Dvoličnost članov SD: Pravnica Švarc Pipanova obsoja zločine Šešlja, medtem ko se je sama pridružila stranki, katere predhodnica je storila množične zločine proti Slovencem

Datum:

Predsednica Sveta SD za pravosodje Dominika Švarc Pipan, ki je bila del pritožbene tožilske ekipe, ki je dosegla, da je vodja srbskih radikalcev Vojislav Šešelj obsojen na deset let zapora, se zgraža ob izjavi obsojenega, da je ponosen na zločine, ki mu jih pripisujejo. Medtem pa se je pridružila stranki, katere predhodnica je zagrešila še hujše množične poboje in katere podmladek ponosno obeša na steno sliko še večjega množičnega morilca, ki ni bil nikoli kaznovan.

Dominika Švarc Pipan se je pred kratkim ponosno pridružila Socialnim demokratom in je del ekipe, ki naj bi s svojim programom, Slovenijo popeljali v bleščečo prihodnost, ki jo v stranki SD obljubljajo že 70 let, če sem štejemo tudi obljube njihovih prednikov, Zvezo komunistov Slovenije.

Pipanova je na svojem Twitter profilu je za obsojenega Srba Vojislava Šešlja zapisala: “Kaj mora biti v glavi in duši človeka, da je lahko ponosen na svojo vlogo pri prelivanju krvi, na svoj del odgovornosti za stotine mrtvih, ranjenih, preganjanih, za uničene družine in domove …”

https://twitter.com/DominikaSvarc/status/984083695614222337

Pri tej izjavi se lahko vprašamo, kaj mora biti tudi v glavi in duši tistih, ki so ponosni in poveličujejo komunističnega diktatorja Tita, ki je ukazoval in izvrševal nepredstavljive zločine, moril, mučil, zapiral, razlaščeval, manipuliral. A ironija je v tem, da so te glave in duše ravno člani podmladka stranke, katere članica je tudi sama. Tu je mogoče zaznati dvojna merila, saj namesto, da bi se kot priznana mednarodna pravnica zavzemala, kot sama pravi, za pravičnost in človekove pravice, se pridružuje stranki SD, ki je predhodnica partije, ki je med vojno in po vojni zaukazala številne zločine proti človeštvu, ki še nikoli niso bili obsojeni.

Podmladek SD poveličuje Tita. (Foto: Twitter)

Glede na izjave Pipanove, se nam resno postavlja vprašanje, ali res ne pozna krvave zgodovine zadnjih 70 let na območju Slovenije in kar 130 tisoč izvensodno pobitih ljudi različnih narodnosti? Za zločine proti človeštvu še vedno ni odgovarjal nihče, kot pravnici in zagovornici človekovih pravic, pa bi se pred vstopom v stranko SD morale porajati številne moralne in pravne dileme, ki jih mora globoko v sebi imeti vsak pravnik z integriteto. Na slovenskih tleh imamo še vedno 600 neurejenih množičnih morišč, številni preživeli pa so morali po vojni pobegniti pred revol, da so si rešili življenje, njihovo premoženje pa so jim vzeli krvniki, med katerimi je mimogrede tudi vila, kjer imajo sedež Socialni demokrati. Tej veliki skupini Slovencev še do danes niso bile popravljene krivice, pobiti svojci pa nimajo niti urejenega groba, kot se to za humano družbo spodobi. Bo Švarc Pipanova torej zastavila svoje znanje in ugled ter se podobno kot v Šešljev primer, zakopala v ta gordijski vozel brezpravja in krivic in jih poskušala odpraviti?

Pri nas se ne obsoja vojnih zločincev, ampak se jim postavlja spomenike
Ne le, da medvojni in povojni zločinci niso bili obsojeni, pri nas se jih v nekaterih političnih strankah celo poveličuje, po njihovih imenih in njim v čast se podpira tudi imenovanje slovenskih cest in trgov. Celo slovenska mesta “krasijo” kipi morilcev. Pod njeno objavo so se zvrstili komentarji, ki se strinjajo, da je Šešelj ponosen na svoje zločine, ravno tako kot “Kardelj, Kidrič in Tito, vendar s to razliko, da se po slednjih masovnih morilcih imenujejo ceste in trgi, spomeniki se obnavljajo njim v čast, Šešelj mora pa sedet”. 

Nihče je ni tako šokiral kot Šešelj
Sama je tvitnila še, da je Šešlja preučevala po več kot 15 ur na dan in da je v celotni karieri ni nihče tako močno šokiral. Če bi večkrat prebrala pričevanja svojih rojakov, ki pričajo o grozodejstvih, mučenjih, posilstvih v času komunizma, kako je bilo na tisoče preprostih Slovencev umorjenih, zaprtih v ječah in preganjanih; kako je bil Tito odgovoren za množične umore v Kočevskem rogu, v Hudi jami, v Celju proti Levcu, okrog Teharij in drugod, kjer so množična grobišča, bi se hitro zavedala, da jo še kako lahko kdo bolj šokira, samo ozre naj se po stenah podmladka svoje stranke.

A. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Balerina donirala 50 dolarjev – grozi ji dvajset let ruske ječe!

Zaradi donacije petdesetih dolarjev so pred dnevi v Rusiji...

RTV podprla Milosavljevića, namesto da bi podprla svoje novinarje

RTV Slovenija se je v sporu Marka Milosavljevića in...

Sprejet migrantski dogovor med Italijo in Albanijo

Albanski parlament je odobril migracijski dogovor z Italijo, po...

Košarkarska zveza Slovenije pred tekmo prepovedala izraelske zastave

V nedeljo, 25. februarja, bo v okviru kvalifikacij za...