Dvojna “ruska” igra Tanje Fajon

Zunanja ministrica Tanja Fajon (Foto: Twitter)

“V razpravi na FAC dopoldne v Bruslju sem med drugim opozorila, da je enotnost EU o ukrepih, povezanih z rusko agresijo v Ukrajini, ključna. Ne koristijo nam neusklajeni odzivi glede ICC odločitve, vprašanja, ali Rusija podpira terorizem, gladomor Ukrajincev in še kaj. To odpira prostor za manipulacije, kar Rusija izkorišča. Enotnost je naša največja moč in neenotnost naša največja šibkost. Vesela sem pozitivnega odziva kolegov in Josepa Borrella na moje izvajanje, je zapisala Fajonova, kar nasprotuje njeni izjavi pred domačo publiko. 

Pri Tanji Fajon je očitno, da želi za vsako ceno zasijati na političnem nebu, kar ji ne gre od rok. Njena velika bolečina je, da se je Janez Janša z obiskom Kijeva zapisal v evropsko in ukrajinska zgodovino. Ona pa je ostala brez plakete na aleji slavnih. Končala je v množici tistih, ki so se oportunistično podali po Janševih stopinjah … Papagajsko oponašanje kajpak ne prinaša sadov, čas je za kaj inovativnega …

Preberite še: Fajonova ujeta na laži

Mimogrede: spomnimo, da je bila za popularnost pripravljena izrabiti/zlorabiti celo tragedijo. Lani je nasmejana pozirala v bližini pogorišča na Krasu. Njeno hlastanje za političnim uspehom pa nazadnje dobiva že bizarne razsežnosti. Tokrat bi povezovala celotno Evropo proti Rusiji in slednjo razglašala za podpornico terorizma. Stališče EU je sicer jasno. Po drugi strani pa tega ni zmogla pred dnevi v slovenskem parlamentu.

https://twitter.com/PS_SDS/status/1636427524304429057?s=20

Njeno opravičevanje: “Mednarodno humanitarno pravo določa, da je zločin širjenja terorja nad civilnim prebivalstvom kvalificiran kot vojni zločin in ne kot terorizem … Krivda za agresijo Rusije na Ukrajino ni kolektivna. Ruskega naroda ne moremo razglasiti za terorističnega …”  Več tukaj. Dejstvo pa je, da je doslej samo ena država takšno resolucijo zavrnila, in to je Slovenija,” ji je odvrnil Janša. Obenem jo je postavil na laž, saj o tovrstni resoluciji ni razpravljal tudi romunski parlament … Več tukaj. Kot je še dejal, gre v primeru resolucije za akt solidarnosti in umestitev Slovenije na pravo stran zgodovine ter za test moralnega kompasa. 

Domen Mezeg