Dvoličnost članov SD: Pravnica Švarc Pipanova obsoja zločine Šešlja, medtem ko se je sama pridružila stranki, katere predhodnica je storila množične zločine proti Slovencem

Dominika Švarc Pipan (Foto: Fb)

Predsednica Sveta SD za pravosodje Dominika Švarc Pipan, ki je bila del pritožbene tožilske ekipe, ki je dosegla, da je vodja srbskih radikalcev Vojislav Šešelj obsojen na deset let zapora, se zgraža ob izjavi obsojenega, da je ponosen na zločine, ki mu jih pripisujejo. Medtem pa se je pridružila stranki, katere predhodnica je zagrešila še hujše množične poboje in katere podmladek ponosno obeša na steno sliko še večjega množičnega morilca, ki ni bil nikoli kaznovan.

Dominika Švarc Pipan se je pred kratkim ponosno pridružila Socialnim demokratom in je del ekipe, ki naj bi s svojim programom, Slovenijo popeljali v bleščečo prihodnost, ki jo v stranki SD obljubljajo že 70 let, če sem štejemo tudi obljube njihovih prednikov, Zvezo komunistov Slovenije.

Pipanova je na svojem Twitter profilu je za obsojenega Srba Vojislava Šešlja zapisala: “Kaj mora biti v glavi in duši človeka, da je lahko ponosen na svojo vlogo pri prelivanju krvi, na svoj del odgovornosti za stotine mrtvih, ranjenih, preganjanih, za uničene družine in domove …”

Pri tej izjavi se lahko vprašamo, kaj mora biti tudi v glavi in duši tistih, ki so ponosni in poveličujejo komunističnega diktatorja Tita, ki je ukazoval in izvrševal nepredstavljive zločine, moril, mučil, zapiral, razlaščeval, manipuliral. A ironija je v tem, da so te glave in duše ravno člani podmladka stranke, katere članica je tudi sama. Tu je mogoče zaznati dvojna merila, saj namesto, da bi se kot priznana mednarodna pravnica zavzemala, kot sama pravi, za pravičnost in človekove pravice, se pridružuje stranki SD, ki je predhodnica partije, ki je med vojno in po vojni zaukazala številne zločine proti človeštvu, ki še nikoli niso bili obsojeni.

Podmladek SD poveličuje Tita. (Foto: Twitter)

Glede na izjave Pipanove, se nam resno postavlja vprašanje, ali res ne pozna krvave zgodovine zadnjih 70 let na območju Slovenije in kar 130 tisoč izvensodno pobitih ljudi različnih narodnosti? Za zločine proti človeštvu še vedno ni odgovarjal nihče, kot pravnici in zagovornici človekovih pravic, pa bi se pred vstopom v stranko SD morale porajati številne moralne in pravne dileme, ki jih mora globoko v sebi imeti vsak pravnik z integriteto. Na slovenskih tleh imamo še vedno 600 neurejenih množičnih morišč, številni preživeli pa so morali po vojni pobegniti pred revol, da so si rešili življenje, njihovo premoženje pa so jim vzeli krvniki, med katerimi je mimogrede tudi vila, kjer imajo sedež Socialni demokrati. Tej veliki skupini Slovencev še do danes niso bile popravljene krivice, pobiti svojci pa nimajo niti urejenega groba, kot se to za humano družbo spodobi. Bo Švarc Pipanova torej zastavila svoje znanje in ugled ter se podobno kot v Šešljev primer, zakopala v ta gordijski vozel brezpravja in krivic in jih poskušala odpraviti?

Pri nas se ne obsoja vojnih zločincev, ampak se jim postavlja spomenike
Ne le, da medvojni in povojni zločinci niso bili obsojeni, pri nas se jih v nekaterih političnih strankah celo poveličuje, po njihovih imenih in njim v čast se podpira tudi imenovanje slovenskih cest in trgov. Celo slovenska mesta “krasijo” kipi morilcev. Pod njeno objavo so se zvrstili komentarji, ki se strinjajo, da je Šešelj ponosen na svoje zločine, ravno tako kot “Kardelj, Kidrič in Tito, vendar s to razliko, da se po slednjih masovnih morilcih imenujejo ceste in trgi, spomeniki se obnavljajo njim v čast, Šešelj mora pa sedet”. 

Nihče je ni tako šokiral kot Šešelj
Sama je tvitnila še, da je Šešlja preučevala po več kot 15 ur na dan in da je v celotni karieri ni nihče tako močno šokiral. Če bi večkrat prebrala pričevanja svojih rojakov, ki pričajo o grozodejstvih, mučenjih, posilstvih v času komunizma, kako je bilo na tisoče preprostih Slovencev umorjenih, zaprtih v ječah in preganjanih; kako je bil Tito odgovoren za množične umore v Kočevskem rogu, v Hudi jami, v Celju proti Levcu, okrog Teharij in drugod, kjer so množična grobišča, bi se hitro zavedala, da jo še kako lahko kdo bolj šokira, samo ozre naj se po stenah podmladka svoje stranke.

A. G.

 • karlina

  Točno, naj začne pometati rajši na domačem pragu, bi bilo veliko bolj pošteno in predvsem POTREBNO, itak pa tudi vsi ostali levičarji še kako zelo obsojajo zločine v Srebrenici, na najmanj 600 morišč v Sloveniji pa enostavno kar “pozabijo”. Upam, srčno upam, da bom dočakala, da bo tudi nekaj naših politikov odgovarjalo za zločinska dejanja med in po 2. svetovni vojni, tudi potomci so še zivi, bodo pa oni odgovarjali za pomore svojih dedov.

 • Olga_10

  Zveza komunistov NI bila predhodnik stranke SD, pač pa je bila predhodnik naše stranke SDS! To lahko potreimo tudi člani stranke, saj smo v veliki večini tisti, ki imamo doma še vedno spravljene rdeče knjižice. To lahko potrdi tudi naš predsednik Janša!

  • Darth Vader

   a si vidla na Trstenjakovi, na sedežu SDS, so postavl 3m velik kip od titota na vrt sedeža SDS…..

  • sumljivislon

   Žiga Turk Retweeted

   Marko Dvornik
   @markodvornik
   Iz časa socializma se vleče napaka, da se inštitucije skrivajo za kolektivom, da ni nihče poimensko odgovoren. Sodstvo je tako še vedno brezimna oblast, namesto, da bi imeli sodnike posameznike, ki sprejemajo drzne odločitve (dr. Matej Avbelj) http://4d.rtvslo.si/arhiv/studio-ob-17h/174531640

 • DUŠAN ZALAR

  Ova Dominika tako mlada a več Slovenka !!

 • ĐĐ Style

  Če bi za neumnost obstajala merska enota, bi ta članek dosegel vse možne točke. Že dolgo niste napisali večje neumnosti.

  • Darth Vader

   dej ugasn se opica, sej se ti ni potreno truditi s komentiranjem in branjem, če so po tvoje neumnosti…..ampak jaz osebno se še nikoli nisem potrudil,da bi se šel registrirat kot komentator na 24ur.com in zgubljal tam svoj čas z levičarsko drhaljo in antislovensko propagando, ker so same neumnosti na tistem portalu……ti pa si antislovenc in se ob 6h zjutraj trudiš kometirat na po tvoje “največji neumnosti”……takih mentalnih siromakov z softwareom liberalnega levičarja, ki sovraži svoj narod je v slovenii še malpreveč…..je vas pa vsak dan manj

   • bi jo

    dokler ne prebereš ne veš ali je neumno ali pametno in šele potem lahko komentiraš. le če slediš enemu in edinemu ovnu, boš blejal kot ovca.

    • Darth Vader

     takoje, zato redno prebiramo tuje medije , da vidiš, kakšne pravljice prodajajo slovenski levičarji in levi mediji……magic of internet pač……v sloveniji pa tko ni vredno brat ničesar drugega kot nova24tv, politikis.si, pozareport.si, demokracija.si, reporter.si ….. vse ostalo nima smisla, ker se ne gredo raziskovalnega poročanja ampak je njihov žurnalizem podoben ideološko pristranskem sugeriranju

 • VERRZIFIKATOR

  Minka Crnič – Pipa

  OBSODBA

  Ko tožilka dobro stvar potipa,
  jasno ji je čisto vse kristalno,
  v Bosni, Srbiji je nemoralno
  to počel, zato zaprimo tipa.

  Zgraža pravnica se nad zločini,
  ki od doma daleč so storjeni,
  dejstva pa, da zgolj so ponovljeni
  ne pozna, seveda stvar le hlini.

  Kar doma se kdaj je dogodilo,
  to ne sodi zanjo v zgodovino,
  pravi, da vzdržuje s tem širino,
  védenje, da zdavnaj je minilo.

  Je za vse enako pravosodje,
  funkcija tako ji narekuje,
  ko pa je doma, se pač zgleduje
  le po tem, kar daje ji ugodje.

  Tem tožilka prav ponosno služi,
  ki popeljejo da jo v prihodnost,
  tam ponuja da se ji ugodnost,
  pravi in zato se jim pridruži.

  Tu nelogičnosti je poplava,
  takšna, da kot pravnica se zgraža,
  stanje vsega pa se v tem odraža,
  da pod streho glavna je težava.

  Ko se malce bolje stvar otipa,
  vidiš, da s tesnilom je težava,
  na podstrešju je zato poplava,
  ker ni tesna v hiši glavna pipa.

 • Amerikanc

  Še vedno gre lahko na Goli otok preučevat velike zablode komunizma. Če bo šla poleti, jih lahko preučuje tudi po 24 ur/dan; saj je toplo in prijetno – prespi pa lahko v bivših kaznilnicah.

  • Prdo

   Ni potrebno lohk skoči sam do urha

 • Joško

  Ga. Dominika, z takim pisanjem si boš kmalu zapravila ves mednarodni ugled, razen v S Koreji, Rusiji in v Murglah.

 • FORT WORTH

  Naj si ta ignorantka gre ogledati hudo jamo.
  Ce se ne ve, pripada stranki, ki je po drugi vojni izvajala pomore in plenila premozenje postenih drzavljanov.
  In to dela v drugacni obliki se danes.
  Imajo predsednika in clanstvo, ki je opravilno totalno nesposobno in zapravljivo.
  Tes, arbitraza, Teran, enormna zadolzitev drzave, uvajanje visjih davkov, nesprejemanje reform, stagnacija v vseh pogledih !
  Se bajto, kjer ima Zidanova stranka sedez so ukradli.

  Kaj mora biti v glavi in dusi ljudi, da se odlocajo za vstop v SD in njene satelite ???

 • antimur

  Teh kučanističnih podrepnikov človek enostavno ne razume več. Obkladajo vsakega, ki ne gre po njihovi antislovenski poti s pedrom, so pa vneti zagovorniki LGBT ogabnosti, so proti krajam, sami pa ropajo huje kot vsaka mafija, so za pravičnost, zapirajo pa nedolžne, so proti zločinom, pa so jih že v samostojni Sloveniji pospravili kar nekaj.

 • Osti jarej

  …..mlada,pametna,lepa……in ona gre v politiko?!?

  • ivan šantl

   Ena pametna,mlada in lepa,tako je zanjo dejal aktualni predsednik RK,je že bila svojčas v politiki.In je bila samo to in nič drugega.Ta pa gre po njenih stopinjah.

  • piko8

   O pameti bi se dalo na dovgo in široko razpravljati!!
   Nikjer še nisem zaslediv, da so komu izdali potrdilo, da je *PAMETEN*??

  • sodnikisozločinci

   Ženska je pravnica, s tako diagnozo je samo za na Studenec, ti pa o pameti…

 • andreas82

  ne vem kaj dela v tej parazitski, proti Slovencem naravnani stranki. No vsaka stvar rabi dvoj čas.

  • sprehajalec

   Kariero dela. Tam jo bo najhitreje naredila.

 • Franjo Trojner

  Ejejej samo tote povzpetne dečve nam je v politiki še falilo. Sicer pa super paše v stranko SD, ker dosti govori pove pa nič, kar je glavna značilnost njenih strankarskih kolegov in kolegic. Sicer bo pa dečva kr hitro spoznala, da so tudi v stranki SD hudo ponosni na preteklost svoje predhodnice totalitarne komunistične stranke ZKS.

 • Jožef

  Nekaj o politični korektnosti in kolumnistih v slovenskem medijskem prostoru.
  Danes sem prebral kolumno go. Sunčič v reviji Reporter.
  Kar glava ma boli, ko ugotavljam, kako so lahko kolumnisti tako pokvarjeno nepristranski.
  Ne more biti pošteno in politično korektno, če dolgotrajna kolumnistka enkrat čez vse razumne meja usira enega na levi, drugič pa enega na desnici.
  Če bi dal vse njene kolumne na razpredelnico, bi videli, da pri njej prevladuje gonja proti desnici in borcem za Slovenijo, manj je pa pikra do levice, čeprav tudi tem poseže po naglobjih podlostih.
  Vmes pa za mašila v tekstu natrosi še veliko, veliko laži.
  Takšnih Sunčičev je še nekaj. Recimo g. Steibuh je antipod Šučičevi, vendar v zgodovini njunih kolumen ni velike razlike.
  Revije Mladina ne prebiram, vem pa za gotovo, danjihovi pisci nikole ne bi posegli po pljuvanju talevih.
  Ko gre za denar, ni milosti in poštenja.

  • Domus Lubus

   Zavedni in pošteni Slovenci spremljamo NOVO 24, ki je edini nepristranski medij v naši državi.
   Hvaležni smo madžarski desnici, ženi gospoda Snežića in tisočim malih delničarjev, da so podprli ta medij in z njim boj za resnico in nepristranskost.

   • Štalmajster

    Nepristranskost ???
    Sem mislil, pa mi je začelo presedati hujskanje proti Erdoganu, Putinu, Kim Jong Unu,….. ………… nič pa o glavnih stričkih ki stojijo zadaj za multikultivatorji, lgbt, feministkami, bankirji, davčnih “oazah” ……….
    Resnica je mozaik, ki ga sestavljaš z levo in desno ……………. roko. ;-) V mozaik pa žal marsikaj ne paše ne z leve ne z desne.

  • freedomfighter

   Kako se lahko cudis pristranskosti novinarjev ce beres nova 24 kjer sploh se ni bilo nepristranskega clanka in prav vidi se sovraztvo novinarjev do politikov o katerih pisejo…

 • Štalmajster

  Zanimiv priimek……. Schwartz.
  A je z istih logov kot je bil ……. Mladen Schwartz.

 • Grenze

  OPRANA GLAVA NE PA SAMO LASJE !

 • Mojca pokraculja

  Ni brihtna, samo preračunljiva. Računa na svoj izgled. Nikoli ne bo izjavila da je antikomunista. Vse kar se je zgodilo v preteklosti s strani njenih podpornikov bo relativizirala. Me pa zanima njen pedigre, ki najbrž govori sam zase. Udbovska deca?

 • Osti jarej
 • lado

  Bo mudadorfer šel še v sd,za njenega inštruktorja!!! NI grda JE PA ALI NEUMNA ALI PA ŽLEHT IN JE NJEN MENTOR murgel-srbski prekmurec, DR.HUDIČ V PODOBI SPAKE DEBELE!! VOLIMO DEEEESNEEEEEE !!! NUJNO ZA SLOVENSKI , NAŠ OBSTOJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Osti jarej

  ..politiki so nam vsem v pogubo

 • Osti jarej

  …a je morda ugotovila,zakaj so šešlja imenovali balerina?

 • Franjo Trojner

  V sranki SD in že v javnosti se šepeta, govori, da je tota babetina zamenjava za pobeglega Vebra. Prvo nisem verjel govoricam, ko pa je tovarišica Dominika prvič javno odprla usta, mi je takoj postalo jasno, da govorice 100 % držijo. Še dobro, da po DZ volitvah stranke SD ne bo v parlamentu in nam bo tako prihranjeno poslušanje kupa nesmislov njihovih poslancev v DZ.

 • xtc

  Šešelj jo je popolnoma šokiral?
  Cepc babji naj si pogleda ,kje se je te obrti naučil seveda je bil Vojo-rojen vMariborju vnet komunist,kot njegov v Brežicah rojen kamerat Arkan sin oficirja KOS a.Zanimivo je gledati kako ultra in levičarji tranzitirajo od tam do nacionalistov seveda v duši pa so vedno le navadni zločinci.
  Seveda babnica ne sme pozabiti na nase in svoje,ki prisegajo na vrline komunistične NOB in Tita ter njih zločina ,kar je isto sicepa Šešel ne more biti drugačen saj je iz istega gnezda kot oni.
  Sičer pa se ve da so največji zločinci v zgodovini ravno komunisti in socialisti vseh vrst

  • Miro

   ja v tem gnezdu je bil tudi Jajo

 • Vera

  Tršica iz SD-ja je zelo velika, še višje se pa nosi .

 • Stanka V.

  Kot po navadi tršica iz SD-ja na zunaj lepa, na znotraj pa prisega na lažnivi in zločinski levičarski sistem kot smo ga poznali za časa diktature v Jugoslaviji. Pač neumni ali pa pokvarjeni ki so slepi ali pa tega nočejo videti ….

 • Anton

  Tale bi pa bla za kakšen krog.

 • Miro

  zanimivo da imata tako SD kot SDS prav enake prednike…… ista šola!!!

  • Anton

   res je sto razliko da smo mi iz sds prišli do streznitev svojih mladostniških zmot, vi pa ste ostali še vedno “na luni”

   sarkazem press

 • demistifakis

  SDS-u predlagam streznitev, konča naj s svojimi strahovi iz polpretekle zgodovine in naj se raje s kadri Od Logarja, Pogačnika, Irglove, Tanka in mnogih drugih, usmeri v prihodnost. Če pa hoče na volitvah doseči zmago, jo doseže brez Janše, Hojsa in še nekaterih. Če se motim, se na to temo oglasim po volitvah.

  • Olga_10

   Seveda…zato pa so že grozili tudi Logarju…!? Dajte no…poznamo vaše fore!

  • Roman

   zber se mal!

 • Olga_10

  Kaj mora biti v glavi in duši…” tovarisice, da se kot pravnica pridruži komunistični stranki, potomcem zločincev??? Ima “dušo” v denarnici?

  • učko

   Koristi in privilegije, to ima ona od SD-ja, ker je to pač paradna režimska politična stranka. Kaj imajo pa pristaši Janše? Batine, ki jih non-stop dobivajo od režima !

   • Olga_10

    Zato jim moramo na volitvah dat nogo!

 • Veni vidi vici

  Tako lepa, pa škoda, da je tako neumna.

 • Roman

  Najbolj me motijo takšni in takšne kot je ona in sicer:mlada,izobražena in neobremenjena z ideologijo ima pa oprane možgane in zagovarja preživete metode in nam bi zdaj ona prala možgane,kakor,da tega že ni bilo .
  Da takšni ne vodijo države v napredek smo doživeli sedaj.

 • Anton

  omenjena “pravnica” kritizira Šešlja, podpira pa stranko ki časti Tita. kaj porečete prejubi Slovenci, mar gre za primer licemerstva brez primere,topoumnosti ali zgolj “segadin” obojega?

  sarkazem press

 • Stefan Fidler

  JANŠA JE BI SAM V KOMUNISTIH,SEDAJ SE FINEGA DELA…

 • dare326

  Dominika mora odplačati strokovni “kredit”, ki ga je dobila, ko so jo poslali v Bruselj. Ni zastonj kosila.

 • montyamp

  Ozkogleda komunistična cerebralno retardirana narcisoidna podpornica udbovskega fašizma .
  Zazidarska UDBOVSKA DECA , ki se je vrnila v Slovensko vukojebino , ker v EU ne rabijo komunističnih čistilk .
  SD pa pobira vsak šoder , saj je komunizem svoje oddelal , sledijo kandelabri .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!