Dvoličnost evropske poslanke Tanje Fajon: Na nacionalni televiziji govorila o tem, kako je razočarana, ko je imela možnost situacijo spremeniti, pa ni ukrepala?!

Foto: Printscreen

Evropska poslanka iz vrst Židanove SD Tanja Fajon je s svojo izjavo glede predlogov za vodilne položaje v Evropski uniji vnovič dokazala svojo dvoličnost v praksi. V izjavi za Odmeve na nacionalki, kjer je izražala svoje nezadovoljstvo glede kandidatke za predsednico Evropske komisije, je namreč dejala, da je razočarana, ker na vodilnih položajih ni nikogar, ki bi prihajal iz srednje in vzhodne Evrope, a glej ga, zlomka, politična skupina socialistov in demokratov je v Evropskem parlamentu za predsednika predlagala Italijana Davida Sassolija.

Potem ko so voditelji EU dosegli kompromis o vodilnih položajih v uniji in za predsednico Evropske komisije predlagali Nemko Ursulo von der Leyen, za predsednika Evropskega sveta Belgijca Charlesa Michela, za predsednico ECB Francozinjo Christine Lagarde, za visokega zunanjepolitičnega predstavnika pa Španca Josepa Borrella, Fajonova ni bila sposobna skriti razočaranja. “Smo odločno proti predlogu, ki je bil danes sprejet. Smo močno razočarani, ne podpiramo kandidatke za predsednico Evropske komisije. O tem bomo glasovali čez dva tedna. Hkrati smo tudi razočarani, ker na vodilnih položajih ni nikogar, ki bi prihajal iz Srednje in Vzhodne Evrope.”

Lahko bi predlagali Bolgara
Glede na to, da Italija geografsko nikakor ne spada v srednjo in vzhodno Evropo, ampak v južno Evropo, je dejstvo, da je Fajonova močna v govoričenju, ko pa je potrebno besede pretvoriti v realno aktivnost, se očitno zatakne. Namesto Italijana bi namreč lahko socialisti za predsednika Evropskega parlamenta predlagali Bolgara, razen če socialisti niso podkovani v geografiji …

Razočaranje Fajonove je ogromno, saj so se razblinile socialistične sanje o vodstvu Fransa Timmermansa kot predsednika Evropske komisije. Predsednik največje stranke v Državnem zboru RS Janez Janša je ob tem pripomnil, da so socialisti povsod enaki – izgubijo volitve, pa bi kljub temu želeli vladati. Očitno so dejstva, s katerimi je Janša postregel na družabnem omrežju Twitter, razjezila tajnika stranke SD Dejana Levaniča, ki je v odgovor zapisal: “Žalosten dan. Vodilna mesta ljudem, ki niso garant za spremembe. Nadaljevanje vladavine Evropske ljudske stranke, ki je EU pripeljala na najnižjo točko v zgodovini. Janša govori, da so se sanje o socialistični komisiji končale danes. No, so bile vsaj sladke sanje, ne pa nočna mora, ki jo gledamo zdaj.”

Že v primeru Tajanija dokazala, da so je polna usta
Seveda pa ni prvič, da Fajonova eno govori in drugo počne v praksi. Spomnimo, kako se je na Twitterju hvalisala, kako se veseli kosila s švedskim kraljevim parom Karlom XVI. Gustavom in kraljico Silvio, katerega gostitelj je bil predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani. Ne dolgo pred tem se je namreč skupaj s svojo stranko vneto borila za odstop Tajanija. Očitno ni videla ovire za udeležbo na kosilu v njegovi organizaciji, saj je le dobila odličen sedež, sedela je namreč na levi strani od kralja.

Fajonova si očitno misli, da so socialisti kljub porazu na evropskih volitvah upravičeni do vseh najvišjih položajev. Z izražanjem takšnega mišljenja se norčuje iz odločitve državljanov Evropske unije, ki so jo jasno in glasno izrazili na evropskih volitvah, zmagala je namreč Evropska ljudska stranka. Socialistom je več kot očitno močno dišal položaj predsednika Evropske komisije, na koncu pa jim je vendarle uspelo na položaj predsednika Evropskega parlamenta nastaviti italijanskega socialista Sassolija. Izgleda, da bi Fajonovi najbolj ustrezalo, da bi kar njo predlagali na mesto enega izmed najvišjih položajev v evropskih institucijah, saj je vse ostalo po njenih besedah katastrofa.

Hana Murn

 • Antonius

  Fajonova naj prizna, da je razočarana, ker evropske volitve niso organizirane po Kučanovem proporcionalnem volilnem sistemu.
  Prisotni ste lahko vsi, za nos vlekli in vladali bomo pa samo mi.
  Zanima me, če je s Sorošem, Merklovo in Makaronom že imela kakšen kontakt?

 • trumpet2018

  še nikoli nisem slišal niti ene pametne iz ust te antifovske izdajalske smeti. naših retardiranih volivcev to očitno ne moti. Od bedaka in lažnivca me moreš pričakovati, da bo čez noč postal pameten in resnicoljuben.

 • bubamara

  Možgansku trusti tile naši politiki. Ne morejo biti drugačni kot narod iz katerega izhajajo.

 • resnicaboli

  Končno je verjetno spoznala da pač nima kaj za govorit le dvignit roko tako kot ji šefi ukažejo.

  • Steiermark

   To vsi rdeči izmečki vedo, že od “krsta” v stranko , dale. Tale šlampača pa ve, nabrž že iz zbke ven, ko so jo kar doma “krstili” v komunistični izmeček!

 • sloustava

  Pa se ena dimenzija Fajonove se je pokazala: je slabsa od Joveve, ki je sploh makedonsko izobrazena. In Jovevi celo opravicim, ker je prvic videla, da je Bruselj v Belgiji, Strasbug pa v Franciji….

  • Andrej

   Jaz ne opravičim. Za dopolnitev izobrazbe Joveve je dovolj večerna šola, ki si naj jo sama plača. Zakaj mora dobiti tisoče € in mojega denarja za osnošolsko znanje? Preveč opravičujemo nekaterim.

 • Poserjemsenavse

  Šiptonka izgublja stik s tlemi…

 • Luckyss

  Že v primeru Tajanija dokazala, da so ji polna usta

  Naj pogoltne…kot ona od Kanglerja ;)

  • Steiermark

   Komu pa ti “goltaš in pogoltneš”?

 • VERZIFIKATOR

  Vanja Fazon

  SANJALA JE SANJA

  Sanjala je polno zmago Sanja,
  njeni da so v špici kandidati,
  pred zaprtimi pristala vrati,
  zdaj ostaja zgolj in le zunanja.

  Sanjala je tisto o večerji
  s švedskim kraljem in se ve s kraljico,
  a igrala stransko vlogo, Mico,
  je deklina, šli so kavalirji.

  Enega je čislala božansko,
  socialni čut ga bojda vodi,
  ubežala lastni ni usodi,
  sanje so razblinjene neznansko.

  Sanjala je Sanja kariero,
  miss da bo Evrope Srednje, Vzhodne,
  sanje so bile navadne blodnje,
  ve se, kam, v katero sodi sfero.

  V sanjah sama si je komisijo
  že sestavila za tekmovanje,
  miss Evrope, mokre njene sanje,
  šle so skupaj s Sanjo v parodijo.

 • Nšo-či

  Kljub poznavanju moči je Fajonova obljubljala svojim volilcem. spremembo smeri EU politike Potegnila jih je za nos. Namesto, da bi prevzela odgovornost , je jokala v Odmevih. Zakaj ji ne pade na pamet, da lahko preprosto odstopi.? Bo vso svojo kariero zgradila na karti sočutja? Ja…boga Fajonka no. Sama preprosto ne verjamem, da svojo poslansko plačo zapravlja s cmokom v grlu. Ta cmok je samo za TV. gledalce Resničnostni šov.

  • macon

   Fajon je ne preveč inteligentna pokvarjena sociopatka. Svoje amaterske igralske sposobnosti lahko prodaja zabitemu delu volilnega telesa- levičarjem.

   • Steiermark

    ***********************************

   • Franc Šink

    Ma ne. Ona sanja da je kraljica socializma.

 • Viktorh

  Ne gre ji zameriti, nikoli ni znala, nikoli ne bo – je pač še vedno DRUŽBENO – POLITIČNA delavka po Krištofu.

 • zamaškar

  Leva-a…nič,v kakšno dno ste pripeljali z vašimi večnimi spremembami razoroženo in zadolženo državo za katero ste do zadnjega upali,da se nam ne bo uspelo osamosvojiti.Ciril Ribičič je nagovarjal tuje veleposlanike in državnike naj ne priznajo Slovenije!

 • Franc Šink

  Nekam žalostna se mi zdi ta Tanja.

 • xtc

  Sicer je EU kilava majava in še kaka in na poti vrazpad ampak ,da bi tisti,ki so volitve izgubili kot SLO levaki in EU komunisti s Timmermansom vred nato vladali kot v SLO tako nizko pa še EU kljub razklopotanosti vendarle ni-tisti,ki volitve izgubi pač ne more vladati,le v SLO so take abotnosti možne.
  Kolikor pa je slišati,da bo Fajonova res postala komisarka in to za čiščenje in čistost WC jev v EP.

 • hermannn

  Ena taka, navadna afna, tale Fujonka.

 • Andrej

  Fajonova je dvolična samo zato, ker ima dve lici.

 • ZatonMesecnikov

  #kako je razočarana, ko je imela možnost situacijo spremeniti, pa ni ukrepala?!#

  Levičarski svet in življenje je v “če”-jih. Ta svoj “če” in nameravano hipotetično akcijo, potem razglaša kot svoj prispevek k boljši družbi in svetu. S stalnim ponavljanjem, pa se izgubi meja med realnostjo in namišljenostjo, tako da mu del ljudi začne verjeti….

 • Hamid Begic

  Nosite se že z to Fufu. :)

  PS: Sramota Slovenije!!! :)

 • tramal

  Kako sta šele starša razočarana ,da sta rodila tako bedakinjo.