Slovenijo pahnila na sam rob finančnega propada in v moralni in pravni kaos?

  Predsednik vlade / Borut Pahor
  Člani:
  – dr. Franc Križanič steanka SD
  minister za finance – imenovan 21. 11. 2008 – prenehala funkcija 10. 2. 2012

  – Katarina Kresal iz stranke LDS
  ministrica za notranje zadeve – imenovana 21. 11. 2008 – prenehala funkcija 2. 9. 2011

  – Aleš Zalar iz stranke LDS
  opravlja funkcijo ministra za notranje zadeve – imenovan 2. 9. 2011 – funkcija prenehala 10. 2. 2012

  – Samuel Žbogar iz stranke ZARES
  minister za zunanje zadeve – imenovan 21. 11. 2008 – prenehala funkcija 10. 2. 2012

  – Aleš Zalar iz stranke LDS
  minister za pravosodje – imenovan 21. 11. 2008 – prenehala funkcija 10. 2. 2012

  – dr. Ljubica Jelušič ministrica za obrambo iz stranke SD imenovana 21. 11. 2008 – prenehala funkcija 10. 2. 2012

  dr. Ivan Svetlik iz stranke Desus
  minister za delo, družino in socialne zadeve – imenovan 21. 11. 2008 – prenehala funkcija 10. 2. 2012

  – dr. Matej Lahovnik iz stranke ZARES
  minister za gospodarstvo – imenovan 21. 11. 2008 – prenehala funkcija 9. 7. 2010

  – mag. Darja Radić iz stranke ZARES
  ministrica za gospodarstvo – imenovana 16. 7. 2010 – prenehala funkcija 11. 7. 2011

  – mag. Mitja Gaspari iz stranke SD
  pravlja funkcijo ministra za gospodarstvo imenovan 11. 7. 2011 – funkcija prenehala 10. 2. 2012

  – dr. Milan Pogačnik
  minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano – imenovan 21. 11. 2008 – prenehala funkcija 18. 3. 2010

  – mag. Dejan Židan iz stranke SD
  minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano – imenovan 5. 5. 2010 – prenehala funkcija 10. 2. 2012

  – Majda Širca Ravnikar LDS
  ministrica za kulturo – imenovana 21. 11. 2008 – prenehala funkcija 11. 7. 2011

  – dr. Boštjan Žekš LDS
  opravlja funkcijo ministra za kulturo – imenovan 11. 7. 2011 – funkcija prenehala 10. 2. 2012

  – Karl Viktor Erjavec iz stranke DESUS
  minister za okolje in prostor – imenovan 21. 11. 2008 – prenehala funkcija 2. 2. 2010 (do 12. 2. 2010 opravljal tekoče posle) odnesle so ga smetiščne kante!

  – dr. Roko Žarnić ZARES
  minister za okolje in prostor – imenovan 12. 2. 2010 – prenehala funkcija 10. 2. 2012

  – dr. Patrick Vlačič iz stranke SD
  minister za promet – imenovan 21. 11. 2008 – prenehala funkcija 10. 2. 2012

  – dr. Igor Lukšič iz stranke SD
  minister za šolstvo in šport – imenovan 21. 11. 2008 – prenehala funkcija 10. 2. 2012

  – Borut Miklavčič iz stranke SD
  minister za zdravje – imenovan 21. 11. 2008 – prenehala funkcija 7. 4. 2010

  – Dorijan Marušič iz stranke SD
  minister za zdravje – imenovan 7. 4. 2010 – prenehala funkcija 10. 2. 2012

  – Irma Pavlinič Krebs iz stranke ZARES
  ministrica za javno upravo – imenovana 21. 11. 2008 – prenehala funkcija 11. 7. 2011

  – Borut Pahor iz stranke SD
  opravlja funkcijo ministra za javno upravo – imenovan 11. 7. 2011 – funkcija prenehala 10. 2. 2012

  – Gregor Golobič iz stranke ZARES
  minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo – imenovan 21. 11. 2008 – prenehala funkcija 16. 6. 2011 (do 22. 6. 2011 opravljal tekoče posle)

  – dr. Igor Lukšič Iz stranke SD
  opravlja funkcijo ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo – imenovan 22. 6. 2011 – funkcija prenehala 10. 2. 2012

  – mag. Zlata Ploštajner Desus
  ministrica brez resorja, odgovorna za lokalno samoupravo in regionalni razvoj – imenovana 21. 11. 2008 – funkcija prenehala 19. 10. 2009 (do 22. 10. 2009 opravljala tekoče posle)

  – dr. Henrik Gjerkeš iz stranke Desus
  minister brez resorja, odgovoren za lokalno samoupravo in regionalni razvoj – imenovan 22. 10. 2009 – funkcija prenehala 23. 12. 2010 (do 11. 1. 2011 opravljal tekoče posle) odnesla ga je afera hik…

  – Duša Trobec Bručan iz stranke DESUS
  ministrica brez resorja, odgovorna za lokalno samoupravo in regionalni razvoj – imenovana 11. 1. 2011 – funkcija prenehala 21. 4. 2011

  – dr. Mitja Gaspari iz stranke SD
  minister brez resorja, odgovoren za razvoj in evropske zadeve – imenovan 21. 11. 2008 – prenehala funkcija 10. 2. 2012

  – dr. Boštjan Žekš iz stranke SD
  minister brez resorja, odgovoren za področje odnosov med Republiko Slovenijo in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter med Republiko Slovenijo in Slovenci po svetu – imenovan 21. 11. 2008 – prenehala funkcija 10. 2. 2012

  IN TI NESPOSOBNI, NESPODOBNI BUREKI IZ STRANKE SD BI ZNOVA RADI VLADALI SLOVENIJI? A NISO NAREDILI ŽE DOVOLJ ŠKODE DRŽAVI IN DRŽAVLJANOM Z VLADO , KI SO JO VODILI MED LETI 2008 DO 2012 ? A ŠE NISO POZABILI DEBAKLA NA VOLITVAH 2012, KO SO KOMAJ PRELEZLI VOLINI PRAG? A MISLIJO TI V STRANKI SD, DA SMO VOLILCI V SLOVENIJI DEMENTNI IN SMO POZABILI NA NJIHOVO KATASTROVALNO, ŠKANDALOZNO VLADANJE?
  Ravno zaradi doživetega pogroma stranke SD na volitvah 2012 so njihovi tete in strici s pomočjo dominatnih medijev lansirali teorijo novih obrazov, ki so na površje za kratek čas porinili stranko PS in Jankovića, po hitrem debaklu še stranko ZAB z Bratuškovo, znova debakl, nato še stranko SMC in Cerarja , ki vsled vsem škandalom in očitne nesposobnosti, nespodobnosti preračunljivo odstopil, sedaj pa nam ti isti strici in tete iz ozadja , da ohranijo moč in oblast znova ponujajo svojega človeka, listo Šarca.
  VOLILCI IN VOLILKE ZA NAMI SO TRI NEUSPEŠNE VLADE :
  – vlada Boruta Pahorja SD
  – vlada Alenke Bratušek PS/ZAB
  – vlada Mira Cerarja
  kar pomeni za celo DESETLETJE izgubljenih priližnosti, da bi lahko postali uspešni in srečejš. Upam, da nas na prihodnjih volitvah vodi modrost in nas strici in tete iz ozadja z pomočjo lažnivih dominatnih medijev znova ne preslepijo in nam vsilijo svojega kandidata Šarca, saj bi s to slabo odločitvijo znova zaprli vrata sreči, uspehu in blagostanju. Po vseh teh slabih odločitvah, trplenju, škandalih, razočaranjih bi bil že čas, da nas vse skupaj doleti kaj dobrega, upam, da nam tokrat sam Bog pomaga, če že ni zaradi naše vztrajne nespametnosti celo on sam obupal nad nami in nas prepustil lastni žalostni usodi.

  • Sodni dan

   A še neveš da je v Sloveniji resnica tabu?? Ne resnic pisat boš obsojen .

  • freedomfighter

   A se se spomnis ko so ljudje glasovali trikrat proti na referendumu…ce bi tiste zakone sprejeli bi bilo v sloveniji veliko hitrejse okrevanje…se pa strinjam da je bila to najslabsa vlada v zgodoviniji slovenije

   • Franjo Trojner

    Trikrat Ne :
    – reformi upokojevanja/ NE iz razloga ker bi znova prizadel upokojence, jih še dodatno postavil v neenakopraven položaj, postali bi največje žrtve prevelikega zadolževanja.
    – zakonu o delu na črno/ NE ker se je spravil na tradicionalno medsosedsko pomoč in bil naravnan proti kmečkemu prebivalstvu, pravih tolovajev se pa ni lotil.
    – zakonu o arhivih/ NE iz razloga ker je hotel arhive zapreti, onemogočiti vse zainteresirane raziskovalce/zgodovinarje in preprečiti, da bi resnica o groznih zločinov totalitarne komunistične oblasti in režimske policije prišla v javnost..
    In ti vidiš v teh na referendumu od naroda zavrnjenih ukrepih/zakonih hitrejše okrevanje? Saj se šališ kaj? Ali pa nimaš pojma o čem pišeš!

    • freedomfighter

     Pobrali bi vec davkov zmanjsali primankljaj zmanjsali sivo ekonomijo posledicno se dolg nebi povecal na 80 procentov bdp to so te enostavni ucinki ki jih vsak razume…v sloveniji je najvecji problem ker vsi govorijo da potrebujemo reforme ko pa pride do njih so pa vsi proti zato zaostajamo na prakticno vseh podrocjih

     • Franjo Trojner

      Daj bodi resen no!
      Pobrali bi več davkov in posledično se dolg ne bi povečal na 80% BDP. Čuj brez zamera, a si ti priseben al ti tako čisto slučajno kaka deska v glavi fali. Ne tak , res neumen način diskutirat, ne koristi nikomur. Komu bi pobrali davke? Kmetom? Ali tvojemu sosedu, ki bi ti drve prišo pomagat žagat? O kakšnih reformah sanjaš ti? Brez veze je debatirat s teboj, ker lažeš samemu sebi in v te laži nato želiš prepričati še druge!
      Če vsi skupaj res nismo sposobni treznega premisleka in umnih rešitev je prav, da z nami vred to državo vrag vzame! In kot jaz to vidim jo pospešeno vrag tudi jemlje. Ne veseli se prehitro, vrag bo zaradi bebastih odločitev politične levice vzel vse, tako levičarje, kot za nastal položaj nič krive desničarje. Penzijoniste pa že ves čas pospešeno jemlje, ker jim penzije ne znesejo za živet, morajo pogosto lačni in prezebli žalostni umret. Zdaj pa idi ti pametnjakovič Pahora vprašat, kaj so mu penzijonisti naredili, da jih je z svojim zakonom, ki je ukinil socialne dodatke tako hudo prizadel?
      Kaj imamo delavci v gospodarstvu od vas levičarjev in vaših sindikatov? Plače 600, 700 € in zanič delavsko zakonodajo?
      Daj nea se hecaj več in se malo zsmisli kaj ima kmet, delavec, penzinonist, učenec, dijak, študent, družina, brezposelni, socialno izključeni, revni in nenazadnje celotna družba od vsaj 20 let vladavine levice/levih vlad v novi baje demokratični samostojni državi?

     • freedomfighter

      Ker vidim dasi tako pameten mi pa ti povej kako bi med krizo zmanjsal odhodke in penzionisti so tezava vsak dan jih je vec vedno manj ljudi dela za njih in penzije hocejo vedno visje to je nevzdrzno pa naj se se tako grdo slisi in reforme ki bodo zelo bolece za vse drzavljane so neizbezne drugace bo res vse vzel hudic in dlje ko se odlasa z njimi hujse bodo posledice ti pa sanjas o neki utopicni socialisticni drzavi kjer bodo penzije tisoc e in vsi bodo bogati…prihajamo v obdobje ko bo vedno manj denarja za penzije socialo in ne vem se kaj…na svetu in evropi je toliko tezav ze sam dolg posameznih drzav bi ob naslednji krizi znal povzrociti tako sranje da

     • Franjo Trojner

      Tebi se blede! Tebi se očitno blede! Ti očitno ne razumeš prebranega teksta! Tvoji komentarji so mlatenje prazne slame! Ti si navaden brezvezni manipulator.

     • freedomfighter

      Ne ti si eden tistih ljudi ki ne razume kako deluje svet in ekonomija…slej ko prej se bo treba sprijaznit da potrebujemo reforme in da penzionisti bodo najbolj najebali od vseh ker jih je vedno vec…ce mislis da bodo penzije rastle se mocno motis in dlje casa ko si boste metali pesek v oci huje bo…najbrz si nek neizobrazen kmet ki nima pojma ampak res nima pojma o ekonomiji glede na tvoje bedaste nesmiselne komentarje in tist ki je proti hudo bolecim reformam posredno unicuje drzavo…vi zmesani socialisti boste s svojo bolano politiko unicili celotno drzavo in nas spravili da bomo ostali brez penzij…ti kod delavec zgleda ne razumes drzavnih financ kar je logicno saj se nisi za to izobrazeval jaz kod podjetnik ti pa povem da je situacija nevzdrzna in socialne odhodke drzave bo potrebno v prihodnosti zmanjsat ne pa zvisat bedak neumni hujsi si kot komunisti s svojimi idejami

 • Capi

  Pahor bi moral udariti po mizi in reči, da je dosti zapravljanja davkoplačevalskega denarja! Od državnovolilne komisije bi moral zahtevati, da se odločijo za hkratno izvedbo volitev in referenduma za 2tir! Toliko pa verjetno že ima besede!?!..

  • freedomfighter

   Torej naj krsi zakone in ustavo

   • Capi

    Sem pristavil klicaj in vprašaj!? Torej, kako bereš to poved!?

 • freedomfighter

  Hvala bogu to bi bila pa res farsa ce bi sds podprla vebra…sploh ne vem kaj zdaj serjejo s temiandatarji naj bodo cim prej volitve pa je…vsi so ineli isto casa za pripravo na volitve tako da

  • Lustrator

   Volitv epo hitrem postopku vam komijem seveda še kako ustrezajo – jasno je namreč, da evforični šarec-efekt pri slovenceljsskih kretenoidih počasi a vztrajno pada in kasneje kot bodo volitve, manj maske “novega obraza” bo ostalo na fasadi. Je pa sicer res tudi, da je norcem (70% sodržavljanov) vseeno, če jim partija ponudi novega kandidata brez imena kaj šele programa tudi 1 teden pred volitvami, tako da ni panike.

   • freedomfighter

    Spet jaz nimam nic s komunisti in ne maram nic od komunizma pa tudi sarca ne bom volil tako da…za volitve je pa vseeno kdaj bodo ker bo kot vedno vse odloceno v predvolilnih soocenjih ker je to sploh edina stvar ki jo vecina volilcev pogleda…tistih neodlocenih mislim…sd sds in desus pa tako ali tako vsi poznajo in nimajo nic novega za povedat…ubistvu je vseeno ce so volitve jutri ali pa cez pol leta rezultat bo isti

    • Lustrator

     Kdaj točno pa si se odločil, da ne boš imel naenkrat nič s komunisti? namreč prav vsi tvoji dosedanji komentarji pihajo v komunistični rog in tudi globina njihove argumentacije je nekje na njihovem nivoju, pa brze zamere, sem šel namenoma še enkrat preverit tvojo zgodovino komentarjev, da ti ne bi naredil krivice, če si slučajno vmes doživel demokratično razsvetljenje.

     “za volitve je pa vseeno kdaj bodo ker bo kot vedno vse odloceno v predvolilnih soocenjih”

     Ja pa jade. Ko bi bilo vsaj tako. velika večina slovencljev se bo odločila natanko tako kot bodo odločili rdeči strici, ki obvladujejo vso medijsko mašinerijo, skupaj s sindikati, pravosodjem, izobraževanjem, državnimi firmami in javno upravo. Ne Kučan, ne Drnovšek, ne Rop, ne Zoki, ne Bratuškova, ne Cmerar, ne Šarec niso v življenju dobili enega samega predvolilnega soočenja (kjer so jih režimski mediji sploh sooočili z nasprotniki), pa so vseeno osvojili srca večine blesavih slovencljev. Še huje – nekateri so ta srca (o glavah tu zelo težko govorimo) osvojili predno so sploh kandidirali, predno so sploh imeli stranko, kaj šele da bi imeli kakršenkoli politični program, ki bi ga volivci podprli. In tako ni le od leta 91, ampak od leta 1945, ko je propaganda (nekoč strahovlada, danes subtilna manipulacija) tista, ki odloča volitve, ne pa argumenti, programi in kompetence.

     • freedomfighter

      Jaz sem govoril o odlocitvi po posamezni stranki…proti sds in za sds so pa ze sedaj vsi odloceni ce si to hotel povedat vprasanje je samo kako si bodo glasove razdelili sarec smc in nsi za ostale je ubistvu ze jasno kaksen rezultat bodo dobili

 • Božobožo

  Koga boli kaj misli SDS, itak bojo na volitvah končali na četrtem mestu.

  • FORT WORTH

   Tudi ce bodo koncali na cetrtem mestu bodo se vedno vestno odkrivali in razkrivali rabote lopovske izrojene levice.

  • Lustrator

   Tistega, ki mu ni vseeno za prihodnost Slovenije, še kako briga, vam pa je tako ali tako vseeno celo kakšno lutko vam bo partija na naslednjih volitvah nalepila na čelo – da le ne bo Janša (ali kdorkoli sposoben sprememb), pa ste srečni.

 • Capi

  Levaki hočjo celo kompromitirat SDS, da so se spajdašili z Veprom……

 • VERRZIFIKATOR

  Kino Sloga spet odpira vrata,
  trda bo, se ve, pornografija
  in še trša kajpak mimikrija,
  Slovenec že mori slovenca brata.

  PREDFILM

  Jani Veprovšek

  KINO SLOGA

  Kino Sloga, se ga še spominjaš?
  Kino za erotične primere,
  ni bilo posebne tam izbire,
  bržčas mi v odgovor pripominjaš.

  Spet odpira vrata kino Sloga,
  le da je zamenjal bil lastnika,
  in izbira kajpak ni velika,
  če pomisliš, kdo je glavna vloga.

  V vlogi tokrat bo nastopil glavni
  tisti veper, dobro znan odpadnik,
  nepomemben zopet bo uradnik
  v službi, kjer so vsi enakopravni.

  V slogi da je moč, se bo repenčil,
  se z globoko bojeval državo,
  kršil bo, teptal, če treba, pravo,
  vse po vrsti složno bo skrivenčil.

  To napovednik je kina Sloga,
  ki naj vrata kmalu bi odprl,
  še hitreje pa potem zamrl,
  saj je veper epizodna vloga.

 • Lustrator

  Heheheh NEODVISNI poslanec Janko Veber za mandatarja, komijem se je res povsem sfuzlalo. neverjetno za kakšne bedake imajo svojo udomačeno volilno telo, da jim sploh ponujajo takšne pajace.

  • freedomfighter

   A nisi se dan nazaj govoril da naj ga poslanci sds podprejo za mandatarja…kako hitro eni spremenite mnenje ko pride namig od zgoraj

   • Lustrator

    Nikoli v življenju nisem niti v šali pomislil na kaj takega, od kod si zdaj privlekel to laž? Vebrovi svetovni nazori so z razvojno naravnanim programom SDS-a v popolnem nasprotju, pomoje bi se celo z mesečniki prej sporazumeli o kakšni točki kot s staropartijci Vebrovega kova.

    Droge škodijo.

    • freedomfighter

     Ok se opravicujem mogoce res nisi bil ti je bilo pa ogromno komentarjev v smeri da naj ga podprejo da bodo volitve kasneje…ce se ne motim si bil eden od njih ce ne se pa iskreno opravicujem

     • Lustrator

      Ok, ni problema. Seveda pa razumem taktiziranja sokomentatorjev, ki jim je kristalno jasno zakaj je dobil Cmerar navodila da kar naenkrat “prostovoljno” odstopi, kljub temu, da bi lahko mirno odpeljal mandat do konca tako kot ga je vodil doslej – absolutistično in nonšalantno; Šarčeva maska je namreč iz meseca v mesec bolj prozorna in celo najbolj goveje slovenceljsko govedo počasi spoznava partijsko agendo v ozadju, zato je seveda rdečemu zakulisju še kako v interesu volitve izpeljati čim prej, predno se goljufa (in njegovo programsko praznino) še bolj razkrinka.

 • milanček

  možakarček, pusti ti sanje, da boš predsednik vlade, jaz te rabim, imam za preštihat ogromno parcelo-vrt in če boš pohitel, boš mogoče ujel, da boš šel volit na volišče1 Prekleti kreten, ti bi bil predsednik!

 • freedomfighter

  Saj ga tut ne bo imel ker ga ne rabi samo malo mora govorti proti starim politikom pa je se kaksnga stricka iz ozadja omen pa dobi se par procentov od sds pa je…job done

  • Sodni dan

   Bo kr težka verjem

   • freedomfighter

    Ne razumes…vecina volilcev se zaveda da je edino resno vprasanje za volitve za eu ali proti eu in pri nas so vse stranke za eu razen levice ki pa je tako ali tako nihce ne jemle resno zato vidis ubistvu sploh ni velike izbire razlika bo le ali bo na drzavni proslavi rdeca zvezda ali ne

 • Sredina

  “so v društvu Sloga pozvali predsednika republike Boruta Pahorja, da neodvisnega poslanca Janka Vebra imenuje za novega mandatarja do rednih državnozborskih volitev”

  tipičen primer šlamparije “novinarjev” Nore24

  Predsednik republike mandatarja ne imenuje, ampak predlaga državnemu zboru, ki ga nato imenuje

  • Olga_10

   So what?

 • Olga_10

  Do volitev je približno 45 dni…lahko vsak poslanec pokojne vlade igra en dan predsednika vlade….

  • Sredina

   Celo poslanci so v vladi, še samo sebe presežeš po neumnostih v vsakem novem komentarju ki ga podaš

   • Olga_10

    To so poslanci vladajoče koalicije, mar ne?

    • Sredina

     Eno so poslanci vladne koalicije, drugo je pa vlada, ki jo po ustavi sestavljajo predsednik in ministri

     In glede na to, da je za izvolitev predsednika vlade potrebnih vsaj 20 dni, to ni možno

     • Olga_10

      Meni je vse jasno! Če lahko kandidira Veber, lahko kandidira vsak poslanec pozicije!

     • Sredina

      Tu ni nobenga kandidiranja, je samo predlaganje s strani kvalificiranih predlagateljev, ki so predsednik republike, 10 poslancev in poslanske skupine, torej Veber ne more kandidirat, glede na znane okoliščine

     • Olga_10

      Cepite dlako? Zato pa Slovenija ni Švica!

     • Sredina

      ne, poznam ustavo za razliko od tebe in podobnih ki potem vpijete razne nebuloze

     • Olga_10

      Hujše od “nebuloz” so komunistične manipulacije in mahinacije, ki jim prikimavate in jih podpirate tisti, ki “poznate ustavo” za razliko od…. Imamo celo ustavnega pravnika, ki krši ustavo…S tem se raje ukvarjajte in ne cepite dlak in se ne kitite z znanjem ustavnega prava!

     • Sredina

      Povej mi kaj je v tem primeru v nasprtju z ustavo, bodmo konkretni

      In Cerar ni kršu ustave, deloval je v skladu z ustaljeno prakso, ker na tem področju pred tem referendumom še ni bilo sodne prakse, ustavno sodišče je s precedenčno sodbo kot pristojni organ tolmačilo ustavo in zakon v delih, ki se nanašata na to vprašanje, in šele od takrat naprej, torej od januarja, bi lahko v podobnih primerih govorili o morebitni kršitvi ustave

      Sicer pa je Cerar eden izmed največjih strokovnjakov na področju referendumov, ne samo doma ampak tudi v tujini, in tu bi bilo po njegovem mnenju potrebno ločit dve vrsti referendumov:
      – tiste, ki jih razpiše DZ na lasten predlog ali na predlog vlade, takrat bi vlada morala nastopat nevtralno in predstavit tako argumente ZA, kot tudi PROTI,
      – v drugem primeru pa govorimo o referendumu, ki je sklican na civilno pobudo, proti zakonu, ki ga je predlagala vlada in sprejel DZ, v tem primeru ni popolnoma nobene logike, da bi vlada nastopala proti svojemu zakonu, če ga je predlagala, jasno pa je, da pobudnik referenduma, kot civilni predstavnik, ne more bit v enakovrednem položaju z vlado.

      Ustrezna sodba ustavnega sodišča bi enostavno razveljavila spremembe zakona o refrendumu in ljudski iniciativi, ki ga je predlagala Pahorjeva vlada in omogča takšno izplačilo proračunskih sredstev in nebi bilo popolnoma nobene dileme tudi v prihodnje

     • Olga_10

      Cerarjevo ravnanje v primeru Šamija je ustavno?
      Kaj pa ustavna odločba o financiranju zasebnega šolstva? Kako je ravnala SMC s Cerarjem?
      Prepoved glasovanja vojakov na referendumu proti zakonu o drugem tiru? Je skladno z ustavo?
      Cerarjev mandat je poln nezakonitosti in neustavnosti!
      Odvzem mandata Janši? Je ustavno?

     • Sredina

      Svoje ravnanje v primeru Šami je obrazložil v odgovoru na predlog ustavne obtožbe
      Kaj je na področju financiranja šolstva in glasovanja vojakov pa ne bom komentiral, ker se nisem v to nikoli poglabljal

     • Olga_10

      Jaz se pa nisem poglabljala v podrobnosti ustavnopravnega sistema! Tudi nisem zdravnica, pa lahko sodim o čakalnih vrstah….
      Kot davkoplačevalka pa lahko kritiziram zlorabe!

     • Sredina

      No to, da osebni zdravniki na prvi stopnji ne opravljajo svoje dela korektno je jasno vsakemu, samo v januarju je bilo na sekundnarno (specialistično) zdravljenje napotenih nekaj sto tisoč ljudi, in zdej mi razložte, kako nej se pol čakalne vrste ne povečujejo…tega ne more zdržat noben zdravstveni sistem

      Kako lahko en zdravnik v enem mesecu izda 800 napotnic?!

     • Olga_10

      Zato je treba zamenjati oblast!

     • Sredina

      Ja in kaj bo ta oblast nardila? Glih tko bo mela čedalje večje čakalne vrste, treba je spremenit obnašanje osebnih zdravnikov

     • Olga_10

      Odrezala bo hobotnico od nabave zdravil in pripomočkov (Zemljarića)! Višek denarja se lahko razporedi v zmanjševanje čakalnih vrst! To je le eden od ukrepov, ampak bistven, ker ukradenega denarja ni malo! Rezerve so se drugje!
      Glede napotitev na sekundarni nivo…. Kaznovanje zdravnikov, ki naj ne bi pošiljali ljudi na sekundarni nivo, je pa ena velika neumnost!

     • Sredina

      V tem mandatu je bil uveden enoten sistem javnega naročanja

      Ampak denar ne bo pomagal skrajševat čakalnih vrst, če zdravniki fizično ne morejo obravnavat takega števila napotenih pacientov

      Glede kaznovanja se deloma strinjam, bi pa bilo potrebno pod nadzor vzet zdravnike, ki izdajajo bistveno večje število napotnic, kot je povprečje v državi, primer prej omenjenega zdravnika z 800 napotnicami..

     • Olga_10

      Enoten sistem naročanja bo učinkovit le, če ne bo zraven hobotnic! Imamo enoten evropski trg! Morali bi omogočiti prijavo na razpise tujim dobaviteljem/posrednikom! Višje cene kot v Evropi za primerljive izdelke, zame niso sprejemljive! Količinski popusti igrajo svojo vlogo, vendar trikrat, štirikrat višje cene …so lumparija!
      Denar lahko pomeni zmanjšanje čakalnih vrst, saj se lahko preusmeri v koncesionarje, zaposlitve novih zdravnikov, boljšo in bolj dostopno opremo….
      Zakaj pošiljajo zdravniki na sekundarni nivo? Zdravniki se s tem ščitijo pred tožbami!

     • Sredina

      To se je dogajalo do zdej, ko je vsak zdravstveni zavod naročal zase, po novem bodo količine večje, vse bo šlo preko iste centrale in do takih zlorab sistema nebi smelo več prihajat, tut zanimanje tujih ponudnikov, bo ob takem sistemu večje, kot pa se prijavljat na razpise vsakega ZD ali bolnice posebej

      Zdravnikov je v vsakem primeru premalo, tu bi morala svojo vlogo odigrat tut zdravniška zbornica s pametnim razpisovanjem specializacij, in predvidevanjem zdravstvenih potreb, dejstvo je da bo potrebnih čedalje več onkologov, kirurgov, anestezistov, mi pa razpisujemo specializacije iz javnega zdravstva in podobne oslarije

     • Olga_10

      S tem se načeloma strinjam.
      Vendar nas čaka odhod mladih, tudi zdravnikov, v tujino, če se bo stanje nadaljevalo! Vemo pa, kaj pomenijo tuji zdravniki, ki tudi jezika ne znajo, njihove fakultete pa so zelo nizko na Shanghajski lestvici… Iz razvitega sveta pomoči ne bomo dobili…Kaj nas torej čaka?

     • Sredina

      Sigurno je to problem, ki bi ga morale vlade reševati že davno nazaj, od te vlade je bilo nemogoče pričakovat, da se bodo v 4 letih zgodili čudeži, čeprav res ni opravila svojega dela, ampak tudi če bi ga, verjetno zadeve bistveno drugačne nebi bile

      Kako se bo pa zadržalo mlade zdravnike je pa drugo vprašanje, problem je tudi v tem, da zaradi starejših kolegov zelo redko dobijo priložnost, da se dejansko dokažejo, in čakat do 40 leta, da lahko začneš delat kot samosotjni zdravnik, ni v interesu nikogar

     • freedomfighter

      Kako to da v casu debelih krav nismo sprejeli potrebnih reforem pa tudi vlada ni bila leva…se en dokaz da noben nic ne dela

     • freedomfighter

      Ja in kaj imajo te primeri z referendumom…zakoni so jasni ne zdaj postati ena tistih ki jp briga za ustavo in zakone

 • xtc

  Vepri sodijo v Kočevski Rog.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!