Državljani so prepričani: “Karl Erjavec upokojencem jemlje zato, da lahko daje svojim privilegirancem”

Foto: STA

Slovenska demokratska stranka je v času 2004-2008 izkazala, da je državo vodila daleč bolje, kot to počnejo leve stranke; če pogledamo samo pokojnine, so se le-te zviševale sorazmerno s plačami.

Slovenska demokratska stranka je v zadnjih dveh letih predstavila alternativni vladni program po posameznih področjih za prihodnje mandatno obdobje. Za slovenske demokrate je pomembno, da politika dela za ljudi, za blaginjo posameznika in za blaginjo Slovenije. Program za prihodnje mandatno obdobje so pripravljali ljudje, ki delajo na posameznih področjih, in tudi poznajo težave ter imajo rešitve. Javnosti je tako stranka SDS v zadnjih 14 dneh intenzivno predstavljala program s področja trga dela, s posebnim poudarkom na programu za upokojence. Osrednje geslo za to področje je: da bo starost lepa.


V Slovenski demokratski stranki se zavedajo, da je pokojninska reforma, ki je začela učinkovati v začetku leta 2013, za slabo desetletje podaljšala vzdržnost sistema, vendar bo treba pokojninski sistem v najkrajšem času ponovno prilagoditi novo nastalim razmeram. Za zagotavljanje finančne vzdržnosti pokojninskega sistema sedanji sistem financiranja, ki temelji na plačevanju prispevkov delovno aktivnih, ne bo zadostoval. Upokojencem želijo tudi vrniti dostojanstvo. Menijo namreč, da si štirideset in več let dela zasluži življenja vredno pokojnino. V prvi vladi Janeza Janše med letoma 2004 in 2008 so pokojnine realno zrasle za 24 odstotkov, tako bo tudi naša prihodnja vlada poskrbela za dostojne pokojnine. Upokojencem z nizko pokojnino bodo vsako leto zagotovili božičnico v višini 500 evrov, upokojence pa bodo tudi oprostili plačevanja RTV-prispevka.

“Vsi smo na slabšem, razen elite”
Državljanke in državljani so se na družbenih omrežjih tudi tokrat odzvali z različnimi mnenji in komentarji v zvezi z ukrepi, ki jih v SDS predlagajo na področju pokojnin, zelo kritični so bili do DeSUS, ki s svojim programom ni izpolnil pričakovanja upokojencev, veliko mnenj pa so zapisali tudi o invalidskih pokojninah in o tem, da je treba upokojencem zagotoviti pokojnine, dostojne za življenje. Med mnogimi obstaja prepričanje, kot ga je zapisal državljan S. A., da je SDS že v obdobju 2004-2008 izkazala, da je državo vodila daleč bolje, kot to počnejo leve stranke. Tudi S. K. je v tem pogledu opozoril, da so se pokojnine v letih 2004-2008 zviševale sorazmerno s plačami, vse naslednje vlade pa so pokojnine zniževale. Ob tem je omenjeni še zapisal, da je SDS edina, ki je, ko je bila v vladi, izpolnila svoje obljube. S. N. deli mnenje z obema prej omenjenima, da ko je bila SDS v letih 2004-2008 vladajoča stranka, je dajala upokojencem sorazmerni delež, medtem ko Karl Erjavec in DeSUS ter levica upokojencem jemljejo zato, “da lahko dajejo svojim privilegirancem”. M. M. Š. pa je v tem pogledu mnenja, da smo “vsi na slabšem, razen elite”.

Mnogo državljanov je komentiralo ravnanja DeSUS v preteklih letih. L. E. je zapisala, da kdor bo dal glas DeSUS in Erjavcu, si niti ne zasluži višje pokojnine, saj je dokazano zgolj SDS pred leti, ko je bila v vladi, upokojencem dala več kot Erjavec v 20-tih letih. “Če hočete, da si boste še kaj privoščili, boste podprli SDS, če pa želite, da boste pokojnino dobivali samo še za položnice in životarjenje iz dneva v dan ali pa celo na plečih svojih otrok, pa boste podprli DeSUS,” meni omenjena državljanka.

“Slovenci, pamet v roke!”
B. V. je zapisal: “DeSUS-a ni treba volit, glasujte za SDS in brez dvoma boste imeli višje pokojnine.” Z njim pa se strinja tudi B. P., ki je navedel, da ima SDS njegov glas, ker gre za edino še najbolj normalno stranko. “Vse drugo pa pelje nazaj in v še večjo revščino. Zato pa Slovenci – pamet v roke …” je še navedel omenjeni. R. T. je poudaril, da nobena resna država nima upokojenske stranke, pa imajo upokojenci boljše pokojnine, “zato upokojenci ne volite te stranke, ker v DeSUS se borijo za privilegije bivših sekretarjev in takšnih, ki niso nikoli nič delali.”

“Upokojenci bodo morali sami izbrati – ali dejstva in konkretne rešitve, kot jih vidimo v programu SDS, ali pa natolcevanje DeSUS-a o 1000 evrih pokojnine. Oz. še bolj pomembno: mi, delovno aktivni, bomo morali odločati o svoji prihodnosti in o svoji starosti,” pa je prepričan K. H.. Državljan M. K. pa je nekoliko provokativno zapisal, da ne razume, zakaj bi bilo treba višati pokojnine, “saj vendar upokojenci ne stavkajo in vedno znova volijo SD in DeSUS. Torej se s to politiko nizkih pokojnin strinjajo. Ali se motim?”

Z eno besedo: katastrofa
“DeSUS je vedno dajal le predvolilne obljube, po volitvah pa na upokojence pozabil. Rešitve v programu SDS so edine konkretne rešitve. Upam, da upokojenci ne nasedejo spet praznim obljubam. Pa še to – lahko nas je sram, Slovenija je edina država v EU, ki še nima urejenega sistema dolgotrajne oskrbe. Pokojninski sistem se podira, vsako leto je treba iz davkov ‘flikati’ pokojninsko blagajno za več kot milijardo evrov. Katastrofa,” je zapisal M. G.. Tudi G. V. se strinja, da ima le SDS konkretne rešitve za upokojence. “Brez DeSUS-a v parlamentu bodo prav tako upokojenci pridobili veliko več, kot trenutno,” je še prepričan omenjeni.

Opozarjajo na nepoštenost
Med državljani se je razvila tudi razprava o dostojnih pokojninah. Tako je M. S. prepričana, da ima vsak pravico do dostojnega življenja, in se strinja s tem, da bi upokojencem, ki želijo delati, tudi ko so upokojeni, bilo treba to tudi ustrezno omogočiti, kar je tudi eden od ukrepov SDS. Državljanka L. S. je zapisala, da si vsi upokojenci zaslužijo takšno pokojnino, da lahko z njo živijo, “tisti, ki so plačevali prispevke po takratnem zakonu 30 do 40 let, pa normalno več. Dvig pokojnin pa bi dajali po znesku, da vsi dobijo enako. Prav tako si regres in božičnico zaslužijo vsi upokojenci,” je še zapisala omenjena. M. B. pa meni, da “ni pošteno, da dva za isto delo, enake prispevke dobivata različni pokojnini samo zaradi različnega datuma odhoda v pokoj.”

Državljan F. H. M. je prepričan, da je treba delavcem dvigniti plače, upokojencem pa ne obljubljati, temveč dati vsaj 759 evrov mesečno, kar bi zadostovalo za kolikor toliko normalno plačevanje položnic.

J. P. pa meni, da bi bilo treba najprej znižati plačila prispevkov za delavce in poskrbeti za mnogo večjo zaposlitev mladih, da bi delno rešili krizo v državi, “kajti le tako bi delavci imeli boljše plače in upokojenci zagotovljene dostojne pokojnine.” “Kar pa se tiče pokojnin, pa se tako ve, da so v vseh teh letih na veliko izropali pokojninsko blagajno in tako postopno zniževali pokojnine! To drastično zniževanje pokojnin in majhen porast plač je največja sramota te države in menjajočih se vlad,” je bila kritična omenjena državljanka. P. B. K. pa je zapisala, da bi bilo treba znižati prispevne stopnje, “da bodo bolje živeli tisti, ki ustvarjajo”.

Mizerne invalidske pokojnine
V povezavi z invalidskimi pokojninami, je D. V. mnenja, da je le-te treba ustrezno urediti. “Invalidske pokojnine so prav tako mizerne, da se z njimi ne da niti živeti niti preživeti.” Tudi B. V. je prepričan, da bomo samo v SDS poskrbeli za delovne invalide, ki so zapostavljeni in životarijo z nizkimi nadomestili in pokojninami. “Leve stranke niso naredile nič v vseh teh letih,” je zapisal omenjeni.  Na invalidske upokojence opozarja še državljanka M. M., ki pravi, da so omenjeni morali zaradi bolezni predčasno nehati delati. “Že tako imamo bolezen nad sabo, potem smo pa kaznovani še s katastrofalno nizko pokojnino,” je navedla omenjena.

“Bismarckov sistem ni več vzdržen, na žalost bomo morali tudi sami poskrbeti za svojo prihodnost. Sramotno je, da lahko nekdo, ki je Sloveniji 40 let plačeval davke, dobi skoraj pol manj, kot državo stane azilant,” pa je svoj pogled na pokojninski sistem zapisal M. G..

J. G.

 • Olga_10

  Kahl “ne bi šel v koalicijo z Janšo”, ker ima Kahl rajši javno zdravstvo, kjer ljudje umirajo in Zemljaričeva hobotnica nekaznovano ropa, ni za odprodajo “srebrnine”, niti za odprodajo NLB, da lahko tovarišija ropa naprej… Je za lažne obljube upokojencem, da jim lahko krade in daje svojim priviligirancem! Se brati z diktatorjem Putinom, da lahko z Murglsko mafijo ropa Slovenijo in jio rine na Balkan, stran od Nata in evropskih integracij!
  Dol s komunisti!
  Volimo desnico z Janezom Janšo in vsemi, ki jih levičarji blatijo, ker so nevarni njihovim privilegijem! Za Slovenijo gre!

  • Burek Burecki

   Malo pobrskaj po internetu koliko ljudi umre v drzavah, ki imajo privat zdravstvo katerega si ne morejo privosciti. Vecina jih niti v vrsto ne pride medtem, ko bogatuni pridejo na vrsto takoj. Potem pa klobasaj tle o javnem zdravstvu. Drugo! Odtujitev od teroristicnega nata in gestapo eu ni nic smoterno za vecino malih ljudi.
   Tretje! Visanje plac nikoli ne pripomore k bolsem zivljenju saj imamo prevelike davke. Ko gre placa gor trgovci takoj zvisajo marzo tako, da si na istem ali celo na slabsem. Edina resitev je zmanjsati davke…

   • alojz

    Koliko je takšnih, ki delajo bolni. Ne morejo v bolniško ker se bojijo za slabo plačano službo. Tisti z veliko denarja pa izkoriščajo bolniško za smučanje v tujini. Če zboli se tudi zdravi v tujini. Na stroške tistih, ki ne smejo biti bolni. Za otroke pa cente zbiramo (inkubator) čeprav je to osnova vsake porodnišnice.

   • macon

    Razlika je med državo, kjer je 10% revežev in državo, kjer je 80% revežev kot smo tukaj v Sloveniji. Z uvedbo Eura in lažjo primerjavo s cenami vsega v tujini je to prišlo samo odkrito na plan. Dejstvo je tudi, da je socializem v korelaciji z revščino: več socializma pomeni za družbo več revščine in več revežev kot dokazujejo vse družbe, ki so imele v zadnjem stoletju socializem.

    Volite torej leve in njihov demokratični socializem, da bodo davki višji, kriminal večji in boste posledično revnejši.

   • Olga_10

    Ste se pri Mesečniku izpopolnjeval??!!!

 • milanček

  ta majmun je pokvarjen do amena, vi butasti slovenceljni ga pa volite! Bebci!

  • hribovc

   ne žali majmunov !!

   • milanček

    se opicam opravičujem, pa še simpatične so in veliko bolj inteligentne kot ta kreten erjavec, po domače, kanta za smeti!

    • Soave

     Hi. . . . hi. . . . . . žal ta kanta za smeti ve kje jemati in kam dati !

  • von Rhein

   Ja,majmun z napako in pokvarjen za tri amene.

 • Antonius

  Stranko Erjavčevih upokojencev že imamo, manjkata nam še *stranka okradenih pokojnin* in *stranka dolgih čakalnih vrst do zdravnika, specialista*.
  Ne vem, morda bi jo na volitvah dobro odnesla tudi *stranka sprenevedanja*.
  Ah, seveda, tudi *stranka okoli prinesenih in nategnjenih* bi jo na volitvah najbrž dobro zvozila.
  Kadrov, ki bi vodili predlagane stranke je na levici v izobilju.
  Ni, da ni?! V Sloveniji je vsega dovolj! Največ je *nedolžnih*, butastih in naivnih volivcev. Z *nedolžnostjo* za večkratno volilno rabo se vsakokrat po volitvah radi pohvalijo.

 • Lisjak

  SDS naj predlaga Avstralski sistem pokojnin.

  • totex39

   Tudi Kanadski je super in taka sistema bi morali sprejeti že ob osamosvojitvi.

   • traktor

    Saj sta enaka.

  • traktor

   Tako je. 650 $ na 14 dni. Bogati nad dogovorjenim limitom premoženja niso upravičeni do pokojnin. Alo upokojenci, zlasti tistih 70% z nizkimi, zganite se. Zahtevajte najprej solidarnost mad sabo.

 • xtc

  Stranke kot je Desus bi morale biti zakonsko prepovedane.

 • Delavka

  Sama delam 39 let v realnem sektorju, 32 let vodim laboratorij (XRF/XRD analize), od leta 1986 imam strokovni izpit iz gradbeništva, sem prvostopenjska inženirka. Moj izračun pokojnine je 590 €, zgrozim se ob pomisli kako bom sploh preživela s tako nizko pokojnino, tako nizek izračun množen z ZPIZ-ovimi faktorji nisem pričakovala. Sem pod pragom revščine, ki je okoli 620 €. Domovi za starostnike so od 1000-1400 €, pokojnine ni niti za polovico stroškov domske oskrbe. Najmanjša pokojnina za 40 let bi morala biti najmanj 800 €, največja pa 1600-2000 (2-2,5 kratnik najnižje pokojnine). Noben novinar se ne ukvarja s trenutnim stanje, da vladajoči preko ZPIZ-a vsakodnevno ” proizvajajo nove reveže” in to na osnovi trdega 40 letnega dela. Moj žal že pokojni pošten priden in skromni sosed je že pred veliko leti v razočaranju nad dogajanji v Sloveniji dejal; Reveži v Sloveniji ne bomo nikol propal bolj nas fu….jo več nas je! Zdaj ko postajam tudi sama revež; njegova iz pred leti grenka prispodoba čedalje bolj drži. Že pred veliko leti je viden politik dejal; ljudje bodo šele takrat spoznali svojo volilno zmoto, ko jo bodo začutili v denarnici. Prekleto je imel in ima še vedno prav. S tem želim povedati kako slabe plače in ostale dohodke smo imeli in imamo večina zaposlenih v zasebnem sektorju kot tudi večina obrtnikov in kmetov. Na plečih delavcev se je in se rešuje preživetje firm. Požrešnim številnim pijavkam v javnem sektorju s kričečim klovnom na čelu ni mar koliko zaslužimo delavci v zasebnem sektorju. Blebetajo o višji izobrazbi o njihovih rezultatih in sposobnostih ni govora. Naj se spustijo v realni sektor in preverijo svoje sposobnosti. O bleferjih kova Semolič, Karl in Žitko je škoda besed. Če bo šlo tako naprej, in v kolikor se ne bo v kratkem davčno razbremenili realni sektor, vlagalo v razvoj ter inovativnost, doseglo in imelo raven plač tako kot je v Nemčiji in sicer; plače v realnem sektorju morajo biti za 20-30 % večje kot v javnem sektorju, potem Slovenija nima prihodnosti.

  • traktor

   Si mogoče kdaj razmišljala o enakih pokojninah za vse? Zakaj pa bi imeli bogatuni, ki so imeli visoke plače in privilegije s katerimi so prišli do precejšnjega premoženja, ki btw niti ni bil obdavčen, zdaj še visoke penzije? Po nekod imajo penzije vsi enake, bogati niso upravičeni do pokojnin.

   • RATATA

    O oooo zdaj boš pa napaden!! hahahaha
    Te bomo že branili menda. Mal nimam časa, ker ob torkih delam za enga penzionista.

    • traktor

     Mater si vidu, en me je kar za socialista naredu. Buh so čudn, 70% jih ma penzije za en kurac, jebal bi pa najprej nas, ki delamo. Naj že enkrat med sabo razpucajo.

     • RATATA

      Razdelit jim je treba bejzbol palce, pa se naj stoučejo.

     • traktor

      Sem vedu, da majo titovke, pa parole samo za okras. Ko je pa treba bit solidarn al pa komu pomagat, bi pa pomagal tako, da bi vzel men, pa teb, pa vsem drugim, a ne?

   • Delavka

    Imaš prav v celoti se strinjam s tabo, veš ampak po 40 letnem pranju delavske glave za 590 € ni več prostora za ideale.

    • traktor

     Ah dej no, dokler smo živi obstaja upanje, da bo kdaj bolje.

   • totex39

    Bogati ne potrebujejo pokojnine oziroma niso opravičeni do njih, ker so si že sami ustvarili, oziroma pri nas z krajo, ki so jim določeni ugodili.

  • MOSTISCAR

   Bravo DELAVKA. S tem se ukvarjate novinarji in vršite pritisk na katero koli oblast. Pa brez Štrukljev in njemu podobnih parazitov, ki jamljejo za talce, nas ki ne morema stavkati, mislim otroke, starše , paciente………..

 • macon

  Upokojencev je več kot 30% prebivalstva, več kot mlajši hodijo na volitve in so zato pomembna volilna baza. Problem je, da so oškodovani tisti, ki se upokojujejo zadnja leta, ker imajo za daljše delovne dobe nižje odmere kot upokojenci iz devetdesetih. Takrat je šlo predčasno v penzije več kot 200.000 ljudi in v tem je izvirni greh.

  Za njihove nezaslužene pokojnine plačujemo današnji zaposleni, poleg tega doplačuje še proračun v višini skoraj 15% svojih letnih prihodkov. Takoj naj se iz pokojninske blagajne izvrže vse izjemnike in druge socialne kategorije.

  Za nered v tej državi se vsi lepo zahvalite režimski levici, ki dela brezpravje, zganja kriminal in milijardno krajo, ker lahko vlada le revežem, v razvojnem smislu pa nudi točno nič in jemlje parazitski delež, ki se vseskozi povečuje.

  Imamo problem kvazi demokracije, da je volilcev prejemnikov več kot volilcev ustvarjalcev in prejemniki pač volijo tiste, ki jim vsaj na jezikih zagotavljajo prejemanje. Zajedanje in kriminal se bosta torej širila, dokler ne bomo skrahirali kot država, ker ni sile, ki bi to zaustavila. Pozabite mlade bedaste razvajence, tem so levi prodali zgodbice o Jugoslaviji s službami in stanovanji za vse, sanjajo plačilo za diplomo in ležanje v pisarni v javnem sektorju. Večina tega seveda ne bo dosanjala, torej se bo valjala v hotelu mama, dokler bo šlo.

  • totex39

   Če bi bil naš sistem pokojninskega zavarovanja osnovan na drugačen način in ne, da smo socialističnega kar prevzeli in nadaljevali z obveznim zavarovanjem, tega ne bi sigurno bilo.

 • Soave

  Zato pa, dragi moji Slovenci in Slovenke !! Dajmo stopiti skupaj !

  In DESUS bo odpadel kot gumb na gatah !! Nihče več jih ne bo potreboval

  • anzek

   Saj te stranke tudi sedaj ni nihče potreboval, če izvzamemo gangsterje, ki so ugrabili državo. Je samo ena iz nabora Kučanovih strank. Kot nekdaj SZDL. Kadrovski bazen je isti.

   Slovenski narod je narod idiotov. Ni sposoben ločiti zrna od plev!!

   • Soave

    Ja, presneti anzek ? Kje pa ste ?
    Če boste še naprej tiho, bodo in bomo tole nebodiga treba stranko , zopet potrebovali. Vsi !! Tudi desnaki !!
    Čeprav so tudi pleve včasih koristna zadeva. . . . . .

 • totex39

  Veliko stvari bo potrebno spremeniti, kajti vsi te ljudje, ki so nas do sedaj vodili, tega niso bili sposobni narediti. Skoraj vse bi jih bilo potrebno zamenjati, kajti njihovo mišljenje je daleč od tega, da bi naredili pri nas spremembe. Na splošno govoriti je lahko, da bi pa to kar govorijo uresničili takoj, je praktično za njih nemogoče.
  Med drugimi je tudi opcija, da se čimprej spremeni vplačevanje obveznega pokojninskega zavarovanja.

 • antimur

  Ta baraba je ob Kučanu največji slovenski škodljivec. Je pa tako butast in obenem pokvarjen, da se verjetno tega ne zaveda, ali pa, v kolikor je res ruski vohun, tako kot lahko prebereš v tujih komentarjih. Samo čakamo lahko, kdaj bo ta nosati primitivec začel skakati (tako kot pred vsakimi volitvami) po domovih upokojencev in jim nakladal in strašil, da je za pokojnine zaslužen on in njegov Desus. To je nekaj najbolj podlega, da vara nemočne starostnike. Če je zakaj zaslužen, je za izgubo piranskega zaliva in dobršen del slovenskega ozemlja in pa zato, da nas zahod ne jemlje več kot partnerjev in zaveznikov. To je veleizdaja, za veleizdajo pa se ve kakšna kazen mu pripada, prascu kučanističnemu.

  • janez cepec

   če že naštevš skodljivce, Bunksl, si pozabu na vašag ljubljen’ga vodjo, pa še kešn bi se našu

  • von Rhein

   Še dve potezi in prehitel bo Kučana.

 • plavi-mil

  Ta rusofilski klovn verjetno kar precej kasira, ko podpira Ruse in dve firmi, kateri poslujeta z Rusi, njemu ni mar kam bo pripeljal Slovenijo, on gleda vedno in povsod samo za svojo RIT.

 • skorpijon93

  kaj naj vam rečem ? volite SDS letos na volitvah če želite pozitivne spremembe na boljše, trenutna koalicija, katere član je tudi Karl Erjavčev niti ni sposobna privabiti izseljeni primanjkljaj državljanov slovenije privabiti nazaj in si zatiskajo oči pred resnico in si mislijo bomo pa že uvozili poceni delovno silo, statistični urad kaže da se je v letih 2012-2016 izselilo 41.692 državljanov, manj kot tretjina od tega pa priselilo nazaj, kar je največ po osamosvojitvi

 • Artur

  Letos bomo to oportunistično licemerno zalego z doktoratom iz branja in nakladanja iz ceglcev dokončno odplaknili .

  • janez cepec

   sanja svinja o koruzi

   • Artur

    Govori Kahloljubec .

 • skorpijon93

  Češka ima najnižji delež revščine med evropskimi državami, ta znaša 9,7 % populacije , EU povprečje je 17,3 % , po deležu kupne moči Češka dosega 88 % povprečja EU , Slovenija 83 %, Stopnja revščine v Sloveniji 14 % ugotavlja statistični urad ( vsi podatki so za leto 2016 ), po lestvici konkurenčnosti se Češka uvršča na 31. mesto, Slovenija na 48. mestu, po lestvici ekonomske svobode je Slovenija na 67. mestu, Češka pa na 24. mestu, zgledujte se !

  • marker

   Naša komunistična levica je že davno zapravila dobre odnose z višegrajsko skupino, ZDA in evropsko unijo. Če pretirano koketiraš z Rusijo te logično višegrajci ne bodo marali.

 • JankoinMetka Sladkosneda

  Stranka DESUS vodi takšno politiko, da se pokojnine dvigujejo prcentualno kar je katastrofa za veliko večino upokojencev z majhnimi pokojninami. Dvigovanje pokojnin po pravilih stranke DESUS je takšen, da dobi bogat upokojenec dvig pokojnine za 100€, medtem ko se istočasno revnemu upokojencu dvigne pokojnina le za 1€. Pošteno in pravično bi bilo dvigovati pokojnine tako kot v Avstriji, kjer se pokojnina dvigne vsem za enak znesek.

  • JankoinMetka Sladkosneda

   Še bolj pravično pa bi bilo, da se pokojnine dvigujejo le tistim upokojencem katerih pokojnine so pod pragom revščine, ostalim upokojencem pa le takrat, ko ne bo nobenega upokojenca ki bi imel pokojnino pod pragom revščine.

   • JankoinMetka Sladkosneda

    Ne verjamem pa, da bi bilo kateri od obeh predlogov šel skozi, saj imamo v Sloveniji kulturnike, ki bodo sigurno našli argumente, da bomo s državi še dalje imeli reveže. Zanimivo, da so taisti kulturniki z lahkoto sprejeli izjemne priviligirane pokojnine in to kljub dejstu, da je oromno upokojencev, ki nimajo za kruh. Kakšni so ob teh dejstvih Slovenski kulturniki naj presodi vsak sam.

   • von Rhein

    Najbolj pravično pa bi bilo,če bi bile pokojnine posledica vplačila raznih športnikov,kulturnikov in potomcev španskih borcev.

    • JankoinMetka Sladkosneda

     Ne rabimo tako daleč nazaj do Španskih Borcev. Na enem od letnih srečanj veteranov vojne za Slovenijo je bilo povedano da nekateri veterani živijo od pomoči RK in Karitasa in da jim veteranska organizacija en krat letno prinese živila. Če je to spoštovanje do veteranov vojne za Slovenijo ob dejstvu, da država za muslimanske emigrante porabi 2.000€ mesečno? In taista država niti ne razmišlja, da bi sprejela zakon, da noben veteran vojne za Slovenijo ne sme imeti manjše pokojnine kot je prag revščine. Zaključek je preprost, nikoli se ne bori za domovino, saj boš pristal na RK in Karitasu, kjer boš dobival brikete kot psi v azilu.

 • Luka Marchessi

  SDS je vodil državo le 4 leta, od 2004 do 2008.
  To je bilo dovolj, da so nas pahnili v daleč največjo recesijo v zgodovini Slovenije.
  Hvala, ampak ne bi še enkrat.

  • skorpijon93

   kaj pa govoriš neumnosti, vidim te da stalno blatiš nekaj čez SDS brez argumentov, si navadno pezde ! v letih 2004-2008 smo imeli najvišjo kupno moč dosegala je 90 % povprečja EU, tako kot je zadnjih 6 let na Češkem, Češka ima tudi najnižji delež revščine v eu, Slovenija je v letih 2004-2008 imeli delež revščine med 11-12 %, bili smo med boljšimi !, davki so bili nizki, življenje cenejše, tako kot na češkem :-), lep pozdrav

   • Luka Marchessi

    @skorpijon93:disqus Seveda. Kaj pa posledice tega “udobja”. To te pa ne zanima, a ne?

    • skorpijon93

     v tistem obdobju smo bili zelo nizko zadolženi 21 % BDPJA je znašal javni dolg v letu 2008 oz konec leta. Na češkem je javni dolg 36,8 % BDP v letu 2016

  • von Rhein

   Tudi ni treba. Bo lepše,če se taki umaknejo.

  • soc

   Mladinin bebček znova v akciji. Nič novega pod soncem, predvsem pa ne v tej klavrno prazni glavi.

 • črnaovca

  Slovenska demokratska stranka je sprajela ZUJF in do danes še ni bilo slišati da ga bodo v primeru zmage na volitvah ukinili. Ne čvekajte pol resnic temveč udarite bika med roge, če si upate seveda. Ja turi takrat je bi Erjavec v vladi in rast pokojnin je sigurno samo nejgova zasluga hahahahahahahahahahahahaha………………………………

  • skorpijon93

   hvalabogu da je sprejela ZUJF, nas je rešil pred zapravljivim pahorjem ! da pa ni ukinjen je pa kriv cerar ! gospodarska rast je prisotna že od leta 2014, torej ? kdo je povečal DDV ?

   • stajerc5

    Crnaovca je tako ali tako cohnjena, vprasaj raje vse rdece ovce, ki jih volijo!

 • skorpijon93

  Slovenci zgledujte se po Češki, smo si zelo podobni ja , pojdite na obisk

 • PIA PlA

  Kakor je poskrbljeno za reveže, tako naj bo tudi za elito.
  Napisala sem reveže in ne lenuhe!
  In politika naj bo politika, ne društvo; sploh pa ne društvo upokojenih liderjev, ki je bilo vedno navajeno na privilegije in jih ima še danes.

 • garfi

  komunajzli strašni borci za pravice
  svojih in svojih riti
  ugrabljeni upokojenci neverjetnih 320€ mesečno in povišanje za 10€
  DOL Z NJIMI MAJA NA VOLITVAH !!!

 • kokobily

  Erjavec je laznivi kljukec, Zidan se klobase ne zna prav zascititi, Cero…o-joj..
  Zanimivo, ko ta ekipa karkoli slabsalnega zapise o Hrvaski, jim vse verjamemo.. V Bruslju pa ne vec..
  Na koncu se sprasujemo, zakaj nas na enkrat v Bruslju ne marajo, zakaj so na strani Hrvaske..
  Mislim, da niso, ampak so prebrali ene in druge. Nasi kljukci so (po Bruseljsko) se v sprenevedanju (temu se strokovno rece – diplomacija) totalni loleki.. Ali smo to mi, ki jim damo prostora, da se v nasem imenu napihujejo.. Meni jih je poln kufer, se crnega vraga bom volil, samo da teh bebotov vec ne gledam…

  • Božobožo

   SDS pa še legalnega kredita na zna najeti pa bi vodila vlado. Če to ni komedija.

   • zoro

    v takšni, od komunizma zaslepljeni in zblojeni lopovski državi, se ga niti ne da legalno najeti

 • Grenze

  Poglejte argumente komunisti niso še nikamor nikdar prinesli BLAGINJE ampak samo TRPLJENJE IN SMRT TO SO MRHOVINARJI KI SAMO KRADEJO POSLUŠAJTE JERKIĆEVO ALI JE TO SINDIKALISTKA ? Jaz pravim da ne ampak rdeća prasica ki se ne bi v normalni državi ne bi spravila dlje od čistilke !

 • Osti jarej

  Potem so leta tekla, zmagovalna ekipa pa je razpadla in se razpasla po strankah, ki so se rojevale in umirale. Eni pa so ostali in vztrajajo. Kot nekoč tisti rdeči, ki so jih oni spodnesli. Pred kratkim sem na nacionalni televiziji gledal posnetke iz tistih časov. Kar zvilo me je. Na zgodovino še nisem nikoli gledal s takšnimi očmi. Posnetki!

  Predsednik vlade Peterle, notranji minister Bavčar, obrambni minister Janša, info minister Kacin …! Da ne naštevam dalje! Gledal sem te posnetke in dojel, da so Jugoslavijo razsuli mulci. Janša in ostali so posnetkih stari malo čez 30 let. Takrat so se mi zdeli odrasli ljudje. Danes sem jaz star 47 in za nazaj jih vidim kot mularijo. Zdaj pa si predstavljajte, kaj je ta ekipa tridesetletnih mulcev izpeljala. Ni čudno, da se je starim komijem v Beogradu odtrgalo od besa. Kapo dol takratni garnituri za takratne politične poteze, držo in seveda končni rezultat.

  Danes je Slovenija v izjemno težkem položaju. Reševati jo želijo tisti, ki so jo osamosvojili in potem zavozili. Dejstvo je in zgodovina nas to uči, da se po bitki zmagovalci umaknejo in vodenje prepustijo naslednji generaciji. Kdor se upira naravnemu toku, ga povozi čas. Komunisti tega niso hoteli slišati, odnesle so jih šele revolucije v osemdesetih. Kaj pa pri nas?

  Odgovor vam je znan. Danes so ostanki takratne zmagovite generacije kot mlinski kamni okoli vratu naslednikov. Zato smo u kurcu in peklu hkrati. Koga voliti? Najbrž sem vam odgovoril. Novo generacijo politikov, mlade moči, nove ideje in prodorne rešitve v najbolj kritičnih »resorjih« naše družbe.

  Na nekaj pa bodite pozorni. Stara jajca v novi embalaži so garant za salmonelo. Na vas je, da prepoznate nove uspešne in stare, ki se pred vsakimi volitvami kitijo z novo garderobo./STONS/

  • Republic Commando

   Se pravi “nove obraze” ? Pa saj jih volite nonstop pa je samo slabše. Teslo.

 • Zgornji

  AAAMEEENNN : LOOOGIČNOOO !!! ! !!!

 • Osti jarej

  …IN FOLK GA ŠE VEDNO VOLI…..NEVERJETNO…

 • JankoinMetka Sladkosneda

  Stranko DESUS volijo tisti, ki imajo več kot 1.000€ penzije in idioti. Normalno umsko razvit upokojenec nikoli ne bo volil stranke DESUS.

 • WatsonForus

  Ahn, ne no 1 Korl je pa ja zrihtu 1000 Ojrotov penzije ! jap . – tardečim !? ostali ki pa niso tapravi pa prst u ……. !

  • Goran Hvala

   Jansa pa ta belim…sam da rdecih je vec…:-)….

 • Branko

  Državljani so bili tako zadovoljni s SDS da ji potem nikoli več niso dovolili da bi vladala hahaha.
  Zdaj so padli že na tretje mesto, tako da jim ni več treba skrbeti kako bodo vladali.
  Nesposobneži nesposobni, zdaj se že šlepajo na GOD in Kanglerja.

  • Republic Commando

   Kje so padli na 3. mesto? Pri MMC anketah? lol

 • FUCK COMMUNISM

  Preklet kurac nesposoben!

  • Tweety Bird

   Kdo? Janša?…Se strinjam :)

 • Morala

  Preveč imamo elitnežev in koritnikov! Res imamo mizerne pokojnine, ampak ne vsi!! O tistih 1000 € pokojnine lahko le sanjamo…

  Zanima me kam gre ta denar, če je nekdo plačeval 35 let v pokojninsko blagajno in umre preden bi šel v penzijo?

  • totex39

   O tem smo že večkrat tule razpravljali, ampak drugje pa nikjer, kjer bi morali. Ta denar namreč ponikne lopovom v žep, namesto, da bi ga dobili vsaj delno dediči.

  • zoro

   ja kam, v davčne oaze na rdeče tajkunske račune – jih je za 150 milijard, neverjetno, ampak resnično.

 • Goran Hvala

  Drzavljani?!;-)….bolje receno janseviki…:-)…

  • totex39

   A ti si pa eden od oderuhov nas državljanov in se ti smeji.

   • Republic Commando

    Pač kreatura na socialni, ki ima rad srp in kladivo a ne ve kako se uporabljata :)

   • Goran Hvala

    Kaj naj bi tebe odiral…ce nimas nic..jest odiram kitajce…

 • Tweety Bird

  Italijanska skrajna desnica želi nekdanji fašistični sedež pretvoriti v ogromen muzej… Slovenska skrajna desnica SDS pa postavlja domobranske spomenike !!!… Enkrat izdajalci, vedno izdajalci !!!…Gamad :)

  • Tweety Bird

   Mogoče bi bilo fajn v Sloveniji urediti muzej o grozotah domobrancev.

   • zoro

    bi bil premali, še posameznik bi težko imel prostor, medtem, ko bi v muzej z grozotami komunizma lahko vozili vlakovne kompozicije kar direktno.

   • ĐĐ Style

    Predlagam, da ga postavimo v Murglah, vsaj mir bo pred desničarji. Oni imajo prepoved obiska Murgel od princa teme.

   • milanček

    razmerje med grozotami domobrancev in grozotami komunistov je velika, komunisti so podivjani izvajali genocid nad narodom! Se pa strinjam, da imajo tudi domobranci krvave roke, a zavedaj se , da jih je do tega pripeljala komunistična drhal!

  • Palček

   Bodi strpen v komentarjih…vsi smo tvoji ponosni sodržavljani,ki imamo radi to prelepo državo

   • mona lisa

    Na kaj si ponosen? Na mafijo ki krade državljanom?

    • Palček

     Tudi nate sem ponosen ….sigurno si naredila veliko lepega v življenju

  • antimur

   Takšno kučanistično teslo kot si ti, dejansko ni primerno za kaj drugega, kot da z ogabno bosansko čefurko Tomićko, Kordišem, Mescem in kretenon Matićem ustanovite trojke in se nas fizično lotite, to si izredno želim, da lahko končno enkrat začnemo urejati zadeve v Sloveniji.
   P.S.:Poskrbeti je potrebno, da takšna golazen ne bo nikdar več v državnih službah, predvsem pa ne v parlamentu.

  • Olga_10

   Edina skrajna stranka je Židanova SD s sateliti (združena levica, DeSUS, SMC) in Antifa teroristi! Enkrat izdajalci, vedno izdajalci, tatovi in zločinci! GAMAD!

  • branči

   pejd na tuneka pa tam ostani, magari celo večnost…

 • Franc Šink

  Če kmet nima dovolj krme mu živina pogine.

 • zoro

  erjavca prasca bi bilo potrebno za jajca na štalna vratca

  • piko8

   Na kamel servis!

 • mona lisa

  Banda lopovska gleda in redi samo svoje debele riti. Plače so mizerne, pokojnine sramotne. Mladi so brez prihodnosti razen če so starši ali strici pri koritu potem se nade pri bogatem koritu prostor tudi za mladiče. Če so mladi brez bogatih staršev in botrov pa životarijo ali pobegnejo v tujino kjer je kruh večji. Upokojenci po 40 letih dela pa se komaj preživljajo z drobtinicami.

 • Osti jarej

  …mateh….sej imamo tud silva behdajsa….tud on ne bo v ,efektu, odstopil….kakopak…se mu je ht na stol phlimala…..kamoh pogledaš bahabe

 • FRANC3

  Ko bo prihodnja desna vlada sistemsko uredila višine pokojnin, bo DeSUS ostal brez posla, enako sindikate. In tega se oboji najbolj bojijo. Obe stranki se najbolj bojita urejene države, kjer je vse določeno z zakonom. Nemci so to uredili že leta 1968, ko je vlada s sindikati sklenila ”pakt o nenapadanju”. Zato tam ni štrajkov po vzoru levih sindikatov, ki se VEDNO BORIJO ZA PRAVICE!!! Nikoli pa se ne vprašajo, kako ustvariti, da bomo delili. To ni vprašanje za DeSUS, sindikate in levičarje. Oni bi SAMO DELILI (IN OBLJUBLJALI).
  Ko levičarjem predstaviš številke, kako so se gibale pokojnine po posameznih letih in po vladah, pa umolknejo.

  • Osti jarej

   kaj pa sindikalist behdajs…a ni on phov od sds….javna oseba,izhazoslovje pa kot jeti….ophost jeti

 • Olga_10

  Volimo desnico in naženimo levičarske teroriste in parazite!

  • Osti jarej

   ..ja,zato,ker si to ti rekel/a

   • branči

    škoda, da pod tem lepim slovenskim sloganom objavljaš take svinjarije! dej koza julka vzemt tisto mal pameti, ki jo premoreš, pa se vpraš kam to pelje? edino , kar premorereš,je le komentatorjev, pa še to ne tistih, ki poznajo tvoja govna. sem izjema, pa to edino tokrat! kako je že rekel eden tukaj gor: se poščijem vam komunajzarjem v …..

    • Osti jarej

     …ajde branči…spizdi…slogan?…bumbar….to je pozdrav

     • stajerc5

      A-a, beeeee- beeeee- beeeee…..

  • Palček

   Draga olga…malo več ljubezni pokaži do svojih sodržavljanov

  • Zgornji

   HJA, OLGY, PA SAJ JE DANDANES TUDI ŽE DESNICA SKORAJ TAKO POKVARJENA KOT LEVICA, … TAO, DA JE ŽE BLIZU ČAS, KO BO MEJA ŽE SKORAJ POVSEM ZABRISANA …

 • šmentanamuha

  Ko bodo to spoznali tudi njegovi upokojeni volivci, takrat se ga bomo lahko končno rešili.

 • ajajaj

  Edino Desus se v tej državi še bori za pokojnine. Dejstvo pa je, da se kljub večjim izdatkom za pokojnine le te zaradi slabšanja razmerja med zaposlenimi in upokojenci ne morejo v večji meri povečati.

  • stajerc5

   Daj nehaj si metati pluse v rit, ker bomo zaceli kozlati!

 • ajajaj

  To da so se pokojnine v času vlade JJ zvišale pa je tudi izključna zasluga Erjavca, ki je to od SDS izsilil.

  • stajerc5

   Ajajajajajajajajajjjjjjj………….

 • stajerc5

  Sploh ne morem verjeti, da ni bilo kahle danes zraven pri putki in drekomanu v Pasalandu!
  Hmmm, mogoce je pa tiste srot kante prodajal korupt ministru polmeseca!?

 • boris

  SDS je ukinil 2. januar kot dela prost dan, to je zapisano v zgodovini in nikoli se ne bo pozabilo.
  Janez naj se zatakne v grlu požrešnem

 • neny

  Karel je boss upokojencev, on je vaš fen. Ko ga ne bo več boste prižgal svečke in nanj pozabili. Celo to, da se je kdaj rodil. Penzije se bodo pa zmanjšale. :)

  Naj živi Ehjavec.

  • branči

   penzije se že manjšajo za čas njegovega življenja! taprav slovenec bi rekel: “POGINE NAJ PES” slbše že ne more biti, kot je!

 • Franc Titovšek

  Prvič, spremeniti količnik, drugič: najnižja pokojnina za 40 let pokojninske dobe mora biti takšna, da se upokojenec lahko sam preživi doma ali v domu in ne, da potrebuje neke kvazi pomoči od džave ali katerega koli. Toliko v vednost.

  • Zgornji

   Aaaameeennn !!! ! !!!

 • Michael

  Sam neki ste v tem članku pozabili. V vladi 2004-2008 je bil tudi DeSUS.

  • Zgornji

   Ja, tud, a takrat se mu še ni pustilo da toliko razsipa svoje blodnje naokrog …

 • Zgornji

  JA, LOOOGIČNOOO !!! ! !!! KAHLA … KANGLA … Drugo pakiranje za isto sranje .

 • Maja

  kolikor vem, se delovnim invalidom od leta 2012 ni dvignila invalidnina niti za cent !

 • Novakec1

  Vsem trenutnim akterjem v slolandijski politiki prepovedat delovanje in ukinit vse obstoječe stranke pa naj se znajdejo do volitev.

 • FRANC3

  Slovenskim ”neodvisnim novinarjem” je najlažje ribarit v kalnem.
  VSI podatki o pokojninah so javni!!
  Zakaj novinarji ne potegnejo (potegnete) na plan podatke in objavite:
  NOMINALNO IN REALNO GIBANJE POKOJNIN od leta 2000 do konca 2017 in prikažete to v tabeli in v grafu.
  Potem bomo videli, katera vlada je bila uspešna in katera ne.
  Tudi ti podatki lahko pomagajo na volitvah, da se bomo volivci lažje odločili, kdo kaj pomeni v Sloveniji.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!