Dvojno zaračunavanje potnih stroškov, pregrešno drag projekt drugega tira, ignoriranje odločbe ustavnega sodišča in odprta vrata pol milijona migrantom za mainstream medije in stranko SMC odlična popotnica za mesto evropskega komisarja!?

Predsednik SMC Miro Cerar (Foto: STA)

Potem ko je nekdanji premier in aktualni zunanji minister Miro Cerar napovedal, da po neuspehu na evropskih volitvah na jesenskem kongresu SMC ne bo več kandidiral za predsednika SMC, so pričeli nekateri mainstream mediji poročati o tem, da naj bi Cerar postal kandidat za evropskega komisarja. Čeprav je tedaj Cerar vse skupaj zanikal, pa očitno le ni vse tako iz trte izvito. Vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič je namreč dejal, da si v SMC želijo, da kandidat postane nekdo, ki je dober in pozna zunanjepolitični parket, ter ob tem dodal, da Cerar nedvomno spada med takšne ljudi.

Sicer je Zorčič na vprašanje, ali bo Cerar komisarski kandidat, odgovoril, da to težko napove, in ob tem dal vedeti, da ima po prepričanju poslanske skupine SMC primerne kompetence za delo na zunanjepolitičnem parketu. Na vprašanje, ali bi lahko za kandidatko podprli Tanjo Fajon iz vrst Židanove SD, je odgovoril, da je zagotovo lahko tudi ona možna izbira. “Če bo predsednica Evropske komisije predlagala, da pošljemo dva kandidata, bodo vse možnosti odprte. Tudi za Cerarja, se je strinjal. Po njegovih besedah pa je bistveno to, da najdejo kompetentnega kandidata, ki bo znal izpostaviti mesto Slovenije v Evropski komisiji,” je še dejal po poročanju STA.

Čeprav je vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović po četrtkovem srečanju koalicijskih partnerjev izjavil, da naj se o imenovanju slovenskega kandidata oziroma dveh kandidatov za komisarja ne bi menili, pa je očitno, da ima Cerar pri kandidaturi podporo mainstream medijev, ki so se o njegovi možni kandidaturi razpisali že prejšnji mesec. Seveda je težko razumeti, kako se lahko komu zdi primeren kandidat prav Cerar, glede na to, da ima na svojih plečih cel kup grehov, zaradi katerih bi moral pristati na smetišču politične zgodovine, ne pa na položaju evropskega komisarja.

Foto: STA

Glede na to, da je Cerar pravnik, bi človek pričakoval, da bo vsaj spoštoval odločbo ustavnega sodišča v zvezi z zakonom o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, ki določa financiranje zasebnih osnovnih šol. Brez slabe vesti je namreč povsem povozil odločbo ustavnega sodišča iz leta 2014, v kateri jasno piše, da je zakonodajalec z zakonom o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja kršil pravico otrok in njihovih staršev do brezplačnega osnovnošolskega izobraževanja, ki je obvezno in javno priznano ne glede na to, kdo je ustanovitelj šole. Diskriminatorna obravnava, v skladu s katero je zasebnim šolam pripadlo 85 odstotkov sredstev, kot jih država sicer zagotavlja javnim šolam, čeprav  gre v obeh primerih za izvajanje javno veljavnega osnovnošolskega izobraževanja, ki je v naši državi obvezno, bi padla v vsaki pravni državi.

Pol milijona migrantov nekontrolirano prešlo mejo
Daleč od tega, da je to edini Cerarjev greh. V času vrhunca migrantske krize leta 2015 je zaradi njegove ignorance Slovenijo na nezakonit način in povsem nekontrolirano prečkalo kar pol milijona migrantov. Med njimi so bili tudi teroristi, ob njihovih napadih v evropskih prestolnicah pa svetovni mediji niso pozabili omeniti, da so šli v razvite evropske države prav skozi Slovenijo. Migranti so povzročili ogromno škode, s svojo prisotnostjo so začeli sejati strah med prebivalci obmejnih krajev, ki so se pričeli obvezno zaklepati, kar do tedaj ni bila ustaljena praksa. Vsakodnevna srečanja z migranti so zaradi Cerarjeve ignorance postala vsakodnevna stalnica, z vsemi nadaljnjimi potezami, ki jih je vlekel kot predsednik vlade, je dal vedeti, da so nezakoniti migranti v Sloveniji več kot dobrodošli in da se za njihovo dobrobit vedno najdejo najkakovostnejša hrana, izobraževalni tečaji in pa najboljša oprema v stanovanjih, v katerih ne manjka niti LCD-televizor.

Kot da Cerar ni naredil dovolj škode, ko je migrantom omogočil nekontrolirano prehajanje državnih meja, je kot zunanji minister predlagal vzpostavitev skupnih patrulj slovenske in italijanske policije, ker naj bi se po njegovo na takšen način zajezilo nezakonite prehode meje. Vsakomur z malo zdrave pameti je jasno, da je takšna ideja neodgovorna do Slovencev, saj največ migrantov mejo prehaja med Slovenijo in Hrvaško. Namesto tega raje pač denar namenjamo za varovanje zahodne meje, vsi ujeti migranti pa nato pristanejo na naši strani. Po zaslugi Cerarja in Šarčeve vlade bomo postali pravi migrantski žep. Najbolj noro pa je, da za to še plačujemo.

Foto: STA

Cerar bo nedvomno ostal v spominu državljanov in davkoplačevalcev tudi zaradi drugega tira, ki ga je na veliko promoviral, čeprav je bilo vsakomur z zdravo pametjo jasno, da se nam bo zgodil novi TEŠ 6, saj bodo pred izgradnjo izbranci poskrbeli za zadostno količino aneksov, s katerimi si bodo obogatili denarnice, ki že zdaj niso prazne. Sicer je bila na koncu odločitev vrhovnega sodišča o razveljavitvi referenduma o drugem tiru usodna za Cerarja, saj je zaradi nje odstopil z mesta predsednika vlade. Projekt drugi tir je na koncu le stekel, naročena pa je bila tudi pregrešno draga maketa drugega tira, ki je na koncu odnesla tedanjega državnega sekretarja Jureta Lebna s položaja ministra za okolje. Cerar svoje krivde ni želel priznati in je vztrajno zatrjeval, da naj stranka z maketo ne bi imela nič, a dejstva so pokazala drugače. Kako je prepričan v svoje besede, je dokazal s tem, da je na soočenje v Tarči glede pregrešno drage makete poslal raje kar Janija Möderndorferja, ki se je na veliko sprenevedal in vse skupaj opisal celo kot teorijo zarote, kljub navedenim dejstvom, ki so jasna kot črno na belem.

Zaračunaval dvojne potne stroške
Kakšno moralo ima Cerar, je dokazal že pred vstopom v politiko leta 2014, ko je za eno samo pot na Koroško zaračunal dvojne potne stroške. Na dveh koroških srednjih šolah je namreč v enem dnevu predaval o njemu ljubi tematiki – o etiki in morali. Zgodba o dvojnih potnih stroških iz začetka Cerarjevega vladanja je zaradi bagatelnega zneska nekaj stotih evrov ostala majhna zgodba, a sama po sebi pove marsikaj. Predvsem o Cerarju in njegovi dvojni morali in standardih …

Foto: STA

Glede na to, da je Cerar doživel ogromen poraz tako na državnozborskih kot tudi na evropskih volitvah, je jasno, kaj si o njem mislijo državljani. Lahko se razglaša za še takšnega moralista, a dejanja govorijo sama zase. Glede na to, da se je iz predsednika vlade preobrazil v politično truplo, je jasno, zakaj si želi pobegniti na evropski parket. Ne le zavidanja vredna visoka plača, splošno znano je, da so evropski komisarji v mainstream medijih popularni in kljub neaktivnosti deležni pozitivnega poročanja v tovrstnih trobilih … Vendar, samo predstavljamo si lahko, kako bo oblatena Slovenija v svetu, ko bodo vse te afere izvohali tuji mediji.

Hana Murn

 • samotoje

  Odgovor na naslovno vprašanje: vse našteto so idealne reference za evropskega komisarja. Ta bi celo Butalčevo, pardon Bulčevo, posekal.

  • wert

   Hmmm – ““Nimam kaj misliti. Bom videl, kaj se bo zgodilo, in temu primerno reagiral.” “

  • karpelec

   …s tem, da je hodil po gozdu brez dreves in žerjavici brez ognja.

 • Antonius

  Priznajmo si, za norca nas imajo.
  Hvala razsodni pameti vseh, ki Kučanu oprodnih kleptomanskih grebatorjev niso volili.

  • Mojca pokraculja

   Seveda nas imajo za norca, toda huje je da še kar naprej pričakujemo da nas ne bodo imeli. Zakaj pa ne, lepo prosm?!
   Antonius, saj poznaš tisto-“obrnjeno dokazno breme”. Uporabimo ga, pa se bo slika popolnoma zbistrila in morda bomo dojeli, da se upravičeno delajo norca iz nas. Ker vedno zagrabimo za njihove finte. Oni se smejijo in zabavajo, nic jim ne moremo z nenehnim jamr, jamr. Sto in ena debata, komisije, razprave, interpelacije, in kaj? Vedno isto, jst mam poln kufr tega!

   • SIMON ROZIC

    ….že tam na hodniku se hitro preštejejo, da lahko v DZ “serjejo” kakor jim drago
    in pri glasovanju so že not! Kdo bi še kaj razmišljal, a ne?

    • Mojca pokraculja

     Glej saj to je logično, če je edini motiv in cilj ohranjanje stausa quo in oblasti. To je eminentno diktaturi – Slovenska Venezeula !

   • Antonius

    Kot sem že zapisal, če človeka slaba izkušnja ničesar ne nauči pomeni, da je bila izkušnja premalo slaba.
    Mojčka pokraculja, odmisliva nas, ki zato v gozdu ne stojimo, da ga bolje vidimo. Na tiste se je vredno osredotočiti, ki stojijo v gozdu pa si umišljajo, da ga poznajo, a gozda sploh ne vidijo. Njim naj bo namenjen naš komentatorski napor, da morda spoznajo, kaj njim in nam zaradi njihove naivnosti in nespameti počnejo.
    Da je potrpljenje božja mast, je izkušnja, ki jo poznajo na kmetih. Dvomim, da se slaba izkušnja že v bližnji prihodnosti ne bo *izboljšala* na slabše, da se bodo iz nje kaj naučili tudi naivni, dvomljivi, nespametni in malce bolj trdoglavi.

    • Jovo Jamnica

     Ja. Potrplenje je Božja mast in izkušnja, ki jo poznamo Slovenci na kmetih.

    • Mojca pokraculja

     Oh potrpljenje ! Kaj ga ni bilo že zadosti? Izkušnje, učenje na podlagi izkušenj ? Tu smo šele v pripravnici.
     Vse bolj se mi vsiljuje tale rek:” Dum spiro spero, dum spero spiro !”
     Bodi dobro !

  • IZBIRA

   Ni zakaj.

   • samotoje

    Če napišeš ni za kaj, boš povedal, kar si želel povedati. Hudič tiči v miniaturnih podrobnostih.

    • IZBIRA

     Ob tvoji zahvali vsem, to je tudi za mojo uslugo, ker ne volim partije kntinuitete, sem se odzval z ni zakaj, ker res ni. Zame je to logično in domoljubno.

     • samotoje

      Hm, zakaj in za kaj imata različna pomena, krščenmatiček!

     • IZBIRA

      zakaj delati?
      za kaj delati?
      ;)

     • samotoje

      Ne bom o tem, da je zakaj vzročni prislov in za kaj predložna zveza, saj si že sam napisal dve vprašanji in z odgovoroma nanju boš videl, zakaj je tvoj zapis v odgovoru Antoniusu nepravilen.

     • IZBIRA

      Hvala za poduk! :)
      V bistu res nisem bil pozoren.

     • samotoje

      Ni za kaj; stari prfoksi pač težimo.

   • IZBIRA

    Ni za kaj*! :)

 • Valter BraniSlav

  Njegova najvecja napaka je da NIMA JAJC.
  Cmero, Barbika in Jajo seveda nimajo ne poguma ne mozgan nasega najvecjega sinu nesmrtnega marsala SFRJ Josipa Broza TITOSLAVA.

 • est

  Zgubljen kot je, me zanima, ali bo našel pot to Bruslja.

 • Franc Šink

  Meni se je že čudno zdelo zakaj se SMC odmika od levice in se prilizuje desnici.

 • Igor Pavlič

  Če je bil Junker dovolj dober za predsednika komisije, bi bil Cerar tudi dovolj odličen za sekretarja. Nova nemčka kandidatka za predsednico komisije, nad katero so tako navdušeni naši “ljudski” EU poslanci je zdaj rekla, da je arbitraža o meji med Slovenijo in NHrvaško fenomen, kakršnega Evropa ne pozna, kar pomeni, da je to sploh ne bo zanimalo, Junker je to zadevo itak ignoriral, pravzaprav se pol mandata sploh ni zavedal samega sebe, tako ljudski je bil.

  • Stajerka

   ….in ti misliš, da jo bo Cerar rešil, ob lobiranju in sposobnosti Hrvatov ga bodo potisnili v 1. kot…….

  • Jovo Jamnica

   Iztok Pušnik >> Igor Pavlič 2 days ago

   Detected as spam

   Daj, ne norčuj se. Nisem kopiral iz Wikipedie, ampak iz besedila v linku, ki si ga ti ponudil, pozneje pa izbrisal.
   Tipično za Hrvata.
   Seveda sem hotel tvoj link dani-ponosa/51/8-srpnja-1991-potpisana-brijunska-deklaracija, objavit ponovno, a so me hrvatofili z Nova portala dobili na piko in link označili kot spam, kar pa v tvojem primeru niso storili, ker si pač Hrvat. Če bi tebe obravnavali enako, potlej za tvoj link moja malenkost ne bi vedela in tudi ne bi vedel, odkod je del teksta, ki sem ga objavil.

  • Mariskavan beers

   To sporočilo je namenjeno ljudem, ki potrebujejo posebno posojilo za obnovo svojega življenja. Vi ste zasebna Švica, Kanada, Belgija, Portugalska, Italijanska, Francoska, po celem svetu, ponujamo vam posojilo v višini od 2000 do 1.700.000 € z enostavnimi pogoji, imamo tudi naložbe in posojila med zasebniki vseh vrst in naše prenose zagotavlja banka za varnost transakcije za vsakogar, ki je sposoben odplačati z obrestmi od 2% do 5% s pomojo odvetnikov naih strank.
   [email protected]

 • totex39

  V tej zafrustrirani državi je že vse v dreku od politikov do bedastih volivcev, ki jih volijo, oni pa se praktično delajo norca iz vseh nas. Nimajo namreč nobenega sramu, saj vedo, da jim ne bo treba nič delati za bajno plačo.

 • Sodoma in Gomora

  Znate ločiti laž od resnice? Zakaj ljudje verjamejo lažem, celo tistim lažnim informacijam, za katere so prej vedeli, da so lažne? Kdaj jim začnejo verjeti? Johanove ovce takoj… beeee beeee beeee….

  • xtc

   Kaje Milančkova ovčica,te je že ostrigel do konca danes?

   • Sodoma in Gomora

    No, ti si pač Johanova ovca. V medijih, ki se financirajo iz RTV prihodka, lažnih novic ne bi smelo biti. Zato tudi pri sebi naredimo sami selekcijo, kaj bomo spremljali in kaj ne. Jaz novice spremljam še samo na nacionalki, pa še to ne vedno, če je voditeljica Rosvita, vedno raje preklopim na Eurošport. Ve, desne ovce, pa bulite še samo v Novo24TV.

    • Common Sense

     Kako to ves? ;) Ti si res ubrisan.

 • Nata

  Pa, dosti imam jaz Cerarja, pa Šarca, pa Kučana !!!!!
  Prosim, razložite mi, kaj je v tem mojem komentarju tako narobe, da sem spamana ????Saj takele informacije samo popestrijo vaš portal !!
  Vsaj upam, no ??Takole sem napisala . . . . .

  ” Vi, Nova , mi raje povejte, če kaj spremljate komu in kdaj predsednik države podeli kakšna priznanaj !!! Vse gre mimo vas ??
  No, saj drugi mediji niso nič boljši od vas !!
  Tole pripenjam zaradi gospoda dr. Mirka Cudermana, ki je med drugimi tudi dobil to odlikovanje. Tisti, ki je napisal besede o njem, je sijajno opisal delovanje tega gospoda , ki je v Vokalno inštrumentalni glasbi oral ledino v vseh letih svojega
  delovanja. Upam, da je vredno vaše pozornosti ????
  https://www.facebook.com/bo…”

 • xtc

  Dolžnost SDS je ,da EK seznani o nezakonitem financiranju in kraji SMC pri 2 gem tiru in krajo potnih stoškov.
  To je dovolj za adijo.
  Cerar ni nikakršen ustavni pravnik,kot lažejo levičarji ampak naj bi na osnovi partijske pomoči doktoriral povsem iz drugega prava.
  Je navaden kradljiv levi aparatčik,ki je v realnem sveu popolnoma zanič za vse.

  • Nata

   Ja, vse lepo in prav. Vendar sem čedalje bolj prepričana , da je EU šecko jedno za tole rdečo Slovenijo !! Samo samo nebodijetreba številka !

   • Mojca pokraculja

    Sem prav vesela tvojega komenta. Točno tako je, mi si utvarjamo sliko kako smo super truper, pomembni itd. Oni vedo kaksno je stanje, smo “romunija” v eu, ki še ni obračunala z Causeskom. Z nami si ne morejo pomagati, razen da postanemo parkirišče za migrante. Zato na vse tri strani okrog nas, razen na J, zapore, ograje, kontrole dokumentov. Komunizem in diktatura naj ostaneta na Balkanu. Slovenije ni več!

    • karpelec

     …manjši od makivega zrna.

    • Nata

     Ja, pišuka, nazadnje bomo res EU služili samo za žep.
     Če dobro premisliš, so dobro rešili problem.

     Eni in drugi. EU in komunjare. Trapasti narod bo pa račun plačal !

     • Mojca pokraculja

      Oni pa kasirali. Ni bilo zastonj “spraviti skozi” marakeško deklaracijo. Šenk, pa ne g. Šenk, je že zdavnaj umrl.

    • Nata

     Pred kratkim si napisala, da bi morala opozicija oditi iz parlamenta.
     Sicer se ne spoznam, kako zakonsko te zadeve gredo, ampak mi je predlog zelo všeč !! Saj jih nobeden ne ” šmirgla “. . . . . .

     • Mojca pokraculja

      Tudi jaz ne vem kako je zakonsko. Toda poanta je prav tem, da tega ne narediš po zakonu ali kateremkoli predpisu, poslovniku. To narediš zato, ker ne vidiš več smisla v sodelovanju pri upravljanju z državo, ker si svojim volivcem odgovoren. Naj vladajo sami, naj se grejo demokracijo brez opozicije , saj to želijo. Pravzaprav si tako predstavljajo demokracijo, prevlada večine nad manjšino za vsako ceno, mar ne? Potem bo tudi tujini kapnilo, da je s tako demokracijo nekaj hudo narobe, da je tukaj diktatura.

     • Nata

      To bo pa težka. Mislim, da opozicija ne bo za to.
      Če greš iz Parlamenta, moraš oditi tudi iz EU Parlamenta , pa še kaj. Parlamentarne stranke dobijo tudi denarna sredstva od države. . . . .

      Pa smo tam, kjer ni muh.
      Edina pot je STOPITI SKUPAJ ZA VSAKO CENO.
      Seveda , če jim je kaj do Slovenije

     • Mojca pokraculja

      Seveda, mi razmišljamo pravno in pomislimo na to kakšne posledice bi z nepravnim dejanjem nastale. Oni razmišljajo revolucionarno, njih zakon ne veže, si ga priredijo ali kakorkoli izrabijo.
      Malo prebrisanosti opoziciji ne bi škodilo, se pač potiho umakneš oziroma obstruiraš seje. Pošlješ le enega poslanca,itd., potem bi na drugi strani hitro začeli biti plat zvona kje da so, zakaj ne hodijo na seje itd. Najbrž so pa še drugi načini, mislim da jih politiki dobro poznajo. Naj se prelevijo v vlogo pozicije in razmišljajo kaj bi v takem primeru naredili, če bi jim opozicija obstruirala parlament.
      No da smo tam kjer ni muh, je pa itak jasno. Ampak vsi, čeprav izgleda drugače.

     • Nata

      Ja, žal pa je računica tista, ki prevaga !!

     • Mojca pokraculja

      V tej računici so vedno isti na “dubi”, mi pa na zgubi. Ni jim za Slovenijo, gre jim za jugoslavijo in za pare , money, money.

 • Nata

  Vi, Nova , mi raje povejte, če kaj spremljate komu in kdaj predsednik države podeli kakšna priznanaj !!! Vse gre mimo vas ??
  No, saj drugi mediji niso nič boljši od vas !!
  Tole pripenjam zaradi gospoda dr. Mirka Cudermana, ki je med drugimi tudi dobil to odlikovanje.
  Tisti,
  ki je napisal besede o njem, je sijajno opisal delovanje tega gospoda ,
  ki je v Vokalno inštrumentalni glasbi oral ledino v vseh letih svojega
  delovanja. Upam, da je vredno vaše pozornosti ????

  • Jovo Jamnica

   Na Nova portalu je Nova metla. Zato sem se mogel celo na Novo prijavit. Zdaj čakam, kdaj me bodo spet onemogočili. In to samo zato, ker se trudim za približanje resnici.
   Kaj se dogaja na Novi, pa je moč brati na portalu Siol iz dne 4.7.2019.

   Kaj so mediji SDS naredili z novimi sto tisočaki iz Madžarske

   • Ava

    Se ne spoznam in zanimam za finančne tokove na Novi, niti me ne zanimajo. Vse kar moraš ti vedeti pa je, da te že skoraj 30 let perejo za milijarde. Tvojega davkoplčevalskega denarja. :) Teh 100k kaplja v vesolju.

    • Jovo Jamnica

     Dvomim, da sem kjerkoli komentiral vsebino članka, o katerem pišeš. Če sem, me prosim popravi.

     • Ava

      Odgovarjam na tvoje namige, da se te na tem portalu onemogoča. Ker pišeš resnico? Jaz pa sem ti odgovorila, da če te moti teh 100k potem je to kaplja v vesolju proti temu, kar dobiva npr. RTV.
      Če sem jaz narobe razumela se pa opravičujem.

     • Jovo Jamnica

      Kje sem napisal, da me moti 100k???

     • Ava

      Oh no, ne rabiš si zdaj zatiskati oči pred resnico. Tvoj zgornji komentar: Onemogočajo me, nova metla, moral sem se prijaviti, kaj so naredili s 100k…

      Kaj si sploh želel povedati s tem? Razumela sem da te moti denar. No, kar vse skupaj. :) Glej, vsaka stran ima svojo resnico in normalno je, da imajo tudi na tej strani radi ‘svojo’. :) Če ti pa ni, potem komentiraj na RTV, ali pa se tukaj sprijazni s kritiko.

     • Jovo Jamnica

      Želel sem samo Nati nakazat, da so mi na Nova onemogočili tako račun Jovo Jamnica, kakor Iztok Pušnik. Še kaj???

     • Ava

      Oh! Vse jasno. Nisem vedela, da ste to vse iste osebe. Ahahah! Ja in ti se še čudiš da so te onemogočili? Jao.
      Lp

     • Jovo Jamnica

      Ista oseba je lahko samo ena sama. Kaj pa je bilo narobe, da so se me lotili??? Sem pisal šale???

     • Mariskavan beers

      To sporočilo je namenjeno ljudem, ki potrebujejo posebno posojilo za obnovo svojega življenja. Vi ste zasebna Švica, Kanada, Belgija, Portugalska, Italijanska, Francoska, po celem svetu, ponujamo vam posojilo v višini od 2000 do 1.700.000 € z enostavnimi pogoji, imamo tudi naložbe in posojila med zasebniki vseh vrst in naše prenose zagotavlja banka za varnost transakcije za vsakogar, ki je sposoben odplačati z obrestmi od 2% do 5% s pomojo odvetnikov naih strank.
      [email protected]

     • Jovo Jamnica

      Trenutno ne rabim nobenega posojila. Hvala.

     • branči

      a posojate tudi pamet? edina stvar, ki jo je bo pravično razdelil! tudi vidovnjaki mislijo, da jo imajo dovolj!

     • Ava

      Ne vem kaj si pisal, se mi pa svita. Podobno kot Valter, ki vedno lajna eno in isto, pa sploh ne izpade kredibilno. Morda zato? Sicer pa lahko odpreš polno novih računov in ni panike :) še vedno si tu, torej nisi eliminiran :D
      Lp. S svoje strani Zaključujem to debato.

     • Jovo Jamnica

      Težava je v tem, da sem imel na onih profilih vsaj 20.000 komentov. Z Valterjem pa nimam nobene zveze. Moji komenti niso bili lajna.

     • branči

      resnica je samo ena! za več resnic rabiš več profilov! za objavo komentarja je eden dovolj, le rdeča golazen ima vsake par dni drugega! še kaj, telebajsek?

     • Jovo Jamnica

      Ne drži. Nobene potrebe nisem imel po menjavi profila. Če hočeš, se pod novim računom spet prijavim kot stari Jovo Jamnica. To je bil moj prvi profil, vse od začetka portala Nova24.

     • branči

      škoda besed! razdvojena osebnost rabi samo en profil, profil lastnega jaza! kaj imaš ti?

     • Jovo Jamnica

      Zadovoljen???

     • branči

      očitno so tvoji komentarji odraz tvoje motene odebnosti, zato so te blokirali! če bi meni nekdo povedal, da sem nezaželjen, potem več ne zvonim na teh vratih, edino rdeči debili imate tako debelo kožo, kot nihče drug!

     • Jovo Jamnica

      Včasih sem celo ponosen nase, da se me skušajo znebiti. Tega čustva pač ti tukaj ne bodeš deležen.

     • branči

      vsak bedak svojo malho hvali!

     • Jovo Jamnica

      Bedak vedno…

     • centurion

      ++++++++++++++++

     • Viktorh

      “Moji komenti niso bili lajna.”

      Jovo, a res ne daš nič nase, saj samega sebe smešiš. Ja, si hujši kot poklicni lajnar, le da on na lajno, ti pa na tipkovnico.
      Raje uživaj v pokojnini…

     • Jovo Jamnica

      Nisn še f penziji. Da me nisi ki z Mefotom zamenjo???

     • Viktorh

      Merfo je moj osebni prijatelj…, se večkrat srečava…

     • Jovo Jamnica

      Vem. Zdi pa se mi, da nista več na liniji, saj se je tebi prikupila stranka Domovinska liga, kar pa Mefotu ne diši. Še dobro, da ti niso postali všeč modeli iz NSi. Mefo bi te ne pogledal več. :-)

     • Viktorh

      Pa še to. Očitno si v državni službi, da si na teh straneh od jutra do jutra, cel teden

     • Jovo Jamnica

      Daleč od tega, da bi bil na teh straneh od jutra do jutra, cel teden. Dela, ki ga opravljam, pa ti ne izdam.

     • tomven

      En moj frend bi rekel; šale, kape, rokavice in ostalo pisarniško orodje….

     • Jovo Jamnica

      Tvojemu duhovičenju ob rob predstavim slovenski tekst iz leta 1794.

      Pridige za vse nedelje v letu 1794
      Japelj, Jurij
      ———
      …kaku h’tebi pride, kaku te posdravi, ali
      ogovory: ena ból ojſtra beſsędiza, ena
      majhina ſhala(šala), ali ſhpaſs(špas), enu bol
      mèrslu ſprejęmanje,…

      —————
      …kako k tebi pride, kako te pozdravi, ali ogovori: ena bolj ostra besedica, ena majhna šala, ali špas, eno bolj mrzlo sprejemanje…

      Beseda šal, kot del oblačila se pojavi zapisan šele pri Levstiku, leta 1909

      gospa Blanka je stala zdaj poleg doktorja in si brisala oči, pri tem pa se je mnogo smejala, dasi ji je pod bluzo in pod tenkim šalom trepetal ves život kakor od vročice…

     • centurion

      …pa njegov stil pisanja je ISTI.
      Podjebava desnico, išče dlako v jajcu, leve slone namerno spregleda,
      mlati pa po desnih komarjih.
      Bolj butast pa in pokvarjen je Foglof tunek alias Tweety bird,
      katerih nickname uporablja Anton Peinkiher.
      O njem pa več na
      https://www.yumpu.com/xx/document/read/29277786/izjava-radenko-radojcic-7-dio
      Prelistaj si in preberi, kako se je pripravljal puč
      proti Janezu Janši in kdo je bil vmešan.
      Lp, centurion.

     • Viktorh

      Jovo, napiši vse iz vseh portalov Ti in Mihael Skumavc sta rekorderja.

     • Jovo Jamnica

      Ti kuj sajnaj tvojiga Miheca, keri se je zglea res razdajo na fseh možnih portalah, ko je Mefota ganjo. Jas pa sn komente piso sam tu. Mihec se je tu največ mantro z psevdonimom @ 1234, sam so ga hitro skenslali. Da pa je najbrš na Reporteri oni Brusnjak, to se mi zdi možno. Sam na Reporteri jas že dugo nea komenteram. Ot cajtof, ko so spremenili na ovi fejsbuk pravila. Jas pa nimam fejsbuk profila. Te je pa zadnič en vredi tam raskajfo. Sn se moro kuj smejat, ko sn čito…

     • Viktorh

      Mihael alis Petrovc in sto drugih iz okolice Bohinja je pač bil stari KOS-ovec in sodelavec Zemljariča. Ni pa bil Franc Brusnjak iz Šoštanja, ki pa pomanjkljivo izobražen neotesanec in nastopač.

     • Jovo Jamnica

      S Petrovcem sva pred leti komunicirala le na Politokis portalu. Pozneje na Nova pa le tu in tam, dokler ga niso ven zabrisali in je obupal. Zgoraj sem napisal najbrž – zato, ker tega ne vem. Se mi pa dozdeva, da ga je nekdo nekoč tega obtožil. Petrovca osebno ne poznam. Vem pa kje živi – če še in kje živiš ti in seveda tudi Mefo.

     • Viktorh

      Mihael Skumavc je na Politiksu uporabljal Petrovc, poznavale računalništva, nihče ga ni zaustavil. Rad je hodil na srečanja komentatorjev na Vransko

     • Jovo Jamnica

      Vem. Takrat sem celo videl Petrovca v živo, ker je Mefo objavil link TV posnetka… Bilo je dokaj zahrbtno dejanje, saj je Petrovc zelo pazil, da ne bi izdal Mefotove identitete. Mefo se je pozneje izdal sam z objavo imena in priimka na Facebooku. Srečanja na Vranskem pa je Petrovc rad opisoval v njemu lastnem stilu.

    • Mariskavan beers

     To sporočilo je namenjeno ljudem, ki potrebujejo posebno posojilo za obnovo svojega življenja. Vi ste zasebna Švica, Kanada, Belgija, Portugalska, Italijanska, Francoska, po celem svetu, ponujamo vam posojilo v višini od 2000 do 1.700.000 € z enostavnimi pogoji, imamo tudi naložbe in posojila med zasebniki vseh vrst in naše prenose zagotavlja banka za varnost transakcije za vsakogar, ki je sposoben odplačati z obrestmi od 2% do 5% s pomojo odvetnikov naih strank.
     Email : [email protected]

   • Nata

    Ti se še kar trudi in vztrajaj. Tudi jaz imam občasno težave.
    Sem pa prebrala ta članek in si mislim svoje.
    https://siol.net/posel-danes/novice/madzarska-pipica-ostaja-odprta-za-medije-sds-501713
    in pravzaprav ne vem, kaj je narobe ? Ker pri nas ob taki oblasti denarja ne bodo dobili, si pač pomagajo kakor vedo in znajo. Saj tega denarja SDS ni vtaknila v žep, temveč so ga koristno porabili.

    • Jovo Jamnica

     Saj me ne gane vsebina članka na Siol. Samo sovpada z onemogočanjem mojega profila, kje je bilo skupaj vsaj 14.000 komentarjev. Zdaj pa jih imam na profilu zgolj 40.

     • Nata

      Ja, Jovo. . . . .mal se boš moral polikat !! Saj znaš. Jezičen si, veliko veš, izkoristi to znanje.
      Pa v lep papir ga zavij, no !!

     • Jovo Jamnica

      Samocenzura mi na žalost, ne diši. Razen, kar se zmerljivk in zmerjanja tiče.

     • Nata

      Nisem mislila na samocenzuro, ampak na diplomacijo !!
      Prvo malo pobožaš, potem pa zaropotaš !

     • Jovo Jamnica

      Diplomacija se mi zdi nekako – zahrbtna. Nata, nisem jaz za politika.

      Primer iz magnetograma, leta 2007
      PREDSEDNIK VLADE JANEZ JANŠA: Gre tudi za politično kampanjo. Ne gre samo za to peticijo. Gre enostavno za krog okoli treh točk, ki je zaključen. Najprej se sprejme neka politična ocena in se zapišejo v politični dokument neke stranke, potem to oceno povzame civilno družbena organizacija – društvo novinarjev. Ta ocena se pošlje v tujino, potem se pa politična govorica v tujini sklicuje na oceno civilno družbene organizacije. Tako se to dogaja. Mene so kolegi, predsedniki vlad iz socialističnih vrst, ki pripadajo evropski stranki socialistov, opozorili, da se to dogaja, da se slovensko vlado skuša diskreditirati zaradi ocene, ki je vsebovana v novinarski peticiji. Ne vedo pa, da je novinarska peticija povzela oceno, ki je zapisana v oceni politične stranke. Krog je zaključen. Gre za načrtno diskreditacijo te vlade v tujini, brez tega, da bi se zavedali, da je diskreditacija katerekoli slovenske vlade v tujini tudi diskreditacija Slovenije. Že sedaj zelo majhen odstotek državljank in državljanov katerekoli članice Evropske unije zna našteti ministre Vlade Republike Slovenije. To ni personificirano, dragi moji. Gre za Vlado Republike Slovenije. Vsaka institucija te države navzven predstavlja to državo. In vzeti za talca državo za to, da si nabereš politične koristi, je podlo dejanje. Temu smo bili priča v zadnjih mesecih.

     • Nata

      Ja, saj je malo zahrbtna. Politik ne sme in ne more biti pretirano odkrit.

      Takoj ga izkoristi nasprotna stran.

     • Viktorh

      Maloprej si trdil da 20 tisoč…

     • Jovo Jamnica

      Vmes sem se prisilno prijavil kot Iztok Pušnik. To je zdaj moj tretji profil. Kumulativno je iz istega naslova bilo več kakor 20.000 komentarjev.

 • trumpet2018

  Lolek & Bolek. A ta dva poznata zunanje politični parket? hahahahah, niti do Trumpa nista mogla priti, Trump jih je nabrcal v komunistične izdajalske marakeške riti, ker Trump sovraži preoblečene komuniste in sluge globalistov, Nismo imeli niti enega tujega znanega državnika na obisku, ta dva klovna sta nas povsem izolirala od sveta in delata nam sramoto vsepovsod, kjer se pojavita, nimamo nobenih prijateljev po svetu, razen Palestine. Podtaknili so nam opravilno neposobna bleferja, kot bi se preselili v film Idiocracy (dežela idiotov)

  • Mojca pokraculja

   Kaj iz tega opisa sledi? Kaj smo, naglas in brez olepšav? Prosim!

 • Mojca pokraculja

  Joj, joj, joj! Slovenija bo oblatena v tujini!
  In kdo to govori, opozicija!!! Ona bi se kar jokcala in se šla demokracijo.
  Le zakaj ne bi smela biti oblatena? Le zakaj bi se radi prikazali navzven kot čisti, dobri, lepi, to kar ves čas počne zdajšnji režim?! Kdaj pa je bila diktatura lepa in dobra?
  Kaj lepšega, da se s takimi kandidati “promoviramo” kot zadnja komunistična favela v EU. Jaz se bojim, da bo ravno obratno. Cmerar ali kdorkoli drug se v tujini obnašajo popolnoma drugače. Uglajeno, prijazno, sposobno. Tako kot mož pretepene žene , ki velja v soseščini in v družbi za zglednega, skrbnega, dobrega moža in očeta.

 • milanček

  debil mirko, imam dva vprašanja, a je nova partnerica z dojenčkom še pri tebi, če je, se dela škoda na otroku, drugo vprašanje, zakaj se še nisi obesil, saj drugega nisi vreden? idiot pokvarjeni!

  • Jovo Jamnica

   Tisti, ki je prepričan, da zapise na tem forumu Mirko bere, je sam še hujši od Mirka.

   • milanček

    domov si pelji tega mirkota, ene vrste ptiči letijo skupaj!

    • Jovo Jamnica

     Moja replika je kazala prav na to, kdo spada skupaj.

  • Mariskavan beers

   To sporočilo je namenjeno ljudem, ki potrebujejo posebno posojilo za obnovo svojega življenja. Vi ste zasebna Švica, Kanada, Belgija, Portugalska, Italijanska, Francoska, po celem svetu, ponujamo vam posojilo v višini od 2000 do 1.700.000 € z enostavnimi pogoji, imamo tudi naložbe in posojila med zasebniki vseh vrst in naše prenose zagotavlja banka za varnost transakcije za vsakogar, ki je sposoben odplačati z obrestmi od 2% do 5% s pomojo odvetnikov naih strank.
   Email: [email protected]

 • antimur

  Takšnega popolnega idiota, caglavca, zahrbtneža, bedaka, ki mu ni jasno kaj je odstop, ustavnega pravnika, ki mu ne gre v njegovo grdo bučo niti to, da je ustavo potrebno brezkompromisno spoštovati ter kretena, za katerega sicer ne vem ali konzumira prepovedane substance ali ne, ali se ga nadozira kot Klemenčič ali Gobčevka, toda v vsakem primeru je grobar EU Juncker, ki je dnevno nažgan vseeno dosti boljši od tega Kučanovega zmazka.

 • SIMON ROZIC

  Če se bo pa slučajno Cerar prerinil v komisarske vrste EU, bojo pa
  še dnevni potni stroški s Falconom najmanj 5x narasli :
  -zjutraj more dete nahraniti in mamico zadovoljit
  -predavanje v vrtcu občine spodnji Kašelj o etiki in morali v EU
  -sestanek s strički iz “ozadja” ….
  -sestanek s strički iz “ospredja”
  -zvečer mora dete spravit spat in mamico zadovoljit

  • Olga101

   Se povsem strinjam! Le opomba:

   ne strički iz “ospredja”, ampak nečaki!

 • Mariskavan beers

  To sporočilo je namenjeno ljudem, ki potrebujejo posebno posojilo za obnovo svojega življenja. Vi ste zasebna Švica, Kanada, Belgija, Portugalska, Italijanska, Francoska, po celem svetu, ponujamo vam posojilo v višini od 2000 do 1.700.000 € z enostavnimi pogoji, imamo tudi naložbe in posojila med zasebniki vseh vrst in naše prenose zagotavlja banka za varnost transakcije za vsakogar, ki je sposoben odplačati z obrestmi od 2% do 5% s pomojo odvetnikov naih strank.
  [email protected]

 • Dragan Krstič

  Če bi kdorkoli od drugorazrednih državljanov zaračunaval firmi dvojno kilometrino bi tisti trenutek dobil odpoved. Prvorazredni državljan Cerar pa je dobil položaj predsednika vlade. Pa ni kriv Cerar ampak drugorazredni državljani Slovenije.Večina jih je glupih kot noč.

 • Viktorh

  Še ena sramota za SI politiko

 • Black_hawk

  Kje najdejo take hohštaplerje

 • Common Sense

  Ce bo Cmerar nagrajen z 2 MIO EUR (kumulativno, + penzija), potem se res nekdo norca dela iz nas. Tip si ni sposoben svoje riti obrisati.

 • IZBIRA

  V zibelki povezan, skozi izobraževanja voden, aktiviran in izkoriščen. Ta je samo eden od prijateljskih celic komunistične kontinuitete. Da je prof.dr. ni sam izbral, tako je voden, njegova vloga zahteva ta naziv, ki mu je namenjen, ne zaslužen. Znanje ni ekvivalentno nazivu, imel je vlogo moralnega in etičnega. Igra vlogo, ki mu je namenjena, čeprav je iztrošena. Šarec ko tprijateljska celica je formalno igralec. Tudi on je voden od zibelke dalje. Jaz takim pravim “pritaknjenci”

 • marker

  Njegov prvi naglavni greh je marakeški sporazum.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM !
  Še copy/paste
  znane pesmi pokojnega pesnika Janeza MENARTA.
  Pogosto mi ta pesem
  pride na misel,
  ko gledam te ex KP, ZK “FAKE LEVIČARJE

  Ljubi kruhek

  Ko še pleničke sem zlatil,
  lepo pri mamici sem pil
  in nisem se prav nič boril
  za ljubi kruhek.

  Ko drsal šolske sem klopi,
  spoznal sem: mnogo je ljudi
  in vsak peha se in poti
  za ljubi kruhek.

  Ko trezno sem v življenje zrl,
  sem vse bolj redko z njim se sprl
  in marsikaj molče požrl
  za ljubi kruhek.

  Ko sem polagoma starel,
  za dom in ženo sem skrbel
  in mnogo lumparij počel
  za ljubi kruhek.

  Ko se mi je že zgrbil stas,
  mi trebuh visel je čez pas
  kot jasen in vabljiv oglas
  za ljubi kruhek.

  na grob je vklesal kamnosek:
  TA, KI TU GNIJE, NI BIL PEK,
  A, GLEJ, PREŽIVEL JE SVOJ VEK
  ZA LJUBI KRUHEK.

  (Janez Menart)
  Kar “ustrezna” pesm – mar ne ? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • me

  Takega v zakelj pa kij

 • Andrej

  Glede na naštete lumparije je Cerar naravnost idealen kandidat.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!