fbpx

Državni udar! Marjan Šarec namerno kršil zakon ali pač “ignorantsko pozabil” povabiti Slovensko demokratsko stranko na sejo sveta za nacionalno varnost!

Vlada Marjana Šarca je izvedla protiustavno kršitev. (Foto: Twitter)

Vlada Marjana Šarca je izvedla protiustavno kršitev. (Foto: Twitter)

Spomnimo se samo poletnih mesecev in cirkusa okrog prisluškovanja hrvaških tajnih oblasti komercialni televiziji POP TV. Marjan Šarec je v ihti sklical svet za nacionalno varnost ter izvajal alarmantno situacijo. Sedaj se je odločil, da bo svet za nacionalno varnost postal orodje vladajočih sil. “Očitno je bil tudi formalno izveden državni udar, saj opozicija na sejo ni bila vabljena niti o njej ni bila obveščena,” se je na današnjo dogajanje odzval Janez Janša.

V 4. členu  zakona Sveta za nacionalno varnost jasno piše: “Predsednik SNAV povabi na sejo SNAV, kadar ta obravnava vprašanja nacionalne varnosti, ki zahtevajo usklajeno delo, predsednika Republike Slovenije, predsednika Državnega zbora Republike Slovenije, predstavnika največje opozicijske stranke v Državnem zboru Republike Slovenije, predstojnike drugih državnih organov ter predstavnike drugih organizacij. ” Največja slovenska parlamentarna in opozicijska stranka Slovenska demokratska stranka danes začuda ni dobila vabila seje sveta za nacionalno varnost. “Očitno je bil tudi formalno izveden državni udar, saj opozicija na sejo ni bila vabljena niti o njej ni bila obveščena.  Policija KNOVS-u ne izroči tajnih pravilnikov, Sova zavrača nadzor,  vlada RS iz sveta za nacionalno varnost protiustavno izloči opozicijo,” se je nov škandal Šarčeve vlade odzval predsednik največje parlamentarne in opozicijske stranke Janez Janša.

Vlada Marjana Šarca in tranzicijska levica pa zopet skrbi slovenska nacionalna varnost. Zaskrbele so jih igrice “kavbojev in indijancev” Šiškotovih “vojakov” s plastičnimi replikami kalašnikov v tem tednu ob Kolpi. Slovenijo resno ogroža vprašanje ilegalnih migrantov, kateri zaradi vedno bolj resne grožnje turškega predsednika Erdogana trkajo na naša vrata. Slovensko vlado pa skrbijo tisti, ki uresničujejo pravico do samoobrambe. “Državni udar protislovenskih levičarjev: na seji Sveta za nacionalno varnost, s katere so proti vsem demokratičnim standardom odstranili opozicijo, so sklenili, da se bo vlada M. Šarca namesto proti ilegalnim migrantom borila proti Slovencem, ki uresničijo pravico do samoobrambe,” pa iskreno skrbi poslanca Slovenske demokratske stranke Branka Grimsa.

Poletna afera največje medijske tajne televizije POP TV je Marjan Šarec izkoristil predstavo za javnost in zlorabil Svet za nacionalno varnost
Šarčeva vlada si je skupaj z največjo komercialno televizijo v Sloveniji, LMŠ POP TV izmislila poletno vohunsko afero, iz katere pa na koncu ni bilo nič. Marjan Šarec je takratno situacijo slikal kot bi Hrvaška s topovi čakala na slovenski meji in bi nas za nekaj trenutkov napadla. V vsej paniki in pomembnosti situaciji je sklical še Svet za nacionalno varnost, kjer so razpravljali o tej miniaturni zadevi za slovensko državno varnost.

Dan D za Šarca je 10. december. KNOVS bo zaslišal ključne priče v aferi N.H.
Gre samo še za eno hudih kršitev tranzicijske levice. Marjan Šarec pa kaže na dodatno svojo živčnost, saj se na prihodnjih sejah KNOVS obetajo ključna zasliševanja oseb v tej aferi. Zaslišani bodo župan Škofljice Ivan Jordan, Marjan Šarec, njegova prijateljica N.H. in svetovalec za nacionalno varnost v Šarčevem kabinetu, Damir Črnčec, direktorja Sove Rajka Kozmelja, vodjo kadrovske službe na Sovi, vse zaposlene, ki so se ukvarjali z zaposlitvijo N.H na Sovi in glavno inšpektorico inšpektorata za javni sektor Lidijo Apohal Vučković. Dan D o največji vladni aferi Marjana Šarca bo 10. decembra.

Marjan Šarec, Karl Erjavec, Damir Črnčec (Foto: STA)

Marjan Šarec, Karl Erjavec, Damir Črnčec (Foto: STA)

Vlada Marjana Šarca se pogreza sama vase
Vlada Marjana Šarca pa se korak za korakom pogreza same vase. Afere se vrstijo ena za drugo. Ministrske afere ministrov Bratuškove, Pivčeve, Erjavca so postale nekaj vsakdanjega. V ozadju potekajo kadrovanja kadrov globoke države v državnih podjetjih. Zelo svež je primer odstop uprave Petrola. Svoje so dodali še s svojim komičnim kongresom Socialni demokrati v Titovem Velenju ter njihovo spremembo v “gretistično” stranko. Marjana Šarca pa je dokončno presenetila še Levica, ki je prekinila svojo nadvladno sodelovanje. Vladna priljubljenost je prvič padla pod 50 odstotki podpore.  Šarcu pa strici že sporočajo, da se njegov čas na mestu predsednika vlade počasi izteka.

Črno na belem. Svet za nacionalno varnost se mora vedno udeležiti največja opozicijska stranka. Vlada Marjana Šarca je povzročila protiustavno kršitev. (Foto: Odlok o Svetu za nacionalno varnost)

Črno na belem. Svet za nacionalno varnost se mora vedno udeležiti največja opozicijska stranka. Vlada Marjana Šarca je povzročila protiustavno kršitev. (Foto: Odlok o Svetu za nacionalno varnost)

Luka Perš