Dvojna merila medijev in tožilstva: Se bodo tako ažurno zganili tudi pri pozivu nekdanjega poslanca SD k nasilju nad Urbanijo?

Datum:

Tožilstvo in policija že preiskujeta ta poziv k nasilju?” se je vprašal Janez Janša ob hujskaškem zapisu nekdanjega člana SD Aurelia Jurija, ki je v pričakovanju imenovanja Uroša Urbanije za direktorja RTVS doživel “napad žolčnih kamnov“: “To pa je že norčevanje iz javnosti. Pričakujem stavko kolektiva brez milosti … Če ga že ne bodo nesli ven s silo.” Spomnimo: Zaradi nedavne izjave TV voditelja Borisa Tomašiča so osrednji mediji in tožilstvo nemudoma skočili pokonci. Pričakujemo enake vatle tudi za prvorazredne.   

Če se izrazimo malce pesniško, sedaj na plano iz svojih “jazbin in brlogov” leze vse živo. Morebitno imenovanje Uroša Urbanije za direktorja RTVS povzroča stres in nočne more celo upokojenim politikom, za katere bi človek mislil, da so si po dolgi in naporni delovni dobi že privoščili resen oddih v kakšni eksotični destinaciji ter se ne dajo motiti. Ali pa vsaj pazijo vnučke. Toda, kot kaže, z upokojenim politikom Aurelio Jurijem ni tako. Takšni imajo neozdravljivo, kronično potrebo ostati “aktivni državljani“, dokler jih ne položijo na pare. Po svoje kar tragično …

Preberite še: Politični pritisk na javno RTV se stopnjuje: Levica grozi z zakonskim posegom v vodstvo še pred poletjem

Upamo, da pod novo vlado vsaj policija ne bo v “penziji” in bo resno ukrepala ob tovrstnih grožnjah vsakomur, ne glede na politično barvo. Naj enaki vatli veljajo za vse. Mimogrede: Sedaj lahko pričakujemo, da se bo urgentno oglasil še aktivni upokojenec Milan Kučan in javno naznanil, da bi bilo imenovanje Urbanije resna grožnja za demokracijo. Tovrstnih javnih izpadov smo pri njem že vajeni (denimo ob 100. petkovem protestu). Seveda pa imajo z resničnostjo skupnega približno toliko, kot jo ima demokracija z Demokratično ljudsko republiko Korejo (Severno Korejo).

Dvojna merila tožilstva za “prvo-” in “drugorazredne”, za “naše” in “vaše”. (Foto: posnetek zaslona)

Resnica pa je takšna, da se po desetletjih leve hegemonije na javni RTVS, zlasti na njenih vodstvenih položajih, to vsaj za kratek čas spreminja. Bogokletno je, da direktor RTVS ni “pravoveren“. V Sloveniji se počasi in v mukah podira nek tabu, razkraja nekakšen “plemiški kompleks“, prirojen ponosnim naslednikom KPS, kar bi morala postati zgodovina že v rosnih 90-ih letih. V tej luči gre razumeti tudi božjastno histerijo skrajne Levice, ki skuša nov zakon o RTVS spraviti skozi proceduro še pred počitnicami. Abstinenčna kriza zaradi uhajanja oblasti iz rok je tako huda, še preden je Urbanija s strani generalnega direktorja RTVS Andreja Graha Whatmougha sploh prejel blagoslov …

Odlazkovi mediji o vsem pravočasno obveščeni, nam pa policija in tožilstvo “ne smeta posredovati podatkov
In kakšen bo šele moralni maček … Pozicija direktorja RTVS je “sveta” in se jo čuva kot svetniške relikvije … Na revolucionarni poziv z uporabo “sile” s strani nekdanjega poslanca SD se je odzval tudi voditelj oddaje Kdo vam laže Boris Tomašič: “Kdaj bo o tem razpravljala v državnem zboru Pašek Šetinčeva? Bodo o tem pisali na naslovnicah 24ur.com, RTVSLO in ostalih Golobovih trobilih?” Spomnimo, kako je pred dnevi celoten levi tabor skočil pokonci, zaradi iz konteksta vzetih Tomašičevih izjav v oddaji Kdo vam laže. Ko pa si zares sporno izjavo privošči kakšen “njihov“, pa se mu milostno odpusti in brezbrižno zamahne z roko.

Levičarji so besni na voditelja oddaje Kdo vam laže Borisa Tomašiča, ker govori resnico. (Foto: Nova24TV)

V tej pristranski, skrajno nepošteni igri pa poleg osrednjih medijev očitno sodelujejo tudi organi pregona. Celo tožilstvo pravoverne medije (denimo v lasti tajkuna Martina Odlazka in njegove žlahte itd.) pravočasno obvešča o svojih potezah proti neljubim medijem in novinarjem, medtem ko ob poizvedovanju naše medijske hiše zatrjuje, da “ne smejo posredovati nobenih podatkov”, še pravi Tomašič. Tožilci poleg tega radi pomilostijo vse tiste, ki javno pozivajo k državnemu udaru, če seveda delajo za “njihovo stvar primer politika Zorana Stevanovića in njegovih pozivov k rušenju bivše vlade Janeza Janše. Spomnimo še na sporne vezi med policijo in nekaterimi mediji. Pisali smo že o vplivnih policistih in njihovih partnerkah na POP TV (primer novinarke Damjane Seme).

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Tihotapca migrantov med vratolomno vožnjo ustavil šele stinger – ta nato pobegnil

Policisti so v sredo pri prevozu migrantov v Drašičih...

Pozor! Več kot 100 tisoč obrtnikov v prihodnjem letu čakajo bistveno višji računi za elektriko!

Energetska zbornica trdi, da so opozorila Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije...

Kaj je policija počela na domu Aleša Hojsa?

"Saj pravim, Udba v Svobodi. Verjetno sta policista delala...

Možnost popravnega izpita koalicije; Levice “neživljenjskost” zakona ne zanima

Na današnjem dnevnem redu državnega zbora je tudi predlog...